Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  11:03: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2020

Με ανάρτησή του στα social media, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εφιστά την προσοχή όλων στα μέτρα ασφαλείας για την αποφυγή της διασποράς της νόσου Covid-19 που προκαλεί ο νέος κορονοϊός.

«Όλοι μαζί αντιμετωπίσαμε με επιτυχία το πρώτο κύμα του Covid-19, αλλά ο κίνδυνος δεν έφυγε και δεν πρέπει να ξεχαστούμε τώρα που είναι καλοκαίρι. Όπως ακούσαμε τους ειδικούς όλο αυτό το διάστημα, τηρούμε τα μέτρα ασφαλείας και τώρα που ανοίγουμε σταδιακά την Ελλάδα σε επισκέπτες», έγραψε ο Πρωθυπουργός, συνοδεύοντας το μήνυμά του με ένα ενημερωτικό βίντεο.

newsit.gr

Τουρκία και κορονοϊός κυριάρχησαν στην σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα.

Με την τουρκική προκλητικότητα σε κάθε επίπεδο τόσο με την μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί αλλά και με τη τουρκική Navtex ανοικτά του Καστελόριζου, ξεκίνησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Όπως είπε «συνιστά πρόκληση όχι μόνο για τους Έλληνες και τους απανταχού χριστιανούς αλλά και για ολόκληρο τον δυτικό και πολιτισμένο κόσμο».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε όσα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε στο μήνυμά του για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας, επισημαίνοντας πως «αυτή η ενέργεια δεν είναι μια εκδήλωση ισχύος, αλλά απόδειξη αδυναμίας και φυσικά δεν έχει τη δύναμη να σκιάσει την ακτινοβολία ενός μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς. Γι’ αυτό η καταδίκη δεν μπορεί παρά να συνεχιστεί και να ενταθεί σε οικουμενικό επίπεδο. Στο μεταξύ, ενώ η ‘Αγκυρα διατηρεί σε ισχύ την παράνομη NAVTEX για έρευνες σε περιοχές που περιλαμβάνουν τμήματα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος παραμένει αγκυροβολημένο και τουρκικά πολεμικά σκάφη αποσύρονται». Στο σημείο αυτό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε: «συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση με ψυχραιμία, ετοιμότητα και αποφασιστικότητα».

Για τον κορονοϊό ο κ. Πέτσας είπε ακόμα ότι ο εφησυχασμός που οδήγησε σε αύξηση των κρουσμάτων οδήγησε στην απαγόρευση των πανηγυριών και στην υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σούπερ μάρκετ. Είπε μάλιστα ότι αν χρειαστεί τις επόμενες ημέρες θα γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας και σε άλλους κλειστούς χώρους.

Στο ερώτημα αν είναι θέμα ωρών ή ημερών η απόφαση για υποχρεωτική χρήση μάσκας και σε άλλους κλειστούς χώρους όπως εκκλησίες είπε ότι οι ειδικοί παρακολουθούν την κατάσταση και όταν κρίνουν θα αποφασίσουν πότε θα πρέπει να τεθεί σε ισχύ το μέτρο.

«Από την αρχή καταστήσαμε σαφές ότι θα παρακολουθούμε συνεχώς τις εξελίξεις, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό και ανάλογα θα αναπροσαρμόζουμε τις αποφάσεις μας» συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Επισήμανε, ωστόσο, πως «στο διάστημα που πέρασε αναγκαστήκαμε -εξαιτίας της επιδείνωσης των επιδημιολογικών δεδομένων στις βαλκανικές χώρες – να αυστηροποιήσουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις εισόδου από τα χερσαία σύνορά μας.

Επιπλέον, από αύριο το πρωί, Τρίτη 28 Ιουλίου έως τις 4 Αυγούστου, όσοι εισέρχονται στην Ελλάδα, μέσω αεροπορικών συνδέσεων, από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR τέστ), που να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξή τους. Εξαιρούνται οι Έλληνες πολίτες, οι κάτοχοι άδειας παραμονής και όσοι ταξιδεύουν για ουσιώδεις λόγους».

Υπογράμμισε, επίσης, πως «αν από το εξωτερικό, ανοιγοκλείνοντας τη στρόφιγγα των αφίξεων, μπορέσαμε μέχρι σήμερα να έχουμε ελεγχόμενο αριθμό κρουσμάτων, ο κύριος εχθρός παραμένει στο εσωτερικό. Λέγεται εφησυχασμός. Φαίνεται στη χαλάρωση όλων μας. Και αποτυπώνεται σε απαράδεκτα φαινόμενα συγχρωτισμού, εξαιρετικά επικίνδυνα για τη διασπορά του ιού στην κοινότητα».

Όπως τόνισε ο κ. Πέτσας «η αύξηση των κρουσμάτων σε αστικά κέντρα, όπως στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη, υπενθυμίζει ότι ο ιός εξακολουθεί να είναι εδώ και να τρέφεται από τη χαλάρωσή μας. Για όλους αυτούς τους λόγους, αποφασίστηκε να απαγορευτούν τα πανηγύρια, να γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας στα σούπερ μάρκετ για εργαζόμενους και καταναλωτές, αλλά και να ενταθούν οι έλεγχοι σε όλη τη χώρα. Όχι για τιμωρητικούς λόγους, αλλά για να παραμείνει ισχυρό το μήνυμα ότι ιός είναι ανάμεσά μας και οφείλουμε να τηρούμε σχολαστικά όλα όσα μας υπαγορεύουν οι ειδικοί. Αποστάσεις, μάσκες, ατομική υγιεινή».

Απαντώντας σε ερώτημα για το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento και στην συνέχεια ανακοίνωσης του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αν ο πρωθυπουργός μετέβη στην Αντίπαρο και στην Επίδαυρο με στρατιωτικό ελικόπτερο ο κ. Πέτσας είπε μεταξύ άλλων: «Στον πρωθυπουργό διατίθενται από την Πολιτεία τα μέσα που χρειάζονται για την μετακίνησή του. Το Σάββατο ο πρωθυπουργός μετακινήθηκε στην Πάρο με την πτήση της γραμμής και την Κυριακή το απόγευμα μετακινήθηκε από την Αντίπαρο στην Επίδαυρο με στρατιωτικό ελικόπτερο». Επίσης απαντώντας και στην σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Θα περίμενε κανείς περισσότερη ειλικρίνεια και λιγότερη υποκρισία. Είναι άλλο πράγμα να χρησιμοποιεί ο πρωθυπουργός για τα καθήκοντα του τα μέσα που του διατίθενται και άλλο για ιδιωτικές του επισκέψεις. Επομένως με βάση το παρελθόν μπορεί κανείς να κρίνει ποιος το χρησιμοποιούσε για ιδιωτικές επισκέψεις και ποιος για να ασκεί τα καθήκοντά του».

Δείτε όλη την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

newsit.gr

Ανοίγει αύριο, Τρίτη 28 Ιουλίου, έπειτα από πέντε χρόνια εργασιών αναστήλωσης, η ιστορική μονή της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα του Πόντου, υπό την παρουσία του Τούρκου υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Μεχμέτ Νουρί Ερσόι.

Παράλληλα, αύριο ανοίγει και πάλι προς τους επισκέπτες έπειτα από δύο χρόνια εργασιών συντήρησης και η Αγία Σοφία Τραπεζούντας, η οποία μετατράπηκε επίσης σε τζαμί πριν από επτά χρόνια.

Επίσης, ο Τούρκος υπουργός Πολιτισμού θα εγκαινιάσει και τα δύο ιστορικά κτήρια, ενώ στην Παναγία Σουμελά θα ανοίξουν προς το κοινό συνολικά 12 τμήματα. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι τον Μάιο είχε ανοίξει μόνο ένα μέρος της Παναγίας Σουμελά, καθώς δεν είχαν καθαριστεί και στηριχθεί με ειδικό συρματόπλεγμα όλοι οι βράχοι – έκτασης 16.000 τ.μ. – που «απειλούσαν» το ιστορικό μοναστήρι. Η ιστορική μονή της Παναγίας Σουμελά και η Αγία Σοφία στην Τραπεζούντα είναι από τα πλέον επισκέψιμα μνημεία στον Πόντο.

Πηγή: ethnos.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Νέα NAVTEX για την πραγματοποίηση ασκήσεων στον «κόλπο του Ξηρού» στα χωρικά της ύδατα εξέδωσε η Τουρκία – Από σήμερα μέχρι και τις 29 Ιουλίου σε ισχύ

Εξακολουθεί να συντηρεί την ένταση στο Αιγαίο η Τουρκία, αφού παρά την αποχώρηση ενός μέρους του στόλου της και την επιστροφή του στη ναυτική βάση του Ακσάζ, απέναντι από τη Ρόδο, συνεχίζει να διατηρεί στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή γύρω από το Καστελόριζο μία σημαντική δύναμη σκαφών επιφανείας -περίπου 15 πλοία- η οποία αποτελείται από φρεγάτες, κορβέτες και πυραυλακάτους.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, οι Τούρκοι εμφανίζονται να έχουν στείλει πλησίον της θαλάσσιας περιοχής, όπου με παράνομη NAVTEX έχουν δεσμεύσει για την διεξαγωγή ερευνών εντοπισμού υδρογονανθράκων εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, δύο φρεγάτες τύπου ΜΕΚΟ και ένα υποβρύχιο. Τα εν λόγο σκάφη, μέχρι ώρας τουλάχιστον, φαίνεται να κινούνται εντός της τουρκικής ΑΟΖ, αλλά σε πολύ κοντινή απόσταση με την περιοχής που έχει δεσμευθεί από την Άγκυρα.

Να σημειώσουμε πως η τουρκική NAVTEX δεσμεύει, πέραν της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και ένα μικρό κομμάτι που ανήκει στην τουρκική ΑΟΖ. Η κίνηση τόσο του τουρκικού υποβρυχίου, όσο και των δύο φρεγατών, παρακολουθείται στενά από την ελληνική φρεγάτα «Κανάρης» η οποία μέχρι πρότινος συμμετείχε στη δύναμη UNIFIL των Ηνωμένων Εθνών στο Λίβανο και τώρα πλέει στην ευρύτερη περιοχή. Να σημειώσουμε πως ιδιαίτερα η παρουσία των δύο φρεγατών τύπου ΜΕΚΟ στην εν λόγο περιοχή είναι κάτι που προβληματίζει την ελληνική πλευρά, δεδομένου της δύναμης πυρός αλλά και των αυξημένων επιχειρησιακών δυνατότητων που διαθέτει ο συγκεκριμένος τύπος.

Στο πλαίσιο αυτό το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό εξακολουθεί και παραμένει σε αυξημένη επιφυλακή, δεδομένου πως πέραν της, έστω και μειωμένης, κινητικότητας που εξακολουθεί και παρατηρείται στο τουρκικό Π.Ν, συνεχίζει να βρίσκεται σε ισχύ μέχρι και τις 2 Αυγούστου η σχετική NAVTEX, ενώ και το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis παραμένει αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Αττάλειας με άγνωστες τις προθέσεις του.

Νέα NAVTEX

Την ίδια ώρα σε αυξημένη επαγρύπνηση βρίσκονται οι μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού και στο Βόρειο Αιγαίο, με αφορμή την έκδοση μίας νέας NAVTEX της τουρκικής Υδρογραφικής Υπηρεσίας, με βάση την οποία δεσμεύεται μία μεγάλη θαλάσσια περιοχή για την πραγματοποίηση ασκήσεων του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, στον κόλπο του Ξηρού.

Η συγκεκριμένη NAVTEX έχει ισχύ από σήμερα μέχρι και τις 29 του μήνα, με την περιοχή που έχει δεσμευθεί να αφορά κυρίως σε χωρικά τουρκικά, αλλά και διεθνή ύδατα.

Γιώργος Διονυσόπουλος

Πηγή: Protothema.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Ποιες είναι οι πιθανές ημερομηνίες για τον μίνι ανασχηματισμό που σχεδιάζει εδώ και καιρό ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το επιτελείο του

Ηένταση στο Αιγαίο μετά και την έκδοση της τουρκικής NAVTEX φαίνεται πως πήγε πίσω τον ανασχηματισμό που σκέφτεται εδώ και καιρό ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί με το επιτελείο του στο Μέγαρο Μαξίμου. Το μόνο σίγουρο, πάντως, είναι ότι θα πρόκειται για έναν μίνι ανασχηματισμό, διορθωτικές κινήσεις όπως τις χαρακτηρίζουν καλά πληροφορημένες πηγές, και το έχει επιβεβαιώσει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ψάχνει έναν ουδέτερο χρόνο για να κάνει τον ανασχηματισμό με τις πληροφορίες για το πότε τελικά θα γίνουν οι μικρές παρεμβάσεις στο κυβερνητικό σχήμα να είναι διφορούμενες. Κι αυτό γιατί υπάρχουν κυβερνητικά στελέχη που προσδιορίζουν τον χρόνο του ανασχηματισμού μετά τις 2 Αυγούστου, οπότε και λήγει η τουρκική NAVTEX, και άλλα που υποστηρίζουν ότι θα γίνει μετά τη ΔΕΘ, τον Σεπτέμβριο δηλαδή. Όμως, η παραίτηση του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Γεράσιμου Θωμά, (λόγω αναβάθμισής του φυσικά) ξαναφούντωσε τα σενάρια.

Από την άλλη, επιτακτική –και επικοινωνιακά και ουσιαστικά- κρίνεται η ανάγκη να γίνουν οι όποιες αλλαγές, κυρίως αυτές που συνδέονται με το πακέτο των 72 δισ. ευρώ. Ιδιαίτερα με τα 32 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης. «Ο πρωθυπουργός θέλει να δημιουργηθεί μια πολύ διακριτική δομή εντός υφισταμένου υπουργείου, που θα διαχειριστεί το πακέτο. Που θα συντάξει τα σχέδια, τα οποία θα κατατεθούν στις Βρυξέλλες ώστε να έρθει το χρήμα από το 2021 και μετά», λένε πηγές εντός της κυβέρνησης.

Μια άλλη πληροφορία που έχει το ενδιαφέρον της είναι ότι η Βουλή θα κλείσει για το καλοκαίρι από τις 31 Ιουλίου μέχρι τις 24 Αυγούστου και θα λειτουργεί με τα θερινά τμήματα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στα τέλη του μήνα θα συγκληθεί υπουργικό συμβούλιο και μάλιστα όχι δια ζώσης αλλά από μακριά.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι θα είναι ένα ανανεωμένο υπουργικό συμβούλιο, αφού θα γίνει εντός της εβδομάδας ο ανασχηματισμός. Η αποκλιμάκωση της έντασης με την Τουρκία δίνει αυτόν τον «ουδέτερο χρόνο», αν και οι Ενοπλες Δυνάμεις είναι σε εγρήγορση. Ή θα μπορούσαν να είναι οι τελευταίες οδηγίες του κ. Μητσοτάκη στην παρούσα κυβέρνηση και οι όποιες αλλαγές να μετατεθούν για το φθινόπωρο. Μοναδικό δομικό στοιχείο αναμένεται η δημιουργία χωριστής δομής, πιθανώς σε υφιστάμενο υπουργείο, η οποία θα επιφορτιστεί με την διαχείριση των πόρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης και τον συντονισμό των συναρμόδιων υπουργείων.

Τα ονόματα που εξετάζονται

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, μεγάλες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα δεν αναμένονται. Είναι πολύ πιθανό, πάντως, να αναβαθμιστεί σε αναπληρωτή υπουργό ο Νίκος Παπαθανάσης με αρμοδιότητα την ανάπτυξη της βιομηχανικής παραγωγής.

Αδιευκρίνιστο παραμένει, ωστόσο, τι θα γίνει στο υπουργείο Εργασίας, καθώς ο Γιάννης Βρούτσης έχει εκφράσει τη διαφωνία του για το κεφαλαιοποιητικό σύστημα, που αποτελεί προεκλογική δέσμευση του πρωθυπουργού, αλλά ξέρει το περίπλοκο χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εργασίας. Ως πιθανός αντικαταστάτης του έχει ακουστεί ο Στέλιος Πέτσας. Ερωτήματα υπάρχουν και για την παραμονή του Χάρη Θεοχάρη στο υπουργείο Τουρισμού – να σημειωθεί ότι ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε προσφάτως τα υπουργεία Τουρισμού και Εργασίας ενισχύοντας παρά καθησυχάζοντας τις ανησυχίες των δύο υπουργών. Δεν θα απέκλειε κανείς να δει τον κ. Πέτσα στη θέση του κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη, αν το τελευταίος πάει στο νέο φορέα για το Ταμείο Ανάκαμψης.

Κάποιες άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Βασίλης Κικίλιας θα επιθυμούσε να αφήσει το υπουργείο Υγείας και ισχυρός μετά την κρίση του κορονοϊού να διεκδικήσει κάτι καλύτερο. Ισως πάλι η πρόκληση της «ανάστασης» του τουρισμού να τον οδηγούσε προς τα εκεί.

Δεν αναμένονται αλλαγές, όπως όλα δείχνουν στα υπουργεία Εξωτερικών και Αμυνας, όπως δεν αναμένονται και αλλαγές στο δίδυμο της οδού Νίκης, Χρήστο Σταϊκούρα, Αδωνι Γεωργιάδη.

Ούτε ο Μάκης Βορίδης φαίνεται να αποχωρεί από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Μυστήριο τι θα γίνει με το υπουργείο Παιδείας και αν θα υπάρξουν αλλαγές, όπως και με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη που θα παραμείνει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σε περίπτωση που ο Στέλιος Πέτσας αναλάβει το χαρτοφυλάκιο κάποιου υπουργείου, είναι δεδομένο ότι θα αλλάξει το επικοινωνιακό team του πρωθυπουργού. Στην επικοινωνία παραμένει η Αριστοτελία Πελώνη ωστόσο συζητούνται έντονα και στελέχη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, ανάμεσά τους «φρέσκα» πρόσωπα, όπως ο βουλευτής Επικρατείας, καθηγητής Χρήστος Ταραντίλης. Ενισχυμένο είναι πάντως και το σενάριο εισόδου στην κυβέρνηση για τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Σπήλιο Λιβανό και για τον βουλευτή Ανατολικής Αττικής, Βασίλη Οικονόμου.

ethnos.gr

Από θαύμα σώθηκε ο δημοσιογράφος Στέφανος Χίος, καθώς όλα τα στοιχεία της έρευνας για την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του δείχνουν ότι οι δύο δράστες ήθελαν να τον σκοτώσουν.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι επρόκειτο για μία καλά σχεδιασμένη ενέργεια, πριν από την οποία φαίνεται ότι είχαν γίνει όλες οι απαραίτητες προπαρασκευαστικές ενέργειες: Εντοπισμός του σπιτιού του δημοσιογράφου, παρακολούθησή του, κατόπτευση των γύρω δρόμων.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης προσθέτουν ότι «μοναδικός μάρτυρας στην υπόθεση είναι ο ίδιος ο Στέφανος Χίος, ο οποίος δεν είναι ακόμα σε θέση να μιλήσει. Περιμένουμε να του πάρουμε κατάθεση για να μάθουμε τα πρώτα βασικά στοιχεία για την επίθεση. Δεν κινδυνεύει η ζωή του αλλά δεν ήταν σε θέση να μιλήσει το πρωί».

Την έρευνα ανέλαβε η Ασφάλεια Αττικής, ενώ και η Αντιτρομοκρατική παρακολουθεί άτυπα την υπόθεση. Η Αστυνομία αναζητά το κίνητρο των δραστών. Εάν πρόκειται για προσωπικές διαφορές, εάν πρόκειται για κάποιον που ήθελε να εκδικηθεί για κάποιο δημοσίευμα της εφημερίδας του Στέφανου Χίου ή εάν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια. Στην τελευταία περίπτωση αυτό θα μπορούσε να αποκαλυφθεί με κάποια προκήρυξη. Μέχρι στιγμής κανένα ενδεχόμενο δεν μπορεί να αποκλειστεί, όπως χαρακτηριστικά λένε οι αστυνομικοί.

Οι κουκουλοφόροι έστησαν ενέδρα στον δημοσιογράφο έξω από το σπίτι του στα Βριλήσσια. Ο Στέφανος Χίος επέστρεφε με το αυτοκίνητό του, όταν ξαφνικά εμφανίστηκαν μπροστά του δύο άντρες με κουκούλες, οι οποίοι άνοιξαν πυρ σε βάρος του. Μία σφαίρα τραυμάτισε τον δημοσιογράφο στο λαιμό και μία στο θώρακα. Για λίγα εκατοστά οι σφαίρες δεν πέτυχαν όργανα, το πλήγμα των οποίων θα μπορούσε να επιφέρει ακαριαίο θάνατο.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν βολίδες και στο αυτοκίνητο του δημοσιογράφου. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η επίθεση ήταν «επαγγελματική». Οι δράστες πέτυχαν τον αιφνιδιασμό, ενώ φέρονται να πυροβόλησαν το θύμα ενώ αυτό ήταν ακόμα μέσα στο αυτοκίνητό του για να μην έχει περιθώρια ελιγμού.

Μετά την επίθεση ο δημοσιογράφος ήταν ψύχραιμος. Αιμόφυρτος μετέβη στο νοσοκομείο Σισμανόγλειο και ζήτησε βοήθεια. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο Στέφανος Χίος σώθηκε από θαύμα. Μία εκδοχή είναι ότι μπλόκαρε το όπλο των δραστών με αποτέλεσμα να μην ρίξουν άλλες σφαίρες σε βάρος του. Σε κάθε περίπτωση, οι Αρχές αναμένεται να πάρουν αρκετές καταθέσεις από τον δημοσιογράφο, ενώ θα ζητήσουν την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου  για να διαπιστώσουν εάν υπήρχαν στο πρόσφατο παρελθόν απειλητικά τηλεφωνήματα ή sms σε βάρος του.

Στο παρελθόν ο Στέφανος Χίος έχει ζητήσει και έχει λάβει από την Αστυνομία άδεια οπλοφορίας για την προσωπική του ασφάλεια. Δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα εάν είχε πάνω του όπλο την ώρα της δολοφονικής απόπειρας σε βάρος του

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

ethnos.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Εντύπωση προκαλεί ο διάλογος μεταξύ της Άνγκελα Μέρκελ και του Ταγίπ Ερντογάν κατά της διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξης.

Η καγκελάριος τηλεφώνησε στον Τούρκο πρόεδρο στο πλαίσιο της διαμεσολαβητικής προσπάθειάς της για να μειωθεί η ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Παντελής Βαλασόπουλος στο κεντρικό δελτίο του Open, το τηλεφώνημα της κ. Μέρκελ έπαιξε καταλυτικό ρόλο για να μη βγει το Oruc Reis στη Μεσόγειο.

Κατά το ρεπορτάζ, η Μέρκελ είπε στον Ερντογάν ότι «οι Έλληνες δεν αστειεύονται».

Προσέθεσε ότι: «Να περιμένετε και θερμό επεισόδιο εάν βγάλετε το Oruc Reis για έρευνες». Η Τουρκία θα έχει πολλά προβλήματα, όχι μόνο με την Ελλάδα, αλλά με ολόκληρη την Ευρώπη, εάν συνεχίσει τις προκλήσεις και ότι οι επιπτώσεις θα είναι πολύ σκληρές».

Τέλος, η κ. Μέρκελ φέρεται να είπε ότι δεν πρόκειται να αρχίσει διάλογος της Τουρκίας με την Ελλάδα και την ΕΕ όσο συνεχίζεται η ένταση.

Η Γερμανία προωθεί τον διάλογο, αλλά αφού πέσουν οι τόνοι.

cnn.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ