Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  5:35: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020

«Κάθε φορά ο κ. Μητσοτάκης βγαίνει ικανοποιημένος, αν όχι και χαρούμενος, τουλάχιστον μπροστά στις κάμερες, απ’ τις συνόδους κορυφής της ΕΕ, και κάθε φορά ακολουθεί αμέσως μετά περαιτέρω όξυνση των προκλήσεων και διεκδικήσεων απ’ την πλευρά του κ. Ερντογάν. Τα ελληνικά ΜΜΕ κάνουν καθημερινά λόγο για τα χαστούκια που τρώει ο Ερντογάν, σε βαθμό που ένας τρίτος θα υπέθετε ότι απ’ αυτά έχει χάσει τον προσανατολισμό του και κατευθύνεται προς το Καστελλόριζο» ανέφερε ο Γ. Βαρεμένος με αφορμή τη νέα έξοδο του Oruc Reis νοτίως του Καστελλόριζου σχολιάζοντας παράλληλα τις εκτιμήσεις που υπήρξαν από την πλευρά της Κυβέρνησης για την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής με αντικείμενο την τουρκική επιθετικότητα. «Δεν είναι δυνατόν να συνεχισθούν οι επικοινωνιακοί χειρισμοί και αυτοσχεδιασμοί στη διαχείριση μιας κρίσης που μπορεί να οδηγήσει σε μοιραία αποτελέσματα» πρόσθεσε ο Γ. Βαρεμένος.

Μάλιστα ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «η σημερινή κυβέρνηση είναι τυχερή διότι έχει απέναντί της μια αξιωματική αντιπολίτευση, που δεν περιορίζεται μόνο στην κριτική αλλά προβάλλει και συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις, τις οποίες θα έπρεπε από καιρό να έχει αξιοποιήσει. Τα πολυμερή σχήματα συμμαχιών και οι συμφωνίες, όπως η ιστορική των Πρεσπών, ήταν μια προίκα, πάνω στην οποία έπρεπε να χτίσει η σημερινή κυβέρνηση, αντί ν’ απομακρύνεται συνεχώς απ’ τα κεκτημένα της εξωτερικής πολιτικής μετά το 1974».

Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Μπαρμπαρούσης πήρε στο δικαστήριο τον πατέρα του, για να τον «σώσει» – Εμφανίστηκαν και οι Ματθαιόπουλος, Ηλιόπουλος – «Περιπέτεια με τον Πακιστανό» για την υπεράσπιση Στεργιόπουλου η δολοφονία Λουκμάν

Ένας-ένας εμφανίζονται στο δικαστήριο οι καταδικασθέντες χρυσαυγίτες, σε μια προσπάθεια να υποστηρίξπυν τα αιτήματα για αναστολή στις ποινές που τους επέβαλε το δικαστήριο και να γλιτώσουν τη φυλακή. Νωρίτερα σήμερα, στο Εφετείο έδωσαν το «παρών» οι Μπαρμπαρούσης, Ματθαιόπουλος και Ηλιόπουλος.

Λίγο μετά την έναρξη της σημερινής διαδικασίας για τις ανατολές, ο δικηγόρος του Γιώργου Ρουπακιά δήλωσε ότι ο εντολέας του, που καταδικάσθηκε σε ισόβια για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, δεν θα υποβάλει αίτημα αναστολής της ποινής του. Να σημειωθεί πως ο Ρουπακιάς, πέραν των ισοβίων, έχει καταδικασθεί και σε 14 έτη κάθειρξη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Στο δικαστήριο έφτασε περί τις 13:30 και ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, ο οποίος έχει καταδικασθεί σε κάθειρξη 10 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Επίσης, στο δικαστήριο μετέβη και ο Κωνσταντίνος Μπαραμπαρούσης, επίσης καταδικασμένος σε κάθειρξη 6 ετών. Μάλιστα, στο δικαστήριο πήγε και ο πατέρας του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας υπέρ του και να ζητήσει την αναστολή εκτέλεσης της ποινής, που το δικαστήριο επέβαλε στον γιο του.

Πρόκειται για έναν ηλικιωμένο άνδρα, ο οποίος έφτασε στην αίθουσα του δικαστηρίου υποβασταζόμενος.

Ο διάλογος της προέδρου με Μπαρμπαρούση – Η κατάθεση του πατέρα του

Ο συνήγορος του Μπαρμπαρούση είπε πως οι γονείς του καταδικασθέντα βουλευτή δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς τον γιο τους και έχουν ανάγκη τη βοήθειά του. Στην κατάθεσή του, ο πατέρας του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, άνδρας ηλικιωμένος με αναπηρία στα μάτια, είπε: «Ασχολείται με τα χωράφια, τα καλλιεργεί, βοηθάει εμένα και τη μητέρα του, μένει μαζί μας. Έχει χωρίσει και τα τρία παιδιά του είναι με τη μητέρα. Βοηθάμε και εμείς, καμιά κότα, κανένα αυγό η γιαγιά….».

Ακολούθησε ο εξής διάλογος:

– Πρόεδρος: Αν εκτίσει την ποινή του, τι θα αλλάξει;

– Μάρτυρας: Εγώ είμαι τελειωμένος, απέχω από το Αγρίνιο 40 χιλιόμετρα.

– Πρόεδρος: Όταν ήρθε στην Αθήνα σαν βουλευτής, εσάς ποιος σας κοίταγε;

– Μάρτυρας: Το 2017 δεν είχα πρόβλημα… Έχω πρόβλημα και η γυναίκα μου προβλήματα υγείας, είναι 63 ετών.

Μετά την κατάθεσή του ο μάρτυρας αποχώρησε από το δικαστήριο με τη βοήθεια του γιου του. Ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης μάλιστα ρώτησε την πρόεδρο αν μπορεί να αποχωρήσει και εκείνη του απάντησε: «Ε, τι να σας πω; Είστε κατηγορούμενος και 5,5 χρόνια σας βλέπουμε σήμερα…».

Μάρτυρας υπέρ Κούζηλου: Έχει ανήλικο παιδί

«Ο Νίκος Κούζηλος σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να παραμείνει εκτός φυλακής. Υπάρχουν λόγοι να παραμείνει κοντά στην οικογένειά του» είπε στην κατάθεσή του ο ανιψιός του πρώην χρυσαυγίτη βουλευτή, ο οποίος έχει καταδικασθεί σε 7 έτη κάθειρξη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, χωρίς να του έχει αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

«Έχει ένα ανήλικο παιδί» είπε ακόμη ο μάρτυρας. «Το μόνο εισόδημα που έχει η οικογένειά του είναι από την εργασία του» συμπλήρωσε, ενώ επισήμανε ότι ο πατέρας του Ν. Κούζηλου αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Στο δικαστήριο εμφανίστηκε και ο πρώην βουλευτής της ΧΑ, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, ο οποίος έχει καταδικασθεί σε 7 έτη κάθειρξη για συμμετοχή.

Ένας ένας, εμφανίζονται, μετά και τους Ματθαιόπουλο και Μπαρμπαρούση, για να υποστηρίξουν τα αιτήματα αναστολής, ώστε να γλιτώσουν τη φυλακή.

«Περιπέτεια με τον Πακιστανό» η δολοφονία Λουκμάν

Για την ανθρωποκτονία του Σαχζάτ Λουκμάν, ο συνήγορος του Διονύση Λιακόπουλου, ζητώντας για λογαριασμό του εντολέα του να μην εκτελεστεί η ποινή που του επιβλήθηκε, είπε: «Έχει λευκό ποινικό μητρώο… Εκτός βέβαια από τη βασική πράξη της παρούσας υπόθεσης…». Ακόμη, ο συνήγορος υπεράσπισης του Λιακόπουλου, ο οποίος έχει καταδικασθεί σε έξι έτη κάθειρξη για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ανέφερε ότι ένας νέος εγκλεισμός του εντολέα του «θα ανατρέψει κάθε προσπάθειά του να επανέλθει στην κοινωνία».

Αναφορικά με τον συγκατηγορούμενό του, Χρ. Στεργιοπουλο -επίσης καταδικασθέντα για τη δολοφονία του Λουκμάν- η υπεράσπιση αναφέρθηκε στην υπέργηρη μητέρα του και έκανε λόγο για «υποδειγματική συμπεριφορά από την πλευρά του».

Νωρίτερα, «περιπέτεια με τον Πακιστανό» χαρακτήρισε την δολοφονία του Λουκμάν από τον Χρήστο Στεργιόπουλο, ο συνήγορός του. «Ποτέ άλλοτε στη ζωή του, πέρα από αυτό που ξέρετε, δεν είχε διαπράξει άλλο έγκλημα» είπε ο συνηγόρους του Στεργιόπουλου. «Είναι άνω των 40 ετών και έχει μια μητέρα 85 ετών με τεράστια προβλήματα υγείας. Αυτές είναι οι προϋποθέσεις, ήταν καλός μαθητής στο Γυμνάσιο, έδωσε εξετάσεις, πέρασε στην Πυροσβεστική, αλλά δυστυχώς είχε τη γνωστή περιπέτεια με τον Πακιστανό».

«Το ΜΟΕ αναγνώρισε ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο και μειώθηκε η ποινή από τα ισόβια στα 20 χρόνια, εργαζόταν στη φυλακή, εξέτισε και αφέθηκε ελεύθερος» είπε.

Η υπεράσπιση του καταδικασθέντα του πυρηνάρχη Περάματος Αναστάσιου Πανταζή, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 10 έτη και 24 μήνες, ανέφερε για τον συγκεκριμένο: «Έχει δώσει εξετάσεις στην ελληνική κοινωνία και τις έχει περάσει με επιτυχία. Έχει προσφέρει στην ελληνική κοινωνία άλλα δύο παιδιά. Είναι μία συνεισφορά στην κοινωνία. Εάν πράγματι μπει στη φυλακή, θα μεγαλώσουν τέσσερα παιδιά πολύ προβληματικά για την κοινωνία».

Η υπεράσπιση  της αστυνομικού Πόπορη

Στη δίκη κατέθεσε και μάρτυρας υπεράσπισης της Βενετίας Πόπορη, αστυνομικού που καταδικάσθηκε σε κάθειρξη 7 ετών και 4 μηνών. Ο μάρτυρας δήλωσε ότι είναι διερμηνέας πακιστανικής γλώσσας και υπό την ιδιότητά του αυτή είχε γνωρίσει στα δικαστήρια την καταδικασθείσα αστυνομικό. Ακολούθησε ο εξής διάλογος:

– Πρόεδρος: Στα δικαστήρια εκείνη τι δουλειά έχει;

– Μάρτυρας: Δουλεύει στην Ασφάλεια του Πειραιά. Τη γνώρισα σε υπόθεση με κατηγορούμενους Πακιστανούς. Εγώ δεν έχω ακούσει απολύτως τίποτα γι’ αυτά τα θέματα.

– Πρόεδρος: Ποια θέματα;

– Μάρτυρας: Αυτά που την κατηγορούν.

– Πρόεδρος; Η επαφή σας και των συμπατριωτών σας με την κυρία, σας κάνει την εντύπωση ότι μπορεί να τελέσει αδίκημα;

– Μάρτυρας: Όχι.

Η δίκη συνεχίζεται με αγορεύσεις συνηγόρων υπεράσπισης, οι οποίοι ζητούν, για λογαριασμό των εντολέων τους, να τους δοθεί αναστολή στην εκτέλεση της ποινής τους, δηλαδή να μην οδηγηθούν στη φυλακή.

Οι περισσότεροι εκ των συνηγόρων υποστηρίζουν πως η εκτέλεση της απόφασης που εκδόθηκε για τις ποινές θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στους εντολείς τους και τις οικογένειές τους.

Και για το ζήτημα αυτό θα υπάρξει εισαγγελική πρόταση, αγορεύσεις συνηγόρων υπεράσπισης και στη συνέχεια το δικαστήριο θα αποσυρθεί σε διάσκεψη, προκειμένου να αποφασίσει αν και σε ποιους κατηγορούμενους θα χορηγήσει αναστολή στην εκτέλεση της ποινής.

Από την απόφαση που θα λάβει για το ζήτημα αυτό το δικαστήριο, θα εξαρτηθεί και αν οι καταδικασθέντες θα οδηγηθούν ή όχι στη φυλακή μετά τις ποινές που τους επιβλήθηκαν χθες ή θα αφεθούν ελεύθεροι με ή χωρίς όρους, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

protothema.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Γκαρά - Μωραΐτης- Κάτσης : «Με μεθοδεύσεις η Κυβέρνηση απαξιώνει την ΕΡΤ Α.Ε και εργαλειοποιεί τον αθλητισμό»

Ερώτηση για την πολιτική εξυπηρετήσεων ημετέρων από την Κυβέρνηση και συναλλαγής, ακόμη και προσπάθειας χειραγώγησης των αρχαιρεσιών των αθλητικών Ομοσπονδιών και Σωματείων μέσω της ΕΡΤ Α.Ε., κατέθεσαν ο Τομεάρχης και η Αναπληρώτρια Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριος Κάτσης και Νατάσα Γκαρά, από κοινού με τον Τομεάρχη Αθλητισμού, Θάνο Μωραΐτη.

Στην ερώτηση την οποία υπογράφουν συνολικά  Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, γίνεται λόγος για τη δημιουργία, μέσω της ΕΡΤ Α.Ε, μηχανισμού αδιαφανούς χρηματοδότησης και εξυπηρέτησης συγκεκριμένου Συνδυασμού που διεκδικεί την ψήφο των ερασιτεχνών σωματείων στις προσεχείς αρχαιρεσίες του ΣΕΓΑΣ.

Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, συγκεκριμένα, κάνουν λόγο για αδιαφανείς χρηματοδοτήσεις και απευθείας αναθέσεις συνολικού ύψους 484.500 ευρώ πλέον ΦΠΑ, σε συγκεκριμένο ιδιοκτήτη εταιρείας για την παραγωγή τηλεοπτικής εκπομπής, ο οποίος – σύμφωνα με δημοσιεύματα – την ίδια στιγμή έχει αναλάβει την προώθηση και την προβολή συγκεκριμένου συνδυασμού για τις επερχόμενες εκλογές στον ΣΕΓΑΣ, στον οποίο, μάλιστα, συμμετέχει και συγγενικό του πρόσωπο.

Μάλιστα, επιπλέον ερωτηματικά προκαλεί η επιλογή της Κυβέρνησης να προχωρήσει, εν μέσω πανδημίας και οικονομικής δυσπραγίας, σε μία πολυδάπανη και σκανδαλώδη εξωτερική παραγωγή τη στιγμή που η ΕΡΤ διαθέτει και το προσωπικό αλλά και την απαιτούμενη υλικοτεχνική υποδομή για την εκτέλεση ανάλογης τηλεοπτικής εκπομπής.

Κατόπιν όλων των παραπάνω οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θέτουν προς τον Υπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, κ. Πέτσα, τα εξής ερωτήματα:

1. Γιατί επελέγη η διαδικασία της απευθείας ανάθεσης για την επιλογή αναδόχου, για να διεκπεραιώσει τη τηλεοπτική παραγωγή με τίτλο “Τeam Hellas 2020ne – Road to Tokyo”;

2. Γιατί δεν πραγματοποιήθηκε δημόσιος ανοικτός διαγωνισμός από την ΕΡΤ Α.Ε;

3. Με ποια κριτήρια επελέγη η εταιρεία AN SPORTS & MEDIA στην οποία ανατέθηκε η εκτέλεση εξωτερικής παραγωγής, με κατεπείγουσα απευθείας ανάθεση.

4. Ποιες είναι οι τεχνικές προδιαγραφές του έργου που να δικαιολογούν το ποσό των 484.500,60 ευρώ πλέον ΦΠΑ;

5. Πόσες και ποιες τηλεοπτικές παραγωγές έχει υλοποιήσει κατά το παρελθόν η συγκεκριμένη εταιρεία, ώστε να επιλεγεί από την ΕΡΤ Α.Ε ως η καταλληλότερη με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης;

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε… μήλον της Έριδος μεταξύ ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ μετετράπη η Άννα Διαμαντοπούλου, καθώς προτάθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη θέση του γενικού γραμματέα του ΟΟΣΑ.

Όπως είναι αντιληπτό, πρόκειται για μια θέση εθνική και όχι κομματική ή κυβερνητική. Επιπλέον το τιμητικό αυτό αξίωμα δεν προκύπτει από… διορισμό αλλά μέσω εκλογών, όπου μάλιστα απαιτούνται πολλαπλές διεθνείς συμμαχίες, ώστε να κατορθώσει η Αννα Διαμαντοπούλου να εκλεγεί επικεφαλής του ΟΟΣΑ, στη θέση του Ανχελ Γκουρία.

Ωστόσο, αυτό δεν εμπόδισε τον ΣΥΡΙΖΑ να επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί πολιτικά το γεγονός και να κατηγορήσει το ΚΙΝΑΛ ότι «συγκυβερνά de facto με την Δεξιά». Αν ο στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν να διχάσει το ΚΙΝΑΛ, καθώς ορισμένα στελέχη, όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος, αναρωτιούνται αν συγκυβερνά το ΚΙΝΑΛ με τη ΝΔ ή αν ο στόχος ήταν δοθεί πιεστεί ακόμη περισσότερο το ΚΙΝΑΛ από το ΣΥΡΙΖΑ, αυτός επετεύχθη; Όμως είναι δυνατόν να είναι αυτός ο στόχος;

Δεν υπήρχε κάποιος άλλος άξιος, πέραν της Άννας Διαμαντοπούλου, που σημειωτέον, έχει χρηματίσει και επίτροπος της Ελλάδας στην Ε.Ε; Παραδόξως όσο κι αν ομνύει στο μεταρρυθμιστικό πνεύμα της Άννας Διαμαντόπουλου το Μέγαρο Μαξίμου, η κυβέρνηση επέλεξε να φέρει δικό της νομοθέτημα για το άσυλο και όχι να επαναφέρει τον περιβόητο «νόμο Διαμαντοπούλου». Αυτό λέει στο παρασκήνιο η καραμανλική πτέρυγα της ΝΔ που διαπιστώσει πως η Κυβέρνηση βρίθει στελεχών (Χρυσοχοΐδης, Πιερρακάκης, Μενδώνη, Λιβάνιος, Τσακλόγκου) του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ της σημιτικής περιόδου. Και το τι ανακλαστικά δημιουργεί στην καραμανλική πτέρυγα η σημιτική περίοδος δεν χρειάζεται πολύ φαντασία για το αντιληφθεί κανείς. Μάλιστα η καραμανλική πτέρυγα της ΝΔ θυμίζει με νόημα πως το μεταρρυθμιστικό πνεύμα της Άννας Διαμαντοπούλου δεν τη εμπόδισε την περίοδο 2010-2011 να γίνει η Υπουργός της φωτοτυπίας, όταν μοιράζονται φωτοτυπίες στα σχολεία αντί για βιβλία…

Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Της ζητούν να ξεκαθαρίσει τη θέση της στην Ανατολική Μεσόγειο, καλώντας την να προσέλθει στις διερευνητικές συνομιλίες με την Αθήνα – Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων

Προθεσμία μίας εβδομάδας να ξεκαθαρίσει τη θέση της δίνουν Γαλλία και Γερμανία στην Τουρκία, μετά τις συνεχιζόμενες προκλήσεις της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με το Reuters.

Αγνοώντας τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής της 2ας Οκτωβρίου, που είχε στόχο να πείσει την Τουρκία να σταματήσει τις έρευνες για φυσικό αέριο στην ανατολική Μεσόγειο, η Άγκυρα ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ξεκινάει και πάλι τις έρευνες, που είχε διακόψει τον προηγούμενο μήνα.

«Μας είναι προφανές ότι η Τουρκία επιμένει σε προκλητικές ενέργειες που είναι απαράδεκτες» δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Υβ Λε Ντριάν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μαζί με τον Γερμανό και τον Πολωνό ομόλογό του. Προσέθεσε, δε, ότι το «μπαλάκι» είναι τώρα στο γήπεδο της Άγκυρας, αλλά η ΕΕ είναι έτοιμη να αλλάξει την ισορροπία δυνάμεων, σε περίπτωση που η Τουρκία δεν ανταποκριθεί στον διάλογο.

Ο Λε Ντριάν άσκησε κριτική και στον ρόλο της Τουρκίας στη σύρραξη στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, όπου η Άγκυρα υποστηρίζει το Αζερμπαϊτζάν εναντίον των Αρμενίων, αναφέρει το πρακτορείο Reuters. «Δεν θα υπάρξει στρατιωτική νίκη σε αυτό το ζήτημα, και γι’ αυτό πρέπει να υπάρξει εκεχειρία» σημείωσε.

«Αυτό που βλέπουμε σήμερα, είναι πως μόνο η Τουρκία δεν υποστηρίζει την τήρηση της εκεχειρίας και αυτό είναι επιζήμιο» προσέθεσε.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας, χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την απόφαση της Τουρκίας για επανέναρξη των ερευνών, ενώ, ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων κατά της Άγκυρας, είπε ότι η ΕΕ θα περιμένει μία εβδομάδα, προτού αποφασίσει πώς θα αντιδράσει.

«Είναι η δεύτερη φορά που οι αναμενόμενες συνομιλίες δεν πραγματοποιούνται και δεν ξέρουμε πότε θα συμβεί αυτό» είπε. «Θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε αν υπάρχει πρόοδος σε μία εβδομάδα και τότε θα αποφασίσουμε ποια στάση οφείλει να υιοθετήσει η ΕΕ».

Η σημερινή Σύνοδος Κορυφής αποκτά πλέον ιδιαίτερη σημασία για τα ελληνικά συμφέροντα, καθώς η πίεση στην Άγκυρα να εγκαταλείψει τις επιθέσεις και την προβοκάτσια, αναμένεται να ενταθεί.

Τα σενάρια όξυνσης από την Τουρκία μετά τη Σύνοδο Κορυφής

Την ίδια νώρα, στην Αθήνα, το σενάριο που εξετάζουν στο πρωθυπουργικό γραφείο και στα συναρμόδια υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών, είναι η πιθανότητα το Oruc Reis και τα πολεμικά πλοία που το συνοδεύουν, να προσεγγίσουν κοντά στο σημερινό όριο των ελληνικών χωρικών υδάτων, σε μια ζώνη περίπου 6 μιλίων από το Καστελόριζο, από το Σάββατο 17 Οκτωβρίου και μετά, δηλαδή αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Και αυτό, διότι η απροθυμία του Βερολίνου να αποφασιστούν και να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία στη Σύνοδο Κορυφής που ξεκινά σήμερα, σε συνδυασμό με την εγκατάλειψη της διαμεσολαβητικής προσπάθειας από τους Γερμανούς, είναι σαν να στέλνουν στον Ερντογάν το μήνυμα ότι μπορεί να συνεχίσει στην οδό της επιθετικής προβοκάτσιας, χωρίς να υπάρχει κάποιο όριο, πέραν του οποίου να ενεργοποιηθούν ευρωπαϊκά αντίμετρα.

Για τη συνέχεια της κρίσης είναι σημαντικό να αξιολογηθεί ότι οι διαβεβαιώσεις του γερμανικού παράγοντα για αποκλιμάκωση για επανεκκίνηση του διαλόγου αποδείχθηκαν κενό γράμμα και απλώς έδωσαν τον χρόνο στον Ταγίπ Ερντογάν να προετοιμάσει την επόμενη κίνησή του και αποκάλυψαν ανοιχτά ότι το Βερολίνο -που συνεχίζει το πρόγραμμα κατασκευής έξι υποβρυχίων για το τουρκικό πολεμικό ναυτικό- λειτουργεί κάθε άλλο παρά σαν έντιμος διαμεσολαβητής, αρνούμενο ακόμη και τώρα να εγκρίνει κυρώσεις που θα μπορούσαν να σταματήσουν την τουρκική επιθετικότητα.

Η ελληνική κυβέρνηση, 15 ημέρες μετά την προηγούμενη Σύνοδο Κορυφής, όπου οι Ευρωπαίοι υποτίθεται ότι έστειλαν τελεσίγραφο στον Ταγίπ Ερντογάν να σταματήσει τις προκλήσεις, αντιλαμβάνεται ότι οι φραστικές προειδοποιήσεις προς την Άγκυρα είναι κενές περιεχομένου. Πολύ περισσότερο, που η τουρκική κυβέρνηση κατηγόρησε την Ελλάδα ακόμη και για την διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων σε ελληνικό έδαφος, στα νησιά και στην Θράκη, αξιώνοντας ακόμη και την ακύρωση της πώλησης UAV’s ισραηλινής κατασκευής, λειτουργώντας σαν να υπαγορεύει στην Αθήνα όρους έπειτα από ήττα σε πολεμική αναμέτρηση!

Την ίδια ώρα, η Τουρκία επιμένει στις προκλήσεις, καθώς φτάνει στο σημέιο να… ειρωνεύεται την Ελλάδα για το περιστατικό με το κυβερνητικό αεροσκάφος Embraer, που μετέφερε τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια.

protothema.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Αποφασιστικότητα από την ΕΕ στο θέμα της Τουρκίας ζήτησε ο πρωθυπουργός προσερχόμενος στη Συνόδο Κορυφής – Αύριο θα συζητηθεί το θέμα των τουρκικών προκλήσεων, σύμφωνα με τον Μακρόν – Την απόλυτη στήριξή τους στην Ελλάδα εξέφρασαν οι αρχηγοί των κομμάτων του ΕΛΚ

Να δείξει συνέπεια απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας, ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής, που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες σήμερα και αύριο.

«Η προγραμματισμένη ημερήσια διάταξη της Συνόδου Κορυφής αφορούσε πρωτίστως το Brexit και την Κλιματική αλλαγή. Δυστυχώς όμως, η επικαιρότητα μας υποχρεωνει να προσθέσουμε και άλλα θέματα τα οποία θα χρειαστεί να συζητήσουμε.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι, συνολικά, στην Ευρώπη βρισκόμαστε μπροστά σε ένα δεύτερο κύμα της επιδημίας του CΟVID. Η Ελλάδα σε σχέση με τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες τα πηγαίνει, ακόμα, αρκετά καλύτερα. Θα χρειαστεί, όμως, απόλυτη συνέπεια στην εφαρμογή των μέτρων που έχουν εξαγγείλει οι ειδικοί.

Θέλω, επίσης, να επισημάνω ότι εφόσον οι ειδικοί μας υποδείξουν την ανάγκη να πάρουμε πρόσθετα μέτρα τοπικού -το ξανατονίζω- τοπικού χαρακτήρα, δεν θα διστάσουμε να το κάνουμε για να περιορίσουμε την όποια τοπική διασπορά της επιδημίας.

Είχα την ευκαιρία να ζητήσω από τον Πρόεδρο Michel να προσθέσουμε στη συζήτησή μας και το θέμα των προκλήσεων της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, καίτοι δεν βρισκόταν στην ημερήσια διάταξη. Και συμφώνησε ο Πρόεδρος Michel και το θέμα αυτό θα συζητηθεί αύριο.

Θα έχω την ευκαιρία να ενημερώσω τους συναδέλφους μου -όπως το έκανα ήδη στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος- για τις νέες προκλήσεις της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα και απέναντι στην Κύπρο, με την πρόσφατη έξοδο του Oruc Reis εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας, καθώς και για την απαράδεκτη παραβίαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με τα Βαρώσια, στην Κύπρο.

Δυστυχώς, η Τουρκία φαίνεται να παραμένει συνεπής στην προκλητική της και επιθετική της συμπεριφορά. Την ίδια συνέπεια επιβάλλεται να επιδείξει και η Ευρωπαϊκή Ένωση, ως προς την εφαρμογή των αποφάσεων που η ίδια έχει λάβει, προκειμένου η συμπεριφορά αυτή -εφόσον συνεχιστεί- να έχει τις ανάλογες συνέπειες» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Έθεσε την τουρκική προκλητικότητα στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός έθεσε στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος την νέα προκλητική ενέργεια της Τουρκίας, με έκδοση της παράνομης NAVTEX για έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα νοτίως του Καστελόριζου.

Οι αρχηγοί κυβερνήσεων και των κομμάτων που μετείχαν στη σύνοδο του ΕΛΚ εξέφρασαν την απόλυτη στήριξή τους στην Ελλάδα έναντι των νέων προκλήσεων της Τουρκίας.

Ο Πρόεδρος του ΕΛΚ, Ντόναλντ Τουσκ υπογράμμισε την τουρκική προκλητικότητα, εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στην Ελλάδα και τόνισε ότι πρέπει να μπουν όρια στη συμπεριφορά της Άγκυρας.

Μακρόν: Αύριο θα επανέλθουμε στο θέμα της Τουρκίας

Οι ηγέτες των 27 κρατών-μελών θα επανέλθουν αύριο στο ζήτημα της Τουρκίας μετά τις τελευταίες εξελίξεις τόνισε ο Πρόεδρος της Γαλλίας προσερχόμενος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

«Αύριο το πρωί θα συζητήσουμε θέματα εξωτερικής πολιτικής» ανέφερε αρχικα΄ο Εμανουέλ Μακρόν.

Και υπογράμμισε: «Θα έχουμε την ευκαιρία να επανέλθουμε και στο θέμα της Τουρκίας και στην αντιπαράθεση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Δεν θέλω να προεξοφλήσω το αποτέλεσμα, αλλά οι αυριανές συζητήσεις θα αντανακλούν τις απαιτήσεις μας υπό το πρίσμα των πρόσφατων εξελίξεων».

protothema.gr

Άδωνις Γεωργιάδης στο pagenews.gr: Δείτε όλα όσα είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης στην εκπομπή του pagenews.gr Opinion Leader και στον Δημήτρη Τάκη, λίγο μετά την επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα.

Άνοιξε τα χαρτιά του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο pagenews.gr και στην εκπομπή Opinion Leader με τον Δημήτρη Τάκη, σχετικά με τις επενδύσεις στην Ελλάδα, μετά τη συμφωνία με τη Microsoft, την πορεία της επένδυσης στο Ελληνικό, τι γίνεται με τα Ναυπηγεία, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα ευρωπαϊκά κονδύλια, στο έλλειμμα, αλλά και στο νέο πτωχευτικό κώδικα. Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην αποκλειστική συνέντευξή του, αποκάλυψε ότι η Ελλάδα διαγωνίστηκε με άλλες χώρες για τα data center της Microsoft και εξήγησε ότι η χώρα μας πληρούσε καλύτερες προϋποθέσεις από τις άλλες χώρες και για το λόγο αυτό επιλέχθηκε από τη Microsoft. Όπως ανέφερε η χώρα μας εκτός από αυτή την επένδυση συζητά και με την Amazon, ενώ επισήμανε ότι και άλλες εταιρείες θα έρθουν στην Ελλάδα.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε επίσης, ότι όσες επιχειρήσεις είχαν καλό eshop αύξησαν τον τζίρο τους κατά τη διάρκεια της καραντίνας, εννοώντας ότι οι καταναλωτές στράφηκαν στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Αναφερόμενος στο Ελληνικό ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε ότι η δικαστική τροπή που πήρε η υπόθεση με το καζίνο έχει τελειώσει και όπως αποκάλυψε η Ελλάδα με το που βγει η άδεια θα πάρει μετρητά 150 εκατομμύρια ευρώ.

svg%3E

Επίσης ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναφέρθηκε στα Ναυπηγεία και αποκάλυψε ότι μέχρι τις 31 Οκτωβρίου θα υπάρξει επιχειρηματική πρόταση για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, ενώ μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα η επένδυση και στα 3 Ναυπηγεία (Νεώριο, Ελευσίνα και Σκαραμαγκάς) θα είναι ανάλογη όπως αυτή του Ελληνικού.

Ερωτώμενος για το έλλειμμα που θα καταγραφεί για το 2020 ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι το έλλειμμα θα γίνει λόγω αναστολής πληρωμών και πως τα χρήματα για τα επιδόματα και τα προγράμματα στήριξης για τον κορωνοϊό που δόθηκαν ήταν κυρίως ευρωπαϊκοί πόροι και ΕΣΠΑ. Μάλιστα μιλώντας για τα προγράμματα ΕΣΠΑ ο κ. Γεωργιάδης επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ αφού ανέφερε ότι «παραλίγο να χάναμε ευρωπαϊκούς πόρους». Ενώ επισήμανε ότι μέχρι τέλος του έτους θα έχει αξιοποιηθεί το 70% του ΕΣΠΑ.

Τέλος ο κ. Γεωργιάδης στην πρώτη του συνέντευξη στην εκπομπή του pagenews.gr, Opinion Leader με τον Δημήτρη Τάκη μίλησε για τον νέο πτωχευτικό κώδικα. Όπως είπε χάρη στο νόμο «θα σβήνονται όλα τα προσωπικά χρέη με την ατομική πτώχευση» και ο πολίτης πλέον θα μπορεί να ξανακάνει νέα αρχή. Επίσης αναφέρθηκε τους ευάλωτους δανειολήπτες οι οποίοι αποδεδειγμένα θα αδυνατούν να πληρώσουν, ότι θα μπορούν να μένουν στην κατοικία τους.

pagenews.gr

Στην τελική ευθεία οι σχεδιασμοί του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη γύρω από τη διαμονή των χρυσαυγιτών στις φυλακές

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ολοκλήρωση της ιστορικής δίκης της Χρυσής Αυγής. Πλέον αυτό που μένει να φανεί είναι τι μέλλει γενέσθαι με τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για τις προφυλακίσεις των καταδικασθέντων στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Μάλιστα, όπως έγραφε το ethnos.gr, είναι ήδη έτοιμο το σχέδιο της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής, το οποίο έχει σχέση με τις μεταγωγές τους στις φυλακές. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open TV το σχέδιο που θα ακολουθηθεί όσο οι χρυσαυγίτες θα είναι στη φυλακή περιλαμβάνει τα εξής:

  • Έφοδο στα κελιά τους δύο φορές τη μέρα
  • Παρακολούθηση μέσα από κάμερες αλλά και φυσική παρουσία
  • Προαυλισμό σε διαφορετικές ώρες και μακριά από τρομοκράτες και αλλοδαπούς

Όσον αφορά τον προαυλισμό τους, αυτός θα γίνεται ξεχωριστά, καθώς υπάρχει ο φόβος των επιθέσεων. Έτσι, λοιπόν, πάρθηκε η απόφαση οι χρυσαυγίτες να προαυλίζονται σε διαφορετικές ώρες. Όπως φαίνεται ένα μεγάλο πρόβλημα για τις Aρχές είναι ο τρόπος με τον οποίο θα μπουν στα κελιά τους. Και αυτό διότι υπάρχουν αρκετές αντιδικίες μέσα στη Χρυσή Αυγή.

Μάλιστα, επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. τονίζουν ότι «δεν βρισκόμαστε στο 2013 όταν όλοι ήταν μονιασμένοι και ήθελαν να μείνουν στα ίδια κελιά». Έτσι, λοιπόν, δεν αποκλείεται να μείνουν κατά μόνας. Εάν δεν συμβεί κάτι τέτοιο τότε με βάση τις «συμμαχίες» που έχουν διαμορφωθεί, μπορεί να μένουν δύο σε κάθε κελί. Το τοπίο επί του συγκεκριμένου ζητήματος αναμένεται να ξεκαθαρίσει όταν θα βγουν από την καραντίνα των 14 ημερών και θα μεταφερθούν στο σωφρονιστικό κατάστημα που θα έχει αποφασίσει ο εισαγγελέας.

Νικολάου: Πότε θα συλληφθούν οι καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής

Στο μεταξύ η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξήγησε βήμα προς βήμα τη διαδικασία που θα ακολουθήσει, μέχρι να καταλήξουν οι καταδικασθέντες για τη Χρυσή Αυγή στις φυλακές.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Η δίκη των μελών της Χρυσής Αυγής θα τελειώσει όταν ολοκληρωθεί και η διαδικασία επί της αναστολής ή όχι των ποινών. Εφόσον το δικαστήριο απορρίψει τα αιτήματα των καταδικασθέντων για αναστολή εκτέλεσης των ποινών που τους επιβλήθηκαν και μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, αρμόδιος για την επιλογή του Καταστήματος Κράτησης είναι ο Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών.

Η διαδικασία προβλέπει την εμφάνιση των καταδικασθέντων στην Εισαγγελία, είτε μετά από σύλληψη είτε αυθορμήτως. Τότε και μόνο τότε ο αρμόδιος εισαγγελέας θα εκδώσει παραγγελία φυλάκισης στα οριζόμενα από τον ίδιο Καταστήματα Κράτησης. Η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής έχει φροντίσει ώστε όλες οι ελληνικές φυλακές να διαθέτουν την κατάλληλη υποδομή, καθώς και το απαιτούμενο επίπεδο ασφαλείας, για κάθε κρατούμενο».

Υπενθυμίζεται ότι ειδικό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. υπάρχει και για τη μεταγωγή των καταδικασθέντων χρυσαυγιτών, οι οποίοι θα συνοδεύονται από πάνοπλους αστυνομικούς. Συγκεκριμένα έχουν σχηματιστεί ολιγομελείς ομάδες συλλήψεων.

Η κάθε ομάδα έχει «λοκάρει» από ένα στέλεχος της Χρυσής Αυγής που καταδικάστηκε για την εγκληματική οργάνωση και τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε ετοιμότητα βρίσκονται περίπου 20 τέτοιες ομάδες, που είναι επιφορτισμένες για τη σύλληψη περίπου 20 χρυσαυγιτών. Κανείς δεν ξέρει πόσες από αυτές τις ομάδες θα ενεργοποιηθούν τελικά, καθώς αυτό θα καθοριστεί από τις ανακοινώσεις του δικαστηρίου.

 Οι αστυνομικοί που θα αναλάβουν τις συλλήψεις προέρχονται από υπηρεσίες της Ασφάλειας και τα ΕΚΑΜ, ενώ τα καταδικασθέντα μέλη της Χ.Α. ήδη παρακολουθούνται διακριτικά. Εξαίρεση αποτελεί η περίπτωση του Γιάννη Λαγού, λόγω της ασυλίας του από την Ευρωβουλή. Μάλιστα ο Λαγός μετά το… σόου του στο Εφετείο Αθηνών ταξίδεψε για τις Βρυξέλλες.

Όσον αφορά στα στελέχη της Χρυσής Αυγής που δεν θα οδηγηθούν στη φυλακή, γιατί οι ποινές τους θα έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα, για ένα διάστημα τα σπίτια τους θα επιτηρούνται από άντρες της ΕΛ.ΑΣ., υπό το φόβο καταδρομικών επιθέσεων.

ethnos.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Η φασιστική νοοτροπία – σαν το σαράκι που σαπίζει το ξύλο – σαπίζει καθημερινά το εθνικό σώμα» γράφει στα ΝΕΑ ο Μίκης Θεοδωράκης

Τα συγχαρητήριά του στους δικαστές που έκριναν εγκληματικη οργάνωση τη Χρυσή Αυγή μεταφέρει με άρθρο του στην εφημερίδα Τα ΝΕΑ ο Μίκης Θεοδωράκης.

Παράλληλα διαμηνύει ότι ο αγώνας κατά του φασισμού δεν έχει τελειώσει και «πρέπει να συνεχιστεί με αμείωτη ένταση».

«Μόνο με τη συνέχιση του αγώνα αυτού θα δικαιωθούν ο Παύλος Φύσσας και όλα τα θύματα της Χρυσής Αυγής» προσθέτει ο μεγάλος συνθέτης.

Το άρθρο του Μίκη Θεοδωράκη έχει ως εξής:

Συγχαίρω και χειροκροτώ τους δικαστές που είχαν το θάρρος να αψηφήσουν κινδύνους και εμπόδια και με την απόφασή τους να καταδικάσουν τη Χρυσή Αυγή αναγνωρίζοντας την ως εγκληματική οργάνωση.

 Όταν απαλλαχθήκαμε από το άγος της Χούντας, ήταν βέβαιο ότι η τεχνητή διαίρεση του Λαού μας θα μείωνε τις αντιστάσεις του σε σημείο να δεχθεί την επανεμφάνιση μιας νέας Χούντας, εξίσου προσβλητικής και επικίνδυνης για τη Δημοκρατία.

Βεβαίως, το μέσον ανόδου της Χρυσής Αυγής διέφερε από τα προηγούμενα. Δηλαδή δεν ήρθε με την απειλή των τανκς αλλά με την ανοχή των εξουσιών, πολιτικών και δικαστικών.

Και ενώ η πρώτη μορφή, η Χούντα, αντιμετωπίστηκε με την αντίσταση του ελληνικού λαού, η δεύτερη, η Χρυσή Αυγή, κατόρθωσε να αποσπάσει την ανοχή θεσμών και κομμάτων, καθώς και την ψήφο περίπου μισού εκατομμύριου ελλήνων ψηφοφόρων, εξασφαλίζοντας την παρουσία των εκπροσώπων της μέσα στο Ιερό της Δημοκρατίας, τη Βουλή των Ελλήνων!

Μετά την ιστορική απόφαση αυτής της ομάδας των δικαστών, διέπρεψε ο φαρισαϊσμός όλων των υπευθύνων για την κατάντια της χώρας μας που δίπλα στην τραγική αλλά και ηρωική μορφή της Μάγδας Φύσσα, δίπλα σε όλους εκείνους που έδωσαν τον μεγαλύτερο αγώνα εδώ και τόσο καιρό, “πανηγύριζαν” για τη “νίκη κατά του φασισμού”.

 Δεν υπήρξε ούτε αυτοκριτική, ούτε η προσπάθεια να αποκαλυφθούν και να καταδικασθούν οι βαθύτεροι λόγοι-ασθένειες εξαιτίας των οποίων από το 1967 έως σήμερα ζήσαμε δύο επταετίες με τη θηριώδη παρουσία δύο εγκληματικών μορφωμάτων με τη σφραγίδα του φασισμού-ναζισμού που τόσο τραγικά βίωσε ο Λαός μας κατά τις τελευταίες δεκαετίες.

Γι’ αυτό προτίμησα να μη μιλήσω την ημέρα που εκδόθηκε η δικαστική απόφαση. Γιατί δεν ήθελα μια τόσο σημαντική ημέρα για τη Δημοκρατία να πω δυσάρεστα αλλά και από την άλλη δεν μπορούσα να μην μιλήσω για το θέμα αυτό και να τα αποκρύψω, αφού δεν συνήθισα ποτέ τα μισόλογα.

Γιατί το χειρότερο είναι το γεγονός ότι έχουμε καθημερινά και ολοένα αυξανόμενα δείγματα φασιστικής νοοτροπίας στην καθημερινή μας ζωή, τόσο στις διαπροσωπικές σχέσεις με την έλλειψη κάθε έννοιας σεβασμού της διαφορετικότητας, όσο και στις διακομματικές σχέσεις με την έλλειψη κάθε έννοιας σεβασμού στο δικαίωμα της διαφωνίας και της διαφορετικής άποψης. Πράγμα που αποτελεί απόδειξη έλλειψης πραγματικής Παιδείας και Πολιτισμού.

Έτσι η φασιστική νοοτροπία – σαν το σαράκι που σαπίζει το ξύλο – σαπίζει καθημερινά το εθνικό σώμα με δραματικές συνέπειες τόσο για την υγεία της κοινωνίας, όσο και για τη δυνατότητα υπεράσπισής μας από τους πολλούς και μεγάλους κινδύνους που συσσωρεύουν οι διεθνείς εξελίξεις μπροστά από την πόρτα μας.

Η έκδοση της δικαστικής απόφασης για τη Χρυσή Αυγή δεν πρέπει να μας οδηγήσει σε εφησυχασμό ότι αγώνας κατά του φασισμού δικαιώθηκε άρα τελείωσε. Αντίθετα, θα πρέπει να δούμε την απόφαση αυτή ως έναν σημαντικό σταθμό στον αντιφασιστικό αγώνα που πρέπει να συνεχιστεί με αμείωτη ένταση αφού γνωρίζουμε καλά πόσο ύπουλο είναι το μικρόβιο του φασισμού.

Μόνο με τη συνέχιση του αγώνα αυτού θα δικαιωθούν ο Παύλος Φύσσας και όλα τα θύματα της Χρυσής Αυγής.

Αντίθετα με τον φαρισαϊσμό, τον κρυφό και ύπουλο φασισμό-ρατσισμό και την άγνοια του κινδύνου που τροφοδοτεί τον εθνικισμό, το πλοίο ΕΛΛΑΣ είναι περισσότερο από βέβαιο ότι θα πέσει σε κάποια απροσδόκητη ξέρα καθώς τα τρία Φ (Φαρισαϊσμός, Φασισμός και Φανατισμός) εμποδίζουν την ασφαλή πορεία προς το μέλλον.

Σήμερα, τόσο τα εσωτερικά μας προβλήματα όσο και οι διεθνείς εξελίξεις απαιτούν να έχουμε τα μάτια μας ορθάνοιχτα, τη σκέψη μας ανεξάρτητη και απαλλαγμένη απο ιδεοληψίες και τις καρδιές μας καθαρές και αμόλυντες από το εμφύλιο μίσος, καθώς ταξιδεύουμε σε αχαρτογράφητα νερά.

protothema.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Νέα ιταμή πρόκληση από την Τουρκία! Ανάγκασαν το κυβερνητικό αεροπλάνο που μετέφερε τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια να πετάξει στον εναέριο χώρο τους ενώ και άδεια είχαν δώσει και γνώριζαν ότι η πτήση ήταν VIP! Κουμουτσάκος: Αυτό που έγινε δεν ήταν καθόλου φιλική ενέργεια. Το επόμενο τρίμηνο θα είναι για ατσαλένια νεύρα.

Κάθε φορά και κάτι πιο ακραίο. Κάθε φορά που προκαλεί η Τουρκία ξεπερνά τον… (κακό) εαυτό της. Δεν φτάνει που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απειλεί με κάθε ευκαιρία, ξεχνώντας τη λέξη “διάλογος”, αυτή τη φορά η Άγκυρα έφτασε στο σημείο να εμποδίσει στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και στο κυβερνητικό αεροπλάνο που τον μετέφερε από το Ιράκ πίσω στην Ελλάδα να περάσει από τον εναέριο χώρο της!

Όλα έγιναν το βράδυ της Τετάρτης (14.10.2020), όταν ο Νίκος Δένδιας και η ελληνική αποστολή που τον συνόδευε στο Ιράκ μπήκαν στο κυβερνητικό Embraer “Νεφέλη” για να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Και παρόλο που στην Τουρκία γνώριζαν πως επρόκειτο για πτήση VIP, αποφάσισαν να ξεπεράσουν για άλλη μια φορά τα όρια και να κάνουν “καψόνι” (όσο μπορεί αυτός ο όρος να χρησιμοποιηθεί σε κάτι τόσο σοβαρό), αναγκάζοντας το αεροπλάνο του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών να κάνει επί 20 λεπτά κύκλους στον αέρα έως ότου να επιτρέψουν την υπέρπτηση!

Και όλα αυτά ενώ, σύμφωνα με την ΕΡΤ, η Τουρκία είχε επιτρέψει αρχικά την υπέρπτηση του ελληνικού κυβερνητικού αεροσκάφους που μετέφερε τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών πάνω από το έδαφος της. Όταν όμως η πτήση έφτασε στα σύνορά της με το Ιράκ, βόρεια της Μοσούλης, εμπόδισε την πτήση, αρνήθηκε να δώσει άδεια υπέρπτησης που είχε εγκρίνει λίγο νωρίτερα (!) και ανάγκασε το ελληνικό αεροπλάνο να κάνει κύκλους επί 20λεπτο έως ότου να δοθεί, τελικά, η άδεια!

Οι Τούρκοι ήξεραν ότι η πτήση ήταν VIP, ότι σε αυτή βρισκόταν ο Νίκος Δένδιας και η αντιπροσωπεία που τον συνόδευε στο Ιράκ. Όταν από την Τουρκία δεν επέτρεψαν στο αεροπλάνο να περάσει από τον εναέριο χώρο της, ξεκίνησε ένας διπλωματικός μαραθώνιος, από τη μια σε διπλωματικό επίπεδο και από την άλλη με τον πιλότο του Embraer να προσπαθεί να συνεννοηθεί με τις τουρκικές αρχές! Στο διάστημα αυτό, το αεροπλάνο υποχρεώθηκε να χαμηλώσει ύψος και να κάνει κύκλους και τέθηκε ζήτημα για το κατά πόσο υπάρχει κίνδυνος επάρκειας καυσίμων.

Τελικά, το αεροπλάνο του Νίκου Δένδια έφτασε στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας λίγο πριν από τα μεσάνυχτα.

Το θέμα αναμένεται να τεθεί από την ελληνική πλευρά στη Σύνοδο Κορυφής, ενώ αναμένεται να γίνει και διάβημα. Δεν αποκλείεται ο Νίκος Δένδιας να αναφερθεί στο πρωτοφανές και πολύ σοβαρό περιστατικό, όπως χαρακτηρίζεται, μετά την ενημέρωση των εκπροσώπων των κομμάτων, σήμερα.

Δείτε τι μετέδωσε η ΕΡΤ 

newsit.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ