Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  10:24: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Κυριακή, 31 Μαϊος 2020

Πολλά έχουν γραφτεί κι έχουν ειπωθεί για την περίφημη “ανοσία της αγέλης“, την οποία η κυβέρνηση στην Σουηδία δεν έχει μεν “κηρύξει” ως την επίσημη στρατηγική, αλλά το σχέδιό της βασίστηκε στην συγκεκριμένη ιδέα.

Η σουηδική κυβέρνηση, από πολύ νωρίς, κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν στο σπίτι και να εργαστούν εξ αποστάσεως, ενώ επέβαλε και το μέτρο της κοινωνικής απόστασης. Η μεγάλη διαφορά, ωστόσο, είναι πως δεν υπήρξε lockdown. Δεν έκλεισαν καταστήματα, εστιατόρια ή μπαρ, ενώ τα παιδιά συνέχισαν κανονικά να πηγαίνουν στο σχολείο.

Και έγινε, το σε παγκόσμιο επίπεδο, μοναδικό φαινόμενο με το ΑΕΠ της χώρας να αυξάνεται κατά 0,4% τους πρώτους μήνες του 2020.

Η Σουηδία έχει πληθυσμό 10,3 εκατομμύρια κατοίκους και μετρά 4.350 νεκρούς σε σύνολο 36.476 κρουσμάτων.Στην Skane την δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή της Σουηδίας, στα νότια της χώρας και κοντά στα σύνορα με την Δανία, όλα είναι… σαν να μη συμβαίνει τίποτα. “Έχει πολύ λίγα κρούσματα κι αυτό κατά κάποιον τρόπο καθησύχασε τους πολίτες. Έτσι, σήμερα βλέπεις εστιατόρια, pubs, και ανοιχτές αγορές γεμάτες κόσμο. 

Κάτοικοι της Σουηδίας αναφέρουν: “Το γεγονός ότι το σύστημα υγείας δεν ασφυκτιά και το ότι οι πρόχειρες νοσοκομειακές κατασκευές (σ.σ. σε γήπεδα ή δημόσιους χώρους) δεν έχουν καν χρησιμοποιηθεί, δείχνει ότι το σύστημα ήταν ικανό να αντιμετωπίσει την κατάσταση κατά την διάρκεια της έξαρσης. Πλέον η κατάσταση δείχνει να εξομαλύνεται αν κοιτάξουμε τον αριθμό των ημερήσιων θανάτων που ανακοινώνει η κυβέρνηση.

Πρόκειται για έναν νέο ιό που θα προκαλέσει θανάτους στον πληθυσμό είτε το θέλουμε, είτε όχι

Το ερώτημα που παραμένει, αφορά στις χώρες που έκλεισαν τελείως τις «πόρτες» τους κι έχουν πληθυσμούς που σπάνια ακολουθούν τις οδηγίες που προτείνουν οι κυβερνήσεις, εκτός αν υποχρεώνονται από τον Νόμο. 

Πώς θα «ανοίξουν» ξανά; Θα παραμείνουν κλειστές μέχρι να βρεθεί ένα εμβόλιο, το οποίο να είναι προσβάσιμο και στους επτά δισεκατομμύρια ανθρώπους του πλανήτη μας; Πόσο θα διαρκέσει αυτό; Θεωρώ ότι το «κλειδί» είναι να έχεις πολίτες που να ακούν και να τηρούν τις οδηγίες που θέτουν οι κυβερνητικές πολιτικές. Κι αυτό σχετίζεται με υψηλά επίπεδα εμπιστοσύνης απέναντι στις αποφάσεις της κυβέρνησης”.

 

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

«Μη βιώσιμη η ΔΕΗ - Κλείστε τα ανθρακωρυχεία» αποφάνθηκε η McKinsey & Company

Πρωτότυπες καταστάσεις και οικονομικές προσεγγίσεις από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη: Για να βρει την λύση στην οικονομική καταστροφή που βιώνει η Ελλάδα ζήτησε από μια αµερικανική εταιρεία οικονομικών συµβούλων, την McKinsey & Company, να αναλάβει την οικονομική πολιτική της χώρας!

Δεν είναι ανέκδοτο, είναι απόλυτα αξιόπιστη πληροφόρηση.

Τι ακριβώς θα του εισηγηθεί η αμερικανική εταιρεία; Και από πότε μια ξένη εταιρεία μπορεί να αναλάβει την οικονομική πολιτική ενός ξένου κράτους, είναι το ζητούμενο.

Μάλιστα η αμερικανική εταιρεία θα αναλάβει ουσιαστικά την διαχείριση του πακέτου των 32 δισ. που θα προσπαθήσει να εισπράξει η χώρα από την ΕΕ για να αποκαταστήσει ένα ποσοστό της οικονομικής κατάρρευσης που προκάλεσαν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού που έλαβε η κυβέρνηση.

Πρόσφατα η εταιρεία αποφάνθηκε ότι «Δεν είναι βιώσιμη επιχείρηση η ΔΕΗ», καθώς έχει προσληφθεί ως σύμβουλος από την εταιρεία για να καταρτίσει το νέο business plan.

«Για να γίνει βιώσιμη η ΔΕΗ θα πρέπει στα επόμενα 5 χρόνια η McKinsey προτείνει πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου 2.000 εργαζομένων και αναπροσαρμογή της τιμολογιακής πολιτικής προς τα πάνω, ξεκινώντας από τη σταδιακή μείωση των εκπτώσεων που παρέχει σήμερα η ΔΕΗ και την επιβολή αυξήσεων σε συγκεκριμένες κατηγορίες πελατών.

Βασικός πυλώνας του σχεδίου της McKinsey για την ΔΕΗ είναι οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) και η εγκατάλειψη των ανθρακωρυχείων»! Σας θυμίζει τίποτα αυτό;

Μα φυσικά, την προ ημερών τοποθέτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την ΔΕΗ και την ενεργειακή πολιτική της χώρας: «Κλείνουμε όλα τα ανθρακωρυχεία μας στη βόρεια Ελλάδα, νωρίτερα από τη Γερμανία.

Συνεπώς, μέρος των χρημάτων θα διατεθεί για τη στήριξη της πράσινης μετάβασης σε μια ολόκληρη περιφέρεια της Ελλάδας, η οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον άνθρακα και θα πρέπει πλέον οι κάτοικοί της να βρουν κάτι άλλο να κάνουν.

Και, βεβαίως, θα επωφεληθούν και γερμανικές εταιρείες.

Η (σ.σ.: γερμανική RWE) σύναψε συμφωνία με τη ΔΕΗ για την εγκατάσταση ενός πολύ μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου στη θέση όπου υπήρχε μια παλιά λιγνιτική μονάδα. Συνεπώς είναι και προς το συμφέρον γερμανικών εταιρειών, επειδή θέλω να αλλάξω το αφήγημα.

Δεν είναι πλέον θέμα αποπληρωμής χρέους προς την ΕΕ, αλλά επενδυτικών ευκαιριών που θα είναι επωφελείς για ελληνικές εταιρείες, θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, αλλά ταυτόχρονα θα ωφελήσουν και γερμανικές εταιρείες».

Τώρα η ίδια εταιρεία θα αναλάβει την κατάρτιση της οικονομικής πολιτικής της χώρας.

Η McKinsey ιδρύθηκε το 1926 από τον Τζέιμς Ο. ΜακΚίνσεϊ, προκειμένου να εφαρμόσει αρχές της λογιστικής διαχείρισης. 

Στη δεκαετία του 1980 και του 1990, η εταιρεία επεκτάθηκε διεθνώς και καθιέρωσε νέους τομείς δραστηριότητας. Είχε 88 άτομα προσωπικό το 1951, για να εκτοξευτεί στα 7.700 άτομα στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και τα 27.000+ μέχρι το 2018. 

Στην Ελλάδα εδρεύει στην οδό Όθωνος 6 ως... «Μονοπρόσωπη ΕΠΕ»!

pronews.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις με φόντο την Αγία Σοφία προχώρησε ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ διατύπωσε το αίτημά του για τζαμί στην Αθήνα.

Μετά την ανάγνωση του Κορανίου εντός του ναού στο πλαίσιο της επετείου για την άλωση της Κωνσταντινούπολης, ο «σουλτάνος» σε ομιλία του στα εγκαίνια νοσοκομείου, τόνισε πως ««ο Mωάμεθ όταν μπήκε στην πόλη του έγινε υποδοχή σαν λυτρωτή που τον περίμεναν. Η Αγία Σοφία αντί να κατεδαφιστεί με ένα θρησκευτικό μίσος, καλλωπίστηκε περισσότερο και ως δικαίωμα της Άλωσης προσφέρθηκε στους Μουσουλμάνους».

«Δεν άγγιξαν άλλα θρησκευτικά μνημεία και αφέθηκαν να υπάρχουν ανταποκρινόμενα στις ανάγκες» πρόσθεσε.

Όπως είπε «σε σημεία που αναγκαστήκαμε να εγκαταλείψουμε πριν από έναν αιώνα, τα θρησκευτικά μας μνημεία και σύμβολα εξαφανίστηκαν. Κοιτάξτε σήμερα στην Αθήνα δεν έχουμε ένα δικό μας τζαμί. Όλα έγιναν ένα με το έδαφος.Όμως εμείς στην Κωνσταντινούπολη δεν κάναμε κάτι τέτοιο. Μόνο με την εικόνα αυτή βλέπουμε το μεγαλείο των προγόνων μας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Χρησιμοποιεί την Αγία Σοφία για πολιτικούς λόγους
Η κακόγουστη φιέστα πάντως του τούρκου προέδρου στην Αγία Σοφία έχει προκαλέσει αντιδράσεις και εντός των τειχών στην Τουρκία.

Σε άρθρο με τίτλο «Γιατί η Αγία Σοφία δεν κατακτήθηκε την περσινή χρονιά;», ο τούρκος δημοσιογράφος Ακίφ Μπεκί τονίζει στην αντιπολιτευόμενη εφημερίδα «Καράρ» πως όποτε υπάρχει κρίση με την Δύση ή εσωτερικά πολιτικά προβλήματα, το πρώτο πράγμα στο οποίο μπαίνει η κυβέρνηση στον πειρασμό να πράξει, είναι να ανακοινώσει πως θα ανοίξει την Αγία Σοφία για μουσουλμανική προσευχή.

Και στη συνέχεια αναβάλλεται, «αλλά διατηρείται ζωντανή η προσδοκία για να επανέλθει και πάλι το ‘λαικό αφήγημα’ της Αγίας Σοφίας όποτε χρειαστεί, προκειμένου να παρηγορείς και να αποσπάς την προσοχή της κοινής γνώμης, παίζοντας με τα σύμβολα» γράφει χαρακτηριστικά ο τούρκος αρθρογράφος, που αναρωτιέται γιατί δεν άνοιξε πέρυσι η Αγία Σοφία ως τζαμί μετά τις εξαγγελίες Ερντογάν.

Προσβολή η ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία
Σε αυστηρό τόνο ήταν η απάντηση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών στην κίνηση των Τούρκων να αναγνώσουν το Κοράνι εντός του ναού της Αγίας Σοφίας.

«Η ανάγνωση αποσπασμάτων του Κορανίου εντός της Αγίας Σοφίας, ενός οικουμενικού μνημείου που προστατεύεται από την UNESCO ως τμήμα της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και λειτουργεί ως μουσείο από το 1935, συνιστά απαράδεκτη απόπειρα αλλοίωσης του μνημειακού χαρακτήρα της αλλά και πρόκληση στο θρησκευτικό συναίσθημα των απανταχού Χριστιανών» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ.

Όπως τόνισε «η ενέργεια αυτή προσβάλλει τη διεθνή κοινότητα και εκθέτει εκ νέου την Τουρκία, η οποία οφείλει να σέβεται τόσο τη Σύμβαση για την Προστασία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς, όσο και την UNESCO, των οποίων είναι μέλος».

«Καλούμε για άλλη μια φορά την Τουρκία να σεβαστεί τις διεθνείς υποχρεώσεις της και να σταματήσει να υποτάσσει σε εσωτερικές σκοπιμότητες τον ιδιαίτερα τιμητικό της ρόλο ως θεματοφύλακα ενός τόσο σημαντικού μνημείου όπως η Αγία Σοφία, που ανήκει σε όλη την ανθρωπότητα» κατέληγε η ανακοίνωση.

Πέτσας: Άλλο πράγμα να είναι κανείς προκλητικός και άλλο να είναι ισχυρός
Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, τόνισε πως «είναι άλλο πράγμα να είναι κανείς προκλητικός και άλλο πράγμα να είναι ισχυρός. Εμείς κάνουμε ό,τι πρέπει για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Έχουμε ψυχραιμία και υπεύθυνη στάση και αυτό το έχουν δει όλοι οι Έλληνες στην πράξη και όχι στα λόγια».

Όσον αφορά την ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία, ο κ. Πέτσας χαρακτήρισε την εικόνα προκλητική. «Έχει αποδοκιμαστεί και από τη Διεθνή Κοινότητα, όχι μόνο από τη δική μας πλευρά, από το Υπουργείο Εξωτερικών. Δεν είναι θέμα μόνο για τους Έλληνες και τους Χριστιανούς γενικά. Είναι ζήτημα προσβολής ενός μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, που συμβολίζει πολύ-πολύ περισσότερα από μια προπαγανδιστική φιέστα» είπε.

in.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Συνέντευξη του Νίκου Ιγγλέση στο radio neakriti 98,4 και το δημοσιογράφο Γιώργο Σαχίνη.

greekattack.wordpress.com

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Η “μαύρη” και η “λευκή” λίστα, οι τουρίστες που θα κάνουν τεστ και θα μπαίνουν σε καραντίνα. Ο τουρισμός φέτος δεν θα θυμίζει σε τίποτα άλλα καλοκαίρια και η Ελλάδα ετοιμάζεται να υποδεχτεί τους… τολμηρούς που θα ταξιδέψουν.

Η Ελλάδα «ανοίγει» τα σύνορά της από τις 15 Ιουνίου για 29 χώρες. Τι θα γίνει με τους τουρίστες που θα έρχονται από τις χώρες που βρίσκονται στη «λευκή» λίστα και τι με όσους ανήκουν σε χώρες από τη «μαύρη» λίστα;

Απαντήσεις στο πότε θα μπαίνουν σε καραντίνα και ποιοι θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε τεστ για κορονοϊό δίνει ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Οι ελληνικές αρχές εστιάζουν στα αεροδρόμια από τα οποία έρχονται στην Ελλάδα οι τουρίστες, ανεξαρτήτως της εθνικότητάς τους.

Σε υποχρεωτικό έλεγχο και καραντίνα θα υποβάλλονται όσοι ταξιδιώτες αναχωρούν από αεροδρόμια περιοχών με αυξημένο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού, δηλαδή με αρνητική επιδημιολογική εικόνα. Τα αεροδρόμια αυτά περιλαμβάνονται σε κατάλογο τον οποίο καταρτίζει και επικαιροποιεί διαρκώς ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA) και όποιος δημοσιοποιήθηκε χθες (30.05.2020) σε ταξιδιωτική οδηγία του υπουργείου Εξωτερικών.

«Όσοι τουρίστες ξεκινούν από αεροδρόμια τα οποία επισημαίνονται στη λίστα του EASA, ερχόμενοι στην Ελλάδα, θα περάσουν από υποχρεωτικό τεστ και παραμονή για μια ημέρα σε προκαθορισμένο ξενοδοχείο. Στην περίπτωση κατά την οποία το τεστ είναι αρνητικό, οι επισκέπτες αυτής της κατηγορίας θα υποχρεώνονται να παραμείνουν σε καραντίνα επί 7 ημέρες. Αν όμως το δείγμα είναι θετικό, θα μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών και θα παρακολουθείται η εξέλιξη της υγείας τους», λέει ο Χάρης Θεοχάρης.

Στους επισκέπτες που προέρχονται από αεροδρόμια τα οποία κατά τον EASA θεωρούνται απολύτως ασφαλή, θα πραγματοποιούνται δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

Ο υπουργός Τουρισμού επισημαίνει ότι «η Ελλάδα ανοίγει τις πύλες εισόδου της συγκροτημένα, με ασφάλεια και πάντα με οδηγό τη σύμφωνη γνώμη των ιατρών. Κινούμαστε εντός του ιατρικού πλαισίου και εφαρμόζουμε κατά γράμμα τις οδηγίες των επιστημόνων, σε πλήρη εναρμόνιση με τις διεθνείς προδιαγραφές για την προστασία της υγείας κάθε τουρίστα και αλλά και των Ελλήνων πολιτών».

newsit.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ