Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  5:51: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Κυριακή, 06 Ιουνίου 2021 14:14

«Ανθρωποφαγία» και αναζήτηση εξιλαστήριων θυμάτων βλέπουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Θέση στο ζήτημα του Νοσοκομείου Αγρινίου και των ποσοστών θνητότητας της ΜΕΘ παίρνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Αιτωλοακαρνανία. Ο Γ. Βαρεμένος «βλέπει» ανθρωποφαγία και προσπάθεια μετακύλισης ευθυνών από την μεριά της κυβέρνησης.

«Η πρωτοφανής επιχείρηση ανθρωποφαγίας που έχει εξαπολυθεί με αφορμή τον αριθμό θανάτων στην ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγρινίου, την στιγμή που η πόλη θρηνεί δύο ακόμη απώλειες, ενός ιερέα και ενός φαρμακοποιού (που εξέπνευσε στην Πάτρα), προκαλεί τεράστια ανησυχία και αντίστοιχα ερωτήματα. Ποιος άραγε θέλει να κρύψει τις ευθύνες του και να τις φορτώσει σε αποδιοπομπαίο τράγο και ποια τύχη επιφυλάσσεται στα δημόσια νοσοκομεία, μετά τις πρόσφατες πρωθυπουργικές δηλώσεις για το ΕΣΥ;» αναρωτιέται ο Γ. Βαρεμένος και σχολιάζοντας εμμέσως τη χθεσινή επίσκεψη του Μ. Σαλμά στο Νοσοκομείο Αγρινίου αναφέρει : «η υπεύθυνη στάση απέναντι στα τεκταινόμενα της πανδημίας έχει, απ’ ό,τι φαίνεται, παρεξηγηθεί από εκείνους που εμφανίσθηκαν σήμερα και επιθυμούν διερεύνηση των συμβάντων. Να υπάρξει διερεύνηση και έχω να καταθέσω, όχι εκ των υστέρων δηλώσεις σκοπιμότητας, αλλά έγκαιρες προειδοποιήσεις».

Σύμφωνα με το Γ. Βαρεμένο «ο τρόπος που επιχειρείται να συγκαλυφθούν και να μετατοπισθούν οι ευθύνες είναι ανίερος και προσβλητικός για την μνήμη των ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους. Αν η κυβέρνηση θεωρούσε ότι κατά την ίδια υπήρχαν “διοικητικές εκκρεμότητες”, όφειλε να τις λύσει, χωρίς να καταφεύγει σε μεθόδους που όχι μόνο δεν εξυπηρετούν αλλά τορπιλίζουν την προσπάθεια να σωθούν ανθρώπινες ζωές».

Από τη μεριά του ο έτερος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Θάνος Μωραΐτης υπογράμμισε ότι «το Υπουργείο Υγείας και η 6η ΥΠΕ παρουσιάζονται τώρα να “πέφτουν από τα σύννεφα”, όμως ήταν, εδώ και καιρό, απολύτως ενήμεροι τόσο για τα ποσοστά θνητότητας στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όσο και για τα επιμέρους προβλήματα του Νοσοκομείου Αγρινίου», όπως «είναι ενήμερο είναι το αρμόδιο Υπουργείο για τα υψηλά ποσοστά θνητότητας και σε άλλες ΜΕΘ άλλων νοσοκομείων της Περιφέρειας», βουλευτής.

Κλείνοντας, ανέφερε ότι «η κυβέρνηση και τα στελέχη της παίζουν μικροπολιτικά παιχνίδια, δηλώνουν υποκριτική άγνοια και αναζητούν εξιλαστήρια θύματα», δίχως να παραλείψει να τονίσει πως «η υγεία αποτελεί δημόσιο αγαθό και δικαίωμα για όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες, σε κάθε γωνιά της χώρας».

Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr