Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  12:29: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 12 Μαϊος 2020

Πάνω από 8/10 δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση για τον κορονοϊό. Απίστευτο ποσοστό αποδοχής για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η πρόθεση ψήφου και όλα τα στοιχεία από την νέα δημοσκόπηση.

Η δημοσκόπηση έγινε από την Alco για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Open με τους ερωτηθέντες να στηρίζουν τις κυβερνητικές αποφάσεις για τον κορονοϊό, ενώ η ΝΔ προηγείται με μεγάλη διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα το 84% θεωρεί θετικούς τους χειρισμούς της κυβέρνησης για την αντιμετώπισης της πανδημίας.

Από την άλλη δείχνουν προβληματισμένοι για το άνοιγμα των σχολείων. Το 60% των ερωτηθέντων υποστηρίζουν ότι έπρεπε να ανοίξουν μόνο για τις πανελλήνιες τα σχολειά, ενώ  73% λέει ότι δεν πρέπει να ανοίξουν καθόλου τα δημοτικά σχολεία.

Ο ρυθμός άρσης των μέτρων είναι σωστός υποστηρίζει το 60% όσων πήραν μέρος στη δημοσκόπηση.

Τις ενστάσεις τους για τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση φαίνεται να έχουν οι πολίτες. Το 60% τα θεωρεί ανεπαρκή για τους εργαζόμενους και το 59% ανεπαρκή για τις επιχειρήσεις.

Το 75% των ερωτηθέντων είναι ικανοποιημένοι από τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην αντιμετώπιση της πανδημίας και ακολουθούν Βασίλης Κικίλιας με 67% και Νίκος Χαρδαλιάς 64%.

Μικρή πτώση παρουσιάζει το ποσοστό του Σωτήρη Τσιόδρα. Το 79% χαρακτηρίζει έγκυρη την ενημέρωση του σε σχέση με το 89% της προηγούμενης δημοσκόπησης.

Από εκεί και πέρα το 49% εμπιστεύεται ως πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ τον Αλέξη Τσίπρα. το 20% των ερωτηθέντων. Το 25% δεν εμπιστεύεται κανέναν από τους δύο.

Οσον αφορά στις εκλογές το 87% υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να γίνουν, 4% λέει «ναι» και το 9% δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Στο ερώτημα αν πιστεύουν ότι θα οδηγηθούμε στις κάλπες το 67% των πολιτών δηλώνει «όχι», το 16% «ναι» και 17% δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Στα ποσοστά των κομμάτων η ΝΔ έχει ένα μεγάλο προβάδισμα. Το ποσοστό της είναι 40% με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 22,6%.

newsit.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
γράφει ο Αντώνης Ι. Ελευθεριάδης
 

Πριν διαβάσετε το παρόν, θα ήθελα να κάνω δύο διευκρινίσεις: κατά πρώτον πρέπει να δηλώσω πως αγαπώ και σέβομαι κάθε λαό και κάθε ηγεσία. Το ίδιο και όταν πρόκειται για έναν λαό τόσης μεγάλης ιστορίας με τον μονοθεϊσμό του και την αλλεπάλληλη ταλαιπωρία του στα γυρίσματα του χρόνου.

Αυτή η παραδοχή ας συνοδεύεται με την ευχή να ειρηνεύσει με τους Παλαιστινίους και με τις όμορες χώρες. Και η δεύτερη διευκρίνηση είναι πως οι επιστήμονες αυτής της χώρας με την καθοδήγηση της πολιτικής ηγεσίας έχουν προχωρήσει τόσο πολύ στην ανακάλυψη όχι μόνο οπλικών συστημάτων μαζικής καταστροφής αλλά και συστήματα νανοψηφιακής τεχνολογίας ώστε με την εμφύτευση μικροτσίπς στον άνθρωπο να μπορούν επίγεια ηλεκτρονικά κέντρα να παρακολουθούν όλες τις κινήσεις και μετακινήσεις των ατόμων αλλά και να αλλοιώνουν τις επιλογές και τις επιθυμίες τους.
Και στο σημείο αυτό βρίσκεται η μεγαλύτερη απειλή για το ανθρώπινο γένος.

Ο άνθρωπος απειλείται να γίνει ένα άβουλο εξάρτημα μιας κρατικής μηχανής. Για αυτόν τον μέγιστο κίνδυνο είχα γράψει στην φιλόξενη αυτή στήλη του pronews.gr σχετικό άρθρο, με τον τίτλο: Η ελευθερία μας στη μέγγενη του κυβερνοχώρου.

Δυστυχώς, η εφιαλτική αυτή απειλή και ο πανανθρώπινος φόβος αφανισμού των ατομικών ελευθεριών επικαιροποιήθηκε μόλις χθες, όταν διαβάσαμε στην έγκυρη εφημερίδα του Ισραήλ Jerusalem Post την είδηση πως ο πρωθυπουργός του Ισραήλ κ. Νετανιάχου, προκειμένου να επιτευχθεί η κοινωνική απόσταση μεταξύ ιδιαίτερα των μαθητών που θα γυρίσουν στα θρανία τους εν όψει της χαλάρωσης των μέτρων από την πανδημία που έπληξε σοβαρά το Ισραήλ, πρότεινε στο υπουργείο Υγείας να επιστρατεύσει την νέα τεχνολογία στην καθημερινότητα του πολίτη. Ο κ. Νετανιάχου δήλωσε τα εξής:

«Μίλησα με επικεφαλής της τεχνολογίας προκειμένου να βρούμε μέτρα στα οποία το Ισραήλ να είναι καλά, όπως οι αισθητήρες. Για παράδειγμα, κάθε άτομο, κάθε παιδί  -το θέλω πρώτα σε παιδιά-να έχει έναν αισθητήρα που θα χτυπά συναγερμό κάθε φορά που πλησιάζει πολύ κοντά το άλλο, όπως αυτοί στα αυτοκίνητα...»

«Θα είναι δύσκολο να το κάνουμε σε πάνω από ένα εκατομμύριο παιδιά που επιστρέφουν στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, με σκοπό να εξασφαλίσουμε πώς ο ένας μαθητής θα κάθεται σε απόσταση ενός μέτρου από τον άλλο. Είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας και επικίνδυνο», ήταν η απάντηση του ειδικού Εινάτ Μερόν, στην πρόταση του Ισραηλινού πρωθυπουργού.  

«Θεωρητικά κατανοώ την ιδέα πίσω από αυτό, αλλά αυτά τα μικροτσίπ που υπάρχουν σε οχήματα, είναι διαφορετικά από αυτά που είναι κατάλληλα για ανθρώπους. Η εμφύτευση τσιπ σε παιδιά δεν θα έχει περάσει κανένα τεστ, ούτε σε πρακτικό ούτε σε νομικό επίπεδο» προσθέτει.

Η εφημερίδα του Ισραήλ προσθέτει πως «την ίδια ώρα, πολλοί πολίτες εκφράζουν φόβους πως το Κράτος θα υποκλέπτει προσωπικές πληροφορίες από τους αισθητήρες».

Ακόμη ο ειδικός σε θέματα διαδικτύου τονίζει πως «αν δημοσιευτεί στο διαδίκτυο η τοποθεσία του παιδιού, τότε μπορεί κάποιος παιδεραστής, με τις κατάλληλες διαδικτυακές γνώσεις, να εντοπίσει την πληροφορία και να παρακολουθήσει τον στόχο του στο σχολείο του».

Ύστερα από το σάλο που ξέσπασε το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού επεσήμανε πως πρόκειται για «μια ιδέα που μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της κοινωνικής απόστασης και δεν θα υπάρξει παραβίαση της ιδιωτικής ζωής».

Να φαντασθείτε λοιπόν πως βρισκόμαστε στο πρώτο σκαλοπάτι της καταστροφής της ελευθερίας των ανθρώπων. Και μη χειρότερα, αν βέβαια υπάρχουν και χειρότερα!

*Ο Αντώνης Ιακώβου Ελευθεριάδης είναι καθηγητής δρ. Φιλολογίας και Θεολόγος 

pronews.gr

photo credits: hellasjournal.com

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ
γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
 

Τον τελευταίο καιρό το σύστημα έχει λυσσάξει να κόβει συνεχώς δημοσιεύματα και βίντεο στο yutube και στο facebook, ακόμα και να σβήνει ιστοσελίδες και να καταργεί μπλογκ με την κατηγορία ότι διαδίδουν hoaxes και fake ειδήσεις για τον κορωνοϊό, που, όπως υποστηρίζει εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο της συνομωσιολογίας. 

Σε μια δημοκρατία, η λογοκρισία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της άσχετα αν αυτά που λογοκρίνονται πολλές φορές δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Αυτό θα το κρίνει ο αναγνώστης αφού ερευνήσει αυτά τα δημοσιεύματα και στη συνέχεια θα καταρρεύσουν από μόνα τους.

Σε μια δικτατορία όμως, όπως αυτή που ζούμε σήμερα σε τοπικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο που έχει επιδεινωθεί με την ιστορία του κορωνοϊού, η λογοκρισία έχει χτυπήσει κόκκινο και θυμίζει έντονα στον τομέα της ενημέρωσης καθεστώτα αλλά Χίτλερ, Μουσολίνι, Στάλιν, κλπ. 

Έτσι κόβονται απόψεις μεγάλων και έγκριτων επιστημόνων, όπως πχ. του καθηγητή κ Ιωαννίδη από τις ΗΠΑ, αλλά και πολλών άλλων, ακόμα και μαρτυρίες νοσοκόμων που δουλεύουν σε νοσοκομεία, ακόμα και συγγενών θυμάτων από την επιδημία, μόνο και μόνο γιατί δεν συμφωνούν με την επίσημη εκδοχή της εξάπλωσης της επιδημίας. 

Ενώ ακόμα και ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ, κατηγόρησε τον Π.Ο.Υ για ψευδή παραπληροφόρηση, ενώ ακόμα και κράτη όπως η Αγγλία, η Αυστραλία, αλλά και η Γαλλία, έχουν ζητήσει επίσημα εξηγήσεις από την Κίνα για την δημιουργία του κορωνοϊού, το σύστημα επιμένει πως αυτή η επιδημία έχει φυσική προέλευση και δεν  ευθύνεται κανένα εργαστήριο, όπως το εργαστήριο παραγωγής ιών του Βουχάν της Κίνας και κόβει αβέρτα αναρτήσεις που έχουν σχέση με αυτό το θέμα. 

Δηλαδή και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Ντολαντ Τραμπ, είναι… συνομωσιολόγος. Φυσικά εδώ παίζεται και το μεγάλο παιχνίδι των αμερικανικών εκλογών και το Βαθύ Κράτος έχει λυσσάξει να προβάλλει δήθεν μεγάλη τραγωδία με πρόφαση τον κορωνοϊό, για να μην ξανά εκλεγεί ο Τραμπ στις επικείμενες το φθινόπωρο εκλογές. 

Αν είναι πιθανό πολλές ειδήσεις που κυκλοφορούν να είναι πλαστές, όπως να είναι πλαστές και οι ειδήσεις του ίδιου του συστήματος, εκείνο που έχει θριαμβεύσει, ιδίως στα sodial media, είναι η σύγχρονη δικτατορία της λογοκρισίας που συνεπικουρείται και από τα καθεστωτικά ΜΜΕ, που έχουν επανειλημμένα αποδείξει ότι διαδίδουν ψεύτικες ειδήσεις εξυπηρετώντας το σύστημα, για να συμβάλουν στην επιβολή αυταρχικών μέτρων κατά του κόσμου και της οικονομίας. 

Το τραγικό σίγουρο είναι πως τα θύματα και οι νεκροί από αυτή την υπόθεση θα είναι πολύ περισσότεροι από τα εξακριβωμένα θύματα της επιδημίας του κορωνοϊού και αυτό δεν θέλει με τίποτα το σύστημα να προβληθεί ευρέως, γιατί θα αποβεί μπούμερανκ στην υποτιθέμενη «σωτήριο» πολιτική του στην αντιμετώπιση της επιδημίας.

*Ο Νίκος Χειλαδάκης είναι Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

pronews.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

«Οι άνθρωποι της αγοράς βιώνουν μια ακόμα εξαπάτηση Μητσοτάκη», αυτό καταγγέλλουν οι αρμόδιοι τομεάρχες Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τα στοιχεία για την επιστρεπτέα προκαταβολή. 

Σε ανακοίνωσή τους υποστηρίζουν:

"Στις εκκλήσεις επιχειρήσεων, επιμελητηρίων και εμπορικών συλλόγων για άμεση ενίσχυση, η Ν.Δ. απαντά με κοροϊδία. Σήμερα ανακοινώθηκε ότι την επιστρεπτέα προκαταβολή, ύψους 55 εκατ. ευρώ, θα λάβουν τον Μάιο μόλις 8.600 επιχειρήσεις από τις 140.000 που κατέθεσαν σχετική αίτηση και τις πάνω από 200.000 που ανέστειλαν τη λειτουργία τους λόγω της πανδημίας. Δηλαδή, μόλις το 6% όσων αιτήθηκαν και το 4% όσων ανέστειλαν τη λειτουργία τους. Την πολυδιαφημισμένη ενίσχυση αναμένεται να λάβουν συνολικά λιγότερες από τις μισές επιχειρήσεις από όσες επλήγησαν, με την καταβολή των ποσών να γίνεται από τον Ιούνιο και μετά, τρεις μήνες τουλάχιστον μετά το lockdown. Η δε ενίσχυση είναι ψίχουλα, καθώς, για παράδειγμα, για επιχείρηση με τζίρο 400 χιλ. ευρώ και τέσσερις εργαζόμενους, δεν ξεπερνά τα 933 ευρώ".

Οι τομεάρχες καταλήγουν ότι "η μεθόδευση Μητσοτάκη είναι ξεκάθαρη. Στο στόχαστρο έχουν μπει, εκτός από τους εργαζόμενους, και οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που βρίσκονται σε καθεστώς πρωτοφανούς ομηρίας".

pronews,gr

«Είναι χρέος μας να ενισχύσουμε έμπρακτα αυτούς τους ανθρώπους, που υπερασπίστηκαν με την ίδια τους τη ζωή το ΕΣΥ» 

Σε δήλωση σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών προέβη ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, επισημαίνοντας πως «σε αυτούς τους ανθρώπους αξίζει ο αμέριστος σεβασμός και -κυρίως- η έμπρακτη στήριξη», όχι  «ένα απλό χειροκρότημα στα μπαλκόνια».

«Η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει άμεσα στην ενίσχυση του ΕΣΥ, σε μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού, σε προμήθεια ειδών ατομικής υγιεινής, αλλά και στην ένταξη των νοσηλευτών/ νοσηλευτριών στα βαρέα και ανθυγιεινά», επεσήμανε.

Τέλος, τόνισε ότι «δεν πρόκειται για επάγγελμα, αλλά για λειτούργημα», του οποίου «πρέπει να διασφαλίσουμε τη θεσμική κατοχύρωση» κι όχι να περιοριζόμαστε σε «επικοινωνιακά πυροτεχνήματα».

Αναλυτικά η δήλωση του Θάνου Μωραΐτη:

«Σήμερα, η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών.

Σε αυτούς τους ανθρώπους, που υπερασπίστηκαν με την ίδια τους της ζωή το ΕΣΥ, όχι μόνο κατά την πρωτόγνωρη κρίση, αλλά και διαχρονικά, δεν αξίζει ένα απλό χειροκρότημα στα μπαλκόνια.

Αξίζει ο αμέριστος σεβασμός και -κυρίως- η έμπρακτη στήριξη.

Η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει άμεσα στην ενίσχυση του ΕΣΥ, σε μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού, σε προμήθεια ειδών ατομικής υγιεινής, αλλά και στην ένταξη των νοσηλευτών/ νοσηλευτριών στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Δεν πρόκειται απλά για ένα επάγγελμα, αλλά για λειτούργημα.

Για παροχή βοήθειας και στήριξης, αγόγγυστα και με αυταπάρνηση, που δεν πρέπει να θεωρούμε δεδομένη.

Είναι χρέος μας να ενισχύσουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους, που κράτησαν κυριολεκτικά όρθια τη χώρα και να διασφαλίσουμε τη θεσμική τους κατοχύρωση.

Ήρθε η ώρα για να δείξουμε πόσο τους εκτιμούμε, ουσιαστικά κι όχι μόνο με επικοινωνιακά πυροτεχνήματα».

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεωρητικά θα ήταν μια πρόοδος. Η εικόνα του Αλέξη Τσίπρα να καταθέτει στεφάνι στη Marfin, όπου το 2010 έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι, τρεις εργαζόμενοι της τράπεζας, από μολότοφ που πέταξαν άγνωστοι, είναι κάτι θετικό. Όμως δεν πρέπει να αφήσουμε την εικόνα να μας ξεγελάσει. Το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας αρνήθηκε να συμμετάσχει στην τελετή, όπου συμμετείχε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και άλλοι πολιτικοί αρχηγοί και ακόμη περισσότερο, τα λόγια με τα οποία συνόδευσε την πράξη του δείχνουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας και το κόμμα του δεν έχουν εγκαταλείψει ούτε τις ιδεοληψίες τους και τα εμφυλιοπολεμικά τους σύνδρομα.

Η εικόνα βεβαίως έχει να θετικό συμβολισμό. Το γεγονός δηλαδή ότι πλέον το κλίμα στην κοινωνία είναι τέτοιο, που αναγκάζει τον Αλέξη Τσίπρα να κάνει κάτι, που δεν πιστεύει. Και αυτό είναι θετικό, γιατί μέχρι πρόσφατα ένα μέρος της κοινής γνώμης παρασύρονταν εύκολα από τον ακροδεξιό ή τον ακροαριστερό λαϊκισμό, με αποτέλεσμα να επιδεικνύει μεγάλη ανοχή σε εκδηλώσεις βίας. Αυτό φαίνεται ότι σιγά – σιγά αλλάζει. Βεβαίως θα χρειαστεί αρκετός χρόνος ακόμη μέχρι η αυθόρμητη καταδίκη της βίας, από όπου κι αν προέρχεται, να εμπεδωθεί ως κυρίαρχο συναίσθημα, ωστόσο φαίνεται καθαρά πως συντελείται μια αλλαγή σε σχέση με αυτό που θεωρούνταν βασικός «κανόνας» της Μεταπολίτευσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας βέβαια με όσα δήλωσε καταγγέλλοντας «την υποκρισία του κ. Μητσοτάκη» και με τα fakenews, που χρησιμοποίησε περί έφεσης εναντίον της δικαστικής απόφασης που δικαιώνει τα θύματα, αποκάλυψε την αμηχανία του και το γεγονός ότι αναγκάστηκε να συρθεί πίσω από κάτι που πια γίνεται κυρίαρχη αντίληψη. «Τιμούμε τους νεκρούς μας, ευχόμαστε να μην υπάρξει ποτέ ξανά παρόμοιο περιστατικό, αλλά τιμούμε και τους αγώνες του λαού μας για τη δικαιοσύνη και την αλήθεια» είπε ακόμη μπροστά από τη Marfin. Οι «αγώνες του λαού» μπορεί να έχουν και μολότοφ; Οι «αγώνες του λαού» μπορεί να είναι και οι «επιδρομές» αλά «Ρουβίκωνα»; Η διακυβέρνησή του μας έδωσε τις απαντήσεις. Η κατοχή μολότοφ έγινε πλημμέλημα από την κυβέρνησή του και οι «Ρουβίκωνες» σουλατσάριζαν στη Βουλή με τα περιπολικά της Αστυνομίας για ταξί τους… Δεν αρκεί λοιπόν μια δήλωση ή ένα στεφάνι για να πείσει ο ΣΥΡΙΖΑ και ότι τιμά τα θύματα πρακτικών που και ο ίδιος υποδαύλισε.

Βεβαίως το πολιτικό σύστημα της χώρας συνολικά και όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ διακατέχεται σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό από υποκρισία. Κυρίως σε ό,τι αφορά τα κόμματα που κυβέρνησαν τον τόπο. Οι μπαχαλάκηδες, που στην περίπτωση της Μarfinέγιναν και εγκληματίες, πάντα λειτούργησαν ηθελημένα ή αθέλητα σε όφελος της εκάστοτε κυβέρνησης. Λίγο – πολύ ως ένα παρακρατικός βραχίονας, που επισκίαζε τα κοινωνικά μηνύματα – αιτήματα. Οι ελπίδες λοιπόν να συλληφθούν οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης στη Marfinείναι μηδαμινές, ακόμη κι ας ανοίγει ξανά ο φάκελος της υπόθεσης.

Πάντως το κρίσιμο στο εγγύς μέλλον για τη χώρα, επειδή η οικονομική κρίση που δημιουργεί ο κορονοϊός θα φέρει «νέες μάχες» στο πεζοδρόμιο, πρέπει όλοι να κατανοήσουν πως τουλάχιστον ο λαϊκισμός δεν θα πρέπει να «συνομιλεί» ή να υποδαυλίζει τη βία.

Δημήτρης Παπαδάκης Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Αιχμές του Σπ. Λιβανού για τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης

Νομοσχέδιο του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, συζητήθηκε στη βουλή με τη κυβέρνηση να δέχεται αρκετά πυρά από την αντιπολίτευση, γιατί μπορεί η εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από την Άγκυρα να αντιμετωπίστηκε επιτυχώς η συνολική διαχείριση όμως του μεταναστευτικού είναι ακόμη προβληματική. Μάλιστα οι βουλευτές της Αιτωλοακαρνανίας, που τοποθετήθηκαν κατά τη συζήτηση δεν παρέλειψαν να κάνουν αναφορές στην αναταραχή που επικράτησε πρόσφατα στο Μεσολόγγι μπροστά στο ενδεχόμενο να  φιλοξενηθούν μετανάστες και στο δεύτερο ξενοδοχείο της πόλης.

Το νομοσχέδιο «παγιώνει τις «Μόριες» εκτίμησε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΙΝΑΛ Δ. Κωνσταντόπουλος. Και πρόσθεσε πως «αντί να δίνει βιώσιμες λύσεις για την αποσυμφόρηση των νησιών, πάμε σε Κλειστές Ελεγχόμενες Δομές Νησιών.

«Αναρωτιόμαστε:  Έχετε συζητήσει με τις τοπικές κοινωνίες ώστε να σηκώσουν αυτό το βάρος; Έχετε εξασφαλίσει τη συναίνεσή τους; Διότι, για παράδειγμα πριν λίγες μέρες υπήρξαν έντονες αντιδράσεις στο Μεσολόγγι για το ενδεχόμενο άφιξης, στην πόλη του Μεσολογγίου, πληθυσμού από τις προσφυγικές δομές. Να σας γνωρίσω, ότι το Μεσολόγγι έχει δύο ξενοδοχεία. Και σήμερα, το ένα από τα δύο φιλοξενεί προσφυγική δομή. Σε κάθε περίπτωση, το ποσοστό που αναλογεί στον Δήμο Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου έχει καλυφθεί. Ωστόσο, γίνεται συζήτηση για να χρησιμοποιηθεί και η δεύτερη ξενοδοχειακή μονάδα, ως προσφυγική δομή. Σας ερωτώ λοιπόν, είναι λογικό να καλυφθούν και οι δύο ξενοδοχειακές μονάδες της Πόλης με τη φιλοξενία προσφύγων;» αναρωτήθηκε με νόημα ο Δ. Κωνσταντόπουλος.

Ιδιαίτερη σημασία είχαν και τα όσα είπε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ Σπήλιος Λιβανός, που τυγχάνει και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος. Συγκεκριμένα, πρότεινε, όπως είπε, «στους υπουργούς της κυβέρνησής μας να υπάρξει ασφυκτικότερος έλεγχος στους διεθνείς οργανισμούς και στον ΔΟΜ και να τους συντονίζουμε ακόμα πιο αποτελεσματικά, γιατί πχ στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, το Μεσολόγγι, οι πολίτες φιλοξενούν εδώ και περίπου δύο χρόνια, 300 πρόσφυγες/μετανάστες στο ένα από τα δύο ξενοδοχεία της πόλης. Προσφάτως, ο ΔΟΜ, προκήρυξε διαγωνισμό στον οποίον μειοδότησε και το δεύτερο ξενοδοχείο της πόλης ( δεν υπάρχει τρίτο ) για να φιλοξενήσει νέους πρόσφυγες/μετανάστες από τα νησιά. Θα πρέπει να υπάρχει ένας καλύτερος συντονισμός, γιατί αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι η προσπάθειά μας να ανακουφίσουμε τα νησιά δεν μπορεί να αντιστρατεύεται τα συμφέροντα των πόλεων της υπόλοιπης Ελλάδας, είτε στα ζητήματα που αφορούν στον τουρισμό, είτε σε ζητήματα δημόσιας υγείας», σημείωσε ο κ. Λιβανός.

Απαντώντας στην κριτική του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιαννούλη, που χαρακτήρισε πολικάντικητην προσέγγισητου Σπ. Λιβανού, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κάλεσε τον ίδιον αλλά και το κόμμα του να ρωτήσουν τους βουλευτές Αιτωλοκαρνανίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και τα στελέχη του κόμματός τους στον νομό, να τους πουν ποια είναι η δική τους θέση για το ζήτημα της μετεγκατάστασης και άλλων προσφύγων/μεταναστών στο Μεσολόγγι. «Σέβομαι την άποψή σας αλλά θέλω να δω τι θα σας πουν οι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τα στελέχη του κόμματός σας στον νομό» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λιβανός.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με κομμένη την ανάσα περιμένει η Ευρώπη τις αποφάσεις της Κομισιόν για τον τουρισμό. Εξαίρεση δεν θα μπορούσε να αποτελεί η Ελλάδα. Άλλωστε ο τουρισμός «καίει» τη χώρα μας.

Ο τουρισμός φέτος δεν θα είναι όπως ποτέ άλλοτε. Τίποτα άλλωστε δεν είναι πια το ίδιο λόγω του κορονοϊού. Περιμένοντας τις αποφάσεις της Κομισιόν, η Ελλάδα έχει ήδη καταθέσει τις προτάσεις της, αναφέρει το Brussels Playbook του Politico.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Αθήνα πιέζει για μια γρήγορη επιστροφή στην ελεύθερη κυκλοφορία στην Ευρώπη, γράφει το περιοδικό. «Η προοπτική μας είναι να εργαστούμε για να επαναληφθούν οι πτήσεις μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών έως τις 15 Ιουνίου, όπου είναι δυνατόν», αναφέρει η ελληνική πρόταση που κατατέθηκε στην Κομισιόν χθες Δευτέρα (11.05.2020) αναφέρει το Politico.

Η Αθήνα, συνεχίζει το δημοσίευμα, θέλει «δίκαιη αντιμετώπιση» όλων των πιθανών ταξιδιωτών για να εμποδίσει οποιαδήποτε προκατάληψη λόγω εθνικότητας στα πρωτόκολλα ταξιδιού.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τον θρυμματισμό της Ενιαίας Αγοράς στην περίπτωση των τουριστικών υπηρεσιών» αναφέρει το ελληνικό έγγραφο, ζητώντας να επιτραπεί στους πολίτες να μπορούν να ταξιδεύουν και στη συνέχεια να επιστρέφουν εύκολα και γρήγορα στο σπίτι τους. Δεν πρέπει να υπάρχει «καμία καραντίνα ή άλλες ανασταλτικές ή δυσανάλογες απαιτήσεις κατά την επιστροφή τους».

Κατά το Politico, η Αθήνα δεν είναι υπέρ του να ανοίξουν πλήρως τα σύνορα για όλους. Η ελληνική πρόταση α αναφέρει πως υπάρχει να υπάρξει μια «κατανόηση» σε επίπεδο Ε.Ε. πως όλοι οι ταξιδιώτες πρέπει να κάνουν τεστ είτε για το αν έχουν κορονοϊό είτε για αντισώματα, τρεις μέρες πριν ταξιδέψουν. Αναφέρει επίσης ότι εναλλακτικά, δεν θα απαιτούνται τεστ «για ταξίδι ανάμεσα σε περιοχές που έχουν αποδείξει ξεκάθαρα και με πειστικές αποδείξεις ότι η κατάσταση με τον κορονοϊό είναι υπό έλεγχο».

«Υπάρχει ακόμη ένα συγκεκριμένο αίτημα από μια χώρα χιλιάδων νησιών που δεν είναι προσβάσιμα οδικώς», γράφει το Politico. «Δεν μπορεί να υπάρξει διάκριση ή διαφοροποίηση μέσων ταξιδιού» αναφέρει η ελληνική πρόταση. «Τα μέσα μεταφοράς είτε οδικώς, είτε αεροπορικώς, είτε σιδηροδρομικώς ή ακτοπλοϊκώς, πρέπει να ανοίξουν ξανά, την ίδια στιγμή και με τα απαραίτητα πρωτόκολλα. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε πιο απομακρυσμένες χώρες μέλη της Ένωσής μας να μείνουν πίσω». Έτσι, στα αεροπλάνα «όλες οι θέσεις» πρέπει να καλύπτονται αναφέρει το έγγραφο, καθώς το να μείνει η μεσαία θέση κενή «θα έκανε τις πτήσεις μη οικονομικές με αμφισβητήσιμα οφέλη για την υγεία».

Ανεξάρτητα από τις αποφάσεις της Κομισιόν, η Ελλάδα φαίνεται ότι προχωρά και διμερείς συμφωνίες για την ασφαλή υποδοχή τουριστών με χώρες όπως το Ισραήλ, η Αυστρία και η Κύπρος, ενώ δεν αποκλείεται να προστεθούν και άλλες στο κάδρο.

newsit.gr με πληροφορίες και από Politico

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σε ανακοίνωσή του γνωστοποιεί την πρόταση της κυβέρνησης για ανανέωση της θητείας του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.

«Η κυβέρνηση, λαμβάνοντας υπόψη την ανεξαρτησία και το Καταστατικό της Τράπεζας της Ελλάδος, προτείνει την ανανέωση της θητείας του νυν Διοικητή της ΤτΕ, κ. Γιάννη Στουρνάρα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Ο κ. Στουρνάρας διορίστηκε στη θέση του επικεφαλής της ΤτΕ τον Ιούνιο του 2014, μετά από ομόφωνη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Η διαδικασία για την ανανέωση της θητείας

Την επόμενη εβδομάδα θα συγκληθεί το Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας της Ελλάδος για να εγκρίνει τη ανανέωση της θητείας του κ. Γιάννη Στουρνάτα, εν συνεχεία θα αποφανθεί επί της πρότασης το υπουργικό συμβούλιο και στο τέλος η Βουλή θα επικυρώσει την απόιφαση.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις η διαδικασία θα διαρκέσει δύο εβδομάδες.

Ποιος είναι ο Γιάννης Στουρνάρας

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 10 Δεκεμβρίου 1956. Τελείωσε το Δημόσιο Γυμνάσιο Φιλοθέης το 1974 και αποφοίτησε από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1978. Απέκτησε Μεταπτυχιακό και Διδακτορικό τίτλο (MPhil 1980, DPhil 1982) από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, στο οποίο και εργάστηκε από το 1981 έως το 1985 ως Research Fellow και Lecturer στο Κολλέγιο St. Catherine΄s και ως ερευνητής στο Ινστιτούτο Ενεργειακών Σπουδών. Σήμερα είναι Καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Την περίοδο 1986-1989 εργάστηκε ως ειδικός σύμβουλος του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών σε θέματα Δημοσίων Επιχειρήσεων και Εισοδηματικής Πολιτικής και στη συνέχεια της Τράπεζας της Ελλάδος (1989-1994) σε θέματα Νομισματικής Πολιτικής. Ως Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, από το 1994 έως τον Ιούλιο του 2000, συμμετείχε στο σχεδιασμό της μακροοικονομικής και διαρθρωτικής πολιτικής εκπροσωπώντας το Υπουργείο στη Νομισματική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συμμετείχε επίσης στις διαπραγματεύσεις για τη συμμετοχή της Ελλάδας στην ΟΝΕ και είχε την ευθύνη για τις ετήσιες διαβουλεύσεις με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον ΟΟΣΑ. Από το 1994 έως το 1997 ήταν Αντιπρόεδρος της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου ενώ από το 1998 έως τον Ιούλιο του 2000 ήταν μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους. Από το 2000 μέχρι το 2004 ήταν Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εμπορικής Τράπεζας και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών. Από το 2005 έως το 2008 ήταν Διευθύνων Σύμβουλος στην ΚΑΠΠΑ Χρηματιστηριακή. Διετέλεσε Γενικός Διευθυντής στο ΙΟΒΕ (Σεπτέμβριος 2009 –Ιούνιος 2012) και Υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, στην Υπηρεσιακή Κυβέρνηση (Μάιος-Ιούνιος 2012).

Από τον Ιούλιο του 2012 έως τον Ιούνιο του 2014 ήταν Υπουργός Οικονομικών.

Πηγή: cnn.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Του Δημήτρη Δημόπουλου

Στις αρχές Απριλίου και ενώ η Ελλάδα βρισκόταν σε καθεστώς καραντίνας, λόγω πανδημίας, η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε την επαναφορά του δικαιώματος υποβολής αίτησης ασύλου σε όσους μετανάστες εισήλθαν ή μελλοντικά πρόκειται να εισέλθουν παράνομα στην ελληνική επικράτεια.

Η απόφαση αυτή ξένισε πολλούς πού ανέμεναν ότι μετά την αποτροπή, της υποκινούμενης από την Τουρκία, μεταναστευτικής εισβολής στον Έβρο η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα επεδείκνυε αυστηρότητα και αποφασιστικότητα στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού – προσφυγικού ζητήματος, όπως εξάλλου είχε υποσχεθεί στην προεκλογική περίοδο προκειμένου να αποσπάσει την ψήφο των Ελλήνων και τη πολυπόθητη αυτοδυναμία.

Τι άλλαξε και όλοι αυτοί πού μέχρι πρόσφατα χαρακτηρίζονταν από την ίδια την κυβέρνηση ως «πολιορκητικοί κριοί», «εισβολείς» και «εργαλεία» του Ερντογάν, τώρα έχουν το δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση ασύλου αντί άμεσης επιστροφής στη Τουρκία ή στις χώρες προελεύσεως τους, όπως διαβεβαίωνε, στις αρχές Μαρτίου, η κυβέρνηση ότι θα συνέβαινε;

Ο λόγος αυτής της υπαναχώρησης θα πρέπει να αναζητηθεί στην παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ειδικότερα στης σουηδής Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβας Γιόχανσον, η οποία κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση, όχι μόνο να άρει την απαγόρευση αλλά και να χορηγήσει αναδρομικά, από το Μάρτιο του 2020, το δικαίωμα υποβολής ασύλου σ’ όλους τους μετανάστες που αφίχθησαν στην Ελλάδα. Το πάγωμα των αιτήσεων ασύλου, έστω και για ένα μήνα, αποτελούσε ισχυρότατο όπλο αποτροπής στα χέρια της ελληνικής πλευράς διότι έστελνε καθαρό μήνυμα στους μετανάστες ότι δεν μπορούν να επιλέγουν τη χώρα μας ως πύλη εισόδου στην Ε.Ε. και ταυτοχρόνως εξασθένιζε τις τουρκικές προθέσεις για άσκηση πίεσης και εκβιασμού προς την Ελλάδα και την Ευρώπη γενικότερα. Η επαναφορά του δικαιώματος ασύλου υπονομεύει την όλη προσπάθεια φύλαξης των συνόρων στον Έβρο και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Η σοβαρή αυτή υπαναχώρηση   στην άσκηση της εξωτερικής πολιτικής αποδεικνύει πως η κυβέρνηση και εν γένει οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις που ελέγχουν τους αρμούς της εξουσίας στη χώρα μας, είναι ευεπίφοροι σε εξωτερικές πιέσεις, θυσιάζοντας το εθνικό συμφέρον, προκειμένου να εξυπηρετήσουν εξωχώρια  κέντρα εξουσίας (στην προκειμένη περίπτωση την Κομισιόν)  που δε λογοδοτούν πουθενά.

Τα εξωχώρια αυτά κέντρα σε συνεργασία με διαδοχικές ελληνικές κυβερνήσεις έχουν ως μόνιμο στόχο την προώθηση της παγκοσμιοποίησης διά της  αλλοίωσης του εγχώριου πληθυσμού και εν τέλει την αντικατάσταση του από αλλογενείς, αδιαφορώντας για τις δυσμενείς συνέπειες πού θα έχει αυτό το γεγονός στον εθνικό ιστό.

Το κυριότερο όμως είναι πως απεδείχθη πως η ελληνική κυβέρνηση απέκρουσε την εισβολή των μεταναστών στον Έβρο βασιζόμενη κυρίως στο ένστικτο πολιτικής επιβίωσης και αναλογιζόμενη τις τεράστιες συνέπειες, πού θα είχε ενδεχόμενη επιτυχία της ασύμμετρης επίθεσης πού εξαπέλυσε η Τουρκία με όπλο τους μετανάστες, στο εκλογικό της σώμα και ιδιαίτερα στις παραμεθόριες περιοχές.

Η αναξιοπιστία όμως της κυβέρνησης, που αντικατοπτρίζει τη διαχρονική αναξιοπιστία του εγχώριου πολιτικού συστήματος, φαίνεται και από το γεγονός ότι εκμεταλλεύτηκε την περίοδο της καραντίνας για να μεταφέρει χιλιάδες μετανάστες από τα νησιά στην ενδοχώρα, κάμπτοντας, με αυτόν τον τρόπο τις αντιδράσεις του τοπικού πληθυσμού, που σε διαφορετική περίπτωση  θα απέτρεπαν την εγκατάσταση των μεταναστών σε δομές φιλοξενίας. Στις 29-4-20, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης δήλωσε ότι το πρώτο τρίμηνο του 2020, μεταφέρθηκαν 11.825 μετανάστες από τα νησιά στην ενδοχώρα. Στις 9-11-2019 όμως, ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης είχε δεσμευτεί ότι δεν θα γινόταν μαζική μεταφορά μεταναστών από τα νησιά στην ενδοχώρα!

Ένα επίσης ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι, κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού των Ελλήνων λόγω πανδημίας, ο κ. Μηταράκης δήλωσε ότι οι αιτούντες άσυλο στην Ελλάδα και ήδη διαμένοντες σε δομές φιλοξενίας, είναι περί τις 120.000 και ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο! (μέχρι σήμερα κυβερνητικοί βουλευτές διέδιδαν πως δεν είναι περισσότεροι από 20-30.000). Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι, λόγω πανδημίας, έχουν μειωθεί μεν οι ροές μεταναστών από την Τουρκία προς την Ελλάδα, αλλά οι μετανάστες για τον ίδιο λόγο δεν μπορούν να εγκαταλείψουν την Ελλάδα για να μεταβούν στη Βόρεια Ευρώπη, συνεπώς εγκλωβίζονται εδώ, συμβάλλοντας με τη σειρά τους στην μετατροπή της Ελλάδος σε χωματερή ανθρώπινου δυναμικού κατά τις επιθυμίες του ευρωπαϊκού Βορρά, ο οποίος αρκείται σε συμβολικές χειρονομίες προς την Ελλάδα, π.χ. μεταφορά μόλις 49 «ασυνόδευτων παιδιών» στη Γερμανία επί συνόλου 5.500!

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, όπως και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ.) αποδεικνύονται πολύτιμοι αρωγοί της κυβέρνησης όχι μόνον στον αφελληνισμό της κοινωνίας αλλά και στη μετατροπή της Ελλάδας σε απέραντο hot spot! Συγκεκριμένα όχι μόνον προωθούν το πρόγραμμα «Εστία» όπου αναλαμβάνουν να ενοικιάζουν διαμερίσματα (μέχρι 23-3-20 είχαν δημιουργηθεί 25.516 θέσεις) σε όλη τη χώρα σε «μετανάστες-πρόσφυγες» αλλά, φροντίζουν και για τη παροχή άλλων προνομίων όπως δωρεάν πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη, πρόσβαση των παιδιών τους στη δημόσια εκπαίδευση και δικαίωμα εργασίας υπό χαλαρές προϋποθέσεις (παροχή προσωρινού αριθμού ασφάλισης κ.ο.κ). Εξυπακούεται πως τέτοια προνόμια δεν ισχύουν για κανέναν αναξιοπαθούντα έλληνα πολίτη.

Η κ. Γιόχανσον, επαίνεσε την ελληνική κυβέρνηση για την επαναφορά του δικαιώματος ασύλου αποκαλύπτοντας εμμέσως πλην σαφώς, πως η καταβολή της πρώτης δόσης του πακέτου βοηθείας 700 εκατ. ευρώ συνδέθηκε άμεσα με τους εκβιασμούς- απαιτήσεις των Βρυξελλών. Πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αποκάλυψαν επίσης πως υπήρξε βαθειά δυσαρέσκεια στις Βρυξέλλες και σε όλα τα θεσμικά όργανα που ασχολούνται με τα «ανθρώπινα δικαιώματα» από τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο ζήτημα του ασύλου. Φυσικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη, πιστή στην παράδοση πού θέλει τις ελληνικές κυβερνήσεις να υπακούουν στα κελεύσματα των Βρυξελλών, έσπευσε να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις, προκειμένου να συνεχιστεί ανεμπόδιστα ο εποικισμός της Ελλάδος, αλλά και να συνεχίσουν τα κυκλώματα των ΜΚΟ να λυμαίνονται τον πακτωλό χρημάτων τόσο της Ε.Ε. όσο και του Ο.Η.Ε.

Ο Θουκυδίδης στο τρίτο βιβλίο των Ιστοριών του, μας δίδει ευσύνοπτα και με ακρίβεια την εικόνα της εσκεμμένης διαστροφής των νοημάτων και των λέξεων. Γράφει μεταξύ άλλων: «Αι πόλεις λοιπόν μαστιζόμεναι από στάσεις […] κατήντησαν να μεταβάλλουν αυθαιρέτως την καθιερωμένη σημασίαν των λέξεων δια των οποίων δηλούνται τα πράγματα». Αυτό ακριβώς συμβαίνει και σήμερα, όπου η αθρόα εισβολή μεταναστών με σκοπό την αλλοίωση του γηγενούς πληθυσμού έχει βαπτιστεί  «ανθρωπιστική επιχείρηση», με σκοπό την ανακούφιση των δήθεν κατατρεγμένων προσφύγων.

Είναι εμφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης, θιασώτης εξάλλου της πολυπολιτισμικής κοινωνίας όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, θα εξακολουθήσει να υπηρετεί πιστά τις εντολές των Βρυξελλών αλλά και του ευρύτερου συστήματος που προωθεί τις αρχές της παγκοσμιοποίησης, Μία από τις βασικές παραμέτρους της οποίας είναι η ελεύθερη διακίνηση ανθρωπίνου δυναμικού, για να υπηρετούνται καλύτερα τα υπερεθνικά συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων και οργανισμών, αλλά και να αποδυναμώνονται τα κράτη – έθνη, μέσω της δημιουργίας πολυπολιτισμικών κοινωνιών.

Το ζητούμενο είναι, να συνειδητοποιήσει ο ελληνικός λαός πως πρέπει να αντισταθεί στην παρακμή και να επιτρέψει στις δυνάμεις εκείνες που αγωνίζονται υπέρ του Έθνους και της Ελευθερίας να διευθύνουν τις τύχες του τόπου, πριν να είναι πολύ αργά. Οι καιροί ου μενετοί!

Πηγή: www.ellinikiantistasi.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ
Σελίδα 1 από 2