Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  9:37: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021

O Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στα Ιωάννινα, επισκέφθηκε το πρωί το κέντρο έρευνας και ανάπτυξης της διεθνούς τεχνολογικής εταιρείας TeamViewer.

Η περιοχή γύρω από τα Ιωάννινα φιλοξενεί πολλές τεχνολογικές εταιρείες και αποφοίτους Πανεπιστημίων στον τομέα της επιστήμης των υπολογιστών και της ανάπτυξης λογισμικού.

«Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι τα Ιωάννινα θα είχαν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να μετατραπούν σε έναν κόμβο τεχνολογίας» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εκφράζοντας τη χαρά του για το γεγονός ότι «τεχνολογικές εταιρείες αποφάσισαν να δραστηριοποιηθούν εδώ στα Ιωάννινα και να αξιοποιήσουν το εξαιρετικό ταλέντο των φοιτητών που βγαίνουν από τα πανεπιστήμιά μας».

Το κέντρο της TeamViewer, το οποίο λειτουργεί από τις αρχές του 2020, απασχολεί αυτή τη στιγμή 50 μηχανικούς τεχνολογίας λογισμικού, αριθμός που προβλέπεται να αυξηθεί τα επόμενα χρόνια σε 150 με 200. Τον Πρωθυπουργό υποδέχθηκαν μεταξύ άλλων ο διευθύνων σύμβουλος της TeamViewer Oliver Steil, ο γενικός διευθυντής και επικεφαλής της ελληνικής ομάδας, Philipp Deutscher, και ο διευθύνων εταίρος της DACH Permira Jörg Rockenhäuser.

«Αυτό που μου κάνει τη μεγαλύτερη εντύπωση -κάθε φορά που μιλάω με τεχνολογικές εταιρείες που αποφάσισαν να διερευνήσουν το τοπίο στην Ελλάδα- είναι ο ενθουσιασμός με τον οποίο μιλούν για τους νέους Έλληνες και το ταλέντο τους -αυτό είναι που “οδηγεί” ό,τι συμβαίνει εδώ αλλά και σε άλλα μέρη της χώρας» τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της TeamViewer, Oliver Steil, σημείωσε ότι το κέντρο των Ιωαννίνων «είναι ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα έρευνας και ανάπτυξης της TeamViewer στον κόσμο καθώς στο παρελθόν κάναμε προσλήψεις στην Στουτγκάρδη, στη νοτιοδυτική Γερμανία».

«Τα Ιωάννινα είναι ένα πολύ ελκυστικό μέρος για εμάς. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την ανάπτυξη της μονάδας στα Ιωάννινα και ανυπομονούμε να το επεκτείνουμε περαιτέρω στο μέλλον» ανέφερε ο κ. Steil.

Ο κ. Rockenhäuser σημείωσε από την πλευρά του ότι η πρόοδος που συντελέστηκε στα Ιωάννινα είναι ήδη πολύ μεγάλη. «Κανείς δεν θα μπορούσε να το είχε φανταστεί πριν από 5 χρόνια» σχολίασε και τόνισε ότι το τεχνολογικό campus που σχεδιάζεται είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη μετατροπή της περιοχής σε αναγνωρισμένο τεχνολογικό κέντρο (hub) της Ευρώπης. Στάθηκε, τέλος, στη σημασία της συνεργασίας με τα Πανεπιστήμια της περιοχής.

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον Υφυπουργό Έρευνας και Τεχνολογίας Χρίστο Δήμα για το γεγονός ότι ενθαρρύνει «ένα επιχειρηματικό οικοσύστημα που προσανατολίζεται στην τεχνολογία και ήδη ανθεί στην Ελλάδα» καθώς και τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη τονίζοντας ότι θα στηρίξει «την πρωτοβουλία του να ιδρύσει ένα τεχνολογικό campus στα Ιωάννινα».

Το πάρκο θα λειτουργήσει ως κόμβος τεχνολογίας, καθώς θα επιτρέψει σε φορείς από ακαδημαϊκά και ερευνητικά ινστιτούτα, μικρές και μεγάλες εταιρείες να συνεργάζονται στενά, κάτω από την ίδια στέγη. Παράλληλα, θα δοθεί η ευκαιρία σε φοιτητές της επιστήμης υπολογιστών θα αποκτήσουν εμπειρίες από τη λειτουργία επιχειρήσεων σε πραγματικές συνθήκες.

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί στους χώρους του κέντρου και να συνομιλήσει με τους εργαζόμενους, ενώ παρακολούθησε την παρουσίαση που έκανε ο ομογενής Βασίλης Τριάδης, επικεφαλής της P&I – Personal & Informatik, ο οποίος έπαιξε καθοριστικό ρόλο ώστε να κατευθυνθεί η επένδυση της TeamViewer στην Ελλάδα και τα Ιωάννινα.

Παρόντες στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού στα Ιωάννινα ήταν, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και βουλευτής Ιωαννίνων Κώστας Τασούλας, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, o Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιος Λιβανός, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Στύλιος, ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας Χρίστος Δήμας, ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος και βουλευτής Ιωαννίνων ΝΔ Γιώργος Αμυράς και οι βουλευτές Ιωαννίνων της ΝΔ, Σταύρος Καλογιάννης και Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα.

 

Ολόκληρη η παρέμβαση του Πρωθυπουργού 

Είναι μεγάλη μου χαρά που είμαι εδώ μαζί σας. Νομίζω πως αν ψάξει κανείς καλά, θα βρει θησαυρούς στα πιο απρόσμενα μέρη. Δεν θα μπορούσαν πολλοί να φανταστούν πριν από μερικά χρόνια ότι τα Ιωάννινα θα είχαν τις απαραίτητες προϋποθέσεις να μετατραπούν σε ένα κόμβο τεχνολογίας, αλλά εσείς το κάνετε πραγματικότητα. Και είμαι πολύ χαρούμενος που σημαντικές ευρωπαϊκές, τεχνολογικές εταιρείες αποφάσισαν να δραστηριοποιηθούν εδώ στα Ιωάννινα και να αξιοποιήσουν το εξαιρετικό ταλέντο των φοιτητών που βγαίνουν από τα πανεπιστήμιά μας.

Όπως αναφέρατε, η ψηφιακή και η πράσινη μετάβαση είναι βασικοί πυλώνες των μακροπρόθεσμων στρατηγικών μας για τη χώρα. Χθες λάβαμε την επίσημη έγκριση για τον ελληνικό μηχανισμό ανάκαμψης και ανθεκτικότητας, 30,5 δισεκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν στην χώρα μέσω επιδοτήσεων και δανείων, ενώ η πλειοψηφία των κεφαλαίων θα διατεθεί για την ενίσχυση της ψηφιακής μας παρουσίας και τη διευκόλυνση της πράσινης μετάβασης.

Ασφαλώς, το θέμα δεν είναι μόνο οι οικονομικοί πόροι, γιατί εμείς εστιάζουμε στον άνθρωπο. Αυτό που μου κάνει τη μεγαλύτερη εντύπωση -κάθε φορά που μιλάω με τεχνολογικές εταιρείες που αποφάσισαν να διερευνήσουν το τοπίο στην Ελλάδα- είναι ο ενθουσιασμός με τον οποίο μιλούν για τους νέους Έλληνες και το ταλέντο τους, αυτό είναι που «οδηγεί» ό,τι συμβαίνει εδώ αλλά και σε άλλα μέρη στη χώρα. Έχουμε μια συγκεκριμένη στρατηγική με την οποία σκοπεύουμε να υποστηρίξουμε τον τομέα της τεχνολογίας.

Ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Δήμας, ο οποίος είναι εδώ μαζί μας και έχει κάνει εξαιρετική δουλειά μέσω του Υπουργείου του, ενθαρρύνοντας ένα επιχειρηματικό οικοσύστημα που προσανατολίζεται στην τεχνολογία και ήδη ανθεί στην Ελλάδα. Αλλά είναι επίσης σημαντική η παρουσία μεγάλων ξένων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα -όπως η δική σας- και νομίζω πως η δική σας ιστορία θα έχει απήχηση και στο εξωτερικό. Η δική σας επιτυχία και το γεγονός ότι είστε ικανοποιημένοι με το ταλέντο των ντόπιων θα οδηγήσουν πιθανότατα και άλλες εταιρίες σε αυτό το κομμάτι του κόσμου.

Θα ήθελα, επίσης, να ευχαριστήσω και τον Περιφερειάρχη κ. Καχριμάνη για όλη την στήριξη που σας παρέχει. Θέλω να γνωρίζετε πως θα στηρίξουμε την πρωτοβουλία του να ιδρύσει ένα τεχνολογικό campus στα Ιωάννινα για να είναι διαθέσιμες και οι κατάλληλες υποδομές.

Αλλά στο τέλος της ημέρας, οι άνθρωποι είναι πιο σημαντικοί από τις υποδομές. Επομένως δίνω την ίδια έμφαση στο campus με την έμφαση που δίνω στα προσόντα, στη διασύνδεσή σας με τα τοπικά Πανεπιστήμια, και την εφαρμογή προγραμμάτων απόκτησης και αναβάθμισης δεξιοτήτων που θα μπορούσαν να δώσουν την ευκαιρία σε νέους να ασχοληθούν με τον προγραμματισμό -ακόμα κι αν δεν είχαν σκεφτεί να ασχοληθούν με τον προγραμματισμό- και να εργαστούν σε επιχειρήσεις όπως η δική σας. Αυτό είναι κομμάτι του μεγαλύτερου οράματος που έχουμε για τον χώρο της τεχνολογίας.

Είναι πολύ σημαντικό να βλέπουμε πια ότι η Ελλάδα -μια χώρα που προφανώς είναι ιδιαίτερα γνωστή για τη φυσική ομορφιά της, τον πολιτισμό της, την ιστορική κληρονομιά της- αρχίζει πλέον να γίνεται γνωστή ως χώρα που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της τεχνολογικής επανάστασης. Και είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι αυτό συμβαίνει όχι μόνο στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη, αλλά σε μια όμορφη πόλη της περιφέρειας με μακρά ιστορία, όπως γνωρίζετε, αλλά και με λαμπρό μέλλον.

Σας ευχαριστώ και πάλι. Ευχαριστώ που είστε εδώ και ελπίζω πως θα δημιουργηθούν ακόμα περισσότερες θέσεις εργασίας εδώ για την τοπική οικονομία αλλά και την τοπική κοινότητα. Ελπίζω πως αυτό το success story θα γίνει γνωστό στο εξωτερικό και θα φέρει περισσότερες εταιρείες εδώ στα Ιωάννινα, αλλά και σε άλλα μέρη της Ελλάδας, που θα μπορούσαν να «μιμηθούν» την επιτυχία σας.

agrinionews.gr

Για «υποκρισία που δεν έχει όρια» κάνει λόγο η ΚΟΒ Μεσολογγίου του ΚΚΕ σχολιάζοντας την επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στο Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου. Η ανακοίνωση:

Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ

Ενόψει της ψήφισης στην Βουλή του αντεργατικού εκτρώματος – νομοσχεδίου, κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Αιτ/νίας πραγματοποίησε συνάντηση με το Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου την τρίτη 15 Ιούνη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μία μέρα πριν την πανεργατική απεργία που καλούσαν δεκάδες σωματεία, εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες σ’ όλη την Ελλάδα ως κορύφωση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων μπροστά στην ψήφιση του νομοσχεδίου και για την οποία δεν είχε πάρει απόφαση το Εργατικά Κέντρο, ούτε καν είχε καλέσει σε γενική συνέλευση για την κλιμάκωση της δράσης των εργαζομένων.

Η ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Αιτ/νίας αναφέρει ότι στην συνάντηση αυτή “συμφωνήθηκε κι από τις δύο πλευρές ότι το εργασιακό νομοσχέδιο που φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη θα αποτελέσει ταφόπλακα στα εργασιακά δικαιώματα και θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο το ήδη ταλαιπωρημένο εργατικό δυναμικό της χώρας.

….Είναι ένα νομοσχέδιο κατά της κοινωνικής πλειοψηφίας των εργαζομένων και στεκόμαστε ξεκάθαρα απέναντι.”

Και τέλος ανέφεραν ότι :

“Μόνη λύση η απόσυρση του νομοσχεδίου!!!!!”

Άρα στην ψήφιση του Νομοσχεδίου στην Βουλή, με βάση και την ανακοίνωση θα καταλαβαίναμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει κατά του νομοσχεδίου…

Το νομοσχέδιο που πέρασε τελικά, ψηφίστηκε επί της αρχής μόνο από τους κυβερνητικούς βουλευτές με 158 ψήφους υπέρ και 142 κατά. Ενώ για την ψηφοφορία επί του συνόλου των άρθρων ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ ψήφισαν μαζί με την κυβέρνηση πάνω από 50 άρθρα του νομοσχεδίου που βρήκαν «θετικά», βαφτίζοντας έτσι διατάξεις με τις οποίες ενσωματώνονται Οδηγίες της ΕΕ, που είτε αποτελούν απλές διακηρύξεις που ακυρώνονται στην πράξη από την επέκταση της εργασιακής ζούγκλας που προδιαγράφει το νομοσχέδιο, είτε υποκρύπτουν αντεργατικά μέτρα με «φιλεργατικό» δήθεν μανδύα.

Μόνο το ΚΚΕ καταψήφισε το νομοσχέδιο και επί της αρχής και επί του συνόλου των άρθρων και κατέθεσε αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής και των άρθρων από το 55 έως το 125 αναδεικνύοντας τον άκρως αντιδραστικό χαρακτήρα του νομοσχεδίου, του οποίου τις διατάξεις οι βουλευτές του Κόμματος έκαναν φύλλο και φτερό. Ανέδειξαν ότι είναι προσαρμοσμένο στους στρατηγικούς στόχους του κεφαλαίου και της ΕΕ που αντιστρατεύεται τις λαϊκές ανάγκες και από κοινού στηρίζουν όλα τα άλλα κόμματα, κάλεσαν τους εργαζόμενους με την οργανωμένη πάλη τους να το πετάξουν στα σκουπίδια, να περάσουν στην αντεπίθεση για το πραγματικά σύγχρονο, την πάλη για να ζήσουν σύμφωνα με τις σύγχρονες δυνατότητες, με σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα για όλους και μείωση του εργάσιμου χρόνου.

Το νομοσχέδιο το οποίο έχει απορριφθεί στην συνείδηση των εργαζομένων, οι απεργιακές κινητοποιήσεις σ’όλη την χώρα το  έστειλαν ήδη εκεί που ανήκει,… στα σκουπίδια.

Δικά σας τα συμπεράσματα…..

17/6/2021 ΚΟΒ Μεσολογγίου του ΚΚΕ

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Δένδιας «ωμός» με τους Γερμανούς, όπως εκείνοι «ωμά» στηρίζουν την Τουρκία
«Η φιλοτουρκική στάση σας είναι απογοητευτική»

Μπορεί η διαφωνία Δένδια – Τσαβούσογλου μπροστά στις κάμερες να κέρδισε το ενδιαφέρον ακόμη και των διεθνών ΜΜΕ, ωστόσο ίσως να είναι και πιο σημαντικό το γεγονός ότι ο Έλληνας ΥΠΕΞ τα είπε πρόσφατα εξίσου «χύμα» και στους Γερμανούς. Κάτι που απέναντι στους Γερμανούς δεν συνηθίζεται ιδίως από την εποχή των μνημονίων και εντεύθεν…

Ο Νίκος Δένδιας είχε συνάντηση με τον Κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) Nils Schmid

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε συνάντηση που είχε με τον Κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) Nils Schmid επεσήμανε, ότι το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα ψηφίζει με τρόπο που δημιουργεί τουλάχιστον έντονη απογοήτευση στην ελληνική κυβέρνηση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η πρόσφατη καταψήφιση νομοσχεδίου για την απαγόρευση εξαγωγής υποβρυχίων στην Τουρκία.

Ο Υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η Ελλάδα δεν αντιτίθεται στην απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης που ελήφθη το 2008, αλλά για το γεγονός ότι η Γερμανία δεν τροποποίησε την απόφαση της, υπό το φως της τουρκικής προκλητικής συμπεριφοράς στην Ανατολική Μεσόγειο τα τελευταία χρόνια.

Πρόσθεσε ότι η παράδοση των υποβρυχίων σε μια χώρα που συνεχίζει να αποσταθεροποιεί την περιοχή, θα αλλάξει, εις βάρος των κρατών που επιθυμούν την σταθερότητα και σέβονται τους διεθνείς κανόνες, την ισορροπία δυνάμεων.

Αναφέρθηκε στην ιδιαίτερα “χλιαρή” στάση της Γερμανίας αναφορικά με την προοπτική λήψης περιοριστικών μέτρων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία με τη σειρά της αποθαρρύνει την Τουρκία στην παραβατική της

συμπεριφορά. Τόνισε ότι για την Ελλάδα, η τουρκική απειλή αποτελεί “υπαρξιακή πρόκληση” και ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Επίσης, επανέλαβε την απογοήτευση της Ελλάδας για την μη αποστολή πρόσκλησης στην δεύτερη Υπουργική Διάσκεψη του Βερολίνου για την Λιβύη.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi.gr

Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Με τον δικό του τρόπο τίμησε ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος την μνήμη του ήρωα πεσόντα της Πολεμικής Αεροπορίας, Υποσμηναγού Νικόλαου Σιαλμά, πραγματοποιώντας συμβολική πτήση με μαχητικό αεροσκάφος F-16.

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής (ΓΕΕΘΑ) στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος πέταξε, σήμερα, Παρασκευή 18 Ιουνίου, πάνω από το ακρωτήριο Νικόλαος Σιαλμάς, στον ‘Αγιο Ευστράτιο – όπου βρίσκεται και ομώνυμο μνημείο – και απένειμε φόρο τιμής στον υπολοχαγό Ν. Σιαλμά, ο οποίος έχασε τη ζωή του σαν σήμερα το 1992 κατά τη διάρκεια αποστολής αναχαίτισης.

Όπως έγραψε ο ίδιος σε ανάρτηση στο Twitter: «Πτήση με #F16 πάνω από το Αιγαίο μας. Μοναδική εμπειρία!! Υπερήφανος για την #ΠΑ και τους «Φρουρούς» των αιθέρων μας. Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ να σας προστατεύει! Τιμή στη μνήμη των «ΑΘΑΝΑΤΩΝ» Ηρώων μας #Σιαλμας ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ!! #HAF».

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ μετέβη στην 337 Μοίρα και συμμετείχε με τον αρχηγό τακτικής Αεροπορίας αντιπτέραρχο Θεμιστοκλή Μπουρολιά σε πτήση ζεύγους διθέσιων αεροσκαφών F-16, στο Βόρειο, Κεντρικό και Ανατολικό Αιγαίο. Όπως ανακοινώθηκε, κυβερνήτες των δύο αεροσκαφών ήταν ο διοικητής της 337 Μοίρας αντισμήναρχος Ιωάννης Κρίκης και ο επισμηναγός Ιωάννης Τζικόπουλος.

Με την ολοκλήρωση της πτήσης και την προσγείωση στην 135 Σμηναρχία Μάχης στην Σκύρο, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ απευθυνόμενος στα στελέχη της μονάδας συνεχάρη το σύνολο του προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας για τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλει σε καθημερινή βάση εκπληρώνοντας στο ακέραιο την αποστολή που του έχει ανατεθεί.

Νωρίτερα, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε την 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα, όπου ενημερώθηκε για την επιχειρησιακή δραστηριότητα της ημέρας.

Το χρονικό της θυσίας Σιαλμά

Ο υποσμηναγός Νικόλαος Σιαλμάς κλήθηκε να αναχαιτίσει το ολοκαίνουργιο τότε απόκτημα «τρίτης γενιάς» της τουρκικής αεροπορίας το F-16C. Τα ραντάρ του ελληνικού συστήματος αεράμυνας εντόπισαν 4 άγνωστα ίχνη να εισέρχονται στο FIR Αθηνών. Αμέσως διατάχθηκε η απογείωση τριών ζευγών αεροσκαφών επιφυλακής από τα αεροδρόμια Αγχιάλου, Λήμνου και Σκύρου. Ο υποσμηναγός Νικόλαος Σιαλμάς απογειώθηκε από την 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα, μαζί με ένα δεύτερο Mirage και πήρε πορεία προς το βόρειο Αιγαίο.

Όταν έφτασαν στην περιοχή πλησίασαν τα δύο τουρκικά F-16 για αναγνώριση. Ο Νικόλαος Σιαλμάς επιχείρησε να αντιμετωπίσει τα τουρκικά F-16 με Mirage F-1CG. Ωστόσο, τα τουρκικά αεροσκάφη αντέδρασαν, με αποτέλεσμα η αναγνώριση να εξελιχθεί σε εμπλοκή.

Σύμφωνα με μαρτυρία του δεύτερου χειριστή, Ι. Μανωλάκου, κατά τους ελιγμούς που ακολούθησαν τα ελληνικά αεροσκάφη, για να αποκτήσουν τακτικό πλεονέκτημα, κατέβηκαν σε πολύ χαμηλό ύψος. Κάποια στιγμή ο σμηναγός Μανωλάκος είδε το αεροσκάφος του Σιαλμά να προσκρούει στη θάλασσα και να συντρίβεται. Ήταν 17 λεπτά μετά τη διαταγή για απογείωση.

Ο δεύτερος χειριστής είχε δηλώσει τότε: «Μιλούσαμε μέχρι τελευταία στιγμή». Ο Νικόλαος Σιαλμάς ήταν ο πρώτος νεκρός πιλότος σε αερομαχία στο Αιγαίο με τουρκικά αεροσκάφη που παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο. Στο σημείο έσπευσαν ελικόπτερο και αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και ταχύπλοο του Λιμενικού Σώματος, όπου εντόπισαν τα συντρίμμια.

Η κάσκα του Νικόλαου Σιαλμά ήταν το μόνο που βρέθηκε από τον άτυχο πιλότο.

onalert.gr

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος του συνδικαλιστή Σταύρου Μπαλάσκα, για τις δηλώσεις του σχετικά με την υπόθεση ανθρωποκτονίας της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, διατάχθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Παράλληλα, κινήθηκε η διαδικασία εξέτασης για λήψη του διοικητικού μέτρου της διαθεσιμότητας σε βάρος του. Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Παρασκευής ο συνδικαλιστής της Ελληνικής Αστυνομίας ήταν καλεσμένος στο Mega με αφορμή την ομολογία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

Εκεί υποστήριξε ότι αν ο 32χρονος είχε πάρει τηλέφωνο την αστυνομία μετά την πράξη του μπορεί να καθόταν στη φυλακή λιγότερο από πέντε χρόνια, γιατί το έγκλημα θα θεωρείτο εν βρασμώ ψυχής, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων στο Twitter.

«Είναι βλάκας», υποστήριξε ο Στ. Μπαλάσκας. «Εκείνη τη στιγμή που σκότωσε τη γυναίκα του, εάν ήταν ατυχές γεγονός μέσα στο θυμό του, αν ήταν ”τα ‘χασε και τρελάθηκε”, εάν έπαιρνε τηλέφωνο την αστυνομία, δεν θα πήγαινε ούτε τέσσερα χρόνια φυλακή. (…) Θα πήγαινε εν βρασμώ ψυχής, σε ενδοοικογενειακό καυγά, ”χωρίς να το θέλω”, ”πρότερος έντιμος βίος”, τέσσερις χιλιάδες πράγματα. Θα πήγαινε πέντε-έξι χρόνια φυλακή; Είναι νέο παιδί. Τώρα θα πάρει δόλο, τη σκηνοθεσία. Δεν έχει κανένα ελαφρυντικό. Τι ελαφρυντικό μπορεί να έχει τώρα; Τώρα θα σαπίσει μέσα στη φυλακή. Έκανε όλη τη σκηνοθεσία, σκότωσε το σκυλί του, προσπάθησε να μπερδέψει, έβγαλε κάρτες από κάμερα, τώρα τέλειωσε».

Αυτή η τοποθέτηση του Στ. Μπαλάσκα προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέδωσε ανακοίνωση, χαρακτηρίζοντας τον συνδικαλιστή «εκλεγμένο με το χρίσμα της ΝΔ», ενώ κάλεσε τον πρωθυπουργό να πάρει θέση.

Πηγή: iefimerida.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Εποικοδομητική υπήρξε η διαδικτυακή συζήτηση για τη «Συνεπιμέλεια», ένα σημαντικό και επίκαιρο ζήτημα, που διοργάνωσαν ο Tομέας Πολιτικής Υποστήριξης της ΝΔ – Μητρώο Στελεχών Περιφερειών Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας, Ν. Αιγαίου, Πειραιά & Νήσων, Β’ Θεσσαλονίκης, Ν. Αττικής, Α. Αττικής και Α. Μακεδονίας.

Τη συζήτηση συντόνισε η κ. Μαρία Καλπουζάνη, Συντονίστρια Μητρώου Στελεχών Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδος.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Στέλιος Κονταδάκης, Διευθυντής Γραφείου Προέδρου ΝΔ, Γραμματέας Οργανωτικού, Αν.Γραμματέας ΠΕ. Μήνυμα απέστειλε ο κ. Γιώργος Κώτσηρας, Υφυπουργός Δικαιοσύνης για θέματα Διεθνούς Συνεργασίας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στη συζήτηση συμμετείχαν ως ομιλητές ο κ. Μάριος Ανδρικόπουλος, Δικηγόρος, Μέλος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής, ο κ. Τάκης Παπαδόπουλος, Δικηγόρος, Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, ο κ.Δημήτρης Κόντης, Διευθυντής Ψυχίατρος, ΨΝΑ, ο κ. Δημήτρης Μπούκας, Δικηγόρος, Διαμεσολαβητής, η κ. Ειρήνη Ραΐδη, Ψυχολόγος, ο κ. Δημήτρης Δημητρίου, Αντιπρόεδρος Συλλόγου Μονογονεϊκής Οικογένειας «Πυρήνας» και ο κ. Δουλιώτης Δημήτριος, Δικηγόρος, νόμιμος εκπρόσωπος των «Ενεργών Μπαμπάδων».

Θέματα τα οποία αναδείχθηκαν ήταν η σημασία της πρόσφατης μεταρρύθμισης του οικογενειακού δικαίου με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, αφού σύμφωνα με τους διοργανωτές, αναδεικνύει τη μεγάλη σημασία και αξία της παρουσίας και των δυο γονέων στην ανατροφή των παιδιών. Θίχτηκε το το θέμα της γονεϊκής αποξένωσης, η εφαρμογή του νόμου στην πράξη και η ισότητα μεταξύ των γονέων, ο ρόλος του δικαστή, τα προγράμματα της συν-ανατροφής, ο ρόλος της διαμεσολάβησης στο νέο νόμο, τα προβλήματα των μονογονεϊκών οικογενειών και η ριζική αλλαγή που φέρνει ο νέος νόμος για την ίση αντιμετώπιση των γονέων.

Στις ερωτήσεις στο τέλος των ομιλιών αναδείχθηκε το θέμα της ενδοοικογενειακής βίας, αναφέρθηκε το επάγγελμα του παιδοψυχολόγου και επισημάνθηκε ο ρόλος του εκπαιδευτικού.

Η κα Μαρία Καλπουζάνη στο τέλος δήλωσε: «Άλλη μια συζήτηση με θέμα που έχει μεγάλο κοινωνικό ενδιαφέρον ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, από το Μητρώο Στελεχών της ΝΔ. Συνεχίζουμε δυναμικά τις δράσεις μας με θέματα της καθημερινότητας των πολιτών».

Όλες οι συζητήσεις του Μητρώου Στελεχών είναι άψογα οργανωμένες, με άριστο συντονισμό και αλληλεπίδραση μεταξύ των συμμετεχόντων. Οι καλεσμένοι ομιλητές είναι ειδικοί στους τομείς που σχετίζονται με κάθε συζήτηση και μοιράζονται τις γνώσεις και την εμπειρία τους με τους συμμετέχοντες. Συγχαρητήρια σε όλους για την αξιόλογη και ενδιαφέρουσα διαδικτυακή συζήτηση!»

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ