Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  6:04: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2020

Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2020 14:21

Θέλω να φωνάξω Δέσποτα!

«Η σιωπή είναι χρυσός» έμαθα! Πόσο σοφό όμως είναι αυτό όταν το ψέμα προσπαθεί να επιβληθεί της αλήθειας και να ανατρέψει την ηθική τάξη; Γιατί είπε ο Μέγας Βασίλειος «το σιωπάν δοκεί συναινείν»; Γιατί έγραψε ο μεγάλος Αλεξανδρινός ποιητής Κ. Καβάφης: «Η σιγή είναι βαρεία νόσος, σκιά και νυξ! Ο λόγος είναι αλήθεια, ζωή, αθανασία»;   

Λαλήσωμεν λοιπόν, αφού «ομοίωμα επλάσθημεν του Λόγου, αφού λαλεί εντός μας η θεία σκέψη, της ψυχής η άυλος ομιλία»! 

Σεβόμενος το τιμημένο ράσο, που στάθηκε πάντοτε ψηλά στις επάλξεις του Έθνους και της Ορθοδοξίας, απευθύνω ανοικτή κραυγή αγωνίας προς τον ανώνυμο Επίσκοπο της πατρίδας μας:

Θέλω να φωνάξω Δέσποτα!

-Η Ελλάδα μας βρίσκεται σε τραγική κατάσταση, όμοια της οποίας δεν ξέρω αν υπήρχε ποτέ στην νεότερη ιστορία της.

-Η Ορθοδοξία και η Ελλαδική Εκκλησία βρίσκονται ουσιαστικό υπό διωγμό, τέτοιο, που ούτε σε εποχές ξενοκρατίας δεν είδαμε.

-Η Ιεραρχία της Εκκλησίας μας δέχεται αδιαμαρτύρητα τις συνεχείς επιθέσεις με αποτέλεσμα ο πιστός λαός να βρίσκεται σε απόγνωση.

Θέλω να φωνάξω Δέσποτα!

-Αγανακτώ που δεν μου επιτρέπουν να μπω σε Ιερό Ναό. Να συναντήσω τον Χριστό, την Παναγία Μητέρα Του και τους Αγίους Του.

-Θυμώνω βλέποντας τους ιερούς ναούς μας να περισφίγγονται από την αστυνομία, για να εμποδίσουν τους πιστούς να προσεγγίσουν.

-Εξοργίζομαι που ο εκκλησιασμός είναι υπό αυστηρή απαγόρευση, σε σχέση με άλλες κοινωνικές συναθροίσεις.

Θέλω να φωνάξω Δέσποτα!

-Θλίβομαι που οι συνεχιστές των Αποστόλων του Χριστού αποδέχονται τις μεθοδεύσεις των σύγχρονων εχθρών Του.

-Δεν αντέχω να βλέπω τους Ιερείς του Υψίστου να τρέμουν από το φόβο τους, μη τυχόν και τους επιβάλλουν κάποιο πρόστιμο.

-Δεν μπορώ να ψάχνω πλέον αν υπάρχει κάπου έστω και ένας Ιερός Ναός ή παρεκκλήσι για να εκκλησιαστώ ελεύθερα.

Θέλω να φωνάξω Δέσποτα!

-Έκλεισαν τους Ιερούς Ναούς μας. Διέκοψαν τη δυνατότητα να κοινωνώ τον Χριστό.

-Έκανα την Ανάσταση του Χριστού κρυμμένος. Με ταπείνωσαν! 

-Μεθοδεύουν να μην επιτρέψουν να γιορτάσω την Γέννησή Του! 

Θέλω να φωνάξω! Μου αφαίρεσαν την δυνατότητα να αναπνέω ελεύθερα!

Νίκος Ταμουρίδης
Αντιστράτηγος (ε.α) - Επίτιμος Α' Υπαρχηγός ΓΕΣ
Αντιπρόεδρος ΔΕ Ελεύθερης Πατρίδας
Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Σε παρέμβαση για τα εμβόλια τεχνολογίας mRNA προχώρησε ο Robert F. Kennedy, Jr γιός του δολοφονημένου Robert F. Kennedy πρώην υπουργού Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και ανιψιός του επίσης δολοφονημένου πρώην προέδρου John F. Kennedy .

Ο Robert F. Kennedy απεύθυνε μήνυμα προς την παγκόσμια κοινότητα κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τα εμβόλια mRNA λέγοντας το εξής απλό: «Αποφύγετε τους εμβολιασμούς πάση θυσία και με κάθε κόστος».

Τι αναφέρει αναλυτικά:

«Θα ήθελα να απευθύνω ένα επείγον μήνυμα αναφορικά με ερωτήσεις γύρω από το εμβόλιο του COVID-19.

Για πρώτη φορά στην ιστορία των εμβολιασμών η τεχνολογία  mRNA που χρησιμοποιείται παρεμβαίνει ευθέως στο γενετικό υλικό του δέκτη-ασθενή και κατά συνέπεια αυτό σημαίνει γενετική τροποποίηση κάτι που έχει ήδη απαγορευθεί διεθνώς και θεωρείται εγκληματικό», αναφέρει ο  Robert F. Kennedy για να συνεχίσει:

«Η επέμβαση αυτή μπορεί να συγκριθεί με τα γενετικά μεταλλαγμένα τρόφιμα, μια πρακτική η οποία είναι επίσης αμφιλεγόμενη.

Αν και τα ΜΜΕ και οι πολιτικοί αναλώνονται στο μειώνουν την σημασία του προβλήματος και ακόμη πιο ανόητα μιλούν απλά για ένα νέο εμβόλιο προκειμένου να επιστρέψουμε στην κανονικότητα, αυτό το εμβόλιο είναι προβληματικό σε ότι αφορά των υγεία των ληπτών, αλλά και την ηθική υπόσταση  της υπόθεσης.

Επίσης όμως είναι προβληματικό ως προς την γενετική ζημιά, η οποία σε αντίθεση με τη ζημιά που προκαλούν άλλα εμβόλια, αυτή θα είναι μη αναστρέψιμη και ανεπανόρθωτη.

Αγαπητοί υποψήφιοι λήπτες θα πρέπει να ξέρετε ότι μετά την λήψη του εμβολίου δεν θα είστε πλέον σε θέση να διαχειριστείτε τα συμπτώματα του εμβολίου με ένα αποτελεσματικό τρόπο.

Θα πρέπει να ζήσετε με τις επιπτώσεις καθώς δε θα είστε σε θέση να απομακρύνετε τις τοξίνες από τον οργανισμό σας.

Η ζημιά θα είναι μη αναστρέψιμη, όπως κάθε άτομο το οποίο πάσχει από μια μόνιμη γενετική ανωμαλία όπως το σύνδρομο Down, η  κυστική ίνωση, τα σύνδρομα Rett, , Turner ή Klinefelter. Αυτό γιατί η ανωμαλία θα είναι μόνιμη.

Αυτό σημαίνει ξεκάθαρα, ότι εάν εμφανιστεί ένα σύμπτωμα μετά το εμβόλιο, ούτε εγώ ούτε κανείς γιατρός δεν μπορεί να σας βοηθήσει, με την έννοια ότι κάθε ζημιά που εμφανιστεί στον οργανισμό σας θα είναι γενετικά μη αναστρέψιμη», τονίζει ακόμη ο Robert  Kennedy για να καταλήξει:

«Κατά τη γνώμη μου αυτά τα εμβόλια νέας τεχνολογίας αντιπροσωπεύουν ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, το οποίο δεν έχει συμβεί ξανά στο παρελθόν και σε αυτή την κλίμακα.

Ο Δρ. Wolfgang Wodarg πεπειραμένος πνευμονολόγος έχει πει: «Αυτό το εμβόλιο το οποίο εμφανίζεται ως πολλά υποσχόμενο, στην πραγματικότητα θα πρέπει να απαγορευτεί για την πλειονότητα των ανθρώπων καθώς εμπεριέχει γενετική μηχανική.

Θέλετε επομένως να γίνεται ένα γενετικά μεταλλαγμένο ζόμπι; Ή ένα «ζωντανό» ρομπότ; Είναι επιλογή σας. Εγώ προσωπικά δεν το θέλω».

Ανησυχία προκαλεί επίσης η προειδοποίηση της βρετανικής κυβέρνησης ότι «Οι έγκυες γυναίκες δεν πρέπει να λαμβάνουν το εμβόλιο της Pfizer και οι γυναίκες γενικά θα πρέπει να αποφεύγουν να μείνουν έγκυες έως τουλάχιστον δύο μήνες μετά τον εμβολιασμό», σύμφωνα όσα έγραψε και η εφημερίδα The Independent, βάσει τις επίσημης ανακοίνωσης του εμβολίου.

pronews.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ
Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2020 12:52

Εκδοχές ανομίας σε διάφορες αποχρώσεις

Του Δημήτρη Παπαδάκη

Η Ελλάδα είναι μια από τις λίγες χώρες του κόσμου, που και αν το πολίτευμά της είναι δημοκρατικό, οι αιρετοί απολαμβάνουν προνόμια, που παραπέμπουν σε άλλου τύπου καθεστώτα. Σε απολυταρχίες, σε δικτατορίες, σε ελέω θεού βασιλείες, σε φεουδαρχίες. Το βασικότερο από αυτά είναι η ασυλία. Και δεν εννοώ τη βουλευτική ασυλία, αλλά την ασυλία στα μικρά και καθημερινά πράγματα, που εκπορεύεται βέβαια από τη βουλευτική ασυλία, αλλά είναι ενδεικτική του πόσο χειρότερα είναι τα πράγματα, αν αρχίσουμε να συζητάμε για τα πολύ σοβαρά ζητήματα της χώρας.

Το πιο ενδεικτικό παράδειγμα είναι τα όσα συνέβησαν εσχάτως στη διάρκεια του lockdown με τις συμπεριφορές κομμάτων και πολιτικών. Είδαμε, για παράδειγμα, τον Παύλο Πολάκη, από το ΣΥΡΙΖΑ, να πηγαίνει μπροστά από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Σωτηρία» και να βγάζει χωρίς μάσκα… ένα λογύδριο κατά της κυβερνητικής πολιτικής στην Υγεία. Όσα είπε θα μπορούσε φυσικά να τα πει από το γραφείο του, αλλά ήθελε ως φόντο τον ανθρώπινο πόνο για να πουλήσει την πολιτική του πραμάτεια. Το δυστύχημα είναι πως ο πολύς Πολάκης δεν σκέφτηκε ότι εκεί που δεν μπορούν να βρεθούν οι άνθρωποι που έχουν το δικό τους άνθρωπο στην Εντατική να δίνει μάχη για τη ζωή του, αυτός στάθηκε ανενόχλητος, χωρίς μάσκα και παραβίασε το νόμο.

Αν και είναι πολύ πιο light παράδειγμα, ο «πυρήνας» είναι ο ίδιος, για αυτό που έκανε το πρωθυπουργικό ζεύγος στην Πάρνηθα. Η παραβίαση του νόμου. Ο Πρωθυπουργός, όπως και όλοι οι αιρετοί (βουλευτές, περιφερειάρχες, δήμαρχοι) δεν υπόκεινται στους περιορισμούς της κυκλοφορίας¨, αναφορικά με την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Αυτό όμως σε σχέση με το καθήκοντά τους ή γενικότερα της πολιτική τους δράση. Αν ήθελε το πρωθυπουργικό ζεύγος να κάνει σωματική άσκηση εν μέσω lockdown θα έπρεπε να πάει στο Λυκαβηττό, κοντά στο σπίτι του δηλαδή και όχι στην Πάρνηθα 40 χλμ μακριά. Τα όσα, δε, είπε ο Κ. Μητσοτάκης στην πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξή του, περί κίνησης εντός της περιφερειακής ενότητας, δείχνουν όπως όχι μόνο ότι έχει χάσει τη συναίσθηση των πράξεών του, αλλά πως δεν γνωρίζει ούτε το νόμο. Ο οποιοσδήποτε θα ήθελε μια βόλτα στο βουνό, αλλά μόνο ο πρωθυπουργός φαίνεται ότι μπορεί να τη κάνει…

Το πιο ακραίο και το πιο χυδαίο, βέβαια, παράδειγμα είναι αυτό που έκανε το ΚΚΕ στην επέτειο του Πολυτεχνείου, βάζοντας ως συνήθως ένα ψευτοιδεολογικό περιτύλιγμα στην θεσμική ανομία που προωθεί. Ο Κουτσούμπας και συν αυτώ κάλεσαν σε πορεία εν μέσω lockdown, δηλαδή προσκάλεσαν άλλους να θέσουν σε διακινδύνευση τη ζωή τους. Κάτι που είναι εγκληματικό από μόνο του, γιατί όσο κι αν στον Περισσό φαντασιώνονται ότι τα μέτρα του lockdown είναι το ίδιο με τα τανκς της Χούντας, αυτό δεν είναι κάτι που παρά μόνο οι πάσχοντες ιδεολογική θρησκοληψία μπορούν να πιστέψουν.

Πρόσφατα στην Εσθονία, η υπουργός Παιδείας, μητέρα έξι (!) παιδιών, υπέβαλε την παραίτησή της μετά από δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι χρησιμοποιούσε κρατικό αυτοκίνητο και οδηγό του υπουργείου για να μεταφέρει τα παιδιά της στο σχολείο. Αυτά σε μια πρώην σοβιετική Δημοκρατία, που έχει γίνει πολύ πιο φιλελεύθερη και δημοκρατική χώρα, από εμάς. Εδώ βέβαια οι συνοδοί αστυνομικοί των πολιτικών και όλων των δημοσίων προσώπων που τυγχάνουν αστυνομικής προστασίας χρησιμεύουν για τα ψώνια του super-market…

Η Ελλάδα θα αρχίσει να γίνεται σοβαρό κράτος όταν π.χ. η Τροχαία θα κόβει πρόστιμα στο πρωθυπουργικό ή υπουργικό αυτοκίνητο για παράβαση του ορίου ταχύτητας, όταν η κομματική σημαία, οιουδήποτε χρώματος, δεν θα δικαιολογεί την παράνομη αφισοκόλληση ή την οποιαδήποτε άλλη έκνομη πράξη.

agrinioculture.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης Βάσης Αστακού του ΚΚΕ, με αφορμή έγγραφο, της εργοδοσίας των ιχθυοκαλλιεργειών «Νηρέας», που καλούνται να υπογράψουν οι εργαζόμενοι, «περί μη διάδοσης εμπιστευτικών πληροφοριών».

H κομματικη οργάνωση κάνει λόγο για “απαράδεκτο έγγραφο”, καλώντας την επιχείρηση να το αποσύρει άμεσα.

“Οι ιχθυοκαλλιέργειες «ΝΗΡΕΑΣ» και στον Αστακό, όπως και σε άλλες μονάδες ανά την Ελλάδα, κυκλοφορεί κατάπτυστο έγγραφο το οποίο τιτλοφορείται ως “συμφωνητικό περί μη διάδοσης εμπιστευτικών πληροφοριών”.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, αυτό το οποίο απαιτούν από τους εργαζομένους, πλήρως εναρμονισμένοι, κι έχοντας “πλάτες” από την κυβέρνηση και τα αντεργατικά νομοσχέδια που έχει περάσει, να μη διαμαρτυρηθούν για οτιδήποτε τους αφορά.

Πιο συγκεκριμένα ζητούν από τους εργαζόμενους:

• να μην απευθύνονται στο σωματείο τους, σε δικηγόρο, σε υπηρεσία, για ζητήματα που αφορούν την εργασία τους.
• να μην έχουν δικαίωμα να καταγγείλουν εργασιακές συνθήκες που αφορούν τις συνθήκες υγιεινής, ασφάλειας, την εντατικοποίηση της εργασίας.
• να μην επιτρέπεται να καταγγέλλονται ακόμη και ενδεχόμενες παραβιάσεις που αφορούν το περιβάλλον και την ποιότητα των τροφών.

Σε γενικές γραμμές θέλουν να ελέγχουν τους εργαζομένους, μετατρέποντας τους σε σκλάβους, χωρίς δικαιώματα, συνείδηση και φωνή.

Η ΚΟΒ Αστακού του ΚΚΕ, καταδικάζει αυτή την πρακτική της διοίκησης του «Νηρέα», την πλήρως εναρμονισμένη στις νέες συνθήκες δουλείας, κι όχι δουλειάς, που προσπαθεί να επιβάλλει η κυβέρνηση για τους εργαζομένους.

Αποδεικνύεται μέσα και από αυτή την προσπάθεια της εργοδοσίας, ότι ο φόβος της, είναι η οργάνωση μέσα από τα σωματεία, ο συλλογικός αγώνας των εργαζομένων. Αυτό τον αγώνα στοχεύει η εργοδοσία, αυτό τον αγώνα στοχεύει και η κυβέρνηση με το νόμο που ετοιμάζεται να φέρει, για περιορισμό της συνδικαλιστικής, συλλογικής οργάνωσης και δράσης των εργαζομένων.

Απαιτούμε να παρθεί πίσω το απαράδεκτο έγγραφο, καλεί τους εργαζομένους, να μη υπογράψουν και να αντιδράσουν μαζικά και με συνέπεια σε όσους προσπαθούν να τους φιμώσουν και να καταπατήσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα και την αξιοπρέπειά τους.

Η ΚΟΒ Αστακού του ΚΚΕ, θα είναι δίπλα στους εργαζομένους του «Νηρέα» και θα τους στηρίξει με όλες της, τις δυνάμεις και με όλους τους τρόπους για να ανακοπεί η εργοδοτική τρομοκρατία που εξαπολύει η διοίκηση του «Νηρέα»”.

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε μία ακόμα πρόκληση προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος δώρισε στην Αγιά Σοφιά ένα πίνακα με στίχους από το Κοράνι, με αφορμή τη μετατροπή του μνημείου σε τζαμί, ύστερα από 86 χρόνια.

Πρόκειται για πίνακα διαστάσεων 234×350 εκ. και οι στίχοι είναι γραμμένοι σε μαύρο φόντο από τον καλλιγράφο Μεχμέτ Οζτσάι. Οι στίχοι είναι ο 159ος και 160ός από το κεφάλαιο Al-i İmran του Κορανίου.

Στο κάτω μέρος του πίνακα, που ήδη έχει κρεμαστεί, περιλαμβάνει το όνομα του καλλιγράφου και την ημερομηνία της δωρεάς, καθώς και την επιγραφή: «Αφιερώθηκε στο τζαμί Αγία Σοφία από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για το άνοιγμα ξανά», για να θυμούνται… όλοι ότι ο Τούρκος πρόεδρος την έκανε ξανά τζαμί.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο “Anadolu”, στον πίνακα αναγράφεται το εξής: «Ήσασταν ευγενικοί προς εκείνους, με τη χάρη του Αλλάχ. Εάν ήσασταν αγενείς και σκληροί, σίγουρα θα είχαν φύγει από γύρω σας. Συγχωρέστε τους, ζητήστε τη συγχώρεσή τους, συμβουλευτείτε τους για το θέμα και εμπιστευτείτε τον Αλλάχ όταν αποφασίζετε, πραγματικά, ο Αλλάχ αγαπάει εκείνους που τον εμπιστεύονται. Εάν ο Αλλάχ σας βοηθήσει, δεν υπάρχει κανένας που μπορεί να σας νικήσει· εάν σας αφήσει χωρίς βοήθεια, ποιος μπορεί να σας βοηθήσει μετά από αυτόν; Άρα ας πιστέψουμε μόνο στον Αλλάχ.»

newsit.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ