Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  10:33: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 12 Μαϊος 2020 20:37

Η συνομωσιολογία, η άγρια λογοκρισία και το σύγχρονο «πόκερ» του θανάτου

γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
 

Τον τελευταίο καιρό το σύστημα έχει λυσσάξει να κόβει συνεχώς δημοσιεύματα και βίντεο στο yutube και στο facebook, ακόμα και να σβήνει ιστοσελίδες και να καταργεί μπλογκ με την κατηγορία ότι διαδίδουν hoaxes και fake ειδήσεις για τον κορωνοϊό, που, όπως υποστηρίζει εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο της συνομωσιολογίας. 

Σε μια δημοκρατία, η λογοκρισία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της άσχετα αν αυτά που λογοκρίνονται πολλές φορές δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Αυτό θα το κρίνει ο αναγνώστης αφού ερευνήσει αυτά τα δημοσιεύματα και στη συνέχεια θα καταρρεύσουν από μόνα τους.

Σε μια δικτατορία όμως, όπως αυτή που ζούμε σήμερα σε τοπικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο που έχει επιδεινωθεί με την ιστορία του κορωνοϊού, η λογοκρισία έχει χτυπήσει κόκκινο και θυμίζει έντονα στον τομέα της ενημέρωσης καθεστώτα αλλά Χίτλερ, Μουσολίνι, Στάλιν, κλπ. 

Έτσι κόβονται απόψεις μεγάλων και έγκριτων επιστημόνων, όπως πχ. του καθηγητή κ Ιωαννίδη από τις ΗΠΑ, αλλά και πολλών άλλων, ακόμα και μαρτυρίες νοσοκόμων που δουλεύουν σε νοσοκομεία, ακόμα και συγγενών θυμάτων από την επιδημία, μόνο και μόνο γιατί δεν συμφωνούν με την επίσημη εκδοχή της εξάπλωσης της επιδημίας. 

Ενώ ακόμα και ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ, κατηγόρησε τον Π.Ο.Υ για ψευδή παραπληροφόρηση, ενώ ακόμα και κράτη όπως η Αγγλία, η Αυστραλία, αλλά και η Γαλλία, έχουν ζητήσει επίσημα εξηγήσεις από την Κίνα για την δημιουργία του κορωνοϊού, το σύστημα επιμένει πως αυτή η επιδημία έχει φυσική προέλευση και δεν  ευθύνεται κανένα εργαστήριο, όπως το εργαστήριο παραγωγής ιών του Βουχάν της Κίνας και κόβει αβέρτα αναρτήσεις που έχουν σχέση με αυτό το θέμα. 

Δηλαδή και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Ντολαντ Τραμπ, είναι… συνομωσιολόγος. Φυσικά εδώ παίζεται και το μεγάλο παιχνίδι των αμερικανικών εκλογών και το Βαθύ Κράτος έχει λυσσάξει να προβάλλει δήθεν μεγάλη τραγωδία με πρόφαση τον κορωνοϊό, για να μην ξανά εκλεγεί ο Τραμπ στις επικείμενες το φθινόπωρο εκλογές. 

Αν είναι πιθανό πολλές ειδήσεις που κυκλοφορούν να είναι πλαστές, όπως να είναι πλαστές και οι ειδήσεις του ίδιου του συστήματος, εκείνο που έχει θριαμβεύσει, ιδίως στα sodial media, είναι η σύγχρονη δικτατορία της λογοκρισίας που συνεπικουρείται και από τα καθεστωτικά ΜΜΕ, που έχουν επανειλημμένα αποδείξει ότι διαδίδουν ψεύτικες ειδήσεις εξυπηρετώντας το σύστημα, για να συμβάλουν στην επιβολή αυταρχικών μέτρων κατά του κόσμου και της οικονομίας. 

Το τραγικό σίγουρο είναι πως τα θύματα και οι νεκροί από αυτή την υπόθεση θα είναι πολύ περισσότεροι από τα εξακριβωμένα θύματα της επιδημίας του κορωνοϊού και αυτό δεν θέλει με τίποτα το σύστημα να προβληθεί ευρέως, γιατί θα αποβεί μπούμερανκ στην υποτιθέμενη «σωτήριο» πολιτική του στην αντιμετώπιση της επιδημίας.

*Ο Νίκος Χειλαδάκης είναι Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

pronews.gr

Διαβάστηκε 978 φορές