Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  6:00: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 09 Μαρτίου 2021 17:55

Οργή Μητσοτάκη κατά Τσίπρα: «Μέγιστη ανευθυνότητα να καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε διαδηλώσεις -Υπονομεύουν τα μέτρα μείωσης διασποράς του ιού»

Να αναλογιστεί το βάρος των ολέθριων επιλογών του καλεί τον Αλέξη Τσίπρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τις επίσημες προκλήσεις ΣΥΡΙΖΑ για πορείες και συγκεντρώσεις εν μέσω έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Με γραπτή δήλωσή του, ο Πρωθυπουργός σημειώνει ότι «η επίσημη πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή των πολιτών σε διαδηλώσεις εν μέσω έξαρσης της πανδημίας συνιστά πράξη μέγιστης ανευθυνότητας».

«Υπονομεύει τα μέτρα για τη μείωση της διασποράς του ιού. Και προσβάλλει τον αγώνα που δίνουν, νύχτα και μέρα, οι υγειονομικοί μας στο ΕΣΥ. Επιμένει, άραγε, ακόμη και τώρα, να “δέχεται το ρίσκο” για τη δημόσια υγεία; Τον καλώ δημόσια να αναλογιστεί το βάρος των ολέθριων επιλογών του. Ύστερα από ένα χρόνο δοκιμασίας, η κοινωνία βρίσκεται σε οριακό σημείο. Καθήκον μας είναι να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα και όχι να υποδαυλίζουμε κοινωνικές εντάσεις. Η Δημοκρατία, πράγματι, δεν μπαίνει σε καραντίνα. Ούτε, όμως, και οι τεράστιες ευθύνες του κ. Τσίπρα», καταλήγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σημειώνεται ότι το απόγευμα της Τρίτης υπάρχει κάλεσμα συλλογικοτήτων και ομάδων για συγκέντρωση στη Νέα Σμύρνη, κατά της «αστυνομικής βίας».

Ανάμεσα στις οργανώσεις που καλούν στη σημερινή συγκέντρωση είναι και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η αναρχική συλλογικότητα «Ρουβίκωνας».

Πηγή: iefimerida.gr