Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  10:06: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 02 Οκτωβρίου 2020

Δηλαδή οι τομείς όπου έχει αποδεδειγμένα «πατώσει» η κυβέρνηση κατά την εταιρία δημοσκοπήσεων «δεν ενδιαφέρουν» τους πολίτες.

Μεγάλος προβληματισμός γεννάται εκ νέου για την ορθή αποτύπωση των προθέσεων της κοινής γνώμης από τις δημοσκοπικές έρευνες και τον τρόπο που διεξάγονται οι έρευνες αυτές, μετά την δημοσιοποίηση της χθεσινής δημοσκόπησης της εταιρείας Metron Analysis  όπου στους τομείς που «καίνε» τους πολίτες, αίφνης οι ερωτώμενοι παρουσιάζονται τελείως αδιάφοροι για αυτά τα προβλήματα.

Απίστευτό; Κι όμως, ιδού τα νούμερα.
Το 11% απαντά ότι σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας είναι η εξωτερική πολιτική, το 9% η ανεργία και μόλις το 7% το Προσφυγικό/Μεταναστευτικό. 

Για την δε Παιδεία, σημαντικότερο πρόβλημα την θεωρεί το... αστρονομικό 2% με 700 καταλήψεις να βρίσκονται σε εξέλιξη και με άλλα να κλείνουν λόγω κορωνοϊού και με τα Ελληνόπουλα για μια ακόμη χρονιά στην ουσία να μην κάνουν σχολείο. 

Άρα 91% δεν ενδιαφέρεται για την ανεργία, το 89% δε νοιάζεται γα τα εθνικά θέματα και το 93% αδιαφορεί για το προσφυγικό!

Δηλαδή σε οποιοδήποτε ζήτημα «καίει» τους πολίτες, όπως το μεταναστευτικό, η οικονομία και τα εθνικά θέματα, οι πολίτες παρουσιάζονται σα να μην τους ενδιαφέρει ποσώς ή σα να μην ζουν εδώ αλλά στη Νέα Ζηλανδία.

Αρκεί να προσθέσουμε ότι, πώς γίνεται να θεωρεί το 9% σημαντικότερο πρόβλημα την ανεργία όταν το 22-25% του ενεργού πληθυσμού είναι άνεργο;

Επίσης, παρουσιάζεται μια υπερμεγέθη διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου.

 Η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 37,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ 20%. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 5,4%, το ΚΚΕ με 4,6%, η Ελληνική Λύση με 4,5% και το ΜέΡΑ 25 με 2,7%.

Πόσο λογικό είναι το κόμμα της αντιπολίτευσης να έχει 11 μονάδες λιγότερο από ότι πήρε στις εκλογές του 2019. Δηλαδή όλοι αυτοί που το ψήφισαν τότε, δεν είχαν απογοητευτεί αρκετά από την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και απογοητεύτηκαν τώρα που είναι στην αντιπολίτευση, κυβερνάει άλλος και σε όλους τους κρίσιμους τομείς, αυτός ο «άλλος» έχει «πατώσει»;

Έχουμε επομένως μια «μαγική» εικόνα η οποία δεν συνάδει με την πραγματικότητα.  

Υπάρχει ζήτημα με το πως διεξάγονται οι δημοσκοπήσεις, ο τρόπος διερεύνησης των τάσεων της κοινής γνώμης.

Εδώ αξίζει να προσθέσουμε πως η μέθοδος των δημοσκοπήσεων που ακολουθείται από τις περισσότερες εταιρείες είναι απίστευτα διαβλητή: Αυτό γιατί το σώμα των ψηφοφόρων  επιλέγεται από συγκεκριμένους καταλόγους (όπως έχει αποκαλύψει το pronews.gr) οι οποίοι προφανώς έχουν πολύ ισχυρό μέσα το στοιχείο της προτίμησης στο κυβερνών κόμμα. 

Αυτή τη στιγμή, η κυβέρνηση με τη βία υπερβαίνει το 30% και αυτό ως τελική αναγωγή ψήφου.

Το ποσοστό αυτό είναι απόρροια της πολίτικης της  σε διάφορα ζητήματα, όπως τα μέτρα κατά του κορωνοϊού, ο κίνδυνος για τα εθνικά θέματα και η διαπραγμάτευση για το Αιγαίο συνολικά, το Σκοπιανό,  η οικονομική πολιτική κ.α.

Το μόνο που «διαχώριζε» τη ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν οι Πρέσπες, αλλά τώρα η ΝΔ έχει γίνει ο καλύτερος υποστηρικτής της Συμφωνίας των Πρεσπών και αυτό το λέει ο ίδιος ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, ο Ζόραν Ζάεφ. 

Ο Ζόραν Ζάεφ είπε την κορυφαία ατάκα «ευχαριστώ τον Κυριάκο για όσα έχει κάνει για την Βόρεια Μακεδονία» και μερικές μέρες αργότερα εμφανίστηκε η περίφημη λέξη «ιστορική» στην συμφωνία των Πρεσπών στο κοινό ελληνοαμερικανικό ανακοινωθέν.  

Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί τώρα να δείχνει «καταβεβλημένος» αλλά αυτό δεν θα κρατήσει για πολύ, αφού φρόντισε η ίδια η κυβέρνηση της ΝΔ να τον «ξεπλύνει». 

Την ίδια στιγμή η κοινωνία είναι στα όριά της από τα μέτρα κατά του κορωνοϊού, που έχει γίνει κορυφαία πολιτική της κυβέρνησης και επηρεάζουν την οικονομική ζωή και  εξαντλούν τον Έλληνα φορολογούμενο, αλλά ο ιός εξαπλώνεται στο κέντρο της πρωτεύουσας ανάμεσα σε… αλλοδαπούς, που δεν θα έπρεπε να βρίσκονται καν στη χώρα.

Μια που είπαμε για αλλοδαπούς, όπως αναφέρει η έρευνα το... 93% των πολιτών δεν ενδιαφέρεται για το μεταναστευτικό αλλά ένας στους τρεις ανησυχεί για την υγεία του όταν ξέρει πως τα μισά κρούσματα κορωνοϊού και οι μισοί νοσηλευόμενοι είναι αλλοδαποί.

Πόσο λογικά είναι όλα αυτά;

pronews.gr

 
Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Επισκέφτηκα σήμερα τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Αντρέα Λυκουρέντζο, με τον οποίον συζητήσαμε για τα μέτρα στήριξης των πληγέντων αγροτών της Αιτωλοακαρνανίας από τον κυκλώνα "Ιανό" και τις συνθήκες λειτουργίας του ΕΛΓΑ Αγρινίου.

Ευχαρίστησα τον κ. Λυκουρέντζο για την άμεση αποδοχή του αιτήματος μου για την ένταξη των αγροτών της Αιτωλοακαρνανίας στον συμψηφισμό των ζημιών. Αναφερθήκαμε εκτενώς στην ανάγκη άμεσης ολοκλήρωσης των εκτιμήσεων και άμεσης έκδοσης των πορισμάτων εκτίμησης, προκειμένου να καταβληθούν το ταχύτερο δυνατό οι αποζημιώσεις στους αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας που επλήγησαν από τον κυκλώνα ΙΑΝΟ.

Μετέφερα στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ την ανάγκη υλοποίησης μικρών βελτιωτικών παρεμβάσεων στις κτιριακές εγκαταστάσεις του υποκαταστήματος του Αγρινίου και την παράλληλη ενίσχυση του με ηλεκτρονικό εξοπλισμό, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, GPS, τηλεπισκόπηση GIS.

Τέλος, απηύθυνα πρόσκληση στον κ. Λυκουρέντζο, την οποία αποδέχθηκε με χαρά ώστε να επισκεφτεί, το ταχύτερο δυνατό, την Αιτωλοακαρνανία και το Υποκατάστημα του Οργανισμού στο Αγρίνιο.

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου διεξήχθησαν αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Όπως γνωστοποιήθηκε πρώτος σε σταυρούς ήταν ο Ξηρομερίτης μας Γεράσιμος Μαλούσης καταγράφοντας ένα πολύ υψηλό ποσοστό ψήφων.

xiromeronews.gr

Κατηγορία ΕΚΛΟΓΙΚΑ

Σπήλιος Λιβανός: Εύχομαι μετά τις καταλήψεις να μην στηρίξετε και τους κουκουλοφόρους

Πεδίο νέων τριβών κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή αποτέλεσαν τα χθεσινά επεισόδια κατά τη διάρκεια της μαθητική πορείας στο κέντρο της Αθήνας, με ανταλλαγή κατηγοριών περί αυταρχισμού και υποκίνησης των κινητοποιήσεων.

Την αρχή έκανε στην Ολομέλεια, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος κατήγγειλε  την κυβέρνηση για αυταρχισμό και αστυνομική βία κατά των μαθητών, χαρακτηρίζοντας εκ νέου «απολύτως δικαιολογημένες» τις αντιδράσεις τους και «μέσο αυτοπροστασίας» έναντι του κορωνοϊού τις καταλήψεις.

«Κουκουλοφόροι ταραξίες αμαύρωσαν την μαθητική διαμαρτυρία», σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Σπήλιος Λιβανός και πρόσθεσε: «Προφανώς δεν έχουν σχέση μαθητές και κουκουλοφόροι. Οι αστυνομικοί σε αντίθεση με όσα είπε ο κ. Ραγκούσης  διακινδύνευσαν την ζωή τους για να προστατέψουν την ζωή των υπολοίπων», εκφράζοντας δηκτικά την προσδοκία μετά τις καταλήψεις ο ΣΥΡΙΖΑ να μην στηρίξει και τους κουκουλοφόρους.

«Εύχομαι η θέση σας η προχθεσινή εδώ στη Βουλή, όπου στηρίξατε τις καταλήψεις, παρότι αυτές είναι παράνομες, να μην συνεχιστεί και σήμερα και να στηρίξετε τους κουκουλοφόρους έξω από τη Βουλή στους δρόμους της Αθήνας» είπε ο Σπήλιος Λιβανός ενώ σε σχέση με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στις καταλήψεις διερωτήθηκε με νόημς: «Η θέση της κυβέρνησης και της υπουργού Παιδείας είναι σαφής: είναι ανοιχτοί στο διάλογο με ανοιχτά σχολεία. Εσείς τι λέτε;”

Στα πυρά περί άσκησης βίας κατά των μαθητών, επέμεινε ο κ. Ραγκούσης, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να συκοφαντήσει τις κινητοποιήσεις τους. Προκάλεσε, δε, αίσθηση, όταν στην προσπάθειά του να πάρει σαφείς αποστάσεις από πιθανούς κουκουλοφόρους ταραξίες μίλησε αρχικά απλώς για «παρατράγουδο».

Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Κώστας Καραγκούνης είχε σήμερα το πρωί συνάντηση με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννη Καρβέλη.

Βασικό αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Κατούνας, ώστε να μπορεί να λειτουργεί ανελλιπώς.

Ο κ. Διοικητής δεσμεύτηκε για την άμεση προκήρυξη 2 θέσεων επικουρικών γιατρών γενικής ιατρικής ώστε να μπορέσει επιτέλους να λειτουργήσει απρόσκοπτα το Κέντρο Υγείας.

Ο κ. Καραγκούνης εξέφρασε στον Διοικητή τις θερμότατες ευχαριστίες του για την άμεση ανταπόκριση στο δίκαιο αίτημα των κατοίκων του ορεινού Ξηρομέρου, οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια έβλεπαν το Κέντρο Υγείας να υπολειτουργεί, μη έχοντας δηλαδή τη δυνατότητα να εξυπηρετηθούν παρά μόνο κατά τις πρωινές ώρες.

Άλλωστε είναι και μια ηθική ικανοποίηση για τον ίδιο τον κ. Καραγκούνη καθότι η πλήρης λειτουργία του Κέντρου Υγείας Κατούνας αποτελούσε προσωπική προεκλογική δέσμευσή του.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στη διαδικτυακή συζήτηση για την ανασυγκρότηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας που πραγματοποιήθηκε χθες τοποθετήθηκαν οι Μίνα Γκάγκα, Γιάννης Τούντας και Μιλτιάδης Νεκτάριος


Δελτίο Τύπου
Μια διαδικτυακή συζήτηση της διαΝΕΟσις
Το Νέο ΕΣΥ
 
Την Πέμπτη 1/10/2020, η διαΝΕΟσις πραγματοποίησε μία διαδικτυακή συζήτηση με θέμα την ανασυγκρότηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με αφορμή τη σχετική μελέτη που δημοσίευσε τον Φεβρουάριο του 2020.
 
Στη συζήτηση υπό τον συντονισμό του Θοδωρή Γεωργακόπουλου από τη διαΝΕΟσις, συμμετείχαν ο Γιάννης Τούντας, Καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της διαΝΕΟσις και επιστημονικός υπεύθυνος της έρευνας, η Μίνα Γκάγκα, Πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας - συντονίστρια διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» και ο Μιλτιάδης Νεκτάριος, Καθηγητής Ασφαλιστικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και μέλος της ερευνητικής ομάδας.
 
Η Μίνα Γκάγκα ξεκίνησε συμφωνώντας με τα ευρήματα και τις προτάσεις της μελέτης. Φέροντας την εμπειρία της μέσα από τα ελληνικά νοσοκομεία, επιβεβαίωσε ότι “το ΕΣΥ  δεν λειτουργεί με γνώμονα τι χρειάζονται οι άρρωστοι”. Οι προσλήψεις στελεχών είναι λίγες, δήλωσε, και συνήθως υπηρετούν πολιτικά συμφέροντα, αντί για τις ανάγκες της υγείας. Οι χρονίως πάσχοντες δεν φιλοξενούνται σε δομές φροντίδας ή αποκατάστασης. Η διαχείριση των προϋπολογισμών δεν πραγματοποιείται με ορθολογικό τρόπο και το υφιστάμενο σύστημα παραδόξως επικροτεί τη σπατάλη.
 
Σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις της πανδημίας στο ΕΣΥ, ενώ θεωρεί πως “η Πολιτεία πήρε μέτρα εγκαίρως”, χάθηκε πολύς χρόνος στην οργάνωση απομάκρυνσης θετικών νοσούντων από τους αρνητικούς, οι ανάγκες για στελέχωση αυξήθηκαν δραματικά και η κούραση του προσωπικού είναι εμφανής. Θετικό είναι ότι υλοποιήθηκε η άυλη συνταγογράφηση. Επιπλέον, έγιναν νέες προσλήψεις στα νοσοκομεία που έφεραν μεν νοσηλευτές, αλλά όχι αρκετούς γιατρούς.
 
Στη συνέχεια, τοποθετήθηκε ο Γιάννης Τούντας ο οποίος παρέθεσε συνοπτικά κάποιες από τις βασικότερες προτάσεις της μελέτης -οι οποίες συνολικά φτάνουν τις 100. Αρχικά, πέρα από τις αξίες της ισοτιμίας και της δωρεάν περίθαλψης, το ΕΣΥ πρέπει να “μπολιαστεί και με άλλες αξίες”, όπως η ελευθερία επιλογής του πολίτη, η συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και η χρήση μοντέρνων τεχνολογιών.
 
Θεμελιώδης πρόταση, όπως εξήγησε ο κ. Τούντας, είναι η αποκέντρωση της διοίκησης. Σήμερα, κυρίαρχος διαχειριστής του ΕΣΥ είναι ο/η υπουργός Υγείας, “ενώ η μέση θητεία του/της από τη Μεταπολίτευση και μετά είναι 18-20 μήνες”. Προτείνεται η θέσπιση ενός Κέντρου Στρατηγικού Σχεδιασμού και Αξιολόγησης για την επεξεργασία των δεδομένων που συλλέγονται, με σκοπό την ανάδειξη σχετικών δράσεων. Η διοίκηση, επίσης, θα πρέπει, όπως είπε ο κ. Τούντας, να “κατέβει πιο χαμηλά”: οι 7 υγειονομικές περιφέρειες να γίνουν 13 και να ταυτιστούν με τις διοικητικές περιφέρειες, καθώς επίσης να επιβληθεί και η συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης.
 
Για την καλύτερη οργάνωση των νοσοκομείων θα πρέπει επίσης από Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου να μεταβληθούν σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου. Αυτό θα τους επιτρέψει ευελιξία σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις, την τροφοδοσία και τη χρήση τεχνολογιών. Ακόμη και ως ΝΠΙΔ, τα νοσοκομεία θα διατηρούν τον δημόσιο χαρακτήρα τους καθώς η πρόταση τα τοποθετεί ως θυγατρικές εταιρείες της εκάστοτε περιφέρειακής αρχής, που θα είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου. Εξίσου σημαντικά, ραχοκοκαλιά κάθε εθνικού συστήματος υγείας πρέπει να αποτελεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, που στην Ελλάδα πρακτικά είναι ανύπαρκτη.
 
Στο ερώτημα πώς θα χρηματοδοτηθούν αυτές οι προτάσεις απάντησε ο Μιλτιάδης Νεκτάριος. “Ο δείκτης αποδοτικότητας του νοσοκομειακού τομέα είναι κάτω από το 60%”, τόνισε, άρα “πριν διορθωθεί το σύστημα δεν χρειάζεται να ρίξεις λεφτά. Είναι σα να ρίχνεις λεφτά σε τρύπιο βαρέλι”. Ως πρώην διοικητής του ΙΚΑ, ο Μιλτιάδης Νεκτάριος έδωσε έμφαση σε μία από τις προτάσεις της μελέτης που θέλει τον ΕΟΠΥΥ να γίνεται μοναδικός αγοραστής των υπηρεσιών υγείας, κάτι που τώρα διαχειρίζεται το υπουργείο Οικονομικών. Πρόκειται για μέτρο που έλαβε χώρα στο 2ο κύμα μεταρρυθμίσεων των συστημάτων υγείας στην Ευρώπη, αλλά που στην Ελλάδα δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.
 
Συζητήθηκε επίσης το θέμα της χωροταξίας των νοσοκομείων, καθώς το νοσοκομειακό δίκτυο της χώρας χαρακτηρίζεται από μικρές μονάδες που πολλές φορές εξυπηρετούν πολύ κοντινές περιοχές. Και οι τρεις ομιλητές συμφωνούν ότι πρέπει να υπάρξει σύμπτυξη των μονάδων και μετατροπή κάποιων σε άλλου είδους δομές (π.χ. για χρόνιους παθούντες).
 
Και οι τρεις ομιλητές συμφώνησαν πως η πολιτική βούληση είναι απαραίτητο συστατικό για τον εκσυγχρονισμό του ΕΣΥ. Ενώ, όπως σημείωσε ο Μιλτιάδης Νεκτάριος, “με αυτές τις προτάσεις δεν υπάρχει περιθώριο λάθους ή αποτυχίας”, οι προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις δεν έχουν πραγματοποιηθεί επειδή οι πολιτικές ηγεσίες δεν επιθυμούν την αντιπαράθεση με συνδικαλιστικές οργανώσεις. Ο φόβος των συνδικαλιστικών φορέων είναι ότι τέτοιες μεταρρυθμίσεις οδηγούν στην ιδιωτικοποίηση της περίθαλψης. Όμως, με το υφιστάμενο σύστημα, οι ιδιωτικές δαπάνες για την υγεία στην Ελλάδα είναι οι υψηλότερες στην ΕΕ και φτάνουν το 40% (€6 δισ. από τα 15). Ταυτόχρονα, η ικανοποίηση των πολιτών από το σύστημα υγείας τους είναι η χαμηλότερη σε όλη την ΕΕ-28.
 
Κλείνοντας, ο Θοδωρής Γεωργακόπουλος έθεσε ένα κρίσιμο ερώτημα: Πόσο χρόνο έχουμε για να τα υλοποιήσουμε όλα αυτά;
 
“Έπρεπε να έχουμε ξεκινήσει χθες”, είπε η Μίνα Γκάγκα. “Ο χρόνος κυλά αντίστροφα”, συμφώνησε ο Μιλτιάδης Νεκτάριος και συνέχισε: “Όλα αυτά είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν μέσα σε 2-3 χρόνια για να αποκτήσουμε ένα από τα καλύτερα συστήματα υγείας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο”. Παράλληλα, καθώς η χώρα μας αντιμετωπίζει ένα δεύτερο κύμα πανδημίας, η ανάγκη για αναμόρφωση του ΕΣΥ είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Όπως είπε και ο Γιάννης Τούντας: “Η πανδημία δεν είναι μόνο πρόβλημα για κλινικούς γιατρούς και λοιμωξιολόγους. Είναι πρόβλημα δημόσιας υγείας και η μάχη δίνεται στην κοινότητα, εκεί όπου πάσχουμε”. 
 
Η επίκληση για μεταρρυθμίσεις είναι επείγουσα όμως και για έναν ακόμη λόγο, τον οποίο υπογράμμισε ο Μιλτιάδης Νεκτάριος: “Μετά το 2030, εάν δεν κάνουμε τίποτα τώρα, η κατάσταση δε θα είναι απλώς δραματική. Όσοι προλάβουν θα πρέπει να φύγουν από τη χώρα. Όταν το 40% του πληθυσμού θα είναι άνω των 65 ετών, δε θα υπάρχει πλέον δυνατότητα για διόρθωση στο ΕΣΥ”.
 
Για να διαβάσετε περισσότερα, μεταβείτε εδώ.
 
Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη τη συζήτηση εδώ.
Ολόκληρη η διαδικτυακή συζήτηση για την ανασυγκρότηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας που πραηγματοποιήθηκε χθες.
Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου (doc)
Μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε μια -συντομότερη- συζήτηση του Καθηγητή Γιάννη Τούντα με τον Θοδωρή Γεωργακόπουλο που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα, αναφορικά με τα βασικά συμπεράσματα και τις προτάσεις της μελέτης. 
Ολόκληρη η συζήτηση με τον Καθηγητή και επιστημονικό υπεύθυνο της έρευνας Γιάννη Τούντα
 
Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ