Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  11:30: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020

Το Σαββάτο 17 Οκτωβρίου 2020 στο  ξενοδοχείο Valis στην Αγριά Βόλου, πραγματοποιήθηκαν αρχαιρεσίες της Ένωσης Λειτουργών γραφείων Κηδειών Ελλάδος,

Ο Νίκος Αγγελέτος αναδείχθηκε πρώτος σε ψήφους και επανεξελέγη για τρίτη συνεχόμενη θητεία Πρόεδρος της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος.

Μέλη απ’ όλη την Ελλάδα, από νησιωτικές κι ηπειρωτικές περιοχές της χώρας, αλλά κι από το εξωτερικό, βρέθηκαν στο Βόλο, συμμετείχαν στη διαδικασία για την εκλογή εκπροσώπων τόσο για το Διοικητικό Συμβούλιο, όσο και για τα όργανα της Ένωσης.

Τις εκλογές τίμησε με την παρουσία του και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλης Μπασδάνης.

Τη Δευτέρα 19 Οοκτωβρίου 2020, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών συγκροτήθηκε σε σώμα.

Η νέα Διοίκηση έχει ως εξής:

Πρόεδρος Αγγελέτος Νικόλαος Ν. Μαγνησίας

Γενικός Γραμματέας Παναγιώτου Μιχάλης Ν. Τρικκαίων

Αντιπρόεδρος  Μακεδονίας Νικολόπουλος Νέστωρας Ν. Θεσσαλονίκης

Γενικός Γραμματέας  Μακεδονίας Παντέλης Χρήστος Ν. Θεσσαλονίκης

Αντιπρόεδρος Θεσσαλίας & Οικονομικός Επόπτης Κωνσταντέλος Θωμάς Ν. Μαγνησίας

Αντιπρόεδρος Κεντρικής και Δυτικής Ελλάδας κι Ιόνιων Νήσων Τσιντζέλης Χριστόφορος Ν. Αιτωλοακαρνανίας

Γενικός Γραμματέας  Κεντρικής και Δυτικής Ελλάδας κι Ιόνιων Νήσων Χρόνης Αντώνης Ν. Αιτωλοακαρνανίας

Αντιπρόεδρος Ανατολικής Μακεδονίας Ελευθεριάδης Απόστολος Ν. Ξάνθης

Αντιπρόεδρος  Ηπείρου Σπύρου Δημήτρης Ν. Άρτας

Αντιπρόεδρος Πελοποννήσου Παναγόπουλος Ιωάννης Ν. Μεσσηνίας

Γενικός Γραμματέας Πελοποννήσου  Ρισβάνης Χρήστος Ν. Μεσσηνίας

Αντιπρόεδρος Καρδίτσας Μαλλιαρός Σωτήριος Ν. Καρδίτσας

Γενικός Γραμματέας Καρδίτσας Αλεξίου Δημήτριος Ν.Καρδίτσας

Αντιπρόεδρος Αργολίδας Χρυσικός Αλέξανδρος Ν. Αργολίδας

Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων – Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκής Ένωσης (Γερμανίας) & Ευρωπαϊκής Ανάπτυξης Λουκάς Αντώνης Γερμανία

Αντιπρόεδρος Κεντρικής Μακεδονίας Τσέτσο Ντορίνα Ν. Ημαθίας

Αντιπρόεδρος Θεσπρωτίας Τάγκας Γεώργιος Ν. Θεσπρωτίας

Αντιπρόεδρος Κρήτης κι Αιγαίου Φορτσάκης Γιώργος Ν. Χανίων

Αντιπρόεδρος Δυτικής Μακεδονίας Ράπτη Αριστούλα Ν. Γρεβενών

Γενικός Γραμματέας Δυτικής Μακεδονίας  Τερνενόπουλος  Γιώργος Ν. Κοζάνης

Αντιπρόεδρος Στερεάς Ελλάδας κι Αττικής Πάνος Δημήτρης Ν. Βοιωτίας

Αντιπρόεδρος Έβρου και Ροδόπης Σαραντίδης Σταύρος Ν. Ροδόπης

Αντιπρόεδρος Φλώρινας Γαργάνης Ευάγγελος Ν. Φλώρινας

Αντιπρόεδρος Σερρών Καρυπίδης Κωνσταντίνος Ν. Σερρών

Αντιπρόεδρος Πέλλας Οικονομίδου Δήμητρα Ν. Πέλλας

Αντιπρόεδρος Κύπρου Κυριάκου Μιχαήλ Κύπρος

Για την Ελεγκτική Επιτροπή εκλέγονται οι:

Πρόεδρος: Χρήστος Παναγιώτου Ν. Τρικκαίων

Αντιπρόεδρος: Νικόλαος Πλιάτσικας Ν. Τρικκαίων

Γραμματέας: Αντώνιος Προύφας Ν. Τρικκαίων

Για το Πειθαρχικό Συμβούλιο εκλέγονται οι:

Πρόεδρος: Χρήστος Παντέλης Ν. Θεσσαλονίκης

Αντιπρόεδρος: Αθανάσιος Κολιός Ν. Θεσπρωτίας

Γραμματέας: Αντώνης Χρόνης Ν. Αιτωλοακαρνανίας

Για την Ομοσπονδία ΟΕΒΕΜ & Β. Σποράδων εκλέγονται οι:

Νίκος Αγγελέτος Ν. Μαγνησίας

Θωμάς Κωνσταντέλος Ν. Μαγνησίας

Σάββας Μαυρογένης Ν. Μαγνησίας

Γιώργος Εμερτζιάδης Ν. Μαγνησίας

Ο  Πρόεδρος της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος Νίκος Αγγελέτος, συνεχάρη τα νέα μέλη για την εκλογή τους κι ευχήθηκε στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο καλή δύναμη στο έργο τους, το οποίο είναι απαιτητικό.

Όπως δήλωσε “Η νέα Διοίκηση της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος, θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στη διεκδίκηση ζητημάτων, με γνώμονα πάντα τη διαφύλαξη και διασφάλιση του λειτουργήματος των λειτουργών γραφείων κηδειών. Θα συνεχίσουμε να προωθούμε προς την Πολιτεία,  συγκεκριμένες προτάσεις και θέσεις για καίρια ζητήματα του κλάδου των λειτουργών, όπως το νομοσχέδιο περί ίδρυσης και λειτουργίας γραφείων κηδειών, και σχολών επαγγελμάτων κηδείας, καθώς και καθημερινά ζητήματα που ανακύπτουν κι απαιτούν άμεσα επίλυσης. Επενδύουμε στην ενότητα και θέτουμε ως προτεραιότητα την αλληλεγγύη και τον αλληλοσεβασμό. Η ενεργή συμμετοχή όλων των Αντιπροέδρων και των μελών, αποτελεί εχέγγυο για να συνεχίσουμε το δύσκολο έργο μας”.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΚΛΟΓΙΚΑ

Η συμπεριφορά απέναντι στο 14χρονο μαθητή που συνελήφθη, είναι κεντρική πολιτική επιλογή και σκοπό έχει την πυροδότηση του κοινωνικού αυτοματισμού και τον αποπροσανατολισμό από μεγάλα θέματα όπως η πανδημία και το φλερτ με την καταστροφή στα εθνικά θέματα. Θέλουν να στρέψουν τους γονείς εναντίον των μαθητών κι τους ηλικιωμένους εναντίον των απείθαρχων νέων.

Τον Παλαιοκώστα να είχαν συλλάβει, θα έδιναν μεγαλύτερα περιθώρια επαφών και λιγότερη απομόνωση απ’ ότι στον 14χρονο. Αποσκοπούν στην επιβολή του φόβου και στέλνουν το μήνυμα ότι όποιος αντιδρά θα τον πατάνε σαν σκουλήκι, όποια κι αν είναι η ηλικία του. Είναι επιλογή την οποία ο κ. Χρυσοχοΐδης εφαρμόζει ως ο βασιλικότερος του βασιλέως ζηλωτής.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αχελώος: εκτρέπονται και δεν ντρέπονται…

Ο υπουργός Υποδομών & Μεταφορών Κ. Καραμανλής, σε ένα χαριτωμένο επικοινωνιακό ενσταντανέ με τον βουλευτή Λάρισας κ. Μ. Χαρακόπουλο, αποκάλυψε κάτι που μπορεί να εξασφαλίσει το Νόμπελ στον κ. υπουργό και τους συμβούλους του: ότι οι πρόσφατες πλημμύρες στη Θεσσαλία συνδέονται με την εκτροπή του Αχελώου. Γιατί όμως μόνο οι πλημμύρες στη Θεσσαλία και όχι και στην Εύβοια; Όντως μεσολαβεί θάλασσα και αυτό είναι ένα εμπόδιο για την εκτροπή του πολύπαθου ποταμού προς τα ΄κεί, όμως όταν επιχειρείς να επιβληθείς δια της εκτροπής της λογικής, όλα είναι δυνατά. Ο κ. υπουργός κάνει λόγο για τον κίνδυνο ερημοποίησης της Θεσσαλίας, λόγω της μη εκτροπής του Αχελώου. Ενώ θα μπορούσε να προσθέσει το φαινόμενο του θερμοκηπίου και την κλιματική αλλαγή, η οποία μετεκλογικά ενοχοποιείται για τα ασυνήθιστα φαινόμενα, για τα οποία προεκλογικά ευθυνόταν αποκλειστικά ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο δαίμονας δηλ. αυτοπροσώπως…

Η κυβέρνηση και ο υπουργός γνωρίζουν ότι, σύμφωνα με τα ισχύοντα στην Ευρώπη, απαγορεύεται η μεταφορά νερού σε άλλο υδατικό διαμέρισμα για λόγους άρδευσης, γι’ αυτό κοτσάρει από δίπλα σαν τρέηλερ και την ύδρευση. Δόλωμα σε όσους έχουν εκδώσει δικαστικές αποφάσεις για την εκτροπή, είτε στην Ευρώπη είτε σε ανώτατο δικαστικό επίπεδο στην Ελλάδα.

Γι’ αυτούς προορίζεται και το εφεύρημα της «μερικής εκτροπής», κατά το γνωστό «ολίγον έγκυος». Μόνο που εδώ κυοφορείται τερατογέννεση, με το πρόσχημα της μεταφοράς συγκεκριμένης ποσότητας νερού. Πρόσφατα μάλιστα είχε διατυπωθεί το εξωφρενικό επιχείρημα ότι το νερό του Αχελώου χύνεται τζάμπα στο Ιόνιο.

Όχι απλώς θα αποτρέψουν την κατασπατάληση του νερού στο αδηφάγο Ιόνιο, αλλά θα προστατεύσουν μέσω της εκτροπής και την Αιτωλοακαρνανία από τα πλημμυρικά φαινόμενα!

Ναι! Προέκυψε και αυτό από το ως άνω χαριτωμένο επικοινωνιακό ενσταντανέ. Η Αιτωλοακαρνανία να προστατεύεται από τα πλημμυρικά και άλλα ασυνήθιστα φαινόμενα και οι Αιτωλοακαρνάνες να μη θέλουν να σωθούν…

Ο κ. υπουργός και οι κύριοι της κυβέρνησης πρέπει να ξέουν ότι, χάρις στον Αχελώο και τις καλλιέργειες που αρδεύει, έχουμε πάψει προ πολλού να τρώμε μόνο βελανίδια. Η κήρυξη πολέμου ενάντια στη λογική μας θα έχει την ανάλογη απάντηση. Να δεχθούμε ότι η μπουγάτσα Σερρών είναι παντεσπάνι. Όταν όμως έχει με δικαστικές αποφάσεις απαγορευθεί η κυκλοφορία της και έχει σαπίσει, είναι απαράδεκτο και επικίνδυνο να την σερβίρετε ως φρέσκια.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο όγκος του τουρκικού στόλου και η χρονική συγκυρία δεν περνούν απαρατήρητα – Ο Κόλπος του Ξηρού περιλαμβάνεται και στις περιοχές που περιγράφονται στις τελευταίες τουρκικές NAVTEX

Αυξημένη κινητικότητα καταγράφεται από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου, καθώς πληροφορίες θέλουν τις Ένοπλες Δυνάμεις στον νομό να έχουν τεθεί σε επιφυλακή τουλάχιστον για τις επόμενες ώρες. Αφορμή για την ελληνική επαγρύπνηση αποτελεί η συγκέντρωση μεγάλου αριθμού τουρκικών πλοίων στον Κόλπο του Ξηρού. Πρόκειται για τον πλησιέστερο στην ελληνική επικράτεια τουρκικό κόλπο, ο οποίος βρίσκεται 30 περίπου ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Αλεξανδρούπολης και στα βόρεια της χερσονήσου της Καλλίπολης.

Μολονότι η γειτονική χώρα είθισται να πραγματοποιεί ασκήσεις στη συγκεκριμένη περιοχή σε ετήσια και άλλοτε εξαμηνιαία βάση, αφενός ο όγκος του τουρκικού στόλου που έχει καταπλεύσει στο σημείο και αφετέρου η χρονική συγκυρία δεν περνούν απαρατήρητα, ιδίως όταν σενάρια που εξυφαίνονται το τελευταίο διάστημα και καταφθάνουν στην περιοχή κυρίως από την Κωνσταντινούπολη, δεν αποκλείουν τυχόν ένταση με τη γειτονική χώρα να εξαερωθεί στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου και όχι στην Ανατολική Μεσόγειο (όπως θα αναμενόταν) σε μια κίνηση αντιπερισπασμού εκ μέρους της Τουρκίας, σε περίπτωση -ο μη γένοιτο- που ναυαγήσουν πλήρως οι διερευνητικές επαφές και ο νέος κύκλος διαλόγου, τον οποίο επιχειρεί να εκκινήσει η Αθήνα, αλλά και ο διεθνής παράγοντας.

Με αυτά τα δεδομένα και στον απόηχο της παρουσίας του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη το Σαββατοκύριακο στην Αλεξανδρούπολη, τις Φερές και τη Σαμοθράκη, ο Κόλπος του Ξηρού έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, αφού περιλαμβάνεται και στις περιοχές που περιγράφονται στις τελευταίες τουρκικές NAVTEX, μαζί δηλαδή με τη θαλάσσια ζώνη πέριξ του Καστελόριζου.

protothema.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Σε ένα διαρκή πόλεμο νεύρων επιδίδεται η Τουρκία, παρά τις αποφάσεις των Ευρωπαίων, με τις οποίες ουσιαστικά δόθηκε ένα «τράτο» προς την Άγκυρα έως το Δεκέμβριο.

Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ασφαλώς αυτό του Oruc Reis, το οποίο από χθες το βράδυ κινείται στα όρια των 12 ναυτικών μιλίων από το Καστελόριζο. Υπενθυμίζεται ότι η παράνομη τουρκική Navtex μιλά για έρευνες στα 6,5 μίλια, με αποτέλεσμα η είσοδος του τουρκικού πλοίου στην περιοχή μεταξύ 6 και 12 μιλίων είναι εξαιρετικά πιθανή, δοκιμάζοντας έτσι τις αντοχές και τις αντιδράσεις της ελληνικής πλευράς.

Αλλά η Άγκυρα δεν σταματά εδώ. Κυκλοφόρησε μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών χάρτες για έρευνα και διάσωση στο Αιγαίο και τη ΝΑ Μεσόγειο, οι οποίες περιλαμβάνουν περιοχές που αποτελούν μεν στόχο της Τουρκίας για έρευνες και γεωτρήσεις, αλλά είναι εκτός της δικαιοδοσίας της Τουρκίας – και μάλιστα πάντοτε σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο. Πρόκειται συγκεκριμένα για περιοχές κοντά στην Κρήτη, τη Ρόδο και την Κάρπαθο, οι οποίες βρίσκονται στο όριο της συμφωνίας Ελλάδας-Αιγύπτου για την ΑΟΖ και καλύπτουν την περιοχή του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου.

Στην πραγματικότητα, βέβαια, ο χάρτης δεν παράγει έννομα αποτελέσματα, αλλά, όπως επισημάνθηκε και από το ελληνικό ΥΠΕΞ, δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους στην πράξη για την έρευνα και διάσωση και μπερδεύει τα πλοία που θα βρεθούν σ’ αυτές τις περιοχές. Με άλλα λόγια, μια επιχείρηση ρουτίνας για έρευνα και διάσωση μπορεί να καταλήξει ακόμη και σε θερμό επεισόδιο Ελλάδας-Τουρκίας, εν γνώσει ασφαλώς της Άγκυρας, με αποτέλεσμα στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ να επισημαίνεται ότι η Τουρκία με τη στάση της βάζει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Στη δύσκολη αυτή εξίσωση, όμως, προστίθεται και η Κύπρος, καθώς η επικράτηση του Ερσίν Τατάρ στην εκλογική διαδικασία του ψευδοκράτους και μάλιστα με τις ευλογίες της Άγκυρας απέναντι στον διαλλακτικό Μουσταφά Ακιντζί φαίνεται να απομακρύνει το ενδεχόμενο επανάληψης των συνομιλιών για το Κυπριακό. Κυρίως, όμως, αναζωπυρώνει τους φόβους ακόμη και για διχοτόμηση του νησιού, λόγω των σκληρών του θέσεων και της εξάρτησής του από την Άγκυρα. Στην Κύπρο θα βρεθεί μεθαύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να συμμετάσχει στην τριμερή Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου.

Επίσης, αύριο ταξιδεύει στην Αλβανία ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, με κύριο θέμα συζήτησης την επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο στα 12 μίλια, αν και η Αλβανία εμφανίζεται επιφυλακτική ως προς αυτό το ενδεχόμενο. Σημειώνεται, τέλος, ότι ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος ανακοίνωσε επισήμως την απόφαση της κυβέρνησης να αυξηθεί η θητεία στο Στρατό Ξηράς από τους εννέα στους 12 μήνες και η οποία απόφαση προφανώς σχετίζεται και με τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά κι έχει γνώμονα τη θωράκιση των Ενόπλων Δυνάμεων απέναντι στις τουρκικές απειλές και προκλήσεις.

Πηγή: thecaller.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Όπως σημείωσε η κ. Καϊλή, η φράση της για το «αν θα αλλάξουν οι συνθήκες βλέπουμε», ήταν μια κλισέ πολιτική ατάκα.

Τα πράγματα στη θέση τους για όσα ακούστηκαν τις τελευταίες μέρες, περί διεκδίκησης της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ, θέλησε να βάλει η ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Εύα Καϊλή.

Ξεκαθάρισε ότι το 2021 δεν θα διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος, υπογράμμισε όμως, αργότερα ότι σε 2-3 ίσως χρόνια τίποτα δεν αποκλείεται και εξαρτάται από τις συνθήκες.

Άφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει η αλλαγή ηγεσίας μετά τις εθνικές εκλογές ή όταν τελειώσει η πανδημία. Τόνισε επίσης, ότι εργάζεται σκληρά στις Βρυξέλλες για τη χώρα μας και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει εν μέσω πανδημίας αλλά και της τουρκικής προκλητικότητας.

Για τον χώρο της κεντροαριστεράς, η κ. Καϊλή μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6  σημείωσε ότι ο χώρος έχει κουραστεί από προσωπικές φιλοδοξίες και πρέπει να ετοιμαστεί μια σύγχρονη ατζέντα.

in.gr

«Οι επόμενοι μήνες θα είναι κρίσιμοι και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι εάν δεν προσέξουμε, το Σύστημα Υγείας θα δεχθεί μεγαλύτερες πιέσεις». Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα στην τελετή εγκαινίων 50 κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας στο Γενικό Νοσοκομείο Θώρακος και Νοσημάτων «Σωτηρία», οι οποίες ενισχύουν τη θωράκιση του Συστήματος Υγείας.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι θα γίνουν προσλήψεις «όπου και όποτε χρειαστεί», εξήρε το έργο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και ειδικά του προσωπικού που στελεχώνει τις ΜΕΘ, το οποίο -όπως είπε- «κάθε μέρα παλεύει με τον θάνατο και σώζει ανθρώπινες ζωές» και πρόσθεσε: «Είναι μεγάλη ανακούφιση για όλους μας ότι μέσα στον επόμενο μήνα θα έχουμε σημαντικά αυξημένο αριθμό κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, οι οποίες σε πρώτη φάση θα τεθούν στη μάχη για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και όταν τελειώσει η πανδημία θα τεθούν στη διάθεση του ΕΣΥ».

Εικόνες από τα εγκαίνια των 50 κλινών ΜΕΘ στο «Σωτηρία»
Ο κ. Μητσοτάκης εξήρε τη σημασία του έργου -το οποίο είναι δωρεά της Βουλής- στην ενίσχυση του Συστήματος Υγείας και δεσμεύθηκε ότι έως το τέλος του έτους οι κλίνες ΜΕΘ θα φτάσουν στον μέσο όρο του αριθμού των κλινών στην ΕΕ.


Πηγή: iefimerida.gr

Η εισαγγελέας της έδρας για ακόμα μια φορά προκάλεσε έκπληξη με την πρότασή της ζητώντας να δοθεί αναστολή σε όλους τους καταδικασθέντες.

Εισήγηση προκειμένου να χορηγηθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση στο «διευθυντήριο» της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και σε όλους τους υπόλοιπους καταδικασθέντες έκανε η εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, Αδαμαντία Οικονόμου.

Εξαίρεση αποτέλεσε ο Γιώργος Ρουπακιάς. Όπως είπε η εισαγγελέας, τηρούν όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις.

Στη συνέχεια, οι συνήγοροι υπεράσπισης θα δώσουν νέα ‘’μάχη’’, είτε συντασσόμενοι είτε όχι με την πρόταση της εισαγγελέως, με σκοπό να πείσουν το δικαστήριο πως η φυλάκιση των εντολέων τους θα τους προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη.

Οι δικαστές θα αποσυρθούν σε διάσκεψη και θα ανακοινώσουν την απόφαση τους.

Πιθανότατα, η απόφαση του Δικαστηρίου σχετικά με τον εάν θα χορηγηθεί ή όχι αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση των καταδικασθέντων θα ανακοινωθεί την Τρίτη.

Για όσους οδηγηθούν στις φυλακές, το δικαστήριο θα διαβιβάσει απόσπασμα της απόφασης στον εισαγγελέα εκτελέσεως ποινών και είτε θα συλληφθούν είτε θα προσέλθουν αυτοβούλως στις αρμόδιες αρχές.

Αίμα, τιμή… πεϊνιρλί
Τα μέλη της Χρυσής Αυγής, δια των δικηγόρων του επικαλέστηκαν τα παιδιά τους, τους γονείς τους, την υγεία τους, για να γλιτώσουν τη φυλακή. Από τον Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο που δήλωσε ζωέμπορος μέχρι τον Ευστάθιο Μπούκουρα που υποστήριξε πως γνωρίζει μόνο από…πίτσες και πεϊνιρλί.

Εξαίρεση αποτέλεσε η περίπτωση του Γιώργου Ρουπακιά ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και 14 έτη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και ένταξη στην εγκληματική οργάνωση. Η υπεράσπιση του δεν υπέβαλε αίτημα στο Δικαστήριο προκειμένου να του χορηγηθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση.

Το ίδιο έκανε και η πλευρά του Γιάννη Λαγού, ο οποίος αποφάσισε να μην υποβάλει σχετικό αίτημα και πλέον αναμένεται η ολοκλήρωση της διαδικασίας στο ακροατήριο, προκειμένου οι ελληνικές δικαστικές αρχές να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την άρση της ασυλίας του από το ευρωκοινοβούλιο και την έκδοση του στην Ελλάδα.

Δύο εκ των καταδικασθέντων πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ο Γιώργος Γερμενής και ο Αντώνης Γρέγος ζήτησαν το δικαστήριο στην περίπτωση που δεν τους χορηγηθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση να εκτίσουν τις ποινές που τους έχουν επιβληθεί, κατ´οικον, με ηλεκτρονική επιτήρηση «βραχιολάκι».

Δεν αποκλείεται ωστόσο σε περίπτωση μετά την απόφαση του δικαστηρίου σχετικά με το ποιοι θα οδηγηθούν στις φυλακές, να υπάρξουν κι άλλα ανάλογα αιτήματα.

Πηγή:newsit.gr

φώτο:news247.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ο εκλεκτός της Άγκυρας είναι ο νέος κατοχικός ηγέτης. Ο Ερσίν Τατάρ επικράτησε του Μουσταφά Ακιντζί στον δεύτερο γύρο των παράνομων εκλογών των κατεχομένων.

Ο εκλεκτός της Άγκυρας είναι ο νέος κατοχικός ηγέτης. Ο Ερσίν Τατάρ επικράτησε του Μουσταφά Ακιντζί στον δεύτερο γύρο των παράνομων εκλογών των κατεχομένων.

Ο Τατάρ έλαβε ποσοστό 51.74%  ενώ ο Ακιντζί έλαβε 48.26%.

Σε σύνολο 738 καλπών ο Τατάρ είναι ο νέος κατοχικός ηγέτης. Από νωρίς το απόγευμα στο «επιτελείο» Τατάρ στήθηκαν πανηγύρια με εκατοντάδες υποστηρικτές του να ανεμίζουν τουρκικές σημαίες και σημαίες του παράνομου καθεστώτος.

Απ’ την άλλη, στο επιτελείο Ακιντζί επικρατούσε μούδιασμα αφού ο Τατάρ από νωρίς είχε ελαφρό προβάδισμα σε μια «εκλογική μάχη» στήθος με στήθος.

skai.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ