Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  6:47: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Σάββατο, 05 Ιουνίου 2021 10:12

Για τηλεοπτικό σόου κατηγορεί το Μάριο Σαλμά ο διοικητής του Νοσοκομείου Αγρινίου

Σκληρό κατηγορώ προς τον βουλευτή Μάριο Σαλμά εξαπέλυσε ο διοικητής του Νοσοκομείου Αγρινίου Αντρέας Τσώλης.

Ο κ. Τσώλης κατηγορεί τον κ. Σαλμά ότι ήρθε εκ των υστέρων και, χρησιμοποιώντας τους θανάτους άτυχων συνανθρώπων μας, έδωσε τηλεοπτικό προεκλογικό σόου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Την Παρασκευή 4/6/2021 επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Αγρινίου ο βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην Υφυπουργός Υγείας κ. M. ΣΑΛΜΑΣ με σκοπό την αποκλειστική συνάντηση του με τον Διοικητή του Νοσοκομείου.

Μετά την συνάντηση προέβη σε δηλώσεις κατά τις οποίες στοχοποίησε τον Διοικητή του Νοσοκομείου (τον οποίο υποτιμητικά αποκάλεσε λογιστή) ως αποκλειστικό Υπεύθυνο για όλες τις παθογένειες του Νοσοκομείου και ειδικά για την αυξημένη θνητότητα στην ΜΕΘ-COVID, και μάλιστα ζήτησε την παραίτηση του.

Θα απαντήσω στους ισχυρισμούς του κ. Μ. ΣΑΛΜΑ, χωρίς να δώσω καμιά αξία σε αυτούς, με τις κάτωθι ερωτήσεις.

Ποια ήταν η παρουσία του κ. ΣΑΛΜΑ στο Νοσοκομείο από τον Ιούνιο του 2019 που το επισκέφτηκε για προεκλογικούς λόγους;

Επισκέφτηκε έστω για ελάχιστη ώρα από την αρχή της πανδημίας το Νοσοκομείο για να διαπιστώσει από κοντά την αγωνία των εργαζομένων και του Διοικητή και να συμπαρασταθεί στον αγώνα που έδιναν κατά της πανδημίας και να κρατήσουν όρθιο το Νοσοκομείο για να περιθάλψει του συμπολίτες μας που νόσησαν και τους οποίους επικαλείται κ. ΣΑΛΜΑΣ;

Γιατί θυμήθηκε τώρα να ασχοληθεί με τις αγωνίες των πολιτών όπως ισχυρίζεται και δεν ζητούσε τα στοιχεία από την Διοίκηση ή το Υπουργείο, προκειμένω να ζητήσει κατόπιν εξηγήσεις από την Διοίκηση;

Γιατί δεν διάβασε τα αναφερόμενα στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Διοικητής και δημοσιεύτηκε και αποκαθιστούσε την αλήθεια ποιος γνώριζε και τι και με ποιο τρόπο ενεργούσε ή δεν ενεργούσε;

Γιατί αν ήθελε να βοηθήσει με τον οποιοδήποτε τρόπο το Νοσοκομείο όπως επικαλείται δεν το έπραξε ακόμα και χωρίς το κάλεσμα του Διοικητή;

Για την υποστελέχωση στην ΜΕΘ γιατί δεν αναφέρει τι ακριβώς ειπώθηκε σχετικά με την αγωνία και τις ενέργειες του Διοικητή να βρει εξειδικευμένο προσωπικό;
Γιατί θυμήθηκε ξαφνικά ότι δεν λειτουργεί ο Μαγνητικός Τομογράφος; ‘Η δεν το γνώριζε; Και πάλι γιατί δεν αναφέρει τι ειπώθηκε σχετικά με τις ενέργειες του Διοικητή να βρει εξειδικευμένο προσωπικό;

Κ. ΣΑΛΜΑ το να επιρρίπτεις τις ευθύνες στο πρόσωπο του Διοικητή και μάλιστα να μιλάς για ποινικά αδικήματα και εισαγγελικές παρεμβάσεις δεν προσφέρεις τίποτε στο να γίνει καλύτερο το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Προσφέρεις στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας όταν είσαι παρών με παρεμβάσεις και δράσεις που αναβαθμίζουν τις υπηρεσίες προς τον πολίτη.

Το τηλεοπτικό σόου προεκλογικού χαρακτήρα που έστησε ο κ. ΣΑΛΜΑΣ επιρρίπτοντας ευθύνες και προτείνοντας εισαγγελικές παρεμβάσεις χρησιμοποιώντας τους θανάτους άτυχων συνανθρώπων μας που νόσησαν, δε πείθει την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας του Νομού μας.

Η πλειοψηφία των πολιτών γνωρίζει πάρα πολύ καλά για την προσφορά μου κατά τη διάρκεια της θητείας μου και πως δόθηκε η μάχη κατά της πανδημίας. Γνωρίζουν ότι χωρίς εξειδικευμένο προσωπικό και ειδικούς λοιμοξιολόγους αλλά με το υπάρχον ελλειμματικό προσωπικό δόθηκε η μάχη κατά της πανδημίας και αντιμετωπίστηκε παρά τις απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, που ούτως ή άλλως συνέβησαν σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.

Τις αιτίες που χάθηκαν οι συνάνθρωποι μας και αν τα ποσοστά είναι υψηλά ή χαμηλά θα το εντοπίσουν οι ειδικοί έλεγχοι που έχουν ήδη αποφασιστεί σε Διοικητικό επίπεδο. Ας διερευνηθούν και κατόπιν εισαγγελικής παρέμβασης.

Προσωπικά δεν έχω να φοβηθώ τίποτε ούτε σε διοικητικό ούτε σε ποινικό επίπεδο.

Φοβούνται μόνο όσοι δεν διακατέχονται από ηθικές και άξιες αλλά ενεργούν με τρόπο που βλάπτουν την τιμή και την υπόληψη συνανθρώπων τους προκειμένω να αποκομίσουν οφέλη».

sinidisi.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 05 Ιουνίου 2021 21:46