Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  7:25: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2020

Εκτός από μέλη της κυβέρνησης, θα εμβολαστεί η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, της ΕΛ.ΑΣ, του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής. 

Την συμβολική συμμετοχή 45 κυβερνητικών και κρατικών αξιωματούχων για παραδειγματισμό, στον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊου, ανακοίνωσε το γραφείο του Πρωθυπουργού.

Με την έναρξη της διαδικασίας στις 27 Δεκεμβρίου πρόσωπα, που κατέχουν καίριες θέσεις στη λειτουργία του κράτους θα έχουν εμβολιαστεί ως τις 10 Ιανουαρίου.

Δεν θα είναι όλα τα μέλη της κυβέρνησης, αλλά συγκεκριμένα πρόσωπα που αποτελούν την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, της ΕΛ.ΑΣ, του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής. 

Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Πρόεδρος της Κυβέρνησης Πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης

Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας

Υπουργείο Εξωτερικών

Υπουργός Νικόλαος – Γεώργιος Δένδιας

Αναπληρωτής υπουργός (αρμόδιος για τα ευρωπαϊκά θέματα) Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Υφυπουργός (αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία και την εξωστρέφεια) Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης

Υφυπουργός  (αρμόδιος για τον απόδημο ελληνισμό) Κωνσταντίνος Βλάσης

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη 

Υπουργός Μιχαήλ Χρυσοχοΐδης

Υφυπουργός (αρμόδιος για την αντεγκλητική πολιτική) Ελευθέριος Οικονόμου

Υφυπουργός (αρμόδιος για την πολιτική προστασία και τη διαχείριση κρίσεων) Νικόλαος Χαρδαλιάς

Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Κωνσταντίνος Τσουβάλας

Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολίτικης Σοφία Νικολάου

Γενικός Γραμματέας Πολίτικης Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Υπουργός Νικόλαος Παναγιωτόπουλος 

Υφυπουργός Αλκιβιάδης Στεφανής

Γενικός Γραμματέας Αντώνιος Οικονόμου

Υπουργείο Υγείας

Υπουργός Βασίλειος Κικίλιας

Υφυπουργός (αρμόδιος για θέματα υπηρεσιών υγείας)  Βασίλειος Κοντοζαμάνης

Υφυπουργός (αρμόδια για θέματα ψυχικής υγείας) Ζωή Ράπτη

Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος

Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Πρόληψης και Εθελοντισμού Παναγιώτης Πρεζεράκος

Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους

Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ)

Πρόεδρος ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας 

Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ)    

Διοικητής/Διοικήτρια ΕΟΠΥΥ Θεανώ Καρποδίνη 

Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Υπουργός (Επικρατείας) Κυριάκος Πιερρακάκης

Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος

Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές    

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος

Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Ιωάννης Δρυμούσης

Αρχηγός ΓΕΣ Χαράλαμπος Λαλούσης

Υπαρχηγός ΓΕΣ Ευάγγελος Λύκος

Αρχηγός ΓΕΝ Στυλιανός Πετράκης

Υπαρχηγός ΓΕΝ Γεώργιος Καμπουράκης

Αρχηγός ΓΕΑ Γεώργιος Μπλιούμης

Υπαρχηγός ΓΕΑ Νικόλαος Ρέτσας

Αρχηγός ΕΛ.ΑΣ. Μιχαήλ Καραμαλάκης

Υπαρχηγός ΕΛ.ΑΣ. Ανδρέας Δασκαλάκης

Αρχηγός Πυροσβεστικού Σώματος Στέφανος Κολοκούρης

Υπαρχηγός Πυροσβεστικού Σώματος  Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος

Αρχηγός Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Θεόδωρος Κλιάρης

Α’ Υπαρχηγός Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Κωνσταντίνος Πούλης

Β’ Υπαρχηγός Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Ισάκογλου Νικόλαος    

Διοικητής ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων

Υποδιοικητής Α’ ΕΥΠ Βασίλειος Γκρίζης

Υποδιοικητής Β΄ΕΥΠ Μελιτσιώτης Διονύσης

Υποδιοικητής Γ΄ΕΥΠ Μητσιάλης Αναστάσιος

Πηγή: skai.gr

 

Το 2020 ήταν δύσκολο για όλους. Για άλλους περισσότερο και για άλλους λιγότερο. Αλλά σίγουρα για όλους.

Το έτος που φεύγει ήταν «η χρονιά της πανδημίας» και σημαδεύτηκε κυρίως από αυτή. Ωστόσο, συνέβησαν κι άλλα δυσάρεστα γεγονότα.

Όλα αυτά, προσπάθησε να συγκεντρώσει σε ένα βίντεο μόλις τεσσάρων λεπτών ο Ελβετός καλλιτέχνης, Cee-Roo και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά ανατριχιαστικό.

Το βίντεο εστιάζει στην πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού ξεκινώντας από την Ουχάν και προχωρώντας σε όλο τον κόσμο, δείχνοντας τους άδειους δρόμους, το φόβο των ανθρώπων και τη μεγάλη μάχη του ιατρικού προσωπικού.

Στη δημιουργία του Cee-Roo συμπεριλαμβάνονται και άλλα «μαύρα» γεγονότα του 2020 όπως η έκρηξη στη Βηρυτό, η πύρινη κόλαση στην Αυστραλία και τον Αμαζόνιο, η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, ο θάνατος του Κόμπι Μπράιαντ και αυτός του Ντιέγκο Μαραντόνα.

Ανάμεσα στον πόνο και την απώλεια, ο Ελβετός καλλιτέχνης «σφηνώνει» και λίγες στιγμές αισιοδοξίας όπως οι άνθρωποι σε καραντίνα που τραγουδούσαν και έπαιζαν μουσική στα μπαλκόνια τους, ασθενής που χειρουργείται στον εγκέφαλο και παίζει βιολί, οι αστυνομικοί που γονάτισαν μπροστά σε διαδηλωτές προς τιμήν του Φλόιντ και οι υψωμένες γροθιές πολιτών όλου του κόσμου.

CNN GREECE

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Αναστροφή των κοινωνικών τάσεων, όταν παρέλθει ο εφιάλτης της πανδημίας του κορωνοϊού, με περισσότερες κοινωνικές συναναστροφές, χαλάρωση στον τρόπο που ξοδεύουμε χρήματα, στροφή στα πάρτι με αχαλίνωτο σεξ και απομάκρυνση από τη θρησκεία προβλέπει ο εξέχων ερευνητής του Γέιλ, δρ Νίκολας Χριστάκης.

Όπως εξηγεί στο βιβλίο του με τίτλο “Apollo’s Arrow: The Profound and Enduring Impact of Coronavirus on the Way We Live” («Το Βέλος του Απόλλωνα: Η Βαθιά και Διαρκής Επίπτωση του Κορωνοϊού στον Τρόπο Ζωής Μας») o ελληνικής καταγωγής ειδικός κοινωνικής επιδημιολογίας του φημισμένου Αμερικανικού Πανεπιστημίου, που ειδικεύεται στα συμπεριφορικά μοτίβα, η εμπειρία από παρόμοιες πανδημίες στο ρου της ανθρώπινης ιστορίας δείχνει ότι οι άνθρωποι τείνουν να απομονώνονται προκειμένου να προστατευθούν, για να αποζητήσουν απεγνωσμένα τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις μετά την εξαφάνιση της απειλής.

Ο δρ Nίκολας Χριστάκης προβλέπει ότι το ίδιο αναμένεται και με την πανδημία του κορωνοϊού, με τον πλανήτη να βιώνει μια οικονομική ανάκαμψη και μια αναβίωση των κοινωνικών επαφών όπως την έζησε μετά την πανδημία της ισπανικής γρίπης του 1918.

Και μπορεί το σενάριό του για τον κόσμο στη μετά την πανδημία εποχή να φαντάζει αφύσικο και παράδοξο για πολλούς καθώς το δεύτερο κύμα σαρώνει τον πλανήτη κι η διεθνής κοινότητα αγωνιά με την εμφάνιση του μεταλλαγμένου νέου στελέχους του κορωνοϊού που εξαπλώνεται στη Βρετανία κι έφθασε ήδη σε άλλες χώρες, αλλά ο ερευνητής του Γέιλ υπενθυμίζει ότι οι άνθρωποι βρέθηκαν αντιμέτωποι στο παρελθόν με πολλές πανδημίες, που όλες τους κάποια στιγμή εξαφανίστηκαν. «Αυτό που μας συμβαίνει μπορεί να φαντάζει ξένο και αφύσικο σε πολλούς, αλλά οι πανδημίες δεν είναι κάτι νέο για το είδος μας, απλώς είναι κάτι νέο για τη γενιά μας», τόνισε σε συνέντευξή του στον Guardian.

Κι όπως επισημαίνει, πολλές από τις κοινωνικές τάσεις, που είδαμε στη διάρκεια αυτής της χρονιάς αντανακλούν εκείνες προηγούμενων υγειονομικών κρίσεων.

«Στη διάρκεια πανδημιών βλέπουμε μια αύξηση της θρησκευτικότητας, οι άνθρωποι απομονώνονται περισσότερο, αποταμιεύουν χρήματα, αποστρέφονται τα ρίσκα. Τα βλέπουμε και τώρα όλα αυτά όπως τα είδαμε και στο διάβα των αιώνων στη διάρκεια επιδημιών». Αλλά όπως και τότε, έτσι και τώρα ο κόσμος που θα αναδυθεί μετά την πανδημία θα ακολουθήσει τα μοτίβα του παρελθόντος τόσο στο οικονομικό επίπεδο όσο και σε εκείνο της ανθρώπινης συμπεριφοράς. «Το 2024 όλες αυτές οι τάσεις θα αναστραφούν. Οι άνθρωποι θα αποζητούν απεγνωσμένα τις κοινωνικές επαφές», λέει, αναφέροντας ως παραδείγματα μια χαλάρωση στις καταναλωτικές μας συμπεριφορές, μια αναστροφή της θρησκευτικότητας και μια σεξουαλική απελευθέρωση.

Το χρονοδιάγραμα του δρος Χριστάκη για την ανάκαμψη των οικονομιών εξαρτάται από την πορεία των εμβολιασμών, που έχουν ήδη ξεκινήσει στη Βρετανία και τις ΗΠΑ και οσονούπω στην Ευρώπη και τη χώρα μας. Όπως τονίζει ο επιφανής καθηγητής, το γεγονός ότι έχουμε εμβόλια για τον κορωνοϊό δείχνει ότι η ανθρωπότητα είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση για να αντιμετωπίσει την πανδημία απ’ ό,τι στο παρελθόν καθώς ένας εμβολιασμός του 75% του παγκόσμιου πληθυσμού θα νικήσει πολύ νωρίτερα τον κορωνοϊό, απ’ ό,τι αν τον αφήναμε να ακολουθήσει τη φυσική του πορεία.

«Είμαστε η πρώτη γενιά ανθρώπων που αντιμετωπίζει μια τέτοια απειλή και μπορεί να την αντιμετωπίσει σε πραγματικό χρόνο με αποτελεσματικά φάρμακα. Αυτό είναι ένα θαύμα», λέει. Παραδέχεται, βέβαια, ότι έχουν γίνει λάθη στον τρόπο αντίδρασης ορισμένων ανθρώπων έναντι της πανδημίας, όπως το γεγονός ότι έπεσαν θύματα παραπληροφόρησης και αντέδρασαν σε απλά μέτρα αναχαίτισης της διασποράς του κορωνοϊού, όπως η μάσκες και η τήρηση κοινωνικών αποστάσεων. «Ως κοινωνία αποδειχθήκαμε πολύ ανώριμοι. Θα μπορούσαμε να τα πάμε καλύτερα», σχολιάζει.

Ωστόσο, πολλές από τις δυσκολίες που συνόδευσαν την πανδημία ήταν αναπόφευκτες, λέει παραπέμποντας στα συμπεράσματα από τη μελέτη παρόμοιων υγειονομικών κρίσεων στο παρελθόν.

«Πολλοί φαίνεται ότι θεωρούν πώς οι ενέργειες των κυβερνήσεων προκαλούν επιβράδυνση της οικονομίας, αλλά αυτό είναι λάθος. Ο ιός προκαλεί την επιβράδυνση, επειδή και στους αρχαίους χρόνους κατέρρευσαν οι οικονομίες στη διάρκεια πανδημιών, ακόμη κι όταν δεν υπήρχαν κυβερνήσεις που να διατάζουν το κλείσιμο των σχολείων και των εστιατορίων».

Ο δρ Χριστάκης απευθύνει έκκληση στους ανθρώπους να έχουν προσηλωμένο το βλέμμα τους στη γραμμή του τερματισμού και να συνεχίσουν να ακούν τους ειδικούς για την εξάλειψη της πανδημίας. «Ο κόσμος μας έχει αλλάξει. Κυκλοφορεί ένα νέο θανατηφόρο παθογόνο. Δεν είμαστε οι πρώτοι άνθρωποι που βρέθηκαν αντιμέτωποι με τέτοια απειλή. Θα μας ζητηθούν πολλά και θα πρέπει να δείξουμε ωριμότητα», καταλήγει ο δρ Χριστάκης.

Πηγή: iefimerida.gr

Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Οι στοχευμένες ενέργειες της ΓΓΑ για την επιστροφή της χώρας μας στις σημαντικότερες διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις είχαν την καλύτερη δυνατή έκβαση στον τομέα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η επιστροφή του Ράλι Ακρόπολις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αποτελεί γεγονός, με τις σχετικές λεπτομέρειες να ορίζονται με μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Διοργανώσεων Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, Τάκη Πουρναράκη, και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του WRC Promoter, Jona Siebel.

Το μνημόνιο αυτό καθορίζει του όρους συνεργασίας του Promoter με την Οργανωτική Επιτροπή σχετικά με την παρουσία του Ράλι Ακρόπολις στο πρόγραμμα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος (WRC) ως αναπληρωματικού αγώνα για το 2021. Ταυτόχρονα περιγράφει τα βήματα που θα ακολουθηθούν ώστε να εξασφαλιστεί, σε μόνιμη βάση, η παρουσία του εθνικού μας αγώνα στο πρόγραμμα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι τα επόμενα χρόνια (κατόπιν της απαραίτητης αξιολόγησης της οργανωτικής δομής και του σχεδιασμού του αγώνα από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου).

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, δήλωσε: «Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να εκπληρώσουμε την υπόσχεση που δώσαμε στον ελληνικό λαό και τους φίλους του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού. Από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας, τονίσαμε ότι θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για την επαναφορά της χώρας μας, σε επίπεδο μηχανοκίνητου αθλητισμού, στη θέση που της αξίζει. Η σημερινή συμφωνία εντάσσει το Ράλι Ακρόπολις εκεί που πραγματικά ανήκει. Θέλω να ευχαριστήσω τους επιτελείς του WRC Promoter για την άριστη συνεργασία και την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πλάνο μας, όπως και τα μέλη της Επιτροπής που δούλεψαν μεθοδικά για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Από σήμερα κιόλας ξεκινάει η προσπάθεια ώστε να οργανώσουμε τον κορυφαίο αγώνα του θεσμού, μια προσπάθεια που απαιτεί τη συστράτευση όλων των δυνάμεων του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη χώρα μας».

Από την πλευρά του WRC Promoter, ο Jona Siebel τόνισε: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το Ράλι Ακρόπολις είναι ένα εμβληματικό κομμάτι της ιστορίας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος – ιδρυτικός αγώνας του θεσμού από το 1973. Είμαστε ενθουσιασμένοι από το επίπεδο υποστήριξης και δέσμευσης από τα υψηλότερα κλιμάκια της Ελληνικής κυβέρνησης και πιστεύουμε ότι θα δούμε την επιστροφή του αγώνα στο WRC το συντομότερο δυνατό – είτε ως αναπληρωματικό αγώνα το 2021, ή σαν κανονικό αγώνα στο πρόγραμμα του 2022».

Πάνος Σεϊτανίδης (instagram.com/SeitanF1)
Πηγή:newsauto.gr
Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ