Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  4:19: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 03 Αυγούστου 2020

Δευτέρα, 03 Αυγούστου 2020 20:27

Ανασχηματισμός προ των πυλών

Φωτιά έχουν πάρει τα τηλέφωνα υπουργών, γενικών γραμματέων και βουλευτών. Ωστόσο κατά τα φαινόμενα οι αλλαγές θα είναι “διορθωτικές”. Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Θέμα λίγων ωρών θεωρείται πλέον ο ανασχηματισμός τους κυβερνητικού σχήματος, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται οι σχετικές ανακοινώσεις να γίνουν αύριο, Τρίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη αρχίσει ο κύκλος των τηλεφωνημάτων τα οποία γίνονται είτε στους “παραμένοντες”, είτε στους “υπουργοποιήσιμους”, είτε σε όσους πρόκειται να δουν την πόρτα εξόδου από το κυβερνητικό σχήμα.

Πάντως όπως είπε πριν λίγη ώρα στον ΑΝΤ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος “δεν θα είναι ανασχηματισμός, αλλά θα γίνουν διορθωτικές κινήσεις”. Όπως είπε ο κ. Πέτσας στόχος των αλλαγών είναι η “ενίσχυση του κυβερνητικού έργου”, ενώ χρησιμοποίησε τις λέξεις “συντονισμός” και “ταχύτητα” που θεωρούνται τα “κλειδιά” των μετακινήσεων που πρόκειται να γίνουν.

Ένας από τους λόγους που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε -δύο φορές μάλιστα- ότι δεν θα είναι ανασχηματισμός, έγκειται στο γεγονός πως σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες δεν θα αλλάξουν υπουργοί. Ωστόσο αναμένεται να αναβαθμιστούν κάποιοι υφυπουργοί.

Έτσι θεωρείται πολύ πιθανό να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στο νέο υπουργικό σχήμα ο κ. Σκυλακάκης, ο οποίος ήδη αναλαμβάνει κομβικό ρόλο για τα πάνω από 70 δισ. που προορίζονται σε βάθος λίγων χρόνων για την ελληνική οικονομία.

Οι αλλαγές θα αφορούν και στην αναπλήρωση των θέσεων που έχουν μείνει κενές μετά τις πρόσφατες παραιτήσεις. Μία από αυτές -η δεύτερη είναι του υφυπουργού Δικαιοσύνης- είναι του μέχρι πρότινος υφυπουργού Περιβάλλοντος κ. Θωμά. Σύμφωνα με πληροφορίες την θέση του δεν αποκλείεται να καταλάβει η κυρία Αλεξάνδρα Σδούκου, μέχρι σήμερα γενική γραμματέας Ενέργειας στο ίδιο υπουργείο.

newsit.gr

Οι επιστήμονες και η κυβέρνηση αξιολογούν τους επιδημιολογικούς δείκτες και  ετοιμάζονται να ενεργοποιήσουν επιπλέον μέτρα, όπως το μειωμένο ωράριο  χώρων διασκέδασης – Σε σοβαρή επιδημιολογική κατάσταση πλέον η χώρα – Αν συνεχισθεί η αύξηση των κρουσμάτων τότε ίσως κριθεί αναγκαία η επανεμφανιση του  καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα – Τηλεδιάσκεψη υπό τον Μητσοτάκη

Σε τεντωμένο σκοινί πορεύεται η χώρα, σε ό,τι αφορά τον κορωνοϊό και τη λοίμωξη Covid-19. Το ενδεχόμενο της περαιτέρω επιδείνωσης της «σοβαρής επιδημιολογικής κατάστασης» της χώρας παραμένει πάντα ανοιχτό, με τον Αύγουστο να εξελίσσεται σε έναν «καυτό» μήνα λόγω της υψηλής τουριστικής κίνησης αλλά και λόγω των περιοριστικών μέτρων που έφερε.

Τα θετικά κρούσματα καταγράφουν σημαντική αύξηση καθημερινά – χθες 75 και το Σάββατο 110, ο μεγαλύτερος ημερήσιος αριθμός μετά την άρση του lockdown – και εάν συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία και τις επόμενες ημέρες, δηλαδή υπάρχει εκθετική αύξηση, ουδείς μπορεί να αποκλείσει το δεύτερο επιδημικό κύμα.

Οι επιστήμονες σε συνεργασία με την κυβέρνηση αξιολογούν τους επιδημιολογικούς δείκτες και ανά πάσα στιγμή ετοιμάζονται να ενεργοποιήσουν επιπλέον μέτρα, όπως το μειωμένο ωράριο των επίμαχων χώρων διασκέδασης, ή ακόμη και το κλείσιμό τους για κάποιο διάστημα (τοπικού και επαγγελματικού χαρακτήρα lockdowns). Σήμερα το πρωί αναμένεται να πραγματοποιηθεί υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ευρεία τηλεδιάσκεψη για την αποτίμηση της κατάστασης.
Το πλέγμα των μέτρων του Αυγούστου

Η επέκταση της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων των εκκλησιών, και η ισχυρή σύσταση να γίνεται χρήση της ακόμη και σε ανοιχτούς χώρους, το πλαφόν των 100 καλεσμένων στα μυστήρια, η απαγόρευση ορθίων πελατών στα κλαμπ, αλλά και η αναστολή πτήσεων από Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία, είναι τα βασικά μέτρα με τα οποία επιχειρείται η αναχαίτιση του κορωνοϊού.

Επίσης, πανηγύρια δεν θα πραγματοποιηθούν ούτε τον Αύγουστο, κατόπιν ομόφωνης εισήγησης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, που αποδέχθηκε η κυβέρνηση. Όλα τα περιοριστικά μέτρα τέθηκαν σε εφαρμογή, καταρχάς, για το επόμενο 15νθήμερο, χωρίς βεβαίως ουδείς να μπορεί να αποκλείσει ότι δεν θα παραταθούν – αυτό θα εξαρτηθεί από την επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Τα νέα, πιο αυστηρά μέτρα που ανακοινώθηκαν την περασμένη Παρασκευή, διά στόματος του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, αποτυπώνουν τη σαφή βούληση της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει δραστικά και αποτελεσματικά την επιδημία. Δείχνουν επίσης και τα καλά αντανακλαστικά της, καθώς έλαβε υπόψη της τις αξιολογήσεις των επιστημόνων για την επιδημιολογική εικόνα και έσπευσε να προλάβει δύσκολες και εκτός ελέγχου φάσεις -που κάθε άλλο παρά μακρινές είναι- σε ό,τι αφορά την εξάπλωση του κορωνοϊού. Είναι ενδεικτικό πως οι ανακοινώσεις από τον υφυπουργό, κ. Χαρδαλιά είχαν προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τρίτη και θα αφορούσαν μικρότερο πλέγμα μέτρων.

Η επιστροφή του καθηγητή Τσιόδρα

Με δεδομένη πάντως την κρισιμότητα της κατάστασης, καθώς επιστήμονες και κυβέρνηση συμφωνούν πως η επιδημιολογική εικόνα της χώρας περιέχει και πάλι μελανές αποχρώσεις, είναι σε… απόλυτη ετοιμότητα για να εμφανιστεί το επόμενο διάστημα και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο καθηγητής που σημειωτέον δεν άλλαξε ουδόλως το πρόγραμμα της… καραντίνας τους τελευταίους δύο μήνες, με εξαίρεση το τηλεοπτικό ραντεβού των 6μμ ( συμμετέχει ανελλιπώς στις συσκέψεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας καθώς και σε εκείνες με τους κυβερνητικούς αξιωματούχους στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ εκπροσωπεί τη χώρα στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και άλλους διεθνείς φορείς για τη δημόσια υγεία) βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια. Από τον περασμένο Μάιο, οπότε ο καθηγητής αποχαιρέτησε τους εκατομμύρια Έλληνες που τον παρακολουθούσαν στους τηλεοπτικούς δέκτες τους καθημερινά επί τρεις μήνες να ενημερώνει, να εξηγεί, να νουθετεί, να συγκινείται, ακόμη και να θυμώνει, είχε δηλώσει αρμοδίως πως παραμένει στη διάθεση της κυβέρνησης και της χώρας και θα προσφέρει τις υπηρεσίες του ως εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας όποτε κριθεί αναγκαίο.

Οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι ένα διάστημα που ίσως κριθεί απαραίτητο να επανεμφανιστεί ο κ. Τσιόδρας. Και να σημάνει με τον δικό του, αναμφίβολα μοναδικό, τρόπο τον κώδωνα του κινδύνου στους Έλληνες για τον κίνδυνο που διατρέχει η χώρα να τεθεί εκτός της ομαλής επιδημιολογικής πορείας που είχε διαγράψει τους προηγούμενες μήνες. Θα ήταν μια κίνηση έντονου συμβολισμού αλλά και ουσίας στην επικοινωνιακή στρατηγική για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού.

Γιατί σήμανε συναγερμός την περασμένη Παρασκευή

Ο συναγερμός είχε χτυπήσει αρκετές φορές τις τελευταίες ημέρες του περασμένου μήνα.

Με τον συνωστισμό των πολιτών να έχει γίνει δυστυχώς αναπόσπαστο κομμάτι της νέας κανονικότητας, παρά τις περί του αντιθέτου εισηγήσεις των επιστημόνων και τους περιορισμούς της πολιτείας, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων συγκέντρωνε τα ανησυχητικά στοιχεία και ενημέρωνε την κυβέρνηση.

Οι τελικές εισηγήσεις έγιναν το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, μετά και τον βαρύ ημερήσιο απολογισμό, που ήταν 78 κρούσματα. Την αμέσως προηγούμενη, την προτελευταία ημέρα του Ιουλίου, τα κρούσματα ήταν 65, αριθμός ρεκόρ σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες του μήνα. Την έντονη κυκλοφορία του κορωνοϊού αποτυπώνουν οι αριθμοί των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων συνολικά για τον Ιούλιο: 611 εγχώρια περιστατικά λοίμωξης και άλλα 485 εισαγόμενα. Ωστόσο, καθίσταται σαφές από τους ειδικούς ότι τα κρούσματα στην κοινότητα είναι πολλαπλάσια, είτε έχουν επιβεβαιωθεί είτε όχι.

Την ίδια ώρα, τα στοιχεία για την προέλευση των εισαγόμενων κρουσμάτων συνηγορούσαν στην αναστολή των πτήσεων με Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία μέχρι τις 15 Αυγούστου, όπως και ανακοινώθηκε.

Για την αντιμετώπιση του εσωτερικού μετώπου του κορωνοϊού τέθηκαν σε εφαρμογή πέντε στοχευμένα μέτρα. Η υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, δημόσιους και ιδιωτικούς, και η ισχυρή σύσταση να γίνεται χρήση της ακόμη και σε ανοιχτούς χώρους όταν υπάρχει μεγάλος συνωστισμός είναι το πρώτο εμπόδιο που υψώνεται για να ελεγχθεί η διασπορά της λοίμωξης Covid-19. Η μάσκα, ειδικά όταν χρησιμοποιείται σωστά, «συγκρατεί» πάνω από το 80% της μετάδοσης του μολυσματικού ιού όταν χρησιμοποιείται απ’ όλους. Η ανάγκη της μάσκας ουσιαστικά καλύπτει την αδυναμία τήρησης των αποστάσεων που είναι ο ιδανικός τρόπος προφύλαξης από τον κορωνοϊό.

Ανάχωμα για τον κορωνοϊό θα αποτελέσει και ο περιορισμός των ατόμων, έως 100, που θα μπορούν να συμμετέχουν σε ένα μυστήριο ή σε κοινωνική εκδήλωση σχετική με αυτό. Παράλληλα, αναστέλλεται για το επόμενο 15νθήμερο το επισκεπτήριο σε Κέντρα φιλοξενίας ηλικιωμένων και σε νοσοκομεία έως και τις 15 Αυγούστου, προκειμένου να προστατευθούν οι ευάλωτοι πληθυσμοί των συγκεκριμένων χώρων.

Το μεγάλο, βέβαια, πρόβλημα και το μεγάλο στοίχημα είναι ο συνωστισμός σε κέντρα διασκέδασης και παραθαλάσσια μπαρ, για τα οποία από χθες και για τουλάχιστον μία εβδομάδα απαγορεύονται οι όρθιοι πελάτες οι οποίοι δεν μπορούσαν και να ελεγχθούν όσον αφορά στις αποστάσεις. Πιθανόν το συγκεκριμένο μέτρο να επεκταθεί για μεγαλύτερο διάστημα, καθώς απαιτούνται τουλάχιστον δέκα με 15 ημέρες προκειμένου να φανεί η επίδραση κάθε μέτρου.

Σε περίπτωση, δε, που δεν μπει φρένο στην κυκλοφορία του κορωνοϊού – όπως αυτό θα αποτυπωθεί στα νέα κρούσματα, στις νοσηλείες, τις διασωληνώσεις και τους θανάτους- θα ενεργοποιηθεί το σχέδιο για αυστηρό, «συρρικνωμένο» ωράριο λειτουργίας των μπαρ και λοιπών παρεμφερών χώρων διασκέδασης, από όπου φαίνεται πως ξεκινά η δημιουργία πολλών κύκλων μετάδοσης, με τους νέους κατά κύριο λόγο θαμώνες να αψηφούν τις συστάσεις και τους κανόνες για προστασία από τον κορωνοϊό.

Η δυναμική πορεία του κορωνοϊού

Ο Ιούλιος ολοκληρώθηκε με 1.096 επιβεβαιωμένα κρούσματα, εκ των οποίων τα 611 εγχώρια και τα 485 εισαγόμενα. Και ο Αύγουστος μετράει ήδη 175 στις δύο πρώτες ημέρες του.

Από την αρχή της πανδημίας στη χώρα μας έχουν επιβεβαιωθεί περίπου 4.477 κρούσματα κορωνοϊού SARS-COV-2. Τη δυναμική πορεία του κορωνοϊού για τον περασμένο μήνα, τον πρώτο μήνα της θερινής και της τουριστικής περιόδου, αποτυπώνουν τα αριθμητικά στοιχεία: το 25% των συνολικών κρουσμάτων της επιδημίας, από τον περασμένο Φεβρουάριο έως και σήμερα, καταγράφηκαν μέσα στον Ιούλιο.

Βαρύς είναι ο απολογισμός του περασμένου μήνα και σε ό,τι αφορά τις εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία. Το περαςμένο Σαββατοκύριακο οι νοσηλευόμενοι ασθενείς στα νοσοκομεία αναφοράς ξεπέρασαν τους 100. Το μεγαλύτερο βάρος σηκώνουν τα νοσηλευτικά ιδρύματα της Αττικής, και κυρίως το Σωτηρία. Ακολουθούν το Θριάσιο και ο Ευαγγελισμός, στη Θεσσαλονίκη το ΑΧΕΠΑ καθώς και το πανεπιστημιακό νοςοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Η Αττική και η Θεσσαλονίκη βρίσκονται σταθερά στο επίκεντρο της επιδημίας, ιδίως το τελευταίο 15νθήμερο, κατέχοντας και τις αρνητικές πρωτιές στον αριθμό των κρουσμάτων ανάμεσα στις δεκάδες περιοχές της επικράτειας όπου υπάρχει διασπορά του κορωνοϊού. Συνολικά για τον Ιούλιο καταγράφηκαν 227 θετικά στον κορωνοϊό άτομα στο λεκανοπέδιο και 123 στην Περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης.

Το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο της Αττικής δείχνουν και οι νοσηλείες οι οποίες έχουν υπερδιπλασιαστεί τις δύο τελευταίες εβδομάδες. Την περασμένη Πέμπτη νοσηλεύονταν τουλάχιστον 48 ασθενείς με λοίμωξη Covid-19 στα νοσηλευτικά ιδρύματα, τόσο σε απλές κλινικές όσο και σε Μονάδες. Ωστόσο, μόλις δύο εβδομάδες νωρίτερα οι νοσηλευόμενοι στα νοσοκομεία της Αττικής ήταν λιγότεροι από τους μισούς (21). Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι όσοι νοσηλεύονταν στις 14 Ιουλίου σε όλα τα νοσοκομεία αναφοράς του λεκανοπεδίου, νοσηλεύονταν στις 30 Ιουλίου σε ένα μόνο νοσοκομείο, στο «Σωτηρία».

Ο χαμηλός αριθμός των διασωληνωμένων

Παρά τις σταθερές εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία, οι νοσηλείες βαρέως πασχόντων παραμένουν σε χαμηλό επίπεδο. Χθες 12 ασθενείς νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ των νοσοκομείων αναφοράς, αριθμός που αυξήθηκε μεσα στο Σαββακοκύριακο, αλλά θεωρείται ότι παραμένει ελεγχόμενος και απόλυτα διαχειρίσιμος.

Αυτό κατά τους ειδικούς αποδίδεται στο ότι πλέον οι περισσότεροι από όσους μολύνονται και νοσούν δεν ανήκουν στην ευάλωτη ομάδα των ατόμων ηλικίας 65 χρόνων και άνω, που πλήττεται βαριά από τη λοίμωξη Covid-19 και τις επιπτώσεις της. Αντίθετα, όσοι μολύνονται και νοσούν είναι άτομα ηλικίας 18 έως 64 χρόνων, με την ηλικία και την καλή κατάσταση της υγείας τους να αποδεικνύονται καλοί σύμμαχοι σε αυτόν τον πόλεμο με τον κορωνοϊό και να μην οδηγούνται εύκολα σε σοβαρή νόσηση ούτε σε ΜΕΘ και διασωλήνωση. Είναι ενδεικτικό ότι μέχρι και την άρση της καραντίνας και των μέτρων, τον περασμένο Μάιο, το ποσοστό των ατόμων ηλικίας άνω των 65 χρόνων που είχαν νοσήσει λόγω του κορωνοϊού ήταν 21,7%, ενώ πλέον και σύμφωνα με τα στοιχεία της προχθεσινής επιδημιολογικής έκθεσης οι ηλικιωμένοι που έχουν νοσήσει το τελευταίο τρίμηνο είναι λιγότεροι, αποτελώντας το 19,3% του πληθυσμού που εμφάνισε τη λοίμωξη Covid-19.

Μικρές και μεγαλύτερες εστίες κορωνοϊού εντοπίζονται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας όπως δείχνουν τα κρούσματα που ανακοινώνονται την τρέχουσα εβδομάδα από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Κρούσματα έχουν εμφανιστεί την τελευταία εβδομάδα στις εξής περιοχές: Ξάνθη, Ροδόπη, Καβάλα, Χαλκιδική, Πέλλα, Πιερία, Ημαθία, Κοζάνη, Φλώρινα, Μαγνησία, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Εύβοια, Αιτωλοακαρνανία, Κορινθία, Αχαϊα, Ρέθυμνο, Χανιά, Ηράκλειο, Ζάκυνθος, Λευκάδα, Κεφαλονιά, Κέρκυρα, Χαλκιδική, Λέσβος, Σάμος και Κάλυμνος.

protothema.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Με τον πρωθυπουργό του ομόσπονδου γερμανικού κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, ‘Αρμιν Λάσετ συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι κ. κ. Μητσοτάκης και Λάσετ συζήτησαν τα σημαντικά μέτρα που ανακοινώθηκαν στη πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής, που στοχεύουν στη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για την οικονομική ανάκαμψη στην ΕΕ, που επλήγη από την πανδημία του κορωνοϊού. Συζητήθηκαν, επίσης, οι διμερείς οικονομικές σχέσεις εστιάζοντας στα σημαντικά περιθώρια βελτίωσης σε ότι αφορά τις γερμανικές επενδύσεις στην Ελλάδα. Μάλιστα ο πρωθυπουργός στις δηλώσεις του τόνισε πως δεν μπορούμε να πάμε σε δεύτερο καθολικό lockdown.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις προκλήσεις της πανδημίας και στις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης για την έγκαιρη αντιμετώπισή της αλλά και στις πρόνοιες που έχουν ληφθεί για τη σταδιακή επανεκκίνηση του τουρισμού με στόχο τη μέγιστη ασφάλεια όλων. Επισημαίνεται ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη και υποδέχεται ήδη, εδώ και αρκετό καιρό, τους Γερμανούς επισκέπτες, λαμβάνοντας όλα τα υγειονομικά μέτρα προφύλαξης και προστασίας.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο μεταναστευτικό όπου υπογραμμίστηκε η ανάγκη έμπρακτης αλληλεγγύης από όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ιδιαίτερα σημαντικό αυτό ζήτημα για την Ελλάδα και την Ευρώπη στα ανατολικά σύνορά τους.

Συζητήθηκε, επίσης, το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας στο πλαίσιο του υπό εκπόνηση σχεδίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ευρωπαϊκή απάντηση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η πρόσφατη απόφαση της τουρκικής ηγεσίας για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί αποτελεί μια προκλητική ενέργεια, γεγονός που, όπως τονίστηκε, έχει ιδιαίτερα αρνητικό αντίκτυπο και στη γερμανική κοινή γνώμη.

Δεν μπορούμε πια να πάμε σ’ ένα καθολικό lockdown

Σε δηλώσεις τους κατά την έναρξη της συνάντησης σημείωσαν:

Κυρ. Μητσοτάκης: Χαίρομαι πάρα πολύ που σας καλωσορίζω στο Μέγαρο Μαξίμου για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε μια συζήτηση η οποία είχε ξεκινήσει όταν είχαμε βρεθεί στο Βερολίνο. Έρχεστε σε μία συγκυρία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αλλά και ταυτόχρονα δύσκολη, όπου αντιμετωπίζουμε, ταυτόχρονα, μία σειρά από κρίσεις και προκλήσεις. Θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό ότι ως Ευρώπη καταφέραμε και συμφωνήσαμε σε ένα πολύ τολμηρό βήμα σχετικά με τη δημιουργία του Tαμείου Ανάκαμψης, από το οποίο η Ελλάδα προσδοκά να έχει σημαντικά οφέλη. Ταυτόχρονα είμαστε σε μία φάση που θα πρέπει όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες να είναι σε αυξημένη εγρήγορση για τους επόμενους μήνες, μέχρι τουλάχιστον να βρεθεί το εμβόλιο του κορωνοϊου. Διότι, όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι δεν μπορούμε πια να πάμε σ’ ένα καθολικό lockdown, δεύτερο καθολικό lockdown των οικονομιών μας και ταυτόχρονα -ένα θέμα το οποίο σας ενδιαφέρει και πάρα πολύ λόγω χαρτοφυλακίου- καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε πάντα την πρόκληση των μεταναστευτικών ροών, τις οποίες ως χώρα έχουμε καταφέρει να τις ελέγξουμε σε πολύ μεγάλο βαθμό και χαίρομαι που αυτό είναι κάτι το οποίο αναγνωρίζεται και από τη Γερμανία, αλλά και από την Ευρώπη συνολικά, καθώς η Ελλάδα δεν φυλάει μόνο τα δικά της σύνορα, άλλα φυλάει ταυτόχρονα και τα σύνορα της Ευρώπης. Οπότε και πάλι, καλώς ήρθατε και πιστεύω ότι θα έχουμε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και παραγωγική συνομιλία.

 

‘Αρμιν Λάσετ: Σας ευχαριστώ θερμά κ. πρωθυπουργέ για την πρόσκληση, να σας επισκεφθώ εδώ στην Ελλάδα. Φέτος διανύουμε μία πολύ σημαντική χρονιά για τη σχέση μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας. Πριν από 60 χρόνια ο Konrad Adenauer, ο καγκελάριος είχε υπογράψει με την Ελλάδα τη συμφωνία έτσι ώστε να μπορέσουν να εργαστούν Έλληνες στη Γερμανία και στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, όπου έχουμε τη μεγαλύτερη ελληνική κοινότητα σε όλη την Ευρώπη. Οι Έλληνες βοήθησαν για την ανοικοδόμηση της Γερμανίας και του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας. Τον Μάρτιο είχαμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε και πιστεύω ότι στο πλαίσιο της σημερινής συζήτησης θα εμβαθύνουμε λίγο περισσότερο στα διάφορα θέματα. Είναι πολύ σημαντικό που η Ελλάδα κατάφερε να παραμείνει στην ευρωζώνη, βλέπουμε ότι η οικονομική εξέλιξη διαγράφεται πάρα πολύ θετική στην Ελλάδα και θα συζητήσουμε, λοιπόν, και αυτές τις πτυχές στο πλαίσιο της σημερινής μας συνάντησης. Θα θίξουμε το ζήτημα της αλλαγής σε ενεργειακά ζητήματα, όπου η Ελλάδα προχωρά στην απολιγνιτοποίηση και το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας έχει τη δυνατότητα τόσο όσον αφορά την αιολική ενέργεια, όσο και τα φωτοβολταϊκά να υποστηρίξει την Ελλάδα εν προκειμένω.

Υπάρχουν πάρα πολλές προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζουμε και η Ελλάδα και η Γερμανία από κοινού και πρέπει να δούμε πώς θα μπορέσουν να σταθούν σε αυτές τις προκλήσεις. Η Ελλάδα κατάφερε κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού να αντιμετωπίσει με έξοχο τρόπο την κατάσταση αυτή και στον τουρισμό έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα. Διαπιστώσαμε επίσης ότι αυτή την εβδομάδα έχετε λάβει ήδη πάρα πολύ σημαντικά μέτρα και αποφάσεις για το θέμα της ψηφιοποίησης. ‘Οσον αφορά στο ζήτημα του μεταναστευτικού θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την ελληνική κυβέρνηση που μας δίνει τη δυνατότητα να επισκεφτούμε μαζί τη Λέσβο.

Κύριε πρωθυπουργέ, καταφέρατε και βάλατε μία τάξη στο σύστημα, διότι η ασφάλεια των εξωτερικών μας συνόρων είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό και θα πρέπει να δοθεί η απαραίτητη βοήθεια προς την Ελλάδα. Είναι ένα κοινό καθήκον η ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων, θα πρέπει, λοιπόν, να υποστηριχθούν τόσο τα νησιά όσο και η χώρα εν γένει. Το μήνυμα, λοιπόν, που θα ήθελα να περάσω είναι το εξής: όταν ένας πρόσφυγας εισέρχεται σε ελληνικό έδαφος, ουσιαστικά εισέρχεται και σε ευρωπαϊκό έδαφος. Από κοινού, λοιπόν, μόνο, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτήν την κατάσταση. Η φύλαξη, λοιπόν, των συνόρων και η ανθρωπιστική αντιμετώπιση των ανθρώπων αυτών θα οδηγήσουν και θα φέρουν και μία τάξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα ζητήματα αυτά τα συζητήσαμε και με την Γερμανίδα καγκελάριο και στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής προεδρίας της Γερμανίας θα γίνουν όλα τα απαραίτητα βήματα και σας ευχαριστώ και πάλι θερμά για τη δυνατότητα αυτή που μου δίνετε.

Από γερμανικής πλευράς συμμετείχαν οι κ.κ: Ernst Reichel, πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα, Joachim Stamp, αναπληρωτής υπουργός για θέματα Μετανάστευσης, Μark Speich, υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για ομοσπονδιακές και ευρωπαϊκές υποθέσεις και Christian Wiermer, κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού, πρέσβης Ελένη Σουρανή, ο προϊστάμενος του οικονομικού γραφείου της Γενικής Γραμματείας πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης και ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας.

Πηγή: iefimerida.gr

Ο Πρόεδρος της Γκάνας Νάνα Ακούφο-Άντο, σε πολύ έντονη συναισθηματική φόρτιση, διάβασε μέσα στην Βουλή της Γκάνας, άρθρο με οδηγίες του Rockfeller Foundation από το 2010, για την υποθετική δημιουργία πιο ελεγχόμενων κρατών, και κοινοποίησε το βίντεο της δημόσιας ομιλίας του στο διαδίκτυο, μεταξύ άλλων και στο YouTube από όπου το βρήκα, όπου λίγο μετά τα 500 views, του το κατεβάσανε.

Σας μεταφέρω όπως μπορώ, γραπτώς, τι λέει στο βίντεο για το μέλλον μας:

-Κατασκευάστε έναν πολύ χαμηλής θνητότητας κορονοϊό. (0,2%)

-Κατασκευάστε επίσης, μία πολύ πιο θανατηφόρα έκδοση του ιού με θνητότητα (30%), ως plan b, εάν η επιβολή ελέγχου με τον πρώτο χαμηλής θνητότητας κορονοιό αποτύχει.

-Κατασκευάστε τους ιούς στο βιολογικό εργαστήριο του Winnipeg του Καναδά, και μεταφέρετέ τους στην Γιουχάν. της Κίνας.

-Κατασκευάστε εμβόλια, πιστοποιητικά ανοσίας, ψηφιακές ταυτοποιήσεις, και πρωτόκολλα για να γίνει υποχρεωτική η επιβολή τους παγκοσμίως, με την βοήθεια του Γκέιτς ID2020, και των προγνώσεων κοινωνικών αντιδράσεων του Γκέιτς Event201.

-Απελευθερώστε τον πρώτο ιό στην Γιουχάν., και ρίξτε την ευθύνη σε φυσικό αίτιο, και συγκεκριμένα στην ιχθυαγορά της Γιουχάν.

-Αρχικά υποτιμήστε δημοσίως την επικινδυνότητα του ιού, καθησυχάστε τον κόσμο, λέγοντάς του ότι ο ιός είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να διαδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο, και ότι δεν κινδυνεύει κανείς.

-Για όσο περισσότερο μπορείτε χρονικά, μην λαμβάνετε μέτρα προστασίας, μέχρι ο ιός να εξαπλωθεί παγκοσμίως.

-Όταν έχουν μολυνθεί αρκετοί άνθρωποι σε μια χώρα, επιβάλετε απαγόρευση ταξιδιών, πτήσεων, είσοδο και έξοδο από αυτήν την χώρα, αλλά κρατήστε την μόλυνση να συνεχίζεται μέσα σε αυτήν την χώρα.

-Όταν η μόλυνση έχει αυξηθεί ικανοποιητικά, επιβάλετε μικρού διαστήματος καραντίνα - απομόνωση, και επεκτείνετέ την σιγά σιγά κάθε τόσο, σταδιακά σε μεγαλύτερο διάστημα χρόνου.

-Γιγαντώστε την θνητότητα του ιού, καταμετρώντας ως θανάτους από κορονοιό, νεκρούς που δεν είχαν καμία σχέση με τον Κορονοιό, όπως ασυμπτωματικούς που ήταν απλά θετικοί στον Κορονοιό και πέθαναν από οποιονδήποτε λόγο, όπως νεκρούς που είχαν παρόμοια συμπτώματα με τον κορονοιό αλλά δεν διαπιστώθηκε ότι είχαν κορονοιό, και επίσης θανάτους ανθρώπων με πολλά υποκείμενα νοσήματα, που η επιδείνωση της υγείας τους και ο θάνατος τους, είχε ελάχιστη σχέση με τον κορονοιό, και απαγορέψτε τις νεκροψίες για όσο περισσότερο μπορείτε.

-Τρομοκρατήστε τον κόσμο, και σκληρύνετε την καραντίνα ώστε να φυτευτεί ο φόβος στους ανθρώπους, και παράλληλα να αυξηθούν οι διαμαρτυρίες και τα παράπονα για την καραντίνα και τα μέτρα προστασίας.

-Σε αυτό το σημείο ο Πρόεδρος της Γκάνας σχολιάζει, ότι αυτός είναι ο λόγος που η USA κατηγορεί τους Κινέζους ότι δώσανε λανθασμένα στοιχεία θνητότητας του ιού, αλλά οι Κινέζοι δεν κάνανε λάθος. Στην πραγματικότητα οι Κινέζοι δώσανε τα σωστά στοιχεία με την πραγματική πολύ χαμηλή θνητότητα του κορονοιού.
Αλλά επειδή ο ιός κατασκευάστηκε από το βαθύ κράτος της Αμερικής του Μπιλ Γκειτς, του Άντονι Φάουτσι, των Ρόκφελλερ, και την ατζέντα τους για μείωση πληθυσμού, γι΄αυτό και μπορούσαν να προβλέψουν με σιγουριά, ότι οι νεκροί στην Αμερική θα ξεπεράσουν τους 200.000, επειδή τα νούμερα είναι ψεύτικα. Ντροπή τους συμπληρώνει.

-Κρατήστε τις χώρες σε καραντίνα για όσο περισσότερο είναι δυνατόν, για να καταστραφεί όσο περισσότερο δυνατόν η οικονομία τους, να δημιουργηθούν κοινωνικές αντιδράσεις για την επιβολή και την σκληρότητα των μέτρων και κοινωνική διχόνοια, καταστρέψτε το δίκτυο προμηθειών ώστε να δημιουργηθεί μαζική έλλειψη τροφίμων, και αποδυναμώστε το ανοσοποιητικό σύστημα των ανθρώπων με την κοινωνική αποστασιοποίηση, μην επιτρέποντας να αλληλεπιδράσουν ο ένας με τα βακτήρια του άλλου, τον έξω κόσμο, δηλαδή τους παράγοντες που κρατούν το ανοσοποιητικό τους σύστημα σε εγρήγορση και ζωντανό, κάντε τους ευάλωτους σε ασθένειες.

-Επαναλάβετέ τους ότι η μόνη λύση για να βγουν από την καραντίνα είναι το εμβόλιο, αλλά εσείς οι πολιτικοί φορείς κάντε προκλητικές εμφανίσεις χωρίς μέτρα προστασίας, σαν να μην υπάρχει ο κορονοϊός.

-Επιτεθείτε και χλευάστε οποιαδήποτε είδηση για πιθανή θεραπεία του κορονοϊού, που δεν περιλαμβάνει την χρήση εμβολίου.

-Επεκτείνετε την καραντίνα ξανά και ξανά και ξανά, ανά διαστήματα 2 εβδομάδων, για να προκαλέσετε όλο και περισσότερους ανθρώπους να διαμαρτυρηθούν και να διαδηλώσουν και να αψηφήσουν την επικινδυνότητα του ιού.

-Τερματίστε την φάση1 της καραντίνας, έπειτα από αρκετή επιβολή καταστολής των διαμαρτυρόμενων, γύρω στον Ιούνιο του 2020, αλλά δηλώστε δημόσια ότι είναι πολύ νωρίς για τον τερματισμό της καραντίνας, αλλά θα την τερματίσουμε όπως και να 'χει.

-Μόλις η κοινωνία επιστρέψει στους κανονικούς ρυθμούς, περιμένετε μερικές εβδομάδες και μετά συνεχίστε να γιγαντώνετε τα κρούσματα και μετά τους θανάτους, ώστε να αρχίσετε να τους ετοιμάζετε την δεύτερη καραντίνα (φάση2) γύρω στον Οκτώβριο - Νοέμβριο, χαμηλώστε τους ξανά το ανοσοποιητικό με την χρήση μάσκας, και όταν έρθει η ώρα επιβολής της δεύτερης καραντίνας κατηγορείστε ότι φταίνε οι διαδηλωτές που δεν εμπιστεύονται την κυβέρνησή τους για την αύξηση των θανάτων, και γιγαντώστε περισσότερο τον πλασματικό αριθμό των θανάτων ώστε να φαίνεται πιο θανατηφόρο το δεύτερο κύμα κορονοϊού, και ρίξτε την ευθύνη στους διαδηλωτές λέγοντας τους ότι σας το είπαμε ότι είναι νωρίς για να διαδηλώνετε, και ότι εσείς φταίτε που θέλατε να πάτε στο κομμωτήριο, και οι λάθος επιλογές σας ευθύνονται για την μείωση των ελευθεριών σας.

-Τιμωρείστε αυστηρότερα τους παραβάτες στην δεύτερη καραντίνα, αντικαταστήστε τα πρόστιμα με (τζίετεμ?), απαγορέψτε τα ταξίδια, αυξήστε τα σημεία ελέγχου με την βοήθεια του στρατού, αυξήστε την παρακολούθηση και την ιχνηλασία του πληθυσμού με υποχρεωτικά applications, πάρτε τον έλεγχο της τροφής, των καυσίμων, έτσι ώστε οι άνθρωποι να έχουν πρόσβαση σε αυτά μόνο αν κρίνουν οι αρχές ότι είναι πραγματική ανάγκη και δώσουν άδεια, και διατηρήστε την δεύτερη καραντίνα πολύ περισσότερο από την πρώτη.

-Συνεχίστε να καταστρέφετε την παγκόσμια οικονομία, να υποβαθμίζετε την αλυσίδα εφοδιασμού, και μεγαλώστε την έλλειψη τροφίμων, κ.λπ.

-Διαλύστε κάθε δημόσια διαμαρτυρία με ακραία δύναμη, και στιγματίστε όποιον διαμαρτύρεται ως νούμερο ένα δημόσιο κίνδυνο-εχθρό, γι' αυτούς που είναι υπάκουοι-υποταγμένοι.

-Μετά από 6+μήνες καραντίνας, ξεκινήστε το πρόγραμμα εμβολιασμού, την πιστοποίηση εμβολιασθέντων, και κάντε τον εμβολιασμό υποχρεωτικό για όλους, δίνοντας προτεραιότητα σε αυτούς που ήταν υποταγμένοι από την αρχή, και επιτεθείτε σε αυτούς που είναι κατά όλου αυτού, λέγοντας ότι είναι κίνδυνος για όλους, και ότι δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στο φυσιολογικό εάν δεν εμβολιαστούν όλοι, και ότι είναι δημόσιοι εχθροί.

-Εάν η πλειοψηφία της κοινωνίας συμφωνήσει με την ατζέντα, τότε επιτρέψτε αυτούς τους ανθρώπους να εισέλθουν στο νέο μας σύστημα, στην νέα κανονικότητα, και παράλληλα μειώστε την δυνατότητα όσων αντιστέκονται να εργαστούν και να ταξιδέψουν.

-Εάν η πλειοψηφία της κοινωνίας αντισταθούν στην ατζέντα, τότε απελευθερώστε τον δεύτερο (sars/mers/hiv) υβριδικό ιό με την 30%+ θνητότητα, για να προκληθεί τεράστιος τρόμος, και να μετατραπεί γρήγορα η υπάκουη μειοψηφία σε πλειοψηφία, και πείτε τους "εμείς σας τα λέγαμε, αλλά δεν μας ακούγατε".

-Μετά εφαρμόστε το νέο οικονομικό σύστημα κρυπτονομίσματος του Bill Gates Microsoft patent 060606, που χρησιμοποιεί τις πληροφορίες σωματικών δραστηριοτήτων, που είναι βασισμένες πάνω στην ανθρώπινη συμπεριφορά και την προθυμία υποταγής, δηλαδή μια πιο καταστροφική έκδοση του Black Mirror - Fifteen Million Merits που χρησιμοποιεί το φαγητό, το νερό, την στέγαση, και άλλα απαραίτητα για διαβίωση, ως μέσον επιβολής του νέου οικονομικού συστήματος, το οποίο βασικά είναι το "Κάντε ότι σας πούμε να κάνετε και επιβραβευτείτε, με μεγαλύτερη πίστωση, σκορ, και πρόσβαση σε αγαθά που χρειάζεστε για να επιβιώσετε, ή αντισταθείτε σε ότι θέλουμε να κάνετε και τιμωρηθείτε με απαγόρευση πρόσβασης σε ότι χρειάζεστε για να ζήσετε".

-Σε αυτό το σημείο ο Πρόεδρος της Γκάνας, σταματάει και λέει στους συμπατριώτες του, ότι όλα όσα τους διάβασε έχουν καταγραφεί και ηχητικά, και ότι τους μοιράζει το ηχητικό ντοκουμέντο για να διαδώσουν σε όλους, και να ακούσουν όλοι, τι έχει σχεδιαστεί, από το Rockfeller Foundation, όπου κάποιος κατάφερε να διεισδύσει και να του φέρει την ηχογράφηση, και ότι αυτή την στιγμή την έχει αναρτήσει στο διαδίκτυο, άλλα μπορεί πολύ σύντομα να την κατεβάσουν, οπότε να την μοιραστούν και να την πολλαπλασιάσουν.

-Στην συνέχεια αναφέρετε στην Βίβλο, και λέει ότι αυτό εννοούσε η Βίβλος ότι η αποστολή της ανομίας γίνεται στα κρυφά, και ότι εύχεται ότι μέχρι το τέλος του 2020, με την βοήθεια του Θεού θα αποκαλυφθούν όλες αυτές οι άρρωστες μεθοδεύσεις που κατασκευάστηκαν με μυστικότητα, για να αναγκάσουν όλον το κόσμο να εμβολιαστεί, για να του επιτρέψουν να ζει, και να τον ελέγχουν πλήρως.

-Στην συνέχεια λέει ο Θεός να ευλογεί την Γκάνα και όλους τους ανθρώπους, και να ευλογήσει την αποστολή τους να γίνει μεγάλη και δυνατή για να αντισταθούν και να υπερασπιστούν την ελευθερία τους και το δίκαιο τους. "Πρέπει να αντισταθούμε στην καταπίεση και στα σχέδια του Μπιλ Γκειτς, του Τζορτ Σόρος, του Άντονι Φάουτσι, και την ατζέντα τους για μείωση πληθυσμού, αντιστεκόμαστε, δεν θα επιτύχουν, και ο Θεός είναι βοηθός μας, δεν θα τα καταφέρουν, και ο Θεός θα κρίνει μεταξύ ημών και αυτών που θέλουν να καταστρέψουν την ανθρωπότητα και να μας σπείρουν τον πανικό για να μας ξεγελάσουν και να γυρίσουν τον κόσμο ανάποδα, αλλά ο κόσμος δεν ανήκει σε αυτούς τους κακοήθεις ανθρώπους για κανέναν λόγο, όχι δεν θα γίνει το δικό τους, ο Θεός θα μας βοηθήσει να κάνουμε αυτό που μας λέει η εκκλησία του Ιησού Χριστού να κάνουμε, να τους αντισταθούμε μέχρι να τους αναγκάσουμε να αποτύχουν."

-Ο Πρόεδρος της Γκάνας Νάνα Ακούφο-Άντο ανήρτησε αυτή την δημόσια ομιλία του μέσα στην Βουλή της Γκάνας, σε μορφή βίντεο με τίτλο "President of Ghana Exposes how a Virus is the Perfect Narrative of Tyrants" διάρκειας 14 λεπτών πριν 2 μήνες περίπου στο διαδίκτυο, μεταξύ άλλων και στο Youtube, όπου πριν φτάσει στα 500 views, του το κατεβάσανε, με συνέπεια να κατεβεί από όλα τα social media.
Επειδή μου το κατεβάσανε και εμένα όταν το είχα δημοσιεύσει και δεν γνωρίζω αν θα μου επιτραπεί να το ξαναδημοσιεύσω στο διαδίκτυο, σας μετέφερα γραπτώς τι ειπώθηκε, στην δημόσια ομιλία του Προέδρου της Γκάνας στην Βουλή της Γκάνας.

Αφήνω ένα Link για την πατέντα 060606 που κατοχύρωσε επίσημα η Microsoft.
Καθώς και ένα Link για το Black Mirror - Fifteen Million Merits, με το οποίο επεξηγείτε η πατέντα της Microsoft.
 

gateoflight.blogspot.com

 
Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ