Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  5:48: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 21 Μαϊος 2020

Η επιστροφή στην πολιτική κανονικότητα μας φέρνει το καταγγελλόμενο σκάνδαλο «Ρασπούτιν» ξανά στην επιφάνεια. Ο Αλ. Τσίπρας μπορεί να  «κάλυψε» ξανά το Δ. Παπαγγελόπουλο και να βλέπει ειδικό δικαστήριο, λόγω …εκλογών, εκτιμώντας δηλαδή ως τέτοιες τις επιδιώξεις της κυβέρνησης, ωστόσο οι βουλευτές της ΝΔ προτίμησαν να επικεντρωθούν σε όσα έχουν τεθεί υπ’όψιν της Προανακριτικής Επιτροπής από τους μάρτυρες. 

Αν ισχύουν και αποδειχθούν αυτά, που ακούστηκαν από τους μάρτυρες στην Επιτροπή που διενεργεί Προκαταρκτική Εξέταση κατά του Δ. Παπαγγελόπουλου, “τότε το κράτος έχει βάλει τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα” τόνισε στην ομιλία του ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Καραγκούνης. Με τέτοιες ενδείξεις, θα ήταν αδιανόητο για τη Βουλή να κάνει τα στραβά μάτια είπε ο βουλευτής της συμπολίτευσης και τόνισε: «Ο πολίτης πρέπει να μάθει εάν ο άνθρωπος που του εμπιστεύτηκε την καταπολέμηση της διαφθοράς επιτέλεσε το ρόλο του». Ο κ. Καραγκούνης πρόσθεσε ότι «πρέπει να διερευνήσουμε και όσα νέα στοιχεία τέθηκαν ενώπιον της επιτροπής. Ακούσαμε από δικαστικούς λειτουργούς να καταγγέλλουν ότι τους ζητήθηκε να στήσουν αβάσιμες διώξεις ή να μιλούν για παρουσία του κ. Παπαγγελόπουλου σε ανακριτική διαδικασία, ενώ ακούσαμε για συνδιαλλαγές στο Μέγαρο Μαξίμου». Σχολιάζοντας τα όσα ειπώθηκαν νωρίτερα στην Ολομέλεια, ο κ. Καραγκούνης είπε ότι δεν έχει υπάρξει ακόμα μία ρητή και ευθεία συγνώμη για τα όσα συκοφαντικά διατυπώθηκαν σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Α. Σαμαρά, ενώ για τα περί εφόδου στο σπίτι του κ. Παπασταύρου, είπε ότι δεν υπήρξε έφοδος και ότι (ο κ. Παπασταύρου) “έχει δικαιωθεί επί της ουσίας”.

Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Μαΐου η διαδικτυακή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Μεσολογγίου με θέμα: «Το Μεσολόγγι στην μετά κοροναϊό εποχή. Προκλήσεις και προτάσεις για την επόμενη μερα».

Εισαγωγικά ειπώθηκε ότι μετά την υγειονομική κρίση που σαν χώρα κερδίσαμε με επιτυχία, καλούμαστε τώρα να αντιμετωπίσουμε την συνακόλουθη οικονομική κρίση μιας και η ύφεση στην χώρα μας σύμφωνα με την Ε.Ε. προβλέπεται να φτάσει στο 10% για το 2020. Ήδη σημαντικοί τομείς της χώρας έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα ενώ ολόκληρες κατηγορίες πολιτών έχουν αφεθεί χωρίς ουσιαστική βοήθεια. Είναι αυταπόδεικτο λοιπόν  ότι οι περιοχές που αντιμετώπιζαν ούτως ή άλλως παραγωγικό πρόβλημα θα βρεθούν σε ακόμα δυσκολότερη θέση το επόμενο διάστημα. Δυστυχώς το Μεσολόγγι ανήκει σε αυτή την κατηγορία.

Βάσει αυτού στις τοποθετήσεις τους οι παρευρισκόμενοι ανέδειξαν τα προβλήματα και τις παθογένειες που αντιμετωπίζει η περιοχή τα τελευταία χρόνια και εξέθεσαν τις απόψεις και προτάσεις τους για την επίλυση τους.

Συμπερασματικά κατέληξαν στην ανάγκη ενός συγκεκριμένου μακροπρόθεσμου και βραχυπρόθεσμου αναπτυξιακού σχεδίου για το Μεσολόγγι που θα αναδείξει τα αδιαμφισβήτητα συγκριτικά πλεονεκτήματα του όπως η ιστορία, η πολιτιστική παράδοση και το απαράμιλλο φυσικό περιβάλλον. Θεώρησαν επιβεβλημένη την άμεση επίλυση του προβλήματος της μαρίνας, την αξιοποίηση της ίδρυσης των τριών νεοσύστατων πανεπιστημιακών τμημάτων της πόλης κ.α.

Στην συζήτηση καλεσμένοι ήταν ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς και ο βουλευτής Γιώργος Τσίπρας, τομεάρχης και αναπληρωτής τομεάρχης οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, οι βουλευτές του νομού Γ. Βαρεμένος και Θ. Μωραΐτης, η πρώην βουλευτής Μαρία Τριανταφύλλου, οι πρώην Γ.Γ. υπουργείων Γρηγόρης Θεοδωράκης και Παυσανίας Παπαγεωργίου και ο Μάκης Θεοφιλάτος μέλος Κ.Ε. υπεύθυνος οργανωτικού Δυτ. Ελλάδας.

Στον δημόσιο διάλογο πήραν μέρος οι φορείς της πόλης μας:

·         Εμποριοβιομηχανικός σύλλογος Μεσολογγίου (Βασίλης Σπυρόπουλος)

·         Επιμελητήριο Αιτωλ/νίας (Ζαχαρίας Νικολογιάννης)

·         Τεχνικό Επιμελητήριο Αιτωλ/νίας (Επαμεινώνδας Λύρος)

·         Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας (Φώτης Περγαντής)

·         Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου (Σπύρος Αντωνόπουλος)

·         Αυτοδ/κή παράταξη «Συμμαχία για το μέλλον» (Παντελής Σκαρμούτσος)

·         Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου (Γεράσιμος Κοτσίρης)

·         Τοπική συμβουλος «Για την Κοινότητα Μεσολογγίου» (Όλγα Δασκαλή)

·         Δημοσιογράφος – blogger “MessolonghiNews” (Δημήτρης Μαλαβέτας)

Την συζήτηση διηύθυνε η συντονίστρια της Οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Μεσολογγίου Καλλιρρόη Πατρινού.

Η διαδικτυακή εκδήλωση μεταδόθηκε απευθείας στο facebook από την Σελίδα  ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ όπου μπορείτε να την παρακολουθήσετε.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μαζί, θα τα καταφέρουμε και πάλι. Οι αναρτήσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με το νέο video για το Κυβερνητικό Σχέδιο Γέφυρα, συνολικού ύψους 24 δις ευρώ, που μας οδηγεί στην ασφαλεια του αύριο:

Prime Minister GR on Twitter
“Μαζί, θα τα καταφέρουμε και πάλι. https://t.co/2rF847JKJe

twitter.com

sinidisi.gr

 

 


Πού Πάει η Ελληνική Οικονομία;

μια νέα διαδικτυακή συζήτηση για την ελληνική οικονομία, και άλλα νέα άρθρα

? διαΝΕΟσις LIVE 4: Πού Πάει η Ελληνική Οικονομία;

Καθώς άλλη μια ιστορική ύφεση ξεκινά, καλούμαστε να σκεφτούμε και να δώσουμε απαντήσεις σε μια σειρά από κρίσιμα θέματα. Πώς πρέπει να μοιάζει η επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας; Πώς πρέπει να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο της χώρας, για να είμαστε λιγότερο ευάλωτοι σε κρίσεις; Πώς πρέπει να προσαρμοστούν οι επιχειρήσεις, και τι πρέπει να περιμένει ο κόσμος της εργασίας από τις ριζικές αλλαγές που παρατηρούνται ήδη; Ποιες επιπτώσεις αναμένονται στις ανισότητες και τη φτώχεια, και τι μπορούμε να κάνουμε για να τις αμβλύνουμε;

To τέταρτο diaNEOsis LIVE που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25 Μαΐου στις 19:00 (zoom link), θα φιλοξενήσει μια συζήτηση για την ελληνική οικονομία και για το πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις που προκύπτουν μετά την κρίση των τελευταίων μηνών. Στη συζήτηση συμμετέχουν:

Δρ. Νικόλαος Καραμούζης, Πρόεδρος της Grant Thornton Ελλάδας και μέλος του Advisory Board της διαΝΕΟσις

Αντιγόνη Λυμπεράκη, Καθηγήτρια Οικονομικών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Γενική Διευθύντρια του Solidarity Now

Μάρκος Βερέμης, Πρόεδρος της UPSTREAM SA, Εταίρος BIG PI Venture Capital και μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της διαΝΕΟσις

Συντονίζει ο Διευθυντής Περιεχομένου της διαΝΕΟσις Θοδωρής Γεωργακόπουλος.

Για να παρακολουθήσετε τη συζήτηση μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή εδώ:

Για να παρακολουθήσετε τη συζήτηση δηλώστε συμμετοχή εδώ

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Εν τω μεταξύ, στην ειδική σελίδα της διαΝΕΟσις για την πανδημία του κορωνοϊού και τις επιπτώσεις της προστέθηκαν δύο νέα άρθρα. Πιο συγκεκριμένα:

O Καθηγητής στο Πολυτεχνείο του Μιλάνου Mάνος Ματσαγγάνης γράφει για την ιστορική και πολιτική προέλευση της ιδέας του Καθολικού Βασικού Εισοδήματος, με αφορμή παρόμοια μέτρα που λαμβάνονται σε διάφορες χώρες του κόσμου για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας ενώ,

Σε νέο άρθρο του ο καθηγητής στο ΟΠΑ Νίκος Χριστοδουλάκης, ξεκινώντας από μερικές ιστορικές επισημάνσεις, καταγράφει τα ζητήματα στα οποία είναι πιθανότερο να προκαλέσει αλλαγές η κρίση της πανδημίας της Covid-19.
 


Τέλος, στο κανάλι της διαΝΕΟσις στο YouTube μπορείτε να παρακολουθήσετε όλες τις διαδικτυακές συζητήσεις που έχει πραγματοποιήσει η διαΝΕΟσις γύρω από τις επιπτώσεις της πανδημίας. Πιο συγκεκριμένα, μπορείτε να παρακολουθήσετε τα diaNEOsis LIVE 1, 2 & 3  αλλά και τις δύο συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Βιώσιμης Ανάπτυξης του EPLO. Μπορείτε να βρείτε όλα τα βίντεο εδώ

 
 
Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Να προσεταιριστεί το κίνημα της γραβάτας ή έστω ένα σημαντικό τμήμα αυτού επιχειρεί ο Αλέξης Τσίπρας που το βράδυ της Δευτέρας είπε το δικό του, «mea culpa», παραδεχόμενος την υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης. «Το κίνημα της γραβάτας είχε ένα μέρος δίκιου. Είναι αλήθεια, ότι πήραμε μέτρα που επιβάρυναν υπερβολικά τη μεσαία τάξη και κυρίως τους επιστήμονες και ελεύθερους επαγγελματίες…Το διορθώσαμε βέβαια, μετά αλλά… Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που έκανε σημαία του τη μεσαία τάξη, κάνει ότι μπορεί για να την απαξιώσει» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, συζητώντας με νέους (αρκετοί επαγγελματίες) μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας iSyriza.

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να αναγνωρίζει ότι η μεσαία τάξη γύρισε την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ εκλογικά λόγω της εξοντωτικής φορολογίας επί των ημερών της κυβέρνησής του μεν, αλλά, είναι η πρώτη φορά ενδεχομένως, που διατυπώνει τόσο ηχηρή δημόσια “απολογία” απευθυνόμενος στους ελεύθερους επαγγελματίες, μισθωτούς και επιστήμονες. Για αυτό και η διαπίστωσή του στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ πως “για πρώτη φορά είναι τόσο άρρηκτα συνδεδεμένα τα συμφέροντα εργαζόμενου και εργοδότη” είναι κάτι που ακούγεται για πρώτη φορά από τα χείλη ενός αριστερού (εντός ή εκτός εισαγωγικών) ηγέτη. Το μπαίνει σχεδόν στην ίδια μοίρα ο εργαζόμενος και ο εργοδότης, είναι πρωτάκουστο. Και είναι κι αυτό ένα από τα αναπάντεχα της κρίσης του κορονοϊού. Όμως η μεγάλη εικόνα είναι ότι σχεδόν όλοι πια στην Ελλάδα φαίνεται να έχουν καταλάβει πως η υπερφορολόγηση δεν οδηγεί πουθενά. Επομένως το ζητούμενο είναι η μείωση των φόρων. Και όταν μιλάμε στην Ελλάδα μετά από μία δεκαετία μνημονίων για μείωση των φόρων, αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί, δεν εννοούμε π.χ τη μείωση του ΦΠΑ για μια ή δύο μονάδες, αλλά μιλάμε για μεγάλη και δραστική μείωση της φορολογίας.

Επειδή όμως γίνεται της μόδα να μιλούν δεξιοί και αριστεροί για μείωση της φορολογίας (κάπως γενικά και αόριστα και χωρίς να προσδιορίζουν το ύψος της) θα πρέπει να ξέρουν ένα βασικά κανόνα των δημοσιονομικών. Ό,τι δηλαδή η μεγάλη μείωση της φορολογίας  συνδυάζεται αναγκαστικά με μείωση των κρατικών δαπανών. Όποιος λοιπόν στην Ελλάδα μιλά για μείωση της φορολογία χωρίς αντίστοιχη μείωση ή έστω αναδιάταξη των κρατικών δαπανών είναι απλά πολιτικός απατεώνας. Και στην Ελλάδα τα περιθώρια για μείωση κρατικών δαπανών είναι στενά και συγκεκριμένα. Μπορεί άραγε μια κυβέρνηση να μειώσει κι άλλο τις δαπάνες για την Υγεία; Μήπως μπορεί να γίνει μείωση στην Εθνική Άμυνα, όταν μία περαιτέρω μείωση θα σήμαινε τη de facto κατάργησή της;

Τα περιθώρια για μειώσεις δαπανών υπάρχουν σε συγκεκριμένα σημεία του Δημοσίου, πρώτα και κύρια στη Δημόσια Διοίκηση συνολικά με την υιοθέτηση των νέων τεχνολογιών. Όμως οι μειώσεις στα λειτουργικά κόστη δεν μπορεί να φέρουν θεαματικά αποτελέσματα. Η μεγάλη μείωση της φορολογίας μπορεί να προκύψει μόνο όταν θιχτεί ο πυρήνας του «βαθέως κράτους».  Για ποιο λόγο θα πρέπει να συνεχίσουμε να πληρώνουμε για να συντηρούνται οι ζημιογόνες κρατικές επιχειρήσεις; Έναν ΕΝΦΙΑ το χρόνο μας κοστίζουν τα… «σπασμένα» του κρατικού επιχειρείν. Της ΔΕΗ, της «ΛΑΡΚΟ», των ΕΛΤΑ, του ΟΑΣΑ και του ΟΑΣΘ, της ΕΑΒ, της ΓΑΙΟΣΕ… Ποια όμως κυβέρνηση θα τολμήσει να τα βάλει με τα πανίσχυρα συνδικάτα του ευρύτερου δημόσιου τομέα και θα επιβάλλει την εξυγίανση και τις ιδιωτικοποιήσεις.  Στη διάρκεια των μνημονίων ο λογαριασμός για τα… «σπασμένα» του κρατικού επιχειρείν έφτασε στα 18 δισ. ευρώ! Κάποιος που υπόσχεται πως θα μηδενίσει αυτό το κόστος, μπορεί να γίνει πιστευτός πως θα προχωρήσει και σε μεγάλη μείωση της φορολογίας. Ποιος όμως μιλάει για αυτές τις «μαύρες τρύπες» του κρατικού κορβανά;

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Σημεία ομιλίας προέδρου "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ" Κυριάκου Βελόπουλου στην Βουλή για διάφορα επίκαιρα θέματα

Ξεκινώντας θα ήθελα να ενημερώσω το σώμα ότι επικοινώνησα με τον κ. Χαϊτίδη πρώην βουλευτή της ΝΔ, ο οποίος μου είπε ότι αυτή την ώρα στην Χειμάρρα έχουν μπει μπουλντόζες και ανοίγουν δρόμο και κατεδαφίζουν σπίτια Βορειοηπειρωτών κατ’ εντολή Ράμα. Δεν ξέρω πόσο ευχαριστημένη μπορεί να είναι η ΝΔ με αυτό το γεγονός, αλλά καλό θα ήταν να τον δουν ο Υπουργός Εξωτερικών και ο Πρωθυπουργός, γιατί είναι αδέλφια μας οι Βορειοηπειρώτες και επί δεκαετίες του αφήσαμε να αναστενάζουν κάτω από τη μπότα του Χότζα και τώρα κάτω από τη μπότα του Ράμα.

Πάμε στο νομοσχέδιο. Τι να πω γι’ αυτό; Τα έχω πει τόσες φορές. Βαφτίζετε όλους τους λαθρομετανάστες ανηλίκους. Η ηλικία τους δεν μπορεί να αποδειχθεί εγγράφως γιατί έχουν πετάξει όλα τα έγγραφα. Μα κύριοι εάν κάποιος από εμάς, κάποιος οποιοσδήποτε Έλληνας βγει έξω χωρίς έγγραφα θα συλληφθεί. Μόνο εγγράφως πιστοποιείται η ηλικία του ανθρώπου. Μπορεί εγώ να λέω ότι είμαι 16 ετών. Και εσείς να μου λέτε όχι δεν μπορεί να είσαι 16. Και εγώ να επιμένω και να λέω «όχι είμαι 16». Κατά την ίδια λογική και αυτοί λένε ό,τι ηλικία θέλουν.

Κλείστε τις ΜΚΟ. Το φωνάζω τόσο καιρό. Εσείς αντί να τις κλείσετε τις νομιμοποιείτε μέσω δικαστηρίων. Όλες τις ΜΚΟ, που είναι δουλεμπορικές, που φέρνουν τους «μαντράχαλους» οι οποίοι δηλώνουν ό,τι ηλικία θέλουν. Και να ξέρετε ότι αυτό θα του βρούμε αργότερα μπροστά μας.

Τους δίνετε δικηγόρο να τους προστατεύει. Δηλαδή θα βιάζουν τις γυναίκες μας, θα κλέβουν τα αμπέλια, τα πρόβατα και θα στέλνουμε εμείς δωρεάν δικηγόρο να τους προστατεύει. Αλλά τι σας νοιάζει; Μήπως εσείς θα τον πληρώσετε τον δικηγόρο;

Και σας ρωτώ: πείτε μου την λογική σας. Γιατί δεν καταλαβαίνω με ποια λογική τα κάνετε αυτά. Παλιά φωνάζατε «έξω τα τζαμιά και οι λαθρομετανάστες». Σήμερα αυτό έχει αλλάξει και λέτε welcome στους λαθρομετανάστες.

Θεσπίζετε εισοδηματικά κριτήρια για τους Έλληνες, δεν έχετε κάνει καμμία πρόνοια για τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους και οι λαθρομετανάστες είναι στο απυρόβλητο. Έχουμε έναν πληθυσμό που γερνάει γιατί οι Έλληνες δεν κάνουν πια ούτε δύο παιδιά και για να λύσετε το πρόβλημα ξεκινήσατε το «μπόλιασμα». Το είπε ο πρωθυπουργός. Και αν θέλετε να φέρετε στην πατρίδα μας μετανάστες, φέρτε τους, αλλά τουλάχιστον φέρτε τους νόμιμους. Όχι τους παράνομους. Ούτε να νομιμοποιείτε εκείνους που ήρθαν από το Αφγανιστάν.

Θα σας πω ότι με αυτό το νομοσχέδιο γίνεστε νέος Παρασκευόπουλος. Κατηγορούσατε τον πρώην υπουργό ότι με το νομοσχέδιο που είχε εκπονήσει έβγαζε τους κακούργους από τις φυλακές, οι οποίοι έκαναν χρήση των ευνοϊκών διατάξεων και έρχεστε εσείς τώρα και κάνετε ακριβώς το ίδιο. Αλλάξατε το νόμο Παρασκευόπουλου; Όχι! Παραμένει η ίδια πρόνοια. Ο βιαστής σε 10 χρόνια βγαίνει από τη φυλακή και ας έχει καταδικαστεί σε ισόβια. Μα όταν λέμε ισόβια πρέπει να εννοούμε ισόβια. Δηλαδή η μάνα της Τοπαλούδη θα δει τους βιαστές και δολοφόνους της κόρης της ελεύθερους σε 10 χρόνια. Οι έμποροι ναρκωτικών το ίδιο. Πηγαίνετε εσείς σε μία γυναίκα που βιάστηκε και πείτε της ότι ο βιαστής της θα βγει έξω. Στην γειτονιά μου ένα 19χρονο παιδί πέθανε από ναρκωτικά. Συνελήφθη ο έμπορος, δικάστηκε, καταδικάστηκε σε ισόβια και μετά από 10 χρόνια βγήκε από τη φυλακή. Σήμερα κυκλοφορεί ελεύθερος!

Δεν παύετε τις διώξεις και τους πλειστηριασμούς. Δεν παύετε τις ποινές για τις παραβιάσεις της καραντίνας. Γιατί; Ποιος είναι ο λόγος; Άντε, συνεχίστε να κυνηγάτε τους Χριστιανούς που παντρεύτηκαν και βαφτίστηκαν στην διάρκεια της καραντίνας. Τα ίδια έκανε και ο Νέρωνας! Και μην εξανίστασθε γιατί κ. υπουργέ το στείλατε το έγγραφο και ζητάτε τα ονόματα όσων παντρεύτηκαν και όσων βαφτίστηκαν στην διάρκεια της καραντίνας.

Πάμε και στα υπόλοιπα. Αν λοιπόν βγει ένας βουλευτής ή ένας αρχηγός κόμματος από εδώ μέσα και μου πει ότι ελέγχθηκε από την ΑΑΔΕ για τα εισοδήματά του, ότι ελέγχθηκε από την εφορία και από κάθε υπηρεσία του Δημοσίου, περισσότερο από όσο έχω ελεγχθεί εγώ, θα ζητήσω δημοσίως συγγνώμη. Ημέρα Σάββατο, στις 10 το βράδυ το ΕΣΡ έστειλε email σε τηλεοπτικούς σταθμούς, ζητώντας να του στείλουν βίντεο εάν παιζόταν η εκπομπή «Κόντρα και Ρήξη». Έχω να σας πω ότι εάν το Δημόσιο εργαζόταν όπως το ΕΣΡ θα ήμασταν όλοι ευτυχισμένοι σε αυτό τον τόπο. Σας καλώ, να μου πει κάποιος, οποιοσδήποτε αν έχει πληρώσει εφορία περισσότερη από όσο έχω πληρώσει εγώ. Και αν συμβαίνει κάτι τέτοιο εγώ θα ζητήσω συγγνώμη. 470.000 πλήρωσα στην εφορία την προηγούμενη χρονιά. Αλλά, το να βγαίνουν όλοι εκείνοι που έχουν πλαστά πτυχία και δεν ντρέπονται και να με κατηγορούν ότι εγώ έχω πλαστό πτυχίο, αυτό δεν είναι μόνο άδικο αλλά και βρώμικο. Και εγώ σε ένα τέτοιο παιχνίδι δεν μπορώ να παίξω. Είναι ντροπή να βγαίνουν δικοί σας δημοσιογράφοι, της ΝΔ, στα Παραπολιτικά και να βγάζουν ένα θέμα ψευδέστατο. Και τώρα εγώ θα πρέπει να κάνω μήνυση, για να δικαιωθώ σε 6 χρόνια, γιατί έτσι δουλεύουν τα δικαστήρια για να βγει μετά η εφημερίδα και σε μια στήλη να αναφέρει ότι έκανε λάθος.

Πάμε και στα σοβαρά. Στην Τήνο στείλατε τα ΜΑΤ και έδειραν τους κατοίκους, επειδή διαμαρτύρονταν γιατί βάζετε ανεμογεννήτριες. Έχετε σπείρει σε όλα τα βουνά ανεμογεννήτριες. Στην Τήνο ανεμογεννήτριες, στην Εύβοια ανεμογεννήτριες, στα Άγραφα ανεμογεννήτριες. Ντροπή! Είναι παρθένο δάσος στα Άγραφα και εσείς πάτε και φυτεύετε ανεμογεννήτριες; Τι είναι η Ελλάδα; Πάρκο ανεμογεννητριών; Ή μήπως είναι επενδύσεις αυτές με έναν εργαζόμενο. Γιατί αυτό συμβαίνει. Υπάρχει ένας άνθρωπος που εργάζεται ως φύλακας. Αυτές κύριοι δεν είναι επενδύσεις. Και σας τα λέω αυτά γιατί σήμερα στην Τήνο έπεσε πολύ ξύλο και αυτό είναι λάθος. Είναι σημαντικά τα λάθη που κάνετε.

Έστειλα επιστολή στον πρωθυπουργό στην οποία του λέω ότι δεν γίνεται δίνει εκατομμύρια στα κανάλια για να σας λιβανίζουν όλη την ημέρα και δίνει από ψίχουλα έως τίποτα στα περιφερειακά κάναλια. Γιατί να μην υπάρχει καμμία πρόνοια γι’ αυτά τα κανάλια; Υπάρχουν πόσες χιλιάδες εργαζόμενοι και τα κανάλια αυτά δεν έχουν πόρους για να επιβιώσουν. Έχουμε στείλει συγκεκριμένες προτάσεις για το θέμα αυτό στον πρωθυπουργό.

Χθες ο πρωθυπουργός έβγαλε ένα διάγγελμα αλλά δεν ακούσαμε τίποτα για τους τουριστικούς συνοδούς. Δεν υπήρξε καμμία πρόνοια για τα σχολικά κυλικεία, όπου οι άνθρωποι που τα έχουν πληρώνουν αλλά δεν έχουν αυτή την στιγμή δουλειά. Δεν ακούσαμε τίποτα για τις εκκρεμείς συντάξεις, για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους. Τίποτα. Καμμία μέριμνα.

Στον τουριστικό κλάδο του χρόνου θα έχουμε πρόβλημα. Οι άνθρωποι παίρνουν τώρα 500 ευρώ, και καλά κάνουν, αλλά για να μπουν στο ταμείο ανεργίας θα πρέπει να έχουν ένσημα για 2 χρόνια.

Τα καταστήματα δεν έχουν έσοδα. Οι επιχειρήσεις έχουν πτώση του τζίρου 80%. Και σας το λέω γιατί το ξέρω. Το βλέπω στις επιχειρήσεις μου. Γιατί εγώ τις επιχειρήσεις μου τις έχω εδώ στην Ελλάδα. Δεν τις έχω στείλει στην Βουλγαρία. Και οι εργαζόμενοί μου είναι Έλληνες.

Χθες λοιπόν από τον πρωθυπουργό ακούσαμε πολλά λόγια, ακούσαμε «θα», ακούσαμε υποσχέσεις, που αφορούν το επόμενο τρίμηνο. Όμως τρίμηνο που μας είπε ο πρωθυπουργός δυστυχώς αφορά την σκέψη του για εκλογές. Αν όμως πάει σε εκλογές τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο, σε εμένα τουλάχιστον θα θυμίζει προηγούμενους πολιτικάντηδες και όχι πολιτικούς. Αν το κάνει αυτό εν μέσω πανδημίας και εν μέσω κρίσης στην οικονομία.

Θα ήθελαν επίσης να ζητήσω από τον Υπουργό Τουρισμού τον κ. Θεοχάρη να βγει και να διαψεύσει το εάν ο Τούρκος ομόλογός του του πρότεινε συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο στον τουριστικό τομέα.

Κλείνοντας θα ήθελα να πω ότι ως ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ μπήκαμε στην Βουλή για να σας προτείνουμε λύσεις και εσείς να τις υλοποιείτε επ’ ωφελεία του Ελληνικού λαού. Όχι για επ’ ωφελεία των φίλων σας. Όσο για τους φίλους σας που ξέχασαν το παρελθόν τους, έχω να πω πως δεν είναι κακό να ξεχνάς το παρελθόν σου αν είναι άσχημο. Εσείς όμως είχατε καλό παρελθόν και τώρα έχετε βάλει πολύ νερό στα κρασί σας. Τόσο ώστε δεν πίνεται.

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η τοποθέτηση του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Γιώργου Βαρεμένου στην πρωινή εκπομπή «Σήμερα» της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ

Του χρόνου τέτοιον καιρό, όταν χρειασθεί, όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, να κάνουμε αντεπίθεση στον τουρισμό, πολλές επιχειρήσεις θα έχουν εξαγορασθεί με τη μέθοδο του “μπιρ παρά” και η αγορά θα γνωρίσει συγκεντροποίηση στα χέρια λίγων, πάνω σε πτώματα επιχειρήσεων, κυρίως μικρομεσαίων, που η κυβέρνηση έσπευσε να χαρακτηρίσει “ζόμπι”.

Η κυβέρνηση προωθεί έναν οικονομικό δαρβινισμό στην αγορά, εν ονόματι της υγειούς επιχειρηματικότητας, ενώ η μείωση μισθών και η μερική απασχόληση μετατρέπονται σε μόνιμο καθεστώς και φαινόμενα όπως η τηλε-εργασία παραμένουν ουσιωδώς αρρύθμιστα, χωρίς ένα ισχυρό νομικό πλαίσιο προστασίας των τηλε-εργαζομένων.

Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται να υπόσχεται δανεισμό σε ανθρώπους που ούτε έξω από τις τράπεζες δεν τολμούν να περάσουν. Αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με τρόπο επικοινωνιακό, λες και ποτέ ο κόσμος δεν θα μπορέσει ν’ αντιληφθεί ποιους ευνοεί και ποιους αγνοεί και σπρώχνει στον καιάδα της zombieland.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού, αλλά και τον αγώνα και τις διεκδικήσεις των ανθρώπων της Τέχνης στη χώρα μας, ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. -Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, προέβη στην εξής δήλωση:

«Οι πρακτικές, οι γνώσεις, οι άνθρωποι.
Οι στίχοι, τα μνημεία, οι νότες, οι παραδόσεις, τα έθιμα.
Η συλλογική μας αυτογνωσία.
Όλα περνάνε μέσα από τον Πολιτισμό μας.

Σήμερα οφείλουμε να στηρίξουμε αυτήν την παρακαταθήκη.
Να κρατήσουμε ζωντανή την καλλιτεχνική και πολιτιστική παραγωγή.
Να μη μείνουν “αόρατοι” οι καλλιτέχνες και οι εργαζόμενοι στον Πολιτισμό.
Να στηρίξουμε την πνευματική δημιουργία και τις μικρές επιχειρήσεις του δημιουργικού τομέα.
Για να Μείνουμε Όρθιοι.»

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σήμερα, 20 Μαΐου, από το πρωί, στην Τήνο συντελείται ένα όργιο βίας και τρομοκρατίας ενάντια σε λαϊκές κινητοποιήσεις.

Το νησί σύσσωμο αρνείται και αντιδρά στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών. Πριν δυο περίπου μήνες, η παρουσία του λαού του στο λιμάνι απέτρεψε την αποβίβαση μηχανημάτων που είχαν σαν στόχο το ξεκίνημα της διαδικασίας εγκατάστασης από τους «επενδυτές» της εταιρείας «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Ε.Π.Ε.».

Εν μέσω της καραντίνας και εκμεταλλευμένοι την απαγόρευση κυκλοφορίας, οι επιτήδειοι βρήκαν την ευκαιρία να αρχίσουν να ξεκοιλιάζουν το βουνό και να προετοιμάζουν το έδαφος για την ολοκλήρωση του «θεάρεστου» έργου τους.

Σήμερα, με την βοήθεια των ΜΑΤ, που εν είδη εταιρείας σεκιούριτι βρίσκονται στην Τήνο από μέρες, επιτέθηκαν στον κόσμο που προσπάθησε να εμποδίσει την υλοποίηση της εγκατάστασης αυτών των τεράτων στη θέση «Πράσσα – Πολέμου Κάμπος».

Σήμερα λοιπόν, οι Τηνιακοί βίωσαν αυτό που θα βιώσουν και όλοι οι υπόλοιποι κάτοικοι της Ελλάδας, εκεί όπου οι επιδοτούμενοι «επενδυτές» έχουν προγραμματίσει να εγκαταστήσουν τις τεράστιες αυτές κατασκευές, που το μόνο που παράγουν είναι εγγυημένα κέρδη για τους ιδιοκτήτες τους.

Σήμερα όλοι οι Έλληνες πρέπει να καταλάβουν ότι η κυβέρνηση και οι «ενεργειακές» εταιρείες που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια, με την βοήθεια των ΜΑΤ, θα εγκαταστήσουν τις άχρηστες ανεμογεννήτριες όπου έχει προγραμματιστεί, με το «έτσι θέλω», χωρίς να υπολογίζουν την άρνηση των τοπικών κοινωνιών, την καταστροφή των βουνών και τις επιπτώσεις στην φύση. Σειρά έχει το Ρέθυμνο, η Καρυστία, το Βέρμιο και η λίστα είναι ατελείωτη…

Το ΕΠΑΜ συμπαρίσταται και χαιρετίζει την αντίσταση των κατοίκων της Τήνου και τον αγώνα τους. Καταγγέλουμε τον «ειδικό» στα ξεπουλήματα Υπουργό, κ. Χατζηδάκη, καθώς και όλον τον κυβερνητικό συρφετό, που βάζει πλάτες σε ιδιωτικά συμφέροντα σε βάρος πάντα του απλού κόσμου. Το ξέρουν καλά το «επάγγελμα». Το εφαρμόζουν στις πλάτες μας εδώ και 10 χρόνια. Όλοι τους.

Καλούμε όλες τις κατά τόπους πρωτοβουλίες, που αντιστέκονται στην εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στα βουνά τους, να συντονιστούν σε ένα ισχυρό μέτωπο που θα ματαιώσει τα σχέδια της ενεργειακής λεηλασίας της χώρας. Δεν είναι αργά. Ολοι μαζί μπορούμε να πούμε στους αεριτζήδες επιδοτούμενους «επιχειρηματίες» ότι θα χάσουν τα λεφτά τους, γιατί ακόμα και αν εγκαταστήσουν τα τερατουργήματα τους με τη βοήθεια των ΜΑΤ, όπως κάνουν σήμερα στην Τήνο, όταν αποκατασταθεί η νομιμότητα και επανέλθει η εξουσία εκεί όπου ανήκει, δηλαδή στον λαό, αυτός ο ίδιος ο λαός θα τα ξηλώσει.

Αθήνα 20 Μαΐου 2020

ΕΠΑΜ – Επιτροπή Ενέργειας και Φυσικών Πόρων

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ