Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  1:46: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2021 18:24

Oι “Θεματοφύλακες” oνειρεύονται επίταξη στο Νομισματοκοπείο και κατάληψη στη Βουλή

Προκλητικό έγγραφο από τους Θεματοφύλακες προς τη φρουρά της Βουλής για διώξεις εσχάτης προδοσίας.

Επίταξη του Νομισματοκοπείου και αναστολή λειτουργίας του Κοινοβουλίου. Αυτά ονειρεύονται σε πολυσέλιδο προκλητικό έγγραφο, το οποίο έχουν αναρτήσει στο διαδίκτυο οι αποκαλούμενοι “Θεματοφύλακες του Συντάγματος”.

“Διατάσσω τη φρουρά της Βουλής σε επιφυλακή σχετικά με την αναστολή λειτουργίας του Κοινοβουλίου έως την ολοκλήρωση των διώξεων Εσχάτης προδοσίας και Βίαιης κατάλυσης του Συντάγματος”, αναφέρεται στο έγγραφο το οποίο μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Open.

“Θεματοφύλακες” απειλούν δημάρχους

“Ο δήμαρχος δεν απειλείται και δεν εκβιάζεται”, δήλωσε στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης, μετά από απειλητικό έγγραφο που εστάλη στο δημαρχείο από τους “Θεματοφύλακες του Συντάγματος”.

Όπως ανέφερε ο κ. Κυριακίδης, στα μέσα Δεκεμβρίου εστάλη επιστολή στο δημαρχείο που περιλάμβανε απειλές όχι μόνο προς τον ίδιο, αλλά και προς τοπικούς φορείς, δημοσιογράφους κ.ά., με το οποίο τους καλούν να απόσχουν από πράξεις, που υποτίθεται ότι παραβιάζουν το Σύνταγμα και απειλούν πως θα λάβουν το νόμο στα χέρια τους. Το ίδιο έγγραφο κοινοποιήθηκε επίσης στην εισαγγελία και το αστυνομικό τμήμα.

Ο κ. Κυριακίδης, με τη σειρά του, απέστειλε αναφορά για το περιστατικό στον εισαγγελέα και την αστυνομία ώστε να επιληφθούν επί των απειλών. “Υπάρχουν νόμοι και διατάξεις στο Σύνταγμα που πρέπει όλοι να υπακούμε. Θα επιληφθούν οι αρμόδιοι και οι δικαστικές αρχές”, συμπλήρωσε ο δήμαρχος.

Δείτε παρακάτω το προκλητικό βίντεο με μέλη των διαβόητων “Θεματοφυλάκων του Συντάγματος” όπου καλούν σε “ένοπλο αγώνα”.

thetoc.gr