Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  12:42: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Κυριακή, 08 Νοεμβρίου 2020

Για την εκλογή Μπάιντεν, τον κορωνοϊό και τις αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας αλλά και τα μέτρα οικονομικής στήριξης των πληγέντων, μίλησε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα είχαμε δει μια πολύ καλή προσέγγιση των αμερικανικών θέσεων προς τις ελληνικές θέσεις. Είχαν εγκαταλείψει την πολιτική των ίσων αποστάσεων και της ουδετερότητας έναντι της Τουρκίας. Πιστεύουμε τώρα ότι με τη νέα διοίκηση υπό τον πρόεδρο Μπάιντεν οι σχέσεις μας θα βελτιωθούν ακόμη περισσότερο. Ο πρωθυπουργός είχε συναντήσει ήδη, εδώ και χρόνια, τον κ. Μπάιντεν και είχε αναπτύξει διαύλους επικοινωνίας, οι οποίοι θα είναι πολύ χρήσιμοι μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Όταν υπάρχει ένα μεσοδιάστημα ανάμεσα στην προηγούμενη και στη νέα διοίκηση, υπάρχουν πειρασμοί σε διάφορους που θέλουν να έχουν αποσταθεροποιητικό ρόλο στην περιοχή μας. Είμαστε σε εγρήγορση. Ήδη οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας κατά το προηγούμενο διάστημα έχουν δημιουργήσει μεγάλη ένταση στην περιοχή. Πιστεύουμε ότι θα πρυτανεύσει η λογική και θα έχουμε μία ομαλή εξέλιξη στο επόμενο χρονικό διάστημα. Σε κάθε περίπτωση, είμαστε έτοιμοι να προασπίσουμε την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στο Open.

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

cnn.gr

Σε εορταστικό κλίμα, μπροστά σε ένα πλήθος υποστηρικτών του στο Γουίλμινγκτον στο Ντέλαγουερ, ο Τζο Μπάιντεν, συνοδευόμενος από την αντιπρόεδρό του Κάμαλα Χάρις, σήμερα τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας, κήρυξε την νίκη του στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, δεσμευόμενος να «είναι ένας πρόεδρος που θα επιδιώκει να ενώνει και όχι να διχάζει».

Στην επινίκια ομιλία του ο Δημοκρατικός εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος επικράτησε του Ντόναλντ Τραμπ μετά από μια σκληρή εκλογική μάχη, κάλεσε τους Αμερικανούς να μην αντιμετωπίζουν πλέον τους «αντιπάλους τους ως εχθρούς».

Απευθυνόμενος άμεσα στους υποστηρικτές του Ρεπουμπλικάνου αντιπάλου του, είπε: «Ας δώσουμε ο ένας στον άλλο μια ευκαιρία… Έφτασε η ώρα να βάλουμε στην άκρη τη σκληρή ρητορική, να ρίξουμε τους τόνους, να δούμε ο ένας τον άλλον, να ακούσουμε ο ένας τον άλλον ξανά». «Ήρθε η στιγμή να θεραπεύσουμε την Αμερική».

«Έκανα εκστρατεία για να αποκαταστήσω την ψυχή της Αμερικής, να ανοικοδομήσω τη ραχοκοκαλιά αυτού του έθνους, τη μεσαία τάξη και να κάνω την Αμερική να σεβαστεί ξανά τον κόσμο», δήλωσε ο εκλεγμένος πρόεδρος.

Χωρίς να αναφερθεί άμεσα στον αντίπαλό του, ο πρώην αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα τόνισε ότι κατανοεί την «απογοήτευση» των ψηφοφόρων του Τραμπ, ο οποίος αρνείται να παραδεχτεί την ήττα του.

«Θα εργαστώ το ίδιο σκληρά για εκείνους που δεν με ψήφισαν, όσο και για εκείνους που με επέλεξαν», δεσμεύτηκε ο 77χρονος Μπάιντεν.

Πρόσθεσε πως ο αμερικανικός λαός επιθυμεί οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικάνοι να συνεργαστούν, αναφέροντας ότι ο ίδιος θέλει να τελειώνει η «δαιμονοποίηση μέσα στην Αμερική».

Ο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι θα συγκροτήσει άμεσα ομάδα διαχείρισης κρίσης κατά του κορωνοϊού

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, κηρύσσοντας επισήμως την νίκη του στις προεδρικές εκλογές, ανακοίνωσε σήμερα τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας, ότι θα συγκροτήσει την Δευτέρα μια μονάδα διαχείρισης κρίσης κατά του κορονοϊού, συγκεντρώνοντας επιστήμονες και εμπειρογνώμονες, για την καταπολέμηση της κύριας πρόκλησης που αντιμετωπίζει σήμερα η αμερικανική εκτελεστική εξουσία.

«Τη Δευτέρα, θα συγκροτήσω μια ομάδα επιστημόνων και εμπειρογνωμόνων» για να εργαστούν «για ένα σχέδιο που θα τεθεί σε ισχύ στις 20 Ιανουαρίου 2021», την ημέρα της ορκωμοσίας του ως ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ, δήλωσε ο εκλεγμένος πρόεδρος μπροστά από ένα πλήθος υποστηρικτών του που συγκεντρώθηκαν στο Γουίλμινγκτον του Ντελαγουέρ για να γιορτάσουν τη νίκη του.

Πηγή: cnn.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

«Ταφόπλακα» στην αμερικανική βιομηχανία από τον Μπάιντεν που θα επαναφέρει την χώρα στην συνθήκη του Παρισίου

Ο Μπάιντεν και η Κάμαλα Χάρις ετοιμάζονται σε 74 ημέρες να αναλάβουν την εξουσία της χώρας μετά τέσσερα χρόνια υπό την ηγεσία του Ντόναλντ Τραμπ αν επικυρωθούν τα αποτελέσματα γιατί ο νυν πρόεδρος δεν πρόκειται να το αφήσει όπως φαίνεται, αλλά αυτό δεν αποτρέπει τον Τ.Μπάιντεν από το να καταστρώνει σχέδια διακυβέρνησης και μάλιστα παρά τα περί "ενωτικού" στόχος είναι είναι να ανατρέψει κάθε νομοθέτημα του Ν.Τραμπ.

Ο δημοκρατικός πρόεδρος έδωσε το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει στην επινίκια ομιλία του κατά πολλούς αλλά αμερικανικά ΜΜΕ αποκαλύπτουν και τους κεντρικούς σχεδιασμούς που μόνο ενότητα δεν πρόκειται να φέρουν.

Έτσι αμέσως μόλις αναλάβει το προεδρικό θώκο ο Τ.Μπάιντεν θέλει άμεσα να ανατρέψει διατάγματα του Ν.Τραμπ όωπς αναφέρει η The Washington Post.  Στην κορωνίδα αυτών είναι να καταργήσει την μεταναστευτική πολιτική επαναφέροντας το πρόγραμμα “Dreamers” δηλαδή το πρόγραμμα που έδινε άδεια παραμονής σε όσους είχαν μπει παράνομα αρκεί να ήταν κάτω από 16 ετών. 

Δηλαδή περίπου 800.000 άτομα θα θεμελιώσουν άμεσα δικαίωμα νόμιμης παραμονής και επιδόματα ενώ μετά θα μπορούν να αιτηθούν και με επανένωση οικογενειών.

Δεύτερος στόχος είναι να επαναφέρει τις ΗΠΑ στην Συνθήκη του Παρισίου για το Κλίμα που σημαίνει ότι θα μπει "ταφόπλακα" στην αμερικανική βιομηχανία υπερ της Κίνας αλλά και της Γερμανίας που έχει επενδύσει τρομακτικά στην ασιατική χώρα και ο Τραμπ τις είχε θέσει σε περιορισμό.

Η ατζέντα είναι μεγάλη λένε πολιτικοί αναλυτές χωρίς να έχει αποκαλυφθεί ακόμα.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Τι συζήτησαν οι δύο υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας-Τουρκίας

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε ο Νίκος Δένδιας. Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση μέσω Twitter του υπουργείου Εξωτερικών το αντικείμενο της συνομιλίας ήταν οι συνθήκες οι οποίες θα επέτρεπαν «συνάντηση προσεχώς»

protothema.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ