Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  7:09: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2020 00:15

Ζητούν την αποπομπή της παράταξης της Χ.Α. από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας

Την αποπομπή των μελών της Χρυσής Αυγής από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, ζητά με παρέμβαση του ο επικεφαλής της Αριστερής Παρέμβασης – Αντικαπιταλιστικής Κίνησης στη Δυτική Ελλάδα και περιφερειακός σύμβουλος Χρήστος Κοσίνας.

Όπως αναφέρει στο αίτημά του προς το προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου, «με βάση το νόμο 3852/2010 άρθρο 237 και 4555/2018 άρθρο 130 αυτοδίκαια επέρχεται η παύση κάθε μέλους της εγκληματικής οργάνωσης από μέλη περιφερειακών και δημοτικών συμβουλίων με τις διαδικασίες που ορίζονται. Άρα, χάνουν και την ιδιότητα του μέλους του Συμβουλίου μας και κάθε διευκόλυνση και παροχή που είχαν ως μέλη του».

Ζητά λοιπόν ο Χρ. Κοσίνας να αφαιρεθεί από την κατάσταση των μελών του περιφερειακού συμβουλίου ο Ανδρέας Νικολακόπουλος ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Επισημαίνεται δε στο αίτημά του με νόημα ότι «οποιοδήποτε ισχυρισμοί περί ανεξαρτητοποίησης ή μη μέλους της συγκεκριμένης οργάνωσης, ή διαφορετικού ονόματος (όπως είδαμε να επιχειρείται ήδη σε κάποια περιφερειακά συμβούλια) δεν έχουν καμία ηθική, νομική και πολιτική βάση. Είναι, άλλωστε, γνωστό ότι οι θρασύδειλοι ναζιστές, προκειμένου να συνεχίσουν την διάδοση των φασιστικών αντιλήψεων τους και τη δολοφονική τους δράση, μπορούν χωρίς αρχές να αλλάζουν προσωπεία και να αποποιούνται την ταυτότητά τους».

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi.gr