Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  10:05: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2021 12:37

Νέα μέτρα για μετάλλαξη Όμικρον: Οι ανακοινώσεις από Οικονόμου και Πλεύρη

Με νέα μέτρα θα κάνουμε Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, με νέα μέτρα… μέρος Β’ θα μπούμε στο 2022. Όλα εξαιτίας της μετάλλαξης Όμικρον.

Γιάννης Οικονόμου και Θάνος Πλεύρης ανακοινώνουν τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν από αύριο, παραμονή Χριστουγέννων, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί όσο είναι δυνατόν η διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊου.

Τις τελευταίες δυο μέρες παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων, είπε ο Θάνος Πλεύρης, σημειώνοντας ότι οι ειδικοί προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν. Καλύτερη εικόνα για τη μετάλλαξη Όμικρον θα υπάρξει σε 10 με 15 μέρες.

Άνω του 72% των πολιτών έχει κάνει την τρίτη δόση, ενώ γενικά ο εμβολιασμός είναι στο 80% στον ενήλικο πληθυσμό και στο 70% στο γενικό πληθυσμό.

Ο Θάνος Πλεύρης επιβεβαίωσε ότι το πρώτο σκέλος των νέων μέτρων θα ισχύει από αύριο και το δεύτερο από τις 3 Ιανουαρίου.

Από αύριο στις 06:00 έως το πρωί της 3ης Ιανουαρίου

Η μάσκα είναι υποχρεωτική και στους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς χώρους. Αυτό αφορά και στους ανοιχτούς χώρους εστίασης και στα γυμναστήρια.
Στα σούπερ μάρκετ και τα ΜΜΜ είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας ή μάσκας Ν95.
Απαγορεύονται οι εκδηλώσεις Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.
Οι ταξιδιώτες που θα μπαίνουν στην Ελλάδα με PCR test θα υποχρεούνται να το επαναλαμβάνουν τη δεύτερη μέρα από την άφιξή τους και την τρίτη μέρα.
Παραμένει ισχυρή σύσταση για self test πριν από κάθε έξοδο.

Από τις 3 Ιανουαρίου θα υπάρξουν νέα μέτρα, περιοριστικά όπως είπε ο Θάνος Πλεύρης, που θα αφορούν στο ωράριο στη διασκέδαση, στις αθλητικές εκδηλώσεις, την τηλεργασία αλλά και γενικότερα μέτρα που θα αφορούν δραστηριότητες που δεν είναι αναγκαίες.

Αλλά όλα αυτά θα αποσαφηνιστούν στις 27 Δεκεμβρίου όταν θα συνεδριάσει ξανά η Επιτροπή για να εξετάσει τα νέα δεδομένα και αναλόγως να εισηγηθεί.

Δείτε την ανακοίνωση των νέων μέτρων όπως μεταδόθηκε απ’ ευθείας:

sinidisi.gr