Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  5:41: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2020

Δείτε τη σκληρή αντιπαράθεση των δύο βουλευτών μετά την επισήμανση του αναπληρωτή Τομεάρχη Δικαιοσύνης της Ν.Δ. για τη «θεσμική ανοχή» του ΣΥΡΙΖΑ στη Χρυσή Αυγή 

Ο Τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. Κώστας Ζαχαριάδης κι ο αναπληρωτής Τομεάρχης Δικαιοσύνης Ν.Δ. Κώστας Καραγκούνης βρέθηκαν καλεσμένοι στον τηλεοπτικό σταθμό Attica TV και στην εκπομπή ΝΕΤ24 με τον Βασίλη Ταλαμαγκα.

Ο κ. Καραγκούνης, μεταξύ άλλων, απευθυνόμενος στον κ. Ζαχαριάδη, είπε: “Έχουν ακουστεί ακραία πράγματα. Δε χρησιμοποιούσαμε ψήφους της Χρυσής Αυγής γιατί βλέπω να γίνεται ένα “πανηγύρι” γύρω από αυτό το πράγμα. Είμαστε περήφανοι στην Νέα Δημοκρατία, που φέραμε το ναζιστικό μόρφωμα ενώπιον της δικαιοσύνης”.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Ζαχαριάδης δευτερολόγησε ως εξής: “Υπάρχει και η θεωρία των δύο άκρων. Δεν μπορούμε να είμαστε εμείς το ίδιο με τον Κασιδιάρη. Πρέπει να απολογηθείτε κάποια στιγμή γι’ αυτά όλα. Ξέρετε ποιοι είμαστε εμείς; Από πού ερχόμαστε; Έχουμε οικογένειες που έχουν χάσει ανθρώπους από τους Ναζί. Έχουν βασανιστεί άνθρωποι. Δεν το δέχομαι αυτό. Ξέρω ότι είστε ένας δημοκράτης πολιτικός κι ελπίζω να μην είναι αυτή η γραμμή του κόμματός σας αναφορικά με τα θέματα της Χ.Α”.

Δείτε την αντιπαράθεση των δύο στελεχών

protothema.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η χθεσινή (7/10/2020) απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ικανοποίησε το κοινό περί δικαίου αίσθημα, βάζοντας την οριστική ταφόπλακα σε ένα καρκίνωμα της ντόπιας πολιτικής σκηνής που ταλάνιζε την ελληνική κοινωνία, κυρίως τα τελευταία δέκα χρόνια. Είναι κατανοητή και απόλυτα σεβαστή η αίσθηση δικαίωσης του αγώνα τους, που έδωσαν οι γονείς και οι οικείοι των θυμάτων για την καταδίκη της ηγεσίας της εγκληματικής φιλοναζιστικής συμμορίας. Ήταν όμως η απόφαση αυτή ένα «γερό χαστούκι στο φασισμό»; Αποτέλεσε «νίκη της Δημοκρατίας», όπως διατείνονται ενθουσιωδώς οι πολιτικοί μας ταγοί και αναπαράγουν στεντορείως τα δημοσιογραφικά τους φερέφωνα;  

Όχι, γιατί τις εγκληματικές ενέργειες της Χρυσής Αυγής, τις εξέθρεψαν οι ίδιοι που έχυναν χθες κροκοδείλια δάκρυα μπροστά στις κάμερες για τα θύματά της. Γνωστές οι διασυνδέσεις της Χ.Α. με στελέχη της Ν.Δ. μέχρι τα υψηλότερα κλιμάκια της, που έχουν δει κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας. Ποικίλες οι διασυνδέσεις της Χ.Α. με τραπεζίτες, εφοπλιστές και εργοδοτικά κυκλώματα του μεγάλου κεφαλαίου, αλλά και με κέντρα χρηματοδότησης από την Γερμανία. Καταφανέστατη η προώθησή της από τους συστημικούς καναλάρχες και τους «αστέρες» της εγκάθετης δημοσιογραφίας κατά τα πρώτα χρόνια της επιβολής των μνημονίων. Γνωστός σε όλους ο ομφάλιος λώρος της με τους κρατικούς μηχανισμούς καταστολής και με αστυνομικά τμήματα όλης της χώρας. Η Χρυσή Αυγή ενισχύθηκε όσο καμία άλλη οργάνωση από τους παράγοντες του καθεστώτος, προκειμένου να εμφανιστεί ως το «αντίπαλον δέος» απέναντι στην επιβολή των μνημονίων, για να απορροφήσει έτσι τις αντιδράσεις μέρους του κόσμου και να μπει στο κοινοβούλιο φορώντας «αντισυστημικό» προσωπείο. Δίνοντας παράλληλα το άλλοθι σε όλους τους δωσίλογους και εθελόδουλους της πολιτικής σκηνής, σε όλους τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς του ξεπουλήματος της χώρας, να εμφανίζονται ως «δημοκράτες», ως «φρουροί της έννομης τάξης και της ομαλότητας» που οι ίδιοι παραβιάζουν κατάφωρα και καθημερινά σε βάρος του ελληνικού λαού. Αξιοποιώντας την ταυτόχρονα για να αμαυρώνουν, τόσα χρόνια, ως «εθνικιστική και σοβινιστική», την οποιαδήποτε αναφορά στο εθνικό συναίσθημα και τον πατριωτισμό του λαού ταυτίζοντάς την με τη συνθηματολογία της Χ.Α.! Εξέθρεψαν μόνοι τους το ερπετό με τις εντολές και τις ευλογίες των Βρυξελλών, που την προβάλανε και την χρησιμοποίησαν ως φόβητρο στους λαούς της Ευρώπης, ταυτίζοντας κάθε αντίδραση απέναντι στις επιλογές της Ε.Ε., με την ακροδεξιά και το νεο-ναζισμό!

Ο στόχος επετεύχθη και ο λαός, εξαντλημένος και αποκαμωμένος, έχει αποδεχθεί -κατά την εκτίμησή τους- την νέα «κανονικότητα» που οδηγεί στην εξόντωσή του. Η ώρα της αποδόμησης της Χ.Α. που ολοκλήρωσε το ρόλο της στην εξυπηρέτηση του καθεστώτος, είχε φτάσει εδώ και καιρό και η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, απέδειξε ότι τέτοια ερπετά γίνονται ανεξέλεγκτα όταν τα επιτρέπεις να γιγαντώνονται, διακινδυνεύοντας να σε εκθέσουν ανεπανόρθωτα όσο συνεχίζεις να τα υποθάλπεις. Ως εκ τούτου, η απόφαση για την καταδίκη τους ήταν προειλημμένη, παρά το θέατρο που παίχτηκε τον τελευταίο μήνα περί του εάν θα καταδικαστεί ή όχι η ηγεσία τους για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Μια απόφαση όμως που επέλεξαν να μην περάσει απλώς ως είδηση, αλλά να προκαλέσει όσο γίνεται μεγαλύτερη αίσθηση, προπαγανδίζοντας στον κόσμο την δήθεν «νίκη της Δημοκρατίας επί των νοσταλγών του φασισμού». Προβάλλοντας ηχηρά όλα τα συστημικά μέσα (μέχρι και ο Σκάι!) το συλλαλητήριο του κόσμου στο Εφετείο, έτσι ώστε να το εμπεδώσουμε όλοι ότι οι κυβερνώντες και η ψοφοδεής αντιπολίτευσή τους, δεν είναι ανθρωποθύτες του ελληνικού λαού αλλά ακραιφνείς δημοκράτες και εκφραστές του «συνταγματικού τόξου» απέναντι στους μοναδικούς κακούς που δικάζονται. Φροντίζοντας όμως παράλληλα οι κρατούντες, μετά από την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης, να στήσουν και τους συνήθης τραμπουκισμούς με τη ρίψη χημικών που εξαναγκάζει σε διάλυση τον κόσμο, μην και νομίσει κανένας ότι έτσι, ελεύθερα, μπορεί να ξανακατέβει σε άλλο –μη ελεγχόμενο αυτή τη φορά- συλλαλητήριο.

Όχι, δεν υπήρξε καμία «νίκη» της δημοκρατίας χθες, γιατί η δημοκρατία ψυχορραγεί από τους βιαστές της, τις κυβερνήσεις των τελευταίων δέκα χρόνων που κατακουρέλιασαν το σύνταγμα της χώρας με την πλήρη αδρανοποίησή του. Όσοι παρομοιάζουν τους δικαστές της χθεσινής απόφασης του Εφετείου με τον δικαστή Γιάννη Ντεγιάννη, το κάνουν είτε από πονηριά είτε από αφέλεια. Ο δικαστής Ντεγιάννης είχε αναλάβει το βάρος της δίκης εκείνων που κατέλυσαν άρθρα του συντάγματος και συνεπώς την δημοκρατία. Καμία σχέση λοιπόν γιατί οι υπαίτιοι της σημερινής αδρανοποίησης του συντάγματος και της ουσιαστικής κατάλυσης της δημοκρατίας στη χώρα μας, δεν έχουν καθίσει ακόμη στο σκαμνί. Αυτοί που δικάστηκαν χθες, δεν ήταν παρά εγκληματικές καρικατούρες των γερμανοτσολιάδων, των ταγματασφαλιτών και των συμμοριών της ξενόδουλης και καθαρόαιμα φασιστικής εθνικοφροσύνης, που δρούσε πάντα σαν δήμιος του λαού στην υπηρεσία ξένων και ντόπιων εντολοδόχων.

Όχι, το δικαστικό σύστημα δεν έχει καμία σχέση με αναστήματα τύπου Γ. Ντεγιάννη. Το σημερινό δικαστικό σύστημα έχει πλήρως αποδεχθεί το βιασμό του ελληνικού λαού. Κρίνοντας νόμιμα τα μνημόνια υποδούλωσης της χώρας, κλείνοντας τα μάτια και τ’ αφτιά στην αδρανοποίηση –και άρα την ντε φάκτο κατάλυση- του συντάγματος, κρίνοντας καθημερινά εκατοντάδες αποφάσεις σε βάρος του λαού και υπέρ των τραπεζικών του βιαστών. Παίρνοντας με καθυστέρηση ετών την απόφαση ότι η Χ.Α. είναι εγκληματική οργάνωση, όταν παρά τις δεκάδες καταγγελίες, ο Άρειος Πάγος την έκρινε επανειλημμένα ως νόμιμο πολιτικό κόμμα, την ίδια στιγμή που απέρριπτε πολιτικά κόμματα για ένα στραβογράφημα στο λογότυπό τους. Οι βιαιοπραγίες, οι στοχευόμενοι ομαδικοί ξυλοδαρμοί, το πούλημα «προστασίας» παράλληλα με τους νονούς της νύχτας σε καταστηματάρχες και επαγγελματίες και οι απόπειρες δολοφονίας, χρονολογούνται από τη 10ετία του ’90 και παρόλ’ αυτά, χρειάστηκε η εν ψυχρώ δολοφονία στο Κερατσίνι –και κυρίως η πολιτική εντολή απ’ όταν διαφάνηκε ότι το μόρφωμα αυτό τους είναι πλέον άχρηστο- για να ενεργοποιηθεί το δικαστικό σύστημα! Πού είναι λοιπόν η ακεραιότητα και η ανεξαρτησία των ανακριτικών, εισαγγελικών και δικαστικών αρχών, όταν απαιτείται εντολή υπουργού για να βγουν υποθέσεις από το αρχείο, χαρακτηριζόμενες μάλιστα μέχρι τότε ως «πλημμελήματα»; Ο Παύλος Φύσσας δεν θα είχε δολοφονηθεί αν οι δικαστικές αρχές έπρατταν τα αυτονόητα τότε που έπρεπε, μη επιτρέποντας τη γιγάντωση αυτής της εγκληματικής οργάνωσης με την είσοδό της στη βουλή, μέσα από την αναβάθμισή της σε νόμιμο πολιτικό κόμμα.

Όχι, δεν υπήρξε χθες «χαστούκι στο φασισμό». Η Χρυσή Αυγή δεν είναι ο φορέας του φασισμού στην Ελλάδα, αλλά ένα από τα συμπτώματα εκφασισμού της επίσημης πολιτικής που εκπορεύεται από τις δυνάμεις που κυβερνούν. Ο καθαυτό φασισμός έχει ριζώσει για τα καλά τα τελευταία δέκα χρόνια μέσα στα πρωθυπουργικά γραφεία και στους διαδρόμους των υπουργείων που εναλλάσσονται οι ξένοι σύμβουλοι, οδηγώντας τη χώρα στην οικονομική κατάρρευση και στο χείλος του εδαφικού διαμελισμού και τον λαό μας στην κοινωνική αποσύνθεση, την εξαθλίωση και την απελπισία. Ο φασισμός έχει γίνει δεύτερη φύση των κομμάτων που εναλλάσσονται στην κυβέρνηση, έχοντας αποδεχθεί ως πρώτιστο μέλημά τους το ξεπούλημα της πατρίδας και του λαού της. Έχει εγκατασταθεί μέσα σ’ ένα διεφθαρμένο κοινοβούλιο που ομολογεί την ουσιαστική αυτοκατάργησή του, αποδεχόμενοι οι βουλευτές το ρόλο τους ως πρωτοκολλητών αλλότριων αποφάσεων που καταλύουν την λαϊκή κυριαρχία προς όφελος ξένων δυνάμεων και ιδιοτελών συμφερόντων.

Ο φασισμός σήμερα εκπορεύεται από κάθε ικμάδα του συστήματος, από κάθε πόρο του αυτοκρατορικού μέηκ-απ με το οποίο προσπαθούν να φτιασιδώσουν το άθλιο πρόσωπο που κρύβεται πίσω από το μόρφωμα της Ε.Ε. Που με μια μονοκονδυλιά, διαγράφει κατακτήσεις αιώνων του ανθρώπινου πολιτισμού και της δημοκρατίας. Οικοδομώντας την απολυταρχία και ξαναγυρίζοντας τους λαούς της Ευρώπης σε μια νεοφεουδαρχία του μεσαίωνα. Αυτός είναι ο σημερινός φασισμός, που με πρωτοστατούσα την Γερμανία, θυμίζει ανομολόγητα σε όλους την παρακαταθήκη ενός εκ των οραματιστών της ευρωπαϊκής ενοποίησης και γνήσιου τέκνου της: «Θα ξαναγυρίσουμε και η γη θα τρέμει»!

Τα ηγετικά στελέχη της Χ.Α., παρόλο το θαυμασμό που τρέφουν στο ναζισμό, δεν έλαβαν υπόψη μία σημαντική πρακτική του από τους πρώτους διδάξαντες, τους Γερμανούς: Τους συνεργάτες τους, τους εξόντωναν όταν πλέον τους ήταν άχρηστοι. Την τύχη αυτοί κινδυνεύουν να έχουν και οι ίδιοι, αλλά και οι ντόπιοι κυβερνώντες που πειθήνια εφαρμόζουν τις εντολές Βρυξελών και Βερολίνου, οδηγώντας τη χώρα στην κατάρρευση και το λαό στον εξανδραποδισμό. Να είναι βέβαιοι ότι κανένας από τους προστάτες τους δεν θα ενδιαφερθεί να τους σταθεί, όταν η θύελλα της απαλλαγής από τα δεσμά θα τους σαρώσει.

Αθήνα, 8 Οκτωβρίου 2020

Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ

  

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας και το Τομέα Υγείας του για την αναχαίτιση της πανδημίας με αφορμή τα κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν στην Αιτωλοακαρνανία τις τελευταίες ημέρες έχουν πολύ ενδιαφέρον.

Κατά την ταπεινή άποψη του γράφοντος είναι στη σωστή κατεύθυνση. Κατά την ταπεινή άποψη όμως της στήλη ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει το λάθος να μιλά για μηδενική ενίσχυση του Νοσοκομείου Αγρινίου σε ιατρικό προσωπικό, όταν κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Υπάρχουν βέβαια ορισμένα κενά ακόμη. Κάποια μάλιστα σε ειδικότητες αιχμής.

Όμως όταν από την έναρξη της πανδημίας έχουν προσληφθεί έξι γιατροί και 73 άτομα νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, χωρίς να συνυπολογίζει κανείς και το πρόσφατο αποτέλεσμα της προκήρυξης για την ενίσχυση του Τμήματος Επειγόντως Περιστατικών με τέσσερις μόνιμους γιατρούς, είναι εκτός πραγματικότητας τα περί μηδενικής ενίσχυσης. Η πραγματικότητα είναι ότι υπήρξε ενίσχυση, ίσως σε κάποιες περιπτώσεις όχι τόσο στοχευμένη σε σχέση με τις ειδικότητες που απαιτεί η αντιμετώπιση της πανδημίας και σίγουρα υπάρχει ακόμη ανοικτό πεδίο περαιτέρω και πιο στοχευμένης ενίσχυσης.

Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Είναι προφανές ότι η χθεσινή απόφαση της Δικαιοσύνης να κρίνει ένοχη τη Χρυσή Αυγή για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης είναι ιστορική. Κάποια από τα διεθνή ΜΜΕ έσπευσαν δε να χαρακτηρίσουν τη χθεσινή καταδίκη του φασισμού και του ναζισμού στην Ελλάδα τη σημαντικότερη μετά τη δίκη της Νυρεμβέργης. Ίσως να είναι κομμάτι υπερβολικός αυτός ο χαρακτηρισμός, ίσως και όχι. Το σημαντικότερο μετά την πολιτική στις εκλογές και την ποινική χθες στο δικαστήριο καταδίκη της Χρυσής Αυγής είναι η Δημοκρατία και όλοι εμείς δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε αυτούς που φλέρταραν με τη Χρυσή Αυγή. Αυτούς που προσποιούνταν ότι δεν γνώριζαν περί τίνος πρόκειται. Αυτούς που θα την ήθελαν κάπως «σοβαρότερη». Αυτούς που την ανέχθηκαν. Επίσης η κοινωνία πρέπει να «σκοτώσει» και το χρυσαυγιτισμό που κρύβει μια μερίδα μέσα της.

«Ο νεοναζισμός, ο φασισμός, ο ρατσισμός και κάθε αντικοινωνικό και αντιανθρώπινο φαινόμενο συμπεριφοράς δεν προέρχεται από ιδεολογία, δεν περιέχει ιδεολογία, δεν συνθέτει ιδεολογία. Είναι η μεγεθυμένη έκφραση-εκδήλωση του κτήνους που περιέχουμε μέσα μας χωρίς εμπόδιο στην ανάπτυξή του, όταν κοινωνικές ή πολιτικές συγκυρίες συντελούν, βοηθούν, ενισχύουν τη βάρβαρη και αντιανθρώπινη παρουσία του» είχε πει ο μεγάλος Μάνος Χατζηδάκις. Ο αγώνας απέναντι σε αυτό το… κτήνος. Δεν τελείωσε χθες. Είναι διαρκής…

Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ολιγόλεπτη ήταν η αγόρευση της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου -Ελαφρυντικά μόνο για τους Μπούκουρα, Κουκούτση και Αλεξόπουλο που κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση

Να απορριφθούν τα ελαφρυντικά που ζήτησαν οι συνήγοροι των χρυσαυγιτών που κρίθηκαν ένοχοι για την εγκληματική οργάνωση ζήτησε στην ολιγόπεπτη αγόρευσή της η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου.
«Τι ελαφρυντικά να προτείνω όταν με την απόφαση σας έχετε αναγνωρίσει ότι διέπραξαν εγκληματικές πράξεις που εβλαψαν το δημοκρατικό πολίτευμα και την κοινωνία. Τι ελαφρυντικά να προτείνω; Να απορρηφθούν όλα», είπε η κυρία Οικονόμου. Αναγνώρισε ωστόσο ότι πρέπει να αναγνωρισθεί ελαφρυντικό στους πρώην βουλευτές Μπούκουρα, Κουκούτση και Αλεξόπουλο, που έχουν κριθεί ένοχοι για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση.

Αν τελικώς το δικαστήριο δεν αναγνωρίσει ελαφρυντικά τότε δεν υπάρχει περίπτωση να «πέσει» το πλαίσιο των προβλεπόμενων ποινών. Αυτή την ώρα στο δικαστήριο δευτερολογούν επί της πρότασης της εισαγγελέως για τα ελαφρυντικά οι συνήγοροι της υπεράσπισης.

Τα επόμενα στάδια της διαδικασίας μέχρι την ανακοίνωση των ποινών

Η εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου έλαβε το λόγο λίγα λεπτά μετά τη μία το μεσημέρι για να αγορεύσει επί των ελαφρυντικών που ζήτησαν χθες οι συνήγοροι υπεράσπισης των καταδικασθέντων.

Στο δικαστήριο δεν βρίσκεται κανείς από τους πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής που καταδικάσθηκαν είτε για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωση είτε για συμμετοχή και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Μέχρι αυτή την ώρα στο δικαστήριο βρίσκονται επτά εκ των 65 ατόμων που κρίθηκαν ένοχοι,

Ο δεύτερος γύρος -χωρίς καθόλου χρονοτριβές- ξεκίνησε αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης και αφορά τις ποινές που θα επιβληθούν σε όσους χρυσαυγίτες κρίθηκαν ένοχοι.

Στόχος των λειτουργών της δικαιοσύνης να τελειώνει ό,τι αφορά αυτή τη δίκη που κράτησε 5,5 χρόνια, όσο πιο γρήγορα γίνεται. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, μέχρι το τέλος της ημέρας να ανακοινωθέι και η τελική απόφαση.

Η σημερινή διαδικασία που αναμένεται να είναι πολύωρη θα διεξαχθεί σε τρεις «κύκλους».

Ο πρώτος ξεκινησε με την αγόρευση της εισαγγελέως επί των ελαφρυντικών που ζήτησαν οι συνήγοροι των κατηγορουμένων, οι οποίοι στη συνέχεια θα δευτερολογήσουν επί της πρότασης. Στη συνέχεια το δικαστήριο θα αποσυρθεί για να ανακοινώσει την απόφασή του.

Με αγόρευση της εισαγγελέως θα ξεκινήσει και ο δεύτερος «κύκλος» που θα αφορά τις ποινές. Μετά την πρόταση της εισαγγελέως, οι συνήγοροι των μελών της Χρυσής Αυγής θα ζητήσουν την επιβολή της ελάχιστης ποινής με το δικαστήριο να αποσύρεται για να αποφανθεί εκ νέου. Μετά την απόφαση του δικαστηρίου θα υπάρξει και ανακοίνωση επί της επιμέτρησης και συγχώνευσης των ποινών.

Μετά και τη διαδικασία αυτή το δικαστήριο θα ανακοινώσει τις οριστικές του αποφασεις στον τρίτο «κύκλο» και θα ενημερώσει τις αστυνομικές διευθύνσεις στις περιφέρειες στις οποίες ζουν μέλη της Χρυσής Αυγής που θα έχουν καταδικαστεί και τυχόν δεν θα βρίσκονται στο δικαστήριο.

Όπως ανέφεραν νομικές πηγές σε περίπτωση που το δικαστήριο αποφασίσει να μην χορηγήσει αναστολές στην εκτέλεση των ποινών, τότε για τους καταδικασθέντες που δεν θα παραβρίσκονται στη δικαστική αίθουσα, έχει τη δυνατότητα να ζητήσει την βίαιη προσαγωγή τους ή τη σύλληψή τους. Πάντως, χθες, όπως άλλωστε και καθ΄ όλη τη διάρκεια της δίκης επί 5,5 έτη, ουδείς από τους καταδικασθέντες, πλέον, πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής ήταν παρόντες στο δικαστήριο.

Σημειώνεται ότι η απόφαση επί των ελαφρυντικών είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς θα καθορίσει και το ύψος των ποινών που θα επιβληθούν σε όσους κρίθηκαν ένοχοι. Αρκεί να αναφερθεί πως για το αδίκημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης (για το οποίο χθες κρίθηκαν ένοχοι επτά πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής) το πλαίσιο της ποινής είναι από 5 μέχρι 15 έτη κάθειρξης.

Αν όμως, αναγνωριστούν ελαφρυντικά, τότε οι προβλεπόμενες ποινές πέφτουν σημαντικά και κυμαίνονται από 2 μέχρι 8 έτη κάθειρξης. Αντιστοίχως, για όσους καταδικάσθηκαν για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση το πλαίσιο ποινής είναι από 5 έως 10 έτη κάθειρξη. Αν όμως αναγνωριστεί ελαφρυντικό οι ποινές πέφτουν σε 1 έως 5 έτη κάθειρξης. Σε ό,τι αφορά στο αδίκημα της ανθρωποκτονίας προβλέπονται ισόβια ενώ για τις απόπειρες ανθρωποκτονιών πολυετείς καθείρξεις.

Στο δικαστήριο βρίσκεται ήδη η Μάγδα Φύσσα για να παρακολουθήσει και τη σημερινή διαδικασία:

Τα ελαφρυντικά και η ιστορική απόφαση

Μέχρι αργά το βράδυ της Τετάρτης οι καταδικασθέντες ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, επικαλέστηκαν στο δικαστήριο σειρά ελαφρυντικών για να τύχουν μιας πιο ήπιας ποινικής μεταχείρισης.

Ενδεικτικά, ο Ηλίας Κασιδιάρης ζήτησε τέσσερα ελαφρυντικά. Συγκεκριμένα ζήτησε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, του πρότερου βίου, της ειλικρινούς μεταμέλειας αλλά και της μη εύλογης διάρκειας της δίκης.

Τα περισσότερα από αυτά τα ελαφρυντικά τα ζήτησε άλλωστε και η συντριπτική πλειονότητα των καταδικασθέντων με κάποιους μάλιστα εξ αυτών να επικαλούνται ως στοιχείο για την αναγνώριση ελαφρυντικού, το γεγονός ότι παντρεύτηκαν δυο φορές την ίδια γυναίκα ή ότι έχουν φιλοζωικά αισθήματα. Πάντως σχεδόν όλοι οι συνήγοροι όσων κρίθηκαν ένοχοι έκαναν λόγο για παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητάς των εντολέων τους και ανέφεραν πως θα καταθέσουν προσφυγές στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η ιστορική συνεδρίαση της Τετάρτης ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 το πρωί με την πρόεδρό του Μαρία Λεπενιώτη να ανακοινώνει την ιστορική ετυμηγορία επί της ενοχής. «Γιε μου τα κατάφερες» ήταν τα πρώτα λόγια της Μάγδας Φύσσα, μητέρας του Παύλου Φύσσα, στο άκουσμα της απόφασης. Μιας απόφασης με ιστορικό αποτύπωμα, καθώς με αυτή η Χρυσή Αυγή κρίθηκε εγκληματική οργάνωση. Η απόφαση μάλιστα αυτή ελήφθη με ομοφωνία.

Συγκεκριμένα, επτά πρώην βουλευτείς της Χρυσής Αυγής κρίθηκαν, χθες, ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Πρόκειται για τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Ιωάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρο και Αρτέμη Ματθαιόπουλο.

Ακόμη, ένοχοι για ένταξη και συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής κρίθηκαν οι πρώην βουλευτές: Παν. Ηλιόπουλος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Αντ. Γρέγος, Νικόλαος Μίχος, Νικόλαος Κούζηλος, Κων. Μπαρμαρούσης, Ευστ. Μπούκουρας, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Μιχ. Αρβανίτης, Ελένη Ζαρούλια και Δημήτριος Κουκούτσης. Ως μέλη της ίδιας εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκαν και οι πυρηνάρχες Γιώργος Πατέλης και Αναστάσιος Πανταζής.

Για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ομόφωνα ένοχος κρίθηκε ο Γιώργος Ρουπακιάς που έχει ομολογήσει ότι διέπραξε το στυγερό έγκλημα και 15 ακόμη από τους συνολικά 18 κατηγορούμενους για την συγκεκριμένη εγκληματική πράξη.

Για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος των Αιγύπτιων αλιεργατών ένοχοι κρίθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι. Σε ό,τι αφορά την υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ οι δικαστές μετέτρεψαν την αρχική κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος τριών εκ των τεσσάρων αρχικών παθόντων. Για τον τέταρτο παθόντα το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία σε απλή σωματική βλάβη και έπαυσε οριστικά την ποινική δίωξη ως προς το συγκεκριμένο πρόσωπο λόγω παραγραφής.

Αναφορικά με το αδίκημα της διακεκριμένης οπλοκατοχής (κακούργημα) το δικαστήριο το μετέτρεψε σε απλή οπλοκατοχή για τους πρώην βουλευτές Γερμενή, Κασιδιάρη Μιχαλολιάκο, Λαγό, Μίχο και Μπούκουρα.

Τέλος, το δικαστήριο κατά περίπτωση έκρινε ενόχους 8 κατηγορούμενους για παράνομη οπλοκατοχή.

Το σχέδιο της ΕΛΑΣ

Σε 24ωρη επιφυλακή βρίσκεται πλέον το ειδικό τμήμα της Ασφάλειας, το Τμήμα Αναζητήσεων, προκειμένου να κινηθεί άμεσα στην περίπτωση που η Εισαγγελία εκδώσει εντάλματα σύλληψης για τα μέλη της Χρυσής Αυγής που καταδικάστηκαν για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν ήδη στα αρχεία της Ασφάλειας καταχωρημένα τα στοιχεία των μελών της εγκληματικής οργάνωσης όπως η διεύθυνση κατοικίας όμως οι αστυνομικοί είναι σε θέση να γνωρίζουν τις κινήσεις των μελών της εγκληματικής οργάνωσης προκειμένου να μην υπάρξουν απρόοπτα που θα φέρουν σε δύσκολη θέση τις αρχές ασφαλείας.

Για τον λόγο αυτό, έχει συσταθεί ομάδα άμεσης επέμβασης που όταν πάρει στα χέρια της τα εντάλματα σύλληψης θα κινηθεί παράλληλα και ταυτόχρονα για να τους εντοπίσει.

Ειδικά για τους επτά κατηγορουμένους που κρίθηκαν ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, δηλαδή τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Χρήστο Παππά, Γιώργο Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρο, Αρτέμη Ματθαιόπουλο και Γιάννη Λαγό, οι ενέργειες είναι συγκεκριμένες.

Όμως θα πρέπει να επισημανθεί ότι ειδική περίπτωση αποτελεί ο Γιάννης Λαγός ο οποίος είναι ευρωβουλευτής και έχει ασυλία. Αν βέβαια, καταδικαστεί σε φυλάκιση, τότε θα κατατεθεί επίσημο αίτημα από τις ελληνικές αρχές στον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, ο οποίος θα συγκροτήσει ειδική επιτροπή για να εξετάσει το αίτημα και στη συνέχεια θα γίνει ψηφοφορία.

Ερμητικά κλειστό το σπίτι του Μιχαλολιάκου

Στο σπίτι της οικογένειας του Νίκου Μιχαλολιάκου, πάντως, τα παντζούρια είναι ερμητικά κλειστά εν αναμονή της απόφασης του δικαστηρίου.

Δείτε φωτογραφίες:

protothema.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Σε συνέχεια της εξαιρετικής συνεργασίας που έχουμε με τον Δήμαρχο Ναυπακτίας, κ. Βασίλη Γκίζα, και το Δημοτικό Συμβούλιο, επισκέφτηκα σήμερα για μία ακόμα φορά το Δημαρχείο Ναυπακτίας.

Είχαμε μία ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση για τα ζέοντα αναπτυξιακά και οικονομικά ζητήματα της περιοχής, καθώς και για τα θέματα της καθημερινότητας.

Συζητήσαμε διεξοδικά το ζήτημα της προώθησης των έργων Υποδομής στη Ναυπακτία. Επανέλαβα τη διαρκή και σταθερή στήριξή μου στις πρωτοβουλίες του Δήμου για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης και την ανάδειξη και αξιοποίηση όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Ναυπάκτου.

Επιπλέον, ανέπτυξα στον Δήμαρχο κ. Γκίζα και τους συνεργάτες του τα σημαντικά οφέλη για την οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας που θα προκύψουν στον τόπο μας εάν υλοποιηθεί άμεσα η πρόταση μου για μια συνολική, μεσομακροπρόθεσμη αναπτυξιακή μελέτη - Business Plan - για το μέλλον και τις συγκεκριμένες προοπτικές της Αιτωλοακαρνανίας.

Τέλος, με την ευκαιρία του εορτασμού της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου, μετέφερα τις ευχές μου στον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο. Η Ναυμαχία της Ναυπάκτου υπήρξε από τις σημαντικότερες στην παγκόσμια ιστορία. Κι όπως την περιέγραψε ο συγγραφέας του «Δον Κιχώτη» Μιγκέλ ντε Θερβάντες, που συμμετείχε στη Ναυμαχία κι έχασε το αριστερό του χέρι: «Ήταν η πιο μεγαλόπρεπη στιγμή που γνώρισαν οι περασμένοι ή τούτοι οι σημερινοί καιροί, ή που θα δούνε οι μελλούμενοι». Και δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς, αφού τη μέρα εκείνη διαλύθηκε ο οθωμανικός μύθος. Η έκβαση της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου υπήρξε καθοριστική για την ανθρωπότητα και τον δυτικό κόσμο. Δυστυχώς, φέτος δεν μπορούμε να την τιμήσουμε με τη λαμπρότητα που της αρμόζει, λόγω των έκτακτων συνθηκών της πανδημίας. Στις καρδιές μας, όμως, παραμένει άσβεστη η φλόγα των αγωνιστών που έδωσαν με αυταπάρνηση τη σπουδαία αυτή μάχη.

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

 

Αθήνα, 06/10/2020

ΕΡΩΤΗΣΗ

Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

ΠΡΟΣ:           Τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Τον κ. Υπουργό Εσωτερικών

ΘΕΜΑ:          «Παράνομη αμμοληψία από το ποτάμι της Ερμίτσας στην Καμαρούλα Αγρινίου»

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Γινόμαστε αποδέκτες οργισμένων διαμαρτυριών από κατοίκους της Καμαρούλας του Αγρινίου, αναφορικά με τη λεηλασία αδρανών υλικών (αμμοληψία) από το κοντινό τους ποτάμι της Ερμίτσας, στις θέσεις Λογγά και Δέση, του ως άνω Δήμου. Θεωρούν ότι η παραπάνω ενέργεια επιφέρει περαιτέρω οικολογική υποβάθμιση στο ποτάμι και καταστροφές σε βασικές υποδομές, όπως γέφυρες, φράγματα, αύλακες, πηγάδια, αντλιοστάσια, κλπ. Ενδεικτικό, μάλιστα, θεωρούν οι ανωτέρω κάτοικοι, πως είναι το γεγονός ότι, στις παραπάνω περιοχές δεν έρεε νερό τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι κάτοικοι έχουν αναρτήσει στα καφενεία του χωριού κολάζ με φωτογραφίες, που αποκαλύπτουν το μέγεθος της προαναφερθείσας καταστροφής, συνοδευόμενες από το ακόλουθο κείμενο: «Υποχρέωση όλων μας, δημοτών και κατοίκων του ομορφότερου χωριού της περιοχής, είναι να καταγγέλλουμε στην κοινοτική αρχή, κάθε αυθαιρεσία στο περιβάλλον μας, κάθε καταπάτηση κοινοτικής περιουσίας και γενικά κάθε παράνομη δραστηριότητα που θίγει πρώτα απ’ όλα το φιλότιμό μας. Η καταγγελία - και μάλιστα επώνυμη- είναι πράξη αξιοπρέπειας και ευθύνης».

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

  • Έχει εκδοθεί οποτεδήποτε νόμιμη άδεια από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς φορείς, προκειμένου για αμμοληψία από το ανωτέρω ποτάμι της Ερμίτσας, στις θέσεις Λογγά και Δέση, του Αγρινίου; Αν ναι, έχετε γνώση περί του αν έχει παρακολουθήσει η ως άνω αρμόδια υπηρεσία, είτε εφ’ άπαξ, είτε επανειλημμένως, αν εφαρμόστηκαν ή εφαρμόζονται οι περιβαλλοντικοί όροι αποκατάστασης του εν λόγω ποταμού;
  • Προτίθεσθε να προβείτε, άμεσα, στις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση των όποιων βλαβών έχουν προκύψει, εξ’ αιτίας της ανωτέρω αμμοληψίας σε τοπικές υποδομές, όπως το άνω αναφερόμενο φράγμα ή η επίσης αναφερόμενη γέφυρα, πριν η καταστροφή γίνει ολοκληρωτική;
  • Έχετε καταρτίσει σχέδια εξεύρεσης και χωροθέτησης ζωνών αλλά και μεθόδων περιφρούρησης της σύννομης αμμοληψίας στην άνω περιοχή, ώστε να πάψουν οριστικά οι όποιοι επίδοξοι παραβάτες, είτε φυσικά πρόσωπα, είτε εταιρείες, να δημιουργούν τεράστια περιβαλλοντικά προβλήματα, με τη διενέργεια παράνομων αμμοληψιών;

Ο Ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

 

Αθήνα, 06/10/2020

ΕΡΩΤΗΣΗ

Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

ΠΡΟΣ:           Τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Τον κ. Υπουργό Εσωτερικών

ΘΕΜΑ:           «Ανάγκη κατασκευής μόνιμης γέφυρας σε νευραλγικό σημείο του ποταμού Ευήνου στην Αιτωλοακαρνανία»

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Τα πρόσφατα έντονα καιρικά φαινόμενα παρέσυραν τμήμα από την πρόχειρη μικρή γέφυρα, που εξυπηρετεί τα χωριά της Μακρυνείας και ενώνει τον Δήμο Ναυπακτίας με τον Δήμο Αγρινίου, στον οικισμό Παραδείσι, που συνορεύει με το Τρίκορφο Ναυπακτίας. Η μικρή ανωτέρω γέφυρα χρησιμοποιείται από πολλούς οδηγούς, που την επιλέγουν ως συντομότερο δρόμο για να εισέλθουν στην Ιόνια Οδό ή για να επισκεφτούν τις περιουσίες τους. Σύμφωνα, δε, με τα όσα αναφέρει δημοσίευμα, πριν χρόνια, είχαν κατασκευαστεί δυο βάσεις για να αναγερθεί πάνω τους η μόνιμη γέφυρα, που θα ένωνε τους δύο ως άνω Δήμους. Ωστόσο, τα ορμητικά νερά του ποταμού, με σύμμαχο τις χωρίς έλεγχο αμμοληψίες, γκρέμισαν τις βάσεις, απομακρύνοντας την πιθανότητα κατασκευής μόνιμης γέφυρας.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

  • Προτίθεσθε να προβείτε άμεσα στην επιθεώρηση, επισκευή και ενίσχυση της υπάρχουσας πρόχειρης γέφυρας, έτσι ώστε να ομαλοποιηθεί η οδική κυκλοφορία στην άνω περιοχή;
  • Προτίθεσθε να επανεξετάσετε το ενδεχόμενο κατασκευής μόνιμης γέφυρας στο ανωτέρω σημείο, λαμβάνοντας υπόψη ότι η άρτια ζεύξη του Ευήνου ποταμού στα σημεία απόληξης της άνω πρόχειρης γέφυρας θα επιτρέπει τη διέλευση σε βαρύτερα οχήματα (π.χ. πυροσβεστικά σε περίπτωση πυρκαγιάς) και θα διευκολύνει κατά πολύ τη διαδρομή των ντόπιων κατοίκων προς νοσοκομεία της Πάτρας;

Ο Ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ