Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  1:17: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 02 Ιουνίου 2021

Ο θάνατος της 44χρονης μητέρας στο Ηράκλειο Κρήτης, μετά τη χορήγηση του σκευάσματος “αντι-COVID”, είναι ο πρώτος στη χώρα μας που επισήμως αποδόθηκε στον εμβολιασμό. Έχουν προηγηθεί αρκετοί ακόμα θάνατοι στην Ελλάδα, και αρκετές χιλιάδες παγκοσμίως, οι οποίοι είτε αποσιωπήθηκαν είτε – υποτίθεται – ότι ερευνώνται για το αν συνδέονται ή όχι με αυτά τα σκευάσματα. Και, όπως φαίνεται, θα συνεχίσουν να “ερευνώνται” επ’ άπειρον. Μαζί με τις πολλές δεκάδες χιλιάδες σοβαρές παρενέργειες, σε ανθρώπους που μέχρι χθες ήταν υγιείς και αποφάσισαν να εμπιστευτούν την υγεία τους σε μια αμφίβολης αποτελεσματικότητας(1) προληπτική παρέμβαση.

Το για ποιον λόγο όλα τα φώτα της δημοσιότητας έχουν πέσει πάνω στα γενετικά εμβόλια DNA της Astra Zeneca και μένουν στο απυρόβλητο οι εταιρείες mRNA, παρότι και αυτές καταγράφουν υψηλό αριθμό παρενεργειών και θανάτων,(2, 3) δεν το γνωρίζουμε. Ίσως είναι αποτέλεσμα καλύτερων “δημοσίων σχέσεων” (βλ. διαπλοκών) των εταιρειών αυτών, ίσως υπάρχει κάποιος άλλος λόγος, γεγονός παραμένει ότι εδώ και λίγο καιρό αυτό που ήταν το απόλυτο “ταμπού”, έχει πλέον απενοχοποιηθεί για την περίπτωση της Astra Zeneca: το να τολμήσει κάποιος ευθέως να συνδέσει τη σοβαρή βλάβη στην υγεία του εμβολιασμένου, ή τον θάνατό του, με το εμβόλιο. Έτσι, μπορούν και βλέπουν το φως των συστημικών ΜΜΕ περιστατικά όπως αυτό που συνέβη στην Κρήτη και έχουμε την πρώτη δημόσια παραδοχή ευθύνης του εμβολίου από την πρόεδρο της Επιτροπής Εμβολιασμών, κα. Θεοδωρίδου.

Αυτό όμως που δεν αντελήφθη η κα. Θεοδωρίδου ήταν ότι αυτή της η δήλωση αποτελούσε ταυτόχρονα την ομολογία ενός εγκλήματος. Διότι, η κα. Θεοδωρίδου και οι υπόλοιποι του είδους της, που συνεχίζουν να διαλαλούν την ασφάλεια των εμβολίων γενετικής τεχνικής, φέρουν ποινικές ευθύνες για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο. Κι ενώ ομολογεί την ηθική και ποινική της ευθύνη δίνοντας συλλυπητήρια στην οικογένεια του δικού της θύματος, όχι μόνο εξακολουθεί να μην εισηγείται την άμεση αναστολή των εμβολιασμών, τουλάχιστον με το Astra Zeneca, αλλά συζητά την επέκταση του εμβολιασμού και σε προεφηβικές και εφηβικές ηλικίες.

Τη στιγμή που οι περισσότερες χώρες είτε έχουν σταματήσει εντελώς τους εμβολιασμούς με Astra Zeneca, είτε βάζουν κάποιους περιορισμούς σε ηλικιακές ομάδες, το ελληνικό πρόγραμμα εμβολιασμών συνεχίζει σαν να μη συμβαίνει τίποτα, χωρίς να τηρείται καμιά προδιαγραφή ασφαλείας για τα συγκεκριμένα εμβόλια. Και οι “ειδικοί” παρελαύνουν στα τηλεπαράθυρα, διακηρύσσοντας ότι “το καλύτερο εμβόλιο είναι αυτό που μπορεί κανείς να το κάνει όσο γίνεται πιο σύντομα”!

Η εμπλοκή των διαφόρων επιτροπών “των σοφών” με την πολιτική διοίκηση της χώρας έχει αποδειχθεί πέραν πάσης αμφιβολίας και στην περίπτωση της επιτροπής λοιμωξιολόγων, με τη δημοσίευση των πρακτικών της, αλλά και στην περίπτωση της επιτροπής φαρμακοεπαγρύπνησης, με την επιστολή παραίτησης του καθηγητή Βλαχογιαννόπουλου. Γιατί να αποτελεί εξαίρεση η επιτροπή εμβολιασμών; Είναι φανερό ότι πλέον δεν μιλάμε για επιτροπές επιστημόνων αλλά για εκτελεστικά όργανα της κυβερνητικής πολιτικής.

Στη δίκη της Νυρεμβέργης του 1947 όπου δικάστηκαν οι γιατροί των ναζί, η εισαγγελική αρχή χαρακτήρισε όσους γιατρούς επιτρέπουν ή συναινούν σε ιατρικά πειράματα παραπληροφορώντας, εκβιάζοντας ή πειθαναγκάζοντας τους πολίτες, ως "δολοφόνους με δίπλωμα", και "βασανιστές με ιατρική μπλούζα". Σε τι διαφέρει απ' αυτούς η κ. Θεοδωρίδου και οι ομογάλακτοί της; Ενάντια στον κώδικα της Νυρεμβέργης, συνεργούν με κυβερνητικές πολιτικές που πειθαναγκάζουν τον κόσμο να λάβει μια πειραματική ένεση, αποκλείουν ανθρώπους  από την εργασία τους (ΕΜΑΚ), απειλούν να αποδιοργανώσουν ακόμα περισσότερο το δημόσιο σύστημα υγείας προκειμένου να εξαναγκάσουν τους υγειονομικούς σε εμβολιασμό, μιλούν για προνόμια σε όσους εμβολιάζονται, με το πιστοποιητικό ανοσίας παραβιάζουν θεμελιώδη, συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα, έχουν εμφυσήσει έμμεσο εκβιασμό στους χώρους εργασίας, απειλούν ότι θα εμβολιάσουν τα παιδιά αν δεν συμμορφωθούν οι ενήλικες!

Προκειμένου να  μην διαρραγεί ούτε στο ελάχιστο η ψευδαίσθηση της “αποτελεσματικότητας” των εμβολίων, δεν δίνεται καμία σημασία στις μαρτυρίες νοσοκομειακών ιατρών ότι περίπου το 40% όσων εισέρχονται στα νοσοκομεία της χώρας και τελικά διασωληνώνονται, είτε έχοντας μολυνθεί με COVID-19 είτε όχι, έχουν τις αμέσως προηγούμενες ημέρες εμβολιαστεί και ότι αυτός είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες που διατηρείται τόσο ψηλά η κάλυψη των ΜΕΘ. Σύμφωνα πάντα με τις μαρτυρίες, το ποσοστό αυτό διαρκώς αυξάνει και μάλιστα με ηλικίες που κατά κανόνα δεν απειλούνται από τον κορωνοϊό. Είδατε κανέναν από τους επιστημονικούς ή πολιτικούς πλασιέ των εμβολίων να απαιτεί τα επίσημα στοιχεία που θα επιβεβαίωναν ή θα διέψευδαν αυτές τις μαρτυρίες;

Ως Τομέας Υγείας του ΕΠΑΜ επαναλαμβάνουμε την έκκλησή μας προς τον ελληνικό λαό, να αντιληφθεί την έκταση της εξαπάτησης και το μέγεθος του κινδύνου και να απαιτήσει:

  • Άμεση αναστολή χορήγησης όλων των σκευασμάτων που χρησιμοποιούνται ως εμβόλια κατά της COVID-19 στη χώρα μας. 
  • Να ξεκινήσει άμεσα πλήρης, ενδελεχής και απόλυτα διαφανής διερεύνηση όλων των περιστατικών που φέρονται να έχουν υποστεί βλάβη ή θάνατο μετά από τη λήψη αυτών των σκευασμάτων. 
  • Να δοθεί έμφαση στην πρωτοβάθμια εξωνοσοκομειακή φροντίδα υγείας, την πρόληψη και την προαγωγή της γενικής υγείας και ευεξίας του κόσμου. 
  • Να πάψει το κράτος να παρεμβαίνει στη σχέση γιατρού – ασθενούς. 
  • Να πάψει κάθε συζήτηση και κάθε σκέψη για αναγκαστική επιβολή οποιασδήποτε ιατρικής πράξης. 

Παραπομπές:

  1. COVID-19 vaccine efficacy and effectiveness—the elephant (not) in the room
    Lancet Microbe 2021Published OnlineApril 20, 2021   https://doi.org/10.1016/S2666-5247(21)00069-0
  2. VAERS COVID Vaccine Data
  3. EudraVigilance – European database of suspected adverse drug reaction reports

Αθήνα 2 Ιουνίου 2021

Ο Τομέας Υγείας του ΕΠΑΜ

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τετάρτη, 02 Ιουνίου 2021 22:30

Μόνο το εμβόλιο μας απασχολεί;;;

PAPADOPOYLOS KOSTAS γράφει ο Κώστας Παπαδόπουλος
 
- ΔΕΝ ξέρω αν έξω στην πραγματική ζωή μάς απασχολούν άλλα προβλήματα, στα social media όμως φαίνεται πως, για πολλούς/πολλές, το μοναδικό θέμα συζήτησης είναι, το αν πρέπει να κάνουμε το εμβόλιο ("μπόλι" όπως τό αποκαλούν) ή όχι. Είναι οι ίδιοι που δεν πίστεψαν απ' την αρχή στον ιό και την πανδημία, οι αρνητές της μάσκας και των μέτρων, πολλοί απ' το χώρο της Εκκλησίας με το επιχείρημα πως "ο ιός δεν κολλάει στους ναούς ούτε απ' τη Θεία Κοινωνία" (κι έχουμε σήμερα νεκρούς Μητροπολίτες και ιερείς - 2 πέθαναν στο Αγρίνιο μέσα σε μία εβδομάδα μόνο) και συνεχίζουν εδώ και καιρό ως αντιεμβολιαστές. Οτιδήποτε βρίσκουν που είναι σύμφωνο με το δικό τους "πιστεύω", τό αναρτούν, καλώντας και τους υπόλοιπους - τους ψεκασμένους και ηλίθιους γι' αυτούς - να τό λάβουν σοβαρά υπόψη. Ακόμα και το "χαζό" των κέντρων συγκέντρωσης και του παιδομαζώματος έφεραν στο προσκήνιο...
 
- ΚΑΙ ΚΑΛΑ το να έχουν τη δική τους άποψη για όλα αυτά και να έχουν πάρει τη δική τους απόφαση, με γεια τους και χαρά τους! Το να θέλουν όμως να περάσουν και στους υπόλοιπους τα δικά τους "πιστεύω" ως αλάνθαστα, δεν τό βρίσκω νορμάλ, είναι πέρα από κάθε λογική αυτό! Είναι μία εγωκεντρική θεώρηση - άποψη των κάθε λογής "αντί" που θέλουν να ξεχωρίζουν απ' το σύνολο και να τυγχάνουν της όποιας αναγνώρισης, πως είναι "κάποιοι"! Ο άνθρωπος επιζητεί την προσοχή των άλλων με κάθε τρόπο, ακόμα και αρνητικό απ' τα "καθώς πρέπει" της κοινωνίας: εκτός του "αντί", αφήνει τα μαλλιά του μακριά, τρυπιέται και βάζει σκουλαρίκια, τελευταία έχουμε τις ενδυματολογικές εκπλήξεις και τα τατουάζ σε ολόκληρο το σώμα και πόσα ακόμα θα δούμε στο μέλλον. Είναι κι αυτό ένα απ' τα πολλά κουσούρια των παιδικών μας χρόνων και πολύ δύσκολη η διαχείρησή του, δυστυχώς...
 
- ΑΥΤΟ το τωρινό αντιεμβολιαστικό κίνημα - πάντα υπήρχαν για τον ίδιο λόγο - τροφοδοτείται τελευταία με ειδικές αναρτήσεις, με διάφορες Μελέτες, ακόμα και ατομικές απόψεις! Πως τάχα ο ιός είναι κατασκεύασμα και διέφυγε, σκόπιμα ή όχι, από εργαστήριο κι άλλα παρόμοια. Είναι πολιτικά παιχνίδια αυτά και οικονομικά, διακινούνται απ' τις ΗΠΑ που θέλουν και δεύτερη διερεύνηση (έχει γίνει ήδη μία), φέρνοντας στο προσκήνιο τυχόν ευθύνες των Κινέζων. Ωραία, λοιπόν! Και αυτό να ισχύει - πράγμα απίθανο - ποια η διαφορά;; Κι έτσι να είναι, δεν πρέπει να προφυλαχτούμε;; Πώς;; Έχοντας εμπιστοσύνη στην Επιστήμη! Ο άνθρωπος, στο όχι μακρινό μέλλον, θα κατασκευάσει πόλεις σε πλανήτες εκτός της γης με συνθήκες επιβίωσης, στη Γενετική και Βιολογία έφτασε στα βλαστοκύταρα και την κλωνοποίηση, το mRNA ανοίγει το δρόμο για επιτυχίες του μέλλοντος και κάποιοι από εμάς ζούμε ακόμα στο Μεσαίωνα! Προσωπικά, δεν τά βάζω με κανέναν και μένω σε αυτό που πάντα έλεγα: Η απόφαση για εμβολιασμό είναι ατομική και μόνο! Ας αφήσουμε, λοιπόν, τα εμβόλια κι ας ασχοληθούμε με άλλα σοβαρότατα προβλήματα που έρχονται σα χιονοστοιβάδα. Ούτε η πρώτη κατοικία δεν προστατεύεται πλέον...
 
φωτο: dw.com
 
Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AitoloakarnaniaBest.gr
Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Βαρεμένος σήμερα μίλησε στην Βουλή κατά την συζήτηση του Σ/Ν του Υπουργείου Εσωτερικών για τους ΟΤΑ.

Συγκεκριμένα ο κ. Βαρεμένος είπε στη βουλή:

“Ζούμε σε μια εποχή μεγάλων αποτιμήσεων. Μετά από μιά μεγάλη κρίση που χτύπησε την Ευρώπη και γονάτισε την χώρα, ήλθε ακόμη μία, υγειονομική αυτή την φορά, για να επισωρεύσει νέα βάρη στον ελληνικό λαό και να αποκαλύψει νέες αδυναμίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πλάι στις ήδη γνωστές.

Σ΄αυτήν λοιπόν την συγκυρία, έρχεται ο πρωθυπουργός στο επετειακό φόρουμ του Ζαππείου να προβεί σε μία αρρωστημένα διχαστική τοποθέτηση ενώπιον ανώτατων θεσμικών εκπροσώπων της Ένωσης, και δεν βρέθηκε ένας να τον αποτρέψει έστω και την τελευταία στιγμή απ’ αυτό το πρωτοφανές ατόπημα.  Διαπιστώνουμε λοιπόν μία τάση επιστροφής σε άλλες εποχές, σαν να υπάρχει μία αόρατη δύναμη που σπρώχνει τα πράγματα σε ακραίες καταστάσεις, γεννώντας και πάλι το ερώτημα:

«Ποια είναι αυτή η αόρατη δύναμη και ποιος τελικά κυβερνά αυτή την χώρα;» Ο “αντιλαϊκιστής κ. Μητσοτάκης” θα μπορούσε να είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο, αν δεν εμπεριείχε ταυτόχρονα κάτι το τραγικό για την ζωή του ελληνικού λαού.

Σε μία εποχή που η Ευρώπη καλείται να αναστοχασθεί και να απαντήσει σε υπαρξιακά διλήμματα, και πολλοί λένε ότι αυτό πρέπει να γίνει μέσω της ενίσχυσης του πνεύματος του κοινοτισμού, η κυβέρνηση κάνει βήματα ρίχνοντας το σύνθημα “πίσω ολοταχώς”. Βάζει ακόμη και τον Κοινοτάρχη στην προκρούστεια κλίνη του κομματισμού και του παραγοντισμού.

Ένα “όραμα” που άρχισε με την σύσταση του διαβόητου επιτελικού κράτους, ένα υβρίδιο τριτοκοσμικής κοπής, η λογική του οποίου είναι όλη η ροή του χρήματος να ελέγχεται από μία κορυφή.

Ποιος τελικά είναι καθηλωμένος ιστορικά; Και τί ακριβώς “οραματιστήκατε”; Ότι θα κυβερνάτε εσαεί με κάποιους δορυφόρους; Ότι ο χάρτης της χώρας θα παραμείνει μπλε ή ακόμη και με πιο σκούρες αποχρώσεις, που προσιδιάζουν προς το μαύρο;

Στην αυτοδιοίκηση μειώνονται τα μέλη των περιφερειακών και δημοτικών συμβουλίων, φράσσεται ο δρόμος στους νέους που θέλουν να ενασχοληθούν αδιαμεσολάβητα με τα κοινά, αναπαράγοντας έτσι τον παραγοντισμό και τον πελατειασμό. Στήνεται ένας νεοφεουδαρχισμός με τον ψευδεπίγραφο μανδύα του αντιλαϊκισμού.

Η κυβέρνηση θεωρεί μάλλον ότι πέτυχε το πολιτικό τζακ-πότ, ότι είναι δυνατή η λοβοτομή του ελληνικού λαού ώστε να βλέπει το μαύρο άσπρο και την πραγματικότητα ανεστραμμένη. Μέχρι που ένας ταπεινός ράπερ ήρθε να ρίξει ένα βότσαλο στην λίμνη, να θρυμματίσει αυτή την εικόνα και να προκαλέσει φόβο σ’ αυτούς που εργαλειοποίησαν τον φόβο.

Αποδείχθηκε έτσι ότι σιγοκαίει μία δίψα για την αλήθεια, μια ακόρεστη δίψα να σκιστεί το πέπλο της προπαγάνδας. Πολλοί ιστορικά ονειρεύτηκαν να θάψουν την αλήθεια. Αλλά η αλήθεια είναι σπόρος και όσο βαθειά κι αν την θάψεις, κάποια στιγμή ανθίζει και δίνει καρπούς”.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Περιοδεία στη Ναύπακτο, Μεσολόγγι και Αγρίνιο  θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ Κυριάκος Βελόπουλος, συνοδευόμενος από κλιμάκιο του κόμματος την Πέμπτη 03 Ιουνίου 2021. 

Ειδικότερα,  ο κ. Βελόπουλος θα αφιχθεί στη Ναύπακτο στις 12.30 το μεσημέρι, όπου θα συναντηθεί με στελέχη του κόμματος.

Στη συνέχεια θα μεταβεί στο Μεσολόγγι, όπου στις 14.00 θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στο Ράδιο Μέγαρο (Σταυροπούλου 31) και θα συναντηθεί με στελέχη και φίλους του κόμματος.

Έπειτα θα μεταβεί στην πόλη του Αγρινίου, όπου στις 16.30 θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στο Marpessa hotel & Spa, Παπαστράτου 76. Εν συνεχεία, θα έχει σειρά συναντήσεων με φίλους και φορείς του κόμματος.

Το βράδυ στις 21.15 θα εμφανιστεί στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΧΕΛΩΟΣ TV LIVE.

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ελάχιστοι , σε σχέση με το σύνολο των δεκάδων δημάρχων που επικαλέσθηκε το βράδυ των δημοτικών εκλογών ότι εξέλεξε, συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε την περασμένη Πέμπτη , το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ,με την πρόεδρο του , Φώφη Γεννηματά.
Αν και ήταν η πρώτη αυτού του υψηλού επιπέδου από τις αυτοδιοικητικές εκλογές που πραγματοποιήθηκε, η συμμετοχή ήταν πολύ κατώτερη των προσδοκιών .

Όχι μόνο δεν συμμετείχε ο ένας και μοναδικός περιφερειάρχης που εξελέγη με την στήριξη του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ,ο κ. Αρναουτάκης της Κρήτης , αλλά ούτε και οι πρώην περιφερειάρχες που είναι επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας στα Περιφερειακά Συμβούλια.
Το ίδιο και με τους δημάρχους , όπου έλαμψαν δια της απουσίας τους πλειάδα εξ΄αυτών – ιδιαίτερα των εκτός της Αττικής- που το ΚΙΝΑΛ, δήλωνε ότι πρόσκεινται σ΄εκείνο.
Σύμφωνα με περιφερειακό σύμβουλο της Πελοποννήσου και πρώην αντιπεριφερειάρχη που συμμετείχε , οι μετέχοντες ( κυρίως Δημοτικού Σύμβουλοι και κομματικά στελέχη) στην τηλεδιάσκεψη δεν ξεπέρασαν συνολικά τους 60-65 καθ΄όλη τη διάρκεια της , όπως είπε,
Στον αντίποδα όλων αυτών , από τις ευχάριστες « εκπλήξεις» για το ΚΙΝΑΛ ήταν η συμμετοχή –έστω και …φευγαλέα – του δημάρχου Πειραιά, Γιάννη Μώραλη.

Η όλη αυτή κατάσταση αντικατοπτρίζει τη διάλυση που ουσιαστικά επικρατεί σήμερα , στις δυνάμεις του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ , στο χώρο της Αυτοδιοίκησης . Ο οποίος , ακόμη και την περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούσε για το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ , ο τομέας όπου είχε αδιαμφισβήτητη ηγεμονική παρουσία και ιδιαίτερα «προνομιακός».

Τα αίτια
Ατυχέστατες επιλογές προσώπων σε νευραλγικές κομματικές θέσεις του τομέα Αυτοδιοίκησης , η δημιουργία ενός «καθοδηγητικού» οργάνου με σχεδόν 100 άτομα , η απουσία μέχρι τώρα οποιασδήποτε λειτουργίας του και σχεδίου , η « πολιτική» που ακολουθεί η παράταξη « Αυτοδιοικητικό Κίνημα» στην ΚΕΔΕ και προσωπικά ο επικεφαλής της, συνθέτουν μεταξύ άλλων τα αίτια που έχουν οδηγηθεί στη σημερινή διαλυτική κατάσταση των αυτοδιοικητικών δυνάμεων του ΚΙΝΑΛ.
Χαρακτηριστικό είναι δε το περιστατικό που συνέβη προ μηνός. Σε σύγκλιση – με τηλεδιάσκεψη- της παράταξης « ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ» για το τι μέλλει γενέσθαι με τον επικεφαλής της, δεν είχε καν κληθεί ο αρμόδιος τομέας Αυτοδιοίκησης του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ενώ δεν είχαν ειδοποιηθεί ούτε το σύνολο των δημάρχων και των άλλων αιρετών που τη συναρπατίζουν.

Η Γεννηματά

Σ’ ότι αφορά αυτή καθ΄αυτή την τηλεδιάσκεψη με την πρόεδρο του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, είχε αντικείμενο τον νέο εκλογικό νόμο.
Ακόμη και ότι έγινε μόλις τώρα , δείχνει πολλά.
Πρώτον γιατί αν δεν υπήρχε η εμπλοκή με το νομοσχέδιο της ψήφου της Ομογένειας, θα ψηφιζόταν την… ίδια μέρα.
Δεύτερον , το εν λόγω νομοσχέδιο – εκλογικός νόμος της Αυτοδιοίκησης- είναι στο επίκεντρο και δημοσιοποιημένος μήνες τώρα ενώ έχει ολοκληρωθεί η όποια σχετική διαβούλευση, πέραν και της επεξεργασίας του στη Βουλή. Ακόμη και οι συζητήσεις στα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια. Επομένως ποιο το νόημα αυτής της τηλεδιάσκεψης;
Φυσικά θα είχε νόημα και ιδιαίτερη σημασία αν γινόταν έγκαιρα, ώστε τα αυτοδιοικητικά στελέχη του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ να ήταν ενημερωμένα στις σχετικές συνεδριάσεις των Συμβουλίων που προηγήθηκαν.

news-ta.gr

φωτο: dimosio.gr

Τετάρτη, 02 Ιουνίου 2021 15:36

Η απενοχοποίηση της Τουρκίας

Του Νικηφόρου Βαρονέτου

Mε χαμόγελα, αγκαλιές και άλλες χαρούλες από ελληνικής πλευράς ολοκληρώθηκε η επίσκεψη (30-31 Μαΐου) του τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη χώρα μας.

Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης την προηγουμένη της επίσκεψης είχε δηλώσει: «Η Ελλάδα αναζητάει βελτιωμένους δεσμούς με την Τουρκία»! Ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας, στην κοινή συνέντευξη τύπου δήλωσε: «Σκοπός της σημερινής μας συνάντησης ήταν να επιχειρήσουμε μια διαδικασία πρώτης συνεννόησης και αν αυτό καταστεί δυνατόν σταδιακής ομαλοποίησης της κατάστασης σε βάθος χρόνου»!

Τόση αφέλεια, τόση πολιτική μυωπία, τόση άγνοια των γεωστρατηγικών επιδιώξεων της απέναντι πλευράς, δεν είναι ένα ακόμη λάθος, είναι εθνικός κίνδυνος.

Η Τουρκία χρησιμοποιεί τις διερευνητικές επαφές, τον ελληνοτουρκικό διάλογο, την επικείμενη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν (στις 14 Ιουνίου στα πλαίσια του ΝΑΤΟ) και τις πενταμερείς διασκέψεις για το Κυπριακό προκειμένου να εμφανίσει  στην ΕΕ και στις ΗΠΑ ότι τα προβλήματα στης περιοχής μπορούν να λυθούν με διμερείς διαπραγματεύσεις στις οποίες ήδη συμμετέχουν πρόθυμα Αθήνα και  Λευκωσία. Δεν απαιτούνται ούτε πιέσεις, ούτε κυρώσεις από τρίτους. Αντίθετα η καλή διάθεση που επιδεικνύει η Τουρκία πρέπει να επιβραβευτεί με μια «θετική ατζέντα» κυρίως από την ΕΕ.

«Θετική ατζέντα» σημαίνει κυρίως αναβάθμιση της Τελωνειακής Συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, που θα αποδώσει μεγάλα οικονομικά οφέλη στην τελευταία και συνέχιση των χρηματοδοτήσεων για τους μετανάστες που βρίσκονται σε τουρκικό έδαφος, προκειμένου αυτοί να μην προωθηθούν προς ευρωπαϊκές χώρες. Αυτά τα δύο εξυπηρετούν τα συμφέροντα κυρίως της Γερμανίας.

Ο ελληνοτουρκικός διάλογος όχι μόνο απενοχοποιεί την Τουρκία στη διεθνή κοινότητα – την εμφανίζει ως μετριοπαθή και διαλλακτική και όχι ως αναθεωρητική δύναμη – αλλά την ενισχύει γεωστρατηγικά – γεωοικονομικά καθιστώντας την ισχυρότερο αντίπαλο. Αυτό γίνεται με ελληνική συγκατάθεση που προσδοκά απλά μια προσωρινή ανάπαυλα της αντιπαράθεσης.

Στην πράξη η νεοοθωμανική Τουρκία διατηρεί όλες τις αξιώσεις έναντι του Ελληνισμού συνολικά και συνεχώς δημιουργεί νέα τετελεσμένα που θεωρεί αδιαπραγμάτευτα. Όπως:

  1. Τη μουσουλμανική μειονότητα της Δ. Θράκης (κατά τη Συνθήκη της Λωζάννης) τη θεωρεί τουρκική. Το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής λειτουργεί ως «ανεξάρτητη τοπική εξουσία». Τα τουρκικά διδάσκονται στα σχολεία προκειμένου τα παιδιά της μειονότητας να αποκτήσουν τουρκική συνείδηση. Ο Μ. Τσαβούσογλου επισκέφτηκε το Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο Κομοτηνής, που πολλά ελληνικά μέσα ενημέρωσης λανθασμένα αποκάλεσαν «Γυμνάσιο-Λύκειο Τζελάλ Μπαγιάρ»*.
  2. Το casus belli της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, σε περίπτωση επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων από τα 6 στα 12 ν.μ., παραμένει από το 1995. Η απειλή αποτρέπει τη χώρα μας να ασκήσει τα κυριαρχικά δικαιώματά της σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και να εκμεταλλευτεί τους θαλάσσιους πόρους.
  3. Παραβιάζει καθημερινά τον ελληνικό εναέριο χώρο των 10 ν.μ. που δεν αναγνωρίζει και πραγματοποιεί υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά που την κυριότητα, πολλών από αυτά, θεωρεί αμφισβητούμενη.
  4. Δεν αναγνωρίζει ότι τα ελληνικά νησιά έχουν κυριαρχικά δικαιώματα σε ΑΟΖ/υφαλοκρηπίδα. Επιδιώκει το Αιγαίο να διαμοιραστεί στη μέση μεταξύ των ηπειρωτικών ακτών. Με βάση αυτή τη θέση υπέγραψε το Τουρκολιβυκό Μνημόνιο, με το οποίο ισχυρίζεται ότι έχει κυριαρχικά δικαιώματα στη θάλασσα πέραν των 6 ν.μ. νότια της Ρόδου, Καρπάθου, Κάσου και Κρήτης. Με την ίδια αυθαίρετη θέση διεκδικεί την περιοχή της Α. Μεσογείου νοτιανατολικά της Ρόδου και γύρω από το Σύμπλεγμα της Μεγίστης. Στην περιοχή αυτή έχει πραγματοποιήσει έρευνες το καλοκαίρι του 2020 (Όρουτς Ρέϊς).
  5. Απαιτεί την αποστρατικοποίηση των νησιών του Α. Αιγαίου για να είναι ιδιαίτερα ευάλωτα και η Ελλάδα να συνυπολογίζει αυτήν την αδυναμία υπεράσπισής τους σε περίπτωση κρίσης.
  6. Δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία που την θεωρεί «εκλιπούσα». Αντίθετα αναγνωρίζει, μόνη αυτή, την αυτοαποκαλούμενη «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» και ζητάει την αναγνώρισή της και από ελληνικής πλευράς προκειμένου να υπάρξει λύση του Κυπριακού βασισμένη στην «κυρίαρχη ισότητα» των δύο κοινοτήτων.
  7. Έχει παραβιάσει κατ’ επανάληψη την νόμιμα οριοθετημένη κυπριακή ΑΟΖ με ερευνητικά σκάφη και πλωτά γεωτρύπανα.
  8. Διατηρεί παράνομα στην Κύπρο μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις και αναβαθμίζει την εκεί παρουσία της με δημιουργία βάσης για drones στο αεροδρόμιο του Λευκόνοικου, ενώ κατασκευάζει ναυτική βάση στο Τρίκωμο.
  9. Συνεχίζει σταθερά τη μεταφορά εποίκων από την Ανατολία στη κατεχόμενη ζώνη της Βόρειας Κύπρου.

Απ’ όλα τα ανωτέρω είναι φανερό ότι η τουρκική απειλή είναι απέραντη, δηλαδή, δεν περιορίζεται σ’ ένα σημείο αλλά αμφισβητεί συνολικά την ανεξαρτησία και την κυριαρχία των δύο κρατικών οντοτήτων του έθνους (Ελλάδας και Κύπρου). Ουσιαστικά η Τουρκία ζητάει από τον Ελληνισμό, μέσω πιέσεων και διαπραγματεύσεων, να παύσει να υφίσταται ως γεωπολιτικό μέγεθος.

Ο Μ. Τσαβούσογλου δεν άφησε καμιά αμφιβολία, κατά την κοινή συνέντευξή του με τον Ν. Δένδια, λέγοντας: «Η Τουρκία θέλει να μπορέσει να συνεχίσει τις σχέσεις της με την Ελλάδα, χωρίς προϋποθέσεις, χωρίς όρους». Όλες, δηλαδή, οι τουρκικές διεκδικήσεις στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης. Αλήθεια, γιατί η κυβέρνηση εξέφρασε την ικανοποίησή της μετά την επίσκεψη του Τσαβούσογλου στην Αθήνα;

Το θέμα βέβαια δεν είναι το τί επιδιώκει η νεοοθωμανική Τουρκία, αλλά γιατί η ελληνική κυβέρνηση τής δίνει «πιστοποιητικό καλής διαγωγής»; Γιατί διευκολύνει τον Ταγίπ Ερντογάν στην προσεχή συνάντησή του με τον Τζο Μπάϊντεν; Γιατί διευκολύνει τη Γερμανία και κάποιες άλλες ευρωπαϊκές χώρες στη μη επιβολή κυρώσεων, έστω και ανώδυνων, στην Άγκυρα κατά την προσεχή Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ;

Υπάρχει βεβαίως και μια εσωτερική «Πέμπτη Φάλαγγα» από πολιτικούς, πανεπιστημιακούς και δημοσιογραφούντες που υποστηρίζει ότι συζητάμε με τους Τούρκους για να μην χρειαστεί να κάνουμε πόλεμο. Μόνο που ο πόλεμος διεξάγεται ήδη, σε υβριδική μορφή, από τη Θράκη και το μεταναστευτικό, μέχρι την Κύπρο και δε θα είμαστε εμείς που θα αποφασίσουμε πότε θα γίνει ένοπλη σύγκρουση, αλλά η Τουρκία. Αυτή την κρίσιμη στιγμή η Ελλάδα πρέπει να είναι όσο γίνεται πιο ισχυρή και η Τουρκία όσο πιο αδύναμη μπορεί να καταστεί. Τότε μπορεί και να αποφευχθεί τελικά ο πόλεμος, λόγω μη ευνοϊκού για τους αντιπάλους μας συσχετισμού ισχύος.

Υ.Γ. Έχουν περάσει εννέα μήνες από τότε που εξαγγέλθηκε η αγορά τεσσάρων φρεγατών, η απόκτηση πλοίων ενδιάμεσης λύσης και η αναβάθμιση τεσσάρων παλαιότερων φρεγατών. Ακόμα η κυβέρνηση δεν έχει αποφασίσει ποια πλοία θα αγοράσει τα οποία, όταν αγοραστούν, θα παραδοθούν μετά πέντε χρόνια. Οι Τούρκοι θα μας περιμένουν;

* Τζελάλ Μπαγιάρ: Τούρκος πολιτικός, εντάχθηκε στο κίνημα «Ένωση και Πρόοδος» το 1907, πολέμησε κατά των Ελλήνων με αντάρτικα σώματα στην περιοχή της Σμύρνης, διετέλεσε στη συνέχεια βουλευτής, υπουργός, πρωθυπουργός και πρόεδρος της Δημοκρατίας από το 1950 μέχρι το 1960. Το 1961 καταδικάστηκε σε θάνατο, αλλά αφέθηκε ελεύθερος το 1966 (Γενική αμνηστία). Η ίδρυση του σχολείου «Τζελάλ Μπαγιάρ» στην Κομοτηνή προτάθηκε και υλοποιήθηκε από την τότε βασίλισσα Φρειδερίκη κατά την επίσκεψη του βασιλικού ζεύγους στην Άγκυρα (Ιούνιος 1952). Από χρόνια το όνομα του σχολείου επισήμως έχει αλλάξει.

Πηγή : www.ellinikiantistasi.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ