Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  9:15: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Κώστας Μπακογιάννης, παραδέχθηκε λάθη που έγιναν στον «Μεγάλο Περίπατο», ο οποίος κόστισε 2.000.000 εκατομμύρια ευρώ.

Σε σχετική ερώτηση τις ζαρντινιέρες, ο κ. Μπακογιάννης είπε χαρακτηριστικά: «Σε καμία περίπτωση δεν είναι ανάπλαση να βάφεις ένα οδόστρωμα και σε καμία περίπτωση δεν είναι ανάπλαση να βάζεις μια ζαρντινιέρα» και πρόσθεσε: «Έπρεπε όμως να βρούμε έναν πρόχειρο τρόπο και κυρίως προσωρινό για να τραβήξουμε τις γραμμές του έργου, να ζωγραφίζεις δηλαδή πριν αρχίζεις να σκάβεις».

«Ξεχάστε την Πανεπιστημίου όπως την ξέρατε, πάμε για κάτι καινούριο», τόνισε στην συνέχεια, αναφερόμενος στο ειδικό πολεοδομικό σχέδιο που θα τεθεί σε διαβούλευση, καθώς και για επόμενη φάση που θα περιλαμβάνει τα μόνιμα έργα.

Φυσικά, στο άκουσμα της είδησης, οι χρήστες στα social media ξεσάλωσαν με καυστικά σχόλια.

Διαβάστε μερικά σχετικά tweets:

meg peripatos 23 9 2020 1

meg peripatos 23 9 2020 2

meg peripatos 23 9 2020 3

thecaller.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Του Άκη Ροδίτη

Πεντέμισι χρόνια πέρασαν, από τη μέρα που ο Αλέξης Τσίπρας κέρδισε τις εκλογές με την εντολή να μην αλλάξει τίποτα στη χώρα. Και ένας χρόνος από τότε που τις έχασε, δίνοντας καθημερινά την εντύπωση πως ούτε κι αυτός αλλάζει. Το σκίσιμο των μνημονίων «με ένα νόμο κι ένα άρθρο, η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, η σεισάχθεια, τα «κλεμμένα» της λίστας Λαγκάρντ και οι γερμανικές αποζημιώσεις, ήταν μόνο τα βαρύγδουπα σλόγκαν ενός επιτυχημένου εκλογικού μάρκετινγκ και η φυσική συνέχεια των επίσης επιτυχημένων «Τσοβόλα δώστα όλα» και «λεφτά υπάρχουν».  Στόχος τους η ψήφος των αφελών, αυτών που λίγο μετά λιποθυμούσαν έξω από κλειστές τράπεζες. Σκοπός τους, η προστασία των συντεχνιακών κεκτημένων που πλήττονταν από τον οικονομικό εξορθολογισμό, την αξιολόγηση και τις μεταρρυθμίσεις.

Ο Άκης Ροδίτης

Η πίεση που ασκούσαν τα μνημόνια για εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας και της δημόσιας διοίκησης, οδήγησε τις «απειλούμενες» συντεχνίες στην αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες και τον μετέτρεψαν -εν μια νυκτί- σε κόμμα εξουσίας από αριστερή σέχτα του 3% που ήταν. Ήταν τέτοια η ανάγκη τους να διατηρήσουν αυτά που για δεκαετίες απολαμβάνουν, που δεν δίστασαν να συμμαχήσουν με ένα ριζοσπαστικό μόρφωμα που αμφισβητεί με σαφήνεια τα σύνορα της χώρας, την αστική δημοκρατία και την αρχή της διάκρισης των εξουσιών.

Η κυβέρνησή της «Πρώτη Φορά Αριστεράς», πέρα από τις ανεπανόρθωτες ζημιές στην εθνική υπόσταση, την οικονομία και το τραπεζικό σύστημα, άφησε μεγάλες και βαθιές πληγές στο ίδιο το πολίτευμα, ως αποτέλεσμα της συστηματικής προσπάθειάς της να πάρει και την εξουσία. Πέτυχε όμως στην κύρια αποστολή της, αφού το κόστος μισθοδοσίας στο δημόσιο κατά την περίοδο 2015-2019 αυξήθηκε κατά 2 δις και καμία ουσιαστική μεταρρύθμιση ή αξιολόγηση δεν προχώρησε.

Αφού λοιπόν προστάτευσε με ζήλο και αυταπάρνηση τα «όσια και τα ιερά» της κρατικοδίαιτης φυλής και έχοντας στις τάξεις του όλες τις vintage φυσιογνωμίες «του ΠΑΣΟΚ που μας κατάκλεψε για 40 χρόνια», όπως έλεγε, ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε μόλις προχθές το νέο του λογότυπο. Επανασυστήνεται στο εκλογικό σώμα ως η μεγάλη κεντροαριστερή «Προοδευτική Συμμαχία» και ο Αλέξης Τσίπρας προτείνεται ως το φτηνό «γενόσημο» του Ανδρέα Παπανδρέου.

Μια μεγάλη κεντροαριστερή δημοκρατική παράταξη όμως, απέχει πολύ από αυτό που εξακολουθεί να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και όσο αυτός δεν αποκόπτεται από εμμονές και διαδρομές αντίθετες με το αστικό μας πολίτευμα. «Προοδευτική Συμμαχία», με τον Παύλο Πολάκη να απειλεί πως «την επόμενη φορά θα είναι αλλιώς», με το Ειδικό Δικαστήριο να περιμένει τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για τη χειραγώγηση της Δικαιοσύνης και με το «ιδεώδες υπέρ του ανθρώπου» της 17Ν να παραμένει δομικό στοιχείο του αξιακού κώδικα μεγάλου μέρους της κοινοβουλευτικής της ομάδας, δεν υπάρχει!

sinidisi,gr

Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ
Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020 23:37

Που πας ρε Καρα-Μήτσο;

Ξεκινούν, λένε τα μέσα ενημέρωσης, οι διαπραγματεύσεις με την Τουρκία. 

Και μοιραίως γεννάται μια εθνική κραυγή απορίας προς τον πρωθυπουργό της χώρας μας: «Πού πας κ. Μητσοτάκη, που σε ψήφισε ο λαός για να υπηρετείς τα συμφέροντά του; Με ποιόν πας να διαπραγματευτείς;».

Τι πας να διαπραγματευτείς με τον Τούρκο; Τα κεκτημένα σου; Και πας με (επι)διαιτητή ποιον; Τον Γερμανό, ο οποίος ταυτίζει ολοφάνερα τα συμφέροντά του με αυτά της Τουρκίας κι όχι με της Ελλάδας που είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

Πας να διαπραγματευτείς με αυτόν που:

-Βρυχάται καθημερινά με απίστευτες απειλές άσκησης βίας και πολέμου, επιδείξεις στρατιωτικής δύναμης, καθώς και παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου και των χωρικών μας υδάτων;

-Αμφισβητεί ευθέως την εθνική μας κυριαρχία και διεκδικεί απροκάλυπτα περιοχές, χερσαίες και θαλάσσιες, όπως τη Θράκη, τα Νησιά, το Αιγαίο και την Κύπρο;

-Μεταφέρει σωρηδόν παράνομους μετανάστες στη χώρα μας και διεκδικεί την  άμεση υποστήριξη αυτών, ως αυτοανακηρυγμένος προστάτης των απανταχού μουσουλμάνων;

-Δεν αναγνωρίζει τα εθνικά μας δίκαια, τα κατοχυρωμένα από τις διεθνείς συνθήκες και συμβάσεις;

Κύριε Πρωθυπουργέ!

Οι διεθνείς διαπραγματεύσεις δεν είναι πεδίο προσωρινού κέρδους χρόνου εξουσίας, ούτε, πολύ περισσότερο, απεμπόλησης των εθνικών συμφερόντων. Στο τραπέζι τέτοιου είδους διαπραγματεύσεων επιβάλλεται να θέτεις το μέγιστο των εθνικών σου απαιτήσεων και όχι να παρουσιάζεσαι σαν ο αδύναμος κρίκος της όλης διαδικασίας. 

Αν θέλεις να συζητήσεις με τον Τούρκο, ως γείτονα, με γνώμονα την ειρηνική συμβίωση και συνακόλουθα την ευημερία των δύο λαών, τότε, αφού ενστερνιστείς ως πρώτο και κύριο Πρόταγμα το μέγιστο Εθνικό Συμφέρον και αυτό το καταστήσεις σαφές στο διεθνές περιβάλλον, πριν από κάθε συζήτηση πρέπει να θέσεις ως προϋποθέσεις για την Τουρκία:

-Να άρει το casus belli για την αύξηση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια.

-Να δηλώσει ότι σέβεται τη Συνθήκη της Λωζάνης και τα ισχύοντα σύνορα, καθώς και τις Διεθνείς Συμβάσεις της Γενεύης του 1958 και του Montego Bay της Τζαμάικας του 1982 για το Δίκαιο της Θάλασσας.

-Να αποσύρει την διεθνώς παράνομη συμφωνία της ΑΟΖ με τη Λιβύη.

-Να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία, που αποτελεί και κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να αποσύρει τα στρατεύματά της από την Κύπρο, σύμφωνα με τις υπάρχουσες αποφάσεις του ΟΗΕ. 

Παράλληλα ενισχύεις ΑΜΕΣΑ τις Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες με λίγη «κυβερνητική φροντίδα» καθίστανται ανίκητες! 

Έτσι γίνονται οι διαπραγματεύσεις με ένα γείτονα που διακατέχεται διαχρονικά από άκρατη αλαζονική και αρπακτική νοοτροπία! Έτσι προωθούνται τα εθνικά συμφέροντα!

Νίκος Ταμουρίδης
Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Φωτιές ανάβει στο ΣΥΡΙΖΑ για ακόμα μια φορά η Θεοδώρα Τζάκρη με τον χαρακτηρισμό της για «απάτριδα» και «διεθνιστική» εξωτερική πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μάλιστα κορυφαία στελέχη όπως ο Νίκος Φίλης την κάλεσαν να δώσει εξηγήσεις στο κόμμα κάνοντας λόγο για εμφυλιοπολεμικές τοποθετήσεις της κας Τζάκρη που είναι έξω από το ήθος της Αριστεράς. Στο ίδιο μήκος κύματος με τον τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Μπίστης, αλλά και η πρώην βουλευτής του κόμματος Αννέτα Καββαδία.

Εκτός ηθικής της Αριστεράς

Η φράση της κας Τζάκρη που προκαλεί πονοκεφάλους στην Κουμουνδούρου ειπώθηκε σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του Alpha και είναι η εξής: «Ο κ. Μητσοτάκης απέδειξε ποια είναι η δικιά του απάτριδα και διεθνιστική αντιμετώπιση των βασικών μας εθνικών ζητημάτων. Είδατε την κωλοτούμπα τη χθεσινή την βορειομακεδονική…».

Στην ηθική της Αριστεράς και του προοδευτικού κόσμου, δεν μπορεί να κατηγορείται κανένας για «άπατρις», σχολίασε ο Νίκος Φίλης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6 .

«Αυτή ήταν μια εμφυλιοπολεμική κατάρα της Δεξιάς που, δυστυχώς, προσπάθησε να αναβιώσει ο κ. Μητσοτάκης εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ για τη Συμφωνία των Πρεσπών» υπογράμμισε ο κ. Φίλης και πρόσθεσε ότι «αυτοί οι χαρακτηρισμοί είναι έξω από το δημοκρατικό ήθος της Αριστεράς».

Συμπλήρωσε μάλιστα ο Νίκος Φίλης ότι ο πρωθυπουργός δεν είναι άπατρις αλλά σίγουρα δεν είναι διεθνιστής και τόνισε με νόημα ότι του κάνει εντύπωση που η κα Τζάκρη μέμφεται τον κ. Μητσοτάκη για διεθνισμό, ενώ η Αριστερά έχει στις δικές της αρχές και πατριωτισμό και διεθνισμό.

Στην ερώτηση αν θα καθαιρεθεί από τη θέση της, ο κ. Φίλης είπε ότι είναι απόφαση του Αλέξη Τσίπρα, αλλά η κυρία Τζάκρη οφείλει να δώσει απαντήσεις.

Από τα στρατοδικεία του εμφυλίου

Σε ανάρτησή του στο facebook ο Νίκος Μπίστης έγραψε:

«Στην συζήτηση στη Βουλή για τη συμφωνία των Πρεσπών η Φώφη Γεννηματά για να ενισχύσει την αντίθεσή της δήλωσε «εμείς δεν είμαστε απάτριδες». Σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε και ο τότε ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς της υπενθύμισε ότι «αυτή τη λέξη έχουμε να την ακούσουμε από τα στρατοδικεία του εμφυλίου».

Ότι ειπώθηκε τότε ισχύει μέχρι κεραίας και σήμερα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι άπατρις, είναι πολιτικός μας αντίπαλος και στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής θα τον αντιμετωπίσουμε από την σκοπιά της αριστεράς δηλαδή από θέσεις πατριωτικές και διεθνιστικές».

mpisths 23 9 2020

Από το καλό στο καλύτερο

Αλλά και η Αννέτα Καββαδία δεν άφησε να πέσει κάτω η φράση περί διεθνισμού ως κατηγορίας από την Θεοδώρα Τζάκρη και θυμίζοντας τον προηγούμενο καβγά που είχε ξεσπάσει εντός ΣΥΡΙΖΑ με την τοποθέτηση της κας Τζάκρη που έδειχνε το δρόμο της εξόδου προς τα στελέχη της αριστερής αντιπολίτευσης, τόνισε:

«Μετά, λοιπόν, τις αριστερίζουσες εκκρεμότητες, να και ο διεθνισμός ως κατηγορία. Μάλιστα… Η ίδια αυτά πιστεύει, αυτά λέει. Το πρόβλημα έχει να κάνει με το ότι οι απόψεις της επικροτούνται. Γιατί τι άλλο συνιστά η…αναβάθμισή της σε αναπληρώτρια τομεάρχισσα Εξωτερικών, αν όχι επιβράβευση; Έρχεται τώρα και η…κεντροδεξιά τάση, να συμπληρώσει την εικόνα. Από το καλό, στο καλύτερο…».

kavvadia 23 9 2020

Νομίζει ότι βρίσκεται ακόμα στο ΠΑΣΟΚ

Αιχμηρή ήταν και η ανάρτηση του Πάνου Λάμπρου ο οποίος επίσης άφησε αιχμές για το γεγονός ότι κατέχει πόστο αναπληρωτή τομεάρχη η Θεοδώρα Τζάκρη για την οποία όπως είπε δεν έχει καταλάβει που βρίσκεται, καθώς εκφράζει απόψεις σαν να είναι πάντα στο ΠΑΣΟΚ.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Πάνου Λάμπρου στο facebook έχει ως εξής:

«Ο διεθνισμός τίτλος τιμής…. Διάβασα από ανάρτηση ενός αγαπημένου φίλου και συντρόφου ότι η κατηγορία «διεθνιστής» είναι τίτλος τιμής για πολλές και πολλούς από μας. Συμφωνώ απολύτως. Είναι τίτλος τιμής, ταυτοτικό στοιχείο για κάθε αριστερό και αριστερή, οδηγός σε ένα δρόμο δύσκολο, αλλά σίγουρα αναγκαίο.

Κάποιοι, κάποιες, κάποια εντέλει, δεν συμφωνεί μαζί μας. Δικαίωμα… Δικαίωμα, αλλά να… προσάπτεις στον Κυριάκο Μητσοτάκη διεθνισμό, σαν να είναι περίπου ο νέος Τρότσκι, ε, αγγίζει και ίσως ξεπερνά κάθε όριο. Τον «μακεδονομάχο» Μητσοτάκη. τη Νέα Δημοκρατία των Βορίδη, Πλεύρη και Γεωργιάδη. Ε….

Η κυρία, που τυγχάνει να είναι βουλεύτρια και μάλιστα αναπληρώτρια τομεάρχισσα (!), κάπου σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, έκανε και ένα βήμα παραπάνω, καθώς μας είπε ότι η Τουρκία δεν μαζεύεται με καρότα, παρά μόνο με μαστίγια. Θα μου πείτε δικαίωμα, την άποψή της είπε. Σωστά, αλλά την εξέφρασε σαν να μην πέρασε μέρα, σαν να είναι πάντα στο ΠΑΣΟΚ, το «πατριωτικό», το «βυθίστε…», σαν να μην έχει καταλάβει που βρίσκεται….

Όχι, έχει καταλάβει, αλλά δεν το θέλει, δεν το αγαπάει, δεν το πιστεύει και θέλει πάση θυσία να το αλλάξει. Γι’ αυτό και μέσα στο κατακαλόκαιρο χτύπησε και ζήτησε να τελειώνουμε με τις αριστερίζουσες εκκρεμότητες, να μπούμε στην κανονικότητά που έχει στο μυαλό της, σε κάτι «μπατριωτικούς» και κεντρώους αδιέξοδους δρόμους.

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη νέα Δημοκρατία έχουμε να τους κατηγορήσουμε για πολλά, για πάρα πολλά. Αλλά θα το κάνουμε, το κάνουμε ήδη, από τη σκοπιά της αριστερής, ριζοσπαστικής, φιλειρηνικής και διεθνιστικής μας αντίληψης.

Αυτά αγαπητή μου…. Μία από τις πολλές, πάρα πολλές, αριστερίζουσες (και αντιεθνικιστικές παρακαλώ) εκκρεμότητες. Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκε και η πρώην βουλευτής, Αννέτα Καββαδία, επαναφέροντας με τη σειρά της τις «αριστερίζουσες εκκρεμότητες» ως πεδίο σύγκρισης και … σύγκρουσης με τους «πασοκογενείς».

lamproy 23 9 2020

Πηγή: in.gr

Ο Σπήλιος Λιβανός, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΝΔ και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, επισκέφτηκε τον Πρύτανη Πανεπιστημίου Πατρών κ. Χρήστο Μπούρα, επ' αφορμή της ανάληψης των καθηκόντων του. Ο κ. Λιβανός συνεχάρη τον νέο Πρύτανη για την εκλογή του, του ευχήθηκε καλή και εποικοδομητική θητεία και ακολούθησε εκτενής συζήτηση για τα προβλήματα και τις ευκαιρίες του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ο κ. Μπούρας ενημέρωσε αναλυτικά τον βουλευτή για τις προοπτικές του Πανεπιστημίου Πατρών, τις ελλείψεις σε μέλη ΔΕΠ που αντιμετωπίζει, καθώς και για τα ειδικότερα ζητήματα των τμημάτων της Αιτωλοακαρνανίας.

Από την πλευρά του ο κ. Λιβανός δεσμεύτηκε να συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις στις προσπάθειες αναβάθμισης και ενίσχυσης του Πανεπιστημίου και ιδιαιτέρως των Τμημάτων του νομού Αιτωλοακαρνανίας. Διαβεβαίωσε, δε, τον Πρύτανη ότι αντιλαμβάνεται πλήρως τα προβλήματα υποδομών και έλλειψης μελών ΔΕΠ και θα προσπαθήσει για την αντιμετώπισή τους.

Ο κ. Λιβανός ανέδειξε την ανάγκη δημιουργίας μιας μεγάλης και ισχυρής Γεωπονικής Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών με έδρα την Αιτωλοακαρνανία και βιώσιμα συναφή τμήματα τόσο στο Αγρίνιο όσο και στο Μεσολόγγι.

Οι κ.κ. Μπούρας και Λιβανός συμφώνησαν ότι απαιτείται καλύτερη εκμετάλλευση, αξιοποίηση και ανάδειξη των πανεπιστημιακών υποδομών και στις δύο πόλεις. Με αυτόν τρόπο θα μπορέσει να υπάρξει αναβάθμιση των σχολών του νομού, όπου η μία θα «θωρακίζει» την άλλη, και παράλληλα θα ενισχυθεί η γενικότερη ανάπτυξη και παραγωγή των περιοχών. Προκειμένου, δε, να υπάρξει η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων κάθε περιοχής, τα τμήματα του Αγρινίου θα πρέπει να ενισχυθούν περισσότερο στην κατεύθυνση της μεταποίησης τροφίμων και του Μεσολογγίου προς τις υδατοκαλλιέργειες, την αγροτική και ζωική παραγωγή.

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ζήτησε, επίσης, τη μεταφορά του Τμήματος Γεωπονίας από την Αμαλιάδα στον νομό Αιτωλοακαρνανίας, προκειμένου να διασφαλιστεί και να ενισχυθεί η συνεκτικότητα των σχολών γεωπονικού αντικειμένου.

Ο κ. Λιβανός αναφέρθηκε, ακόμα, στο ενδεχόμενο δημιουργίας ξενόγλωσσου μεταπτυχιακού προγράμματος στο αντικείμενο θαλασσίων σπουδών και ιχθυοκαλλιεργειών, αλλά και ξενόγλωσσων προπτυχιακών προγραμμάτων με δίδακτρα αξιοποιώντας τις δυνατότητες του ν. 4692/2020 που πρόσφατα ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων.

Τέλος, ο κ. Λιβανός έθεσε το ζήτημα της επανίδρυσης του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών.
Τόσο ο κ. Λιβανός όσο και ο κ. Μπούρας διαπίστωσαν την ανάγκη σύμπραξης του Πανεπιστημίου με τους τοπικούς φορείς για τη βελτίωση της ποιότητας της εκπαιδευτικής και ερευνητικής του λειτουργίας του Πανεπιστημίου και την επίτευξη της μέγιστης δυνατής προστιθέμενης αξίας για την κοινωνία.

Ταύτιση απόψεων υπήρξε και στο ζήτημα της άμεσης ανάγκης ανάδειξης της τεχνικής και επαγγελματικής μεταλυκειακής εκπαίδευσης στα συγκεκριμένα αντικείμενα στο πρότυπο της περίφημης Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης.

Τέλος, συμφώνησαν στην περαιτέρω συνεργασία τους για την επίτευξη των άνωθεν αναφερθέντων σκοπών.
Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συναντήσεις με κατοίκους και φορείς στις πληγείσες περιοχές από την πρόσφατη κακοκαιρία του Νεοχωρίου και της Κατοχής, καθώς και τον αντιδήμαρχο Μεσολογγίου Αντώνη Αλετρά, είχαν κατά την περιοδεία τους, ο Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ και κλιμάκιο της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, με επικεφαλής το Σπύρο Κοτοπούλη, μέλος της ΤΕ.

Για μία ακόμη φορά αναδείχτηκε η ανάγκη αντιπλημμυρικών έργων και έργων υποδομής στην περιοχή που κάθε τόσο, ακόμα και με μικρότερες βροχοπτώσεις, πλημμυρίζει. Αυτά επεσήμαναν, μεταξύ άλλων, οι αγρότες της περιοχής, που τώρα μπαίνουν μπροστά τους νέα εμπόδια για να καλλιεργήσουν.

Ο Νίκος Παπαναστάσης, ανέφερε ότι, το ΚΚΕ, μέσα και έξω απ’ τη Βουλή, πρωτοστατεί τόσο για ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική προστασία, όσο και για την 100% αποζημίωση των ζημιών, σε όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις.

Επισημάνθηκε επίσης από την πλευρά του ΚΚΕ, ότι σ’ αυτή την επαναλαμβανόμενη κατάσταση, έχουν οδηγήσει οι διαχρονικές πολιτικές των ελληνικών κυβερνήσεων και της ΕΕ που θεωρούν «κόστος» τα έργα αυτά που δεν αποδίδουν εύκολα και μεγάλα κέρδη στους επιχειρηματικούς ομίλους, ιδιαίτερα μετά την περάτωση τους.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ κάλεσε τους κατοίκους να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, μέσα από τους συλλόγους και τους φορείς της περιοχής, να διεκδικήσουν, να αποζημιωθούν πλήρως και να φτιαχτούν τα αντίστοιχα έργα.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Αθήνα, 13/09/2020

Του:            Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

ΠΡΟΣ:         Τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

Τον κ. Υπουργό Εσωτερικών       

ΘΕΜΑ:        «Ανάγκη άμεσης αποκατάστασης των οδικών προσβάσεων στον Αράκυνθο Αιτωλοακαρνανίας»

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Σύμφωνα με τα όσα τονίζουν τοπικοί άρχοντες, σοβαρά προβλήματα στις οδικές προσβάσεις ανέδειξε η πρόσφατη πυρκαγιά στον Αράκυνθο Αιτωλοακαρνανίας. Συγκεκριμένα, η πυρκαγιά που προκλήθηκε την 1/9/2020, στον ορεινό όγκο του Αράκυνθου, στη θέση «Καρέλια», του Αγίου Γιώργη της Χούνιστας, ανέδειξε το μεγάλο πρόβλημα της ανυπαρξίας πρόσβασης από Άγιο Γεώργιο της Χούνιστας, προς το μοναστήρι του Αγίου Συμεών. Ακόμη και τα πυροσβεστικά οχήματα αδυνατούσαν να προσεγγίσουν οδικώς τη συγκεκριμένη περιοχή, εξαιτίας της μη συντήρησης του οδικού δικτύου της. Ευτυχώς, η έγκαιρη και αποτελεσματική από αέρος προσπάθεια κατάσβεσης ευοδώθηκε, αφού οι άνεμοι δεν ήταν ισχυροί και η κατάσβεση επιτυχής.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεσθε να λάβετε τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, ώστε να αποκατασταθεί το οδικό δίκτυο στον Αράκυνθο Αιτωλοακαρνανίας, τόσο προς όφελος της κτηνοτροφικής και μελισσοκομικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται στην περιοχή, όσο και προς διευκόλυνση της επισκεψιμότητας στο μοναδικό για την περιοχή μνημείο, του μοναστηριού του Αγίου Συμεών;

Ο Ερωτών Βουλευτής

 

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ