Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  12:01: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2020

Για πρώτη φορά μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας θα διεξαχθεί στις 7 Νοεμβρίου 2020 η εκλογή αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), βάσει της Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως και Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη.

Η ψηφοφορία θα υλοποιηθεί μέσω του ειδικού πληροφοριακού συστήματος (σύστημα «ΖΕΥΣ») του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας Α.Ε. («Ε.Δ.Υ.Τ.Ε Α.Ε.»).

Το σύστημα «ΖΕΥΣ» βασίζεται σε διεθνώς αναγνωρισμένα τεχνολογικά πρότυπα για τη διεξαγωγή ηλεκτρονικών ψηφοφοριών, τα οποία διασφαλίζουν το αδιάβλητο και το απόρρητο της εκλογικής διαδικασίας και υποστηρίζονται από εξειδικευμένη ομάδα διαχειριστών που μεριμνούν για την ασφάλεια του συστήματος. Φιλοξενείται στο υπολογιστικό κέντρο του «Ε.Δ.Υ.Τ.Ε. Α.Ε.», και έχει ήδη εφαρμοστεί με μεγάλη επιτυχία σε πρόσφατες πρυτανικές εκλογές έξι Πανεπιστημίων.

Όπως δήλωσε η Υπουργός, Νίκη Κεραμέως: «Μία νέα εποχή ξεκινά και στις εκλογές για την ανάδειξη των υπηρεσιακών συμβουλίων των εκπαιδευτικών, με την ηλεκτρονική διεξαγωγή τους το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020. Εξασφαλίζουμε ταυτόχρονα, μεταξύ άλλων, τη μη διατάραξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας, την ψηφιοποίηση και τον εκσυγχρονισμό των εκλογών σύμφωνα με διεθνή πρότυπα που διασφαλίζουν το αδιάβλητο της διαδικασίας και το απόρρητο των ψηφοδελτίων, την πρόληψη από τον κορωνοϊό με την αποτροπή του συγχρωτισμού δεκάδων χιλιάδων εκλογέων. Διευκολύνουμε, επιπλέον, τη δυνατότητα ευρύτερης συμμετοχής των ψηφοφόρων, ενισχύοντας τη δημοκρατική αυτή εκλογική διαδικασία. Οι εκπαιδευτικοί δείχνουν τον δρόμο μπροστά για όλο τον Δημόσιο Τομέα. Ευχαριστούμε θερμά το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την εξαιρετική συνεργασία και την καίρια συμβολή του στο σημαντικό αυτό εγχείρημα

Αναλυτικές πληροφορίες για την διαδικασία:

Οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης καταρτίζουν ηλεκτρονικά μέσω του πληροφοριακού συστήματος «myschool» τους πίνακες εκλογέων, οι οποίοι περιλαμβάνουν τους εκπαιδευτικούς που έχουν οργανική θέση ή υπηρετούν ως προσωρινοί αναπληρωτές σε σχολικές μονάδες που υπάγονται στην οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης καταρτίζουν ηλεκτρονικά μέσω του πληροφοριακού συστήματος «myschool» τους πίνακες εκλογέων, οι οποίοι περιλαμβάνουν τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, που υπηρετούν οργανικά ή ως προσωρινοί αναπληρωτές σε ΣΜΕΑΕ και ΚΕΣΥ της περιοχής της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.
Για κάθε Υπηρεσιακό Συμβούλιο λειτουργεί χωριστή «ηλεκτρονική κάλπη». Η Εφορευτική Επιτροπή παρακολουθεί την κανονική λειτουργία του συστήματος και μετά τη λήξη της εκλογικής διαδικασίας εκδίδει τα αποτελέσματα.

Παρέχεται επίσης η δυνατότητα σε κάθε συνδυασμό ή ανεξάρτητο υποψήφιο αφού απευθυνθεί στην οικία Εφορευτική Επιτροπή, να παραστεί διά εκπροσώπου, αντιπροσώπου ή αυτοπροσώπως, στον χώρο που θα γίνει η εξαγωγή των αποτελεσμάτων και η καταμέτρηση των ψήφων.

dikaiologitika.gr

Κατηγορία ΕΚΛΟΓΙΚΑ

Με διευρυμένη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2020 η Γενική Συνέλευση του Π.Ο Καινουργίου “Οι Θεστιείς”,ενώ ολοκληρώθηκε και η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου…

 

Αναλυτικά η ενημέρωση από το νέο Δ.Σ του Ομίλου:…

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας  προέκυψε το νέο Δ.Σ., το οποίο μετά το πέρας της γενικής συνέλευσης συνεδρίασε και προέβη στην κατανομή  των αξιωμάτων.

Η σύνθεση του Δ.Σ έχει ως εξής.:

Πρόεδρος: Παρασκευή Μπισδούνη

Αντιπρόεδρος :Αιμιλία Σοροβού

Γραμματέας: Αντιγόνη Πραματιώτη

Ταμίας :Δήμητρα Τασιούλη

Μέλος : Θωμάς Α.Μπλέτσας

Εκ του Δ.Σ

Πηγή:kainourgiopress.gr

Κατηγορία ΕΚΛΟΓΙΚΑ

Η Χρυσή Αυγή είναι πια και με την… βούλα της Ελληνικής Δικαιοσύνης εγκληματική οργάνωση, ο ίδιος καταδικάστηκε σε 13 χρόνια φυλακή για διεύθυνσή της, αλλά ο Νίκος Μιχαλολιάκος βλέπει… φαντάσματα.

Στην πρώτη του αντίδραση μετά την ανακοίνωση των τελικών ποινών, ο Μιχαλολιάκος υποστηρίζει στο site του ναζιστικού μορφώματος πως η Χρυσή Αυγή… δεν είναι εγκληματική οργάνωση και πως διώκεται για τις ιδέες του!

Αναλυτικά η δήλωση του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης

«Απεδείχθη περίτρανα αυτό που ισχυριζόμουν από την πρώτη στιγμή των διώξεων του 2013.

Αυτή η καταδίκη είναι δίωξη πολιτική και όχι ποινική και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι επιβλήθηκαν βαριές ποινές στην ηγεσία της Χρυσής Αυγής παρόλο που δεν καταδικάστηκε για την οποιαδήποτε πράξη.

Καταδίκασαν τον εθνικισμό. Καταδίκασαν την Ιδέα και όχι εγκλήματα. Η Χρυσή Αυγή δεν ήταν εγκληματική οργάνωση.

Ήταν το Κίνημα της εθνικής αντίστασης ενάντια στην ξενοκρατία των μνημονίων και του ραγιαδισμού.

Η απόφαση του δικαστηρίου ορίζει σαν έγκλημα τον εθνικισμό. Οι Έλληνες πρέπει να αντισταθούν στην ποινικοποίηση του ιδεολογικού αγώνα των Ελλήνων για εθνική αξιοπρέπεια.

Είμαι υπερήφανος γιατί διώκομαι για τις Ιδέες μου.

Ν.Γ. Μιχαλολιάκος».

newsit.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέπει προκαταβολή αποζημίωσης εντός του Οκτωβρίου στους πληγέντες απ’ τον «Ιανό» παραγωγούς της Αιτωλοακαρνανίας, σύμφωνα με την καταγραφή του ΕΛΓΑ και την ολοκλήρωση της υπόλοιπης αποζημίωσης μέχρι τον Φεβρουάριο 2021, υποσχέθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Βορίδης απαντώντας σε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργου Βαρεμένου.

Ως προς την συνδεδεμένη ενίσχυση στο βαμβάκι και το ρύζι, η ελάχιστη παραδοτέα ποσότητα δεν θα ισχύσει για τους πληγέντες από τον «Ιανό».

Ο υπουργός δεν εισέφερε, για μια ακόμη φορά, καμμία συγκεκριμένη δέσμευση, σχετικά με την ενίσχυση των παραγωγών της εληάς Καλαμών, απέναντι στο δράμα των οποίων η κυβέρνηση μένει παγερά αδιάφορη και επί μήνες τους εμπαίζει προσφέροντας φρούδες ελπίδες. Ανέφερε γενικόλογα ότι εκκρεμεί προς έγκριση από το ΓΛΚ μέτρο οικονομικής ενίσχυσης, χωρίς να αναφέρει τίποτε ούτε για το ποσόν ούτε για τον χρόνο.

Ο κ. Βαρεμένος επεσήμανε επίσης την πτώση στις φετεινές τιμές της στρογγυλής πράσινης εληάς και, απευθυνόμενος στον υπουργό, τόνισε: «Τί έχει να πει η κυβέρνηση στους παραγωγούς; Να παρατήσουν τα λιοστάσια για να στραφούν κατά πού; Με τί όρεξη να φροντίσουν τα ελαιόδεντρα όταν πουλάνε με τιμές κάτω του κόστους; Μπορείτε να ξεγράψετε ένα εμβληματικό προϊόν-κορωνίδα των εξαγωγών μας;»

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ερώτηση του Τομεάρχη Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ για το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων

Ο Τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, mκατέθεσε ερώτηση με βουλευτές του κόμματος, για την εσκεμμένη και καταστροφική παρέμβαση του Υπουργείου Αθλητισμού, με προμετωπίδα το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων.

Οι καθυστερήσεις στον έλεγχο αιτήσεων εγγραφής των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, συνιστούν ξεκάθαρα εργαλείο ωμής παρέμβασης στις αρχαιρεσίες που είναι προ των πυλών.

Επιπλέον, αποσκοπούν στον εσκεμμένο έλεγχο ροής οικονομικής στήριξής τους, που λόγω της πανδημίας έχει παραπεμφθεί στις καλένδες από τον Μάρτιο του 2020.

Αλλωστε, ο αρμόδιος Υφυπουργός, έχει εξαγγείλει το ποσό των 12 εκατομμυρίων ευρώ ως έκτακτη ενίσχυση στα σωματεία, την οποία έθεσε ως απαραίτητη προϋπόθεση την εγγραφή στο Μητρώο.

Χαρακτηριστικό της αντιμετώπισης ενός τόσο σημαντικού εργαλείου καταγραφής και αξιολόγησης, όπως είναι το Μητρώο, αποτελεί η βιαστική και πρόχειρη, μέσω εκπρόθεσμης τροπολογίας σε άσχετο με τον αθλητισμό νομοσχέδιο, κατάτμηση του σε επιμέρους υπομητρώα.

Με αυτόν τον τρόπο προέκυψε η δημιουργία και λειτουργία του «Μητρώου Αθλητικών Σωματείων», το οποίο θα αποτελέσει τμήμα του Μητρώου Αθλητικών Φορέων και στο οποίο υποχρεώνονται να εγγράφονται όλα τα ερασιτεχνικά 1 αθλητικά σωματεία της χώρας, τα οποία έχουν λάβει τη σχετική ειδική αθλητικήαναγνώριση από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι όσον αφορά στον έλεγχο των αιτήσεων των σωματείων, διαπιστώνεται ότι η συντριπτική τους πλειοψηφία δεν έχει ελεγχθεί ακόμα.

«Με αυτό τον τρόπο και ενώ χιλιάδες σωματεία έχουν οδηγηθεί σε μεγάλα οικονομικά έξοδα και την ίδια στιγμή ενώ έχουν επιβεβαιωμένη και πραγματική αγωνιστική δραστηριότητα, κινδυνεύουν να απολέσουν το συνταγματικό δικαίωμα ψήφου στις εκλογικές διαδικασίες, λόγω την καθυστέρησης στις διαδικασίες ελέγχου και με δεδομένη την καταχρηστική διασύνδεση του Μητρώου με το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι», σημειώνεται στην ερώτηση.

Ο Τομεάρχης Αθλητισμού, Θάνος Μωραΐτης και οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ρωτούν τον Υπουργό Αθλητισμού:

– Πού οφείλεται η καθυστέρηση ελέγχου των αιτήσεων εγγραφής στο «Μητρώο αθλητικών σωματείων» που τηρείται στη ΓενικήΓραμματεία Αθλητισμού;

– Τί προτίθεται να πράξει ώστε να επιταχυνθεί ο έλεγχος τωνσχετικών αιτήσεων εγγραφής;

– Ποιος είναι ο συνολικός αριθμός των υποβληθεισών αιτήσεων και πόσες από αυτές έχουν ελεγχθεί και εγκριθεί;

– Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί, με δεδομένο ότι το χρονικό διάστημα διεξαγωγής των αρχαιρεσιών στις εθνικές αθλητικές ομοσπονδίες αρχίζει τον Νοέμβριο, προκειμένου να διασφαλιστεί η διαδικασία και το αδιάβλητο των αρχαιρεσιών με την έγκαιρη έγκριση των εκλογικών καταλόγων που καταθέτουν mπρος τούτο στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού οι αθλητικές mομοσπονδίες;

agriniopress.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Mέσω απάντησης του Υπουργού Υποδομών κ. Κώστα Αχ. Καραμανλή στον βουλευτή Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο έγιναν γνωστά τα σχέδια της Κυβέρνησης για το ζήτημα της εκτροπής του Αχελώου.

Ένα ζήτημα που προκαλεί αντιδράσεις στην Αιτωλοακαρνανία αλλά και στη…Θεσσαλία όπου τοπικοί παράγοντες χαρακτηρίζουν μετέωρες τις κυβερνητικές υποσχέσεις.

Στην 7σέλιδη αναλυτική απάντηση του αρμόδιου υπουργού, παρατίθεται το ιστορικό της πορείας των έργων μεταφοράς νερού από τον Αχελώο με αναφορά στις δικαστικές αποφάσεις, τα μέχρι σήμερα κατασκευασθέντα έργα και τα περιβαλλοντικά δεδομένα με την επικαιροποίηση των αντίστοιχων μελετών.

Εναλλακτικό σενάριο για Συκιά

Σχετικά με το φράγμα της Συκιάς, ο αρμόδιος υπουργός απαντά ότι «εξετάζεται, η δυνατότητα τροποποίησης του υφιστάμενου σχεδιασμού του φράγματος Συκιάς. Στην κατεύθυνση αυτή θα εκπονηθεί μία μελέτη για τη διερεύνηση του ζητήματος και την υποβολή προτάσεων. Στο πλαίσιο της μελέτης αυτής θα πρέπει να εξετασθεί η δυνατότητα ταπείνωσης της ανώτατης στάθμης του ταμιευτήρα Συκιάς με κατάλληλη προσαρμογή του Υπερχειλιστή, του έργου εισόδου/εξόδου της σήραγγας εκτροπής προς Θεσσαλία και του προγραμματιζόμενου ΥΗΣ Συκιάς που προφανώς θα έχει μειωμένη παραγωγή ενέργειας.
Συνεπώς, μειώνεται η έκταση των απαιτούμενων απαλλοτριώσεων στη λεκάνη κατάκλυσης και κυρίως επιτυγχάνεται η αποφυγή της κατασκευής του περιφράγματος προστασίας της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Μυροφύλλου που προβλέπεται στο Παράρτημα Γ’ του Ν.3481/2006.
Με τον τροποποιημένο σχεδιασμό δεν θα επηρεάζεται η Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Μυροφύλλου, που χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα σημαντικό μνημείο, σύμφωνα με τα κριτήρια της σύμβασης της Γρανάδας, καθώς δεν θα γίνουν παρεμβάσεις και δεν θα αλλοιωθεί η θέα με το τεχνητό ανάχωμα (όπως επιτάσσει στην σκέψη 27η η 26/2014 απόφαση του ΣτΕ) ενώ παράλληλα θα εξοικονομηθούν περίπου 40.000.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι τελικά ο τροποποιημένος σχεδιασμός θα μελετηθεί σε επίπεδο κατάλληλο για τη σύνταξη νέας μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και την έκδοση νέων Περιβαλλοντικών όρων εκτέλεσης των έργων».

Αναθεώρηση Σχεδίου Διαχείρισης Λεκανών Αχελώου-Nέα ΜΠΕ

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υποδομών «στη διαμορφωμένη σήμερα κατάσταση το πρώτο βήμα για τη συνέχιση και ολοκλήρωση των έργων του Αχελώου είναι η αναθεώρηση, με νέα μελέτη, του εγκεκριμένου το 2017 σχεδίου Διαχείρισης των Λεκανών απορροής του άνω ρου του Αχελώου και να επιτραπεί η ήπια εκτροπή μέχρι 250 εκ. κ.μ. ετησίως στο υδατικό διαμέρισμα Θεσσαλίας. Παράλληλα επιβάλλεται η σύνταξη νέας ΜΠΕ των έργων, πληρώντας όλες τις προϋποθέσεις της βιώσιμης ανάπτυξης για ένα έργο που αποτελεί πρωτίστως περιβαλλοντικό, αφού θα αντικαταστήσει δεκάδες χιλιάδες παράνομες και νόμιμες γεωτρήσεις στη Θεσσαλία”.

Υποστηρίζει εξάλλου ο Κώστας Καραμανλής τα εξής: “Ο βασικός στόχος του έργου της εκτροπής του ποταμού Αχελώου είναι η μικρή μεταφορά υδάτων από ένα πλεονασματικό υδατικό διαμέρισμα της χώρας προς ένα άλλο ελλειμματικό. Μια ανάγκη που υφίσταται ακόμη και σήμερα αλλά πιο έντονη, εξυπηρετεί και δεν αντιστρατεύεται της αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης. Πράγματι τα 4.000.000 στρέμματα του Θεσσαλικού κάμπου αποτελούν τη μεγαλύτερη ενιαία πεδινή έκταση της χώρας και για αυτό το λόγο η άμεση άρδευση του συνόλου του κάμπου με την απόληψη νερού από την υδρολογική λεκάνη του Αχελώου αποτελεί τη μόνη λύση ανάπτυξης. Το υδατικό διαμέρισμα της Θεσσαλίας είναι ελλειμματικό και τονίζεται η άποψη ότι, πέραν της ήπιας εκτροπής, για να αντιμετωπιστεί το σοβαρό πρόβλημα λειψυδρίας, θα συνεχιστεί η προσπάθεια αύξησης της ταμίευσης των υδάτων της Θεσσαλίας, ώστε να διασφαλίζεται η μεταφορά υδάτων μέχρι 250 εκ. κ.μ. ετησίως, και όχι κάθε χρόνο. Τα τελευταία χρόνια ο Θεσσαλικός κάμπος μετατρέπεται σε “Σαχάρα” με τον Πηνειό ποταμό να έχει εξαφανιστεί πλέον σε ορισμένα σημεία της διαδρομής του, ενώ παράνομα φράγματα που στήνουν οι αγρότες με ξύλα, πέτρες, φερτά υλικά κ.λπ. κατά μήκος του εντείνουν το πρόβλημα της λειψυδρίας στο Θεσσαλικό κάμπο.

 

Με βάση τις νέες περιβαλλοντικές μελέτες είναι επιβεβλημένο να ανασχεδιαστούν όλες οι υπάρχουσες τεχνικές μελέτες, να γίνουν οι οριστικές μελέτες λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους του νέου σχεδιασμού, που βεβαίως θα επηρεάσουν το κόστος μειωτικά. Αναφορικά με τα πλεονεκτήματα της ήπιας εκτροπής σε υδρευτικό/αρδευτικό επίπεδο, υποστηρίζεται ότι θα προσφέρει νερό ύδρευσης στις αστικές πόλεις και άρδευση στα αγροκτήματα της Θεσσαλίας, όπου σήμερα η ύδρευση γίνεται κυρίως από γεωτρήσεις (οι οποίες ενέχουν κινδύνους για την υγεία των ανθρώπων), ενώ θα προσφέρει λύση στο πρόβλημα της υφαλμύρινσης των υπόγειων υδροφορέων που είναι επιτακτικό”.

Συμπεραίνει ο Υπουργός Υποδομώνν τα εξής: Συνεπώς, η ήπια εκτροπή των 250 εκατ. κ.μ. νερού ετησίως από τον Αχελώο σε σύνολο των 2 δις κ.μ. νερού, αποτελεί ένα μικρό μόνο ποσοστό, το οποίο δεν πρόκειται να υποθηκεύσει το αναπτυξιακό και περιβαλλοντικό μέλλον της Αιτωλοακαρνανίας. Αντίθετα, οι εναπομένουσες, μετά την εκτροπή, ποσότητες νερού στον ήδη ρυθμισμένο υδραυλικά Αχελώο, ακόμα και στο δυσμενέστερο υδρολογικά σενάριο, θα υπερεπαρκούν, έτσι ώστε να μην επηρεαστούν τα οικοσυστήματα, να αρδεύονται όλες οι αρδεύσιμες εκτάσεις, να εξασφαλίζεται πλήρως η ύδρευση των οικισμών της Αιτωλοακαρνανίας και να προστατεύονται από πλημμύρες λόγω υπερχειλίσεων του ποταμού.

655 εκ. ευρώ μέχρι τώρα για έργα μερικής εκτροπής και φράγμα Συκιάς

Στην απάντηση επίσης αναφέρεται: “Μέχρι σήμερα έχουν δαπανηθεί από το Υπουργείο μας, για τα “έργα μερικής εκτροπής του άνω ρου του ποταμού Αχελώου προς Θεσσαλία”, περίπου 355.000.000 ευρώ. Επίσης, για την κατασκευή του φράγματος Μεσοχώρας με τον ΥΗΣ αυτού, έχουν δαπανηθεί από τη ΔΕΗ ΑΕ περίπου 300.000.000 ευρώ.
Πρέπει να επισημανθεί ότι η 26/2014 απόφαση του ΣτΕ δεν αναφέρεται καθόλου στην τύχη των υπαρχόντων έργων στο ενδιάμεσο διάστημα εκπόνησης νέων περιβαλλοντικών μελετών και όρων με τα νέα δεδομένα.
Για υπέρτατους λόγους προστασίας της ανθρώπινης ζωής, του δημοσίου συμφέροντος και της προστασίας από την απώλεια του επενδυμένου κεφαλαίου (που μέχρι σήμερα ανέρχεται στα 470.000.000,00 ευρώ περίπου, εξετάζεται η λήψη προσωρινών μέτρων προστασίας των έργων σήραγγας εκτροπής και Φράγματος Συκιάς, διότι ότι, εάν συμβεί αστοχία-κατάρρευση τους, τότε θα υπάρξει εκτεταμένη οικολογική καταστροφή και πάσης φύσεως υλικές ζημιές.
Στην κατεύθυνση αυτή, προωθούμε τις διαδικασίες και εγκρίσεις για την δημοπράτηση του έργου “Επείγουσες εργασίες άρσης φερτών υλών από τους ποταμούς Αχελώο και Κουμπουργιανίτικο για την αποφυγή κινδύνων από πλημμυρικά φαινόμενα και λοιπές κατασκευές ασφάλειας υφιστάμενων ημιτελών κατασκευών στα έργα εκτροπής Αχελώου. Εφαρμογή Σχεδίου Παρακολούθησης της Ασφάλειας των ημιτελών έργων Φράγματος Συκιάς και Σχεδίου Εντοπισμού και Ενημέρωσης Κινδύνου από πιθανή καταστροφή των προφραγμάτων Συκιάς”, ποσού 1.880.460,00 ευρώ».

Θυμίζουμε πως το ζήτημα  επανήλθε με έμφαση όταν και φέτος στα πλαίσια της συνέντευξης Τύπου της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε  για τις προθέσεις του για την εκτροπή του Αχελώου.«Εξετάζεται η δυνατότητα μερικής μεταφοράς νερού 250 εκατ. κ.μ. νερού από τον Αχελώο στη θεσσαλική πεδιάδα αλλά θα πρέπει να ξεπεραστούν νομικά εμπόδια», απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πηγή www.larissanet.gr 

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της δικαιοσύνης στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή με τις ποινές να αγγίζουν το ανώτατο όριο και αθροιστικά να φτάνουν τα 500 χρόνια φυλακή.

Στον Νίκο Μιχαλολιάκο επιβλήθηκε 13 χρόνια κάθειρξη και 6 μήνες, ομοίως για τον Ηλία Κασιδιάρη και τον Γιώργο Γερμενή. Στον Γιάννη Λαγό το δικαστήριο επέβαλλε ποινή κάθειρξης 13 ετών και 8 μηνών. Στον Χρήστο Παππά 13 χρόνια και 3 μήνες. Στον Νίκο Μίχο επιβλήθηκαν 6 χρόνια και στον Στάθη Μπούκουρα πέντε χρόνια και έξι μήνες.

Στον Γιώργο Ρουπακιά για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και για την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση ισόβια κάθειρξη και 14 έτη.

Οι αρχικές ποινές πριν την συγχώνευση
Ο Μιχαλολιάκος μαζί με άλλα πέντε στελέχη της Χρυσής Αυγής (Χρήστος Παππάς, Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Γιώργος Γερμενής, Ηλίας Παναγιώταρος) τιμωρήθηκαν με 13 χρόνια φυλακή ενώ 10 χρόνια φυλακή επιβλήθηκε στον Ματθαιόπουλο.

Αναλυτικά οι ποινές για την ηγετική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης ΧΑ

Νίκος Μιχαλολιάκος: 13 έτη κάθειρξη για την εγκληματική οργάνωση και 1 χρόνος και 1.000 ευρώ για οπλοκατοχή

Γιάννης Λαγός: 13 έτη κάθειρξη για την εγκληματική οργάνωση και 6 μήνες για οπλοκατοχή

Ηλίας Κασιδιάρης: 13 έτη κάθειρξη για την εγκληματική οργάνωση και 1 χρόνος για οπλοκατοχή

Χρήστος Παππάς: 13 έτη κάθειρξη για την εγκληματική οργάνωση και 6 μήνες για οπλοκατοχή

Ηλίας Παναγιώταρος: 13 έτη κάθειρξη για την εγκληματική οργάνωση και 1 χρόνος για οπλοκατοχή

Γιώργος Γερμενης: 13 έτη κάθειρξη για την εγκληματική οργάνωση και 1 χρόνος για οπλοκατοχή

Αρτέμης Ματθαιόπουλος: 10 έτη

Οι Ηλιόπουλος και Κούζηλος καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 7 ετών για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Οι Ζησιμόπουλος, Γρέγος, Μπραμπαρούσης, Ζαρούλια και Κουκούτσης καταδικάζονται σε ποινή κάθειρξης 6 ετών.

Πέντε χρόνια φυλακή στους πρώην βουλευτές που καταδικάστηκαν για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και τους αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό (Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος,
Μιχαήλ Αρβανίτης, Νίκος Μίχος, Στάθης Μπούκουρας).

Ο Ρουπακιάς που για ακόμη μία φορά απουσίαζε τιμωρήθηκε με ισόβια για την δολοφονία του Φύσσα και με 10 χρόνια για την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Ο συνεργός του Ιωάννης Καζαντζόγλου, ο άνθρωπος ο οποίος φαίνεται ότι ήταν ο συνοδηγός του, καταδικάστηκε σε 8 χρόνια για συνέργεια στη δολοφονία και σε 6 χρόνια για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Αναλυτικά οι ποινές για την ανθρωποκτονία Φύσσα

Γιώργος Ρουπακιάς
Ισόβια για ανθρωποκτονία Φύσσα
10 έτη κάθειρξη
4 έτη για οπλοχρησία
4 έτη και χρηματική ποινή 4.000 ευρώ για οπλοφορία

Ιωάννης Άγγος:
Συνέργεια σε ανθρωποκτονία 7 έτη
Ένταξη σε εγκληματική οργάνωση 5 έτη
Και 6 μήνες και 600 ευρώ για παράνομη οπλοκατοχή

Αναδιώτης Αναστάσιος:
Συνέργεια σε ανθρωποκτονία 6 έτη
Ένταξη σε εγκληματική οργάνωση 3 έτη

Δήμου Γιώργος:
Συνέργεια σε ανθρωποκτονία 6 έτη
Ένταξη σε εγκληματική οργάνωση 3 έτη

Καζαντζόγλου Ιω.
Συνέργεια σε ανθρωποκτονία 8 έτη
Ένταξη σε εγκληματική οργάνωση 6 έτη
Και 6 μήνες και 600 ευρώ για παράνομη οπλοκατοχή

Καλαρίτης Ελπιδοφόρος
Συνέργεια σε ανθρωποκτονία 7 έτη
Ένταξη σε εγκληματική οργάνωση 5 έτη

Κομιανός Ιω.
Συνέργεια σε ανθρωποκτονία 7 έτη
Ένταξη σε εγκληματική οργάνωση 5 έτη

Κορκοβίλης Κων.
Συνέργεια σε ανθρωποκτονία 7 έτη
Ένταξη σε εγκληματική οργάνωση 5 έτη

Μιχάλαρος Αν.
Συνέργεια σε ανθρωποκτονία 7 έτη
Ένταξη σε εγκληματική οργάνωση 5 έτη
Και 6 μήνες και 600 ευρώ για παράνομη οπλοκατοχή

Πατέλης Γιώργος, Πυρηνάρχης Νίκαιας
Συνέργεια σε ανθρωποκτονία 8 έτη
Ένταξη σε εγκληματική οργάνωση 6 έτη
Και 6 μήνες και 600 ευρώ για παράνομη οπλοκατοχή

Σαντοριναίος Στ.
Για παράνομη Οπλοφορία 2 χρόνια και χρηματική ποινή 2000 ευρώ

Σκάλκος Γ.
Συνέργεια σε ανθρωποκτονία 6 έτη
Ένταξη σε εγκληματική οργάνωση 3 έτη

Σταμπέλος Γ.
Συνέργεια σε ανθρωποκτονία 7 έτη
Ένταξη σε εγκληματική οργάνωση 5 έτη

Τσακανίκας Γ.
Συνέργεια σε ανθρωποκτονία 6 έτη

Τσαλίκης Λέων
Συνέργεια σε ανθρωποκτονία 7 έτη
Ένταξη σε εγκληματική οργάνωση 5 έτη

Τσόρβας Αθ.
Συνέργεια σε ανθρωποκτονία 7 έτη
Ένταξη σε εγκληματική οργάνωση 5 έτη

Τσόρβας Νικ.
Συνέργεια σε ανθρωποκτονία 7 έτη
Ένταξη σε εγκληματική οργάνωση 5 έτη

Χρυσαφίτης Αρ.
Συνέργεια σε ανθρωποκτονία 6 έτη
Ένταξη σε εγκληματική οργάνωση 3 έτη

Για την απόπειρα ανθρωποκτονίας των Αιγύπτιων ψαράδων τιμωρήθηκαν οι:

Αγριογιάννης Δημ.
Απόπειρα ανθρωποκτονίας 6 χρόνια
Ενταξη σε εγκληματικής οργάνωσης: 3 έτη

Ευγενικός Μάρκος
Απόπειρα ανθρωποκτονίας 6 χρόνια
Ενταξη σε εγκληματικής οργάνωσης: 3 έτη

Θωμά Μαρία
Απόπειρα ανθρωποκτονίας 6 χρόνια
Ενταξη σε εγκληματικής οργάνωσης: 3 έτη

Κων. Παπαδόπουλος
Απόπειρα ανθρωποκτονίας 6 χρόνια
Ενταξη σε εγκληματικής οργάνωσης: 3 έτη

Αναστ. Πανταζής
Απόπειρα ανθρωποκτονίας 8 χρόνια
Ενταξη σε εγκληματικής οργάνωσης: 6 έτη

Για την επίθεση στο ΠΑΜΕ τιμωρήθηκαν οι:

Κυριάκος Αντωνακόπουλος
Επικίνδυνη σωματική βλάβη: 2 χρόνια για κάθε πράξη
Διατάραξη κοινής ειρήνης: 10 μήνες
Παράνομη οπλοχρησία: 16 μήνες

Καστρινός Ιω.
Επικίνδυνη σωματική βλάβη: 2 χρόνια για κάθε πράξη
Διατάραξη κοινής ειρήνης: 10 μήνες
Παράνομη οπλοχρησία: 16 μήνες

Αντώνης Χατζηδάκης
Επικίνδυνη σωματική βλάβη: 2 χρόνια για κάθε πράξη
Διατάραξη κοινής ειρήνης: 10 μήνες
Παράνομη οπλοχρησία: 16 μήνες
Ενταξη εγκληματικής οργάνωσης 4 χρόνια

Ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί
Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία με τη συγχώνευση των ποινών, το δικαστήριο θα φτάσει στο τρίτο και κρίσιμο στάδιο της διαδικασίας, εξετάζοντας εάν οι καταδικασθέντες δικαιούνται ή όχι αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση. Εν ολίγοις, θα αποφασίσει εάν πρόκειται να οδηγηθούν στις φυλακές ή όχι και ποιοι εκ των 57 καταδικασθέντων.

Μετά την απόφαση του Δικαστηρίου να μην χορηγηθούν ελαφρυντικά στην πλειοψηφία των ενόχων για διεύθυνση, ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, άνοιξε ο δρόμος για την επιβολή των βαρύτερων ποινών στον «σκληρό» ηγετικό πυρήνα της Χρυσής Αυγής.

Ετοιμη για συλλήψεις η ΕΛ.ΑΣ.
«Μόλις ενημερωθούμε αρμοδίως για τα στελέχη της Χρυσής Αυγής που θα πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛΑΣ θα προχωρήσουν στην άμεση σύλληψή τους. Η αστυνομία είναι πανέτοιμη και γνωρίζει πού είναι ο καθένας», τόνισαν, πριν από λίγο, στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αστυνομικές πηγές, ενόψει της ανακοίνωσης των ποινών που θα επιβληθούν στους καταδικασθέντες για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Σημειώνεται, ότι αστυνομικοί παρακολουθούν διακριτικά, εδώ και πολλές ημέρες, στελέχη της Χρυσής Αυγής και γνωρίζουν πολύ καλά όλες τις κινήσεις τους.

Τι είχε προτείνει η εισαγγελέας
H εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου χθες πρότεινε την κάθειρξη 13 ετών για τους «7» της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής. Η μέγιστη ποινή που θα μπορούσε να προταθεί είναι τα 15 έτη. Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους Νίκο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά, Ηλία Κασιδιάρη, Γιάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρο και Αρτέμη Ματθαιόπουλο.

Αναλυτικά οι ποινές που πρότεινε η κυρία Οικονόμου για τους καταδικασμένους ως διευθυντές της εγκληματικής οργάνωσης:

Νίκος Μιχαλολιάκος: 13 έτη
Χρήστος Παππάς: 13 έτη
Ηλίας Κασιδιάρης: 13 έτη
Γιάννης Λαγός: 13 έτη
Γιώργος Γερμενής: 13 έτη
Ηλίας Παναγιώταρος: 13 έτη
Αρτέμης Ματθαιόπουλος: 13 έτη
Επίσης πρότεινε την ποινή των ισοβίων για τον Ρουπακιά και για όσους έχουν καταδικαστεί για συνέργεια στην ανθρωποκτονία Φύσσα (Ιωάννη Καζαντζόγλου, Γιώργο Πατέλη, Αναστάσιο Πανταζή) προτάθηκε κάθειρξη οκτώ ετών.

Επίσης πρότεινε την κάθειρξη Χρυεπτά ετών στους καταδικασθέντες για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση για τους οποίους δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά (Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Αντώνης Γρέγος, , Νικόλαος Κούζηλος, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, Ελένη Ζαρούλια και Δημήτριος Κουκούτσης).

Για τους πρώην βουλευτές που κατηγορούνται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση (Μπούκουρα, Αρβανίτη, Μίχο και Αλεξόπουλο) αλλά τους έχει αναγνωριστεί ελαφρυντικό προτείνει κάθειρξη 5 ετών.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Επισκέφτηκα τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα, με τον οποίον είχα μία εποικοδομητική συζήτηση για τα ζητήματα συνολικής διαχείρισης υδάτινων πόρων, τον εκσυγχρονισμό των αρδευτικών και εγγειοβελτιωτικών έργων και την ανάγκη προτεραιοποίησης συγκεκριμένων έργων υποδομής.

Συζητήσαμε ιδιαίτερα για την ένταξη των παραπάνω έργων στα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, τη νέα ΚΑΠ, και τους πόρους από το ΕΣΠΑ και το ΠΔΕ.

O κ. Σκρέκας με διαβεβαίωσε ότι είναι στις προτεραιότητες του Υπουργείου Αγροτικης Ανάπτυξης και Τροφίμων όλα τα παραπάνω ζητήματα, τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για την Αιτωλοακαρνανία.

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σύμφωνα με τα πρακτικά 4ης/20 συνεδρίασης του ΔΣ της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας (ΕΣΠΕΑΙΤ) έγινε γνωστό ότι κατόπιν απόφασης των εκλεγέντων μελών συγκροτήθηκε το ΔΣ σε Σώμα.

Αναλυτικά αυτή είναι η σύσταση του νέου ΔΣ:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Λεμονιάς Απόστολος
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ζήσης Απόστολος
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Παπασταύρος Κων/νος

ΑΝ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Μπόσμος Χρυσοβαλάντης
ΤΑΜΙΑΣ: Κατσαντούλας Αθανάσιος

ΜΕΛΟΣ: Κωνσταντινίδης Κων/νος
ΜΕΛΟΣ: Χονδρογιάννης Βασίλειος

Για το Διοικητικό Συμβούλιο Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.

Ο Πρόεδρος
Λεμονιάς Απόστολος

Ο Γεν. Γραμματέας
Κωνσταντίνος Παπασταύρος

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΚΛΟΓΙΚΑ