Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  8:27: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 09 Μαρτίου 2021 21:29

Ξέσπασμα της λαϊκής οργής κατά της κυβερνητικής βίας - Οδομαχίες χημικά και μολότοφ στη Νέα Σμύρνη

Σοκάρει η εικόνα του τραυματία αστυνομικού

Σε ένα άνευ προηγούμενου ξέσπασμα λαϊκή οργής εξελίσσεται η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Νέα Σμύρνη με τα επεισόδια να σημειώνονται αυτή την ώρα στην περιοχή, με πέτρες, χημικά και μολότοφ κοντά στο αστυνομικό τμήμα όπου κατευθύνθηκε η μεγάλη πορεία κατά της κυβερνητικής βίας, με αφορμή τον ξυλοδαρμό νεαρού από αστυνομικούς στο Άλσος της πόλης την Κυριακή.

Όπως ανέφερε το Open ομάδα διαδηλωτών που βρίσκονται στην πορεία, έριξε μολότοφ και πέτρες προς δυνάμεις της αστυνομίας κοντά στο αστυνομικό τμήμα της περιοχές. Οι Αρχές απάντησαν με χημικά και με χρήση της αύρας.

Δείτε την έκτακτη εκπομπή του pronews.gr:

Μερικές δεκάδες άτομα προσέγγισαν το αστυνομικό τμήμα της περιοχής φεύγοντας από το κύριο σώμα της πορείας και το «πολιόρκησαν» με ρίψη μολότοφ.

Η αστυνομία απάντησε με χρήση χημικών με τους άνδρες των ΜΑΤ να απωθούν τους επιτιθέμενους, οι οποίοι απάντησαν στήνοντας οδοφράγματα με κάδους.

Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη. Βρίσκεται πεσμένος στο οδόστρωμα, ενώ αναμένεται ασθενοφόρο.

Διαδηλωτές επιτέθηκαν στη μηχανή του, τον πέταξαν κάτω και στη συνέχεια ξεκίνησαν να τον κλωτσούν με βία.



Νωρίτερα η μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας είχε ξεκινήσει στην πλατεία της Νέας Σμύρνης με αφορμή τα γεγονότα της περασμένης Κυριακής με τους διαδηλωτές να έχουν ξεπεράσει 5.000 και ξεκίνησαν πορεία προς το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

Περιφερειακά της πλατείας Νέας Σμύρνης αναπτύχθηκαν κλούβες της αστυνομίας, ενώ στο σημείο η ΕΛ.ΑΣ. έχει φέρει και δύο «Αύρες».

Η αστυνομία διέκοψε από τις 17:00 τα δρομολόγια του τραμ στην περιοχή της Νέας Σμύρνης και διεξάγονται μόνο στα τμήματα από το ΣΕΦ έως τη στάση Μηδείας/Μυκάλης (όρια Ν. Σμύρνης- Π. Φαλήρου), Βούλα-Μηδείας/Μυκάλης και ΣΕΦ-Βούλα.

Επίσης, πάλι με εντολή της Αστυνομίας έκλεισαν οι σταθμοί Συγγρού- Φιξ, Ν. Κόσμος, Αγ. Δημήτριος και Ακρόπολη. Τέλος, από τον σταθμό του ΗΣΑΠ στην Καλλιθέα οι συρμοί διέρχονται χωρίς στάση.

ΠΗΓΉ: PRONEWS.GR

Πολυμέσα

Διαβάστηκε 605 φορές