Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  10:10: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2020

Ο βουλευτής, του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. –Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, στην ομιλία του στη Βουλή για το νομοσχέδιο «Πλαίσιο χορήγησης μικροχρηματοδοτήσεων, ρυθμίσεις χρηματοπιστωτικού τομέα και άλλες διατάξεις», επεσήμανε ότι λίγο πριν κλείσει ένα χρόνο η Κυβέρνηση έφερε οικονομική ύφεση, κοινωνικό αυτοματισμό και απαξίωση της πολιτικής ζωής, μέσω των νεοφιλελεύθερων πρακτικών της.

Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι τα πενιχρά αποτελέσματα των χρηματοδοτικών εργαλείων ΤΕΠΙΧ, του Ταμείου Εγγυοδοσίας καθώς και η κακοστημένη παράσταση του προγράμματος ΣΥΝ-Εργασία έχουν φέρει «αναπτυξιακή ανακοπή».

Η Κυβέρνηση έχει «επιμεληθεί» την αποσάθρωση των εργασιακών σχέσεων και την επιδοτούμενη ανεργία σημείωσε ο Βουλευτής.

«Δεν το λέμε εμείς. Το λένε οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΒΕΕ, οι εργαζόμενοι, οι φοροτεχνικοί, τα στελέχη της αγοράς και των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων», σημείωσε.

Κανένας μικρός και μεσαίος επιχειρηματίας, παραγωγός, έμπορος, ελεύθερος επαγγελματίας δεν είναι στα ραντάρ της Κυβέρνησης, συμπλήρωσε ο κ. Μωραΐτης. Το ‘η ύφεση δεν είναι ύφεση, αλλά ανάπτυξη’ του Πρωθυπουργού, έγινε όντως σπορά, αλλά για διψήφια νούμερα ύφεσης μόλις από το τρέχον τρίμηνο. Που απλά έθεσε σε λειτουργία την πραγματική ατζέντα της Κυβέρνησης», σημείωσε.

Το κερασάκι της συντηρητικής διακυβέρνησης είναι η αδιαφάνεια με την οποία κυβερνά η Νέα Δημοκρατία, υπογράμμισε ο κ. Μωραΐτης.

«Τη βδομάδα που πέρασε στήσατε ένα χάρτινο τσίρκο, μια επανάληψη του βρώμικου ’89 που τραυματίζει τη Δημοκρατία», είπε ο Βουλευτής.
«Μιλάτε για παρακράτος εσείς που έχετε ταυτιστεί με την έννοια και τις μεθόδους του. Που σπέρνετε το διχασμό και ποινικοποιείτε την πολιτική ζωή», τόνισε.

Σχετικά με το νομοσχέδιο σημείωσε ότι «αποτελεί μια νομοθετική πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ».
«Σε πρώτη φάση είμαστε ικανοποιημένοι που μας ακούσατε και ενσωματώσατε τις προτάσεις μας», συμπλήρωσε.

Σχετικά με τα άρθρα του νομοσχεδίου ανέφερε ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση η ένταξη των Φορέων Αλληλέγγυας και Κοινωνικής Οικονομίας, στη συγκρότηση ιδρύματος μικροχρηματοδοτήσεων καθώς και η παράταση σύναψης και ανανέωσης δανείων, για τους επαγγελματίες αγρότες, χωρίς ασφαλιστική ενημερότητα παρά του ότι είναι ένα μέτρο που ελάχιστα βοηθά τον αγροδιατροφικό τομέα που καταρρέει.

agriniopress.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Έπεσα» πάνω στην εξής είδηση:

«Από 5 έως 12 χρόνια πιο νωρίς από τα 67 έτη, που αποτελούν το γενικό όριο, μπορούν να συνταξιοδοτηθούν χιλιάδες ασφαλισμένοι έως το τέλος του 2020. Η δυνατότητα αυτή δίνεται στο πλαίσιο της μεταβατικής περιόδου για τις αλλαγές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, η οποία ξεκίνησε το 2015 και  ολοκληρώνεται το 2022. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία φέτος  μπορούν να κάνουν αίτηση όσοι και όσες συμπληρώνουν τα 62 χρόνια και έχουν 40 έτη ασφάλισης, εάν έχουν λιγότερα χρόνια ασφάλισης δικαιούνται μειωμένη σύνταξη. Αίτηση για σύνταξη (το ύψος της οποίας δεν θα είναι υψηλό, λόγω του  μικρού αριθμού ετών ασφάλισης) μπορούν να υποβάλλουν και όσοι συμπληρώνουν 15 έτη ασφάλισης.

Όμως , υπό προϋποθέσεις και φέτος αρκετοί ασφαλισμένοι και ασφαλισμένες προλαβαίνουν να βγουν στη σύνταξη έως 12 χρόνια νωρίτερα από τα 67 έτη. Μέσα σε αυτούς τους «τυχερούς» είναι και οι δημόσιοι υπάλληλοι που είχαν συμπληρώσει 25 έτη ασφάλισης έως το 2012 και μπορούν να φύγουν με μειωμένη σύνταξη ή με πλήρη, εάν συμπληρώσουν 35, 36, 37 έτη ασφάλισης».

Το πρόβλημα βεβαίως δεν είναι η «είδηση» ως είδηση, αλλά η παράνοια του ασφαλιστικού συστήματος της Ελλάδας που δημιουργεί τέτοιες «ειδήσεις». Τα στοιχεία του ΕΦΚΑ δείχνουν εδώ και πάρα πολύ καιρό πως η αναλογία εργαζομένων – συνταξιούχων είναι 1,3 προς 1. Μια αναλογική που προκύπτει ως απόρροια της οικονομικής κρίσης που διέρχεται τα τελευταία χρόνια η χώρα, των μεγάλων ποσοστών της ανεργίας, αλλά και του δημογραφικού προβλήματος, με τη συνεχόμενη γήρανση του πληθυσμού.

Η πρόσφατη έκθεση της Κομισιόν για το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας είναι αποκαλυπτική. Η έκθεση δείχνει ότι ο πληθυσμός της χώρας μειώνεται ,αλλά και γερνάει επικίνδυνα. Από 10,7 εκατομμύρια άτομα ο πληθυσμός της Ελλάδας το 2019 εκτιμάται ότι θα συρρικνωθεί το 2070 στα 8,5 εκατ. Σε σχέση με την πληθυσμιακή σύνθεση, εκτιμάται ότι οι ηλικιακές ομάδες από 10 έως 69 ετών θα συρρικνωθούν κατά 10% με 15% μέχρι το 2070. Στον αντίποδα, οι ομάδες ατόμων ηλικίας από τα 70 έως τα 80+ θα διπλασιαστούν. Ταυτόχρονα οι θάνατοι το 2070 θα είναι υπερδιπλάσιοι από τις γεννήσεις (130.000 με 65.000), και το ποσοστό γονιμότητας θα παραμείνει κοντά και κάτω από το 1,5. Το προσδόκιμο ζωής κατά τη γέννηση στην Ελλάδα το 2070 θα είναι τα 86 έτη για τους άνδρες και 91 για τις γυναίκες.

Χωρίς να έχουμε λύσει το δημογραφικό πρόβλημα, ούτε φυσικά το αναπτυξιακό, είναι εντυπωσιακό ότι στην Ελλάδα βασική συζήτηση παραμένει πως θα βρεθεί το «παραθυράκι», ώστε να παρακαμφθούν τα όρια ηλικίας για τη συνταξιοδότηση. Και δόξα τω θεώ από «παραθυράκια» οι ασφαλιστικοί νόμοι είναι γεμάτοι.

Φυσικά ένα ασφαλιστικό σύστημα δεν μπορεί να είναι βιώσιμο, όσο η αναλογία εργαζομένων συνταξιούχων είναι αυτή που είναι σήμερα. Μολαταύτα στην Ελλάδα συνεχίζουμε το ίδιο χαβά, τρέχοντας με χίλια για την πρόσκρουση του ασφαλιστικού συστήματος στα βράχια…

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Πριν τη Σύνοδο Κορυφής

Νέες παρεμβάσεις στήριξης της οικονομίας και των εργαζομένων ετοιμάζει η κυβέρνηση. Θεωρείται δε πιθανό τα νέα μέτρα να τα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Παρασκευή στη Βουλή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση που έχει καταθέσει η Φώφη Γεννηματά. Τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας έχουν αναλάβει να επεξεργαστούν τις ρυθμίσεις που θα παρουσιαστούν στον Πρωθυπουργό, ο οποίος θα λάβει τις τελικές αποφάσεις.

Βελτιώσεις στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»

Σύμφωνα με το iefimerida.gr, θα υπάρξουν βελτιώσεις στο πρόγραμμα «Συν-εργασία», καθώς έχουν παρατηρηθεί προβλήματα, ενώ και η συμμετοχή των εταιρειών στο πρόγραμμα δεν είναι αυτή που περίμεναν στην κυβέρνηση.

Έτσι, θ’ ανακοινωθούν παρεμβάσεις που θα περιλαμβάνουν δύο επίπεδα: καταρχήν τη μείωση της γραφειοκρατίας, αφού έχει διαπιστωθεί ότι δημιουργεί προβλήματα και αποθαρρύνει την συμμετοχή εταιρειών. Επίσης θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η επέκταση του προγράμματος, ενώ εξετάζεται και η περαιτέρω επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών για να γίνει πιο ελκυστικό το πρόγραμμα για την ένταξη επιχειρήσεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι σήμερα έχουν δηλώσει συμμετοχή λιγότερες από 3,5 χιλιάδες επιχειρήσεις, που απασχολούν μόλις 40 χιλιάδες εργαζόμενους.

Επιπλέον μέτρα στήριξης πριν την Σύνοδο Κορυφής

Ο Πρωθυπουργός, όπως σημειώνουν συνεργάτες του, είναι αποφασισμένος να λάβει άμεσα τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για να στηριχθεί η οικονομία. Γι’ αυτό το λόγο θα προχωρήσει σε επιπλέον θετικά μέτρα πριν την Σύνοδο Κορυφής στις 17 Ιουλίου, οπότε και αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις για το Ταμείο Ανάκαμψης. Ειδικό βάρος δίνεται την στήριξη των εργαζομένων, τόσο με την κάλυψη εισοδημάτων, όσο και την διατήρηση των θέσεων εργασίας. Εκτιμάται ότι όσο νωρίτερα γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις τόσο πιο ευεργετικές θα αποδειχθούν για τη μείωση των επιπτώσεων.

«Θα στηρίξουμε με χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό ή τον κοινοτικό προϋπολογισμό εισοδήματα που θα χαθούν για να μειώσουμε το βάθος και την έκταση της ύφεσης. Ο κόσμος της εργασίας θα στηριχθεί από το Κράτος το επόμενο διάστημα σε μεγαλύτερη έκταση» δήλωσε την Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στον ΑΝΤ1.

agriniovoice.gr

Ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας προς τον πρωθυπουργό για το μάθημα της Κοινωνιολογίας από τον εκπαιδευτικό Δημήτριο Μαργαρίτη:

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ κ. ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Κύριε Πρωθυπουργέ

Αναρωτιέμαι, τι θα σκεπτόταν, άραγε, σήμερα ο αείμνηστος Παναγιώτης Κανελλόπουλος, ένας εκ των εξοχωτέρων Ελλήνων και, κατά τη γνώμη μου, ο πιο μορφωμένος Έλληνας του 20ου αιώνα, συγγραφεύς και του λαμπρού βιβλίου Η Κοινωνία της Εποχής μας (1932), σαν θα έβλεπε τον εξοβελισμό της κοινωνιολογίας όχι μόνον από πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα αλλά και από το ωρολόγιο πρόγραμμα του Λυκείου. Σίγουρα θα ένοιωθε θλίψη για το γεγονός ότι σε μια τέτοια ενέργεια προέβη μια φιλελεύθερη κυβέρνηση, αυτός που υπέστη την εκδίωξή του από το Πανεπιστήμιο επί δικτατορίας Ιωάννου Μεταξά, την κατάργηση της έδρας της Κοινωνιολογίας την οποία κατείχε στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και την εξορία που του επέβαλε η αυταρχική εξουσία της εποχής. Τι θα σκεπτόταν, επίσης, ο αείμνηστος Ιωάννης Συκουτρής, ο μέγιστος των προπολεμικών φιλολόγων μας, αυτός ο υπερσυντηρητικός βασιλόφρων, ο οποίος πρώτος παρουσίασε στο ελληνικό κοινό το έργο του Μαξ Βέμπερ, μείζονος Γερμανού στοχαστή, του οποίου το μεταθανατίως εκδοθέν εξάτομο έργο Οικονομία και Κοινωνία θεωρείται, και δικαίως, το θεμελιωδέστερο έργο κοινωνιολογίας του προηγουμένου αιώνα. Τι θα σκεπτόταν, ακόμη, ο αείμνηστος επαναστάτης φιλόσοφος Κορνήλιος Καστοριάδης, ο οποίος στους ζοφερούς καιρούς της Κατοχής μετέφρασε την Εισαγωγή του Βέμπερ στο ανωτέρω έργο για το περιοδικό Αρχείον Κοινωνιολογίας και Ηθικής το οποίο διηύθυνε. Τι θα σκεπτόταν, τέλος, ο αείμνηστος Ευάγγελος Λεμπέσης, ο οποίος ήταν πλήρως πεπεισμένος ότι η κοινωνιολογία είναι «επιστήμη οντολογική διεπομένη υπό φυσικής νομοτελείας».

Κύριε Πρωθυπουργέ, η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη της οποίας ηγείσθε κοσμείται από τα ιστορικά εύσημα της αποκατάστασης της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας στην Ελλάδα, το 1974, και της ένταξης της χώρας μας στους κόλπους της οικογένειας των ευρωπαϊκών κρατών, το 1981, που υλοποιήθηκε εξαιτίας της ρεαλιστικά οραματικής πολιτικής του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας, του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή. Γινήκαμε έτσι, δικαιωματικά, οργανικό κομμάτι του Δυτικού πολιτισμού. Οι ανθρωπιστικές σπουδές αποτελούν πνευματικό άξονα του πολιτισμού μας και η κοινωνιολογία είναι αναπόσπαστο τμήμα αυτού του άξονα. Γιατί στόχος των ανθρωπιστικών σπουδών είναι η απελευθέρωση του ατόμου και ο παιδαγωγικός ρόλος της κοινωνιολογικής παιδείας είναι ακριβώς η διάπλαση ελεύθερων και λογικών ατόμων, εφόσον η ελευθερία και η λογική είναι τα πολυτιμότερα ιδανικά του Δυτικού πολιτισμού. Γνώμη μου είναι ότι δεν αξίζει σοβαρής συζήτησης η ανεκδιήγητη άποψη που ισχυρίζεται πως «η Αριστερά έβαλε την κοινωνιολογία στα σχολεία για να κάνει ιδεολογική κατήχηση στη μαθητική νεολαία», άποψη που ατυχώς συμμερίζονται και σοβαροί πολιτικοί, όπως ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Α. Γεωργιάδης! Αν μη τι άλλο, τα ονόματα στοχαστών που παρέθεσα ανωτέρω καλύπτουν όλο το φάσμα της πολιτικής ίριδος. Άλλωστε, δεν υπάρχει «αριστερή» και «δεξιά» επιστήμη, υπάρχουν μόνο αριστεροί και δεξιοί πολίτες, αν εξακολουθούμε να σκεπτόμαστε με όρους «δεξιάς» και «αριστεράς» ενώπιον των καινοφανών οικουμενικών προβλημάτων με τα οποία ευρίσκεται ήδη αντιμέτωπο το ανθρώπινο γένος.

Προσπαθώ να εννοήσω το είδος της λογικής, εάν μια οποιαδήποτε λογική διέπει εν προκειμένω την περίπτωση που συζητώ, η οποία υπόκειται της κατάργησης των μαθημάτων της επιστημονικής ειδικότητας των κοινωνιολόγων της Μέσης Εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, καταργούνται από το σχολικό έτος 2021-2022: α) το 7ωρο μάθημα (ως πανελλαδικώς εξεταζόμενο) της Κοινωνιολογίας της Γ’ Λυκείου, β) το 2ωρο μάθημα (Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών) Βασικές Αρχές Κοινωνικών Επιστημών, γ) το 2ωρο Γενικής Παιδείας μάθημα Σύγχρονος Κόσμος Πολίτης και Δημοκρατία (το οποίο εισήχθη μόλις προ διετίας με καινούργιο βιβλίο) και δ) μειώνεται από 3ωρο σε 2ωρο το μάθημα της Πολιτικής Παιδείας της Α’ Λυκείου. Όλα τούτα σημαίνουν στην πράξη ότι οι κοινωνιολόγοι των Λυκείων μας από το 2021 και μετά δεν θα έχουν σχεδόν καθόλου διδακτικές ώρες στο Λύκειο. Κατά συνέπεια, θα αναγκαστούν να τριγυρνούν σε κι εγώ δεν ξέρω πόσα σχολεία μήπως και συμπληρώσουν το υποχρεωτικό τους ωράριο. Ουσιαστικά μας καταργείτε ως επιστήμονες και εκπαιδευτικούς. Ποιοι νηπιόφρονες εγκέφαλοι εισηγήθηκαν στο ΥΠΑΙΘ ένα τέτοιο νομοθετικό τερατούργημα εν μέσω της κρίσης του SARS-COV-2;

Κύριε Πρωθυπουργέ, ένα αρχαιότατο αθηναϊκό γνωμικό διδάσκει ότι η δύναμη δείχνει τον άνθρωπο («αρχή άνδρα δείκνυσι»). Οι πολίτες σας εμπιστευθήκαμε – και σας εμπιστευόμαστε ακόμη – μεταξύ άλλων και για τις ελπιδοφόρες επαγγελίες σας για «μια σύγχρονη, αναβαθμισμένη δημόσια παιδεία» κι ένα σχολείο απελευθερωμένο «από τον ασφυκτικό εναγκαλισμό του Υπουργείου για να έχει ο εκπαιδευτικός μεγαλύτερη ελευθερία». Αδυνατώ να πιστέψω ότι οι υποσχέσεις σας ήταν λόγια του αέρα και εννοούσαν τις μελλοντικές απολύσεις των εκπαιδευτικών του Δημοσίου. Έχετε τη δύναμη στα χέρια σας να αλλάξετε, έστω εκ των υστέρων, τέτοιες απαράδεκτες για ορθολογικό κράτος δικαίου νομοθετικές διατάξεις. Πράξτε το τώρα. Κλείνω την παρούσα επιστολή διαμαρτυρίας με τα λόγια του Αμερικανού κοινωνιολόγου C. Wright Mills: Η ποιότητα της πολιτικής εξαρτάται, σε μεγάλο βαθμό, απ’ την πνευματική ποιότητα εκείνων που ασχολούνται μ’ αυτήν. Αν ο ‘φιλόσοφος’ γινόταν βασιλιάς δεν θα ʼβλεπα την ώρα να εγκαταλείψω το βασίλειό του· αλλ’ όταν οι βασιλιάδες είναι ‘αφιλοσόφητοι’, δεν είναι ταυτόχρονα και ανίκανοι για υπεύθυνη διακυβέρνηση;».

Μετά τιμής

Δημήτριος Μαργαρίτης, εκπαιδευτικός

Γυμνάσιο με λ.τ. Φυτειών Αιτ/νίας

Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο Σπήλιος Λιβανός, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΝΔ & Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του Υπ. Υγείας:

Α) Με αφορμή την πρόσφατη Παγκόσμια Ημέρα του Κοινοβουλευτισμού, ο κ. Λιβανός σημείωσε μεταξύ άλλων ότι όλοι έχουν καθήκον να προστατεύουν τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία και συνδέοντάς το με τις πρόσφατες αποκαλύψεις, πρόσθεσε ότι τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες με τις αποκαλύψεις για την εξωθεσμική λειτουργία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πληγώνουν την ίδια τη Δημοκρατίας. «Οι παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, η καθεστωτική αντίληψη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και ο τρόπος διαχείρισης του σκανδάλου από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργούν μια εικόνα σήψης και παρακμής. Μια εικόνα παρακράτους, που μόνη του έγνοια και σκοπός ήταν η διαφύλαξη της εξουσίας και η εξόντωση των πολιτικών αντιπάλων, χωρίς κανέναν ηθικό φραγμό» πρόσθεσε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας.

Όπως είπε, «η ΝΔ ,δεν θα ακολουθήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στο βούρκο. Δεν θα αφήσουμε το παρακράτος να μολύνει την πολιτική ζωή του τόπου.»

Αναφορικά με το εθνικό σύστημα υγείας, τόνισε ότι «για τη ΝΔ, το εθνικό σύστημα υγείας είναι και θα παραμείνει δημόσιο». Εξήρε, δε, τη συμβολή του ιδιωτικού τομέα, και της επιχειρηματικότητας. Όπως είπε, χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αποτελεί το σημερινό νομοσχέδιο, με το οποίο τροποποιούνται παλαιότερες συμβάσεις δωρεάς του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος με το ελληνικό δημόσιο, με την προσθήκη, μεταξύ άλλων, δύο σημαντικών έργων που αφορούν στη λειτουργία 155 κλινών μονάδων εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) και 19 κλινών μονάδων αυξημένης φροντίδας (ΜΑΦ) σε 15 δημόσια νοσοκομεία στην Ελληνική Επικράτεια και την εκπαίδευση νοσηλευτών και γιατρών για την εντατική θεραπεία.

Β) Επιπλέον, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος έδωσε απαντήσεις στην αντιπολίτευση:

Για το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις ανέφερε: «Προασπίζουμε την ελευθερία της έκφρασης και το δικαίωμα στη διαδήλωση και στη διαμαρτυρία αλλά ταυτόχρονα προστατεύουμε την υγεία, την ασφάλεια, την ακεραιότητα των πολιτών και βεβαίως την περιουσία την ιδιωτική όσο και την δημόσια. Ουσιαστικά προστατεύουμε τα δικαιώματα των πολλών από τη βαρβαρότητα των λίγων. Τιμωρούμε την παραβατικότητα και τις καταστροφές και προστατεύουμε το δικαίωμα των Ελλήνων και ξένων πολιτών στη χώρα, να πηγαίνουν στην δουλειά τους στην ώρα τους και με ηρεμία.»

Στον κ. Αντρέα Ξανθό, που είπε ότι η Αριστερά ήταν θύμα του παρακράτους διαχρονικά, o κ. Λιβανός τον κάλεσε να αποσαφηνίσει ποια αριστερά εννοεί : Την Αριστερά που συνεργάστηκε με τον Πάνο Καμένο, με τον Παπαγγελόπουλο, που υιοθετεί τα deals, τις διευθετήσεις με τους επιχειρηματίες, τα «μαγαζιά» και τα «παραμάγαζα» ή μια άλλη Αριστερά, του Ηλιού, τον Κύρκου, του Νίκου Κωνσταντόπουλου; «Μελετήστε τον πρώην πρόεδρο του κόμματός σας, γιατί έκανε μία παρέμβαση χρήσιμη για τη Δημοκρατία μας. Και μη φωνάζετε σε μας, όχι γιατί μας πειράζει, αλλά γιατί εκτίθεστε, γιατί δείχνετε ότι δεν θέλετε να αναλάβετε τις ουσιαστικές πολιτικές σας ευθύνες και να φωνάξετε στους δικούς σας συντρόφους που σας παρασύρουν στον πολιτικό βούρκο. Αν θέλετε να υπερασπιστείτε αυτήν την Αριστερά του ήθους και των αξιών, κάντε την αυτοκάθαρσή σας και βοηθήστε όλο το πολιτικό σύστημα να αυτοκαθαρθεί.» τόνισε. Κάλεσε, δε, έστω, και την ύστατη ώρα τον ΣΥΡΙΖΑ να υπηρετήσει τον θεσμικό του ρόλο.»

Στην παρέμβαση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΚΙΝΑΛ κ. Ανδρέα Λοβέρδου απάντησε: «Καμία στιγμή η κυβέρνηση δεν πανηγύρισε, και δεν διεκδίκησε ούτε ωσανά ούτε δάφνες. ΄Εκανε απλώς τη δουλειά της όπως έκανε και το σύνολο του ελληνικού λαού. Αντιμετώπισε με τη βοήθεια των Ελληνίδων και των Ελλήνων το πρώτο κύμα του κορωνοϊού και στήριξε όσους επλήγησαν και πλήττονται. Θωρακίζουμε, με τις δυνάμεις που έχουμε, το σύστημα υγείας, προετοιμαζόμαστε για τα χειρότερα, και κάνουμε όλα όσα μας παρότρυνε ο κ. Λοβέρδος να κάνουμε. Ταυτόχρονα επεξεργαζόμαστε το εθνικό σχέδιο ανάκαμψης της οικονομίας, προς το παρόν με επιτυχία, για να φέρουμε όσα περισσότερα κονδύλια γίνεται και να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία.»

Για όσα είπε ο αρχηγός της Ελληνικής Λύσης κ. Κυριάκος Βελόπουλος για τα εθνικά θέματα σημείωσε: «Για την Κυβέρνηση και για την παράταξή μας δεν υπάρχει η διάσταση της πολιτικής του κατευνασμού. Δεν υπάρχει ούτε ενδοτική ούτε πολεμική διάθεση από την Κυβέρνηση. Υπάρχει εθνική στρατηγική. Προασπίζουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και κάθε σπιθαμή ελληνικής γης από τα βόρεια σύνορά μας, μέχρι την Κρήτη και κάθε νησί και νησίδα. Και αυτό έχει γίνει κοινός τόπος στην Ε.Ε, αλλά και πέραν του Ατλαντικού, στο Στέϊτ Ντιπάρτμεντ, ότι όλα τα νησιά μας έχουν υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ.» 

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ