Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  7:31: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 06 Δεκεμβρίου 2021 10:01

Με εκβιασμούς δεν αντιμετωπίζεται ο κοροναϊός

Της Μαρκέλλας Καβαλιεράτου

Μ’ έναν ακόμη εκβιασμό, οι ανεμβολίαστοι πολίτες άνω των 60 ετών θα τιμωρούνται με πρόστιμο 100 ευρώ το μήνα, επιχειρεί η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την πανδημία. Μόνο που το ανήθικο αυτό μέτρο είναι παραπλανητικό και κυρίως αναποτελεσματικό.

Είναι παραπλανητικό γιατί εμφανίζει τους ανεμβολίαστους ως την κύρια αιτία εξάπλωσης της πανδημίας, ενώ αυτή επελαύνει παράλληλα με την αύξηση των εμβολιασμών. Στη χώρα μας περίπου το 80% των ενηλίκων είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Είναι αναποτελεσματικό γιατί ο κοροναϊός διαδίδεται κυρίως από τους εμβολιασμένους, που αποτελώντας τη συντριπτική πλειοψηφία, θεωρούν ότι είναι «θωρακισμένοι» και κινούνται ελεύθερα, χωρίς μάσκα και αποστάσεις, σε κλειστούς χώρους. Αντίθετα οι ανεμβολίαστοι, επειδή θεωρούν ότι είναι περισσότερο ευάλωτοι, είναι κατά κανόνα ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Η κυβερνητική προπαγάνδα συσκοτίζει την πραγματικότητα. Οι εμβολιασμένοι μολύνονται από τον ιό, γίνονται φορείς του, τον μεταδίδουν και νοσούν. Ορισμένοι μάλιστα νοσούν βαριά και κάποιοι καταλήγουν. Σύμφωνα με στοιχεία (5-12-21) του ΕΟΔΥ το 20,28% όσων νοσηλεύονται στις ΜΕΘ είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Στοιχεία για όσους νοσηλεύονται στις απλές κλίνες Covid και για όσους καταλήγουν δε δίνονται από τον ΕΟΔΥ. Γιατί;

Στην αρχή, η κυβέρνηση και οι «ακαταδίωκτοι» ειδικοί έλεγαν ότι αν εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού θα επιτευχθεί το περίφημο «τείχος ανοσίας», μετά ανέβασαν το ποσοστό αυτό στο 80% και σήμερα στο 90%. Αλλά και στο 100% να ανέλθει το ποσοστό των εμβολιασμένων τα υπάρχοντα εμβόλια δεν μπορούν να δημιουργήσουν κανένα «τείχος ανοσίας» γιατί δεν εμποδίζουν τον ιό από το να εκκολάπτεται. Δεν μπορούν, δηλαδή, να σκοτώσουν τον ιό όταν εισέρχεται στον ανθρώπινο οργανισμό, όπως κάνουν όλα τα κλασσικά εμβόλια. Τα σημερινά εμβόλια είναι αναποτελεσματικά όσον αφορά τη διασπορά του SARS-CoV-2 στην κοινότητα. Εκείνο που φαίνεται ότι κάνουν είναι να περιορίζουν, για ένα μικρό χρονικό διάστημα (από 6 περιορίστηκε τώρα σε 3 μήνες), το ποσοστό όσων νοσούν βαριά. Τα εμβόλια μπορούν να θεωρηθούν μόνο ως «όπλο» περιορισμού της πίεσης στο απαξιωμένο, από την εποχή των μνημονίων, Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ).

Η κυβέρνηση προσπάθησε στην αρχή με δωροδοκίες να πείσει τους πολίτες ότι είναι προς το συμφέρον τους να εμβολιαστούν. Το καλοκαίρι έδωσε 150 ευρώ στους νέους αν έκαναν την πρώτη δόση και μετά 50 GB. Είναι και τσιφούτηδες. Μετά προχώρησε στους εκβιασμούς. Κατέστησε υποχρεωτικό τον εμβολιασμό στους πυροσβέστες και τους υγειονομικούς, με απειλή την αναστολή της εργασιακής σχέσης τους και την παύση καταβολής του μισθού τους. Περίπου 6.000 υγειονομικοί υποχρεώθηκαν να αποχωρήσουν από το ΕΣΥ και μετά η κυβέρνηση προχώρησε στην επίταξη ιδιωτών ιατρών. Τα χρόνια κενά στο ΕΣΥ δεν καλύφθηκαν ενώ αποδυναμώθηκε περαιτέρω η Πρωτοβάθμια Περίθαλψη.

Τώρα έχουμε το πρόστιμο των 100 ευρώ το μήνα (1.200 ευρώ το χρόνο) για κάθε ανεμβολίαστο άνω των 60 ετών. Κάποιοι θα αδιαφορήσουν σκεπτόμενοι ότι αυτοί έχουν μικρότερη ηλικία άρα το μέτρο δεν τους αφορά. Κάποιοι άλλοι θα σκεφτούν ότι αφού έχουν εμβολιαστεί δεν έχουν να φοβούνται το πρόστιμο. Τίποτα όμως δεν τους διασφαλίζει ότι ο εκβιασμός δε θα επεκταθεί και σ’ αυτούς. Αύριο το όριο των 60 ετών μπορεί να γίνει τα 40 και αργότερα τα 20 έτη. Επίσης αύριο, πρόστιμο μπορεί να επιβληθεί σε όσους δεν κάνουν την τρίτη δόση και μετά την τέταρτη κοκ. Τέλος, αύριο το πρόστιμο μπορεί να γίνει 200 είτε 300 ευρώ είτε να είναι ανάλογο του ύψους του ετήσιου εισοδήματος, όπως πρότεινε πρόσφατα ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλος.

«Πρώτα ήρθαν για τους κομμουνιστές και δε μίλησα γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής. Έπειτα ήρθαν για τους συνδικαλιστές και δε μίλησα γιατί δεν ήμουν συνδικαλιστής. Έπειτα ήρθαν για τους Εβραίους και δε μίλησα γιατί δεν ήμουν Εβραίος. Έπειτα ήρθαν για μένα και δεν είχε μείνει κανένας για να μιλήσει για μένα». Μάρτιν Νιεμέλερ, γερμανός ποιητής (1892-1984).

Πηγή : www.ellinikiantistasi.gr

Διαβάστηκε 618 φορές