Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  4:17: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2020

Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2020 17:54

Εμβολιάστηκε 108χρονη για τον κορονοϊό

Μία γυναίκα 108 ετών που έζησε την πανδημία της ισπανικής γρίπης είναι ανάμεσα στους πρώτους τρόφιμους οίκου ευγηρίας στο Καρμαρθενσάιρ που εμβολιάστηκε κατά του κορονοϊού.

Η Μέρι Κειρ ήταν μία από τους 37 ανθρώπους που έλαβε την πρώτη δόση του εμβολίου της Pfizer-Biontech. Αμέσως μετά δήλωσε ότι τώρα αισθάνεται πολύ πιο ασφαλής και χαρούμενη.

Ο Covid-19 είναι η δεύτερη πανδημία που γνωρίζει καθώς το 1916, οπότε ξέσπασε η ισπανική γρίπη, ήταν τεσσάρων ετών, Η συνταξιούχος νοσοκόμα από το Σεντ Ντέιβιντς του Πεμπροκεσάιρ, εργαζόταν ως νοσοκόμα πτέρυγας σε νοσοκομείο του Κάρντιφ στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Όταν η ομάδα εμβολιασμού έφθασε στον οίκο ευγηρίας και ρώτησε ποιος θα εμβολιαστεί πρώτος, ήταν εκείνη που εμφανίστηκε και κάθισε στην καρέκλα έτοιμη για εμβόλιο, σύμφωνα με τους υπεύθυνους του γηροκομείου. “Χάρηκα πολύ που έκανα το εμβόλιο, το περιμέναμε να είναι έτοιμο. Ευχαριστώ τον Θεό για τους ανθρώπους που κατάφεραν να το φτιάξουν. Είμαστε πολύ τυχεροί”.

tempo24.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ανακοινώσεις από τον Τζουζέπε Κόντε – Η Ιταλία μετατρέπεται σε κόκκινη ζώνη – Καφέ εστιατόρια και εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά – Στις 27 Δεμεβρίου οι πρώτοι εμβολιασμοί.

Νέους περιορισμούς και απαγορεύσεις που θα ισχύσουν από τις 24 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου ανακοίνωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε.

Η χώρα μετατρέπεται σε κόκκινη ζώνη, με εξαίρεση την 28η, 29η, την 30ή Δεκεμβρίου και την 4η Ιανουαρίου, οπότε θα υπάρξει μικρή χαλάρωση και η Ιταλία θα είναι μια μεγάλη «πορτοκαλί ζώνη».

Όπως και στο παρελθόν, «κόκκινη ζώνη» σημαίνει ότι καφέ και εστιατόρια -αλλά και τα υπόλοιπα εμπορικά καταστήματα- θα παραμείνουν κλειστά, εκτός από τα φαρμακεία, τα καταστήματα τροφίμων, τα περίπτερα και τα κομμωτήρια. Οι εκκλησίες θα παραμείνουν ανοικτές, με κανονική τέλεση των λειτουργιών μέχρι τις 10 το βράδυ.

Ροφήματα και φαγητά θα παραδίδονται μόνον κατ΄οίκον ή θα πρέπει να μεταφέρονται από τους ίδιους τους πελάτες, στο σπίτι. Παράλληλα, περιορίζεται αυστηρά και το δικαίωμα μετακίνησης των πολιτών: θα επιτρέπεται μόνον για λόγους υγείας, επαγγελματικούς και για αγορά ειδών πρώτης ανάγκης, με υπογραφή υπεύθυνης δήλωσης.

Μόνη παραχώρηση, το ότι κάθε μέρα, στο διάστημα αυτό, οι Ιταλοί θα μπορούν να επισκέπτονται συγγενή ή φίλο, πάντα υπογράφοντας υπεύθυνη δήλωση. Στα ΙΧ αυτοκίνητα δεν θα μπορούν να επιβαίνουν πάνω από δυο άτομα, συν τα παιδιά τους, όταν είναι μέχρι δεκατεσσάρων ετών. Οι Ιταλοί, παράλληλα, δεν θα μπορούν να δέχονται, στο σπίτι, πάνω από δυο φίλους ή συγγενείς.

Κατά τις τέσσερις ημέρες της «πορτοκαλί ζώνης», τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοικτά και οι πολίτες θα μπορούν να μετακινούνται χωρίς περιορισμούς, εντός του δήμου στον οποίο διαμένουν. Επιτρέπεται η έξοδος από τον τόπο διαμονής, μόνον αν πρόκειται για δήμο με λιγότερους από 5.000 κατοίκους και αν ο τελικός προορισμός δεν απέχει πάνω από 30 χιλιόμετρα. Θα συνεχίσει να ισχύει, τέλος, απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί.

«Η κατάσταση παραμένει δύσκολη σε όλη την Ευρώπη. Ο ιός συνεχίζει να κυκλοφορεί παντού, τον κάμπτουμε αλλά δεν τον εξαφανίζουμε», τόνισε ο Τζουζέπε Κόντε, προσθέτοντας ότι «τα μέτρα αυτά, στοχεύουν στο να αποτρέψουν τυχόν έκρηξη των μολύνσεων κατά την περίοδο των γιορτών».

«Κατανοούμε τις οικονομικές δυσκολίες μεγάλου αριθμού πολιτών και αποφασίσαμε ότι θα καταβληθούν περίπου 645 εκατομμύρια ευρώ, ως αποζημίωση, στους ιδιοκτήτες των εστιατορίων και καφέ μπαρ», υπογράμμισε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

«Η 27η Δεκεμβρίου θα είναι η πρώτη ημέρα χορήγησης του εμβολίου στην χώρα μας, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε τους πρώτους μήνες του 2021 για τον μαζικό εμβολιασμό των πολιτών. Θα εξηγήσουμε ότι το εμβόλιο είναι απόλυτα ασφαλές, αλλά επαναλαμβάνουμε ότι η όλη αυτή διαδικασία θα πραγματοποιηθεί σε εθελοντική, και όχι σε υποχρεωτική βάση», ολοκλήρωσε ο Τζουζέπε Κόντε.

agrininiopress.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Σε μια παρέμβαση που αναμένεται να προκαλέσει νέες συζητήσεις στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ προχώρησε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Σε συνέντευξή του, που θα δημοσιευθεί τη Δευτέρα στο περιοδικό «Πατρινόραμα», ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κάνει λόγο για την ανάγκη μιας προοδευτικής διακυβέρνησης και σημειώνει ότι μπορεί να υπάρξει προγραμματική συμφωνία «με συγκεκριμένες δεσμεύσεις, επιλογές, πολιτικές, χρονοδιαγράμματα».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση και αποφεύγοντας να αναφερθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιώργος Παπανδρέου σημειώνει ότι «υπάρχει ανάγκη, πράγματι, για μια προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης, ριζοσπαστικής, οραματικής αλλά και ρεαλιστικής, που να συμβάλει στη συγκρότηση μιας συμμαχίας προοδευτικών κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που θα λειτουργήσει ως καταλύτης για την πραγματοποίηση της μεγάλης στροφής που πρέπει να γίνει».

Γ. Παπανδρέου: Η ανασυγκρότηση της προοδευτικής παράταξης, είναι ένα πολύ δύσκολο, αλλά απαραίτητο εγχείρημα

Μέρος της συνέντευξης προδημοσιεύεται από το in.gr, ενώ η αναφορά του Γ. Παπανδρέου στις προοδευτικές συγκλίσεις είναι η εξής:

«Αν σκεφτείτε τι μεσολάβησε από το 2009, θα δείτε ότι, με τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε από το μεγαλύτερο μέρος του πολιτικού συστήματος η κρίση, «οφέλησε» όσους επέλεξαν να οικοδομήσουν πολιτικές καριέρες και τα κόμματα εκείνα που έβαλαν πάνω από το εθνικό συμφέρον τις μικροκομματικές τους σκοπιμότητες. Θυμηθείτε, τι μάχη έδωσαν στις πλατείες του θυμού και του διχασμού για να οικοδομήσουν κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες.

Αυτά είναι τα δεδομένα, αυτή είναι η αλήθεια. Σκληρή μεν, αλλά αναγκαία αν θέλει κάποιος να είναι ειλικρινής και χρήσιμος. Και πράγματι, με αυτά τα δεδομένα, η ανασυγκρότηση της προοδευτικής παράταξης, είναι ένα πολύ δύσκολο, αλλά απαραίτητο εγχείρημα. Πολύ περισσότερο, γιατί στις προσωπικές στοχεύσεις διαφόρων στελεχών προστίθενται και σκοπιμότητες ηγεσιών.

Σε κάθε περίπτωση, η ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου, απαιτεί ήθος, αρχές, αξίες, ιδανικά, στόχευση και στρατηγική. Κοντολογίς, προγραμματική συμφωνία με συγκεκριμένες δεσμεύσεις, επιλογές, πολιτικές, χρονοδιαγράμματα κ.α.

Υπάρχει ανάγκη, πράγματι, για μια προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης, ριζοσπαστικής, οραματικής αλλά και ρεαλιστικής, που να συμβάλει στη συγκρότηση μιας συμμαχίας προοδευτικών κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που θα λειτουργήσει ως καταλύτης για την πραγματοποίηση της μεγάλης στροφής που πρέπει να γίνει. Την αλλαγή πορείας. Όχι απλά την κατάκτηση της εξουσίας για την εξουσία. Μια προοδευτική στροφή, που θα δυναμώσει τους δημοκρατικούς θεσμούς και θα καταστήσει αυτονόητη τη συμμετοχή της κοινωνίας.

Να επουλώσουμε τις πληγές, να μειώσουμε, ακόμη και να κλείσουμε τις ανισότητες, να οικοδομήσουμε κράτος δικαίου, κοινωνική δικαιοσύνη. Ό,τι δηλαδή απαιτείται για την κοινωνική συνοχή, που μαζί με τη δημοκρατική λειτουργία των θεσμών, αποτελούν τη μοναδική εγγύηση για να αντιμετωπίσουμε δημοκρατικά και αποτελεσματικά τις μεγάλες προκλήσεις.»

iefimerida.gr

H κυκλοφορία στους δρόμους τη νύχτα είναι απαγορευμένη

Την όμορφη και εορταστικά στολισμένη Αθήνα μπορούμε να απολαύσουμε μέσα από ένα βίντεο που δημιούργησε η ομάδα «UP Stories».

Την περίοδο των εορτών, Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, εν μέσω lockdown, η κυκλοφορία στους δρόμους τη νύχτα είναι απαγορευμένη, ωστόσο, με τη βοήθεια drone μπορούμε να κάνουμε βόλτα στη μαγευτική πρωτεύουσα.

in.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Παγώνει προκλητικά τις προκηρύξεις. Καταστρατηγεί κάθε κανόνα διορισμών και προσλήψεων. Αλλάζει τον ιστορικό νόμο του Αναστάση Πεπονή που η ίδια καταψήφισε το 1994.»

Σε δήλωση προέβη ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, χαρακτηρίζοντας το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για τον ΑΣΕΠ και το σύστημα προσλήψεων στο Δημόσιο «νόμο – πρόσχημα, ώστε να φτιάξει το δικό της γαλάζιο μαγαζί».

«Η κυβέρνηση έρχεται να νομοθετήσει “νέο” πλαίσιο για τον ΑΣΕΠ», παρ’ όλο που «ενάμιση χρόνο βάζει από το παράθυρο τα “δικά της παιδιά”, παγώνει προκλητικά τις τρέχουσες προκηρύξεις Δημοσίου, καταστρατηγεί κάθε κανόνα διορισμών και προσλήψεων στο Δημόσιο τομέα» και «γεμίζει τα γραφεία του επιτελικού κράτους-φιάσκου με χιλιάδες γαλάζιων μετακλητών», τόνισε.

«Μόνος στόχος της είναι να κόψει και να ράψει τους κανόνες στα μέτρα του γαλάζιου στρατού, για να ελέγχει και να απομυζά το κράτος, όπως σε κάθε της νομοθέτημα», υπογράμμισε. Παράλληλα, επεσήμανε ότι «η νέα κυβερνητική πατέντα εκσυγχρονισμού του Δημοσίου δε λαμβάνει υπόψη τους παραπάνω του ενός μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών και διδακτορικών ή «την εργασιακή εμπειρία των διαγωνιζόμενων», αλλά «εξαίρει και μοριοδοτεί τη χωρίς πλαίσιο συνέντευξη, τη σημασία των τεστ προσομοίωσης, καθώς  και διαφόρων ασυνάρτητων με τη στελέχωση της Διοίκησης προσόντων».

Ο κ. Μωραΐτης δεν παρέλειψε να ψέξει την κυβέρνηση ότι «επικαλείται τη βελτιστοποίηση του «ιστορικού νόμου του Αναστάση Πεπονή, της Κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου του 1994, που«έκανε πράξη την αποκομματικοποίηση του Δημοσίου», το οποίο  «η Δεξιά είχε τσιφλίκι της».

«Η κυβέρνηση καταστρατηγεί την αξιοκρατία σε κάθε της πράξη», τόνισε ο βουλευτής κι έκλεισε τη δήλωσή του, υπενθυμίζοντας ότι, το 1994  η τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε καταψηφίσει τον νόμο που επικαλείται.

Ολόκληρη η δήλωση του βουλευτή:

«Η κυβέρνηση που ενάμιση χρόνο βάζει από το παράθυρο τα “δικά της παιδιά”, που παγώνει προκλητικά τις τρέχουσες προκηρύξεις Δημοσίου, που καταστρατηγεί κάθε κανόνα διορισμών και προσλήψεων στο Δημόσιο τομέα, που

γεμίζει τα γραφεία του επιτελικού κράτους-φιάσκου με χιλιάδες γαλάζιων μετακλητών, έρχεται να νομοθετήσει “νέο” πλαίσιο για τον ΑΣΕΠ.

Φέρνει ένα νόμο – πρόσχημα, για να πραγματοποιήσει διαγωνισμούς από το… 2022, ώστε μέχρι τότε, για άλλο ενάμιση χρόνο, να φτιάξει το δικό της μπετόν αρμέ γαλάζιο μαγαζί του Δημοσίου.

Προκειμένου  να θέσει δήθεν “νέους όρους” στη διαγωνιστική διαδικασία, με μόνο στόχο να κόψει και ράψει τους κανόνες στα μέτρα του γαλάζιου στρατού.

Κι αυτό για να ελέγχει και να απομυζά το κράτος, όπως σε κάθε της νομοθέτημα,  όπως έχει μάθει να κάνει διαχρονικά. πουλώντας γιαλαντζί κρατικοδίαιτο φιλελευθερισμό.

Η νέα κυβερνητική πατέντα εκσυγχρονισμού του Δημοσίου δε λαμβάνει υπόψη τους παραπάνω του ενός μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών και διδακτορικών, δε λαμβάνει υπόψη την εργασιακή εμπειρία των διαγωνιζόμενων, αλλά εξαίρει και μοριοδοτεί τη χωρίς πλαίσιο συνέντευξη, τη σημασία των τεστ προσομοίωσης, καθώς  και διαφόρων ασυνάρτητων με τη στελέχωση της Διοίκησης προσόντων. Όπως, για παράδειγμα, την… ορθοφωνία!

Και τα κάνει αυτά, επικαλούμενη τη βελτιστοποίηση του ιστορικού νόμου του Αναστάση Πεπονή της Κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου του 1994.

Του ιστορικού νόμου, που έκανε πράξη την αποκομματικοποίηση του Δημοσίου, που η Δεξιά είχε τσιφλίκι της.»

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στις 28 Δεκεμβρίου φαίνεται πως θα εμβολιαστεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του, Μαρέβα, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Σύμφωνα με πληροφορίες του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, ο πρωθυπουργός και η σύζυγός του, Μαρέβα, θα εμβολιαστούν παρουσία τηλεοπτικών συνεργείων στις 28 Δεκεμβρίου στον «Ευαγγελισμό».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ, το πρωθυπουργικό ζεύγος θα στείλει έτσι ένα μήνυμα στους πολίτες πως το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό.
Νωρίτερα, το εμβόλιο θα κάνει ο Δημήτρης Πιστόλας, ο διευθυντής της νοσηλευτικής υπηρεσίας του «Ευαγγελισμού».

TEMPO24.GR