Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  7:27: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2020

της Κύρας Αδάμ

Με την επείγουσα κατάληξη σε κουτσουρεμένη Συμφωνία ΑΟΖ Ελλάδας /Αιγύπτου, η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχειρεί να  απαγκιστρωθεί για την ώρα, (και επομένως να κερδίσει χρόνο), από τον ασφυκτικό πολιτικό διάλογο με την Τουρκία, που επρόκειτο να ξεκινήσει επισήμως  τις επόμενες ημέρες. Ρισκάρει όμως η Αθήνα την υλοποίηση των απειλών Ερντογάν για σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις μέσα στην ελληνική ΑΟΖ, είτε  σε ελληνικές περιοχές που επικαλύπτονται από το τουρκο/λιβυκό Σύμφωνο για την ΑΟΖ είτε από τη δήθεν τουρκική υφαλοκρηπίδα κάτω από το Καστελόριζο.

Ήδη ο Έλληνας ΥΠΕΞ ανακοίνωσε από τηλεοράσεως ότι η Τουρκία υπαναχώρησε από τις διερευνητικές επαφές, ενώ η Άγκυρα προχώρησε αστραπιαία σε εκδοχή NAVTEX για άσκηση με πυρά, στην περιοχή νοτίως του Καστελόριζου- Ρόδου, την οποία θεωρεί δήθεν «τουρκική υφαλοκρηπίδα» και στην οποία επρόκειτο να επιχειρήσει σεισμικές έρευνες το Ορους Ρεις. Την ίδια στιγμή ο Ερντογάν από την Αγ Σοφία δήλωσε ότι το «μορατόριουμ» τουρκικών σεισμικών ερευνών και γεωτρήσεων το έσπασε η Αθήνα, ενώ ο Τούρκος ΥΠΕΞ Τσαβούσογλου  χαρακτήρισε άκυρη και ανύπαρκτη” την ελληνο/αιγυπτιακή ΑΟΖ και τόνισε ότι «αυτή η θέση θα αποκαλυφθεί τόσο στο πεδίο όσο και στο τραπέζι», δηλαδή και με προκλητικές τουρκικές ενέργειες  επί τόπου , αλλά και με τις απαιτήσεις της στις διαπραγματεύσεις.

Η ελληνική κυβέρνηση προφανώς στηρίζεται υπέρμετρα στην αυστηρή προειδοποίηση της Γερμανικής Προεδρίας με απειλή κυρώσεων προς Άγκυρα- κυρίως- και Αθήνα να μην δημιουργηθούν σοβαρές εντάσεις μεταξύ Ελλάδας /Τουρκίας κατά τη διάρκεια της θητείας της μέχρι το τέλος του χρόνου.

Η ελληνική κυβέρνηση σπεύδει με όλους τους τρόπους και μέσα που διαθέτει στα ΜΜΕ να πανηγυρίζει για την ελληνο/αιγυπτιακή Συμφωνία για ΑΟΖ , που επικαλύπτει μεγάλο τμήμα της παράνομης -πλην όμως επισήμως κατατεθειμένης στον ΟΗΕ- τουρκο/λυβικής Συμφωνίας για την ΑΟΖ . Εικάζει ακόμα ότι απέκτησε ένα ισχυρό διπλωματικό όπλο απέναντι στις προκλήσεις της Άγκυρας και στοχεύει στη παραπομπή  του θέματος των αλληλοκαλυπτόμενων ΑΟΖ Ελλάδας/Αιγύπτου και Τουρκίας/Λιβύης στο Δ Δικαστήριο της Χάγης για την οριστική επίλυση του. Δίνοντας έτσι χρόνο στην Αθήνα  να απαγκιστρωθεί το επόμενο διάστημα από τον ασφυκτικό τουρκικό κλοιό για άμεση και πλήρη διμερή διαπραγμάτευση για όλα τα θέματα που έχει βάλει η Άγκυρα στο τραπέζι.

Το αμέσως προσεχές διάστημα είναι εξόχως επικίνδυνο διότι αφήνει ελεύθερο χρονικό πεδίο λίγων μηνών στην Άγκυρα να απειλεί ή να υλοποιεί την απειλή της ότι θα υπερασπίσει με όλα τα μέσα τα συμφέροντα της στις δήθεν «τουρκικές υφαλοκρηπίδες στη Λιβύη και νότια του Καστελόριζου.

Και τούτο διότι προκειμένου να καταστεί νομικώς διεθνώς ισχυρή και κατοχυρωμένη η Συμφωνία Ελλάδας/Αιγύπτου για την ΑΟΖ, αυτή πρέπει πρώτα να κυρωθεί από τα εθνικά κοινοβούλια ( κάτι που θα πράξει άμεσα η Αθήνα) και στη συνέχεια να αναρτηθεί στον ΟΗΕ και πιθανόν να ανοίξει ο δρόμος για τη Χάγη για την οριστική επίλυση του θέματος των αλληλοκαλυπτόμενων ΑΟΖ.

Όμως, όπως παραδέχθηκε ο Έλληνας ΥΠΕΞ, η Αίγυπτος , λόγω εκλογικών διαδικασιών , θα χρειαστεί τουλάχιστον 2 και πλέον μήνες για να μπορέσει να φέρει την Συμφωνία για κύρωση στην αιγυπτιακή Βουλή,  ώστε να  μπορέσει η ελληνο/αιγυπτιακή Συμφωνία να αναρτηθεί στον ΟΗΕ και να αποκτήσει νομική ισχύ. Επομένως το προσεχές δίμηνο κρίνεται άκρως επικίνδυνο και ανησυχητικό, καθώς η Τουρκία έχει ήδη αναγγείλει σεισμικές έρευνες κι γεωτρήσεις σε περιοχές της  σημερινής ελληνο/αιγυπτιακής ΑΟΖ και επιπροσθέτως δεν έχει αποσύρει – μόνον αναστείλει για τον Αύγουστο- τις σεισμικές έρευνες του Ορους Ρεις κάτω από το Καστελόριζο και μέσα στην δήθεν τουρκική υφαλοκρηπίδα στην περιοχή.

Το ακριβές περιεχόμενο της τμηματικής Συμφωνίας Ελλάδας/Αιγύπτου για την ΑΟΖ δεν έχει δοθεί ακόμα στη δημοσιότητα ,πλην ορισμένων ενδεικτικών παρατηρήσεων του κ. Δένδια. Σύμφωνα με αυτές  η συμφωνία είναι προϊόν συμβιβασμού και ακόμα, η συμφωνία περιλαμβάνει «το ορθό ποσοστό επήρειας που περιλαμβάνει το Διεθνές Δίκαιο».

Το σίγουρο είναι ότι η Αθήνα και η Αίγυπτος – μη θέλοντας από κοινού να «θυμώσουν» περισσότερο τον Ερντογάν δεν «έσκασαν μύτη» ανατολικά του 28ου μεσημβρινού- όριο δηλαδή που έχει καταθέσει η Άγκυρα για τη δήθεν «τουρκική υφαλοκρηπίδα» στην περιοχή Ρόδου Καστελόριζου, την οποία η Άγκυρα ενεργοποίησε προσφάτως με το Ορους Ρεις.

Επομένως η ευρύτερη περιοχή το Καστελόριζου έμεινε σκοπίμως εκτός διαπραγμάτευσης «για το μέλλον» . Η Αίγυπτος- όπως έχει ήδη αποκαλύψει προ μηνός αυτή εδώ η στήλη- επιμένει ακατέβατα σε μηδενική ΑΟΖ στο Καστελόριζο, με την παρατήρηση ότι η τελική οριοθέτηση της περιοχής θα πρέπει να γίνει και με τη συμμετοχή τρίτων – κυρίως της Τουρκίας και ελάχιστα της Κύπρου.

Η Αθήνα ακόμα απέδωσε «λογικά και πολιτισμένα» μεγαλύτερη περιοχή στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Αιγύπτου ( 55%) παρεκκλίνοντας από το 50%-50% που απαιτεί η εφαρμογή της μέσης γραμμής.

Εφ όσον η Αθήνα μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα τη Συμφωνία και τις επίσημες συντεταγμένες  δεν είναι δυνατόν να υπολογιστεί με ακρίβεια αν η ΑΟΖ  της Κρήτης –κυρίως- αλλά και του τμήματος της Ρόδου και ολόκληρης της Καρπάθου έχουν υποστεί και σε τι ποσοστό μείωση της ΑΟΖ τους, δηλαδή έχουν κουτσουρευτεί τα κυριαρχικά δικαιώματα στην περιοχή για «το γενικότερο καλό»

Πάντως ο κ Δένδιας προειδοποίησε επισήμως ότι για το εθνικό συμφέρον έχει υπολογιστεί «το ορθό ποσοστό επήρειας» της ΑΟΖ στα νησιά.

¨Όπως έχει ήδη αποκαλύψει η εφημερίδα προ διμήνου περίπου, οι απαιτήσεις της Αιγύπτου στη διαπραγμάτευση ήταν η ΑΟΖ της Κρήτης να μην ξεπερνά το 40% της πλήρους ΑΟΖ της νήσου.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Drone κατέγραψε την καταστροφή

Η ισχυρή έκρηξη που συγκλόνισε χθες τη Βηρυτό προκάλεσε πρωτοφανείς καταστροφές, ισοπεδώνοντας το λιμάνι, γκρεμίζοντας κατοικίες και πετώντας στον δρόμο εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους.

Ο απολογισμός των νεκρών αυξήθηκε σε 135, ενώ περίπου 5.000 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και δεκάδες άλλοι εξακολουθούν να αγνοούνται, ανακοίνωσε νωρίτερα ο υπουργός Υγείας του Λιβάνου.

Ο κυβερνήτης της Βηρυτού Μαρουάν Αμπούντ χαρακτήρισε «εθνική καταστροφή» παρόμοια με τους βομβαρδισμούς στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, την έκρηξη. Η έκρηξη, η ισχυρότερη που σημειώθηκε ποτέ στην Βηρυτό, μετέτρεψε την περιοχή σε ερείπια αχρηστεύοντας το κεντρικό λιμάνι εισόδου για τις εισαγωγές ειδών διατροφής για τα έξι εκατομμύρια των κατοίκων του Λιβάνου.

Δείτε το βίντεο που κατέγραψε drone από το πριν και το μετά της ισχυρής έκρηξης:

thebest.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Δήλωση για τις σημερινές εξαγγελίες Μητσοτάκη – Καραμανλή

Μπροστά στο διογκούμενο κύμα αγανάκτησης του επιβατικού κοινού για το μπάχαλο που προκάλεσαν και στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας οι αλλοπρόσαλλες κυβερνητικές αποφάσεις,επειδή -λέει- δεν είχαν προβλέψει ότι πολλοί δεν θα πάνε φέτος διακοπές (!), ο Κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να επιληφθεί προσωπικά, στον γνωστό του ρόλο του … από μηχανής θεού. Και ανακοίνωσε, μαζί με τον υπεύθυνο του πρόσφατου αλαλούμ κ. Καραμανλή, την πρόσληψη επιπλέον οδηγών με διαδικασίεςfasttrack, ανάγκη για την οποία τον είχαμε προειδοποιήσει εδώ και πολύ καιρό. Και ποια λεωφορεία θα οδηγούν; Αφού ακύρωσαν εδώ και σχεδόν ένα χρόνο τον διαγωνισμό που είχε προκηρυχθεί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, εξαγγέλλουν τώρα, ενώ δηλ. χάθηκε ένας ολόκληρος χρόνος, νέο διαγωνισμό για προμήθεια 1.000 λεωφορείων, με τα πρώτα 300 να παραλαμβάνονται στο τέλος του …2021.  Και εν τω μεταξύ, προμήθεια λεωφορείων με leasing και σύμπραξη με τα ΚΤΕΛ. Δηλ. στο πρότυπο της Θεσσαλονίκης! Αν αυτό που υπόσχονται στους Αθηναίους πολίτες είναι το επίπεδο εξυπηρέτησης που … απολαμβάνουν τελευταία οι Θεσσαλονικείς, τότε δεν είναι απλώς ανεπαρκείς: είναι πλέον αποκλειστικά υπεύθυνοι για την καθημερινή ταλαιπωρία εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων και επικίνδυνοι και για την δημόσια υγεία. Ο χρόνος τους θα τελειώνει με τον ίδιο ρυθμό που θα εξαντλείται η υπομονή των πολιτών.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Άγκυρα απαντάει με σκληρό τρόπο στην συμφωνία Ελλάδας-Aιγύπτου και υποστηρίζει πως η περιοχή ευθύνης που υποστηρίζουν οι δυο χώρες περνάει μέσα από την υφαλοκρηπίδα της!

Την ίδια ώρα οι διερευνητικές επαφές που είχαν συμφωνηθεί να πραγματοποιηθούν ανάμεσα στις δυο πλευρές προς το παρών ακυρώνονται. Η Τουρκία δεν επιθυμεί να κάτσει στο τραπέζι των διαβουλεύσεων υπό αυτές τις συνθήκες.

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών η οποία τόνιζε ότι η ελληνική συμφωνία είναι «ανύπαρκτη».

«Η συμφωνία είναι για εμάς ανύπαρκτη. Θα το αποδείξουμε και στο μέτωπο και στο τραπέζι. Βρίσκεται εντός της υφαλοκρηπίδας μας. Δεν θα επιτρέψουμε καμία δραστηριότητα μέσα στην περιοχή αυτή» αναφέρει στην πρώτη της αντίδραση η Άγκυρα.

Την ίδια ώραν το Τούρκικο υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει πως: «δεν υπάρχει θαλάσσιο σύνορο ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Αίγυπτο. Για την Τουρκία είναι ανύπαρκτη η δήθεν συμφωνία καθορισμού περιοχών θαλάσσιας ευθύνης που ανακοινώθηκε πως υπογράφηκε σήμερα. Αυτή η άποψη μας να γίνει γνωστή και στο μέτωπο και στο τραπέζι.

Η δήθεν περιοχή ευθύνης βρίσκεται εντός τουρκικής υφαλοκρηπίδας που έχει δηλωθεί στα Ηνωμένα Έθνη.

Η Αίγυπτος που απεμπόλησε περιοχή 11.500 τετρ. χιλιομέτρων με τη συμφωνία που υπέγραψε με την Ελληνοκυπριακή Διοίκηση το 2003 τώρα με την δήθεν συμφωνία που υπέγραψε με την Ελλάδα χάνει περιοχές θαλάσσιες ευθύνης. Με τη συμφωνία αυτή επιχειρείται να σφετεριστούν και τα δικαιώματα της Λιβύης.

Η Τουρκία στην συγκεκριμένη περιοχή δεν θα επιτρέψει καμία δραστηριότητα, και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως θα υποστηρίξει με αποφασιστικότητα τα νόμιμα συμφέροντα και δικαιώματα της στην ανατολική Μεσόγειο όπως κι αυτά των Τουρκοκυπρίων».

eleftherostypos.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Του Νικηφόρου Βαρονέτου

Η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε (Πέμπτη 6-8-20) σε μερική οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) με την Αίγυπτο. Η οριοθέτηση καλύπτει μια θαλάσσια ζώνη δυτικά του 28ου Μεσημβρινού, δηλαδή, νοτίως της Ρόδου μέχρι νοτίως του νομού Λασιθίου της Κρήτης έως το σημείο όπου υπάρχει επαφή της ΑΟΖ των δύο χωρών (βλέπε χάρτη). Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σαφής πληροφόρηση αν η οριοθέτηση έγινε με βάση τη μέση γραμμή ή έγινε με κάποια μειωμένη επήρεια των ελληνικών νησιών.

Μ’ αυτήν την επιλογή η θαλάσσια περιοχή ανατολικά του 28ου Μεσημβρινού, από τις βορειοανατολικές ακτές της Ρόδου, περί το Καστελόριζο και μέχρι την ΑΟΖ της Κύπρου παραμένει μη οριοθετημένη, με Ελλάδα και Τουρκία να διεκδικούν κυριαρχικά δικαιώματα επί της υφαλοκρηπίδας.

Η μερική οριοθέτηση ΑΟΖ με την Αίγυπτο έχει ένα θετικό και ένα αρνητικό στοιχείο. Αποτελεί έναν συμβιβασμό της τελευταίας στιγμής για τη χώρα μας, μπροστά στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί από αυταπάτες και ολιγωρίες πολλών ετών.

Το θετικό στοιχείο είναι ότι με την οριοθέτηση αυτή «ακυρώνεται» το τουρκολιβυκό μνημόνιο που προβλέπει κοινά θαλάσσια σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης, χωρίς να λαμβάνει υπ’ όψιν την επήρεια της Κρήτης, της Κάσου, της Καρπάθου και της Ρόδου. Χαρακτηριστικό είναι ότι το συμφωνημένο θαλάσσιο σύνορο μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης βρίσκεται πλέον εντός της ελληνικής ΑΟΖ, νότια της Κρήτης (βλέπε χάρτη).

Το αρνητικό στοιχείο είναι ότι η θαλάσσια περιοχή από τη Ρόδο μέχρι την ΑΟΖ της Κύπρου παραμένει διεκδικούμενη από την επεκτατική Τουρκία. Μένει να εκτιμηθεί αν αυτό έγινε για να δώσει «δυνατότητα διαφυγής» στην Τουρκία για να μην αντιδράσει βίαια ως απόλυτα εγκλωβισμένη. Βέβαια η Ελλάδα θα μπορεί να εξακολουθήσει να επικαλείται τα δικαιώματά της επί της υφαλοκρηπίδας του Καστελόριζου ή της Ρόδου.

Τα πράγματα έγιναν πολύ σύνθετα και άκρως επικίνδυνα. Οι ίδιες θαλάσσιες ζώνες διεκδικούνται και από Ελλάδα και από Τουρκία, οι οποίες μπορούν να επικαλούνται διεθνείς συμφωνίες με άλλες χώρες (Αίγυπτο – Λιβύη).

Η πρώτη αντίδραση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών ήταν σφοδρή : «Για την Τουρκία η συμφωνία είναι ανύπαρκτη. Δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου. Η δήθεν περιοχή ευθύνης βρίσκεται εντός τουρκικής υφαλοκρηπίδας που έχει δηλωθεί στον ΟΗΕ. Η Τουρκία στη συγκεκριμένη περιοχή δε θα επιτρέψει καμιά δραστηριότητα. Θα το αποδείξουμε και στο μέτωπο και στο τραπέζι». Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι ακυρώθηκαν οι διερευνητικές επαφές που επρόκειτο να αρχίσουν στα τέλη Αυγούστου.

Η αντιπαράθεση είναι αναπόφευκτη. Οι φρεγάτες, τα υποβρύχια και τα F-16 πολύ σύντομα θα βρεθούν στην Ανατολική Μεσόγεια νότια των Δωδεκανήσων και της Κρήτης. Η ισχύς θα καθορίσει την ερμηνεία του Διεθνούς Δικαίου, όπως γίνεται πάντοτε στην ιστορική διαδρομή.

Η ελληνική κυβέρνηση για να ενισχύσει, πολιτικά-νομικά, τη θέση της πρέπει άμεσα να υπογράψει συμφωνία οριοθέτησης της ΑΟΖ με την Κυπριακή Δημοκρατία, με πλήρη επήρεια του Καστελόριζου, τώρα, όχι αργότερα. Το φοβικό σύνδρομο, ότι θα προκαλέσουμε την αντίδραση της Τουρκίας, δεν μπορεί πλέον ούτε καν να δικαιολογηθεί. Η Τουρκία θεωρεί ότι ήδη την έχουμε προκαλέσει ασκώντας τα κυριαρχικά δικαιώματά μας.

Η Άγκυρα θα αμφισβητήσει με ερευνητικά πλοία, γεωτρύπανα και φρεγάτες την ελληνική ΑΟΖ, όπως κάνει, χρόνια τώρα, με την κυπριακή. Είναι όμως πολύ προτιμότερο να καταγγέλλουμε τις τουρκικές παραβιάσεις οριοθετημένων, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, θαλασσίων ζωνών παρά οι τελευταίες να θεωρούνται διαφιλονικούμενες από τη Διεθνή Κοινότητα.

Το ερώτημα είναι τι θα κάνουν οι μεγάλοι παίκτες, η «μεσολαβούσα» Γερμανία, η Γαλλία, το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και η Ρωσία. Όλοι βρίσκονται μπροστά σ’ ένα ακόμη τετελεσμένο. Ήξεραν και το άφησαν να εξελιχθεί ή αιφνιδιάστηκαν; Το βέβαιο είναι ότι όλοι θα προτείνουν διάλογο και διαπραγματεύσεις. Αλλά αυτό είναι πια πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθεί. Η Αθήνα και η Άγκυρα έχουν προχωρήσει πολύ και δεν μπορούν να κάνουν πίσω χωρίς να αυτοεξευτελισθούν.

Οι επόμενες μέρες θα είναι πολύ κρίσιμες για την Ελλάδα και την Κύπρο.

Η ώρα της αλήθειας και το τέλος των ψευδαισθήσεων.

Πηγή : www.ellinikiantistasi.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Θεσσαλονίκη, 05/06/2020

Του:                 Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

Προς:               Τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

ΘΕΜΑ:           «Επτά   χρόνια   για   μελέτη   ύδρευσης   στις   Π.Ε.   Άρτας,   Πρέβεζας, Λευκάδας, Αιτωλοακαρνανίας»

Κύριε Υπουργέ,

σύμφωνα  με  πληροφορίες  κατοίκων  της  Πρέβεζας,  καθώς  και  με  τοπικό  δημοσίευμα ηλεκτρονικού τύπου της 30ης Μαΐου 2020, επτά χρόνια χρειάστηκε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών  να  ολοκληρώσει  και  να  εγκρίνει  την  Μελέτη  Σκοπιμότητας  της  κατασκευής  των έργων ύδρευσης στις Π.Ε. Άρτας, Πρέβεζας, Λευκάδας και Αιτωλοακαρνανίας και τις οριστικές μελέτες των σχετικών έργων. Ο διαγωνισμός για την ανάθεσή της είχε γίνει το 2013 από το ίδιο το Υπουργείο και το 2014 υπογράφηκε η σύμβαση με τον ανάδοχο. Η μελέτη ολοκληρώθηκε, βάσει του δημοσιεύματος, και υπογράφηκε η έγκριση στις 29 Μαΐου τρέχοντος έτους από τη Γενική Γραμματεία Υποδομών. Η μελέτη αφορά στο σύνολο των υδραυλικών έργων ύδρευσης στις Π.Ε. Άρτας,  Πρέβεζας,  Λευκάδας  και  Αιτωλοακαρνανίας,  με  την  ανακατασκευή  του  υφιστάμενου έργου υδρομάστευσης των πηγών Αγίου Γεωργίου και του υφιστάμενου εξωτερικού υδραγωγείου, το οποίο θα αντικαταστήσει υπάρχοντες αγωγούς μεταφοράς νερού και θα μεταφέρει νερό από τις άνω πηγές σε οικισμούς των Νομών Άρτας, Πρέβεζας, Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Πού  οφείλεται  η  καθυστέρηση  της  ολοκλήρωσης  και  υπογραφής  της  ως  άνω  μελέτης Σκοπιμότητας της κατασκευής των έργων ύδρευσης και σε ποιους αποδίδονται οι ευθύνες της κωλυσιεργίας τόσων ετών;

2. Ποιες είναι οι επόμενες φάσεις του ως άνω έργου, πότε θα ξεκινήσουν οι σχετικές επί μέρους  εργασίες  του,  με  βάση  το  υφιστάμενο  χρονοδιάγραμμα  και  πότε  αναμένεται  να  έχουν ολοκληρωθεί  τα  έργα  του  μεγαλόπνοου  σχεδίου  ύδρευσης  στις  Π.Ε.  Άρτας,  Πρέβεζας, Λευκάδας, Αιτωλοακαρνανίας;

Ο ερωτών Βουλευτής

Κυριάκος Βελόπουλος

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Αστυνομία σκέψης» ονειρεύεται να δημιουργήσει ο Υπουργός «Προστασίας» του Πολίτη, κ. Μ. Χρυσοχοΐδης, προκειμένου να προστατεύσει τους πολίτες από τις ανυπόστατες θεωρίες που αμφισβητούν τα μέτρα προστασίας ενάντια στον κορωνοϊό και να διαφυλάξει τη δημόσια υγεία που κινδυνεύει από αυτές.

Για άλλη μια φορά, βλέπουμε ότι η πανδημία COVID-19, ασχέτως της όποιας επικινδυνότητάς της για την υγεία των πολιτών, χρησιμοποιείται ως ένας πολύ βολικός μανδύας για την υλοποίηση των απολυταρχικών φαντασιώσεων αυτών που νέμονται την εξουσία της χώρας μας.

  • Δεν του αρκεί του κ. Χρυσοχοΐδη το έργο των «ελεγκτών της αλήθειας» στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, οι οποίοι, σε διατεταγμένη υπηρεσία, σπεύδουν να χαρακτηρίσουν «ψευδή είδηση» κάθε άποψη ή θεωρία που θέτει εν αμφιβόλω την πολιτική που έχουν επιβάλει.
  • Δεν του αρκεί το γεγονός ότι αυτές οι ίδιες οι πλατφόρμες λογοκρίνουν και αποκλείουν έγκριτους επιστήμονες, προκειμένου να μη διαταραχθεί η αίσθηση του κοινού ότι δήθεν υπάρχει καθολική επιστημονική συναίνεση στον τρόπο αντιμετώπισης του κορωνοϊού. Από αυτούς τους επιστήμονες και τις έρευνές τους αντλεί πληροφορίες ο απλός πολίτης και τις αναπαράγει με όποιον τρόπο μπορεί και όπως τις αντιλαμβάνεται. Το ιδανικό του κ. Χρυσοχοΐδη, κατά πως φαίνεται, είναι ο πολιτισμός της «πυράς» στην οποία ρίχνονταν κατά τον Μεσαίωνα, όποιοι τολμούσαν να αμφισβητήσουν την κατεστημένη θεώρηση των πραγμάτων. Σ’ αυτόν τον πολιτισμό, που αν δεν είχε εκλείψει ακόμα η γη θα θεωρούνταν επίπεδη, ονειρεύεται να μας ξαναγυρίσει!
  • Δεν του αρκεί η φίμωση που έχει επιβληθεί μέσω των ΜΜΕ σε κάθε αντίθετη φωνή, που φτάνει μέχρι του σημείου να απειλούνται και να απολύονται δημοσιογράφοι, με κυβερνητική εντολή, επειδή τόλμησαν να αμφισβητήσουν την πολιτική της κυβέρνησης, να αποκαλύψουν στοιχεία, να θέσουν ερωτήματα – ερωτήματα που ουδέποτε απαντήθηκαν.
  • Δεν του αρκεί η «πλύση εγκεφάλου» από τα ΜΜΕ, των πολιτών που βομβαρδίζονται εδώ και μήνες νυχθημερόν από ειδήσεις εκφοβισμού, και από καταιγισμό ανακοινώσεων όλο και περισσότερων και αντιφατικών πολλές φορές «μέτρων προστασίας», εκ των οποίων ελάχιστα μπορούν να περάσουν την κρησάρα της κοινής λογικής.
  • Δεν του αρκούν όλα αυτά, όπως δεν θα αρκούσαν σε κανέναν επίδοξο δικτάτορα, σε κανέναν πολιτικό που εμφορείται από φασιστικής χροιάς αντιλήψεις και διακατέχεται από φαντασιώσεις απόλυτης επιβολής της εξουσίας που εκπροσωπεί.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε την πρόθεσή του για δημιουργία «αστυνομίας σκέψης» με μία και μόνη στόχευση: να εκφοβίσει τον απλό πολίτη ότι αυτά που σκέφτεται και γράφει στο Facebook μπορεί να του δημιουργήσουν προβλήματα όχι μόνο εντός του διαδικτύου (πχ διαγραφή της ανάρτησής του ή ακόμα και του λογαριασμού του από το Facebook) αλλά και στην πραγματικότητα, φτάνοντας μέχρι και την καταδίκη του για «διασπορά ψευδών ειδήσεων».

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τον κ. Χρυσοχοΐδη ότι ο κύριος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία δεν είναι η «παραπληροφόρηση» ή οι «θεωρίες συνωμοσίας», αλλά η τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το δημόσιο σύστημα υγείας, συνέπεια των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και ειδικά συνέπεια των μνημονίων – αυτών των μνημονίων που ο κ. Χρυσοχοΐδης ψήφισε ελαφρά τη καρδία χωρίς καν να τα διαβάσει.

Να του θυμίσουμε επίσης, ότι από την αρχή της πανδημίας στην Ελλάδα, η επίσημη δικαιολογία για την επιβολή των περιοριστικών μέτρων ήταν ότι η πανδημία ήταν κάτι «καινούργιο», κάτι «άγνωστο», κάτι που «μας βρήκε απροετοίμαστους» και γι’ αυτό έπρεπε να προσπαθήσουμε «να επιβραδύνουμε τη διασπορά της νόσου, για να κερδίσουμε χρόνο και να προετοιμάσουμε το σύστημα υγείας». Οι Έλληνες πολίτες, παρά τις όποιες αμφιβολίες και αντιρρήσεις μπορεί να εκφράζουν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ανταποκρίθηκαν σε πολύ μεγάλο βαθμό. Έμειναν στα σπίτια τους, έκλεισαν τα μαγαζιά τους και, γενικά, με πολύ μεγάλο κόστος, έδωσαν στην κυβέρνηση τον χρόνο που τους ζήτησε. Πώς τον αξιοποίησε η κυβέρνηση αυτόν τον «κερδισμένο» χρόνο; Δεν πήρε απολύτως κανένα μέτρο για ενισχύσει τα δημόσια νοσοκομεία και να προασπίσει την υγεία των πολιτών. Ακόμα και τώρα, που ούτε καινούργια είναι η νόσος ούτε αιφνιδιαστική, συνεχίζει να ρίχνει όλο το βάρος της αντιμετώπισης στην «ατομική ευθύνη» των πολιτών, εφαρμόζοντας κατασταλτικά μέτρα, περιορίζοντας τις ατομικές τους ελευθερίες και καταβαραθρώνοντας την οικονομία.

Τέλος, θα επισημάνουμε στον κ. Χρυσοχοΐδη ότι υπάρχουν και κάποιες πραγματικά επικίνδυνες ψευδείς ειδήσεις και παραπληροφόρηση που συνιστούν πράγματι ποινικό αδίκημα, καθώς η διασπορά τους προκαλεί φόβο στους πολίτες και προξενεί «ζημία στην οικονομία, τον τουρισμό ή την αμυντική ικανότητα της χώρας ή διαταράσσουν τις διεθνείς της σχέσεις», όπως προβλέπει το άρθρο 191 του Ποινικού Κώδικα.

Επειδή είναι πάρα πολλές, θα αναφέρουμε ενδεικτικά δύο μόνο παραδείγματα:

Κατ’ αρχάς, σε σχέση με την πανδημία COVID-19, στην Ελλάδα είχαμε παραποίηση της καταμέτρησης των θυμάτων του κορωνοϊού. Αυτό δεν το λένε κάποιοι «ψεκασμένοι συνωμοσιολόγοι», αλλά το ομολόγησε δημοσίως ο επικεφαλής της ομάδας λοιμωξιολόγων, κ. Σ. Τσιόδρας, στην καθημερινή ενημέρωση του κοινού στις 4/5. Συνεπώς, η καθημερινή καταμέτρηση των θυμάτων COVID, ήταν μια ψευδής είδηση, που προκάλεσε φόβο στον κόσμο και είχε συνέπειες στην οικονομία της χώρας (και όχι μόνο). Ωστόσο, κανένας εισαγγελέας δεν κινήθηκε, αν όχι για να συλλάβει τον κ. Τσιόδρα, έστω για να διερευνήσει την υπόθεση, όπως γίνεται σε άλλες χώρες όπου αποκαλύφθηκε ότι ακολουθήθηκε παρόμοια τακτική.

Πέραν της πανδημίας, ο ελληνικός λαός, ειδικά κατά τα τελευταία 10 χρόνια, είναι θύμα διαρκούς, συστηματικής παραπληροφόρησης και ψευδών ειδήσεων, σε σχέση με την οικονομική κατάσταση της χώρας, το δημόσιο χρέος και τους λόγους που μας οδήγησαν στα μνημόνια και στις «αγκάλες του ΔΝΤ». Να θυμηθούμε το «Μαζί τα φάγαμε», το «καμία χώρα δεν έχει αρνηθεί να πληρώσει το χρέος της προς το ΔΝΤ» ή τα πιο πρόσφατα «δεν γίνεται εντός της Ευρωζώνης μια χώρα να εκδώσει δικά της Ευρώ», και σε σχέση με τα εθνικά μας θέματα, ότι «δεν μπορεί μία χώρα να καθορίσει μονομερώς τα χωρικά της ύδατα» και άλλα πολλά. Πραγματικά, ασύστολα ψεύδη, ειπωμένα από χείλη «υπευθύνων», με σκοπό να προκαλέσουν φόβο και αισθήματα ενοχής και αδιέξοδου στους πολίτες και με τραγικές συνέπειες και για την οικονομία, αλλά και για την άμυνα και τις διεθνείς σχέσεις της χώρας μας. Και φυσικά, το μέγα ψέμα ότι τα Μνημόνια έχουν εγκαθιδρυθεί νόμιμα και σύμφωνα με το Σύνταγμα της χώρας, ενώ δεν έχουν καν ψηφιστεί στο ελληνικό κοινοβούλιο, γεγονός που έχει καταγγελθεί από το ΕΠΑΜ με τη μήνυση – έγκλιση για εσχάτη προδοσία που έχει καταθέσει.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης και οι συν αυτώ, είναι υπηρέτες ενός συστήματος που βασίζεται στη συστηματική εξαπάτηση του ελληνικού λαού, που μέσω του ψεύδους, της παραπλάνησης και της παραπληροφόρησης, τον έχουν καταστρέψει ηθικά, ψυχολογικά, εθνικά και οικονομικά. Αντί λοιπόν ο κ. Χρυσοχοΐδης να απειλεί τον ελληνικό λαό με διώξεις για τις αναρτήσεις του στο facebook, καλά θα κάνει να αρχίσει από τώρα να σκέφτεται την απολογία του, όταν θα βρεθεί ο ίδιος και οι συνεργάτες του στο εδώλιο του κατηγορουμένου για εγκλήματα κατά του έθνους. Ο καιρός, γαρ, εγγύς!

Αθήνα, 7 Αυγούστου 2020

Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το τελευταίο διάστημα έχει αυξηθεί η διάδοση των θεωριών συνωμοσίας γύρω από τον κορονοϊό και τις οικονομικές του επιπτώσεις. Στην Ελλάδα η διάδοση αυτή συμπίπτει χρονικά με τη χαλαρότητα, που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στην τήρηση των μέτρων προστασίας και τη συνεπακόλουθη αύξηση των κρουσμάτων.

Η αλήθεια είναι πως ένα μέρος του πληθυσμού και όχι μόνο στην Ελλάδα ίσως δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στη νέα κανονικότητα που επιβάλλει η πανδημία, ίσως να έχει κουραστεί από τα μέτρα, ίσως να ενδιαφέρεται και να αγωνία περισσότερο για τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας και όχι τόσο για το υγειονομικό σκέλος. Ανθρώπινο είναι αυτό να συμβαίνει. Όμως αυτό το κομμάτι του πληθυσμού, που σκέφτεται, νιώθει και αντιδρά κατ’ αυτό τον τρόπο γίνεται ευεπίφορο στις θεωρίες συνωμοσίας.

Εξίσου όμως ανθρώπινο είναι να προσπαθήσουμε με ψυχραιμία και με σφαιρική αντίληψη να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Μια θεωρία λοιπόν λέει ότι ο κορονοϊός ακόμη κι αν υπάρχει (γιατί κάποιοι πιστεύουν πως δεν υπάρχει και πως τα φέρετρα στην Ιταλία που θάβονταν το Μάρτιο ήταν άδεια) τα περιοριστικά μέτρα και το κλείσιμο της οικονομίας έγινε για άλλους, οικονομικούς ή πολιτικούς λόγους και όχι για την υγειονομική προστασία του πληθυσμού.

Αυτή η θεωρία, τώρα που ολοένα και περισσότερο ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις οικονομικές επιπτώσεις του κορονοϊού γίνεται και πολιτικό από κάποιους επιχείρημα. «Δεν θα πληρώσουμε ξανά την κρίση τους» λένε… Λες και τον κορονοϊό τον δημιούργησε και τον διέσπειρε κάποιος νοσηρός νους, λες και το κλείσιμο της οικονομίας δεν έγινε για να προστατευτεί το υπέρτατο αγαθό της ζωής.

Η Σουηδία ανακοίνωσε πτώση ρεκόρ άνω του 8% του ΑΕΠ της στο δεύτερο τρίμηνο, ακόμα κι αν η χώρα αυτή επέλεξε να μην επιβάλει lockdown στον πληθυσμό της μπροστά στην πανδημία. Μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου, η σουηδική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 8,6% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο και 8,2% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που δημοσίευσε το Ινστιτούτο Στατιστικής SCB. Η πτώση αυτή είναι η μεγαλύτερη που έχει ποτέ καταγραφεί σε τριμηνιαία βάση. Σύμφωνα με την τελευταία πρόβλεψη της κυβέρνησης τον Ιούνιο, η Σουηδία προβλέπει το ΑΕΠ της να μειωθεί κατά 6% για το σύνολο του έτους, η μεγαλύτερη συρρίκνωση από το 1940.

Σε αντίθεση με τα μέτρα που επιβλήθηκαν στην υπόλοιπη Ευρώπη, η Σουηδία δεν έθεσε σε καραντίνα τον πληθυσμό της και κράτησε ανοικτά τα καφέ, τα μπαρ, τα εστιατόρια και τις επιχειρήσεις, ζητώντας από κάθε πολίτη να «αναλάβει την ευθύνη του». Οι σουηδικές αρχές επέμειναν στο γεγονός ότι η στρατηγική τους δεν στόχευε στην προάσπιση της οικονομίας, αλλά υιοθετήθηκε για υγειονομικούς λόγους. Ο απολογισμός είναι αμφισβητήσιμος: με περισσότερους από 5.700 θανάτους και 80.000 κρούσματα, η Σουηδία βρίσκεται μεταξύ των πλέον πληγεισών χωρών σε σχέση με τον πληθυσμό τους.

Ορίστε λοιπόν και αυτοί που δεν έκαναν lockdown είχαν τη μεγαλύτερη ύφεση μετά το Β Παγκόσμιο Πόλεμο. Τώρα πλέον είναι εύκολο να καταλάβουμε πως είναι καλύτερο να υπάρχουν συντεταγμένες αποφάσεις, παρά άτακτες κινήσεις. Γιατί, στη Σουηδία έγινε ουσιαστικά ένα άτακτο lockdown, καθώς ο κόσμος φοβήθηκε και κλείστηκε μόνος του στο σπίτι, χωρίς κυβερνητική εντολή. Και το άτακτο lockdown, όπως αποδεικνύεται τώρα, είχε εξίσου δραματικές οικονομικές επιπτώσεις.

Η οικονομία έχει ανοσία στις θεωρίες συνωμοσίας, αρκεί ο φόβος ή η προσδοκία για να πάρει τα κάτω της ή τα πάνω της. Δεν γίνονται λοιπόν όλα για κάποιους απροσδιόριστους και μυστήριους λόγους, αλλά για πολύ συγκεκριμένους και εξηγήσιμους με την κοινή λογική φόβους.

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα «Συνείδηση»

sinidisi.gr

Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, τόνισε σήμερα ότι πλέον η Ελλάδα βάζει τέλος στην «εποχή των δισταγμών».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Στέλιος Πέτσας, κληθείς να σολιάσει τη συμφωνία για την ΑΟΖ με την Αίγυπτο, τόνισε ότι πλέον η Ελλάδα βάζει τέλος στην «εποχή των δισταγμών». Όπως παρατήρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μετά την οριοθέτηση της ΑΟΖ με την Ιταλία και την μερική οριοθέτηση με την Αίγυπτο, στόχος της Ελλάδας είναι να λύσει με τον ίδιο ειρηνικό τρόπο, τις διαφορές της με όλα τα γειτονικά κράτη.

Σχολιάζοντας την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ που κάνει λόγο βεβιασμένες κινήσεις και δημιουργία «επικίνδυνων προηγουμένων», είπε ότι δεν υπάρχουν «θολά σημεία» στη συμφωνία και δεν μπορεί να μιλάει κανείς για βεβιασμένες κινήσεις, από την στιγμή που προηγήθηκαν 13 γύροι διαπραγματεύσεων τα τελευταία 15 χρόνια. Συμπλήρωσε πως δεν χωράει μικροπολιτική στο συγκεκριμένο θέμα και ότι η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, «διεμβολίζει» το Τουρκολιβυκό μνημόνιο. Πρόσθεσε δε πως ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, έχουν ενημερωθεί από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό για το περιεχόμενο της συμφωνίας. Οι δε λεπτομέρειες της συμφωνίας θα γίνουν ευρέως γνωστές μετά την επιστροφή του κ. Δένδια, ενώ χαρακτήρισε τις αντιδράσεις της Τουρκίας αναμενόμενες, λέγοντας πως δεν «φοβόμαστε τίποτα, αλλά παραμένουμε σε εγρήγορση».

Πέτσας: Καθημερινές οι συσκέψεις για τον κορωνοϊό

Σε ότι αφορά το θέμα του κορωνοϊού, τόνισε ότι αυτό που τον απασχολεί είναι η χαλάρωση των πολιτών απέναντι στα μέτρα. Παρατήρησε δε ότι τα εισαγόμενα κρούσματα είναι σχετικά λίγα και το άνοιγμα του τουρισμού δεν πρόσθεσε μεγάλα προβλήματα. Ερωτηθείς αν ενόψει του Δεκαπενταύγουστου ενδέχεται να υπάρξουν πρόσθετα μέτρα για τα πανηγύρια ή τις θρησκευτικές τελετές, είπε πως οι συσκέψεις είναι καθημερινές και οι τελικές αποφάσεις λαμβάνονται πάντα μετά από τις εισηγήσεις των ειδικών και την εκτίμηση των επιδημιολογικών δεδομένων.

Απαντώντας στην ερώτηση αν αισθάνεται πως η κυβέρνηση έκανε κάποιο λάθος που οδήγησε στην αύξηση των κρουσμάτων, απάντησε πως το σχέδιο της κυβέρνησης αποδείχτηκε επιτυχημένο κι αυτό είναι εμφανές αν συγκρίνει κανείς την πίεση στα νοσοκομεία και στους θανάτους σε σχέση με άλλες χώρες που έχουν ανάλογο πληθυσμό με την Ελλάδα, όπως το Βέλγιο για παράδειγμα.

Πέτσας για οικονομία

Σε ότι αφορά την οικονομία, ο κ. Πέτσας ξεκαθάρισε πως το πρόγραμμα της κυβέρνησης θα υλοποιηθεί και όλες οι φοροαπαλλαγές που έχουν εξαγγελθεί θα γίνουν πράξη, αλλά ο χρόνος υλοποίησης των δεσμεύσεων θα εξαρτηθεί κι από την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού. Δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να συνδράμει τον κόσμο της εργασίας που αντιμετωπίζει πρόβλημα λόγω της πανδημίας, εξετάζοντας όλα τα πιθανά σενάρια.

Πέτσας για σχολεία: Ολα θα εξαρτηθούν από την πορεία της πανδημίας

Τέλος και σε ότι αφορά την επόμενη σχολική χρονιά, ο κ. Πέτσας είπε ότι δεν έχουν παρθεί οι οριστικές αποφάσεις και τα πάντα θα εξαρτηθούν από την πορεία της πανδημίας, αλλά με τα μέχρι τώρα δεδομένα ο προσανατολισμός είναι για πλήρη λειτουργία των σχολείων με αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

tempo24.gr 

Η τουρκική πλευρά εξέδωσε NAVTEX λίγο μετά την ανακοίνωση της υπογραφής συμφωνίας ανάμεσα σε Κάιρο και Αθήνα

Με NAVTEX αντέδρασε η Τουρκία στην υπογραφή συμφωνίας οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, κι ενώ ήδη το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας χαρακτήρισε «άκυρη» τη συμφωνία.

Η υδρογραφική και ωκεανογραφική υπηρεσία της Αττάλειας εξέδωσε NAVTEX με την οποία γνωστοποιείται η διεξαγωγή ασκήσεων με χρήση πραγματικών πυρών σε θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Ρόδο και Καστελόριζο.

Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί 10-11 Αυγούστου.

Αναλυτικά η NAVTEX:

TURNHOS N/W : 1016/20
MEDITERRANEAN SEA

1. GUNNERY EXERCISE, ON 10 – 11 AUG 20 FROM 0500Z TO 1600Z IN AREA BOUNDED BY;
36 26.11 N – 029 07.47 E
36 28.32 N – 028 46.26 E
36 19.56 N – 028 43.46 E
36 08.56 N – 029 18.56 E
36 14.52 N – 029 18.58 E
CAUTION ADVISED.
2. CANCEL THIS MESSAGE 111700Z AUG 20.

Σύμφωνα, δε, με πληροφορίες που επικαλείται ο «Ελεύθερος Τύπος» και το κανάλι Open, οι διερευνητικές επαφές που είχαν συμφωνηθεί να πραγματοποιηθούν ανάμεσα στις δύο πλευρές στα τέλη Αυγούστου, προς το παρόν ακυρώνονται.

protothema.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ