Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  3:27: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου 2021 11:29

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Aύριο ο β’ γύρος, φαβορί ο Νίκος Ανδρουλάκης – Αγωνία για τη συμμετοχή

Οι εκλογές στο ΚΙΝΑΛ κορυφώνονται αύριο στον β’ γύρο με φαβορί τον Νίκο Ανδρουλάκη ενώ αγωνία υπάρχει για τη συμμετοχή 

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την εκλογή νέου αρχηγού στο ΚΙΝΑΛ. Οι κάλπες ανοίγουν ξανά την Κυριακή στις 7 το πρωί για τον β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών με αντιπάλους τους Νίκο Ανδρουλάκη και Γιώργο Παπανδρέου.

Ενόψει του β’ γύρου, η πλευρά του Νίκου Ανδρουλάκη κρατά χαμηλά τη μπάλα, αποφεύγοντας τις θριαμβολογίες και διαμηνύοντας πως οι εκλογές ξεκινούν ξανά από το μηδέν – αν και η αισιοδοξία για το αποτέλεσμα είναι διάχυτη.

Από την πλευρά του επιτελείου του Γιώργου Παπανδρέου επικρατεί δυσθυμία και απογοήτευση τόσο για τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου, όσο και για τις αντιδράσεις που ακολούθησαν τις καταγγελίες του για παρατυπίες. Ωστόσο διαμηνύουν ότι θα δώσουν τη μάχη γιατί πρέπει να επιλέξουν οι πολίτες τι είδους ηγεσία θέλουν αλλά και για να καταγραφεί η άλλη άποψη και για την επόμενη ημέρα του ΚΙΝΑΛ.

Στο μήνυμά του μάλιστα για τις εκλογές της Κυριακής αναφέρει ότι κρίνεται το μέλλον της Δημοκρατικής Παράταξης.

Η ανιαρή διαδικασία που εξελίχθηκε σε συναρπαστική αναμέτρηση
Οι εκλογές στο ΚΙΝΑΛ από μια μάλλον ανιαρή εσωκομματική διαδικασία, εξελίχθηκε σε μια συναρπαστική αναμέτρηση που καταλήγει με όρους που κανείς δεν φαντάζονταν πριν από μερικούς μήνες.

Από τις τρεις υποψηφιότητες, Γεννηματά, Λοβέρδου και Ανδρουλάκη περάσαμε στις 4 με την προσθήκη Καστανίδη. Ακολούθησαν τα δραματικά γεγονότα με τη νοσηλεία και τελικά τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά, οι υποψηφιότητες Γερουλάνου και Χρηστίδη και τέλος του Γιώργου Παπανδρέου. Η προεκλογική περίοδος δεν είχε μεγάλες εκπλήξεις και χαρακτηρίστηκαν από πολιτισμένη αντιπαράθεση μεταξύ των έξι – άλλωστε οι 3 που είχαν ξεχωρίσει είχαν και πολιτική β΄ γύρου και απέφευγαν τις προσωπικές επιθέσεις απέναντι σε έναν αντίπαλο που ίσως αποδεικνυόταν εν δυνάμει σύμμαχος για τη δεύτερη Κυριακή.

Οι δημοσκοπικές προβλέψεις για άνοδο των ποσοστών του ΚΙΝΑΛ, η ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση της κοινής γνώμης που έστρεψε ξανά μετά από χρόνια το ενδιαφέρον στη Χ. Τρικούπη και, κυρίως, η ανέλπιστη προσέλευση 270.000 πολιτών στις κάλπες του πρώτου γύρου, ήταν οι πιο ευοίωνες παρακαταθήκες για το μέλλον του κόμματος.

Δείτε το μήνυμα του Γ. Παπανδρέου για τον β’ γύρο:

Τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου
Τα αποτελέσματα της περασμένης Κυριακής έδειξαν μια σαφή τάση του εκλογικού σώματος. Ο Νίκος Ανδρουλάκης έκοψε πρώτος το νήμα με άνεση και διαφορά 8,91% (23.697 ψήφους) έναντι του δεύτερου Γ. Παπανδρέου

Συνολικά, ψήφισαν 270.706, ενώ έγκυρα ήταν 268.798 ψηφοδέλτια.

iefimerida.gr