Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  11:50: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2020 10:16

Σύριζα Μεσολογγίου: Απάντηση στον σπήλιο Λιβανό για την γεωπονική σχολή

όταν το ψέμα γίνεται δεύτερη φύση…  νο2

Συνεχίζοντας το κρεσέντο αυτοπροβολής για ανύπαρκτα έργα,  ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Σπήλιος Λιβανός, μας πληροφορεί ότι αιτήθηκε στον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Μπούρα, τη μεταφορά  του τμήματος Γεωπονίας από την Αμαλιάδα στο Μεσολόγγι. 

Τι κι αν είναι γνωστό τοις πάσι ότι το τμήμα έχει πάρει απόφαση να μεταφερθεί σε campus (Και πού υπάρχει campus; Στο Μεσολόγγι και στην Πάτρα. Και πού βρίσκεται η κοσμητεία της Γεωπονικής σχολής; Στο Μεσολόγγι). Τί κι αν έχουν επιστρέψει ήδη καθηγητές (με χρήση ρύθμισης του ΣΥΡΙΖΑ). Ο κ. Λιβανός ακολουθώντας τη συνταγή «Μαυρογυαλούρου» «συνέβαλε αποφασιστικά» και στη διευθέτηση και αυτού του θέματος! Dictum, factum: είπαμε, έγινε! Μια λεπτομέρεια βέβαια είναι  πως έχει ήδη δρομολογηθεί από το ίδιο το Πανεπιστήμιο!

Σε λίγο θα μας πείτε πως η ΝΔ ίδρυσε τη Γεωπονική Σχολή μέσω ενεργειών σας!

Αλήθεια κ.Λιβανέ, «κόπτεσθε» για τη Γεωπονική Σχολή της Αιτωλοακαρνανίας, την ίδρυση της οποίας δεν ψήφισε η ΝΔ, αλλά:

Δεν είπατε κουβέντα για την αναστολή του έκτου τμήματός της.
Δεν είπατε κουβέντα για την αναστολή των διετών Προγραμμάτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης των ΑΕΙ για αποφοίτους ΕΠΑΛ.
Δε λέτε κουβέντα για τη μη προώθηση των δύο ερευνητικών ινστιτούτων που έχουν προταθεί για το νομό μας.
Και δυστυχώς δε λέτε κουβέντα για το γεγονός ότι η κυβέρνησής σας δε στελεχώνει τα τμήματα.
Όλα στο βωμό της επικοινωνίας κ. Λιβανέ και οι υπόλοιποι της ΝΔ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε τις βάσεις, για να υπάρξει ξανά τριτοβάθμια εκπαίδευση στο νομό Αιτωλοακαρνανίας όταν με το σχέδιο «Αθηνά» «κατακρεουργήθηκαν» όχι μόνο σχολές καi τμήματα αλλά και αναπτυξιακές προοπτικές.

Η Γεωπονική Σχολή πρέπει να ενισχυθεί άμεσα χωρίς τις πονηρούτσικες στατιστικές (πόσοι καθηγητές λείπουν, πόσοι φοιτητές παρακολουθούν…). Ας μιλήσουμε με ειλικρίνεια γιατί το χρωστάμε στον τόπο μας.

ΥΣ. Κατανοούμε την αδυναμία  να υλοποιήσετε το όποιο έργο αλλά θα προτιμούσαμε μια δική σας απάντηση και όχι κάποιων υμνολόγων συλλόγων της πόλης μας. Οι όποιες «κουμπαριές» αλλά και η προσμονή θέσεων δε μειώνουν την αισχύνη!

sinidisi.gr