Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  2:46: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου 2021 00:02

Βαρεμένος για ΜΕΘ: Θα μπορούσαν να σωθούν ανθρώπινες ζωές στην Αιτωλοακαρνανία

«Η έλλειψη λειτουργικής ΜΕΘ στην Αιτωλοακαρνανία και η πέρα από τα όρια σημερινή κατάσταση των αντίστοιχων κλινικών στα Γιάννενα και την Πάτρα, έχει οδηγήσει σε απώλεια ανθρώπινων ζωών, οι οποίες θα μπορούσαν να είχαν σωθεί», αναφέρει ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Γιώργος Βαρεμένος:

Ο κ.Βαρεμένος επικαλείται περιπτώσεις ασθενών που είχαν μεταφερθεί στα Γιάννενα (όταν υπήρχε η δυνατότητα) σε βαρειά κατάσταση, η οποία έμοιαζε μη-αναστρέψιμη, και ευτυχώς τα κατάφεραν.

Η δήλωση του κ.Βαρεμένου:

Η έλλειψη λειτουργικής ΜΕΘ στην Αιτωλοακαρνανία και η πέρα από τα όρια σημερινή κατάσταση των αντίστοιχων κλινικών στα Γιάννενα και την Πάτρα, έχει οδηγήσει σε απώλεια ανθρώπινων ζωών, οι οποίες θα μπορούσαν να είχαν σωθεί. Η τραγική αυτή πραγματικότητα επιβεβαιώνεται από την θετική πλευρά με τις περιπτώσεις ασθενών που είχαν μεταφερθεί στα Γιάννενα (όταν υπήρχε η δυνατότητα) σε βαρειά κατάσταση, η οποία έμοιαζε μη-αναστρέψιμη.

Επί παραδείγματι, γυναίκα με κατεστραμμένο τον πνεύμονα κατά 90%, την χειρότερη εικόνα που είχαν αντικρύσει όπως μου ειπώθηκε επισήμως, ή η κατάσταση ασθενούς, υπέρβαρου, που εισήχθη πολύ καθυστερημένα. Παρ’ όλα αυτά, μέσω της λειτουργίας της ΜΕΘ και της μεγάλης προσπάθειας των υγειονομικών, οι ασθενείς αυτοί επέστρεψαν από εκεί που φαινόταν ότι δεν υπάρχει επιστροφή -και σίγουρα δεν θα υπήρχε αν έμεναν σε μία απλή κλινική στο Αγρίνιο ή το Μεσολόγγι.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση, μέσα στην ομιχλώδη κατάσταση της πανδημίας, από την σωτηρία μιάς ανθρώπινης ζωής που έμοιαζε χαμένη, όπως δεν υπάρχει μεγαλύτερη απογοήτευση και αγανάκτηση όταν δεν λαμβάνονται τα μέτρα για την μεγαλύτερη δυνατή δυναμικότητα σε λειτουργικές κλίνες ΜΕΘ. Αν όχι τώρα, ΠΟΤΕ;

agrinionews.gr