Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  1:46: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020

Ανδρουλάκης για ηγεσία ΚΙΝΑΛ: «Οι λόγοι που ήμουν υποψήφιος το 17 έχουν ενισχυθεί»

Ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ήταν καλεσμένος στο Action24 και την εκπομπή Briefing με τον Γ. Πιέρρο, όπου κλήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα αν, μετά και την ανακοίνωση της κ. Γεννηματά, θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος το 2021.

Ερωτηθείς για το αν θα είναι ξανά υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε «Κατ’ αρχάς, όπως καταλαβαίνετε, έναν χρόνο πριν, όταν ανοίγει τέτοια συζήτηση δεν βοηθά. Αυτόν τον χρόνο, γιατί οι εκλογές είναι του χρόνου τον Νοέμβρη το αργότερο, έχουμε σημαντικές εθνικές προκλήσεις, όπως η πανδημία και οι οικονομικές παρενέργειες της πανδημίας. Άρα, προτεραιότητα πρέπει να είναι η παράταξη μας, σε αυτές τις προκλήσεις, να έχει θέσεις που απαντούν στα προβλήματα του ελληνικού λαού.

Το δεύτερο είναι ότι αυτή η διαδικασία, όταν θα γίνει, πρέπει να επιδιώξουμε όλοι μας να γίνει όπως το 2017 και να την αγκαλιάσουν χιλιάδες Έλληνες προοδευτικοί πολίτες, ώστε να είναι πραγματικά ένα νέο ξεκίνημα».

Και πρόσθεσε «όσο με αφορά, εγώ ήμουν υποψήφιος και το 2017. Οι λόγοι που πήρα τότε την απόφαση μου να είμαι υποψήφιος έχουν ενισχυθεί, διότι πιστεύω ότι η παράταξη μας μπορεί να παίξει έναν δυναμικό ρόλο στην πολιτική ζωή του τόπου, και ιδιαίτερα όταν βλέπω πως κυβερνά η ΝΔ και πως αντιπολιτεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η παράταξη πρέπει να παίξει έναν πιο δυναμικό και πιο ουσιαστικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα της χώρας».

Στη συνέχεια, τόνισε  «εγώ θέλω να κλείσω αυτό το θέμα (της εκλογής ηγεσίας), γιατί άνοιξε πάρα πολύ πρόωρα. Αλλά όσον αφορά εμένα προσωπικά, πραγματικά πιστεύω ότι η παράταξη μας μπορεί να παίξει έναν πιο σημαντικό ρόλο».

Δείτε το βίντεο:

thecaller.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Υπεραισιόδοξος φάνηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης. 

Όπως είπε ο υπουργός, «όλα τα μεγάλα επενδυτικά σχέδια συνεχίζονται απολύτως απρόσκοπτα. Δεν μας έχει πει ούτε ένας επενδυτής "σταματάω, μέχρι να δούμε τι θα γίνει με την Τουρκία". Το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει αναχθεί σε στρατηγικό εταίρο των Ηνωμένων Πολιτειών, παρέχει πολύ μεγάλη ασφάλεια στους δυνητικούς επενδυτές, διότι αντιλαμβάνονται ότι η θέση της Ελλάδας έχει πια αλλάξει».

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας, σε ό,τι αφορά στις επενδύσεις ανά την επικράτεια, «σας διαβεβαιώ ότι θα έχουμε και τις επόμενες εβδομάδες πολλά καινούργια και καλά νέα. Θα τρίβετε τα μάτια σας. Το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών για την Ελλάδα είναι πάρα πολύ μεγάλο. Η Ελλάδα επί Κυριάκου Μητσοτάκη έχει κερδίσει σε βαθμούς αξιοπιστίας, τη βλέπουν πλέον ως επενδυτικό προορισμό. Θα το δείτε και στην έκθεση Προόδου των Θεσμών. Εχθές τελείωσε το Review, πήγε περίφημα, ως υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων λάβαμε άπειρα συγχαρητήρια για την πρόοδο που έχει συντελεστεί».

Αμυντική βιομηχανία

Επίσης, ο υπουργός γνωστοποίησε σχετικά με την αμυντική βιομηχανία: «Μου ανατέθηκε το θέμα της ΕΑΒ αλλά και γενικότερα η δημιουργία μεγαλύτερων συμπράξεων στην αμυντική βιομηχανία. Ήδη, με το υπουργείο Οικονομικών, έληξε ο διαγωνισμός για την ΕΛΒΟ με μια μεγάλη ισραηλινή κοινοπραξία. Πιστεύω ότι σύντομα θα έχουμε καλές ειδήσεις και για τα ΕΑΣ και προχωράμε στην τελική ευθεία για το σχέδιό μας για την ΕΑΒ, που είναι πιο σύνθετο».

ΕΣΠΑ

Σχετικά με την απορρόφηση του ΕΣΠΑ, όπως είπε ο υπουργός: «Έχουμε σπάσει όλα τα ρεκόρ. Έχουμε ανέβει από την 19η στην 8η θέση στη συνολική απορρόφηση και όπως δείχνουν τα στοιχεία, μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουμε φτάσει στην 3η θέση. Όσον αφορά στην απορρόφηση κονδυλίων για τον COVID-19 είμαι περήφανος γιατί το υπουργείο Ανάπτυξης πέτυχε τη 2η θέση έναντι όλων των χωρών της ΕΕ. Η Ελλάδα έτρεξε με ρυθμούς πρωτοφανείς».

pronews.gr

«Είχε καβάτζα θετικών τεστ από τις προηγούμενες ημέρες και τα ανακοίνωσε με το που πλησίασαν το νησί τα τουρκικά πλοία»

Αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού με το που πλησίασε το Oruc Reis στο Καστελόριζο, βλέπει ο αδέσμευτος δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας.

 

Αποκαλύπτει μάλιστα πως η κυβέρνηση «είχε καβάτζα θετικά τεστ από τις προηγούμενες ημέρες και τα ανακοίνωσε μόλις» πλησίασαν τα τουρκικά πλοία στο «όριο» των 6 ναυτικών μιλίων του Καστελόριζου.

 

Ακολουθεί ολόκληρο το άρθρο του Γ.Τράγκα:

«Είναι αμαρτία να είσαι νέος άνθρωπος στην Ελλάδα. Είναι δυστυχία και περίπατος στους δακτύλιους του Δάντη να ανήκεις στην τρίτη ηλικία. Εάν είσαι νεαρός δεν βρίσκεις δουλειά. 

Και αν βρεις είναι συνήθως αναξιοπρεπής, γιατί η αμοιβή είναι ελάχιστα χρήματα σε σχέση με τον κόπο σου και την απόδοσή σου. Εάν ανήκεις στην τρίτη ηλικία περιμένεις με αγωνία να σου στείλουν τα αναδρομικά. Δηλαδή ένα μέρος από αυτά που σου έκοψαν επί ημερών μνημονίου.

Καθημερινά ακούς ότι οι κυβερνώντες ενισχύουν ή πρόκειται να ενισχύσουν το λαό είτε με έκτακτα επιδόματα είτε με διανομή χαρτζηλικίου για την αποκατάσταση βλαβών που έφερε μία θεομηνία. 

Η τηλεόραση κρύβει επιδεικτικά την απόγνωση, την ανεργία και την πείνα στην Ελλάδα. Ο πολιτικός Big Brother, που εκπέμπεται από τα δελτία ειδήσεων, σου προσφέρει την ψευδή αίσθηση ότι ζεις σε ένα μέρος δημοκρατικό, με ανεξάρτητη δικαιοσύνη και πλουραλιστική ενημέρωση.

Όλα συμβαίνουν γύρω σου με στόχο την προστασία της ζωής σου. Στην πραγματικότητα όλες οι πολιτικές επιλογές τείνουν στην εξασφάλιση της κυριαρχίας ξένων δυνάμεων, στην ενίσχυση του πλούτου μιας συγκεκριμένης ελίτ και στον απόλυτο έλεγχο των αντιδράσεων του πληθυσμού, που πρέπει να αρκείται σε ελάχιστα αφού αυτό υποτίθεται συμβαίνει για την προστασία του.

Αν είσαι νέος στην Ελλάδα του 2020, δεν μπορείς να διαμαρτυρηθείς, δεν δύνασαι να πάρεις μέρος σε πορείες και συγκεντρώσεις για υγειονομικούς λόγους. Δεν έχεις δικαίωμα να πας το βράδυ σε μια πλατεία. 

Και αν το κάνεις, είσαι παραβάτης. Σε ξεφωνίζουν τα τηλεοπτικά κανάλια. Δεν έχεις δικαίωμα να χαρείς τον έρωτά σου ή την παρέα των φίλων σου. Ανεβάζεις το αόρατο ιικό φορτίο έστω και αν τηρείς τις αποστάσεις. 

Απαγορεύεται να σκέφτεσαι αντίθετα από τους υγειονομικούς κανόνες. Ο πρωθυπουργός της χώρας είναι φίλος του Μπιλ Γκέιτς και της Microsoft. Είναι οπαδός της τηλεργασίας, της τηλεψυχαγωγίας, της τηλεκπαίδευσης, του απόλυτου εγκλεισμού στο σπίτι και της πολιτικής αποθέωσης από συγγενικά στόματα και τα χρυσοπληρωμένα κανάλια.

Αν είσαι μεγαλύτερος στην ηλικία και πιστεύεις, απαγορεύεται να πηγαίνεις στην Εκκλησία για να λάβεις την Θεία Κοινωνία. Σύμφωνα με την κυβέρνηση και τους λοιμωξιολόγους θα κολλήσεις είτε από το κουταλάκι είτε φιλώντας το εικόνισμα.

Ο ιερέας που θα σε κοινωνήσει θα κάτσει στο σκαμνί κατηγορούμενος για μετάδοση της νόσου. Εσύ θα κατηγορηθείς από τα δελτία του ΣΚΑΪ ότι είσαι επικίνδυνος φορέας, είσαι ένας άμυαλος, ένας αναρχικός που δεν καταλαβαίνει τον κίνδυνο και την αύξηση ιικού φορτίου. Πρέπει να μείνουν κλειστές οι εκκλησίες. Πρέπει να η μισή περιουσία της Εκκλησίας να πάει στους Γερμανούς. Πρώτα στο υπερταμείο και μετά στα δημόσια ταμεία της Γερμανίας.

Ο Έλληνας πρέπει να χάσει την πίστη του. Έτσι γίνεται ευκολότερη η συρρίκνωση του κράτους, η αναδίπλωση των συνόρων. Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή πρέπει να βάζουμε τη μάσκα σε εσωτερικού χώρους. 

Τρίτη, Πέμπτη , Σάββατο η άποψη είναι να βάζουμε τη μάσκα και στους εξωτερικούς χώρους. Αιχμή του δόρατος της κυβερνητικής επικοινωνίας μια γιατράρα, ένα νόμπελ, ένα πολύχρωμο Παγώνη. 

Μπροστά στο Μαξίμου η Ματίνα Παγώνη, που προειδοποιεί από τώρα ότι δεν θα κάνουμε Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, Πεντηκοστή, της Παναγίας, του Τιμίου Σταυρού. Δεν θα γιορτάσουμε έξω από τα σπίτια μας καμία ημέρα του εορτολογίου.

Εάν είσαι κάτοικος αυτής της χώρας και φίλαθλος ακούς με χαρά να σου λέει ο Αυγενάκης ότι επιτέλους θα πας στο γήπεδο. Δεν προλαβαίνεις να χαρείς. Δεν προλαβαίνεις να ψάξεις για εισιτήριο. Δεν προλαβαίνεις να φωνάξεις «Ολυμπιακέ, μεγάλε και τρανέ» ή «Παοκάρα για σένα ζω και πεθαίνω», έρχεται ο μαύρος καβαλάρης. 

Ο πολιτικός χάρος. Ο βρικόλακας της οικονομίας. Ο ισοπεδωτής. Και σου παγώνει το χαμόγελο στα χείλη: Θα κάτσεις σπίτι, θα το δεις από την τηλεόραση. Δεν υπάρχει λευτεριά ο ιός είναι παντού. Παραμονεύει στις εξέδρες του Καραϊσκάκη. Μην πάει κανείς στο γήπεδο της Τούμπας γιατί θα κολλήσει covid19.

Εάν είσαι κάτοικος της Καστοριάς, σε παρηγορούν λέγοντάς σου: «Δεν είσαι μόνος, σε λίγο θα κλείσει και η Κοζάνη και τα Γιάννενα».

Εντελώς συμπτωματικά το Όρουτς Ρέις έφτασε 7,5 ναυτικά μίλια από το Καστελόριζο και ανέβηκαν τα κρούσματα του covid19. 

Ξεπέρασαν τα 660. Η κυβέρνηση είχε καβάτζα θετικά τεστ από τις προηγούμενες ημέρες και τα ανακοίνωσε μόλις η τουρκική αρμάδα έφτασε κοντά στο Καστελόριζο. 

Το δελτίο του ΣΚΑΪ είχε μπόλικο covid19 χθες το βράδυ, διπλωματικό χαρτοπόλεμο και χάρτες με την διάταξη του Πολεμικού Ναυτικού μας πλησίον του Καστελορίζου. Ο αριθμός των διασωληνωμένων ήταν σταθερός αλλά το μυαλό των τηλεθεατών έπρεπε να λάβει την απαραίτητη δόση φόβου με μηνύματα τα επικίνδυνα lockdown στην Καστοριά, τα Γιάννενα, στη Θεσσαλονίκη, και φυσικά στην Αττική.

Το «μενού» της ειδησεογραφίας περιελάμβανε και την κοινή προσφυγή στη Χάγη Ελλάδας και Αλβανίας, ώστε να προετοιμαστεί η κοινή γνώμη για κάτι ανάλογο με την Τουρκία.
 
Όπως έλεγε και ο πατέρας του σημερινού πρωθυπουργού, το Δικαστήριο να χαράξει τη γραμμή στο Αιγαίο σε όσα συμφωνήσουμε με τους γείτονες. Το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ως αντιδημοκρατικό και φασιστικό δελτίο, ενός σταθμού που μεταδίδει σκουπίδια, όπως το Big Brother και το Survivor, είχε και μια ουγκιά από τη μαυρίλα της Χρυσής Αυγής. 

Φυσικά η κυρία Κοσιώνη και η κυρία Μάνδρου έσπευσαν να μαζέψουν όσο γινόταν τα υπονοούμενα κατά της εισαγγελέως κυρίας Οικονόμου. Αυτό συνέβη γιατί υπήρξε η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων που καταδίκασε το τηλεοπτικό λιντσάρισμα, το τηλεοπτικό μπούλινγκ, εναντίον της κυρίας Οικονόμου.

Το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ καθοδηγούμενο πλήρως από το Μαξίμου, απέφυγε να δώσει όσο έπρεπε ή να επεκταθεί στη συμπεριφορά των Γερμανών και των Ευρωπαίων που απέρριψαν το αίτημα του κυρίου Δένδια να μπουν σε εμπάργκο οι πωλήσεις όπλων προς την Τουρκία. Οι Γερμανοί μάλιστα, είπαν με πολύ ψυχρό τρόπο ότι τηρούνται οι νόμιμες διαδικασίες και ότι οι εξαγωγές προς την Άγκυρα είναι σε χαμηλό επίπεδο. Οι Ισπανοί και οι Ιταλοί δεν έχουν απαντήσει ακόμη για την στρατιωτική ενίσχυση του ταραξία της περιοχής που υβρίζει και απειλεί τους Ευρωπαίους.»

pronews.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Στο θέμα της τουρκικής προκλητικότητας αναφέρθηκε στην αρχή των δηλώσεων του ο έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο των κοινών δηλώσεων με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και του προέδρου της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι μετά την τριμερή Σύνοδο Κορυφής που διεξήχθη στη Λευκωσία.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στη γειτονική χώρα, έκανε λόγο για ακραία ρητορική από την Τουρκία τονίζοντας ότι η συμπεριφορά της παραβιάζει το διεθνές Δίκαιο και υπονομεύει την περιφερειακή ασφάλεια στην περιοχή.

«Η συμπεριφορά της Τουρκίας προσβάλλει αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και της ΕΕ» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Σημείωσε ακόμη, ότι ελλοχεύουν κίνδυνοι από τις κινήσεις της ηγεσίας της Τουρκίας, η οποία φαντασιώνεται αυτοκρατορικές πρακτικές, ζωγραφίζοντας αυθαίρετους χάρτες και υπογράφοντας έωλους νόμους και αυθαίρετα παράνομα μνημόνια.

Αναφορικά με τις διερευνητικές επαφές Ελλάδας και Τουρκίας , ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την Άγκυρα ότι τορπίλισε τις προσπάθειες διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών.

«Η Τουρκία επέλεξε και πάλι την παραβατικότητα»

«Δυστυχώς η Τουρκία επέλεξε και πάλι την παραβατικότητα. Αντί για πρόσκληση επαφών, δρομολόγησε την πρόκληση των πολεμικών σκαφών.  Αντί του διαλόγου, προτίμησε τον μονόλογο των παράνομων διεκδικήσεων».

Ο έλληνας πρωθυπουργός αναφερόμενος στις εμπρηστικές δηλώσεις και στις επιθετικές κινήσεις της Άγκυρας, τόνισε πως η γειτονική χώρα στρατικοποιεί τη διπλωματία ενώ ζήτησε για μία ακόμη φορά εμπάργκο όπλων στην Τουρκία.

«Προχωρούμε σταθερό στο δρόμο της ειρήνης και του διεθνούς Δικαίου» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης ενώ δεν παρέλειψε να κατηγορήσει την Άγκυρα ότι ναρκοθετεί τις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού.

Η Τουρκία ναρκοθετεί την προσπάθεια για επίλυση στο Κυπριακό

« Συζητήσαμε και την τουρκική επιθετικότητα κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, που συνεχίζεται και κλιμακώνεται, με εμπρηστικές πρωτοβουλίες, όπως αυτή στην Αμμόχωστο, που ναρκοθετεί την προσπάθεια για λύση στο Κυπριακό πρόβλημα», είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε:

«Τόσο στην τριμερή, όσο και στην διμερή μας συνάντηση με τον κ.Αναστασιάδη τόνισα την αταλάντευτη θέση μας στο πλευρό της Κύπρου για την εξεύρεση λύσης.

Πηγή: in.gr

“Είναι ακραίο και εξοργιστικό να εξαιρούνται ουσιαστικά οι μικρές επιχειρήσεις από το πρόγραμμα ενίσχυσης των Περιφερειών λόγω Covid19, μέσω των κριτηρίων απασχόλησης που τίθενται και λειτουργούν ως θανατηφόροι κόφτες”,  αναφέρει σε δήλωση  του ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος  . Αναλυτικά η δήλωση:

Έλεος για τις μικρές επιχειρήσεις

Είναι ακραίο και εξοργιστικό να εξαιρούνται ουσιαστικά οι μικρές επιχειρήσεις από το πρόγραμμα ενίσχυσης των Περιφερειών λόγω Covid19, μέσω των κριτηρίων απασχόλησης που τίθενται και λειτουργούν ως θανατηφόροι κόφτες. Αυτοαπασχολούμενοι και επιχειρήσεις με έναν έως πέντε εργαζόμενους, που αποτελούν τη μεγάλη πλειοψηφία όσων δραστηριοποιούνται σε Περιφέρειες όπως η Αιτωλοακαρνανία, μένουν απ’ έξω από αυτά τα προγράμματα, τα οποία στην περίπτωση της Αττικής αφορούν σε ενίσχυση ύψους 200 εκατ. €.

Κανείς δεν λέει να μην ενισχυθούν και οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις, αλλά το ερώτημα είναι: γιατί μόνο αυτές; Για να ενισχύεται ο αθέμιτος ανταγωνισμός προς τις μικρές επιχειρήσεις, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά μιας καχεκτικής οικονομίας;

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, στην οποία ετέθη το ερώτημα γι’ αυτή την μεροληπτική μεταχείριση, απάντησε ότι δεν είναι δική της επιλογή, αλλά απλώς έδωσε την έγκρισή της σε σχετικό αίτημα ελληνικής Περιφερειακής Αρχής. Υπάρχουν λοιπόν χειροπιαστά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο «θάνατος του εμποράκου» δεν είναι απλώς ένα γεγονός που γέννησε η συγκυρία, αλλά ένα έγκλημα εκ προμελέτης.

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βαριές καμπάνες από το ΕΣΡ στα 25 περιφερειακά κανάλια που ο Κυριάκος Βελόπουλος διαφήμιζε τις κηραλοιφές που προστατεύουν από τον κορονοϊό.

Κατά… ριπάς έπεσαν τα πρόστιμο από το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο για τις περίφημες πλέον κηραλοιφές του Κυριάκου Βελόπουλου.

Θυμίζουμε οτι ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, όταν είχε εμφανιστεί ο κορονοϊός στην χώρα διαφήμιζε το συγκεκριμένο προϊόν, λέγοντας πως προστατεύει από την πανδημία.

Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, μόλις έγινε γνωστό το τί έλεγε, αμέσως το σχετικό video έγινε viral προκαλώντας μεγάλες αντιδράσεις, αλλά και την επέμβαση του ΕΣΡ, το οποίο κάλεσε σε απολογία τα 25 περιφερειακά κανάλια που φιλοξενούν τις εκπομπές του.

Σήμερα ανακοίνωσε την απόφασή του, μοιράζοντας συνολικά πρόστιμα 730.000 ευρώ.

Από 30.000 καλούνται να πληρώσουν οι σταθμοί Κόσμος TV Δωδεκανήσων, Αιγαίο TV Δωδεκανήσων, Super B Αχαϊας, Σητεία TV Λασιθίου, Notos TV Ηρακλείου, Ένα TV Φθιώτιδας, TV 10 Τρικάλων, Βήμα TV Ιωαννίνων, Θράκη ΝΕΤ Έβρου, TV Ροδόπη, Δίκτυο TV Σερρών, Κρήτη TV 1 Χανίων, Άλφα Τηλεόραση Δράμας, Δίκτυο 1 Καστοριάς, Alert Αττικής, TRT Μαγνησίας, PLP TV Ηλείας και Ίριδα TV Δωδεκανήσου, ενώ από 25.000 οι Alert, Epsilon, Extra και Kontra , ΑΕ Channel και Βεργίνα και Best TV

gazzetta.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Δηλώσεις του πρωθυπουργού μετά την τριμερή διάσκεψη με Κύπρο και Αίγυπτο στη Λευκωσία: Η Τουρκία φαντασιώνεται αυτοκρατορικές τακτικές και ακολουθεί επιθετικές πρακτικές, η διπλωματία είναι το όπλο μας, είπε – Αναστασιάδης: Προϋπόθεση για τις οποίες συζητήσεις η αποκλιμάκωση των τουρκικών προκλητικών ενεργειών

Το αίτημα της Ελλάδας για εμπάργκο στην πώληση όπλων στην Τουρκία και αναστολή της τελωνειακής ένωσής της με την ΕΕ επανέλαβε από τη Λευκωσία ο πρωθυπουργός, στη διάρκεια των κοινών του δηλώσεων με τους προέδρους της Κύπρου και της Αιγύπτου, κυρίους Αναστασιάδη και Αλ Σίσι, μετά την τριμερή διάσκεψη.

Η συνεργασία των τριών χωρών είναι παράδειγμα συμπόρευσης τριών γειτονικών λαών που πορεύονται με πυξίδα το διεθνές δίκαιο, είπε ο κ.Μητσοτάκης. Συνέχισε αναφερόμενος στην πανδημία του κορωνοϊού και ακολούθως στα ζητήματα της περιφερειακής ασφάλειας, λέγοντας ότι η Τουρκία φαντασιώνεται αυτοκρατορικές τακτικές και ακολουθεί επθετικές πρακτικές , τις οποίες συνοδεύει με προκλήσεις. «Συμφωνήσαμε ότι πρόκειται για συμπεριφορά που αμφισβητεί διεθνείς συνθήκες συνεχώς και υπονομεύει την περιφερειακή ασφάλεια. Προσβάλλει αποφάσεις του ΟΗΕ και της ΕΕ, συμπεριφορά που προκαλεί προβλήματα στο ΝΑΤΟ και έρχεται απέναντι στις θέσεις χωρών όπως οι ΗΠΑ, αλλά και η ΕΕ. Ξανασυζητήσαμε οι τρεις μας μαζί, πώς το παράνομο μνημόνιο της Τουρκίας με τη λιβυκή διοίκηση βάθυνε την κρίση στη Λιβύη, ενώ η μεταφορά μισθοφόρων υπονομεύει την ασφάλεια της Ευρώπης. Η θέση μας για τη Λιβύη οπως αποτυπώθηκε, είναι ότι η πολιτική λύση στη Λιβύη μπορεί να προέλθει μόνο από τους ίδιους του Λίβυους.

«Συζητήσαμε και την τουρκική επιθετικότητα κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, που συνεχίζεται και κλιμακώνεται, με εμπρηστικές πρωτοβουλίες, όπως αυτή στην Αμμόχωστο, που ναρκοθετεί την προσπάθεια για λύση στο Κυπριακό πρόβλημα», είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Τόσο στην τριμερή, όσο και στην διμερή μας συνάντηση με τον κ.Αναστασιάδη τόνισα την αταλάντευτη θέση μας στο πλευρό της Κύπρου για την εξεύρεση λύσης. Ενημέρωσα τους συνομιλητές μου τί γίνεται στην Ανατολική Μεσόγειο τους τελευταίους μήνες.  Η Αγκυρα επέλεξε και πάλι την παραβατικότητα. Αντί για διάλογο και λύσεις προτίμησε τον μονόλογο των αμφισβητήσεων. Δίκαιο παράγουν μόνο οι δίκαιες πράξεις, τόνισε ο πρωθυπουργός. «Γνωρίζουμε καλά ότι ο δρόμος της εθνικής αξιοπρέπειας και των συμμαχιων είναι μαραθώνιος. Μετατρέπουμε τη διπλωματία σε δικό μας όπλο. Ζητούμε από τα κράτη της ΕΕ να μην πωλούν όπλα στην Τουρκία. Δεν γίνεται η πλευρά της ειρήνης να προμηθεύει σφαίρες την απέναντι πλευρά. Ζητούμε να καταγραφούν οι παραβιάσεις των συμφωνιών και της τελωνειακής ένωσης. Δεν γίνεται η Τουρκία να απαλλάσσεται από δασμούς, να γεύεται τα οφέλη της ενιαίας αγοράς και παράλληλα να απειλεί», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Αναστασιάδης: Προϋπόθεση η αποκλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων

Όπως επισήμανε ο Νίκος Αναστασιάδης συμφώνησαν ότι πρέπει να γίνουν προσπάθειες ώστε να ενισχυθεί η σχέση ΕΕ και Αιγύπτου. Η Αίγυπτος, είπε, αποτελεί σταθεροποιητικό παράγοντα στην περιοχή.

Το Κυπριακό αποτέλεσε μέρος της ημερήσιας διάταξης στην τριμερή. Ο κ.Αναστασιάδης έκανε γνωστό ότι κάλεσε σε μια πρώτη άτυπη συνάντηση τον νέο ηγέτη των τουρκοκυπρίων, ενώ απηύθυνε και επιστολή στον γ.γ. του ΟΗΕ, στην οποία δηλώνει διαθέσιμος να ανταποκριθεί σε πρωτοβουλίες. Προϋπόθεση, είπε, είναι να υπάρξει ευνοϊκό κλίμα μέσα από την αποκλιμάκωση των προκλητικών ενεργειών από την πλευρά της Τουρκίας.

Ακολούθως το λόγο πήγε ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, ο οποίος τόνισε την καλή συνεργασία ανάμεσα στις τρεις χώρες.

Τι έχει προηγηθεί

Η συμφωνία οριοθέτησης ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, είναι μια συμφωνία-οδηγός για το πώς μπορούν να επιλυθούν και άλλα ζητήματα στην Ανατολική Μεσόγειο, ανέφερε νωρίτερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά την έναρξη της διμερούς συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, στο πλαίσιο της 8ης τριμερούς Συνόδου Κορυφής Κύπρου, Αιγύπτου, Ελλάδας, στη Λευκωσία, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε ως σημαντικότατη την υπογραφή της συμφωνίας μερικής οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών των δύο χωρών για την οποία και οι δύο ηγέτες εργάστηκαν. Τη χαρακτήρισε ακόμη ως ένα πρώτο σημαντικό βήμα για την περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Σημείωσε ότι η συμφωνία επικυρώθηκε από τα κοινοβούλια και των δύο χωρών και αναμένεται και η τυπική πρωτοκόλληση από τον ΟΗΕ.

Ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον κ. Σίσι για τον τρόπο με τον οποίο ο ίδιος αλλά και οι συνεργάτες του συνεργάστηκαν με την Ελλάδα για να μπορούν να πετύχουν αυτή την πολύ σημαντική συμφωνία. «Έτσι λύνουν τα γειτονικά κράτη τις διαφορές τους, με διάλογο, με αμοιβαίες υποχωρήσεις όποτε αυτές είναι απαραίτητες, για να καταλήξουμε σε μία συμφωνία η οποία είναι αμοιβαία ωφέλιμη και θέλω να πιστεύω ότι είναι μία συμφωνία οδηγός για το πώς μπορούν να επιλυθούν και άλλα ζητήματα στην Ανατολική Μεσόγειο», είπε. Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου, εκφράζοντας τη χαρά του για τη νέα συνάντησή του με τον κ. Μητσοτάκη, τόνισε τη διάθεση και την πρόθεση της Αιγύπτου για περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων των δύο χωρών, είτε σε διμερές είτε σε τριμερές επίπεδο. Πρόσθεσε ότι η σύγκληση της 8η τριμερούς Διάσκεψης Κορυφής αντανακλά αυτή την επιθυμία των δύο πλευρών. Είπε επίσης ότι οι σημερινές σχέσεις είναι μια προέκταση των ιστορικών σχέσεων μεταξύ Αιγύπτου και Ελλάδας. Συμφώνησε με τον Έλληνα Πρωθυπουργό ότι η συνεργασία των δύο χωρών θα πρέπει να έχει μια περαιτέρω ωθητική δύναμη για την ανάπτυξη των σχέσεων στους διάφορους τομείς.

Ο κ. Σίσι συμφώνησε επίσης με τον Έλληνα Πρωθυπουργό ότι η ειρηνική οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών είναι στην πραγματικότητα μια αντανάκλαση της αμοιβαίας κατανόησης και επίσης αντανακλά το σεβασμό προς τις διατάξεις και τα θέσμια του διεθνούς δικαίου που είναι προς όφελός όλων των γειτονικών χωρών. Είπε επίσης ότι η κύρωση από τα κοινοβούλια της συγκεκριμένης συμφωνίας, στην πραγματικότητα αντανακλά την επιτυχία της ίδιας της συμφωνίας, αλλά και τις αναμενόμενες προσδοκίες από τη συγκεκριμένη συμφωνία. «Εμείς ευελπιστούμε όλα τα θέματα να αντιμετωπίζονται στα πλαίσια του Διεθνούς Δικαίου και των θεσμίων του Διεθνούς Δικαίου. Εδώ τονίζεται η σημασία της συνεργασίας που προσβλέπει στη σταθερότητα, την ανάπτυξη και την πρόοδο. Πάντα η Αίγυπτος, η Κύπρος και η Ελλάδα διακατέχονταν από πνεύμα συνεργασίας, για αυτό πάντα λέμε ότι οι σχέσεις μεταξύ μας είναι ιστορικές, διαχρονικές. Τώρα όμως προσβλέπουμε σε παραπάνω, περαιτέρω ανάπτυξη αυτών των σχέσεων. Και πάντα μαζί», ανέφερε ο Πρόεδρος της Αιγύπτου.

Πηγή: protothema.gr

ΕΡΩΤΗΣΗ

Αθήνα, 28/09/2020

Του:        Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

ΠΡΟΣ:     Την κα Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

ΘΕΜΑ:     «Κοντέινερ ερείπιο σε ρόλο αίθουσας στο 7ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου»

Κυρία Υπουργέ,

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μάθαμε ότι πραγματοποίησαν, πρόσφατα, γονείς στο 7ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου, στην περιοχή του Αγίου Χριστοφόρου. Ο λόγος που προχώρησαν σε αυτή την συμβολική κίνηση είναι για να αναδείξουν, για μία ακόμη φορά, το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει στη συγκεκριμένη σχολική μονάδα. Συγκεκριμένα, ένα απαρχαιωμένο και εξαιρετικά επικίνδυνο κοντέινερ χρησιμοποιείται για να στεγάσει 18 παιδάκια. Τα προβλήματα είναι παραπάνω από εμφανή, καθώς, υγρασία και μούχλα κάνουν συχνά πυκνά την εμφάνισή τους. Το χειμώνα, οι τοίχοι και το ταβάνι στάζουν, ενώ μουχλιασμένο και φθαρμένο είναι και το δάπεδο της «αίθουσας». Δεν είναι σε καλύτερη κατάσταση, φυσικά, το εξωτερικό μέρος του κοντέινερ. Οι φθορές και στο εξωτερικό μέρος του, υποδηλώνουν την ηλικία του και την επικινδυνότητά του.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται η κα Υπουργός:

1. Είναι ενήμεροι οι αρμόδιοι φορείς για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η άνω σχολική μονάδα, του 7ου Νηπιαγωγείου Αγρινίου;

2. Υπάρχει μέριμνα από την Πολιτεία για την μεταστέγαση των ανωτέρω μικρών μαθητών σε κατάλληλο διδακτήριο με ανθρώπινες προδιαγραφές, το οποίο να μην αποτελεί υγειονομική βόμβα για την υγεία των παιδιών;

 

Ο Ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Αθήνα, 28/09/2020

Του:            Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

ΠΡΟΣ:         Τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Τον κ. Υπουργό Εσωτερικών

ΘΕΜΑ:        «Επικίνδυνη για τους διερχόμενους οδηγούς η σήραγγα του Αγίου Ηλία στην Αιτωλοακαρνανία»

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Η ως άνω σήραγγα αποτελεί τμήμα της λεγόμενης «Παραϊονίας Οδού», που οδηγεί από το Αιτωλικό προς τον Αστακό. Μέσα από τη σήραγγα αυτή, διέρχονται, καθημερινά, επιβατικά οχήματα, λεωφορεία, βυτιοφόρα με εύφλεκτα υγρά, φορτηγά με επικίνδυνα μεγάλα φορτία, αγροτικά μηχανήματα και δίκυκλα. Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από ενάμισι χρόνο, το τούνελ είχε υποστεί δολιοφθορά φωτισμού. Ως εκ τούτου, έντονες είναι οι ανησυχίες, που μας μεταφέρουν διερχόμενοι οδηγοί για την ασφάλεια τους, κατά τη διέλευση από την εν λόγω σήραγγα, καθώς, όπως αναφέρουν, σε αρκετά σημεία δεν υπάρχει φωτισμός, ενώ επακόλουθα, όταν δεν υπάρχει ρεύμα, οι τουρμπίνες εξαερισμού δεν λειτουργούν. Επιπλέον, κάνουν λόγο για ανυπαρξία Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.) και εξόδων διαφυγής, σε περίπτωση ατυχήματος.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

 Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

  • Προτίθεσθε να προχωρήσετε σε άμεσο έλεγχο και διαπιστώσεις των όσων αναφέρονται ως προβλήματα στο προαναφερθέν τμήμα του οδικού δικτύου της

«Παραϊονίας Οδού», όπως τα αναδεικνύουν ενώπιόν μας οι άνω οδηγοί οχημάτων;

  • Προτίθεσθε να προβείτε, το ταχύτερο δυνατόν, στις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση των ανωτέρω βλαβών, τη διασφάλιση των τεχνικών υποδομών από δολιοφθορά και των κακοτεχνιών στην άνω σήραγγα, λαμβάνοντας υπόψη ότι, η «Παραϊονία Οδός» αποτελεί σημαντική οδική αρτηρία και ότι, μέσα από το εν λόγω τούνελ διέρχεται σημαντικός αριθμός οχημάτων;

Ο Ερωτών Βουλευτής

 

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ