Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  5:14: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 12 Μαϊος 2020 23:56

Δημοσκόπηση «καύσωνας»! 40άρι η ΝΔ, πέφτει… λίγο ο Τσιόδρας, ηχηρό όχι για εκλογές!

Πάνω από 8/10 δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση για τον κορονοϊό. Απίστευτο ποσοστό αποδοχής για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η πρόθεση ψήφου και όλα τα στοιχεία από την νέα δημοσκόπηση.

Η δημοσκόπηση έγινε από την Alco για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Open με τους ερωτηθέντες να στηρίζουν τις κυβερνητικές αποφάσεις για τον κορονοϊό, ενώ η ΝΔ προηγείται με μεγάλη διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα το 84% θεωρεί θετικούς τους χειρισμούς της κυβέρνησης για την αντιμετώπισης της πανδημίας.

Από την άλλη δείχνουν προβληματισμένοι για το άνοιγμα των σχολείων. Το 60% των ερωτηθέντων υποστηρίζουν ότι έπρεπε να ανοίξουν μόνο για τις πανελλήνιες τα σχολειά, ενώ  73% λέει ότι δεν πρέπει να ανοίξουν καθόλου τα δημοτικά σχολεία.

Ο ρυθμός άρσης των μέτρων είναι σωστός υποστηρίζει το 60% όσων πήραν μέρος στη δημοσκόπηση.

Τις ενστάσεις τους για τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση φαίνεται να έχουν οι πολίτες. Το 60% τα θεωρεί ανεπαρκή για τους εργαζόμενους και το 59% ανεπαρκή για τις επιχειρήσεις.

Το 75% των ερωτηθέντων είναι ικανοποιημένοι από τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην αντιμετώπιση της πανδημίας και ακολουθούν Βασίλης Κικίλιας με 67% και Νίκος Χαρδαλιάς 64%.

Μικρή πτώση παρουσιάζει το ποσοστό του Σωτήρη Τσιόδρα. Το 79% χαρακτηρίζει έγκυρη την ενημέρωση του σε σχέση με το 89% της προηγούμενης δημοσκόπησης.

Από εκεί και πέρα το 49% εμπιστεύεται ως πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ τον Αλέξη Τσίπρα. το 20% των ερωτηθέντων. Το 25% δεν εμπιστεύεται κανέναν από τους δύο.

Οσον αφορά στις εκλογές το 87% υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να γίνουν, 4% λέει «ναι» και το 9% δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Στο ερώτημα αν πιστεύουν ότι θα οδηγηθούμε στις κάλπες το 67% των πολιτών δηλώνει «όχι», το 16% «ναι» και 17% δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Στα ποσοστά των κομμάτων η ΝΔ έχει ένα μεγάλο προβάδισμα. Το ποσοστό της είναι 40% με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 22,6%.

newsit.gr