Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  12:42: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2020

Την άρση της ασυλίας του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας και νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη αποφάσισε η ολομέλεια της Βουλής.

Υπέρ της άρσης της ασυλίας του Παύλου Πολάκη ψήφισαν 184 βουλευτές και κατά 109 βουλευτές.

Νωρίτερα, μιλώντας στην ολομέλεια κατά τη συζήτηση για την άρση της βουλευτικής του ασυλίας, μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που κατέθεσε εναντίον του ο εκδότης Γιάννης Κουρτάκης, ο κ. Πολάκης έφτασε στο σημείο να καταγγείλει συνδιαλλαγή της κυβέρνησης, του Τύπου και της ακροδεξιάς πτέρυγας της ΝΔ για να… βγει ο Κ. Μητσοτάκης πρωθυπουργός και να συγκαλυφθούν τα σκάνδαλα.

Πηγή: iefimerida.gr
Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αύριο εισάγεται για  συζήτηση στην κοινοβουλευτική επιτροπή Εξοπλισμών η σύμβαση αγοράς  περιορισμένου αριθμού (18)  γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών Rafale.  

Από τα 18 αεροσκάφη, τα έξι (δύο διθέσια και τέσσερα μονοθέσια) θα είναι από τη γραμμή παραγωγής της Dassault  και τα υπόλοιπα 12 μεταχειρισμένα (δύο διθέσια και 10 μονοθέσια) από την γαλλική Αεροπορία.

Συνολικά επομένως η ΠΑ θα παραλάβει τέσσερα διθέσια και 14 μονοθέσια αεροσκάφη. Η επιλογή της μίξης αριθμού μεταχειρισμένων και νέων αεροσκαφών έγινε αφενός για λόγους κόστους, αφού τα μεταχειρισμένα αεροσκάφη θα κοστίσουν λιγότερο και αφετέρου για λόγους άμεσης παράδοσης στην ΠΑ.

Από την Πολεμική Αεροπορία αναφέρουν ότι η γαλλική πλευρά ικανοποίησε τις ελληνικές απαιτήσεις ως προς την κατάσταση των μεταχειρισμένων αεροσκαφών, ενώ η κατασκευάστρια εταιρεία Dassault παρέχει την εγγύηση καλής λειτουργίας τους.

Το συνολικό κόστος αγοράς των 18 Rafale ανέρχεται σε 1,92 δισ. ευρώ (χωρίς κρατήσεις), τίμημα στο οποίο θα πρέπει να προστεθούν ακόμη 400 εκατ. ευρώ (χωρίς κρατήσεις), για τα όπλα των δικινητήριων μαχητικών αεροσκαφών. Στα όπλα των νέων Rafale περιλαμβάνονται και τα κατευθυνόμενα βλήματα πέρα του ορίζοντα μεγάλης εμβέλειας (120 χλμ.+) BVR Meteor.

Επίσης, η γαλλική πλευρά αναλαμβάνει να προβεί στις απαραίτητες αναβαθμίσεις και πιστοποιήσεις των υπαρχόντων βλημάτων Mica, Scalp και Exocet προκειμένου να μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα νέα αεροσκάφη.

Σύμφωνα με το συμφωνημένο χρονοδιάγραμμα το πρώτο από τα  έξι μεταχειρισμένα Rafale θα έρθει στην Ελλάδα έξι μήνες μετά την υπογραφή της Σύμβασης (Ιούνιος 2021) και τα υπόλοιπα με ρυθμό ένα ανά μήνα.

Τα έξι καινούργια αεροσκάφη  θα παραληφθούν από τον 20ο μήνα μετά την υπογραφή της Συμβάσεως με ρυθμό και αυτά ένα ανά μήνα, ενώ τα τελευταία έξι μεταχειρισμένα θα παραληφθούν από τον 26ο μήνα μετά την υπογραφή της σύμβασης. .

 Η Πολεμική Αεροπορία προσδοκά να διαθέτει έξι ετοιμοπόλεμα αεροσκάφη στο τέλος του 2021, 12 στο τέλος του 2022 και 18 το καλοκαίρι του 2023. Τα 18 αεροσκάφη αντιπροσωπεύουν το μέγιστο αριθμό βάσει των οικονομικών δεδομένων αλλά τον ελάχιστο σε ότι αφορά τις ανάγκες της ΠΑ.

Οι πρώτοι τέσσερις πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας θα μεταβούν στη Γαλλία για εκπαίδευση στις αρχές του 2021. Αφού ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή τους στα Rafale, σταδιακά οι πρώτοι Έλληνες χειριστές των δικινητήριων γαλλικών μαχητικών θα ξεκινούν να εκπαιδεύουν άλλους Έλληνες πιλότους.

Ανάλογα στην Γαλλία θα μεταβούν και μηχανικοί  προκειμένου να εκπαιδευτούν  στα συστήματα του αεροσκάφους.

pronews.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Τα κόμματα εξουσίας όταν είναι στην αξιωματική αντιπολίτευση, συνηθίζουν να υπερψηφίζουν τις αμυντικές δαπάνες στην ψηφοφορία για τον Προϋπολογισμό.

Πρόκειται για μια «παράδοση» συμβολικού χαρακτήρα, προκειμένου ο εκάστοτε δικομματισμός να στείλει ένα μήνυμα εθνικής ενότητας κυρίως προς την άλλη πλευρά του Αιγαίου. Φέτος ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να μην ακολουθήσει την παράδοση και να ψηφίσει «παρών». Σον περσινό Προϋπολογισμό είχε υπερψηφίσει τις αμυντικές δαπάνες.

Η απόφαση για το «παρών» στις αμυντικές δαπάνες λήφθηκε καθώς επικράτησε το σκεπτικό ότι οι σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ-κυβέρνησης διαρκώς χειροτερεύουν και το πολιτικό κλίμα γίνεται όλο και πιο τοξικό, αφού δεν υπάρχει στοιχειώδης εμπιστοσύνη μεταξύ των κομμάτων εξουσίας.Επιπλέον ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι η κυβέρνηση λειτουργεί σπασμωδικά, έχοντας απομακρυνθεί από την εθνική στρατηγική, πράγμα που εκτιμούν στην Κουμουνδούρου ότι αποτυπώνεται στα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αφού όπως λένε χαρακτηριστικά οι κυρώσεις που δαγκώνουν δεν ήρθαν ποτέ.

Πως θα τους φαίνονται όμως στο ΣΥΡΙΖΑ αν οι της ΝΔ δεν είχαν ψηφίσει την αναβάθμιση των F-16, που ο Αλέξης Τσίπρας είχε συμφωνήσει με τον διαβολικά καλό Ντόναλντ Τραμπ; Το σημαντικότερο όλων όμως είναι ότι η ελληνοτουρκική κρίση που βιώνουμε από το περασμένο καλοκαίρι, είναι μοναδική στα χρονικά των σχέσεων μας με τους γείτονες. Μπορεί η «επακούμβηση» της φρεγάτας Λήμνος με την τουρκική φρεγάτα Kemal Reis να υπολείπεται ως συμβάν από το να χαρακτηριστεί «δεύτερα Ίμια», όμως αυτή τη φορά διακυβεύονται πολλά περισσότερα από τα Ίμια… Αυτό θα έπρεπε να το είχε καταλάβει η αντιπολίτευση. 

Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Με γενικόλογες αοριστίες απάντησε σήμερα στη Βουλή ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κ. Σκρέκας στην Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γ. Βαρεμένου σχετικά με το αν η κυβέρνηση προτίθεται να στηρίξει το εισόδημα των μελισσοκόμων, που έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα λόγω της κατάρρευσης του τουρισμού και του λοκντάουν στην εστίαση.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός μετέθεσε για το αόριστο μέλλον την εξέταση της ζημιάς που έχει υποστεί η μελισσοκομία, αρκούμενος να επαναλάβει ότι και οι μελισσοκόμοι έχουν ενταχθεί στην επιστρεπτέα ενίσχυση των 1.000 ευρώ. Ο κ. Βαρεμένος επέμεινε στο αίτημα για άμεση καταβολή μη-επιστρεπτέας επιχορήγησης που να αναπληρώνειτις οικονομικές απώλειες του κλάδου λόγω πανδημίας.

Στο ερώτημα για την ανάγκη ενίσχυσης των ελέγχων για την καταπολέμηση των ανεξέλεγκτων ελληνοποιήσεων ξένου μελιού αμφιβόλου ποιότητας, ο υφυπουργός παρέπεμψε και πάλι στο μέλλον για την κατοχύρωση του σήματος ελληνικού μελιού.

Ωστόσο, οι Έλληνες μελισσοκόμοι έχουν ανάγκη άμεσης στήριξης, οικονομικής και θεσμικής, για να μην οδηγηθούν στην εγκατάλειψη των μελισσιών λόγω κατάρρευσης της τιμής και της ποιότητας του προϊόντος που διακινείται στην αγορά από μεγαλεμπόρους.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2020 18:40

Η Ευρώπη να «δαγκώνει» και εμείς όχι;

Μετά την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που για άλλη μια φορά η Τουρκία κέρδισε αναστολή για τις επαπειλούμενες κυρώσεις σε βάρος της, διάβασα στο twitter το εξής σχόλιο : «Κάποτε ένας πίνακας του Ντελακρουά αρκούσε για να συνταράξει την Ευρώπη κατά της Τουρκίας. Τώρα ούτε βίντεο με σφαγές αμάχων σε Συρία-Αρμενία αρκούν, ούτε η παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου». Αυτή είναι μια πολύ εύστοχη διαπίστωση για την αξιακή και ηθική κατάπτωση της Ευρώπης, που έχει παραδοθεί στον οικονομισμό και υποτάσσεται συνεχώς στα στενά εθνικά συμφέροντα της Γερμανίας και των κρατών «δορυφόρων» της.

Αυτό δε που είναι εξοργιστικό με την Ευρώπη είναι ο κυνισμός με το οποίο δρα.   Γιατί, ο Λουκασένκο της Λευκορωσίας, που «λυσσάξανε» για να του βάλουν κυρώσεις είναι στην κυριολεξία πταίσμα, μπροστά στον Ερντογάν και την Τουρκία. Γιατί, ο Ερντογάν και στο εσωτερικό δρα ως δικτάτορας  και στο διεθνή περίγυρο ως πειρατής και τρομοκράτης. Έτσι φτάσαμε στο σημείο την ώρα που οι Ευρωπαίοι κλωτσούσαν το τενεκαδάκι των κυρώσεων για παρακάτω, ο Ερντογάν στο Μπακού παρακολούθησε την παρέλαση του αζέρικου και του τουρκικού στρατού  για τη νίκη στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ, εξυμνώντας την πρωτοεργάτες της Γενοκτονίας των Αρμενίων όπως ο Εμβέρ πασάς.

Ο οικονομισμός της Ευρώπης δεν την αφήνει να δει ακόμη ούτε και αυτό. Η Ευρωπαϊκή Ένωση όμως που γεννήθηκε ως απάντηση στους παγκοσμίους πολέμους δεν μπορεί να εξετάζει τα πάντα με όρους οικονομικούς  και με ορίζοντα τον επόμενο προϋπολογισμό ή τις επόμενες εκλογές. Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξάλλου δεν έγινε για  να φτάνει χωρίς δασμούςη γαλλική σαμπάνια στα ελληνικά εστιατόρια και η ελληνική φέτα στις ταβέρνες της Λισσαβόνας. Έγινε για κάτι μεγαλύτερο.Το ζήτημα όμως είναι πως η Ελλάδα τοποθετείται απέναντι σε αυτή την τακτική.

Δυστυχώς η Ελλάδα διάλεξε.  Το προηγούμενο διάστημα επέλεξε ξεκάθαρα τη διαμεσολαβητική προσπάθεια της Γερμανίας και «διακριτικά» αρνήθηκε την υπογραφή αμυντικής συμφωνίας με τη Γαλλία. Το αποτέλεσμα ήταν το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis να κάνει κρουαζιέρα επί τρείς μήνες νότια του Καστελόριζου και εμείς αντί για «κυρώσεις που θα δαγκώνουν», όπως έλεγε ο Στ. Πέτσας, να εισπράττουμε φρούδες υποσχέσεις για κυρώσεις. Όμως η Ευρώπη δεν «δαγκώνει», αν δεν αρχίσουμε και εμείς να «δαγκώνουμε» την Ευρώπη. Και σε σχέση με την Τουρκία είναι δεδομένο ότι θα πρέπει να ασκήσουμε βέτο σε ζητήματα,  που έχουν να κάνει με την ενταξιακή της πορεία, τη τελωνιακή σύνδεση και τα προενταξιακά κονδύλια. Και σε σχέση με άλλα θέματα θα πρέπει να σκεφτούμε την απειλή έστω του βέτο. Η Ελλάδα όταν για παράδειγμα επιβλήθηκαν οι ευρωπαϊκές κυρώσεις στη Ρωσία, πλήρωσε «δυσανάλογα» μεγάλο τίμημα για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα που εξάγονταν στη Ρωσία. Δεν μπορεί λοιπόν η Ελλάδα να πληρώνει συνεχώς το μάρμαρο.

Η ελληνική ηγεσία πρέπει να καταλάβει ότι η Τουρκία δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξει στάση, να μετριάσει τις εντάσεις ενδεχομένως, αλλά δεν μπορεί πια να υπάρχει καμία ελπίδα πως η Τουρκία θα γίνει μια Δημοκρατία που ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θα έχει σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και σχέσεις καλής γειτονίας με τις γύρω χώρες.

«Ελπίζω να μην υπάρξουν νέες προκλήσεις ώστε να διαμορφωθεί το τοπίο για να επανεκκινήσουμε τις διερευνητικές επαφές» είπε ο Κ. Μητσοτάκης. Και η αναφορά σε ελπίδα και προοπτικών διερευνητικών επαφών δείχνει ξεκάθαρα πως η Ελλάδα δυστυχώς συνεχίζει τον κατευνασμό. Με το κατευνασμό όμως ξέρουμε από πριν τον χαμένο. Εξάλλου, ακόμη κι αν αύριο το πρωί ο Ερντογάν αποφάσιζε να εγκαταλείψει το εκκρεμές του επιτήδειου ουδέτερου και να επανέλθει στο Δυτικό στρατόπεδο, από πού η Ευρώπη και οι ΗΠΑ θα του έδιναν ανταλλάγματα, αν όχι από την Ελλάδα και την Κύπρο;

Δημήτρης Παπαδάκης Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

«Όλα τα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα ξεκινήσουν τους εμβολιασμούς την ίδια ημέρα», δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Σημειώνεται ότι την επόμενη Δευτέρα 21η Δεκεμβρίου θα συνεδριάσει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) προκειμένου να εγκρίνει την κυκλοφορία του εμβολίου των Pfizer/BioNTech.

Όπως ανέφερε χθες η κ. φον ντερ Λάιεν, σε ανάρτησή της στο Twitter, «είναι πιθανόν οι πρώτοι Ευρωπαίοι να εμβολιασθούν πριν από το τέλος του 2020».

Αρχικά, η συνεδρίαση του Οργανισμού είχε προγραμματιστεί για τις 29/12, αλλά η λήψη περαιτέρω επιστημονικών στοιχείων και οι μεγάλες πιέσεις της Γερμανίας, οδήγησαν στην επίσπευσή της.

Πηγή: kathimerini.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Του συνεργάτη του Δικτύου μας
Ιωάννη Χ. Καρυδά
Δρ. Παντείου – Συνεργάτη/ Ερευνητή Ι.Π.Α – μέλος ERSA

α) η ηλεκτρονική Διοίκηση και Διακυβέρνηση
Η αναδιάρθρωση των διοικητικών δομών και υπηρεσιών, στο πώς δηλαδή σχεδιάζονται,καθώς και στον τρόπο με τον οποίο αυτές οι αλλαγές υλοποιούνται επιτρέπει να εμφανιστεί και να εδραιωθεί η διαδικασία
ηλεκτρονικής παροχής δημόσιων υπηρεσιών και διακυβέρνησης, με τη χρήση του Διαδικτύου και των τεχνολογικών εφαρμογών που σχετίζονται με αυτό. Αναφερόμαστε εδώ στη δυνατότητα παροχής ηλεκτρονικής διακυβέρνησης (e-government). Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση μπορεί να ορισθεί, έτσι,ως το διοικητικό, οργανωτικό και τεχνολογικό/ηλεκτρονικό ενδιάμεσο μεταξύ κυβέρνησης, επιχειρήσεων και πολιτών και αποτελεί μια από τις σημαντικότερες πολιτικές και διοικητικές προκλήσεις της σύγχρονης εποχής.
Τα συστήματα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης διακρίνονται στις εξής κατηγορίες:

Συστήματα Ηλεκτρονικής Διοίκησης προς Πολίτες
(GovernmenttoCitizen – G2C)
* Συστήματα Ηλεκτρονικής Διοίκησης προς Επιχειρήσεις
(GovernmenttoBusiness – G2B)
* Συστήματα Ηλεκτρονικής Διοίκησης προς Διοίκηση
(GovernmenttoGovernment – G2G).

Σύμφωνα με τη μεθοδολογία αξιολόγησης του βαθμού ανάπτυξης των συστημάτων αυτών, μπορούμε να διακρίνουμε τα εξής τέσσερα δυνατά επίπεδα ανάπτυξης:

ΕΠΙΠΕΔΟ 1: Παρέχεται Ηλεκτρονική Πληροφόρηση (Information)
ΕΠΙΠΕΔΟ 2: Παρέχεται η δυνατότητα της συναλλαγής μονόδρομης αλληλεπίδρασης (One way Interaction)
ΕΠΙΠΕΔΟ 3: Παρέχεται η δυνατότητα συναλλαγής αμφίδρομης αλληλεπίδρασης (Two way Interaction)
ΕΠΙΠΕΔΟ 4: Παρέχεται η δυνατότητα πλήρους ηλεκτρονικής ολοκλήρωσης της συναλλαγής, μέχρι και ηλεκτρονικής απάντησης της Διοίκησης.

Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση θεωρείται ικανή να συμβάλει στην προώθηση μιας σειράς καινοτόμων ενεργειών, όπως είναι οι εξής:
– Στη διεύρυνση της δημοκρατικής έκφρασης της τοπικής κοινωνίας
– Στην αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους
» Στη βελτίωση της επιχειρηματικής ανταγωνιστικότητας
– Στην αποτελεσματική δικτύωση των διοικητικών και πολιτικών αρχών σε παγκόσμιο, εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.

β)Το Ψηφιακό Δημαρχείο και η Ψηφιακή Αυτοδιοίκηση:
Μια Πύλη Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στο Διαδίκτυο
Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση ενός σχεδίου ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στο Διαδίκτυο, για παράδειγμα, του «εικονικού» δημαρχείου μιας συγκεκριμένης πόλης ή περιφέρειας, συνδέονται με την κατασκευή της αντίστοιχης επιχειρησιακής πύλης (portal).
Στο σχεδιασμό μιας τέτοιας πύλης πρέπει να προβλέπονται, μεταξύ άλλων, οι εξής διαστάσεις:
• Οι πολλαπλοί τρόποι πρόσβασης.
• Το διακριτό σημείο επαφής οργανισμού – πολιτών.
• Ο προσανατολισμός στις καινοτόμες υπηρεσίες.
• Η προσπάθεια ενοποίησης των εσωτερικών και εξωτερικών διαδικασιών διοίκησης.
• Ο εύκολος τρόπος αρχειοθέτησης, εύρεσης και διατήρησης των εγγράφων.
• Η ενίσχυση της διαφάνειας.
• Η αποτελεσματική διαχείριση των σχέσεων με προμηθευτές, αλυσίδεςεφοδιασμού, αλλά και η διαχείριση της μισθοδοσίας, λογιστικών λειτουργιών, φορολογικών ρυθμίσεων, οικονομικών θεμάτων.
• Η διαχείριση ακίνητης περιουσίας, εργοστασιακών εγκαταστάσεων, δημόσιων χώρων, αρχαιολογικών χώρων και φυσικού περιβάλλοντος
• Η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, των πρωτοβουλιών απασχόλησης, της επιμόρφωσης και συνεχιζόμενης εκπαίδευσης στο τοπικό επίπεδο.
Καθίσταται φανερό πως μέσα από το σχεδιασμό μιας τέτοιας πύλης, οιφορείς μπορούν να αντιμετωπίσουν ένα πρόβλημα που καταδυνάστευσε τηβιομηχανική περίοδο συγκρότησης της κοινωνίας. Πρόκειται για την αντιμετώπιση των γραφειοκρατικών προβλημάτων στη διοίκηση και τη δυνατότηταπαροχής ποιοτικών δημόσιων υπηρεσιών εκ μέρους της.
Το μέχρι σήμερα εφαρμοζόμενο γραφειοκρατικό μοντέλο δημόσιας διοίκησης φαίνεται να κλονίζεται και να ανατρέπεται, καθώς τα γραφειοκρατικά προβλήματα αντιμετωπίζονταιαποτελεσματικότερα, με γρήγορο και ευέλικτο τρόπο. Στο σημείο αυτό μπορεί να επισημανθεί πως η πύλη της τοπικής αυτοδιοίκησης επαναπροσδιόρισε τις ανάγκες και τις προσδοκίες τωνκατοίκων σε σχέση με τις κυβερνητικές και διοικητικές αρχές και τις υπηρεσίες που τους παρέχουν.
Η γενική διαπίστωση είναι πως η πραγματική αξία της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης συνδέεται:
* Με την ικανότητα της κάθε δημόσιας, πολιτικής και διοικητικής αρχήςνα αναδιοργανωθεί οργανωτικά και να προσφέρει σύγχρονες, ποιοτικές, υπηρεσίες στους πολίτες της πόλης.
* Με το γεγονός ότι μπορεί να συμβάλλει στην μελλοντική της ανάπτυξη, στην αύξηση της επιχειρηματικότητας, των εμπορικών και επιχειρηματικών ευκαιριών και της απασχόλησης (Απόσπασμα από το βιβλίο του Ιωάννη Χ, Καρυδά «Ψηφιακές Πόλεις»)

Για το Δίκτυο «Actnow- ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΡΑ»
ΙΩΑΝΝΗΣ Χ. ΚΑΡΥΔΑΣ

agrinioculture.gr

Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Οι πρώτες δόσεις από το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που θα έρθουν στην Ελλάδα τον Ιανουάριο θα είναι 300.000. Αυτό δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας

Αυτό σημαίνει, όπως είπε ο Στέλιος Πέτσας, ότι τον Ιανουάριο το εμβόλιο θα κάνουν 150.000 πολίτες.

Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε μιλώντας στα Παραπολιτικά: «Φαίνεται ότι θα πάρουμε τα εμβόλια γρηγορότερα, αλλά θα είναι λιγότερα αυτά που θα πάρουμε. Θα πάρουμε γρηγορότερα, γιατί φαίνεται θα δοθεί νωρίτερα η έγκριση από τους Ευρωπαϊκούς Μηχανισμούς, αλλά θα πάρουμε λιγότερα γιατί όλη η Ευρώπη θα πάρει λιγότερα, με αποτέλεσμα». Δεν απέκλεισε, επίσης, το πρώτο εμβόλιο να γίνει πριν από την Πρωτοχρονιά. Είναι ισχυρό το ενδεχόμενο να έχουμε τα εμβόλια πριν τελειώσει η χρονιά, σημείωσε ο Στέλιος Πέτσας, αποκαλύπτοντας ότι τα εμβόλια της Pfizer θα είναι 40% από τον αρχικό σχεδιασμό.

Δεδομένου ότι τα εμβόλια που θα πάρει η Ελλάδα θα είναι λιγότερα, ο Στέλιος Πέτσας κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διάρκεια των γιορτών για να μην υπάρξει νέα έξαρση των κρουσμάτων.

Δεν απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο να ληφθούν πιο σκληρά μέτρα σε περιοχές όπου τα κρούσματα δεν υποχωρούν ή η μειώνονται αργά ή παρατηρούνται αναζωπυρώσεις.

«Κάθε οικογένεια θα πρέπει να έχει έναν στενό κύκλο με τον οποίο θα συναναστρέφεται ώστε να μην υπάρξει διασπορά του ιού στην κοινότητα, σημείωσε.

Ακούστε εδώ όλα όσα είπε ο Στέλιος Πέτσας:

Πηγή: newsit.gr

ΕΡΩΤΗΣΗ

Αθήνα, 14/12/2020

Του:    Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

ΠΡΟΣ:    Τον κ. Υπουργό Εσωτερικών

Τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

ΘΕΜΑ:    «Διαμαρτυρίες από κατοίκους του Αγρινίου για τα αδέσποτα στον Αχελώο»

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι στην άνω περιοχή, με δεκάδες συσσωρευμένα αδέσποτα σε συγκεκριμένη περιοχή του Αχελώου, όπου τα εν λόγω έχουν μεταφερθεί και εγκαταλειφθεί. Η κατάσταση σε ένα ύψωμα κυριολεκτικά γεμάτο με σκυλιά, με άγνωστο το πώς και από ποιον μεταφέρθηκαν εκεί, σε κάθε περίπτωση, δεν είναι διαχειρίσιμη και εθελοντές μαζί με τη «Φιλοζωική Οργάνωση Αγρινίου» καταβάλλουν υπεράνθρωπη προσπάθεια για τη φροντίδα τους, με πενιχρή ενίσχυση. Η ανάγκη για διευθέτηση του μεγάλου προβλήματος με τα αδέσποτα, παραμένει επίκαιρη και επιτακτική.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

  1. Προτίθεσθε να λάβετε την απαραίτητη μέριμνα και να παρέμβετε αναλόγως, ώστε να δημιουργηθούν στον ως άνω Δήμο Αγρινίου οργανωμένοι χώροι συγκέντρωσης και φροντίδας αδέσποτων ζώων και να προσληφθεί το αναγκαίο προσωπικό, καθώς η τρέχουσα εικόνα εγκατάλειψής τους, μεταφερόμενη προς τα έξω, δεν αρμόζει σε πολιτισμένη χώρα με στοιχειώδη φιλοζωική πολιτική;
  2. Με ποιο τρόπο προτίθεσθε να συνδράμετε τον Δήμο Αγρινίου, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί, αφενός, στις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες προστασίας των ως άνω παρατημένων αδέσποτων ζώων, και αφετέρου, στην ασφάλεια των πολιτών από τα αδέσποτα ζώα;

Ο Ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ


ΕΡΩΤΗΣΗ

Αθήνα, 14/12/2020

Του:    Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

ΠΡΟΣ:    Τον κ. Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ:    «Καθυστερήσεις στα αποτελέσματα των τεστ για κορωνοϊό που διενεργούνται στο Νοσοκομείο Αγρινίου»

Κύριε Υπουργέ,

Προβληματισμό και μεγάλη ανησυχία προκαλεί η κατάσταση που διαμορφώνεται στο Νοσοκομείο Αγρινίου, καθώς, έχει προκύψει διασπορά του κορωνοϊού σε υγειονομικό και λοιπό προσωπικό. Η είδηση, πως στις 20 Νοεμβρίου ενημερώθηκαν καθαρίστριες και εργαζόμενος στην ασφάλεια για το ότι ήταν θετικοί στο κορωνοϊό, ενώ τα τεστ έγιναν την 13η Νοεμβρίου είναι από μόνη της εξοργιστική, καθώς, αποδεικνύεται ότι τα πρόσωπα αυτά, για κάποιες ημέρες, εργάστηκαν, όντας επιμολυσμένα. Οι καθυστερήσεις έκδοσης αποτελεσμάτων των σχετικών τεστ από το Εργαστήριο της Πάτρας, λόγω μη δυνατότητας διενέργειας των σχετικών αναλύσεων του όποιου βιολογικού υλικού προκύπτει στο νοσοκομείο του Αγρινίου, σε συνάρτηση με τον μεγάλο αριθμό των τεστ που πλέον γίνονται, αναδεικνύει την αδράνεια των ιθυνόντων του εν λόγω νοσοκομείου, στο θέμα της προμήθειας σχετικού αναλυτή και αντιδραστηρίων για το μοριακό έλεγχο των τεστ που διενεργούνται στο Νοσοκομείο Αγρινίου, το οποίο είναι και “νοσοκομείο αναφοράς” για τον κορωνοϊό. Αν υπήρχε, δεν θα προέκυπταν οι καθυστερήσεις στα αποτελέσματα της προαναφερθείσας περιοχής.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Προτίθεσθε να λάβετε άμεσα τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την τοποθέτηση των απαραίτητων μηχανημάτων και υλικών προς διεξαγωγή μοριακού ελέγχου βιολογικών δειγμάτων για «Covid 19», στο Νοσοκομείο Αγρινίου, καθώς, καθίσταται επικίνδυνο για την υγεία των εργαζομένων και των νοσηλευόμενων στο εν λόγω νοσοκομείο, ο έλεγχος των βιολογικών δειγμάτων για ενδεχόμενη νόσηση από τον κορωνοϊό να καθυστερεί αδικαιολόγητα;
  2. Προτίθεσθε να προχωρήσετε, το ταχύτερο, στη στελέχωση του Νοσοκομείου Αγρινίου με το απαραίτητο σε αριθμό και ειδικότητες υγειονομικό προσωπικό, προκειμένου να διασφαλισθεί η υγειονομική ασφάλεια των επισκεπτόμενων το εν λόγω νοσοκομείο πολιτών, καθώς, το υπάρχον προσωπικό δεν επαρκεί για να διαχειριστεί, αφενός, τα κρούσματα ασθενών με κορωνοϊό, και αφετέρου, τα άλλα περιστατικά;

Ο Ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ


ΕΡΩΤΗΣΗ

Αθήνα, 14/12/2020

Του:    Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

ΠΡΟΣ:    Τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

ΘΕΜΑ:    «Οικονομική επιβάρυνση των υπαλλήλων του Νοσοκομείου Μεσολογγίου που διέρχονται την Γέφυρα “ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ”, εν μέσω πανδημίας»

Κύριε Υπουργέ,

Γιατροί και νοσηλευτές του νοσοκομείου στο Μεσολόγγι, όπως μας αναφέρουν, υπέβαλαν σχετικό έγγραφο προς την Διοίκηση της εταιρείας “ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.”, όπου απαιτούν να μηδενιστεί ή να ελαχιστοποιηθεί το κόστος διέλευσης των υπαλλήλων του Νοσοκομείου Μεσολογγίου που διαμένουν στην Αχαΐα και διέρχονται την Γέφυρα «ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ» (Ρίου - Αντιρίου), μετακινούμενοι για εργασία από και προς το Νοσοκομείο Μεσολογγίου, λόγω των μέτρων του κορωνοιού. Σημειώνεται, δε ότι, παρόμοια έπραξε και η «ΝΕΑ ΟΔΟΣ» για την ελεύθερη διέλευση των ίδιων εργαζομένων που διαμένουν σε Πάτρα και Ναύπακτο, κατά την μετακίνησή τους από και προς το Νοσοκομείο Μεσολογγίου, μέχρι 31/12/2020.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Θα επιδείξετε την απαραίτητη ευαισθησία και πρόνοια, λαμβάνοντας μέριμνα για την απαλλαγή από το κόστος πληρωμής διοδίων εκείνων των υγειονομικών υπαλλήλων του Νοσοκομείου Μεσολογγίου, που διαμένουν στην Αχαϊα και διέρχονται καθημερινά την Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, καθώς, η σχετική οικονομική δαπάνη επιβαρύνει κατά πολύ τον ετήσιο οικογενειακό προϋπολογισμό τους και οι εν λόγω ήδη υπόκεινται σε μεγάλες θυσίες προς χάρη του κοινωνικού συνόλου, υπηρετώντας υπό επικίνδυνες υγειονομικές συνθήκες τους συμπολίτες τους;

Ο Ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

 

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ