Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  12:15: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020

Η συγκομιδή της ελιάς Καλαμών βρίσκεται σε εξέλιξη και οι τιμές σε όλες τις κατηγορίες (από τις πιο χονδρές μέχρι τις κιτρινόμαυρες) σημειώνουν ρεκόρ μείωσης όλων των εποχών.

Πολλοί παραγωγοί ενώπιον του αδιεξόδου καταφεύγουν στο ελαιοτριβείο ως έσχατη (μή) λύση. Παράγοντες του εξαγωγικού εμπορίου στο νομό, μου έχουν διατυπώσει την άποψη ότι θα χρειασθούν δύο χρόνια για να «εξομαλυνθεί» η κατάσταση, κι αυτό δεν είναι σίγουρο. Αν είναι έτσι, ζήτω που καήκαμε.

Και ναι μεν στις εξαγωγές του συσκευασμένου προϊόντος σημειώθηκε μείωση μέσα στο 2020, από την άλλη όμως παρατηρείται αύξηση εξαγωγών ελιάς Καλαμών σε βαρέλια προς ξένους μεταποιητές. Με τόσο χαμηλές τιμές, μπορεί για κάποιους να είναι ευλογία η σημερινή κατάρα που πλήττει το εμβληματικό προϊόν. Παρακακοφόρμησε η πληγή για να μην γίνει κάτι σε μία εθνικών διαστάσεων κρίση γι’ αυτό το σημαντικό προϊόν.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

47 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη λήξη της φοιτητικής κατάληψης του Πολυτεχνείου. Μια επαναστατική πράξη, που μπορεί να μην εκπλήρωσε τους σκοπούς για τους οποίους εκδηλώθηκε, καθόρισε όμως σε μεγάλο βαθμό την ρητορική και την ποιότητα της ελληνικής πολιτικής ζωής για τα επόμενα χρόνια.

Το γεγονός που στη συλλογική μνήμη καθιερώθηκε ως η εξέγερση που «γκρέμισε» το στρατιωτικό καθεστώς των συνταγματαρχών, τελικά δεν ήταν παρά το μαγικό καπέλο που πήρε το «τρόπαιο της ήττας» της κομμουνιστικής Αριστεράς στον Εμφύλιο και το μετέτρεψε σε όχημα εξουσίας του «Πασοκισμού». Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός, ότι οι πρωταγωνιστές των γεγονότων, ήταν ιδρυτικά μέλη του ΠΑΣΟΚ που τα συναντάμε να λειτουργούν ως καταλύτες των πολιτικών εξελίξεων μέχρι τις μέρες μας. Εξέχοντα παραδείγματα, οι Κώστας Λαλιώτης και Αντώνης Λιβάνης και οι  πρόσφατες παρεμβάσεις τους υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι φοιτητικές εξεγέρσεις του 1973 (είχαν προηγηθεί αυτές της Νομικής), πέρα από τους αντιδικτατορικούς συμβολισμούς που εξέπεμψαν, ήταν τα γεγονότα πάνω στα οποία αναβαπτίστηκε ο μύθος του αριστερού «ηθικού πλεονεκτήματος». Της ικανής συνθήκης που εξυπηρέτησε τη νομή της εξουσίας από τις στρατιές των «καθαγιασμένων ηρώων» των κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου που ακολούθησαν λίγα χρόνια αργότερα. Η καθιέρωση των εορτασμών της εξέγερσης από το «δημοκρατικό» ΠΑΣΟΚ με την παράλληλη μυθοποίησή της, δεν ήταν η υποχρέωση της αναγνώρισης των πρωταγωνιστών της. Ήταν ο τρόπος για να διαχωριστεί επικοινωνιακά από την «επάρατη Δεξιά» που διαδέχτηκε. Τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, ήταν αυτά που το βοήθησαν να χτίσει γύρω του το μύθο του «αντιδικτατορικού αγώνα» και να αποψιλώσει τα κόμματα της Αριστεράς από στελέχη και ψηφοφόρους. Το ΚΚΕ άλλωστε, αναγνώρισε την εξέγερση του Πολυτεχνείου πολύ αργότερα και για ψηφοθηρικούς λόγους. Νωρίτερα η Πανσπουδαστική, το φοιτητικό του όργανο, την είχε χαρακτηρίσει «προβοκατόρικη κατάληψη πρακτόρων».

Η Χούντα δεν έπεσε στις 17 Νοεμβρίου του 1973 από το Πολυτεχνείο. Η Χούντα έπεσε 8 μήνες αργότερα, στις 23 Ιουλίου του 1974. Το μεγάλο χρονικό διάστημα που μεσολαβεί, δείχνει με τον καλύτερο τρόπο ότι η εξέγερση δεν στάθηκε ικανή να την κλονίσει. Δεν ανατράπηκε αλλά κατέρρευσε. Εξ αιτίας των εσωτερικών αντιθέσεών της και κυρίως υπό το βάρος της κυπριακής τραγωδίας και του ελληνοτουρκικού πολέμου που η ίδια προκάλεσε με το πραξικόπημα κατά του Μακαρίου. Ούτε και εξαφανίστηκε δια μαγείας αμέσως μετά την πτώση της. Αντιθέτως, διατηρούσε για μεγάλο διάστημα ισχυρούς θύλακες στη διοίκηση, την αστυνομία και τις ένοπλες δυνάμεις. Απόδειξη αυτού ότι ο Δημήτρης Ιωαννίδης, ένας εκ των πρωτεργατών της, κατέστη δυνατόν να συλληφθεί πολύ αργότερα, στις 14 Ιανουαρίου του 1975.

Η μετάβαση στη Δημοκρατία, δεν ήταν ούτε βίαιη ούτε επαναστατική. Αντιθέτως, αυτή ήταν μια ήπια και εν λευκώ μετάβαση, με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή να ορκίζεται πρώτος πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης ενώπιον του στρατηγού Φαίδωνα Γκιζίκη, προέδρου της Δημοκρατίας της δικτατορίας. Χαρακτηριστική είναι η πρώτη από τις συντακτικές πράξεις που εξέδωσε η κυβέρνησή του, την 1η Αυγούστου του 1974, στην οποία δεν γίνεται αναφορά στην πτώση της  δικτατορίας αλλά στην «κατά την 23ην Ιουλίου 1974 επισυμβάσαν μεταβολήν και διά ταύτης ανάθεσιν της πρωθυπουργίας εις τον Κ. Καραμανλήν».

Ούτε και η αντίσταση των Ελλήνων στο καθεστώς ήταν κάτι το αξιομνημόνευτο, γεγονός που δικαιολογεί και την επταετή αδιατάρακτη επιβολή του. Με μοναδικές ίσως εξαιρέσεις τις ηρωικές πράξεις του Αλέκου Παναγούλη, του Σπύρου Μουστακλή και το κίνημα του Α/Τ Βέλος του Νίκου Παππά, η υπόλοιπη ελληνική κοινωνία αντιμετώπιζε μάλλον αδιάφορα τη στέρηση των ελευθεριών της. Πότε δημιουργώντας περιουσίες και επιχειρήσεις εκ του μηδενός συνεργαζόμενη με κορυφαία στελέχη του και πότε λαμβάνοντας «δανεικά κι αγύριστα» αγροτικά δάνεια.

Αν πρέπει κάποιος να αποτιμήσει ιστορικά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, αυτή χαρακτηρίζεται από το ιστορικό επίτευγμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή που αναπτύχθηκε ταυτόχρονα σε τρία επίπεδα: Με την ομαλή και ταχύτατη μετάβαση της χώρας από τη δικτατορία στη Δημοκρατία (πολύ συντομότερη σε σχέση με τις περιπτώσεις της Ισπανίας και της Πορτογαλίας), την οριστική επίλυση του πολιτειακού ζητήματος και την αναθεώρηση του Συντάγματος του 1975, που απάλλαξε το πολίτευμα από τις κακοδαιμονίες του Εμφυλίου και εξόπλισε τη χώρα δικαιϊκά για την ένταξή της στο κλαμπ των ισχυρών της Ευρώπης.

Του Άκη Ροδίτη

sinidisi.gr

Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Επιστολή προς τον Κύριο Μητσοτάκη από την Μαρία Ατσά, μόνιμη κάτοικος Νέας Υόρκης, με καταγωγή από την Κάλυμνο…

Διαβάζοντας καθημερινά άρθρα για τα εθνικά μας θέματα, δεν μπορώ να νιώσω τίποτα άλλο πέρα από θυμό και απελπισία. Τα γεγονότα με τους Αρμένιους στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, τις προκλητικές κινήσεις του κυρίου Ερντογάν στην κατεχομένη Κύπρο, την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε μουσουλμανικό τέμενος, τις καθημερινές προκλήσεις και παραβιάσεις του εναέριου και θαλάσσιου χώρου μας, την συνεχή παρουσία του Oruc Reis, μόνο απογοήτευση και απορίες με γεμίζουν.

Κύριε Μητσοτάκη, ως ποτέ η Ελλάδα μας θα έχει το σύνδρομο του Εφιάλτη; Ως πότε θα είμαστε μαριονέτες των μεγάλων δυνάμεων σύμφωνα με τις ορέξεις τους και τα συμφέροντα τους; Γιατί δεν στηρίζουμε όπως αρμόζει την Κύπρο και την Αρμενία; Γιατί δεν αντιδρούμε και δεν υπερασπιζόμαστε ότι μας ανήκει; Ο ελληνικός λαός σας εμπιστεύτηκε και σας ψήφισε για να ηγηθείτε μιας χώρας περήφανης και να υπερασπιστείτε τα κυριαρχικά της δικαιώματα, δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη σκόπιμα η μη.

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τη μαλθακότητα της αντιμετώπισης σας στα εθνικά μας θέματα. Τι άλλο πρέπει να υποστούμε για να διεκδικήσουμε το αυτονόητο;  Οι Αρμένιοι προδοθήκαν και έχασαν εδάφη μήπως είναι η σειρά μας; Ποιο επιτέλους είναι το σχέδιο σας κύριε Μητσοτάκη; Τι θέλετε να καταφέρετε; Ποια ή ποιανού συμφέροντα εξυπηρετείτε;

Να σας θυμίσω μια φράση κ. Μητσοτάκη που έχει ειπωθεί στο παρελθόν και έχει μείνει στην ιστορία: ” οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες” είμαι σίγουρη πως την γνωρίζεται και λυπάμαι που την ξεχνάτε. Λυπάμαι γιατί έναν περήφανο και ηρωικό λαό τον κάνατε να σκύψει το κεφάλι στις ορέξεις και τα θέλω των μεγάλων δυνάμεων που σας καθοδηγούν. Λυπάμαι που δεν έχετε τα κότσια να σηκώσετε ανάστημα για να διεκδικήσετε τα αυτονόητα. Τα αυτονόητα κύριε Μητσοτάκη είναι η διασφάλιση της εδαφικής μας κυριαρχίας στη θάλασσα και στη στεριά. Είναι η απόλυτη στήριξη μας στην Κύπρο και την Αρμενία. Είναι η ευημερία της χώρας μας που κάθε χρόνο λιγοστεύει ο πληθυσμός της γιατί οι Έλληνες φεύγουν μετανάστες και οι λαθραίοι μετανάστες έρχονται στην χώρα μας και την λεηλατούν, καίνε τη σημαία μας, τις εκκλησίες μας, βιάζουν τα παιδιά μας και βρωμίζουν τη χώρα μας.

Και ένα τελευταίο έχετε υποχρέωση να θυμήσετε στον Κύριο Ερντογάν ότι η Τουρκία δεν έχει ιστορία έχει ποινικό μητρώο πολύ βεβαρημένο. Με τη βία πήρε τη μισή Κύπρο, με τη βία έκανε τη Κωνσταντινούπολη τουρκική, τη σφαγή της Σμύρνης την ξέχασε; Είναι αναρίθμητα τα εγκλήματα και η βία που άσκησε η χώρα του. Αν κάποιος λοιπόν δικαιούται να έχει εδαφικές βλέψεις αυτή είναι η Ελλάδα μας, η πατρίδα μας και όχι η Τουρκία. Φιλοξενούμενος  με άσκηση βίας είναι στη χώρα που αποκαλεί Τουρκία τίποτα δεν του ανήκει και ότι και να κάνει ποτέ δεν θα είναι τουρκικά εδάφη γιατί παντού δεσπόζει ο Ελληνικός πολιτισμός με τα αναρίθμητα μνημεία της, παντού μυρίζει Ελλάδα και έτσι θα είναι πάντα. Η δειλία και η προδοσία δεν είναι χαρακτηριστικά των Ελλήνων μην αναγκάζεται τα κοκάλα των ένδοξων προγόνων μας να τρίζουν μέσα από τους τάφους τους. Ήρθε η  ώρα να σεβαστείτε την ιστορία μας και να προστατέψετε την ελευθέρια της χωράς μας με οποίο κόστος.

πηγή: militaire.gr

Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Πρεμιέρα στους δρόμους της Αθήνας έκανε ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου το νέο σώμα της ΕΛ.ΑΣ. με την ονομασία «Ομάδα Διαχείρισης Οργάνωσης Συγκεντρώσεων».

Η νέα ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας που συστάθηκε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα ασχολείται αποκλειστικά με την εφαρμογή των νέων διατάξεων για τις πορείες. Όπως φαίνεται από τις παρακάτω φωτογραφίες, η νέα υπηρεσία έχει διαφορετική στολή με ειδικά διακριτικά, ενώ θα είναι άοπλη.

Εικόνες: Η νέα ομάδα της ΕΛ.ΑΣ. για τη διαχείριση ομαδικών συναθροίσεων
Η ομάδα θα αποτελείται από 35 γυναίκες και 25 άνδρες. Το νέο τμήμα της ΕΛ.ΑΣ. έκανε ήδη αισθητή την παρουσία του, δημιουργώντας ένα ανθρώπινο τείχος στην προσπάθεια των βουλευτών του ΜέΡΑ25 να φτάσουν στην αμερικανική πρεσβεία.

Πηγή: iefimerida.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Εδώ Πολυτεχνείο!

Σχεδόν μισό αιώνα μετά…

Η θύμηση του προκαλεί αντιπαραθέσεις, συγκρούσεις και συγκινήσεις.

Ακόμη και όταν νομίζουν πως θα το αλυσοδέσουν, σε κυβερνητικές απαγορεύσεις όπως η τωρινή.

Σαν την αιματοβαμμένη πόρτα που γκρέμισε τότε το τανκς των συνταγματαρχών και μαζί της γκρεμίστηκε η ίδια η χούντα.

Ακόμη και όταν είναι ερμητικά βουβό, στα κλεισμένα από τις μάσκες πρόσωπα του φόβου, θα βρίσκει ΕΞΟΔΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.

Θα απελευθερώνει συνειδήσεις και θα απελευθερώνεται, ως νόημα ανεξίτηλο στη φθορά του χρόνου!

Γιατί σε όσα “μουσεία” και αν επιχείρησαν να το κλειδαμπαρώσουν.

Γιατί με όσες “δικαιώσεις” και αν προσπάθησαν να το “αποκαταστήσουν”.

Αυτό παραμένει αδικαίωτο

Γιατί ήταν, είναι και θα παραμείνει ΕΞΕΓΕΡΣΗ!

Αυτή τιμάμε, και στο όνομα της πάντα θα βροντοφωνάζουμε:

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ!

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Ημέρα για όλους τους Έλληνες” χαρακτήρισε την 17η Νοεμβρίου ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Φεύγας, σε αναρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος με δήλωσή του γνωστοποιεί ότι ενημερώθηκε από τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, Δημήτρη Κωνσταντόπουλο για το κλείσιμο των υποκαταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας και της Τράπεζας Πειραιώς στη Βόνιτσα.

Μάλιστα, αναφέρει ότι «πριν ασκήσω και ο ίδιος κοινοβουλευτικό έλεγχο, προτίμησα να επικοινωνήσω με τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Ζαββό, ζητώντας του να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία. Ο υφυπουργός, προς τιμήν του, δέχθηκε να δει το θέμα».

Αναλυτικά:

Ενημερώθηκα από τον Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας κ. Δημήτρη Κωνσταντόπουλο για το κλείσιμο των υποκαταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας και της Τράπεζας Πειραιώς στη Βόνιτσα. Για το κλείσιμο, δηλαδή, των τελευταίων δύο τραπεζικών υποκαταστημάτων εντός των γεωγραφικών ορίων του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας. Για το θέμα, άλλωστε, έχει ασκηθεί ήδη κοινοβουλευτικός έλεγχος από τον Βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής με ερώτησή του στον υπουργό Οικονομικών.

Η Εθνική Τράπεζα, όπως έμαθα, ήδη έχει κλείσει. Η Τράπεζα Πειραιώς, όμως, είναι ακόμη ανοιχτή, στεγαζόμενη σε ιδιόκτητο κτίριο. Πριν ασκήσω και ο ίδιος κοινοβουλευτικό έλεγχο, προτίμησα να επικοινωνήσω με τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Ζαββό, ζητώντας του να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία. Ο υφυπουργός, προς τιμήν του, δέχθηκε να δει το θέμα.

Πολλές επιχειρήσεις του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας, κυρίως του αγροτικού τομέα, δεν μπορούν και δεν πρέπει να μεταβαίνουν στην Αμφιλοχία ή στη Λευκάδα προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

Ελπίζουμε να δοθεί η κατάλληλη λύση.

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο κατέθεσαν βουλευτές του ΚΙΝΑΛ, μεταξύ αυτών και ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Δημήτρης Κωνσταντοπουλος, με θέμα τις αδικίες στη μοριοδότηση στελεχών στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Ακτίου. Η ερώτηση:

Κύριε Υπουργέ,

Με την με αριθμό πρωτοκόλλου 4528/27-02-2020 Ερώτησή μας, σας είχαμε θέσει το ζήτημα της αδικίας στη μοριοδότηση που υφίστανται οι υπηρετούντες σε μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας στην Αιτωλοακαρνανία (Μονάδα Υποστήριξης FOB AKTION και Κλιμάκιο Φύλαξης Αγρινίου), ζήτημα που είχε προκαλέσει τις αντιδράσεις των στρατιωτικών και των Ενώσεων και Ομοσπονδιών τους (Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας – Ε.Σ.Π.Ε.ΑΙΤ. και Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ).

Απαντώντας στην ανωτέρω ερώτηση, μας ενημερώσατε ότι η μοριοδότηση των στελεχών που υπηρετούν στο Κλιμάκιο Φύλαξης Αγρινίου θα πραγματοποιείται με βάση την Μονάδα υπαγωγής τους (116ΠΜ), αναγνωρίζοντας ωστόσο ταυτόχρονα, ότι υφίσταται αδικία και μείωση των μορίων για το προσωπικό της Μ.Υ. FOB AKTION.

Σύμφωνα με την απάντησή σας αυτή, τούτο οφείλεται στο ότι η νέα ονομασία της Μονάδας δεν περιγράφεται στο παράρτημα της σχετικής Υπουργικής Απόφασης για τη μοριοδότηση και για το λόγο αυτό εξεταζόταν από το Υπουργείο, σε συνεργασία με το ΓΕΑ, η τροποποίησή της.

Σήμερα ωστόσο, 9 μήνες μετά, δεν έχει μεσολαβήσει καμία ενημέρωση των υπηρετούντων στη Μονάδα Υποστήριξης FOB AKTION για αλλαγή στο θεσμικό πλαίσιο που θα αποκαθιστά τις αδικίες στη μοριοδότηση, έχουμε δε γίνει αποδέκτες νέων διαμαρτυριών των στρατιωτικών και της ΕΣΠΕΑΙΤ για το ζήτημα αυτό.

Είναι δε προφανές ότι απαιτείται να διορθωθεί η αδικία πριν την έκδοση, από την Υπηρεσία, των μορίων των στελεχών και το σχεδιασμό των ετήσιων τακτικών μεταθέσεων για το έτος 2021, προκειμένου να μη βρεθούν τα στελέχη αυτά αλλά και το Υπουργείο προ τετελεσμένων γεγονότων.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

Σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες έχει προβεί το Υπουργείο ώστε να τροποποιηθεί η σχετική Υπουργική Απόφαση μοριοδότησης και να αποκατασταθεί η αδικία που υφίστανται τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας που υπηρετούν στη Μονάδα Υποστήριξης FOB AKTION;

Θα συμπεριληφθεί η νέα ονομασία της Μονάδας Υποστήριξης FOB AKTION στο παράρτημα της σχετικής Υπουργικής Απόφασης εγκαίρως, πριν την έκδοση των μορίων των στελεχών για το νέο έτος;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές
Δημήτρης Κωνσταντόπουλος
Βασίλης Κεγκέρογλου
Χρήστος Γκόκας

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προσαγωγές και χρήση δακρυγόνων από την ΕΛΑΣ – περίπου 200 μέλη του ΚΚΕ έκαναν συγκέντρωση στα Προπύλαια – Πληροφορίες για τραυματία

Επεισόδια ξέσπασαν λίγο πριν από τις δύο το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας. Το επίκεντρο των επεισοδίων είναι στην οδό Πανεπιστημίου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ομάδα περίπου διακοσίων ατόμων βρέθηκε στην οδό Πανεπιστημίου και γρήγορα προκλήθηκε ένταση με τις ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας που βρίσκονταν εκεί. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και βομβίδων κρότου – λάμψης, ενώ προχώρησαν σε προσαγωγές. Η κατάσταση  παραμένει έκρυθμη.

Πηγή: protothema.gr
Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Σε κατάθεση στεφάνου προς τιμήν της συμπλήρωσης 47 ετών από την εξέγερση του Πολυτεχνείου προχώρησε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου.

Η σχετική ενημέρωση αναφέρει:

Σήμερα συμπληρώνονται σαράντα επτά χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Σαράντα επτά χρόνια από μια από τις φωτεινότερες στιγμές της νεότερης ιστορίας της χώρας.

Μια στιγμή που φωτίζει και εμπνέει τους αγώνες, τις διεκδικήσεις και τις ανησυχίες των νέων στα χρόνια που ακολούθησαν και ιδιαίτερα σήμερα, στις δυσμενείς συνθήκες που διαμορφώνονται.

Με ευθύνη για την τήρηση των μέτρων υγειονομικής προστασίας, η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Αιτωλοακαρνανίας και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου τίμησαν και φέτος τους νεκρούς και τους αγώνες του λαού μας για Δημοκρατία, ανεξαρτησία και δικαιοσύνη, καταθέτοντας στεφάνι στο μνημείο πεσόντων στην πλατεία Δημάδη, καταργώντας στην πράξη  το αντιδημοκρατικό και διχαστικό μέτρο της απαγόρευσης συναθροίσεων.

Η κυβέρνηση με την πολιτική της κάνει πιο επίκαιρο από ποτέ το σύνθημα «ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», που θα πλαισιώσει το καθολικό αίτημα για Υγεία και κοινωνική προστασία.

Η Δημοκρατία και η ιστορική μνήμη δεν μπαίνουν σε καραντίνα.

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σελίδα 1 από 2