Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  11:33: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2020

Επιστολή του Επιστολή του Γιώργου Βαρεμένου προς τον υπουργό ΥΠ.Α.Α.Τ.  Μάκη Βορίδη για την ελιά Καλαμών

Κύριε υπουργέ,

Γνωρίζουμε από την λατινική αρχαιότητα ότι verba volant ενώ scripta manent. Γι’ αυτό προτιμώ η επικοινωνία μας να μην είναι προφορική αλλά γραπτή, έστω και ηλεκτρονικά αφού το επιτάσσει η εποχή.

Να δεχθώ ότι το λάθος με τη μη-καταβολή της έκτακτης αποζημίωσης στους παραγωγούς ελιάς Καλαμών του νομού Αιτωλοακαρνανίας δεν ήταν «εξεπίτηδες», όπως λέμε εμείς εδώ κάτω, μη παίρνοντας υπόψη τις σοφές παραινέσεις του κ. Μπαμπινιώτη.

Να δεχθώ ακόμη ότι το λάθος δεν ήταν του υπουργείου, τα πάντα να δεχθώ, ακόμη κι ότι ο γάιδαρος πετάει, αν είναι να αντιμετωπισθεί το θέμα. Ακόμη κι ότι το λάθος ήταν των παραγωγών. Ας πούμε ότι το υπουργείο δεν γνωρίζει ότι στην Αιτωλοακαρνανία καλλιεργούνται πάρα πολλά στρέμματα (πολύ περισσότερα από κάθε άλλο νομό). Πώς όμως προϋπολόγισε την δαπάνη για την ενίσχυση; Με βάση μηδενική παραγωγή, που όπως ισχυρίζεται προκύπτει απ’ τους κωδικούς; Δηλαδή ότι η Αιτωλοακαρνανία δεν έχει ούτε ένα στρέμμα ελαιόδενδρων;

Εν πάση περιπτώσει, όποιο κι αν ήταν το λάθος, όποιος και όπως κι αν το διέπραξε, θεωρώ ότι είναι θέμα τιμής για την Πολιτεία να άρει την εν τοις πράγμασιν αδικία. Άμεσα. Εδώ και τώρα. Σας διαβεβαιώ ότι οι παραγωγοί δεν θα καταναλώσουν τα χρήματα στο υπό ανέγερση Καζίνο του Ελληνικού, αλλά θα τα χρησιμοποιήσουν για να μείνουν τα δένδρα όρθια. Και μαζί με τα δένδρα και οι άνθρωποι, σε μια περιφέρεια όπου ορισμένες περιοχές κινδυνεύουν με κοινωνική ερημοποίηση.

Κύριε υπουργέ, δεν θεωρώ ότι έχετε πρόθεση να αδικήσετε ειδικά την Αιτωλοακαρνανία, άλλωστε η αδικία στις μέρες μας έχει ευρύτερες διαστάσεις. Δεν υπάρχει όμως καμμιά δικαιολογία, ούτε συγχωροχάρτι για τυχόν μη άρση αυτής της αδικίας. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια και από αυτά ο κόσμος έχει χορτάσει. Τον λόγο πλέον έχουν οι πράξεις και μόνον αυτές.

Γιώργος Βαρεμένος

Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Ο Κ.Μητσοτάκης μαζί με τον Σωτήρη Τσιόδρα κήρυξαν από αύριο την καύση της ελληνικής οικονομίας» σχολιάζει χαρακτηριστικά ο αδέσμευτος δημοσιογράφος Γ.Τράγκας.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ο οποίος παραδέχτηκε χτες δίπλα στον Κ.Μητσοτάκη ότι «αυτοί που πεθαίνουν από covid19 είναι μεγάλης ηλικίας και έχουν προϋπάρχοντα νοσήματα». 

Επειδή αυτό από μόνο του «ακούγεται άσχημο» για να κλείνεις μια χώρα και τους πολίτες της στα σπίτια τους, ο Σ.Τσιόδρας επιχείρησε να το δικαιολογήσει αναφέροντας «και μερικά περιστατικά που αφορούσαν ανθρώπους ηλικίας από 50 έως 65 ετών μιλάμε για αριθμό μετρημένο στα δάκτυλα του ενός χεριού», προσθέτει ο Γ.Τράγκας.

Ακολουθεί ολόκληρο το άρθρο του Γ.Τράγκα:

Προκειμένου, όμως, να δικαιολογήσει το lockdown με πλήθος διαγραμμάτων, είπε ότι είχαμε και μερικά περιστατικά που αφορούσαν ανθρώπους ηλικίας από 50 έως 65 ετών. Μιλάμε για αριθμό μετρημένο στα δάκτυλα του ενός χεριού

«Πορεία στο σκοτάδι με τιμονιέρη έναν άνθρωπο που μέσα σε λίγα 24ωρα αλλάζει απόψεις, αποφάσεις και δείχνει αμήχανος, σαστισμένος, να μην ξέρει τι του γίνεται. Σίγουρα ο covid19 είναι υπαρκτός και έχει μηδαμινή θνητότητα σε ηλικίες κάτω των 70 ετών και στους ανθρώπους χωρίς προϋπάρχοντα βαριά νοσήματα. 

Σίγουρα υπάρχουν οδηγίες διαφόρων κέντρων πολιτικών και οικονομικών που ακολουθεί η μικρή Ελλάδα. Ωστόσο, όλα δείχνουν ότι ατυχήσαμε έχοντας στο Μαξίμου πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Αποδεικνύεται στην πράξη όχι απλά ελλιποβαρής και «μαριονέτα» των Γερμανών στα εθνικά θέματα, αλλά ένας πολιτικός ασόβαρος, φαιδρός που χειρίζεται τις ζωές δέκα εκατομμυρίων ανθρώπων με επιπόλαιο και εγκληματικό τρόπο. 

Αυτός και η ομάδα των χρυσοπληρωμένων λοιμωξιολόγων ανακατεύοντας την πολιτική με την ιατρική και τον άγνωστο ιό έφτιαξαν μια δηλητηριώδη για την οικονομία μαγιονέζα μέτρων. Πονάει χέρι, κόβει χέρι. Πονάει πόδι, κόβει πόδι. Πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι. Ένας μη ανιδιοτελής άνθρωπος.

Ένας δια γυμνού οφθαλμού μέτριος επιστήμονας, ο περίφημος Σωτήρης, όπως τον αποκαλεί χαϊδευτικά ο πρωθυπουργός, παρασύρει ολόκληρη τη χώρα σε οριστικό οικονομικό θάνατο. 

Παρασύρει ή παρασύρεται από τον Μητσοτάκη, αυτό δεν έχει μεγάλη σημασία για αυτούς που μένουν χωρίς δουλειά, που κλείνουν τις επιχειρήσεις τους, που πεθαίνουν, επειδή, όπως λένε, πιέζεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας. 

Όντως φαίνεται ότι δεν έχουμε την απαραίτητη οργάνωση για να υποδεχθεί περισσότερα περιστατικά ασθενών. Όντως δεν μπορέσαμε από το πρώτο lockdown έως σήμερα να τη φτιάξουμε, ώστε να λειτουργεί με επάρκεια. 

Έτσι λοιπόν, αφού πρώτα ο πρωθυπουργός μας είπε ότι θα είναι καταστροφικό για τη χώρα ένα δεύτερο lockdown. Αφού πρώτα μας είπε ότι ένα lockdown διευρύνει τις ανισότητες και κάνει τους φτωχούς φτωχότερους. Αφού πρώτα μας είπε ότι ένα lockdown ναρκοθετεί την Ελλάδα. Αφού πρώτα μας είπε ότι ένα lockdown είναι αδιανόητο. Παρέα χθες με τον Σωτήρη κήρυξε από αύριο την οριστική καύση της εθνικής οικονομίας.

Χθες ακούσαμε από τα χείλη του κυρίου Τσιόδρα, του πρωταγωνιστή του σκανδάλου H1N1, που περιέργως και ανοήτως ο κύριος Μητσοτάκης εξακολουθεί να έχει δίπλα του, να λέει και να παραδέχεται ότι αυτοί που πεθαίνουν από covid19 είναι μεγάλης ηλικίας και έχουν προϋπάρχοντα νοσήματα. 

Προκειμένου, όμως, να δικαιολογήσει το lockdown με πλήθος διαγραμμάτων, είπε ότι είχαμε και μερικά περιστατικά που αφορούσαν ανθρώπους ηλικίας από 50 έως 65 ετών. Μιλάμε για αριθμό μετρημένο στα δάκτυλα του ενός χεριού. Οι περισσότεροι Έλληνες δεν κατάλαβαν τα πολύχρωμα διαγράμματα και τους πίνακες του Σωτήρη. Εκείνο που κατάλαβαν είναι ότι οδηγούνται άπαντες σε οικονομικό αφανισμό.

Η εικόνα του πρωθυπουργού ήταν τραγική. Τα λόγια του, μετά από πλήθος διαβεβαιώσεων ότι δεν πρόκειται να επαναληφθεί καταστροφικό lockdown για την οικονομία, έδειξαν άνθρωπο που προσπαθεί να αποσείσει τις ευθύνες του. 

Επαναλαμβάνει μονότονα τον τελευταίο καιρό ως μοιραίος, άβουλος και άσχετος ότι πρέπει να εμπιστευόμαστε τους λοιμωξιολόγους και τους ειδικούς. Χθες, προφανώς για να καλύψει τον Σωτήρη, όπως αποκαλεί τον καθηγητή, μας είπε ότι οι ειδικοί προτείνουν και αυτός παίρνει τις πολιτικές αποφάσεις. Έχει κάνει συμφωνία με την Επιτροπή Δημόσιας Υγείας να μετατοπίζεται η όλη ευθύνη στον ίδιο και την κυβέρνηση, για να μην υποστούν μηνύσεις, αγωγές και διώξεις ο Τσιόδρας και η παρέα του.

Εκεί που εφάνη ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πλήρως ανεύθυνος πολιτικός άνδρας, εκεί που εφάνη ότι είναι έρμαιο του εξαφανισθέντος για μεγάλο διάστημα Σωτήρη, ήταν η στιγμή που με έμφαση είπε ότι με βάση τα στοιχεία που του δίνει ο Σωτήρης δεν μπορούσε να το ρισκάρει και για αυτό κατέφυγε στο lockdown. 

Και στηρίζεται σε έναν άνθρωπο που υπήρξε πρωταγωνιστής του σκανδάλου των εμβολίων H1N1 που απασχόλησε επί χρόνια τη δικαιοσύνη. Στηρίζεται στον Σωτήρη και στον Κοντοζαμάνη που μας φόρτωσαν εκατομμύρια εμβόλια H1N1 που πετάξαμε στα σκουπίδια.

Ενώ οι διασημότεροι καθηγητές του κόσμου φωνάζουν ότι τα lockdowns και τα ακραία μέτρα δεν προσφέρουν τίποτα στην αναχαίτιση του ιού, ο ακατοίκητος και πιόνι των Γερμανών Μητσοτάκης προχώρησε στην οριστική καύση της εθνικής οικονομίας. 

Όπως και στο πρώτο lockdown, έτσι και τώρα, τα 800 ευρώ δεν πρόκειται να προσφέρουν τίποτα. Εκατομμύρια άνθρωποι στενάζουν σε όλη την επικράτεια.

Ο πρωθυπουργός, εκτός από «μαριονέτα» των Γερμανών και της κυρίας Μέρκελ, φαίνεται να είναι έρμαιο στη «μαγεία» του Σωτήρη. Ο καθηγητής που εξαφανίστηκε για μεγάλο διάστημα, ο άνθρωπος για τον οποίο ο κύριος Μητσοτάκης είχε πει ότι θα παραμείνει για πάντα φίλος του. 

Ο υγειονομικός πατερούλης που έκλαιγε μπροστά στις κάμερες για τους παππούδες και τις γιαγιάδες, ο κύριος Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή «βάλε μάσκα», Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο «μη βάζεις μάσκα», επέστρεψε στο Μαξίμου το οποίο χθες είχε ατμόσφαιρα παλαιού καφενείου. 

Δεν θυμάμαι στο παρελθόν να έχουμε ακούσει πρωθυπουργό να λέει προς όλο το λαό «τα υπόλοιπα θα τα αναλύσει ο Σωτήρης». 

Όχι ο καθηγητής. Όχι ο λοιμωξιολόγος. Ο Σωτήρης. Ο κύριος που με μαζί με Σύψα, Μαγιορκίνη, Τσαγρή , Παγώνη, Γώγω και άλλους διέλυσαν την ελληνική οικονομία και τις ζωές 10 εκατομμυρίων ανθρώπων. 

Επί ένα έτος, από τότε που ξεκίνησε η ιστορία, και ενώ πάμε να κλείσουμε χρόνο, ουδέποτε αναφέρθηκε στις έρευνες του καθηγητή Ιωαννίδη. Ουδέποτε αναφέρθηκε στις απόψεις του διακεκριμένου καθηγητή φαρμακολογίας κυρίου Κούβελα.

Ουδέποτε αναφέρθηκε στα μηνύματα που στέλνουν οι Διεθνείς Οργανισμοί για τα προβλήματα που δημιουργούνται στη Δημοκρατία, στην ελευθερία έκφρασης και στα ατομικά δικαιώματα των ανθρώπων. Ποτέ στα ιατρικά χρονικά στα δημόσια πράγματα από την εποχή του πατέρα Χριστοφοράκου, δεν έχει εμφανιστεί τέτοιος «σάπιος» γιατρός, μια τέτοια «σάπια» ομάδα που να έχει κάνει μπίζνα μια επιδημία, μια ασθένεια. 

Εξόντωσαν με τις εισηγήσεις τους οικονομικά έναν ολόκληρο λαό. Ανοίγουν κερκόπορτες στην εθνική άμυνα, και βγάζουν την ουρά τους από έξω βάζοντας τον Μητσοτάκη να λέει ότι οι ειδικοί εισηγούνται αλλά αυτός που έχει ασυλία και δεν φοβάται τις διώξεις και τις αποζημιώσεις παίρνει τις αποφάσεις.

Ο «σάπιος» Σωτήρης, αυτός που επί 10 μνημονιακά έτη δεν στάθηκε ούτε στιγμή στο πλευρό των συναδέλφων του, ούτε και σήμερα ψελλίζει κάτι για τις ελλείψεις του ΕΣΥ. Περιορίζεται απλά να λέει ότι υφίσταται πιέσεις. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα ποσά που βλέπουμε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.»

pronews.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Στον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης, συγκεντρωθήκαν χιλιάδες πολίτες οι οποίοι διαμαρτύρονται για το νέο lockdown το οποίο θα «τελειώσει» οικονομικά την Ελλάδα.

Πρόκειται κυρίως για Έλληνες επιχειρηματίες και εργαζόμενους που βλέπουν πως τα νέα μέτρα της κυβέρνησης τους καταστρέφουν οικονομικά. 

Στο σημείο επικράτησε ένταση, με τους συγκεντρωμένους να φωνάζουν συνθήματα απευθυνόμενοι στους αστυνομικούς.

Ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται στον Λευκό Πύργο και οργώνουν όλο το παραλιακό μέτωπο πραγματοποιώντας συνεχώς ελέγχους και βεβαιώνοντας όπου εντοπίζονται παραβάσεις , με τα πρόστιμα να έχουν διπλασιαστεί.

Το κάλεσμα για τη συγκέντρωση έγινε διαδικτυακά εδώ και μέρες.

pronews.gr
Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Game of Thrones σε τέσσερις πολιτείες – Πολύ κοντά ο Μπάιντεν στη νίκη, αλλά τα πάντα μπορούν να αλλάξουν μέχρι το τέλος της καταμέτρησης.

Τρεις μέρες μετά τις εκλογές στις ΗΠΑ, τίποτα δεν φαίνεται να έχει τελειώσει στη μεγάλη αυτή εκλογική αναμέτρηση μεταξύ του Τζο Μπάιντεν και του Ντόναλντ Τραμπ. Παρά το ισχνό προβάδισμα του πρώτου, υπάρχουν ακόμα τρόποι ο πρόεδρος των ΗΠΑ να παραμείνει στη θέση του για άλλη μια τετραετία αν εξασφαλίσει τη νίκη σε μερικές πολιτείες – «κλειδιά».

Λίγο πριν τις 4 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας, ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ πέτυχε άλλη μια ανατροπή και μετά τη Τζόρτζια, πήρε το προβάδισμα και στην Πενσυλβάνια με 5.587 ψήφους διαφορά στο 95% της καταμέτρησης. Εφόσον κερδίσει στην Πενσυλβάνια, εξασφαλίζει τους 20 εκλέκτορές της και δεν χρειάζεται να νικήσει σε καμία άλλη από τις υπόλοιπες πολιτείες για να γίνει ο νέος ένοικος του Λευκού Οίκου.

Tις τελευταίες ώρες, ο Δημοκρατικός υποψήφιος ξεπέρασε τον Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό του σε Τζόρτζια και Πενσυλβάνια, ενώ διατηρεί μικρό προβάδισμα και στη Νεβάδα. Με αυτά τα δεδομένα, έχει καλύτερες πιθανότητες και περισσότερες διόδους προς την προεδρία των ΗΠΑ σε σχέση με τον Τραμπ, ο οποίος όμως δεν είναι εκτός παιχνιδιού.

«Game of Thrones» σε τέσσερις πολιτείες
Σε έξι πολιτείες δεν έχει βγει ακόμα αποτέλεσμα:

Αλάσκα
Αριζόνα
Βόρεια Καρολίνα
Πενσυλβάνια
Τζόρτζια
Νεβάδα
Δύο από αυτές, βέβαια, θεωρείται σίγουρο ότι θα βαφτούν «κόκκινες»: ο Τραμπ διατηρεί άνετο προβάδισμα στην Αλάσκα και τη Βόρεια Καρολίνα.

Το «Game of Thrones» των φετινών προεδρικών εκλογών, λοιπόν, αναμένεται να παιχτεί στις τέσσερις εναπομείνασες πολιτείες.

Το ζήτημα της Αριζόνα (11 εκλέκτορες) είναι πολύπλοκο: κάποια ΜΜΕ, όπως το Associated Press και το φιλοκυβερνητικό Fox News, έχουν δώσει αυτήν την πολιτεία στους «μπλε» στο 90% της ενσωμάτωσης, ενώ οι υπόλοιποι επιφυλάσσονται. Το επιτελείο Τραμπ δηλώνει αισιόδοξο ότι με την καταμέτρηση των επιστολικών ψήφων στην πολιτεία αυτή ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα πάρει «κεφάλι». Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, πάντως, ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ προηγείται με περίπου 47.000 ψήφους στην Αριζόνα, αν και έχει υποχωρήσει λίγο.

Στη Νεβάδα, όπου τα δεδομένα ανανεώνονται με ρυθμούς… χελώνας, ο Μπάιντεν προηγείται με 11.400 ψήφους. Στην πολιτεία αυτή διακυβεύονται 6 εκλέκτορες και απομένουν να καταμετρηθούν άλλες 250.000 ψήφοι.

Η Τζόρτζια και η Πενσυλβάνια θα κρίνουν τον νικητή
Τις τελευταίες ώρες, η προσοχή όλων έχει στραφεί στη Τζόρτζια και στην Πενσυλβάνια. Οι δύο αυτές πολιτείες προσφέρουν μεγάλο αριθμό εκλεκτόρων (11 και 20 αντίστοιχα) και ουσιαστικά θα κρίνουν ποιος θα είναι ο επόμενος ηγέτης των ΗΠΑ.

Το πρωί της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας), ο Τζο Μπάιντεν έκανε την ανατροπή και ξεπέρασε τον Ντόναλντ Τραμπ στη Τζόρτζια. Στο 99% της ενσωμάτωσης, o Δημοκρατικός υποψήφιος έχει πλέον προβάδισμα μόλις 1.096 ψήφων. Αν καταφέρει να κερδίσει στη Τζόρτζια, τότε δεν θα χρειάζεται τη Νεβάδα.

Στην Πενσυλβάνια, τις τελευταίες ώρες ο Μπάιντεν «κόβει την ψαλίδα» με τον Τραμπ, με τον δεύτερο να προηγείται με 18.224 ψήφους. Από ώρα σε ώρα αναμένεται νέα καταμέτρηση επιστολικών ψήφων, η οποία μπορεί να φέρει άλλη μια ανατροπή.  Σύμφωνα με το CNN, τουλάχιστον 20.000 επιστολικές ψήφοι αναμένονται σύντομα να καταμετρηθούν από τη Φιλαδέλφεια, τη μεγαλύτερη μητρόπολη της πολιτείας και «άντρο» των Δημοκρατικών. Συνολικά, περίπου 200.000 ψήφοι στην Πενσυλβάνια δεν έχουν μετρηθεί.

Για το ζήτημα των επιστολικών ψήφων στην Πενσυλβάνια, το επιτελείο Τραμπ έχει ήδη καταφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ (Supreme Court). Στην πολιτεία αυτή, καταμετρώνται κανονικά οι επιστολικές ψήφοι που απεστάλησαν την ημέρα των εκλογών (3 Νοεμβρίου). Με τις καθυστερήσεις, όμως, του ταχυδρομείου, οι ψήφοι αυτές μπορούν να κάνουν έως και… 9 μέρες για να καταφτάσουν στα χέρια των καταμετρητών.

Σε αυτό ακριβώς το γεγονός συμπεριλαμβάνεται το επιχείρημα της καμπάνιας του Αμερικανού προέδρου, η οποία θέλει να αμφισβητήσει ως «ψεύτικες» τις καθυστερημένες αυτές ψήφους. Δεν είναι, λοιπόν, καθόλου απίθανο το αποτέλεσμα στην Πενσυλβάνια – και ίσως και ολόκληρων των εκλογών – να κριθεί στο δικαστήριο και όχι στις κάλπες.

Τι χρειάζεται ο κάθε υποψήφιος για να κερδίσει
Έχοντας υπόψη τα παραπάνω δεδομένα, για να γίνει ο επόμενος ένοικος του Λευκού Οίκου, ο Τζο Μπάιντεν χρειάζεται να κερδίσει σε δύο από τις εξής πολιτείες: Αριζόνα, Βόρεια Καρολίνα, Νεβάδα και Τζόρτζια ή να κερδίσει στην Πενσυλβάνια.

Αντίθετα, για να εξασφαλίσει την επανεκλογή του, ο Τραμπ πρέπει να κερδίσει και στην Πενσυλβάνια και σε μία από τις τρεις: Αριζόνα, Βόρεια Καρολίνα, Νεβάδα και Τζόρτζια.

Εάν πρέπει να κρατήσετε ένα στοιχείο υπόψη είναι το εξής: αν ο Τραμπ χάσει την Τζόρτζια και την Πενσυλβάνια, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να φτάσει τους 270 εκλέκτορες.

O Μπάιντεν εξακολουθεί να προηγείται με 253 εκλέκτορες έναντι 214 για τον Τραμπ. Σε μέσα ενημέρωσης που έχουν κηρύξει νικητή τον Δημοκρατικό υποψήφιο στην Αριζόνα, όπως το Associated Press και το φιλοκυβερνητικό Fox News, ο Μπάιντεν συγκεντρώνει ακόμα περισσότερους εκλέκτορες: 264, είναι δηλαδή πολύ κοντά στην είσοδο στον Λευκό Οίκο. Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος πάντως μπορεί μαθηματικά να κερδίσει ακόμα την επανεκλογή του, αν κερδίσει σε όλες τις εναπομείνασες πολιτείες.

in.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε πως λόγω των έκτακτων μέτρων για τον κορωνοϊό δεν θα πραγματοποιηθούν στις 17 Νοεμβρίου η πορεία και οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, σε δηλώσεις του μετά από σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την εφαρμογή των μέτρων και τους σχετικούς ελέγχους την περίοδο του πανεθνικού lockdown, τόνισε αναφερόμενος στις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο: «Το 2020 δεν γιορτάσαμε την 25η Μαρτίου, την 28η Οκτωβρίου, δεν γιορτάσαμε μαζί το Πάσχα, δεν γιορτάσαμε τίποτα από αυτά που μας ενώνουν. Άρα, λοιπόν, το ίδιο θα συμβεί και με το Πολυτεχνείο. Νομίζω είναι μια ευκαιρία να γίνει μια πλατιά συζήτηση, με σεβασμό και κατάνυξη στη μνήμη των νεκρών του Πολυτεχνείου, να του αποδώσουμε το νόημα που πρέπει και όταν πια θα ανοίξει η χώρα, όταν θα κλείσει αυτή η περιπέτεια, είμαστε εδώ και πάλι, όλοι μαζί, να γιορτάσουμε όλες αυτές τις μεγάλες γιορτές που μας ενώνουν».

Νωρίτερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σημείωσε ότι από τη στιγμή που υπάρχει lockdown δεν νοείται να γίνει καμία πορεία, συμπεριλαμβανομένης και της πορείας για το Πολυτεχνείο στις 17 Νοεμβρίου.

Μέρα και νύχτα στους δρόμους η ΕΛ.ΑΣ. για να βοηθήσει τον κόσμο

Παράλληλα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη πρόσθεσε: «Το δεύτερο κύμα είναι εδώ. Σαρώνει όλη την Ευρώπη. Το ζητούμενο είναι να κρατήσει λίγο και να μην ξανάρθει ποτέ. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να προσέξουμε όλοι μας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα. Η Ελληνική Αστυνομία είναι και θα είναι μέρα και νύχτα στους δρόμους, για να βοηθήσει στην εφαρμογή των μέτρων. H Ελληνική Αστυνομία στον καιρό της πανδημίας είναι το ΕΣΥ της προστασίας μας. Θα είμαστε κοντά στους πολίτες μέρα-νύχτα, να βοηθήσουμε την εφαρμογή των μέτρων. Εύχομαι σε όλους καλό κουράγιο, καλή δύναμη, για εσάς στα σπίτια σας και για εμάς στους δρόμους».

Αυστηροί έλεγχοι στα διόδια

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε και στους αυστηρούς ελέγχους στα διόδια: «Επίσης, θα ήθελα να επισημάνω και να ενημερώσω ότι θα γίνονται αυστηροί έλεγχοι στα διόδια όλης της χώρας, για αυτούς που θα επιστρέψουν μετά την έξοδο των τελευταίων ημερών. Να είναι γνωστό σε όλους ότι επιτρέπεται η επιστροφή μετά το Σάββατο το πρωί μόνο σε εκείνους που έχουν μόνιμη κατοικία στον τόπο επιστροφής τους».

Δεν νοούνται, πλέον, συγκεντρώσεις σε σπίτια και πλατείες

«Θέλω να τονίσω ότι ο εχθρός, ο βασικός εχθρός μας, είναι ο ιός και το βασικό όπλο του εχθρού μας είναι οι συναθροίσεις. Δεν νοούνται, πλέον, συγκεντρώσεις σε σπίτια, σε πλατείες, συναθροίσεις στους δρόμους. Αυτά δεν μπορούν πλέον να γίνουν ανεκτά. Κάνω έκκληση: μη συναθροίζεσθε. Μη συγκεντρώνεστε τα βράδια σε διάφορα σημεία. Μη συγκεντρώνεστε πολλοί άνθρωποι στα σπίτια. Ουσιαστικά έτσι εξυπηρετούμε τη διάδοση. Από την άλλη, θέλω να απευθύνω μια προειδοποίηση. Θα υπάρξουν σαρωτικοί έλεγχοι, αυστηροί, έλεγχοι παρουσία εισαγγελέων, έτσι ώστε να αποτραπούν φαινόμενα που παρατηρήθηκαν στο παρελθόν και δημιούργησαν τόσο μεγάλη ζημιά», τόνισε.

Ποιο συμμετείχαν στη σύσκεψη

Η σύσκεψη/τηλεδιάσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου έγινε με τη συμμετοχή των κ. Μ. Χρυσοχοΐδη, Γ. Γεραπετρίτη, Ν. Χαρδαλιά, Θ. Λιβάνιου, Α. Σκέρτσου, του ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτη Σταμπουλίδη, του ΓΓ Συντονισμού Κυβερνητικού Έργου Θανάση Κοντογεώργη, του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Μιχ. Καραμαλάκη και του διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Άγγελου Μπίνη.

iefimerida.gr

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας.

Μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα, ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός.

Ξεκινώντας, ο Αλέξης Τσίπρας είπε: «Η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ωστόσο η δραματική αυτή κατάσταση δεν ήταν αναπόφευκτη. Η ασφυξία του συστήματος υγείας, η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, οφείλεται κατά κύριο λόγο στην εγκληματική αδράνεια, στον εγκληματικό εφησυχασμό του κου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης.

Το δεύτερο lockdown φέρει την υπογραφή του. Και αποτελεί απόδειξη και ομολογία της αποτυχίας της κυβέρνησης στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης. Η χώρα είχε μια μοναδική ευκαιρία όταν άρθηκαν οι περιορισμοί του 1ουlockdown, τον περασμένο Μάιο. Ο κ. Μητσοτάκης, όμως, αντί να αξιοποιήσει αυτή την ευκαιρία και να προετοιμάσει την άμυνα της χώρας, επέλεξε να θριαμβολογεί και να αυτοαποθεώνεται.

Τι έκανε –Τι δεν έκανε

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε έναν εκτενή κατάλογο με το τι έκανε και τι δεν έκανε η κυβέρνηση:

Τι δεν έκανε

  • Δεν προσέλαβε μόνιμους γιατρούς και νοσηλευτές στα νοσοκομεία.
  • Δε μερίμνησε για την επαρκή προσθήκη νέων ΜΕΘ στο ΕΣΥ.
  • Δεν προχώρησε στη μαζική συνταγογράφηση δωρεάν τεστ για όλους τους πολίτες.
  • Δεν μερίμνησε για την ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς για την αποφυγή του συνωστισμού.
  • Δεν άνοιξε τον τουρισμό με ασφαλές σχέδιο και σαφή υγειονομικά πρωτοκόλλα για την είσοδο επισκεπτών στη χώρα.
  • Δεν πήρε κανένα μέτρο προστασίας για το άνοιγμα των σχολείων,αντίθετααύξησε αντί να μειώσει τον αριθμό μαθητών ανά τάξη.

Τι ΕΚΑΝΕ αυτούς τους μήνες

  • Ανακοίνωσε αυτάρεσκα ότι νίκησε τον κορονοιό, στέλνοντας το απατηλό μήνυμα του εφησυχασμού και της επιστροφής στην κανονικότητα στους πολίτες.
  • Επέλεξε αντί να λάβει αναγκαία μέτρα με ευθύνη της πολιτείας, να αναπαράγει διαρκώς το αφήγημα της ατομικής ευθύνης και να στοχοποιεί τους νέους.
  • Άφησε τους πολίτες να πληρώνουν από την τσέπη τους 80 και 100 ευρώ για ένα τεστ, μόνο και μόνο για να κάνουν χρυσές δουλειές τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.
  • Άφησε τη συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων, των αυτοαπασχολούμενων, των ελεύθερων επαγγελματιών στη μοίρα τους, χωρίς ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης.
  • Άφησε τους εργαζόμενους στο έλεος της κρίσης, με την αναστολή συμβάσεων, τη νομιμοποίηση της απλήρωτης υπερωριακής εργασίας, με αποτέλεσμα την εκτόξευση της ανεργίας και της ύφεσης.
  • Και πρόσφατα, στο απόγειο της υγειονομικής κρίσης έφερε και ένα πτωχευτικό νόμο που υφαρπάζει τα σπίτια και τις περιουσίες των Ελλήνων για χάρη των τραπεζών.
  • Και εξασφάλισε την ασυλία μεγάλης μερίδας των ΜΜΕ, με διαφημιστική δαπάνη εκατομμυρίων,ώστε να κρύβουν τις παλινωδίες της κυβέρνησης, να τον αποθεώνουν και να βοηθούν στη διαρκή ωραιοποίηση της πραγματικότητας.

Λουκέτο λόγω ΜΕΘ

Ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε:

«Σήμερα λοιπόν, μετά και την άρνησή του να προσέλθει να απαντήσει στη Βουλή σε ερώτησή μου, κάλεσα αυτή τη συνέντευξη για να παρουσιάσω την πραγματικότητα ως έχει.

Και η πραγματικότητα είναι ότι ο κος Μητσοτάκης βάζει λουκέτο στη χώρα γιατί άφησε το ΕΣΥ να είναι στα όρια του και γιατί οι ΜΕΘ δεν επαρκούν. Βάζει λουκέτο επειδή αδράνησε. Και αδράνησε παρά το ότι τα στοιχεία ήταν εξόχως ανησυχητικά εδώ και αρκετό καιρό.»

Προσέθεσε ότι:

«Η Ελλάδα ΔΕΝ είναι πρωταθλήτρια στην αντιμετώπιση της πανδημίας, όπως διαρκώς η κυβέρνηση καυχιέται. Η Ελλάδα τους τελευταίους μήνες τα πάει εξαιρετικά άσχημα. Και ο κος Μητσοτάκης, επιμελώς το κρύβει. Είτε λέει ψέματα είτε λέει τις μισές αλήθειες. Συγκρίνοντας απόλυτα νούμερα σε χώρες με πολλαπλάσιο πληθυσμό.

Η αλήθεια όμως είναι σκληρή. Και έχουμε χρέος να τη δούμε κατάματα. Ας δούμε λοιπόν τα νούμερα.

Από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα οι θάνατοι ανά εκατομμύριο πολίτες έχουν αυξηθεί στην Ιταλία 15%, στην Ισπανία 23%, στη Γαλλία 28% και στην Ελλάδα… 263%.

Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τα κρούσματα, για το αντίστοιχο διάστημα. Παρόλο που τα κρούσματα έχουν να κάνουν με τα διενεργούμενα τεστ.

Και εκεί είμαστε πολύ χαμηλά. Σε χειρότερη θέση σχεδόν από τις περισσότερες χώρες της ΕΕ. Έστω και με αυτά τα τεστ όμως, δηλαδή με μια διαρκή υποεκτίμηση των κρουσμάτων παρατηρούμε τη τρομακτική επιδείνωση από τον Ιούνη και μετά.

Η Ιταλία έχει σχεδόν τα τριπλάσια, η Ισπανία τα πενταπλάσια, η Γαλλία τα δεκαπλάσια κρούσματα. Η Ελλάδα όμως έχει 13 φορές περισσότερα κρούσματα από τον Ιούνιο.

Μιλάμε δηλαδή για μια κατάσταση που βγήκε εκτός ελέγχου. Και δε βγήκε χθες εκτός ελέγχου.

Η ενίσχυση του ΕΣΥ

Πάμε τώρα σε μια πιο ουσιαστική σύγκριση. Η σύγκριση με τις άλλες χώρες, στο τι έχουν κάνει για την ενίσχυση των συστημάτων υγείας, μετά την έναρξη της πανδημίας. Η σύγκριση είναι αποκαρδιωτική. Πρώτα απ’ όλα στους πόρους για τη στήριξη του ΕΣΥ. Η Ελλάδα έδωσε μόλις 233 εκατομμύρια, τη στιγμή που η Ισπανία έδωσε 5,3 δις και η Ιταλία 3,3 δις.

Και ακόμα πιο συγκεκριμένα: Στην Ισπανία οι ΜΕΘ αυξήθηκαν μέσω της χρησιμοποίησης άλλων μονάδων ή δημιουργήθηκαν νέες μέσω αναπροσαρμογής κλινών νοσηλείας και φυσικά επιτάχθηκαν όλες οι ιδιωτικές ΜΕΘ. Στην Γαλλία οι ΜΕΘ αυξήθηκαν από 5.000 σε 8.000.

Στην Ιταλία, στην Περιφέρεια της Λομβαρδίας που χτυπήθηκε όσο καμία άλλη στην Ευρώπη, είχε 724 ΜΕΘ στις αρχές Μαρτίου και σήμερα έχουν αυξηθεί κατά 86%.

Ενώ η κυβέρνηση εκεί επίταξε όλες τις ιδιωτικές ΜΕΘ ανά τη χώρα αλλά και το ανθρώπινο δυναμικό τους. Αυτά για να έχουμε μια εικόνα σύγκρισης με άλλες χώρες που διαψεύδει απολύτως το αφήγημα ότι η ελληνική κυβέρνηση διαχειρίζεται συγκριτικά καλύτερα την υγειονομική κρίση.»

Το προσωπικό του ΕΣΥ

Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο προσωπικό του ΕΣΥ: «Θέλω όμως να σας παρουσιάσω ίσως το πιο εξοργιστικό στοιχείο. Τη σύγκριση του αριθμού των εργαζομένων στο ΕΣΥ, μόνιμων και συμβασιούχων, το Σεπτέμβρη του 19, δηλαδή αυτό που αφήσαμε εμείς, σε σύγκριση με αυτό του Σεπτέμβρη του 20, δηλαδή επτά ολόκληρους μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας. Είναι εξοργιστικό, αλλά τώρα με τη πανδημία έχουμε λιγότερους εργαζόμενους από πριν.»

Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Ο πρόσεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε εκτενή αναφορά στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για τα οποία έκανε και την ερώτηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη:

«Θέλω να έρθω τώρα και στο θέμα της ερώτησής μου προς τον κο Μητσοτάκη που αρνήθηκε να απαντήσει, προφανώς ελλείψει επιχειρημάτων. Για τον καθημερινό αναγκαστικό συνωστισμό στα ΜΜΜ, τη στιγμή που κουνούσε το δάχτυλο στους πολίτες για την ατομική τους ευθύνη. Η χθεσινή του τοποθέτησηότι «δεν μπορούμε να γεννήσουμε λεωφορεία», είναιεπιεικώς απαράδεκτη.

Να τα γεννήσει προφανώς δε μπορεί, όμως να ακυρώσει με το που εξελέγη τον διαγωνισμό που είχαμε προχωρήσει εμείς για την προμήθεια 750 νέων λεωφορείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μπορούσε και με το παραπάνω. Όπως μπόρεσε και ο κος ΠατούληςτηςΠεριφέρειας Αττικής, με την ακύρωση προμήθειας 92 λεωφορείων νέας τεχνολογίας, με εξασφαλισμένη ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Και το χειρότερο είναι πως την ώρα που τα λέει αυτά, υπάρχουν πάνω από 200 οχήματα, τα οποία παραμένουν παρκαρισμένα στα αμαξοστάσια. Μπορούν να βγουν άμεσα στον δρόμο, αρκεί να προχωρήσει η επισκευή μικρών βλαβών που παρουσιάζουν, καθώς και η τοποθέτηση οδηγών, πολλοί εκ των οποίων σήμερα βρίσκονται αποσπασμένοι σε άλλες θέσεις και υπηρεσίες. Αρκετοί δε ακόμη και σε γραφεία υπουργών.

Η κυβέρνηση μας εγκαλεί ότι επι των ημερών μας υπήρχε η ίδια εικόνα. Καταρχάς είναι αδιανόητο να συγκρίνει το σήμερα της έκτακτης ανάγκης με τις μέρες της κανονικότητας. Αλλά ακόμη και αυτό το επιχείρημα τους είναι ψευδές, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΣΥ και του ΟΑΣΑ τόσο τα προγραμματισμένα όσο και τα εκτελεσμένα δρομολόγια του 2020 είναι λιγότερα από τα αντίστοιχα του 2019.

Η οικονομία

Η οικονομία ήταν το τελευταίο κεφάλαιο της εισαγωγικής τοποθέτησης:

«Έρχομαι τώρα στην οικονομία. Η πραγματική εικόνα και σε αυτόν τον τομέα είναι πολύ διαφορετική με αυτήν που θέλει να μας παρουσιάσει η κυβέρνηση.

Ο μέσος όρος της ύφεσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση προβλέπεται στο 7,4% ενώ για την Ελλάδα προβλέπεται στο 9%, κι αυτό χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το νέο lockdown.Με αυτά τα δεδομένα η Ελλάδα βρίσκεται στην 6η χειρότερη θέση σε σύνολο 27 χωρών, παρά το γεγονός ότι η χώρα μας εισήλθε στην πανδημική κρίση αργότερα από τις περισσότερες χώρες της ευρωζώνης.

Πηγή: cnn.gr

 
 

Έξι προτάσεις που αφορούν στην υγεία, την εργασία, τα σχολεία και τα ΜΜΜ κάνει ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση ότι άφησε αθωράκιστους λαό και χώρα μπροστά στο 2ο κύμα της πανδημίας.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε έκτακτες και κρίσιμες στιγμές, μπροστά στην κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας, με κλειστές πάλι τις πόλεις μας, με εργαζόμενους κι επαγγελματίες στο χείλος του γκρεμού και πάνω από όλα με μεγάλες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές.

Οι έκτακτες συνθήκες απαιτούν κι έκτακτα μέτρα. Μέτρα που η κυβέρνηση δεν πήρε όταν έπρεπε, αφήνοντας αθωράκιστο το λαό και τη χώρα μπροστά στο αναμενόμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας. Μέτρα που επανειλημμένα πρότειναν οι επιστήμονες, οι υγειονομικοί, τα σωματεία, άλλοι μαζικοί φορείς και τα οποία από την πρώτη στιγμή στήριξε το ΚΚΕ.

Η κυβέρνηση, αντί να πάρει αυτά τα μέτρα, εγκλημάτησε απέναντι στο λαό μας. Όλο αυτό το διάστημα πορεύτηκε αποκλειστικά με την επίκληση της ατομικής ευθύνης. Έβαλε πάνω από όλα τις λεγόμενες αντοχές της οικονομίας, που δεν είναι τίποτε άλλο παρά οι απαιτήσεις και τα πρωτόκολλα του κεφαλαίου σε μια σειρά κλάδους, όπως για παράδειγμα ο τουρισμός.

Το ίδιο έκαναν και οι κυβερνήσεις σε όλη την Ε.Ε. -ανεξαρτήτως πολιτικής απόχρωσης- ενώ την ίδια στιγμή φρόντισαν να εξασφαλίσουν μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης εκατοντάδες δισ. για τους μεγάλους ομίλους. Το αποτέλεσμα; Εκατόμβες θυμάτων, τραγικά, αλλά και κυνικά διλήμματα για το ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει.

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά η κυβέρνηση της Ν.Δ. αντιμετώπισε την πανδημία ως μια χρυσή ευκαιρία για να εφαρμόσει νέα αντιδραστικά μέτρα και για να περάσει στην κυριολεξία τις ανατροπές του αιώνα, με στόχο να πληρώσουν την κρίση πάλι οι εργαζόμενοι.

10ωρο, απλήρωτες υπερωρίες, κατάσχεση λαϊκής περιουσίας, απαγορεύσεις σε πορείες και απεργίες, ένα σωρό από αντιλαϊκά τερατουργήματα, που εδώ και τώρα πρέπει να αποσυρθούν και να καταργηθούν», τόνισε ο κ. Κουτσούμπας, με αφορμή το σημερινό πρωθυπουργικό διάγγελμα για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης.

Όπως υπογράμμισε, «οι προτάσεις του ΚΚΕ για τα μέτρα που απαιτούνται είναι συγκεκριμένες»:

1.Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, για να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες ΜΕΘ, τα μαζικά δωρεάν τεστ, ο δημόσιος έλεγχος σε κρίσιμους χώρους, όπως είναι οι οίκοι ευγηρίας. Αλλά και για να ικανοποιηθούν και οι άλλες ανάγκες που υπάρχουν και να μη γίνει το δημόσιο σύστημα υγείας, σύστημα της μιας νόσου. Κι όταν λέμε επίταξη, εννοούμε επίταξη, δηλαδή ένταξη του ιδιωτικού τομέα στον κρατικό σχεδιασμό κι όχι αγορά υπηρεσιών, δηλαδή τάισμα των κλινικαρχών, όπως προτείνουν άλλα κόμματα. Τα προηγούμενα χρόνια όλες οι κυβερνήσεις έκλεισαν νοσοκομεία και κατάργησαν περίπου 10.000 κλίνες. Αυτά πρέπει να ξανανοίξουν αμέσως.

2.Μαζικές προσλήψεις υγειονομικών, γιατρών, νοσηλευτών.

3.Ουσιαστικά μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και στα σχολεία, με 15 παιδιά ανά τάξη, προσλήψεις εκπαιδευτικών και εξασφάλιση του εξοπλισμού που απαιτείται για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση γι’ αυτές τις εβδομάδες.

4.Αποσυμφόρηση των μέσων μεταφοράς, με προσλήψεις προσωπικού και με επίταξη ιδιωτικών λεωφορείων, που σήμερα βρίσκονται σε απραξία. 2000 τουριστικά λεωφορεία “σκουριάζουν”, ενώ μπορούν να ενταχθούν στο κεντρικό σχέδιο για τη βελτίωση των συγκοινωνιών.

5.Κανένας εργαζόμενος, άνεργος, επαγγελματίας, δεν πρέπει να μείνει χωρίς αξιοπρεπές εισόδημα, γιατί πλέον δεν βρισκόμαστε ούτε καν στον Μάρτη, αλλά σε συνθήκες που έχουν συσσωρευτεί βάρη, συνέπειες της προηγούμενης περιόδου. Το έκτακτο επίδομα πρέπει να αφορά όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις.

6.Και εννοείται ότι εδώ και τώρα πρέπει να αποσυρθεί το νέο αντεργατικό έκτρωμα, που η κυβέρνηση έδωσε ήδη στη δημοσιότητα».

«Ο ιός κάποια στιγμή θα νικηθεί. Αυτή η στιγμή πρέπει να βρει το λαό μας όμως όρθιο και δυνατό. Γιατί ακόμη και τότε θα έχει να αντιμετωπίσει τα αδιέξοδα ενός σάπιου συστήματος, που δεν μπορεί να εξασφαλίσει το στοιχειώδες, το δικαίωμα στην υγεία δηλαδή, το δικαίωμα στη ζωή, στη δουλειά.

Γι’ αυτό, και ο αγώνας για τα άμεσα, τα απολύτως αναγκαία κι αυτονόητα αιτήματα, πρέπει να βλέπει μπροστά, να πολεμά την αιτία του κακού και να θέτει στο επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες, που μπορούν να ικανοποιηθούν, με βάση τα σημερινά επιτεύγματα της επιστήμης, της τεχνολογίας, της ανθρώπινης εργασίας, στα πλαίσια μιας ριζικά διαφορετικής, νέας, κοινωνικής οργάνωσης.

Ο ελληνικός λαός μπορεί να φοράει μάσκα προστασίας, δεν μένει όμως -ούτε θα μείνει- σιωπηλός. Θα βάλει οριστικό lockdown στην αντιλαϊκή πολιτική συνολικά» τόνισε ακόμη ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

agrinionews.gr