Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  2:06: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2021

Να αρθούν οι διώξεις σε βάρος των μαθητών του 1ου Γυμνασίου Αγρινίου για τη συμμετοχή τους σε κατάληψη ζητά με ανακοίνωσή της η Τομεακή Οργάνωση Αιτωλοακαρνανίας της ΚΝΕ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

“Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν τελικά ανήλικοι μαθητές του 1ου Γυμνάσιου Αγρινίου, μετά την ολοκλήρωση της σχετικής προανακριτικής διαδικασίας και την λήψη καταθέσεων για τις καταλήψεις του Οκτωβρίου του 2020.

Την εισαγγελική παρέμβαση που πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος του διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Αγρινίου, για την κατάληψη που πραγματοποιούσαν οι μαθητές απαιτώντας να ανοίξει το σχολείο τους με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, καταδικάζει η Τομεακή Οργάνωση Αιτωλοακαρνανίας της ΚΝΕ.

«Από το πρώτο άνοιγμα των σχολείων, στην αρχή της σχολικής χρονιάς, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Αγρινίου και του Νομού μπήκαν μπροστά οργανώνοντας τον αγώνα τους ενάντια στις αποφάσεις της κυβέρνησης. Είδαμε όλο αυτό το διάστημα την κυβέρνηση να μην παίρνει ούτε ένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας για τη μόρφωση και την υγεία τόσο του κόσμου συνολικά όσο και των μαθητών συγκεκριμένα.

Στο δρόμο της πολιτικής της κυβέρνησης η Διεύθυνση του 1ου Γυμνασίου Αγρινίου ζήτησε εισαγγελική παρέμβαση για την κατάληψη που πραγματοποίησαν οι μαθητές του σχολείου, οι οποίοι διεκδικούσαν το αυτονόητο, να ανοίξει το σχολείο τους άμεσα με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Διώκονται δηλαδή γιατί διεκδίκησαν:

·         Μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη στην κατεύθυνση των 15 μαθητών στην τάξη.

·         Προσλήψεις καθηγητών- να καλυφθούν όλα τα κενά.

·         Επαρκές προσωπικό καθαριότητας.

·         Με ευθύνη Υπουργείου Παιδείας, Περιφερειών και Δήμων να βρεθούν κατάλληλοι χώροι για σχολεία με σοβαρά κτηριακά προβλήματα.

·         Ασφαλείς, συχνές και δωρεάν μεταφορές για τους μαθητές.

·         Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων

Να τονίσουμε πως το ίδιο σχολείο, την περίοδο που οι μαθητές και οι γονείς τους κλήθηκαν να καταθέσουν, έκλεισε για 14 μέρες λόγω κρουσμάτων πράγμα που αποδεικνύει την πολιτική της κυβέρνησης να μη λαμβάνει μέτρα προστασίας και να θέλει τα σχολεία κλειστά από τον κορονοϊό. Βάζει απέναντι, τους χιλιάδες μαθητές που διεκδικούν ανοιχτά, ασφαλή σχολεία με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας!

Όλα αυτά σε μια περίοδο που σε όλη την Ελλάδα μαθητές, καθηγητές και Σύλλογοι Γονέων κινητοποιήθηκαν. Το μόνο σίγουρο είναι πως οι μαθητές είχαν δίκιο! Και γι’ αυτό είναι νικητές!

Είναι νικητές γατί κέρδισαν το πιο σπουδαίο: Αγωνίστηκαν για τις πραγματικές ανάγκες τους, τα έβαλαν με όλους όσους μπαίνουν εμπόδιο σε αυτές, κυρίως με την κυβέρνηση και την πολιτική της, που τους θέλει αμέτοχους, χωρίς κανένα δικαίωμα στη μόρφωση, στο πολιτισμό, τον αθλητισμό.

Καλό θα ήταν η κυβέρνηση και η Διεύθυνση να ακούσουν τα προβλήματα των μαθητών και να σταματήσουν να τους αντιμετωπίζουν σαν εγκληματίες.

Η ΤΟ Αιτωλοακαρνανίας καταδικάζει τέτοιες πρακτικές και απαιτεί να παρθούν πίσω οι διώξεις απέναντι στους μαθητές τώρα!.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λεφτά τέλος και αν δεν… ωριμάσουν οι επιχειρηματίες, θα χρεωκοπήσουν. Με τέτοιες εκφράσεις περιέγραψε ο Άδωνις Γεωργιάδης την κατάσταση και επιχείρησε να «απαντήσει» στις αντιδράσεις για τα όσα ανακοινώθηκαν σχετικά με τα προνόμια των εμβολιασμένων.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες (29.06.2021) τα νέα δεδομένα στην εστίαση, με τους αμιγώς για εμβολιασμένους χώρους και τους μεικτούς χώρους. Οι αντιδράσεις ήταν πολλές και ο Άδωνις Γεωργιάδης διεμήνυσε ότι άλλα λεφτά, δεν υπάρχουν.

Όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας στο OPEN,  χθες μετά τις ανακοινώσεις τον πήρε ένας καταστηματάρχης, πολύ εκνευρισμένος. «Τον ρώτησα “θέλετε αγαπητέ, το χειμώνα να σας ξανακλείσουμε; Και τώρα πια που δεν υπάρχουν και λεφτά, να χρεοκοπήσετε; Δεν είναι καλύτερα να βάλετε τους καλλιτέχνες να κάνουν πέντε δηλώσεις να πείσουν τον κόσμο να πάει να εμβολιαστεί και να μην έχουμε πανδημία το χειμώνα να συνεχίσουμε τη ζωή μας;”», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Εγώ φταίω που δεν πάει ο άλλος να εμβολιαστεί; Ούτε εσείς ούτε εγώ ούτε ο επιχειρηματίας φταίει. Ο ιός είναι μια πραγματικότητα που γεννήθηκε στη ζωή μας. Δεν μπορώ να πείσω τον καθένα, ούτε κηδεμόνας είμαι ούτε τίποτα», συνέχισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Όταν στη συνέχεια στη συζήτηση μπήκαν και επιχειρηματίες και ένας απ’ αυτούς εξέφρασε τον προβληματισμό του, ο υπουργός Ανάπτυξης τον κάλεσε να… ωριμάσει.

«Ήρθε η ώρα αν ωριμάσετε στην Ελλάδα, δεν υπάρχουν άλλα λεφτά, το καταλαβαίνετε αυτό; Αν έρθει η πανδημία τον χειμώνα δεν έχουμε άλλα λεφτά. Επειδή εάν η πανδημία επανέλθει τον χειμώνα καταστραφήκαμε και θα ξαναγυρίσουμε σε οικονομική κρίση πάμε να πείσουμε όλοι τους φίλους μας να εμβολιαστούν», είπε.

Πηγή: newsit.gr

Πηγή φωτογραφίας: kathimerini.gr

Την πρώτη τους τακτική συνέλευση πραγματοποίησαν στις 10Ιουνίου τα μέλη του Σωματείου “Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Μεσολογγίου’’ με μοναδικό θέμα: «Εκλογές για την ανάδειξη μελών του Διοικητικού Συμβουλίου».

Μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας, συγκροτήθηκε το νέο Δ.Σ.:

Χριστίνα Τέγα Πρόεδρος
Βασιλική Χριστοφοράτου Αντιπρόεδρος
Όλγα Μουτοπούλου Γραμματέας
Σοφία Παππά Ταμίας
Ευσταθία Σκούρα Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων
Λαμπρινή Πανάρετου Μέλος
Λαμπρινή Σιούλα Μέλος

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΚΛΟΓΙΚΑ

«Αφού ήταν γνωστή η δράση του, πώς είναι δυνατόν να μην είχε αντιμετωπισθεί ριζικά ώστε να προφυλαχθούν πιθανά υποψήφια θύματα και η κοινωνία από αυτό το απόστημα;»

Την απορία αυτή «σημαντικού επισκόπου» επικαλείται ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος για να επικρίνει τη στάση της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας στην υπόθεση του ιερέα που προφυλακίστηκε καθώς κατηγορείται για βιασμό και ασέλγεια σε ανήλικες.

«Το να μεταθέτει κανείς έναν ιερέα παρομοίου φυράματος από ενορία σε ενορία ή από χωρίου εις χωρίον, τί ακριβώς επιτυγχάνει; Το ζήτημα είναι απλώς η αποφυγή του σκανδάλου και όχι ο κολασμός του δράστη και των πράξεών του;», ρωτά ο βουλευτής και είναι αλήθεια πως αυτό το ερώτημα είναι στα χείλη πολλών Αιτωλοακαρνάνων μετά και τη χθεσινή ανακοίνωση της Μητρόπολης που έδειξε να μην αντιλαμβάνεται για ποιους λόγους της ασκείται κριτική.

Το άρθρο του Γιώργου Βαρεμένου:

Κάλλιον το αποκαθαίρειν του συγκαλύπτειν

Η πρόσφατη είδηση για την σύλληψη ιερέα με την κατηγορία του βιασμού και της σεξουαλικής παρενόχλησης ανήλικων, όπως και της εμπλοκής του σε παιδική πορνογραφία, συγκλονίζει δικαιολογημένα όχι μόνο τον λαό της Αιτωλοακαρνανίας, αλλά και γενικότερα το πανελλήνιο. για δύο λόγους. Είναι προφανής απαξία της πράξης: διπλά αποκρουστικό να εκμεταλλεύεται κάποιος την εμπιστοσύνη που εμπνέει, ειδικά στις νεαρές, άδολες ηλικίες, το ιερατικό σχήμα, και να ασελγεί σε σώματα και ψυχές.

Η είδηση αυτή δεν έπεσε δυστυχώς σαν κεραυνός εν αιθρία, με δεδομένα τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την δραστηριότητα του συγκεκριμένου υπηρέτη του θεού. Σημαντικός επίσκοπος μου έλεγε, όταν του έθεσα το θέμα που καίει και ζεματάει την τοπική κοινωνία, ότι: Αφού ήταν γνωστή η δράση του, πώς είναι δυνατόν να μην είχε αντιμετωπισθεί ριζικά ώστε να προφυλαχθούν πιθανά υποψήφια θύματα και η κοινωνία από αυτό το απόστημα;

Το να μεταθέτει κανείς έναν ιερέα παρομοίου φυράματος από ενορία σε ενορία ή από χωρίου εις χωρίον, τί ακριβώς επιτυγχάνει; Το ζήτημα είναι απλώς η αποφυγή του σκανδάλου και όχι ο κολασμός του δράστη και των πράξεών του;

Η αντιμετώπιση του θέματος από την ιεραρχία της εκκλησίας ως ένα πρόβλημα ιατρικής και μόνον φύσεως και με την πρόνοια να περνούν από ψυχιατρική εξέταση οι υποψήφιοι ιερείς, συνιστά άραγε ριζική αντιμετώπιση;

Η κ. Μπεκατώρου δήλωσε ότι, αν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα, πρέπει να προσεγγίζουμε την κάθε περίπτωση, ανεξαρτήτως επαγγέλματος, που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι και λειτούργημα.

Αν θεωρηθεί ότι η αποκάλυψη μιάς απεχθούς συμπεριφοράς θα συνιστούσε βλάβη για την εκκλησία, αποτρέποντας έτσι την αντιμετώπιση του φαινομένου καθ’ εαυτόν, τότε τα περιστατικά αυτού του είδους θα αναπαράγονται. Η αυτοκάθαρση είναι ο μόνος τρόπος για να αποτραπεί, εκτός των άλλων, το φαινόμενο μαζί με τα ξερά να καίγονται και τα χλωρά.

agriniopress.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βίντεο με δημοτικά τραγούδια για να τιμήσει την επέτειο των 200 ετών από την επανάσταση του 1821 επέλεξε να παίξει η πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής Θεοδώρα Αυγερινοπούλου για να συνοδεύσει την «τελετή έναρξης» της ειδικής κοινοβουλευτικής συνεδρίασης που θα επιχειρήσει να αναδείξει την συμβολή της χλωρίδας στην επανάσταση του 1821.

Με αφορμή την συμπλήρωση 200 ετών από την έναρξη της εθνικοαπελευθερωτικής επαναστάσεως και την πληθώρα επετειακών εκδηλώσεων η κυρία Αυγερινοπούλου αποφάσισε να εντάξει στο πρόγραμμα της κοινοβουλευτικής επιτροπής δύο συνεδριάσεις με θέμα «τη συμπλήρωση 200 ετών από την Εθνική Επανάσταση- Ειδικό αφιέρωμα στα αιωνόβια φυτά από την εποχή της Επαναστάσεως: Καταγραφή και ανάδειξη».

Επιχειρώντας δε να «παρασύρει» και τους συμμετέχοντες στην συνεδρίαση στο απαραίτητο φολκλόρ κλίμα τους κάλεσε να παρακολουθήσουν βίντεο με τα παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια «Ιτιά – ιτιά» και «για ιδέστε τον αμάραντο».

Πηγή: eleftherostypos.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ