Δευτέρα, 29η Απριλίου 2024  7:14: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Σάββατο, 06 Απριλίου 2024

To ΔΝΤ προειδοποίησε ότι μία κατάσχεση ρωσικών κρατικών περιουσιακό στοιχείο θα μπορούσε να προκαλέσει την καταστροφή του παγκόσμιου νομισματικού συστήματος εάν δεν μπορέσει να στηριχθεί νομικά!

«Τα δυτικά σχέδια για κατάσχεση των κρατικών περιουσιακών στοιχείων της Ρωσίας θα πρέπει να έχουν επαρκή νομική βάση και δεν θα πρέπει να προκαλέσουν την καταστροφή του παγκόσμιου νομισματικού συστήματος», δήλωσε η εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Τζούλι Κόζακ

Αυτό το οποίο επί του πρακτέου θα συμβεί εάν κατασχεθούν οι ρωσικοί πόροι, θα είναι η κατάρρευση της εμπιστοσύνης.

Διότι το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα στην πραγματικότητα στηρίζεται μόνο στην εμπιστοσύνη. Ότι δηλαδή οι συναλλαγές οι οποίες διεξάγονται μεταξύ των χωρών είναι… πραγματικές.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για μία νοητική σύμβαση η οποία επιτρέπει την λειτουργία του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Η κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων μιας χώρας για πολιτικούς λόγους θα καταστρέψει την σύμβαση αυτή.

Θα υπάρξει μία σειρά από χώρες οι οποίες θα έχουν βάσιμους φόβους πως κάποια στιγμή θα κατασχεθούν και δικοί τους κρατικοί πόροι επειδή οι πολιτικές τους δεν θα είναι σύμφωνες με αυτές των ΗΠΑ.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θέλει να υπάρχει νομική αιτιολόγηση για μία τέτοια ενέργεια ώστε να μην κλονιστεί η εμπιστοσύνη άλλων χωρών.

Βεβαίως για να ισχύσει κάτι τέτοιο θα πρέπει πρώτα να μην έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη στα διεθνή δικαστήρια, κατά πόσο έχουν την δυνατότητα να λαμβάνουν ανεξάρτητες αποφάσεις.

Κάτι το οποίο από μόνο του είναι πολύ δύσκολο.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι υπάρχει μία σαφέστατη καθοδική πορεία για την NΔ και αποσυσπείρωση της εκλογικής βάσης της η οποία αν παραμείνει για μεγάλο διάστημα θα αποκτήσει μόνιμα χαρακτηριστικά και αυτό ακριβώς είναι που φοβούνται στην κυβέρνηση.

Οι Έλληνες εμφανίζονται εξοργισμένοι με το αναποτελεσματικό κράτος που έχει δημιουργήσει κυβέρνηση.

Ειδικότερα στην δημοσκόπηση της MRB, στην αναγωγή στο σύνολο, ενόψει ευρωεκλογών, η ΝΔ κινείται στο 31,3%, έχοντας μία διαφορά 15,5 μονάδων από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ, που συγκεντρώνει ποσοστό 15,9%, αλλά πλέον είναι εμφανές ότι «φλερτάρει» με το όριο του 30%!

Μάλιστα η τάση είναι πτωτική.

Αυτό που όμως αποτέλεσε πραγματικό σοκ για το Μαξίμου ήταν ότι σε αυτή τη δημοσκόπηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν κατέχει την πρώτη θέση στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών!

Στην κορυφή βρίσκεται ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας με 33% αφήνοντας πίσω του τον πρωθυπουργό με 30,9%!

Φυσικά, αυτό δε σημαίνει ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ θα γίνει… πρωθυπουργός. Σημαίνει όμως ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι πια το δυνατό «χαρτί» για τη ΝΔ.

Το γεγονός πως στη διαχείριση των κρίσιμων ζητημάτων η κυβέρνηση κρίνεται μετεξεταστέα το χρεώνεται εξολοκλήρου ο πρωθυπουργός καθώς αυτός είναι ο πολιτικός της προϊστάμενος.

Ενδεικτικό είναι ότι στα ζητήματα της οικονομίας το 32,8% των πολιτών απαντά ότι κανείς δεν μπορεί να τα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά και μόλις το 30,5% αποφαίνεται θετικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ίδια εικόνα και στα ζητήματα της καθημερινότητας με τον «κανένα» να επικρατεί με 31,6% και να ακολουθεί ο κ. Μητσοτάκης με 26,3%, ο Στέφανος Κασσελάκης με 17,4% και ο Νίκος Ανδρουλάκης με 13,2%.

Για αυτούς όμως υπάρχει μία σημαντική επισήμανση: Οι συγκεκριμένοι δεν κυβερνούν την χώρα.

Στο 77,4% έχουν φτάσει οι αρνητικές κρίσεις για τη στάση της κυβέρνησης στο έγκλημα των Τεμπών που σημαίνει ότι αυτό είναι κάτι το οποίο θα το «πληρώσει» στο εγγύς μέλλον.

Μπορεί οι Έλληνες να άργησαν να αντιδράσουν αλλά αυτό συνέβη επειδή ήταν πεπεισμένοι πως επρόκειτο απλώς για μία «κακιά στιγμή».

Όλα τα στοιχεία όμως που έχουν προκύψει τους τελευταίους μήνες και η ανάδειξη τους στην δημοσιότητα έχουν πείσει την κοινωνία ότι η σφαγή των Τεμπών οφείλονταν σε άλλους παράγοντες που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν σε μία ευρωπαϊκή χώρα.

Υπάρχει όμως κι ένα άλλο πολύ ενδιαφέρον στοιχείο στην δημοσκόπηση της MRB.

Tο 30% των ψηφοφόρων της ΝΔ εκτιμά πως ο Μητσοτάκης έχασε κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας στη Βουλή.

Και υπάρχει μία λογική εξήγηση για αυτό, αφού αναγκάστηκε να «θυσιάσει» δύο εκ των βασικότερων συνεργατών και υπουργών του, τον Γιάννη Μπρατάκο και τον Σταύρο Παπασταύρου για την περιβόητη «επίσκεψή» τους στην ονομαστική εορτή του Ευάγγελου Μαρινάκη.

Στα «μάτια» των ψηφοφόρων αυτό φάνηκε ως μία μεγάλη ήττα και μάλιστα χωρίς αντίπαλο.

Παράλληλα, το 85,5% των ψηφοφόρων της ΝΔ λέει ότι το πολιτικό σκέλος των Τεμπών δεν έχει λήξει

Όσον αφορά στην αύξηση του κατώτατου μισθού από την κυβέρνηση, μόλις το 28,1% την έκρινε ικανοποιητική και το 67,3% απάντησε ότι δεν επαρκεί.

Με λίγα λόγια από την δημοσκόπηση προέκυψαν ένα σωρό ζητήματα τα οποία δείχνουν πως η Νέα Δημοκρατία «κλυδωνίζεται» και παρουσιάζει εικόνα περαιτέρω πτώσης.

Η αίσθηση ενός κόμματος που δείχνει «ζαλισμένο» από τα πρόσφατα «χτυπήματα» της επικαιρότητας, ωθεί πολλούς δεξιόστροφους ψηφοφόρους του να στραφούν σε πιο δεξιά κόμματα.

Το κυβερνητικό επιτελείο προβληματίζεται έντονα για τις διαρροές της ΝΔ οι οποίες οφείλονται στην πολιτική που εφαρμόζεται από πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ τα οποία επί της ουσίας έχουν γίνει πλειοψηφία μέσα στην κυβέρνηση.

Το άγχος του Μαξίμου είναι οι μετρήσεις που θα βγουν τις επόμενες ημέρες και θα έχουν καταγράψει και την εισφορά του κόσμου από την δολοφονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το ΑΤ των Αγίων Αναργύρων.

Μία δολοφονία η οποία κατέδειξε την φιλοσοφία του «περίπου» που κυριαρχεί επί διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας (και επί πολλών άλλων κυβερνήσεων για να είμαστε απόλυτα δίκαιοι).

«Περίπου» κράτος, «περίπου» αστυνομικοί, «περίπου» έννομη τάξη, «περίπου» ασφάλεια, «περίπου» μεταφορές, «περίπου» δημόσια υγεία, οι Έλληνες ζούνε στο «περίπου»…

pronews.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

15ο Συνέδριο Νέας Δημοκρατίας – 

ΥπΑΑΤ Λευτέρης Αυγενάκης: Η Ν.Δ σήμερα υλοποιεί απόλυτα τις ιδρυτικές της αξίες, υπηρετώντας τα αληθινά συμφέροντα του ΄Εθνους, πέρα και πάνω από τις παραπλανητικές ετικέτες της Δεξιάς,του Κέντρου και της Αριστεράς»

Στο αποτύπωμα της διαχρονικής προσφοράς της Νέας Δημοκρατίας στον τόπο στην διάρκεια των τελευταίων πενήντα ετών από την ίδρυση της αναφέρθηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης στην ομιλία του, στο 15ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας το οποίο πραγματοποιείται από χθες στο Ζάππειο.

Ο κ. Αυγενάκης υπογράμμισε την ισχυρή και καταλυτική παρουσία της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης της Νέας Δημοκρατίας τονίζοντας ότι η προσφορά της υπήρξε και παραμένει καταλυτική στην προκοπή και την ενότητα όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων έχοντας ως βασικό άξονα της το εθνικό συμφέρον του τόπου. 

«Έχουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αυγενάκης, «κάθε λόγο να είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτή τη μακρόχρονη διαδρομή προσφοράς».

«Όλοι μας», πρόσθεσε, «ο καθένας με τις δυνάμεις του, προσφέρουμε προκειμένου η Νέα Δημοκρατία να καταφέρει στη διάρκεια αυτών των 50 ετών του βίου της να αποτελεί την πολιτική παράταξη που ταυτίζει το έθνος με τον λαό, την πατρίδα με τους ανθρώπους της, την πολιτεία με τους πολίτες της, την εθνική ανεξαρτησία με τη λαϊκή κυριαρχία, την πρόοδο με το κοινό αγαθό αλλά και την πολιτική ελευθερία με την έννομη τάξη και την κοινωνική δικαιοσύνη».

Η «κατάκτηση» αυτή», συνέχισε, «δε θα μπορούσε να επιτευχθεί εάν δε διατηρούσαμε αναλλοίωτη την ταυτότητα της ιστορικής μας παράταξης, έτσι ακριβώς όπως την προσδιόρισε ο ιδρυτής της, ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής, στη Διακήρυξη της 4ης Οκτωβρίου του 1974: «Θα υπηρετούμε πάντα και μόνο τα αληθινά συμφέροντα του Έθνους, πέρα και πάνω από τις παραπλανητικές ετικέτες της Δεξιάς, του Κέντρου και της Αριστεράς».

«Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη», τόνισε ο κ. Αυγενάκης, «αντανακλά και ενισχύει με τον πιο ισχυρό με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο αυτή την αλήθεια.

«Η Ελλάδα μας», είπε, «μέσα από την αδάμαστη προσπάθεια της Κυβέρνησής μας αλλά και της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων, κατάφερε από ουραγός στην ανάπτυξη που ήταν το 2019 στην Ευρώπη να είναι σήμερα μία από τις δυναμικότερες οικονομίες της και από πρόβλημα μεταμορφώθηκε σε παράδειγμα προς μίμηση και σε πεδίο νέων προοπτικών.

Και πράγματι, πέντε χρόνια μετά, και παρά τα εμπόδια που μεσολάβησαν, τα πάντα στη χώρα μας είναι διαφορετικά και πολύ καλύτερα. Η Ελλάδα του 2024 εμφανίζει από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης, έχοντας πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά και μονοψήφια ανεργία».

Εξάλλου, αναφερόμενος στην αγροτική πολιτική της κυβέρνησης ο κ. Αυγενάκης τόνισε τα εξής:

«Στηρίζουμε ουσιαστικά και με όλες μας τις δυνάμεις τον πρωτογενή μας τομέα, ενισχύοντας εκ βάθρων το δομικό ρόλο που διαδραματίζει στο νέο αναπτυξιακό και παραγωγικό μοντέλο της πατρίδας μας, στην περιφερειακή ανάπτυξη και κοινωνική πρόοδο, αλλά και στην αντιμετώπιση μέγιστων αναδυόμενων προκλήσεων όπως αυτή της κλιματικής κρίσης. 

Και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ως Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ότι για όλους μας που οραματιζόμαστε, βλέπουμε και χτίζουμε κάθε μέρα – ο καθένας από την δική του θέση – ένα νέο μοντέλο αγροτικής οικονομίας, η γεωργία, η κτηνοτροφία, η αλιεία και η μελισσοκομία, αλλά πάνω από όλα, η δύναμη, το φιλότιμο, η δημιουργικότητα και η αγάπη που έχουν όλοι οι αγρότες μας, αποτελούν καθοριστικό παράγοντα και κινητήριο δύναμη για το νέο αύριο που επιδιώκουμε για εμάς και τα παιδιά μας.»

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη

«Κύριε Πρόεδρε της Οργανωτικής Επιτροπής, φίλε Γιάννη,

Κύριε Πρόεδρε της Παράταξής μας, Κυριάκο Μητσοτάκη,

Φίλες και Φίλοι,

Αγαπητοί Σύνεδροι,

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες,

Με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια χαιρετίζω το15ο και επετειακό Συνέδριο του κόμματός μας, της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξής μας που φέτος συμπληρώνει μισό αιώνα ζωής από την ίδρυσή της.

Μισό αιώνα, διαρκούς, ισχυρής και καταλυτικής παρουσίας και προσφοράς στη δημόσια ζωή του τόπου μας, για την ενότητα και την προκοπή όλων των Ελλήνων και όλων των Ελληνίδων με άξονα, πάντα και μόνο το εθνικό και συλλογικό συμφέρον.

Φίλες και φίλοι,

Όλοι μας κοινωνοί του οράματος του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του Εθνάρχη Καραμανλή, δεν υπάρχει καταλληλότερο μέρος από αυτό που βρισκόμαστε τώρα, για να γιορτάσουμε τα 50 χρόνια ζωής του κόμματός μας, αλλά και τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην πατρίδα μας.

Εδώ, στο Ζάππειο Μέγαρο, χώρο ταυτισμένο με τον αείμνηστο ιδρυτή της παράταξης μας, έχουμε σήμερα ραντεβού με την ιστορία!

Και έχουμε όλοι μας κάθε λόγο να είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτή τη μακρόχρονη διαδρομή προσφοράς. Διότι συμβάλλαμε όλοι, ο καθένας με τις δικές του δυνάμεις και από το δικό του μετερίζι, προκειμένου η Νέα Δημοκρατία να καταφέρει στη διάρκεια αυτών των 50 ετών του βίου της να αποτελεί την πολιτική παράταξη που ταυτίζει το έθνος με τον λαό, την πατρίδα με τους ανθρώπους της, την πολιτεία με τους πολίτες της, την εθνική ανεξαρτησία με τη λαϊκή κυριαρχία, την πρόοδο με το κοινό αγαθό αλλά και την πολιτική ελευθερία με την έννομη τάξη και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Σήμερα, λοιπόν, η Νέα Δημοκρατία δεν είναι απλώς συνομήλικη της Δημοκρατίας μας, αποτελεί θεμέλιο λίθο και εγγυητής!

Και η «κατάκτηση» αυτή δε θα μπορούσε να επιτευχθεί εάν δε διατηρούσαμε αναλλοίωτη την ταυτότητα της ιστορικής μας παράταξης, έτσι ακριβώς όπως την προσδιόρισε ο ιδρυτής της στη Διακήρυξη της 4ης Οκτωβρίου του 1974 «Θα υπηρετούμε πάντα και μόνο τα αληθινά συμφέροντα του Έθνους, πέρα και πάνω από τις παραπλανητικές ετικέτες της Δεξιάς, του Κέντρου και της Αριστεράς».

Σήμερα είμαστε, όμως, εδώ και για έναν ακόμη λόγο: για να δούμε και να αναλογιστούμε το διαχρονικό αποτύπωμα αυτής της μεγάλης παράταξης στην ιστορία της Μεταπολίτευσης. Και το αποτύπωμα αυτό φέρει χαραγμένες τις υπογραφές όλων των διατελεσάντων Προέδρων της Νέας Δημοκρατίας, που είτε δεν είναι πια μαζί μας, είτε βρίσκονται σήμερα εδώ μπροστά. 

Και η αλήθεια είναι ότι η Νέα Δημοκρατία τους οφείλει πάρα πολλά. Και η αλήθεια είναι ότι και ο τόπος μας τους χρωστά πάρα πολλά.

Διότι, ως συνεχιστές της πολιτικής παρακαταθήκης του Κωνσταντίνου Καραμανλή, διατήρησαν άσβεστη τη φλόγα του πατριωτισμού, της εθνικής ομοψυχίας, της κοινωνικής συνοχής, της ευπρέπειας και πρωτίστως της αλήθειας.

Αγαπητοί σύνεδροι,

Οι φιλελεύθερες και πρωτοπόρες ιδέες τις οποίες εκφράζει και πρεσβεύει διαχρονικά το κόμμα μας είχαν, έχουν και θα έχουν πάντοτε ως επίκεντρο τον άνθρωπο και κατ’ επέκταση την κοινωνία.

Και η μεγάλη επιτυχία της παράταξής μας είναι ότι τηρεί πιστά τη δέσμευσή της και βρίσκεται «Δίπλα σε κάθε πολίτη». Ζει δίπλα στον πολίτη. Ακούει τις αγωνίες του. Και διεκδικεί την ευημερία του. Αφουγκράζεται τα προβλήματά του και τα μετατρέπει σε ευκαιρίες.

Έτσι έκανε στο παρελθόν, έτσι κάνει και στο παρόν.

Και η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αντανακλά και ενισχύει με τον πιο ισχυρό με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο αυτή την αλήθεια.

Η Κυβέρνησή μας πέτυχε με σκληρή δουλειά να συνθέσει και να εφαρμόσει ένα σύγχρονο, ρεαλιστικό και ταυτόχρονα τολμηρό πρόγραμμα σε κάθε πεδίο πολιτικής, ώστε να αντιμετωπίσει με αποτελεσματικότητα όλες τις εσωτερικές αλλά και εξωγενείς πρωτόγνωρες κρίσεις που ζήσαμε και ζούμε τα τελευταία χρόνια: τις μεταναστευτικές εισβολές στον Έβρο, τα κύματα της πανδημίας, τις εθνικές προκλήσεις στο Αιγαίο, τον μετασχηματισμό της παγκόσμιας οικονομίας και την αντιμετώπιση χρόνιων παθογενειών, τις φυσικές καταστροφές και την κλιματική κρίση, την παγκόσμια ενεργειακή έκρηξη αλλά και την εισαγόμενη ακρίβεια …

Η Ελλάδα μας μέσα από την αδάμαστη προσπάθεια της Κυβέρνησής μας αλλά και της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων, κατάφερε από ουραγός στην ανάπτυξη που ήταν το 2019 στην Ευρώπη να είναι σήμερα μία από τις δυναμικότερες οικονομίες της … από πρόβλημα να μεταμορφωθεί σε παράδειγμα προς μίμηση και σε πεδίο νέων προοπτικών.

Και πράγματι, πέντε χρόνια μετά, και παρά τα εμπόδια που μεσολάβησαν, τα πάντα στη χώρα μας είναι διαφορετικά και πολύ καλύτερα. Η Ελλάδα του 2024 εμφανίζει από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης, έχοντας πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά και μονοψήφια ανεργία.

Οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά έχουν ανακουφιστεί από δεκάδες επιβαρύνσεις, ενώ μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ανακοινώθηκε η αύξηση του κατώτατου μισθού.

Η αμυντική θωράκιση της χώρας μας είναι πιο ισχυρή από ποτέ, αλλά και η εθνική φωνή αντηχεί διεθνώς πιο ηχηρή από ποτέ, έχοντας επαναπροσδιορίσει το διεθνή και περιφερειακό της ρόλο.

Αξιοποιώντας αποτελεσματικά όλους τους διαθέσιμους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ε.Ε., προωθούμε την ψηφιακή μετάβαση, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής καθώς και την πρόσβαση στην πράσινη μετάβαση απελευθερώνοντας την ίδια στιγμή το δυναμισμό και τις προοπτικές που έχει η ελληνική επιχειρηματικότητα σε κάθε πεδίο.

Στηρίζουμε ουσιαστικά και με όλες μας τις δυνάμεις τον πρωτογενή μας τομέα, ενισχύοντας εκ βάθρων το δομικό ρόλο που διαδραματίζει στο νέο αναπτυξιακό και παραγωγικό μοντέλο της πατρίδας μας, στην περιφερειακή ανάπτυξη και κοινωνική πρόοδο, αλλά και στην αντιμετώπιση μέγιστων αναδυόμενων προκλήσεων όπως αυτή της κλιματικής κρίσης. 

Και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ως Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ότι για όλους μας που οραματιζόμαστε, βλέπουμε και χτίζουμε κάθε μέρα – ο καθένας από την δική του θέση – ένα νέο μοντέλο αγροτικής οικονομίας, η γεωργία, η κτηνοτροφία, η αλιεία και η μελισσοκομία, αλλά πάνω από όλα, η δύναμη, το φιλότιμο, η δημιουργικότητα και η αγάπη που έχουν όλοι οι αγρότες μας, αποτελούν καθοριστικό παράγοντα και κινητήριο δύναμη για το νέο αύριο που επιδιώκουμε για εμάς και τα παιδιά μας.

Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες,

Δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι από όλες τις χώρες του κόσμου ο «Economist» ανακήρυξε την Ελλάδα ως «χώρα της χρονιάς» για το 2023, υπογραμμίζοντας την πρόοδό της σε όλους τους τομείς. Όπως δεν είναι τυχαία και η ανάδειξη της πατρίδας μας από το ίδιο έντυπο ως κράτος «πλήρους δημοκρατίας», σε πείσμα όλων όσοι επιμένουν να φωτογραφίζουν την Ελλάδα με μελανά χρώματα, διασύροντάς την στο εξωτερικό.

Γιατί όπως τόνισε και ο Πρωθυπουργός μας στο 14ο Συνέδριο του κόμματος μας, υπάρχουν ακόμα οι δύο Ελλάδες. Η Ελλάδα που προχωρά και εκείνη που μένει καθηλωμένη. Και πάνω στη δεύτερη φυτρώνει σαν παράσιτο η δημαγωγία. Από αυτήν τρέφονται, άλλωστε, οι πολιτικοί μας αντίπαλοι.

Και πράγματι, στα 50 χρόνια που πέρασαν, η Ελλάδα βίωσε πολλές από τις προδικτατορικές παθογένειες, με κυριότερη αυτή του λαϊκισμού.

Τον τελευταίο καιρό, μάλιστα, κάποιοι με «σανίδα σωτηρίας» τον λαϊκισμό, επιχειρούν να δημιουργήσουν συνθήκες έντασης και οξύτητας προκειμένου να δικαιολογήσουν την πολιτική τους ύπαρξη.

Απέναντι στη βιτριολική ρητορική και τον διχασμό που επιλέγει συνειδητά η αντιπολίτευση, η ΝΔ απαντά με ειλικρίνεια, σύνεση αλλά και σταθερότητα, όπως έκανε διαχρονικά.

Διότι, εδώ και μισό αιώνα η παράταξή μας ταξιδεύει στα νερά της ιστορίας με τα πανιά της φουσκωμένα από τον άνεμο του καθήκοντος και της υπερηφάνειας, κοιτώντας στα μάτια προκλήσεις και δοκιμασίες, με αταλάντευτο σεβασμό στο αύριο που αξίζουν τα παιδιά μας.

Το επετειακό αυτό Συνέδριο των 50 χρόνων ζωής της παράταξής μας αποτελεί το έναυσμα αλλά και τον μοχλό της νίκης οδεύοντας προς τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Εκεί, όπου η επικράτηση του κόμματος μας συνιστά εθνική αναγκαιότητα.

Για το καλό της πατρίδας μας!

Για το καλό του τόπου μας!

Για τα αρραγή δημοκρατικά μας θεμέλια που μας κρατάνε σταθερούς αλλά και νικητές!

Για τις ακλόνητες αρχές και αξίες μας που μας διαμόρφωσαν σε αυτό που είμαστε σήμερα!

Και μαζί θα τα καταφέρουμε! Με το μέταλλο της ισχυρότερης κεντροδεξιάς παράταξης στην Ευρώπη.

Διότι, σήμερα, η Νέα Δημοκρατία με ηγέτη της τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ανοίγει δρόμους ευημερίας για την Ελλάδα μας κάνοντας πράξη όσα διεκήρυξε ο ιδρυτής της.

Προχωράει μπροστά «αγνοώντας τις διενέξεις και τους διχασμούς του παρελθόντος».