Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  10:19: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 02 Οκτωβρίου 2020 14:41

Το μπρα ντε φερ Λιβανού – Ραγκούση για τις καταλήψεις

Σπήλιος Λιβανός: Εύχομαι μετά τις καταλήψεις να μην στηρίξετε και τους κουκουλοφόρους

Πεδίο νέων τριβών κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή αποτέλεσαν τα χθεσινά επεισόδια κατά τη διάρκεια της μαθητική πορείας στο κέντρο της Αθήνας, με ανταλλαγή κατηγοριών περί αυταρχισμού και υποκίνησης των κινητοποιήσεων.

Την αρχή έκανε στην Ολομέλεια, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος κατήγγειλε  την κυβέρνηση για αυταρχισμό και αστυνομική βία κατά των μαθητών, χαρακτηρίζοντας εκ νέου «απολύτως δικαιολογημένες» τις αντιδράσεις τους και «μέσο αυτοπροστασίας» έναντι του κορωνοϊού τις καταλήψεις.

«Κουκουλοφόροι ταραξίες αμαύρωσαν την μαθητική διαμαρτυρία», σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Σπήλιος Λιβανός και πρόσθεσε: «Προφανώς δεν έχουν σχέση μαθητές και κουκουλοφόροι. Οι αστυνομικοί σε αντίθεση με όσα είπε ο κ. Ραγκούσης  διακινδύνευσαν την ζωή τους για να προστατέψουν την ζωή των υπολοίπων», εκφράζοντας δηκτικά την προσδοκία μετά τις καταλήψεις ο ΣΥΡΙΖΑ να μην στηρίξει και τους κουκουλοφόρους.

«Εύχομαι η θέση σας η προχθεσινή εδώ στη Βουλή, όπου στηρίξατε τις καταλήψεις, παρότι αυτές είναι παράνομες, να μην συνεχιστεί και σήμερα και να στηρίξετε τους κουκουλοφόρους έξω από τη Βουλή στους δρόμους της Αθήνας» είπε ο Σπήλιος Λιβανός ενώ σε σχέση με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στις καταλήψεις διερωτήθηκε με νόημς: «Η θέση της κυβέρνησης και της υπουργού Παιδείας είναι σαφής: είναι ανοιχτοί στο διάλογο με ανοιχτά σχολεία. Εσείς τι λέτε;”

Στα πυρά περί άσκησης βίας κατά των μαθητών, επέμεινε ο κ. Ραγκούσης, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να συκοφαντήσει τις κινητοποιήσεις τους. Προκάλεσε, δε, αίσθηση, όταν στην προσπάθειά του να πάρει σαφείς αποστάσεις από πιθανούς κουκουλοφόρους ταραξίες μίλησε αρχικά απλώς για «παρατράγουδο».

Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr