Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  9:24: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2020

Μέχρι και σήμερα η κυβέρνηση αρνείται κατηγορηματικά πως τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι ένας από τους λόγους που αυξήθηκαν τα κρούσματα του κορωνοϊού και και δεν έχει προχωρήσει σε επέκταση του στόλου και σε προσλήψεις.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσίασε με λανθασμένο (;) τρόπο τα στοιχεία της γαλλικής μελέτης κατά την ομιλία του στη Βουλή σχετικά με το ποσοστό μετάδοσης του κορωνοϊού στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικαλέστηκε τη γαλλική μελέτη υποστηρίζοντας ότι σε έρευνα για τα clusters (θύλακες) μετάδοσης, το ποσοστό της διασποράς του κορωνοϊού στα ΜΜΜ είναι, μόλις, 1,2%. Ανέφερε χαρακτηριστικά: 

Σχετική έρευνα από τη Γαλλία, η οποία λέει ότι σε σχέση με άλλες εστίες πιθανής διάδοσης μόλις το 1,2% των Covid clusters συνδέονται με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Αυτά είναι στοιχεία. 

Όμως στη μελέτη του γαλλικού ΕΟΔΥ που επικαλείται ο πρωθυπουργός το ποσοστό του 1,2% αφορά αποκλειστικά και μόνο τα αεροπλάνα, τα πλοία και τα τρένα.

Η μελέτη, δηλαδή, δεν αφορά τις αστικές μεταφορές όπως είναι το μετρό, το τραμ, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, αλλά τις μεταφορές με αεροπλάνο, τρένο και πλοίο. Να σημειωθεί ότι η  έρευνα των Γάλλων έγινε κατά την περίοδο από τις 9 Μαΐου του 2020 έως τις 28 Σεπτεμβρίου του 2020.

Σημειώνεται ότι η επιδημιολογική έκθεση που επικαλέστηκε ο πρωθυπουργός δημοσιεύθηκε την 1η Οκτωβρίου. Η νεότερη του Νοεμβρίου δημοσιεύθηκε χτες και δεν περιλαμβάνει έρευνα για τις εστίες μετάδοσης του κορωνοϊού.

Υπερμετάδοση στους εργασιακούς χώρους, μικρό ποσοστό στις συναθροίσεις

Άκρως ενδιαφέροντα είναι τα στοιχεία της γαλλικής επιδημιολογικής μελέτης για τους θύλακες μετάδοσης, αφού καταρρίπτουν κάποια από τα αφηγήματα που έχουν χρησιμοποιηθεί από την κυβέρνηση  με πρώτο και βασικότερο ότι ευθύνονται οι νέοι για την έκρηξη των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα οι περισσότεροι θύλακες εντοπίζονται:

  • Στους χώρους εργασίας
  • Ακολουθούν από πολύ κοντά σχολεία και πανεπιστήμια
  • Πολύ πιο χαμηλά βρίσκονται οι συναθροίσεις. Παρότι η έρευνα αθροίζει στην ίδια κατηγορία συμβάντα που περιλαμβάνουν από συναυλίες και ποδοσφαιρικούς αγώνες μέχρι τους νέους στις πλατείες, οι θύλακες της περίπτωσης αυτής δεν ξεπερνούν το 11% του συνόλου

Ακολουθεί ο πίνακας

 
pronews.gr
 
 
Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

O επιφανής Γερμανός, ταϊλανδικής καταγωγής καθηγητής επιδημιολογίας, Σουχαρίτ Μπάγκντι, μίλησε στην γερμανική τηλεόραση για τον κορωνοϊό και αποδόμησε στην βάση τους πολλά από τα επιχειρήματα που οδηγούν στα «lockdown χωρίς τέλος».

Εξηγεί αναλυτικά και με απόλυτη ψυχραιμία τι είναι αυτός ο ιός, γιατί οι μάσκες στην ουσία δεν προστατεύουν, πώς μπορούμε να προστατευθούμε αποτελεσματικά από τον ιό χωρίς «υστερικές» απαγορεύσεις και τελικά πώς αντιμετωπίζονται τέτοιου είδους ιοί.

Η συγκεκριμένη συνέντευξη του καθηγητή Σ.Μπάγκντι προβλήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στην εκπομπή PRONEWS με θέμα «Κορωνοϊός: Αλήθειες  Ψέματα» με παρουσιαστή τον διευθυντή του pronews.gr, Τάσο Γκουριώτη, που μεταδίδεται κάθε Τρίτη στις 21.00 η ώρα τον τηλεοπτικό σταθμό ALERT.

Υποτιτλισμός: Pronews TV

pronews.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Διαστάσεις ... ανεπίσημης λευκής απεργίας όσον αφορά στις βεβαιώσεις προστίμων για την παραβίαση της καραντίνας έχει λάβει η δυσαρέσκεια των αστυνομικών έναντι των πολιτικών επιλογών του Υπουργείου Πρσοτασίας του Πολίτη.

Το γεγονός ότι οι αστυνομικοί  καλούνται να εφαρμόσουν για μια ακόμη φορά τον περιορισμό των πολιτών, βεβαιώνοντας δυσβάστακτα για τους περισσότερους πρόστιμα, σε συνδυασμό με την αναστολή των αδειών τους, την έλλειψη μέσων για την αυτοπροστασία τους αλλά και το ότι σε αντίθεση με το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και του Εθνικού Συστήματος Υγείας δεν προβλέφθηκε κάποιο επίδομα έχουν οδηγήσει σε υψηλό αριθμό δυσαρεστημένων. 

Καθώς όμως ο κ. Χρυσοχοϊδης φαίνεται ότι έχει ως προτεραιότητα το να περιορίζει την εθνική κυριαρχία της χώρας μας στα έξι μίλια, αντί του να φροντίζει για το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. αυτή η δυσαρέσκεια εντείνεται. 

Χαρακτηριστικά ανέφεραν: 

«Ο αριθμός κρουσμάτων μεγαλώνει στις αστυνομικές Υπηρεσίες, οι οποίες πλέον δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στο έργο τους, λόγω έλλειψης προσωπικού, πρόβλημα που προϋπήρχε μεν, αλλά επιτείνεται ένεκα αποχής από τα καθήκοντα επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και στενών επαφών τους. Έμπροσθεν αυτής της καταστάσεως, δυστυχώς πολλές Υπηρεσίες, προκειμένου να επιτελέσουν το έργο τους, αποκλίνουν από τα προβλεπόμενα μέτρα τήρησης, για την αντιμετώπιση της πανδημίας, όπου βέβαια αυτό είναι εφικτό-επιτρεπτό.

Το θέμα είναι ότι αυτές οι κατ' εξαίρεση αποκλίσεις εφαρμογής των μέτρων έχουν πλέον γίνει κανόνας, λόγω υπηρεσιακών αναγκών. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τη μη κατανομή προσωπικού σε βάρδιες 50% πρωί – απόγευμα, τη μη εφαρμογή κυλιόμενου ωραρίου προσέλευσης - αποχώρησης και την απουσία τηλεργασίας. Αρκεί και μόνο να δει κανείς τα Βιβλία Υπηρεσίας προκειμένου διαπιστώσει του λόγου το αληθές.     

Οικονομικά έως σήμερα οι προσπάθειες του αστυνομικού προσωπικού δεν επιβραβεύτηκαν κι έχουμε μείνει μόνο στις ευχαριστίες. Τι και αν υπήρχαν οι διαβεβαιώσεις για καταβολή επιδόματος, το θέμα επί του παρόντος έχει παραπεμφθεί στις ελληνικές καλένδες.

Πρόβλημα υπάρχει και με τα χορηγούμενα μέσα προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά), τα οποία σαφώς και δεν καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες, ώστε να μπορεί ο αστυνομικός να ανταπεξέλθει στις δύσκολες συνθήκες, που έχουν διαμορφωθεί εξαιτίας της πανδημίας».

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Αστυπάλαια: Ένα “έξυπνο και πράσινο νησί” ή άθλια παραπλάνηση των νησιωτών;

Ανακοίνωση της Επιτροπής Ενέργειας και Φυσικών Πόρων του ΕΠΑΜ

Ένα παράξενο μνημόνιο που υπέγραψε πρόσφατα η κυβέρνηση

Στις 4 Νοεμβρίου 2020 παρουσιάστηκε και υπογράφηκε ένα μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στον πρόεδρο του ομίλου Volkswagen, Χέρμπερτ Ντις, και την ελληνική κυβέρνηση, παρουσία του ίδιου του πρωθυπουργού. Ο τίτλος του μνημονίου είναι «ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ: έξυπνο και πράσινο νησί».
Παρά τη μεγάλη δημοσιότητα που δόθηκε στο γεγονός, παρά την παρουσία κυβέρνησης και εταιρίας στον υψηλότερο δυνατό βαθμό, λεπτομέρειες για το πρότζεκτ αυτό και για το ίδιο το μνημόνιο δεν έχει δώσει μέχρι στιγμής η κυβέρνηση στη δημοσιότητα. Κάποια άλλα μνημόνια, τουλάχιστον δημοσιεύονταν πριν να τα εφαρμόσουν οι κομιστές τους. Πληροφορίες για το πρότζεκτ αυτό δόθηκαν από τον εξειδικευμένο τύπο, κυρίως τον ηλεκτρονικό, δηλαδή από ιστοσελίδες που ασχολούνται με «επενδύσεις πράσινης ανάπτυξης».

Το Πρότζεκτ

Το σχέδιο, σύμφωνα με τις πανηγυρικές δηλώσεις, περιλαμβάνει τα εξής:
1. Αντικατάσταση των συμβατικών ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης οχημάτων στο νησί, με ηλεκτρικά. Τα δημοσίας χρήσεως οχήματα (για χρήση του Δήμου) θα δωριστούν από την εταιρία (υπολογίζεται ότι 982 ηλεκτρικά οχήματα είναι αρκετά για να καλύψουν τις ανάγκες, για τις οποίες σήμερα απαιτούνται 1.494 συμβατικά οχήματα.)
2. Αντικατάσταση των ρυπογόνων καυσίμων με εναλλακτικές ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, χωρίς αρνητικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.
3. Εκπαίδευση της κοινότητας των πολιτών του νησιού στη διαμοιραζόμενη δημόσια και ιδιωτική συγκοινωνία και μετακίνηση, και
4. Mεσομακροπρόθεσμα, δοκιμή της αυτόνομης οδήγησης σε πραγματικές συνθήκες.

Φυσικό είναι να αναρωτηθεί ο καθείς, ποιοι θα είναι οι τρόποι τοπικής παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος για να καταφέρουν να εξυπηρετήσουν τη λειτουργία τόσων ηλεκτρικών οχημάτων, αφού ως γνωστόν, το νησί ηλεκτροδοτείται μέχρι τώρα από 4 ντιζελογεννήτριες που παράγουν ηλεκτρισμό για τις ανάγκες του νησιού; Με δεδομένη όμως τη δήλωση του κ. Χέρμπερτ Ντις, προέδρου του Ομίλου VW, ότι «η κλιματική αλλαγή αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση και η τεχνολογική καινοτομία επιχειρεί να δώσει απαντήσεις και λύσεις», μπορούμε να υποθέσουμε βάσιμα ότι έχει προφανώς «προβλεφθεί» και ο τρόπος παραγωγής «πράσινης ενέργειας»!

Πώς θα επιτευχθεί αυτό; Με τη δημιουργία, όπως ειπώθηκε από επίσημα χείλη, ενός υβριδικού συστήματος ενεργειακής επάρκειας του νησιού μέσω φωτοβολταϊκών συστημάτων και αιολικής ενέργειας, και με πρόβλεψη για τη δημιουργία υποδομών αποθήκευσης ενέργειας.


Από τι θα αποτελείται αυτό το «υβριδικό σύστημα», πέρα από τις μπαταρίες; Σ’ αυτό το ερώτημα, απάντησε με μια οργισμένη δήλωσή του στη σελίδα του Δήμου στο φέησμπουκ ο Δήμαρχος Αστυπάλαιας κ. Νικόλαος Κομηνέας, στις 6/11/2020, τρεις μέρες μετά την υπογραφή του μνημονίου, απευθυνόμενος σε πολίτες που του επεσήμαναν ότι το νησί κινδυνεύει να γεμίσει ανεμογεννήτριες: «Το πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης» λέει ο δήμαρχος, «προβλέπει τη δημιουργία ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ με υβριδικό σταθμό αποτελούμενο από ένα φωτοβολταϊκό, μία ανεμογεννήτρια και μπαταρίες φόρτισης. Το υπάρχον εργοστάσιο της ΔΕΗ παραμένει σαν μονάδα εξισορρόπησης αλλά και εφεδρείας του συστήματος.»
Ο Δήμαρχος ήταν παρών στην υπογραφή. Αυτά λοιπόν του είπαν, αυτά του παρουσίασαν, αυτά λέει –καλόπιστα, θέλουμε να πιστεύουμε. Άλλωστε, στην ίδια την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου, στις 3/11/20, που είχε εγκρίνει ομόφωνα την επένδυση, γράφεται το εξής: «Οι ακριβείς ενέργειες – δράσεις υλοποίησης του προγράμματος θα τελούν και υπό την έγκριση του Δήμου Αστυπάλαιας σε συνεργασία με τους φορείς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.»

Μερικά στοιχεία για το νησί

Η Αστυπάλαια είναι ένα νησί που βρίσκεται καταμεσής του Αιγαίου πελάγους. Ο Δήμος Αστυπάλαιας περιλαμβάνει το νησί της Αστυπάλαιας καθώς και τις γύρω νησίδες, γεωγραφικά δε, βρίσκεται ανάμεσα στα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες, σε απόσταση 117 ναυτικών μιλίων από το λιμάνι του Πειραιά, 23 μιλίων από την Κω και 96 από τη Ρόδο. Έχει συνολική έκταση 97.000 στρέμματα και μόνιμο πληθυσμό που ανέρχεται σε 1.310 άτομα. Το καλοκαίρι ο πληθυσμός ανέρχεται σε 4.500 άτομα. (Τα στοιχεία είναι του 2012 και αντλήθηκαν από την ιστοσελίδα του Δήμου.)

Οι ενεργειακές ανάγκες του νησιού σήμερα είναι περίπου 1,2 MW, στην κορύφωσή τους το καλοκαίρι φθάνουν τα 2,4 MW και καλύπτονται από 4 γεννήτριες ντίζελ και αντίστοιχο σύστημα διανομής. Με την εφαρμογή του πρότζεκ οι ανάγκες θα αυξηθούν κατά 15%.

Στην παρουσίαση που έγινε πριν από την υπογραφή, ειπώθηκε ότι: «Ο ΔΕΔΔΗΕ έχει ήδη ολοκληρώσει μια μελέτη για την επίτευξη ποσοστού διείσδυσης των ΑΠΕ άνω του 60%. Προβλέπει την ανάπτυξη ενός υβριδικού συστήματος, που θα συνδυάζει παραγωγή από ΑΠΕ -αιολική και ηλιακή- με αποθήκευση ενέργειας σε μπαταρίες. Η συνολική ισχύς ΑΠΕ που απαιτείται, ώστε το νησί να φτάσει το 60% ποσοστό διείσδυσης ανανεώσιμων, είναι περίπου 3 MW σε συνδυασμό με μπαταρίες ισχύος 2 MW και χωρητικότητας τουλάχιστον 7 Mwh.» Είναι σαφής λοιπόν η παραδοχή, έστω και έμμεσα, ότι το υπόλοιπο 40% των αναγκών του νησιού θα συνεχίσει να εξυπηρετείται από τις ντιζελογεννήτριες. Δεν μπορούν να κάνουν κι αλλιώς, διότι οι ανεμογεννήτριες και τα φωτοβολταϊκά έχουν άμεση ανάγκη τις θερμικές μονάδες (που όλες καίνε ορυκτά καύσιμα) για να μπορεί το σύστημα να είναι σταθερό, όταν ο αέρας δεν φυσάει και ο ήλιος δύει. Ακόμα κι όταν υπάρχει για υποστήριξη η καθόλου φιλική προς το περιβάλλον τεχνολογία των μπαταριών.

Με δεδομένο ότι οι ΑΠΕ θα μπορούν κατά μέγιστο να καλύψουν το 60% της ενεργειακής ζήτησης -σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί- ενώ ένα νησιωτικό απομονωμένο δίκτυο που τροφοδοτείται κυρίως με ΑΠΕ, είναι ιδιαίτερα προβληματικό από την άποψη ευστάθειας, γίνεται φανερό ότι δεν μπορεί παρά να χρειάζεται και μια θερμική εφεδρεία με τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά τάσης/συχνότητας, ώστε να εξυπηρετείται το 100% των τρεχουσών αναγκών του νησιού σε ρεύμα. Η οποία εφεδρεία μάλιστα θα έχει πολύ χειρότερο προφίλ λειτουργίας από την σημερινή κατάσταση (συχνές εκκινήσεις/σβέσεις, λειτουργία σε χαμηλά φορτία), με συνέπεια μεγαλύτερη κατανάλωση καυσίμου, περισσότερες εκπομπές ανά παραγόμενη μεγαβατώρα και υψηλότερο κόστος ηλεκτροπαραγωγής απ’ όσο τώρα. Πολλώ δε μάλλον όταν για το πρότζεκτ απαιτείται παραγωγή 15% επιπλέον ενέργειας (σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων κλπ), πέραν των τρεχουσών αναγκών του νησιού.

Στο σημείο αυτό, καλόν είναι να λάβουμε υπόψη και κάποια δεδομένα τα οποία έδειχναν, εν πρώτοις, φαινομενικά άσχετα. Όμως δεν είναι. Διότι ήδη από το 2011 η ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) έχει αδειοδοτήσει την «TARNARA AIOLOS Α.Ε.» που έχει αποκλειστικό μέτοχο την EDF (η EDF είναι η αντίστοιχη γαλλική ΔΕΗ) για εγκατάσταση 48 Ανεμογεννητριών (Α/Γ) των 2,3 MW εκάστη, συνολικής ονομαστικής ισχύος 110,4 MW (Απόφαση ΡΑΕ υπ’ αριθμ. 1145/2011)[1].

…Και εδώ, προκύπτουν κάποια εύλογα ερωτήματα:

1. Η άδεια εγκατάστασης 48 Α/Γ στο νησί –παρά την αντίθετη γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου παλαιότερα– δεν έρχεται σε αντίθεση με αυτό που ο δήμαρχος ισχυρίζεται; Ο Δήμαρχος μιλάει για ένα φωτοβολταϊκό και μία ανεμογεννήτρια! Ας μας ξεκαθαρίσουν λοιπόν ο πρωθυπουργός και ο κ. Χατζηδάκης: Εάν μαζί με τις ΑΠΕ και τις μπαταρίες που θα βάλει ιδιωτική γερμανική εταιρία, λειτουργούν παράλληλα και οι 4 ντιζελογεννήτριες, πώς δικαιολογούνται όλες οι κορόνες περί «καθαρής ενέργειας και κλιματικής αλλαγής» που ακούστηκαν στην τελετή υπογραφής;

2. Μήπως τα δυο αυτά έργα, δηλ. της Φολκσβάγκεν και της EDF, δεν είναι τόσο άσχετα μεταξύ τους; Μήπως το ένα προβάλλεται ως άλλοθι για την επιβολή του άλλου; Δηλαδή, και θα εγκαταστήσουν 48 Α/Γ διαλύοντας ενεργειακά και περιβαλλοντικά το νησί, και μια ιδιωτική εταιρία θα κάνει τα εμπορικά της πειράματα;


Για ποιο λόγο η VW θα δεσμεύσει 10 εκατ. ευρώ (τα 3 εκατ. ευρώ άμεσα) και άλλα τόσα περίπου η ελληνική κυβέρνηση – χωρίς να υπολογίζεται η δημιουργία του υβριδικού συστήματος ενέργειας που θα χρειαστεί; Τι κέρδος προσδοκά να έχει ο γερμανικός – και όχι και τόσο αθώος[2] – κολοσσός της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας;

Επειδή τόσο οι εταιρίες που εγκαθιστούν Α/Γ, όσο και ο κ. Χατζηδάκης, δεν έχουν ιδιαίτερους ενδοιασμούς να επιβάλουν την εγκατάσταση τους, ακόμα και με τη βία των ΜΑΤ, επικαλούμενοι «τις άδειες και τη νομιμότητα», η Αστυπάλαια μπαίνει σε μια περιπέτεια, για την οποία δεν είναι ενημερωμένος ούτε ο λαός της, ούτε και το Δημοτικό Συμβούλιο. Ο δήμαρχος επαναπαύεται στο ότι η κυβέρνηση θα του φτιάξει δρόμους και κυκλοφοριακές υποδομές. Έχει αντιληφθεί το τίμημα που καλείται να πληρώσει ο δημότης και το ίδιο το νησί;

3. Η κυβέρνηση, εδώ και ένα μήνα περίπου, ενεργοποίησε το πρόγραμμα για μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση οχημάτων που επιδοτεί την απόκτηση ηλεκτρικού αυτοκινήτου μέχρι το ανώτατο όριο του 20% της αξίας του, δηλαδή γύρω στα 6.000€. Πού οφείλεται το ότι ειδικά στην Αστυπάλαια, η επιδότηση διπλασιάζεται στα 12.000€ («από ειδικό πρόγραμμα που θα ενεργοποιήσει η κυβέρνηση»,με τις τράπεζες «να έχουν δεσμευθεί να παρέχουν τις σχετικές διευκολύνσεις χρηματοδοτήσεις στους κατοίκους»), ενώ παράλληλα η εταιρεία διατυμπανίζει ότι παρέχει τα οχήματα εκεί σε τιμές κόστους; Μήπως είναι προφανής η απόπειρα μιας ιδιότυπης μορφής δωροδοκίας, προκειμένου αφενός να αποτελέσει την «κερκόπορτα» για την εγκατάσταση των Α/Γ στο νησί χωρίς αντιδράσεις, αφετέρου και κυρίως, χωρίς να απαιτήσουν να μάθουν οι κάτοικοι τους όρους αυτού του ιδιόμορφου και ερμητικά «απόρρητου» μέχρι στιγμής μνημονίου συνεργασίας της κυβέρνησης με μια ιδιωτική εταιρεία;

Όπως και να έχει, τα ερωτήματα αυτά πρέπει να απαντηθούν. Και αυτό μπορεί να γίνει μ’ έναν μόνο τρόπο: Να δημοσιοποιηθούν από την κυβέρνηση οι λεπτομέρειες του μνημονίου, τόσο στους κατοίκους του νησιού, όσο και σε όλους τους Έλληνες. Αλλιώς, πρόκειται για μια άθλια παραπλάνηση του τοπικού πληθυσμού -και πιθανόν παράδοσή του στους όποιους απόρρητους σχεδιασμούς μιας «εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσας» πολυεθνικής- με το πρόσχημα της εγκατάλειψης των ρυπογόνων καυσίμων, της «προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή» και της «απο-ανθρακοποίησης».

Σημειώσεις:

  1. «Η παρούσα άδεια χορηγείται για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικούς σταθμούς στις νήσους Ίο, Αμοργό, Ανάφη και Αστυπάλαια συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 317,4 ΜW και μέγιστης ισχύος παραγωγής 317,4MW. Οι σταθμοί θα αποτελούνται από 138 ανεμογεννήτριες ισχύος 2,3 MW εκάστη και με διάμετρο ρότορα 71 μέτρα.»
  2. Δεν ξεχνιέται η απάτη που είχε στήσει η εταιρία με τους πειραγμένους ηλεκτρονικούς αισθητήρες, που έδειχναν παραπλανητικά να είναι τα αυτοκίνητά της κατά πολύ λιγότερο ρυπογόνα απ’ όσο στην πραγματικότητα ήταν. Τα πρόστιμα που της επιβλήθηκαν τόσο στην Γερμανία αλλά και στο εξωτερικό, λίγο έλειψε να την κλείσουν αν δεν παρενέβαινε πολιτικά η κ. Μέρκελ για να την σώσει.


Αθήνα, 13 Νοεμβρίου 2020
Επιτροπή Ενέργειας και Φυσικών Πόρων του ΕΠΑΜ

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παράκληση προς την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό

Παράκληση προς την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να λειτουργήσουν οι ιεροί ναοί το δεκαήμερο των Χριστουγέννων, όπως ακριβώς λειτουργούσαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα, εκφράζει με επιστολή της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ, μέλος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, σε ειδική διαδικτυακή εκπομπή της μητροπόλεώς του στο Facebook, την οποία και παρακολούθησαν με ενεργή συμμετοχή δεκάδες χιλιάδες πιστοί, στην πλειονότητά τους νέοι. Τόνισε, μάλιστα, πως η Διαρκής Ιερά Σύνοδος παρακάλεσε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να επιτρέψουν να παραμείνουν ανοικτοί οι ναοί με την απαρέγκλιτη και πιστή τήρηση όλων των προδιαγραφών, των εντολών και των υποδείξεων των αρμόδιων υγειονομικών αρχών της Πολιτείας και, φυσικά, πάντα με βάση την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων μέσα σε αυτόν και τον επόμενο μήνα.

Ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας σημείωσε χαρακτηριστικά πως η Εκκλησία δεν μάχεται την επιστήμη, ούτε ποτέ την είδε σαν… αντίπαλο, όπως ορισμένοι υποστηρίζουν, για την εξυπηρέτηση αλλότριων σκοπιμοτήτων.
Αναφορικά με την πολυφωνία που υπάρχει στους κόλπους της Εκκλησίας, επισήμανε πως «θα πρέπει να ακούμε την επίσημη Εκκλησία και όχι κάθε μεμονωμένη φωνή που δεν την εκφράζει». Συνέστησε, μάλιστα, να ακολουθούνται από τους πιστούς όλες οι υποδείξεις των αρμόδιων υγειονομικών αρχών, καθώς «οι χώροι των ναών είναι φθαρτοί, όπως άλλωστε και το ανθρώπινο σώμα, και είναι απαραίτητο να προστατεύουμε εαυτούς και αλλήλους».

«Υπάρχει», υπογράμμισε, «πλήρης ταύτιση με τις επιστημονικές προτάσεις και εμπιστοσύνη στην επιστήμη».
Σχετικά με το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, επισήμανε πως αυτό «συνιστά θέμα της προσωπικής πίστης του καθενός» και ότι «δεν έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα, καθώς ουδείς ‘’εξαναγκάζεται’’ να συμμετάσχει σε Αυτήν».

«Η Θεία Ευχαριστία», είπε ο Γαβριήλ, «δεν μεταδίδει ιούς, αλλά την αιώνια ζωή. Οι ιοί -υπογράμμισε- μεταδίδονται και διασπείρονται εύκολα σε μια μαζική συνάθροιση, σε συνθήκες συνωστισμού. Για αυτό και δεχόμαστε όλους τους σχετικούς περιορισμούς για την προστασία της δημόσιας υγείας και της ζωής των ανθρώπων, του υπέρτερου δηλ. συμφέροντος, καθώς χωρίς τον άνθρωπο δεν υπάρχει Εκκλησία».

Πρόθεση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, είπε ο μητροπολίτης, δεν είναι να πάει κόντρα στην Πολιτεία. «Για όλα, άλλωστε, τα κρίσιμα ζητήματα, που αφορούν στο έθνος μας, η Εκκλησία συμπορεύεται με την Πολιτεία», τόνισε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε: «Βλέπουμε, ωστόσο, την ψυχική κατάσταση των ανθρώπων να τίθεται σε διακινδύνευση λόγω του φόβου και λόγω των συνθηκών του ‘’εγκλεισμού’’ και γι’ αυτόν τον λόγο ζητήσαμε από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να είναι ανοικτοί οι ναοί την περίοδο των Χριστουγέννων».

Εξάλλου, όπως είπε, «Η σχέση με τον Θεό βοηθά στην πνευματική και ψυχική ενίσχυση των ανθρώπων».

«Η Εκκλησία της Ελλάδος δεν αντιστρατεύεται τους ειδικούς, εκφράζει όμως τον πιστό λαό της που αγωνιά και πρέπει να μεριμνά και για την ψυχική υγεία και ισορροπία όλων των ανθρώπων», πρόσθεσε.
Σε ό,τι αφορά στο εμβόλιο, πρώτος από τον χώρο της Εκκλησίας, το χαρακτήρισε «δώρο του Θεού» και τόνισε ότι «δεν πρέπει σε αυτό το ζήτημα να υπεισέλθουν οι γνωστές και επικίνδυνες συνωμοσιολογίες». «Ας είμαστε υπομονετικοί και ας έχουμε εμπιστοσύνη στην αρμονική σχέση Εκκλησίας – Επιστήμης. Αν είναι κάτι πονηρό, θα φανεί, δεν κρύβεται. Το ψέμα έχει άλλωστε κοντά ποδάρια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο μητροπολίτης Γαβριήλ, στην ειδική εκπομπή που παρακολούθησαν από το Facebook περίπου 70.000 άτομα, κατέληξε: «Κανένας πιστός ως πρόσωπο δεν είναι πάνω από την Εκκλησία. Η υπακοή μας στην Εκκλησία είναι απαραίτητο στοιχείο για τη σωτηρία μας». Ωστόσο, «δεν πρέπει να νιώθει ο κόσμος ότι πολεμάται το δόγμα μας. «Δεν απειλείται η πίστη μας, την πανδημία απλώς πρέπει να ξεπεράσουμε και να υπερνικήσουμε με τη βοήθεια του Θεού και των επιστημόνων, που νυχθημερόν παλεύουν για αυτό».

protothema.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Θ. Μωραΐτης: «Ο Δήμος Ακτίου- Βόνιτσας μένει χωρίς τραπεζικά υποκαταστήματα. Κλείνουν τα υποκαταστήματα της Εθνικής και της Πειραιώς, αφήνοντας τους πολίτες, τους επαγγελματίες, τους αγρότες επί ξύλου κρεμάμενους»

Ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. -Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, έκανε παρέμβαση για το κλείσιμο των τραπεζικών υποκαταστημάτων Εθνικής και Πειραιώς στη Βόνιτσα.

«Η περιοχή μένει χωρίς την υποστηρικτική υποδομή τραπεζικών υποκαταστημάτων αφήνοντας τους πολίτες, τους επαγγελματίες και τους αγρότες επί ξύλου κρεμάμενους», σημείωσε.

Όπως υπογράμμισε, «σε μια περίοδο που οι πολίτες έρχονται αντιμέτωποι με περιορισμό της μετακίνησης και δραστηριότητάς τους, και με βαρύτατο το πλήγμα στην οικονομική ανατροπή νοικοκυριών και επιχειρήσεων, η υποβάθμιση της δραστηριότητας στην Περιφέρεια έρχεται να συμπληρώσει το παζλ της απονεύρωσης των τοπικών κοινωνιών».

Ο κ. Μωραΐτης επεσήμανε ότι «η περιοχή έχει τεράστια δραστηριότητα, αγροτική και τουριστική, με προστιθέμενη αξία στην ελληνική οικονομία, που δεν έχει ληφθεί υπόψη στις αποφάσεις συρρίκνωσης του λειτουργικού κόστους των εν λόγω Τραπεζικών Ιδρυμάτων». Μάλιστα, τόνισε ότι «την ώρα μάλιστα που η μία εκ των Τραπεζών που προχωρά σε κλείσιμο του υποκαταστήματός της, βρίσκεται σε καθεστώς προσωρινής κρατικοποίηση».

Πρόσθεσε, δε, ότι «αυτή η δυσάρεστη εξέλιξη θα δημιουργήσει ένα ανυπέρβλητο κενό και θα υποβάλει σε μεγάλη ταλαιπωρία τους κατοίκους της περιοχής και τους πληττόμενους από την κρίση της πανδημίας και οικονομίας επαγγελματίες».

Παράλληλα, ο κ. Μωραΐτης συνυπέγραψε και ερώτηση μαζί με Βουλευτές του  ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία για το κλείσιμο 41 υποκαταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας σε όλη την Ελλάδα, όπου συγκαταλέγεται και το κλείσιμο του υποκαταστήματος στη Βόνιτσα.

Όπως επισημαίνεται στην ερώτηση, «αυτή η αρνητική εξέλιξη, όπως είναι φυσικό, προκαλεί έντονο προβληματισμό στους πολίτες των επαρχιακών πόλεων, όπου η πρόσβαση σε κάποιο άλλο υποκατάστημα είναι αδύνατη, ιδίως για τους ηλικιωμένους, αφού απαιτεί την κατοχή ιδιωτικού μεταφορικού μέσου».

Η ζωή των πολιτών υποβαθμίζεται. Η επαγγελματική δραστηριότητα συρρικνώνεται. Η οικονομική δραστηριότητα αποψιλώνεται. Σε αυτή την ολέθρια συνθήκη, η απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών σε υπηρεσίες και παροχές δομών, κάθε τύπου, θα ‘πρεπε να ναι απαρέγκλιτος όρος. Αντ’ αυτού, οι πολίτες και οι επαγγελματίες έρχονται αντιμέτωποι με δυσλειτουργίες και αποκοπή της Περιφέρειας από το αγαθό της ισότιμης διαβίωσης, καταλήγει ο Βουλευτής.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επιτέλους κάποιος λέει το αυτονόητο

Όταν ακούσαμε από την περιόδο του lockdown περί τηλεργασίας στο Δημόσιο και για εξυπηρέτηση των πολιτών μέσω e-mail ή τηλεφώνων, ήμασταν αρκετά καχύποπτοι και αυτό γιατί ως γνωστόν το Δημόσιο είναι σε μεγάλο βαθμό εμποτισμένο με αυτό που λένε με λάμδα παχύ στη Θεσσαλονίκη: «χαλαρά». Ευτυχώς φαίνεται πως η κυβέρνηση παίρνει το feedback από το πρώτο lockdown και ζητά η τηλεργασία να είναι εργασία και όχι «χαλαρά».

Με ικανοποίηση λοιπόν είδαμε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξή του να προαναγγέλλει αυστηρούς ελέγχους στο Δημόσιο, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι εργαζόμενοι κάνουν καλά τη δουλειά τους και εξυπηρετούν τους πολίτες, μετά από καταγγελίες ότι ορισμένοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα και δεν εξυπηρετούν τον κόσμο.

Ο κ. Θεοδωρικάκος, μιλώντας στο Mega δήλωσε ότι «Είναι υποχρεωμένοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο να κάνουν κανονικά τη δουλειά τους και την περίοδο του lockdown. Έχουμε κάνει παρεμβάσεις, όπου χρειάζεται. Απαιτούμε οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα να υλοποιούν το καθήκον τους. Και το καθήκον τους είναι να εξυπηρετούν τους πολίτες»

«Οι περισσότεροι θεωρώ ότι εργάζονται σωστά. Και δεν πρέπει οι εξαιρέσεις να σηματοδοτούν τον κανόνα. Γι’ αυτό, οι έλεγχοι θα γίνουν πιο αυστηροί, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες για τις επείγουσες περιπτώσεις», τόνισε ο υπουργός.

Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα με θέμα τα μεγάλα προβλήματα από το κλείσιμο των υποκαταστημάτων των τραπεζών σε Βόνιτσα και Ματαράγκα κατέθεσε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Κωνσταντόπουλος. Η ανακοίνωση:

Κύριε Υπουργέ,

Τις τελευταίες ημέρες έχει προκληθεί ιδιαίτερη ανησυχία στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας και του Δήμου Αγρινίου από το φημολογούμενο κλείσιμο των υποκαταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς στη Βόνιτσα και τη Ματαράγκα. καθώς και του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στη Βόνιτσα. Και τούτο διότι τα εν λόγω υποκαταστήματα εξυπηρετούν ευρύτερες περιοχές και μάλιστα περιοχές κυρίως αγροτικές και τουριστικές. Πιο συγκεκριμένα, τα υποκαταστήματα της Βόνιτσας εξυπηρετούν όλο το Δήμο Ακτίου Βόνιτσας και της Ματαράγκας όλη την περιοχή της Μακρυνείας. Συγκεκριμένα δε στη Βόνιτσα, το κλείσιμο των υποκαταστημάτων Πειραιώς και Εθνικής θα αφήσει ολόκληρο το Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας, χωρίς ούτε ένα υποκατάστημα τράπεζας, γεγονός που έχει προκαλέσει την αντίδραση τόσο της τοπικής κοινωνίας όσο και του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας. Κι όλα αυτά σε μια εποχή που η λειτουργία του αεροδρομίου στο Άκτιο και ο υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομος της Αμβρακίας Οδού, δημιουργούν νέες προοπτικές ανάπτυξης.

Τα υποκαταστήματα αυτά εξυπηρετούν κυρίως αγρότες, συνταξιούχους και ηλικιωμένους, για τους οποίους η εξυπηρέτηση μέσω διαδικτυακών συναλλαγών καθίσταται σχεδόν αδύνατη, καθώς και επαγγελματίες και επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής, όπου υπάρχουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά και ξενοδοχειακές μονάδες,

Σήμερα, το κλείσιμο αυτών των υποκαταστημάτων θα ανατρέψει την καθημερινότητα των συμπολιτών μας αυτών, υποχρεώνοντάς τους να επωμιστούν μεγάλο κόστος και ταλαιπωρία για να ταξιδέψουν αρκετά χιλιόμετρα ώστε να εξυπηρετηθούν από το υποκατάστημα της Αμφιλοχίας, της Πρέβεζας, της Λευκάδας ή του Αγρινίου. Η δε μετακίνηση αυτή, ούτε εύκολη είναι, ούτε δεδομένη, ιδίως για ηλικιωμένους και εν μέσω μάλιστα της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας αλλά και της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όσον αφορά δε ιδίως τους αγρότες και την Τράπεζα Πειραιώς ως διάδοχο της Αγροτικής Τράπεζας, το πλήγμα θα είναι ιδιαίτερα μεγάλο. Ενδεικτικό της σημασίας που διαδραμάτιζε η Αγροτική Τράπεζα στην Αιτωλοακαρνανία, δηλαδή σε έναν κυρίως αγροτικό νομό, είναι ότι διέθετε δεκατέσσερα (14) υποκαταστήματα στο Νομό (Αγρίνιο (2), Αμφιλοχία, Αστακός, Βόνιτσα, Θέρμο, Κατούνα, Κατοχή, Ματαράγκα, Μεσολόγγι, Μύτικας, Ναύπακτος, Παναιτώλιο).
Σήμερα λοιπόν, η απόφαση αυτή της Τράπεζας Πειραιώς για κλείσιμο δύο υποκαταστημάτων της στην Αιτωλοακαρνανία, εγείρει και ένα μεγάλο ζήτημα που σχετίζεται με την εν τέλει εξαφάνιση της Αγροτικής Τράπεζας που για πάνω από 80 χρόνια είχε καθοριστική συμβολή στην ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας στη χώρα μας. Να σημειωθεί, όταν έγινε η μεταβίβαση του υγιούς τμήματος της Αγροτικής σε αυτήν υπήρξαν ρητές διαβεβαιώσεις από τη Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς ότι «όλες οι συναλλαγές των πελατών της Αγροτικής θα εξακολουθούν να πραγματοποιούνται κανονικά, όπως μέχρι σήμερα, χωρίς καμία αλλαγή», κάτι που σήμερα φαίνεται να διαψεύδεται.

Κατόπιν αυτών, ερωτάσθε κύριε Υπουργέ:

1.Υπάρχει ενημέρωση του Υπουργείου σχετικά με το ενδεχόμενο παύσης λειτουργίας των εν λόγω υποκαταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς στη Βόνιτσα και τη Ματαράγκα και της Εθνικής Τράπεζας στη Βόνιτσα;

2.Ποιες πρωτοβουλίες πρόκειται να αναλάβουν το Υπουργείο προκειμένου να διασφαλισθεί ότι οι κάτοικοι της Βόνιτσας και της Ματαράγκας θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται απρόσκοπτα στις συναλλαγές τους με τα εν λόγω τραπεζικά ιδρύματα, όπως συμβαίνει εδώ και δεκαετίες και δεν θα υποστούν την επιβάρυνση της μετακίνησης σε άλλα υποκαταστήματα;

3. Ποιες είναι οι προτάσεις που έχει διαμορφώσει η Ομάδα Εργασίας (απόφαση Α.Π. 133436-11/12/2018) για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κλεισίματος υποκαταστημάτων τραπεζών στους καταναλωτές;

Ο ερωτών Βουλευτής
Δημήτρης Κωνσταντόπουλος

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να κλείσουν και τα δημοτικά σχολεία προκειμένου να περιοριστεί ακόμα περισσότερο η κινητικότητα και να ανασχεθεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Στα επίπεδα του Σεπτεμβρίου

Ο κ. Πέτσας σε συνέντευξή του (Παραπολιτικά Fm 90,1) ρωτήθηκε για το τι θα γίνει με τα δημοτικά και αν θα κλείσουν απάντησε πως αν χρειαστεί η κυβέρνηση θα το κάνει.

Σε ότι αφορά την άρση του lockdown ο κ. Πέτσας σημείωσε πως τα κρούσματα θα πρέπει να υποχωρήσουν στα επίπεδα Σεπτεμβρίου δηλαδή στα 300 με 400 και ζήτησε με έμφαση πιστή τήρηση των μέτρων και μείωση της κινητικότητας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης χτες ξεκαθάρισε ότι ακόμα και για το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων θα γίνουν στοχευμένα έξυπνα τεστ από τα αποτελέσματα των οποίων θα κριθεί αν τελικά θα ανοίξουν και τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις 30 Νοεμβρίου.

Πάντως ο κ. Πέτσας τόνισε πως εάν εφαρμοστούν τα υπάρχοντα μέτρα δεν θα χρειαστούν νέα και δεν θα παραταθεί το lockdown

Αναφορικά με τις εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη για την ενίσχυση των αδύναμων κοινωνικών ομάδων τα Χριστούγεννα είπε ότι ανακοινώσεις θα γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα ενώ τόνισε ότι εξετάζεται η περαιτέρω παράσταση προστασίας από τους πλειστηριασμούς

Υπήρξε χαλάρωση από όλους

Ο κ. Πέτσας ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει συζήτηση για επιστροφή στα μνημόνια ενώ για την επιδημιολογική εικόνα της Θεσσαλονίκης είπε πως υπήρξε μια χαλάρωση  όχι μόνο από τους πολίτες αλλά από όλους.

Για τον Τουρισμό είπε πως η κυβέρνηση τον άνοιξε με σχέδιο, και πως δεν σχετίζεται με τον τουρισμό η έξαρση της πανδημίας.

Σε ότι αφορά τη συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη είπε πως θέμα είναι ο Πολακισμός που πιστεύει σε μια αλήθεια που είναι ψέμα.

Ξεκαθάρισε τέλος ότι η δεν θα γίνει η πορεία για το Πολυτεχνείο και πως η κυβέρνηση έχει έτοιμο το επιχειρησιακό της σχέδιο.

Πηγή: in.gr

Η πατρίδα μας βρίσκεται σε πόλεμο μ’ έναν αόρατο εχθρό, έναν εχθρό που δεν διακρίνει ανάμεσα σε φτωχούς ή πλούσιους, αριστερούς ή δεξιούς. Έναν ιό που συνιστά μια ασύμμετρη απειλή για τις ζωές μας, την οικονομία και την κοινωνία μας. Η δεύτερη οριζόντια αναστολή δραστηριοτήτων που κρίθηκε αναγκαίο να επιβληθεί λόγω της γεωμετρικής αύξησης της μεταδοτικότητας του υιού από το πρωί του Σαββάτου απαιτεί από όλους μας, πολίτες, πολιτεία, κόμματα, φορείς, την κοινωνία ολόκληρη, να δείξουμε αίσθημα ατομικής ευθύνης και αυτοσυγκράτησης.

Μιας ατομικής ευθύνης που δεν θα πρέπει να είναι αντικείμενο διαμάχης ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση. Και αυτό διότι σε κάθε δημοκρατική κοινωνία, η ατομική ευθύνη, η παραδοχή δηλαδή από τον κάθε πολίτη ότι οι πράξεις του έχουν αντίκτυπο στον ίδιο, στον συμπολίτη του και στην κοινωνία συνολικά, είναι θεμέλιος λίθος και πυλώνας για την εύρυθμη λειτουργία της. Για αυτό και πρέπει να αποτελεί την πυξίδα όλων μας ώστε να ξεπεράσουμε με ασφάλεια την καταιγίδα του κορωνοϊού.

Η ατομική ευθύνη βέβαια δεν αίρει την ευθύνη του κράτους, ως υπεύθυνου για την διαχείριση της πανδημίας, για την λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας για τους πολίτες, για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, τη στήριξη των εργαζομένων, των επιχειρήσεων, της οικονομίας και συνολικά της κοινωνίας ολόκληρης. Η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι προφανής. Χαρακτηρίζεται από αποφασιστικότητα, προγραμματισμό, θάρρος, ενσυναίσθηση και κοινωνική ευαισθησία. Βασίζεται πάνω στη δημιουργία ενός κλίματος συναίνεσης στην κοινωνία και βέβαια εμπεριέχει στον πυρήνα της, την αυτοκριτική και την αποδοχή λαθών όπου χρειάζεται.

Η κυβερνητική ευθύνη, όμως, δεν αίρει και την ευθύνη της αντιπολίτευσης. Κρίσιμη για την εύρυθμη λειτουργία της Δημοκρατίας είναι η ύπαρξη μιας υπεύθυνης και παραγωγικής αντιπολίτευσης. Μιας αντιπολίτευσης που καταθέτει τεκμηριωμένες και κοστολογημένες προτάσεις, που καλύπτουν ή συμπληρώνουν τα όποια κενά της κυβερνητικής πολιτικής. Αυτό είναι αναγκαίο διότι καμία κυβέρνηση στον κόσμο δεν είναι αλάθητη, ειδικά, δε, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού που έχει γονατίσει χώρες με πολύ πιο προηγμένα συστήματα υγείας και πολύ ισχυρότερες οικονομίες από την Ελλάδα. Άρα είναι ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων της εποχής μας, η ύπαρξη μιας αντιπολίτευσης που παράγει πολιτική, και όχι πύρινους μονόλογους προς τέρψη του κομματικού της ακροατηρίου, περιχαρακωμένη σε πρακτικές του χθες.

Η παρούσα αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. Επιλέγει την επιστροφή στην δομική αντιπολίτευση, δίχως εναλλακτική πρόταση, αγνοώντας την κυβερνητική της θητεία και τα μαθήματα που αποκόμισε από αυτήν. Από την ασφάλεια των αντιπολιτευτικών εδράνων, πλειοδοτεί σε λαϊκισμό. Επιλέγει ο κ. Τσίπρας να ακολουθήσει την αντιπολίτευση που προτείνει ο εκλεκτός του Παύλος Πολάκης λοιδορώντας την αντιπολίτευση που προτείνει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Όλοι κρινόμαστε για τις επιλογές μας.

Οι ώρες είναι κρίσιμες και απαιτούν από όλους, πολίτες και πολιτεία, κυβέρνηση και αντιπολίτευση άρση στο ύψος των περιστάσεων, αίσθημα ευθύνης, λόγο μετρημένο και σοβαρό. Η χώρα μας διαθέτει μια κυβέρνηση που ηγείται στον αγώνα κατά του ιού. Έχει, όμως, ανάγκη και από μια σοβαρή αντιπολίτευση. Συνεπώς, η αποδοχή της έννοιας της ατομικής ευθύνης που οδηγεί και στην ανάληψη συλλογικής πολιτικής ευθύνης θα αποδώσει κέρδη αξιοπιστίας στο πολιτικό σύστημα και αίσθημα εμπιστοσύνης και αισιοδοξίας στον ελληνικό λαό.

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σελίδα 1 από 2