Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  6:52: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2020

Την αποπομπή των μελών της Χρυσής Αυγής από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, ζητά με παρέμβαση του ο επικεφαλής της Αριστερής Παρέμβασης – Αντικαπιταλιστικής Κίνησης στη Δυτική Ελλάδα και περιφερειακός σύμβουλος Χρήστος Κοσίνας.

Όπως αναφέρει στο αίτημά του προς το προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου, «με βάση το νόμο 3852/2010 άρθρο 237 και 4555/2018 άρθρο 130 αυτοδίκαια επέρχεται η παύση κάθε μέλους της εγκληματικής οργάνωσης από μέλη περιφερειακών και δημοτικών συμβουλίων με τις διαδικασίες που ορίζονται. Άρα, χάνουν και την ιδιότητα του μέλους του Συμβουλίου μας και κάθε διευκόλυνση και παροχή που είχαν ως μέλη του».

Ζητά λοιπόν ο Χρ. Κοσίνας να αφαιρεθεί από την κατάσταση των μελών του περιφερειακού συμβουλίου ο Ανδρέας Νικολακόπουλος ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Επισημαίνεται δε στο αίτημά του με νόημα ότι «οποιοδήποτε ισχυρισμοί περί ανεξαρτητοποίησης ή μη μέλους της συγκεκριμένης οργάνωσης, ή διαφορετικού ονόματος (όπως είδαμε να επιχειρείται ήδη σε κάποια περιφερειακά συμβούλια) δεν έχουν καμία ηθική, νομική και πολιτική βάση. Είναι, άλλωστε, γνωστό ότι οι θρασύδειλοι ναζιστές, προκειμένου να συνεχίσουν την διάδοση των φασιστικών αντιλήψεων τους και τη δολοφονική τους δράση, μπορούν χωρίς αρχές να αλλάζουν προσωπεία και να αποποιούνται την ταυτότητά τους».

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Άγνοια ή υποκρισία

Τον προηγούμενο Ιούνιο, λίγες ημέρες πριν τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών και με προδιαγεγραμμένη την ήττα του, ο ΣΥΡΙΖΑ τροποποίησε τον Ποινικό Κώδικα (ΠΚ) σε μια άδεια Βουλή, αφού σχεδόν όλη η τότε αντιπολίτευση είχε αποχωρήσει, καταγγέλλοντας την ψήφιση ενός τόσο σημαντικού νομοθετήματος, λίγες ημέρες προ των εκλογών.

Η ΝΔ κατήγγειλε την ψήφιση του ΠΚ, μεταξύ άλλων, και για το γεγονός ότι προέβλεπε μειωμένες ποινές για το αδίκημα της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης καθώς και την κατάργηση της παρεπόμενης ποινής της στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων. Επρόκειτο δηλαδή για διατάξεις που επηρέαζαν την εν εξελίξει ιστορικότερη δίκη της σύγχρονης Ελληνικής Δημοκρατίας, τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Εντούτοις, ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε. Και μετά την εξαιρετικά σημαντική για την Δημοκρατία μας και το Κράτος Δικαίου, ιστορική ετυμηγορία του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που έκρινε ως εγκληματική οργάνωση τη Χρυσή Αυγή, επιθυμώντας να δικαιολογήσει το γιατί τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής μολονότι θα καταδικαστούν ως διευθύνοντες εγκληματική οργάνωση, θα εξακολουθούν να έχουν πολιτικά δικαιώματα, θα μπορούν να εκλέγουν και να εκλέγονται, έστησε μια άνευ προηγουμένου οπερέτα στη Βουλή. Αφού αρχικά απαίτησε επιτακτικά από τη Κυβέρνηση δια του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου να νομοθετήσει με τροπολογία, στη συνέχεια κατέθεσε δική του τροπολογία (!) για την αποστέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων όσων έχουν καταδικαστεί για διεύθυνση ή ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Η τροπολογία αυτή αποδεικνύει περίτρανα δύο πράγματα. Πρώτον, και σε αυτό συνεπικουρούν και οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις του πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Κοντονή, ο ΣΥΡΙΖΑ γνώριζε ότι οι προωθούμενες αλλαγές θα ευνοούσαν τα στελέχη της Χρυσής Αυγής. Παρόλα αυτά προχώρησε, επιδεικνύοντας πρωτοφανή θεσμική ανευθυνότητα. Δεύτερον, όμως, και σπουδαιότερο, αποδεικνύει την κυνικότητα του, προκειμένου να παρουσιαστεί , κατόπιν εορτής, ως τιμωρός της Χρυσής Αυγής.

Θεμελιώδης αρχή του ποινικού μας δικαίου, οριζόμενη στο άρθρο 2 του ΠΚ, είναι ότι από την τέλεση μιας αξιόποινης πράξης μέχρι και την έκδοση αμετάκλητης απόφασης, εάν ισχύσει ευνοϊκότερος νόμος, τότε εφαρμόζεται αυτός υπέρ του κατηγορουμένου. Εφόσον λοιπόν ίσχυσε έστω και για ένα δευτερόλεπτο ότι δεν προβλέπεται η ποινή στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων σύμφωνα με τον ΠΚ του ΣΥΡΙΖΑ, τότε δεν μπορεί να επιβληθεί αναδρομικά η συγκεκριμένη ποινή. Σημειωτέον, δε, ότι ακόμα και εάν ψηφιζόταν τώρα τέτοια ρύθμιση δεν θα μπορούσε να προβλέπει στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων με πρωτόδικη απόφαση, αφού κάτι τέτοιο θα αντέκειτο στο γράμμα του άρθρου 51 παρ. 3 του Συντάγματος που απαιτεί αμετάκλητη απόφαση.

Ανακύπτει επομένως ένα συγκεκριμένο ερώτημα: Αγνοεί η αξιωματική αντιπολίτευση το Σύνταγμα και τους νόμους της χώρας; Αν ναι, πρόκειται για ασυγχώρητη άγνοια. Αν όχι, πρόκειται για πολιτική υποκρισία. Ίσως ένδειξη για την απάντηση να αποτελεί η καταψήφιση από τον προκάτοχό του ΣΥΡΙΖΑ, τον Συνασπισμό, το 2001, λόγω των ιδεοληψιών του, του νόμου για την θεσμοθέτηση του αδικήματος της εγκληματικής οργάνωσης, νόμου που ψηφίστηκε με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Του Άκη Ροδίτη

Έχουν περάσει σχεδόν 48 ώρες και η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας εξακολουθεί να ζει και ν’ αναπνέει στους ρυθμούς του δικαστηρίου της Χρυσής Αυγής. Το ένα μετά το άλλο τα πολιτικά κόμματα εκφράζουν με δηλώσεις τους ικανοποίηση για το αποτέλεσμα. Όλα κάνουν λόγο για μια μεγάλη και ιστορική νίκη της Δημοκρατίας, και κάποια από αυτά, προσπαθούν να «καπελώσουν» αυτό το αναμφίβολα θετικό γεγονός. Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Αυτή η νίκη, μπορεί να πιστωθεί στο σύνολο της κοινωνίας και των πολιτικών κομμάτων; Μπορεί ο Φασισμός, ως λανθάνουσα ανθρώπινη συμπεριφορά, να τελειώσει με μια δικαστική απόφαση; Η απάντηση, και στα τρία αυτά ερωτήματα, είναι αναμφίβολα όχι.

Ένα μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος ήταν αυτό που έστειλε τους νεοναζί ως τρίτο κόμμα στη Βουλή και ένα άλλο μεγαλύτερο ήταν αυτό που κρυφοχαίρονταν, με την εγκληματική δράση του σε ρόλο «τιμωρού» του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος.

Η νίκη αυτή δεν είναι η νίκη του πολιτικού κόσμου στο σύνολό του. Είναι η νίκη των φιλελεύθερων κυβερνήσεων της χώρας και της Αστικής Δημοκρατίας. Το μεγαλύτερο μέρος της ριζοσπαστικής Αριστεράς, μαζί με τους ΧΑγιτες έστηνε τις κρεμάλες στο Σύνταγμα με το κοινό σύνθημα «να καεί, να καεί, το μπου…. η Βουλή». Η ναζιστική βία γεννήθηκε στις πλατείες των «αγανακτισμένων», συνυπάρχοντας αρμονικά στην ίδια πλατεία με το άλλο άκρο και γιγαντώθηκε πατώντας πάνω σε κοινά προτάγματα κατά του ευρωπαϊκού αστικού κράτους.

Η δικαστική καταδίκη των μελών της ΧΑ δεν σημαίνει απαραίτητα και την αναστολή λειτουργίας του κόμματος. Κατά συνέπεια δεν σημαίνει και το τέλος του φαινομένου. Οι συλλήψεις των μελών της και οι ποινές που τους αποδόθηκαν, έγιναν για το έγκλημα της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης σύμφωνα με το άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα. Μοναδικό κριτήριο νομιμότητας των πολιτικών κομμάτων είναι η κατάθεση της ιδρυτικής δήλωσής τους στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στην οποία αναφέρεται ότι η οργάνωση και η δράση τους εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Υποχρέωση που συμφωνεί με τα οριζόμενα στο άρθρο 29/1 του Συντάγματος και που κατά καιρούς εγείρει συζητήσεις για την ανάγκη προσθήκης που θα επιτρέπει την διάλυση πολιτικού κόμματος με αντιδημοκρατική συμπεριφορά.

Το άρθρο 29/1 του Συντάγματος, προστατεύει την ελευθερία των πολιτών να ιδρύουν κόμματα και να οργανώνονται σε αυτά. Αν μια συνταγματική διάταξη επιτρέψει τη διάλυση πολιτικού κόμματος που εκπροσωπεί ένα σύνολο πολιτών, τότε η ελευθερία αυτή στερείται τη σημασία της και μετατρέπεται σε προνόμιο. Τα πολιτικά κόμματα, ως συλλογικότητες ανθρώπων με κοινή ιδεολογική βάση και κοινές επιδιώξεις, εκφράζουν τη θέληση του λαού που μετουσιώνεται σε δράσεις της εξουσίας. Οι επιδιώξεις αυτές δεν μπορούν να κριθούν θετικά ή αρνητικά. Ο κορυφαίος συνταγματολόγος Αριστόβουλος Μάνεσης συνήθιζε να λέει ότι «ο λαός μπορεί να λέει οτιδήποτε, αρκεί ότι το θέλει».

Συμπερασματικά. Δεν τίθενται περιορισμοί κατά την λειτουργία των κομμάτων ούτε και νοείται παρέμβαση στο εσωτερικό τους, όσο αυταρχικά και αν είναι δομημένα. Κάτι τέτοιο άλλωστε θα έθιγε και άλλα πολιτικά κόμματα, που δεν είναι ιδιαιτέρως φιλικά προς το αστικό μας πολίτευμα. Η ελεύθερη λειτουργία τους εξυπηρετεί την απρόσκοπτη λειτουργία του κοινοβουλευτισμού και την αποτελεσματική εκπροσώπηση όλων των πολιτών στον πολιτικό χώρο. Η προσθήκη διάταξης στο άρθρου 29/1 του Συντάγματος με την οποία θα επιτρέπεται η διάλυση αντιδημοκρατικών κομμάτων, προσκρούει στην αρχή του πολυκομματισμού αλλά και στην κοινοβουλευτική αρχή, όπως αυτή κατοχυρώνεται στο 1ο άρθρο του Συντάγματος, διότι έτσι περιορίζει τη λαϊκή κυριαρχία ως θεμέλιο του πολιτεύματος. Στη λαϊκή κυριαρχία άλλωστε, αναφέρθηκε και ο Πρωθυπουργός στο διάγγελμά του, επισημαίνοντας ότι τις λύσεις στη Δημοκρατία τις δίνει πάντα ο λαός. Όπως και έκανε στις πρόσφατες εκλογές, βγάζοντας το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής εκτός της Ελληνικής Βουλής.  

Εφημερίδα “Συνείδηση”

sinidisi.gr

Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Το Συμβούλιο Ασφαλείας επαναλαμβάνει ότι δεν πρέπει να πραγματοποιούνται ενέργειες, σε σχέση με τα Βαρώσια που δεν είναι σύμφωνες με αυτές τις αποφάσεις

Tη βαθιά ανησυχία του, για τις εξελίξεις μετά την απόφαση για «άνοιγμα της παραλίας των Βαρωσίων», ως αποτέλεσμα των μονομερών ενεργειών της Τουρκίας, εξέφρασε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, καλώντας την Άγκυρα να ανακαλέσει την απόφαση που ανακοίνωσε στις 6 Οκτωβρίου.

Στη δήλωση του ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας επαναβεβαιώνει την προσήλωση του Συμβουλίου Ασφαλείας στα Ψηφίσματα 550 και 789. Επιπλέον κάλεσε τους Ελληνοκύπριους και τους Τουρκοκύπριους, αλλά και τις εγγυήτριες δυνάμεις να ξεκινήσουν διάλογο αμέσως μετά τις ψευδοεκλογές στα κατεχομένα.

Σημειώνεται ότι ο πρέσβης Ανδρέας Μαυρογιάννης εξέφρασε αμέσως μετά την ικανοποίησή του, για το περιεχόμενο της δήλωσης. Η δήλωση του Προέδρου του Συμβουλίου Ασφαλείας: “Το Συμβούλιο Ασφαλείας επαναβεβαιώνει το καθεστώς της Αμμοχώστου, όπως ορίζεται σε προηγούμενα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, συμπεριλαμβανομένου του ψηφίσματος 550 (1984) και του ψηφίσματος 789 (1992).

Το Συμβούλιο Ασφαλείας επαναλαμβάνει ότι δεν πρέπει να πραγματοποιούνται ενέργειες, σε σχέση με τα Βαρώσια που δεν είναι σύμφωνες με αυτές τις αποφάσεις. Το Συμβούλιο Ασφαλείας εκφράζει τη βαθιά του ανησυχία, σχετικά με την ανακοίνωση της Άγκυρας, στις 6 Οκτωβρίου για άνοιγμα της ακτογραμμής των Βαρωσίων και ζητεί την ανάκληση αυτής της ενέργειας και την αποφυγή τυχόν μονομερών ενεργειών, που θα μπορούσαν να αυξήσουν τις εντάσεις στο νησί.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας τονίζει τη σημασία του πλήρους σεβασμού και της εφαρμογής των ψηφισμάτων του. Το Συμβούλιο Ασφαλείας επαναβεβαιώνει τη δέσμευσή του για μια διαρκή, περιεκτική και δίκαιη διευθέτηση, σύμφωνα με τις επιθυμίες του κυπριακού λαού, βασισμένη στη Διζωνική, Δικοινοτική Ομοσπονδία με πολιτική ισότητα, όπως ορίζεται στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας. Σε αυτό το πλαίσιο, το Συμβούλιο Ασφαλείας καλεί τις πλευρές στο νησί και τις Εγγυήτριες Δυνάμεις να ξεκινήσουν διάλογο εποικοδομητικά και με τη μορφή του κατ’ επείγοντος, μετά την «εκλογική» διαδικασία στην τουρκοκυπριακή κοινότητα.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας επαναλαμβάνει την υποστήριξή του προς τον Γενικό Γραμματέα και την πρόθεσή του να συγκαλέσει συνάντηση, όπως συμφωνήθηκε μεταξύ των Τουρκοκυπρίων και Ελληνοκύπριων ηγετών στη συνάντησή τους με τον Γενικό Γραμματέα τον Νοέμβριο του 2019. Το Συμβούλιο Ασφαλείας παραμένει δεσμευμένο στο θέμα”.

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ

Η διεθνής κοινότητα πρέπει να λάβει υπόψη τα γεγονότα στο νησί και όχι την προπαγάνδα των Ελληνοκυπρίων, αναφέρει με ανακοίνωσή του το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, επικρίνοντας την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τα Βαρώσια.

Στην ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι “το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συζήτησε τις εξελίξεις στην περιοχή των Βαρωσίων κατά τη Σύνοδο του στις 9 Οκτωβρίου 2020 και σε αυτό το πλαίσιο το Συμβούλιο δημοσίευσε δήλωση της Προεδρίας”.

“Η Τουρκία υποστηρίζει πλήρως την δήλωση της τδβκ σχετικά με το ζήτημα. Η απόφαση των τουρκοκυπριακών αρχών σχετικά με την περίκλειστη πόλη των Βαρωσίων η οποία είναι έδαφος της τδβκ δεν ανοίγει τον δρόμο για να υπάρξει θυματοποίηση. Δεν υπάρχει καμιά αλλαγή του καθεστώτος στην περιοχή” αναφέρεται.

“Επομένως ο ισχυρισμός ότι αυτό το ψήφισμα είναι αντίθετο με τις αποφάσεις του ΣΑ του ΟΗΕ δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα. Η διεθνής κοινότητα πρέπει να λάβει υπόψη τα γεγονότα στο νησί και όχι την προπαγάνδα της ε/κ διοίκησης και να αξιολογήσει τις εξελίξεις χωρίς προκατάληψη”, αναφέρεται στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ. Καταλήγει λέγοντας ότι “η υπεράσπιση τoυ στάτους κβο δεν θα ωφελήσει ούτε τις δυο κοινότητες που είναι συνιδιοκτήτριες του νησιού της Κύπρου ούτε και θα συμβάλει στην επίλυση του Κυπριακού”.

Πηγή: ethnos.gr 

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Εισήγηση του Νίκου Ιγγλέση και συζήτηση με τα μέλη του International Hellenic Association με θέμα “Ο προαιώνιος εχθρός του γένους” στο ΙΗΑ Zoom Forum. 

Νίκος Ιγγλέσης: «Ο προαιώνιος εχθρός του γένους»
Συντονιστής: Δρ. Αθανάσιος Σαραντόπουλος

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

«Είμαστε μανάδες ομοιοπαθείς, καμία ποινή δεν μπορεί να μας ανακουφίσει», λέει η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη, Κούλα Αρμουτίδου

Τη στήριξή της στη Μάγδα Φύσσα εξέφρασε για ακόμη μία φορά η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη, Κούλα Αρμουτίδου.

Η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη μίλησε για την πόνο που νιώθει μια μάνα που έχει χάσει το παιδί της με τόσο βίαιο τρόπο.

«Η Μάγδα Φύσσα μου στάθηκε στην πιο δύσκολη στιγμή της ζωής μου. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ», τόνισε η κ. Αρμουτίδου, καθώς η μητέρα του Παύλου Φύσσα είχε σταθεί στο πλευρό της κ. Αρμουτίδου στην δίκη για την δολοφονία της κόρης της. Ωστόσο, η ίδια λόγω προβλημάτων υγείας δεν κατάφερε να παραβρεθεί στο δικαστήριο για την απόφαση της Χρυσής Αυγής.

«Είμαστε μανάδες ομοιοπαθείς, χάσαμε τα παιδιά μας. Όποια ποινή και να τους ρίξουν δεν μπορεί να μας ανακουφίσει» είπε η κ. Αρμουτίδου και ανέφερε πως «οι Χρυσαυγίτες να ντρέπονται που με τόση ευκολία αφαίρεσαν μια ανθρώπινη ζωή».

«Μόνο εμείς ξέρουμε τι βιώνουμε μέσα σε ένα άδειο σπίτι. Μας έχουν καταδικάσει να ζούμε με αναμνήσεις», είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 η κ. Αρμουτίδου.

in.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

όταν το ψέμα γίνεται δεύτερη φύση…  νο2

Συνεχίζοντας το κρεσέντο αυτοπροβολής για ανύπαρκτα έργα,  ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Σπήλιος Λιβανός, μας πληροφορεί ότι αιτήθηκε στον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Μπούρα, τη μεταφορά  του τμήματος Γεωπονίας από την Αμαλιάδα στο Μεσολόγγι. 

Τι κι αν είναι γνωστό τοις πάσι ότι το τμήμα έχει πάρει απόφαση να μεταφερθεί σε campus (Και πού υπάρχει campus; Στο Μεσολόγγι και στην Πάτρα. Και πού βρίσκεται η κοσμητεία της Γεωπονικής σχολής; Στο Μεσολόγγι). Τί κι αν έχουν επιστρέψει ήδη καθηγητές (με χρήση ρύθμισης του ΣΥΡΙΖΑ). Ο κ. Λιβανός ακολουθώντας τη συνταγή «Μαυρογυαλούρου» «συνέβαλε αποφασιστικά» και στη διευθέτηση και αυτού του θέματος! Dictum, factum: είπαμε, έγινε! Μια λεπτομέρεια βέβαια είναι  πως έχει ήδη δρομολογηθεί από το ίδιο το Πανεπιστήμιο!

Σε λίγο θα μας πείτε πως η ΝΔ ίδρυσε τη Γεωπονική Σχολή μέσω ενεργειών σας!

Αλήθεια κ.Λιβανέ, «κόπτεσθε» για τη Γεωπονική Σχολή της Αιτωλοακαρνανίας, την ίδρυση της οποίας δεν ψήφισε η ΝΔ, αλλά:

Δεν είπατε κουβέντα για την αναστολή του έκτου τμήματός της.
Δεν είπατε κουβέντα για την αναστολή των διετών Προγραμμάτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης των ΑΕΙ για αποφοίτους ΕΠΑΛ.
Δε λέτε κουβέντα για τη μη προώθηση των δύο ερευνητικών ινστιτούτων που έχουν προταθεί για το νομό μας.
Και δυστυχώς δε λέτε κουβέντα για το γεγονός ότι η κυβέρνησής σας δε στελεχώνει τα τμήματα.
Όλα στο βωμό της επικοινωνίας κ. Λιβανέ και οι υπόλοιποι της ΝΔ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε τις βάσεις, για να υπάρξει ξανά τριτοβάθμια εκπαίδευση στο νομό Αιτωλοακαρνανίας όταν με το σχέδιο «Αθηνά» «κατακρεουργήθηκαν» όχι μόνο σχολές καi τμήματα αλλά και αναπτυξιακές προοπτικές.

Η Γεωπονική Σχολή πρέπει να ενισχυθεί άμεσα χωρίς τις πονηρούτσικες στατιστικές (πόσοι καθηγητές λείπουν, πόσοι φοιτητές παρακολουθούν…). Ας μιλήσουμε με ειλικρίνεια γιατί το χρωστάμε στον τόπο μας.

ΥΣ. Κατανοούμε την αδυναμία  να υλοποιήσετε το όποιο έργο αλλά θα προτιμούσαμε μια δική σας απάντηση και όχι κάποιων υμνολόγων συλλόγων της πόλης μας. Οι όποιες «κουμπαριές» αλλά και η προσμονή θέσεων δε μειώνουν την αισχύνη!

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ