Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  10:29: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 02 Οκτωβρίου 2020 23:42

Metron Analysis: 91% δεν ενδιαφέρεται για ανεργία - 89% δε νοιάζεται γα τα εθνικά θέματα - 93% αδιαφορεί για προσφυγικό!

Δηλαδή οι τομείς όπου έχει αποδεδειγμένα «πατώσει» η κυβέρνηση κατά την εταιρία δημοσκοπήσεων «δεν ενδιαφέρουν» τους πολίτες.

Μεγάλος προβληματισμός γεννάται εκ νέου για την ορθή αποτύπωση των προθέσεων της κοινής γνώμης από τις δημοσκοπικές έρευνες και τον τρόπο που διεξάγονται οι έρευνες αυτές, μετά την δημοσιοποίηση της χθεσινής δημοσκόπησης της εταιρείας Metron Analysis  όπου στους τομείς που «καίνε» τους πολίτες, αίφνης οι ερωτώμενοι παρουσιάζονται τελείως αδιάφοροι για αυτά τα προβλήματα.

Απίστευτό; Κι όμως, ιδού τα νούμερα.
Το 11% απαντά ότι σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας είναι η εξωτερική πολιτική, το 9% η ανεργία και μόλις το 7% το Προσφυγικό/Μεταναστευτικό. 

Για την δε Παιδεία, σημαντικότερο πρόβλημα την θεωρεί το... αστρονομικό 2% με 700 καταλήψεις να βρίσκονται σε εξέλιξη και με άλλα να κλείνουν λόγω κορωνοϊού και με τα Ελληνόπουλα για μια ακόμη χρονιά στην ουσία να μην κάνουν σχολείο. 

Άρα 91% δεν ενδιαφέρεται για την ανεργία, το 89% δε νοιάζεται γα τα εθνικά θέματα και το 93% αδιαφορεί για το προσφυγικό!

Δηλαδή σε οποιοδήποτε ζήτημα «καίει» τους πολίτες, όπως το μεταναστευτικό, η οικονομία και τα εθνικά θέματα, οι πολίτες παρουσιάζονται σα να μην τους ενδιαφέρει ποσώς ή σα να μην ζουν εδώ αλλά στη Νέα Ζηλανδία.

Αρκεί να προσθέσουμε ότι, πώς γίνεται να θεωρεί το 9% σημαντικότερο πρόβλημα την ανεργία όταν το 22-25% του ενεργού πληθυσμού είναι άνεργο;

Επίσης, παρουσιάζεται μια υπερμεγέθη διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου.

 Η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 37,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ 20%. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 5,4%, το ΚΚΕ με 4,6%, η Ελληνική Λύση με 4,5% και το ΜέΡΑ 25 με 2,7%.

Πόσο λογικό είναι το κόμμα της αντιπολίτευσης να έχει 11 μονάδες λιγότερο από ότι πήρε στις εκλογές του 2019. Δηλαδή όλοι αυτοί που το ψήφισαν τότε, δεν είχαν απογοητευτεί αρκετά από την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και απογοητεύτηκαν τώρα που είναι στην αντιπολίτευση, κυβερνάει άλλος και σε όλους τους κρίσιμους τομείς, αυτός ο «άλλος» έχει «πατώσει»;

Έχουμε επομένως μια «μαγική» εικόνα η οποία δεν συνάδει με την πραγματικότητα.  

Υπάρχει ζήτημα με το πως διεξάγονται οι δημοσκοπήσεις, ο τρόπος διερεύνησης των τάσεων της κοινής γνώμης.

Εδώ αξίζει να προσθέσουμε πως η μέθοδος των δημοσκοπήσεων που ακολουθείται από τις περισσότερες εταιρείες είναι απίστευτα διαβλητή: Αυτό γιατί το σώμα των ψηφοφόρων  επιλέγεται από συγκεκριμένους καταλόγους (όπως έχει αποκαλύψει το pronews.gr) οι οποίοι προφανώς έχουν πολύ ισχυρό μέσα το στοιχείο της προτίμησης στο κυβερνών κόμμα. 

Αυτή τη στιγμή, η κυβέρνηση με τη βία υπερβαίνει το 30% και αυτό ως τελική αναγωγή ψήφου.

Το ποσοστό αυτό είναι απόρροια της πολίτικης της  σε διάφορα ζητήματα, όπως τα μέτρα κατά του κορωνοϊού, ο κίνδυνος για τα εθνικά θέματα και η διαπραγμάτευση για το Αιγαίο συνολικά, το Σκοπιανό,  η οικονομική πολιτική κ.α.

Το μόνο που «διαχώριζε» τη ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν οι Πρέσπες, αλλά τώρα η ΝΔ έχει γίνει ο καλύτερος υποστηρικτής της Συμφωνίας των Πρεσπών και αυτό το λέει ο ίδιος ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, ο Ζόραν Ζάεφ. 

Ο Ζόραν Ζάεφ είπε την κορυφαία ατάκα «ευχαριστώ τον Κυριάκο για όσα έχει κάνει για την Βόρεια Μακεδονία» και μερικές μέρες αργότερα εμφανίστηκε η περίφημη λέξη «ιστορική» στην συμφωνία των Πρεσπών στο κοινό ελληνοαμερικανικό ανακοινωθέν.  

Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί τώρα να δείχνει «καταβεβλημένος» αλλά αυτό δεν θα κρατήσει για πολύ, αφού φρόντισε η ίδια η κυβέρνηση της ΝΔ να τον «ξεπλύνει». 

Την ίδια στιγμή η κοινωνία είναι στα όριά της από τα μέτρα κατά του κορωνοϊού, που έχει γίνει κορυφαία πολιτική της κυβέρνησης και επηρεάζουν την οικονομική ζωή και  εξαντλούν τον Έλληνα φορολογούμενο, αλλά ο ιός εξαπλώνεται στο κέντρο της πρωτεύουσας ανάμεσα σε… αλλοδαπούς, που δεν θα έπρεπε να βρίσκονται καν στη χώρα.

Μια που είπαμε για αλλοδαπούς, όπως αναφέρει η έρευνα το... 93% των πολιτών δεν ενδιαφέρεται για το μεταναστευτικό αλλά ένας στους τρεις ανησυχεί για την υγεία του όταν ξέρει πως τα μισά κρούσματα κορωνοϊού και οι μισοί νοσηλευόμενοι είναι αλλοδαποί.

Πόσο λογικά είναι όλα αυτά;

pronews.gr

 
Διαβάστηκε 664 φορές