Δευτέρα, 29η Απριλίου 2024  9:14: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 10 Απριλίου 2024

Μετά την κατάφωρη αδικία που πραγματοποιείται για άλλη μια φορά σε βάρος της πόλη μας με το σχέδιο νόμου της Κυβέρνησης που προβλέπει την υποβάθμιση του Πρωτοδικείου Μεσολογγίου, κρίνεται απαραίτητο να αντιδράσουμε.

Καλούμε όλους τους πολίτες να παρευρεθούν στην διαμαρτυρία που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Απριλίου στις 12:00 το πρωί στην Πλατεία Δικαστηρίων με πορεία μέχρι την κεντρική πύλη, απαιτώντας διατήρηση του Δικαστικού Χάρτη με αυτοτελή Πρωτοδικεία σε Μεσολόγγι και Αγρίνιο.

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο Γιώργος Λουριδάς είναι Σκηνοθέτης Θεάτρου, Κινηματογράφου και καθηγητής κινηματογράφου, με πτυχίο στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, πτυχίο Κινηματογράφου από τη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και σπουδές στο Université de Picardie Jules Verne, της Αμιένης. Το 2020 ίδρυσε στο Αγρίνιο το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου: Οι Μονόλογοι της Λήδας. Ο στόχος του είναι να κατακτήσει η Ελλάδα την πρώτη θέση στην Ευρώπη σε Πολιτισμό και Παιδεία. 

Σε μία εκ βαθέων συζήτηση με την Χρύσα Σπαή  ενημερώνει τους λόγους που τον ώθησαν να βάλει υποψηφιότητα για το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

ΧΡΥΣΑ ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ 1

Πότε πήρατε την απόφαση ότι θα πολιτευτείτε για τις Ευρωεκλογές; Και Γιατί;

Τελευταία στιγμή πάρθηκε η απόφαση καθότι είμαι αυθόρμητος τύπος. (γέλια) Βεβαίως ασχολούμαι με την πολιτική δράση στο χώρο των διεκδικήσεων, ως πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων Κινηματογράφου Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εδώ και τέσσερα χρόνια. Με απασχολεί η πολιτική σκηνή και θέλω μέσω αυτής της κίνησης να φανώ χρήσιμος για την περιοχή μας.

Μιλήστε μας λίγο, γιατί με το ΣΥΡΙΖΑ κι όχι με κάποιο άλλο κόμμα;

Με αφορμή το κάλεσμα που έκανε ο Πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, ανταποκρίθηκα καθότι θεωρώ ότι είναι μια απόλυτα δημοκρατική διαδικασία που σκοπό έχει να αναδείξει πρόσωπα. Πρόσωπα με εξειδίκευση στον τομέα τους.

Τι είναι αυτό που οραματίζεστε για τη Δυτική Ελλάδα σαν νέος άνθρωπος και καλλιτέχνης;

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια με τις δράσεις μου στο Αγρίνιο και στην γύρω περιοχή έχω προσπαθήσει να αναδείξω με κάθε τρόπο την ομορφιά και τον πολιτισμό της. Μέσα από τις ταινίες που κάναμε, τα έργα που παρουσιάσαμε, τις προβολές που πραγματοποιήσαμε και με αποκορύφωμα το Διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ «Οι Μονόλογοι της Λήδας», το οποίο τρέχει για 4η συνεχή χρονιά φέτος. Επομένως, αυτή η ευκαιρία των ευρωεκλογών που έχουμε μπροστά μας, θέλω να δυναμώσει τη φωνή μας και να παρουσιάσει ακόμη πιο δυνατά την περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, η οποία θα ήταν πολύ θετικό να έχει μια φωνή εκπροσώπησης στην Ευρώπη.

ΧΡΥΣΑ ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ 3 

Αρχίζοντας τον αγώνα που επικεντρώνεται περισσότερο και γιατί;

Είναι αλήθεια πως οι εκλογές γενικότερα, αλλά και οι ευρωεκλογές, είναι μια διαδικασία όπου στην Ελλάδα έχουμε πολύ χαμηλά ποσοστά συμμετοχής. Αυτό συμβαίνει διότι έχει αποτύχει το πολιτικό σύστημα να αναδείξει τη σημαντικότητα αυτών των εκλογών.

Τόσο οι νέοι άνθρωποι, όσο και οι μεγαλύτεροι, νιώθουν ανήμποροι να διαμορφώσουν εξελίξεις. Αυτό όμως δεν είναι αλήθεια, γιατί υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι, μέσα από το Ευρωκοινοβούλιο και μέσα από την άμεση επαφή με ευρωβουλευτές να πραγματοποιηθούν σημαντικές παρεμβάσεις. 

Το είδαμε πρόσφατα και με την κυρία Μαρία Καρυστιανού και όλο αυτό που έγινε με τα Τέμπη. Επομένως, η Ευρωβουλή δίνει τη δυνατότητα να περάσουν νομοσχέδια που προστατεύουν τα δικαιώματα των πολιτών.

Να πω, επί παραδείγματι, ότι τα κινητά τηλέφωνα (κλήσεις και ίντερνετ) που δεν πληρώνουμε εξτρά όταν πάμε ταξίδι στην Ευρώπη, είναι κάτι που έχει γίνει εφικτό με απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου. Οι καλύτεροι περιορισμοί στις διαφημίσεις που βλέπουμε και μας ενοχλούν στο YouTube και στα media μπορούν να επιτευχθούν μέσα από το Ευρωκοινοβούλιο. Αυτά αφορούν την επικοινωνία και τα μέσα ενημέρωσης. Τα προσωπικά δεδομένα, με την έλευση της τεχνητής νοημοσύνης, χρειάζονται ρυθμίσεις οι οποίες ψηφίζονται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ωφελούν όλους τους πολίτες.

Γι' αυτό, χρειάζονται δυναμικά άτομα που θα υποστηρίξουν την περιοχή μας στην Ευρωβουλή.

ΧΡΥΣΑ ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ 2

Τι έχει να αναδείξει η Δυτική Ελλάδα και χρειάζονται δυναμικά άτομα που θα την υποστηρίξουν στην Ευρωβουλή;

Θεωρώ πως η περιοχή μας (και το χουμε πει πολλές φορές), χρειάζεται εξωστρέφεια. Χρειάζεται να αποκτήσουμε τουριστική κουλτούρα, να προβάλλουμε την περιοχή μας περισσότερο, τόσο εντός της Ελλάδας όσο και εκτός. Η συμμετοχή λοιπόν στο Ευρωκοινοβούλιο δίνει μια φωνή για τον πολίτη ώστε να αναδείξει τα θετικά στοιχεία της περιοχής του σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Να μην είμαστε διστακτικοί στο να προβάλουμε την περιοχή μας προς τα έξω.

Αυτό είναι ένα μήνυμα που θέλω να δώσω. Μόνο έτσι θα υπάρξει πραγματική και ουσιαστική στροφή σε αυτό το κλίμα απομόνωσης που βιώνουμε.

Οι ευρωεκλογές είναι μια πολύ καλή περίπτωση για να πέσει λίγο φως. 

Να βρούμε ξανά το χαμένο μας όνειρο, το οποίο κάπου ξεχάστηκε, αλλά νομίζω πως ήρθε η ώρα να το φτιάξουμε από την αρχή.

Να σχεδιάσουμε τη χώρα και την περιοχή μας όπως τη θέλουμε, όπως την ονειρευόμαστε να τη δούμε. 

Σας ευχαριστώ θερμά για αυτή την όμορφη συζήτηση. Σας περιμένω όλες και όλους στο κινηματογραφικό μας φεστιβάλ (14-16 Ιουνίου) στο 6ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου. Σύντομα θα έρθουν και οι σχετικές ανακοινώσεις!

Δείτε τα video του Γιώργου Λουριδά από τις πόλεις: Πάτρα, Αγρίνιο, Μεσολόγγι, Βόνιτσα, Αμφιλοχία, Ναύπακτο, Πύργο και Ζαχάρω:

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του Site AitoloakarnaniaBEST.gr

Κατηγορία ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Μέσα από μια ανοιχτή διαδικασία ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε το απόγευμα της Τετάρτης 10/04 στο Αγρίνιο τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος από την Δυτική Ελλάδα ενόψει των προκριματικών εκλογών που εν τέλει θα πλαισιώσουν το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

Μέλη και στελέχη του κόμματος, προσωπικότητες από κάθε επαγγελματικό χώρο, δίνουν το παρόν σε αυτή την γιορτή της δημοκρατίας και της Ευρώπης.

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Μίλτος Ζαμπάρας, ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος Γιώργος Ξενάκης και η αναπληρώτρια Γραμματέας Μάρθα Παπακωστοπούλου μέσα από μια σύντομη παρέμβασή τους - εισήγηση - παρουσιάσαν τους υποψήφιους των προκριματικών εκλογών, όπως επίσης και το πολιτικό διακύβευμα των ευρωεκλογών για τον ΣΥΡΙΖΑ. Στάθηκαν περισσότερο σε ζητήματα που αφορούν την Αιτωλοακαρνανία, όπως ο δικαστικός χάρτης, τα δύο Νοσοκομείο, τα Κέντρα Υγείας της περιοχής, την εκτροπή του Αχελώου και άλλα.

Στην συνέχεια οι 12 υποψήφιοι των προκριματικών εκλογών από την Δυτική Ελλάδα πήραν τον λόγο και τοποθετήθηκαν. Παρουσίασαν τον λόγο που «κατεβαίνουν» ως υποψήφιοι για τις ευρωεκλογές, τον στόχο τους, το πολιτικό όραμά τους, αλλά και απευθυνόμενοι στους παρευρισκόμενους και τους ψηφοφόρους της περιοχής (μέλη και φίλους του κόμματος) έστειλαν το δικό τους «μήνυμα» για την συμβολή τους στο νικηφόρο, όπως όλοι ανέφεραν, ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.


Σημαντικό είναι πως οι έξι από τους υποψήφιους των προκριματικών εκλογών είναι από την Αιτωλοακαρνανία ή διαμένουν μόνιμα στο νομό! Συγκεκριμένα ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Γιώργος Λουρίδας, ο Σπύρος Μολωνης, η Κωνσταντίνα Μπότση, ο Γιώργος Τσεκούρας και η Μαρία Ψιλοπουλου. Πλην του κ. Κουρουμπλή, οι υπόλοιποι ζουν και εργάζονται στο νομό, ενώ η Μαργαρίτα Λάζαρη – Καραγιώργου κατάγεται από την Βόνιτσα, αλλά διαμένει στην Πάτρα.

Την ερχόμενη Κυριακή (14 Απριλίου) από τις 8:00 το πρωί έως και τις 20:00 θα διεξαχθούν οι εσωκομματικές προκριματικές εκλογές για την ανάδειξη των τελικών υποψηφίων ευρωβουλευτών της Δυτικής Ελλάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η διαδικασία αυτή σκοπό και στόχο έχει οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές να αναδειχθούν από την βάση, ώστε η δημοκρατία να θριαμβεύσει, όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε στην εκδήλωση παρουσίασης.

Η εκλογική διαδικασία της ερχόμενης Κυριακής θα διεξαχθεί, είτε με φυσική παρουσία του εκλογικού – κομματικού σώματος στα εκλογικά τμήματα, είτε διαδικτυακά, αν και εφόσον οι ενδιαφερόμενοι για να ψηφίσουν έχουν ακολουθήσει την διαδικασία συμπλήρωσης της απαραίτητης ηλεκτρονικής φόρμας.

Οι ψηφοφόροι που θα συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής (14/04), είτε με φυσική παρουσία είτε διαδικτυακά, θα μπορούν να ψηφίσουν μόνο 1 υποψήφιο, ενώ από την από την Δυτική Ελλάδα θα εκλεγούν μόνο 3 υποψήφιοι (από τους 12) για το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

Στο σύνολό τους οι 12 υποψήφιοι για τις προκριματικές εκλογές είναι:

1) Μαργαρίτα Λάζαρη – Καραγιώργου
2) Παναγιώτης Κουρουμπλής
3) Ανδρέας Λάζαρης
4) Γιώργος Λουρίδας
5) Ηλίας Μιχαλόπουλος
6) Σπύρος Μολώνης
7) Κωνσταντίνα Μπότση
8) Σπύρος Πατρίκιος
9) Ιωάννης Ρόζης
10) Γιώργος Τσεκούρας
11) Ιωάννης Χουζούρης
12) Μαρία Ψιλοπούλου

Που θα στηθούν οι κάλπες στην Αιτωλοακαρνανία:

1) Αγρίνιο - Πρώην σταθμός τρένου (οδός Λορέντζου Μαβίλη)
2) Αγρίνιο - ΚΑΠΗ Αγίου Κωνσταντίνου
3) Παναιτώλιο (αίθουσα Χρήστος Καπράλος)
4) Καινούργιο (πρώην Δημαρχείο)
5) Παραβόλα (πρώην Δημαρχείο)
6) Νεάπολη (πρώην Δημαρχείο)
7) Στράτος (πρώην Δημαρχείο)
8) Γαβαλού (πρώην Δηαμρχείο)
9) Παπαπδάτες (πρώην Δημαρχείο)
10) Βόνιτσα (γραφεία ΣΥΡΙΖΑ)
11) Κατούνα (πρώην Δημαρχείο)
12) Αμφιλοχία (γραφεία ΣΥΡΙΖΑ)
13) Χαλκιόπουλο (πρώην Δημαρχείο)
14) Θέρμο (βιβλιοθήκη)
15) Μεσολόγγι (Εργατικό Κέντρο)
16) Αιτωλικό (πρώην Δημαρχείο)
17) Νεοχώρι (πρώην Δημαρχείο)
18) Ναύπακτος (γραφεία ΣΥΡΙΖΑ)
19) Αστακός (Δημαρχείο)

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Συνεχίζουν να φυλλορροούν οι Σπαρτιάτες μετά την εντολή της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για άσκηση ποινικών διώξεων για εξαπάτηση εκλογέων.

Στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας ανέφεραν ότι ανεξαρτητοποιείται ο Αιτωλοακαρνάνας βουλευτής των Σπαρτιατών, Διονύσης Βαλτογιάννης. Σύμφωνα με πληροφορίε του protothema.gr, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας θα αποστείλει επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής και θα δηλώσει την πρόθεση του να απομακρυνθεί από την κοινοβουλευτική ομάδα.

Στην επιστολή του ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής καταφέρεται κατά του Βασίλη Στίγκα, λέγοντας ότι είναι αδύνατον να παραμείνει στην ΚΟ υπό την ηγεσία του κ. Στίγκα ο οποίος μετά τις ανερειστες και ανυπόστατες καταγγελίες κατέστη επί της ουσίας η αφορμή της ποινικής του δίωξης.

 sinidisi.gr

Παρέμβαση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου στην Βουλή, κατά την συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Κύρωση του Προσαρτήματος στη Σύμβαση Χρηματοδότησης του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκπροσωπούμενης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και της Ελληνικής Δημοκρατίας και του παραρτήματός του και του Προσαρτήματος στη Δανειακή Σύμβαση του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκπροσωπούμενης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και της Ελληνικής Δημοκρατίας και των παραρτημάτων του».

Ξεκινώντας να πω ότι είμαστε υπερήφανοι στην Ελληνική Λύση γιατί δικαιωθήκαμε ακόμα μια φορά. Ορίστε έχω εδώ το δημοσίευμα της εφημερίδας ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ, που λέει ότι ιδρύεται τουρκικό κολλέγιο και πανεπιστήμιο στην Αθήνα. Να το χαίρεστε κύριοι εσείς που ιδρύσατε τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Κύριοι της ΝΔ, ξέρετε τι πέτυχε η κυβέρνηση; Πέτυχε να γκρεμίσει τους θεσμούς! Ορίστε, έχω εδώ τα αποτελέσματα έρευνας: Το 70% δεν εμπιστεύεται την δικαιοσύνη και τους δικαστές. Ποιος το κατάφερε αυτό; Εσείς στη ΝΔ. Το 87% δεν εμπιστεύεται τα πολιτικά κόμματα. Ποιος το κατάφερε αυτό; Εσείς στη ΝΔ. Το 78% δεν εμπιστεύεται την Βουλή. Ποιος το κατάφερε αυτό; Εσείς στη ΝΔ. Το 54% δεν εμπιστεύεται την αστυνομία. Ποιος το κατάφερε αυτό; Εσείς στη ΝΔ.

Πάμε και στην τακτική της ΝΔ, να κυβερνάτε με διλήμματα και με διχασμός. Είναι οι συμβουλές που σας δίνει ο κος Γκρήνμπεργκ που σας έχουμε ρωτήσει ποιος τον πληρώνει. Αν τον πληρώνει η ΝΔ, τότε να πληρώσει και τα δάνεια που έχει πάρει. Λέτε ότι αν δεν ψηφίσουν οι Έλληνες ΝΔ θα έχουμε αποσταθεροποίηση. Μα μέχρι χθες μας λέγατε ότι κάποιος ολιγάρχης είναι που επιδιώκει την αποσταθεροποίηση. Τώρα πάλι εκβιάζετε τους Έλληνες. Μια ζωή εκβιάζετε και διχάζετε. Διχάζετε με τα εμβόλια, με τα lockdown, με το ν/σ για τον γάμο των ομοφυλοφίλων, τώρα με τις ευρωεκλογές. Μια κυβέρνηση που διχάζει και λειτουργεί ως Μακιαβέλλι δεν μπορεί να κυβερνήσει. Οι κυβερνήσεις ενώνουν και δεν διχάζουν τους λαούς.

Πάμε και στα … ποδοσφαιρικά. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι αδελφά σωματεία! Το ΠΑΣΟΚ είναι υποκατάστημα της ΝΔ. Τους πήρε ο μητσοτακισμός τον Χρυσοχοΐδη, τον Φλωρίδη, τον Πιερρακάκη, την Χριστοφιλοπούλου, τον Καρανικόλα και τον Πύρρο Δήμα, και έδωσε δανεικούς τον Ζαγοράκη και τον Καλιακμάνη. Αυτοί είστε. Αυτό όμως αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει ιδεολογική διαφορά μεταξύ σας. Και πείτε μας πού διαφέρετε; Αυτό θα είναι το πολιτικό δίλημμα τις ευρωεκλογές: σε τι διαφέρουν ΔΝ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ.

Και τώρα θέλετε να κάνετε αλλαγή ατζέντας. Αρχίσατε να προβάλετε το bullying στα σχολεία. Αλλά, όχι, δεν θα  σας κάνουμε τη χάρη. Bullying εσείς, Τέμπη εμείς!!

Η εισαγγελέας πρωτοδικών Λάρισας παρέκαμψε το νόμο περί ευθύνης υπουργών και εξέδωσε απορριπτική απόφαση, για όσους είχαν μηνύσει οι συγγενείς των θυμάτων, για ενέργειες που αφορούσαν το μπάζωμα του σημείου της τραγωδίας. Η μήνυση αφορούσε την παράβαση καθήκοντος και την απόκρυψη στοιχείων. Έτσι έβγαλε λάδι τους πολιτικούς κατά παράβαση του νόμου. Για ποιο λόγο έβαλε στο αρχείο την υπόθεση; Αυτό αποδεικνύει ότι έγινε μπάζωμα για να καταστραφούν τα στοιχεία.

Και ρωτά εδώ, γιατί κανένας δεν ρώτησε τι είχαν τα κοντέϊνερ της ZIP MONITOR; Το ψάξατε; Γιατί 8 άτομα έψαχναν μόνον εκεί, γύρω από το κοντέϊνερ; Γιατί είχε χρυσαφί χρώμα το περιεχόμενο μετά την έκρηξη;

Δυστυχώς επιχειρείτε να συγκαλύψετε το έγκλημα στα Τέμπη. Αλλά ευτυχώς υπάρχουν ακόμα κάποιοι που το ψάχνουν. Εγώ ακόμα μια φορά θα αποκαλύψω στοιχεία για το έγκλημα των Τεμπών. Σύμφωνα με τον πραγματογνώμονα κο Κοκοτσάκη, αναφορικά με τις συνθήκες και τα αίτια της πυρκαγιάς πριν και μετά την σύγκρουση των τραίνων:

-α) οι χημικοί και οι τεχνικοί που πήγαν στο σημείο από την Λάρισα δεν συνέλεξαν ούτε απαίτησαν να συλλεγούν επαρκής αριθμών δειγμάτων. Όπως είπε συλλέγησαν 12 δείγματα. Δεν είναι επαρκής ο αριθμός αυτός για μία αξιόπιστη έρευνα, ειδικά όταν έχουν παρέλθει 13 μήνες από το δυστύχημα.

-β) η δειγματοληψία δεν έγινε με εργαλεία αφαίρεσης στήλης χώματος, ώστε να λαμβάνεται δείγμα από την διαστρωμάτωση κάθε φορτίου χωμάτων.

-γ) κατά την δειγματοληψία διαπιστώθηκε παρουσία μηχανοκίνητων οχημάτων, άσχετων ανθρώπων και ΜΜΕ, γεγονός απαράδεκτο, το οποίο από μόνο του ακυρώνει την διαδικασία.

-δ) στο δείγμα που πήραν από το βαγόνι νο.4 της εμπορικής αμαξοστοιχίας, βρέθηκε καθαρό ξυλόλιο.

Όμως αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της πρότασης μομφής που συζητήθηκε στην βουλή, ειπώθηκε κάτι πολύ σοβαρό, που όμως πέρασε στα «ψιλά». Ο κος Μητσοτάκης ομολόγησε την ενοχή του! Είπε ότι «εκείνο το βράδυ του εγκλήματος δεν έκλεισε μάτι, ενημερωνόταν συνεχώς και έδινε εντολές». Αφού λοιπόν αυτός έδινε εντολές, αυτός ευθύνεται και για το έγκλημα. Το παραδέχθηκε! Αυτός είναι ο υπεύθυνος!

Εμείς είμαστε υπερήφανοι γιατί ο πρωθυπουργός έχει αναγάγει την Ελληνική Λύση σε βασικό αντίπαλό του.

Βάζετε τα ΜΜΕ να μιλούν εις βάρος μας. Μίλησα για τις εξορύξεις και την αύξηση των συντάξεων και αμέσως ο κος Τάκης πήρε τον κο Μανιάτη τηλέφωνο. Ναι, εμείς μπορούμε να δώσουμε συντάξεις 4.000 ευρώ, σύμφωνα με το σχέδιο της Νορβηγίας. Έτσι ακριβώς θα γίνει, αφού θα γίνουν και οι εξορύξεις.  Αντίθετα με εσάς στη ΝΔ, που προτιμάτε τα δις για τις ανεμογεννήτριες να τα παίρνουν οι φίλοι σας. Η Κύπρος όμως έκανε εξορύξεις. Δεν αναρωτιέται όμως γιατί δεν κάνουμε εξορύξεις. Είπα ότι σε 9 μήνες, αφού αρχίσουν να δουλεύουν τα τρυπάνια μπορεί να γίνει ρευστοποίηση.

Θα σας δώσω άλλο παράδειγμα. Το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος που το παίρνει το κρατικό ασφαλιστικό ταμείο του Καναδά. Γιατί να μην το κρατήσουμε εμείς και αυτά τα χρήματα να πάνε στον Έλληνα;

Και στέλνετε τους ελαφροδεξιούς σας Άδωνι, Βορίδη, Πλεύρη στην Βόρεια Ελλάδα για να κάνουν «μασάζ» στους ψηφοφόρους της ΝΔ. Τι είναι φυσικοθεραπεύτριες;

Υπουργό Μακεδόνα δεν κάνατε, αλλά στέλνετε τους Αθηναίους για να «εκπολιτίσουν τους ημιάγριους» Μακεδόνες!

Κύριοι, το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Θα σας πνίξει. Ο μητσοτακισμός θα εξαφανιστεί.

Πριν κλείσω να πω ότι, με αφορμή το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο που θέλει να κάνει η ΝΔ, δημιουργούνται γκρίζες ζώνες στο κέντρο του Αιγαίου. Ήδη η Τουρκία απειλεί ότι δεν θα δεχθεί τετελεσμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών που εκδόθηκε χθες το βράδυ. Ουσιαστικά αυτό που είπε η Τουρκία είναι ότι αμφισβητεί τις Κυκλάδες!! Το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών απάντησε μετά από 10 ώρες (!) και με μία χλιαρή δήλωση.

Και παρ’ όλα αυτά, εσείς επιμένετε να αφοπλίζετε τη χώρα. Όμως η αμερικανική επιθεώρηση newsweek, δημοσίευσε άρθρο που λέει ότι «ο Μητσοτάκης ενισχύει την ουκρανική αεράμυνα με την παραχώρηση 32 μαχητικών αεροσκαφών F16, που μέχρι σήμερα ήταν στην αεράμυνα των νησιών του Αιγαίου! Και μετά τα F16 θα σταλούν στην Ουκρανία και Mirage!!

Την ίδια ώρα, η Τουρκία αποσύρεται από την συνθήκη CFE. Πλέον επιβεβαιώνεται ότι η Άγκυρα προετοιμάζεται για ολοκληρωτικό πόλεμο κατά της Ελλάδας και της Κύπρου. Έρχεται πόλεμος και εσείς αφοπλίζετε την Ελλάδα! Κάνετε ό,τι έκανε ο Ιωαννίδης στην Κύπρο.

Και έχουμε τον πρωθυπουργό που έγινε ηθοποιός. Υποδύεται ρόλους. Μας είπε ότι μικρός ήταν πολιτικός κρατούμενος, μας είπε ότι έχει εργαστεί και έχει ένσημα, τώρα μας είπε ότι όταν ήταν μικρός του πετούσαν την τσάντα! Αυτά πληρώνουμε σήμερα. Τα συμπλέγματα που έχει ο πρωθυπουργός.

Και ταυτόχρονα τα βάζει με εμένα και με την δουλειά μου. Εγώ τα λεφτά που έχω, τα έβγαλα από την δουλειά μου. Δεν μου άφησε λεφτά ο πατέρας μου, ούτε πήγα στο κολλέγιο Αθηνών.

Η βασική διαφορά που έχουμε εμείς από εσάς είναι ότι εσάς το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι ο πλουτισμός. Ο πλουτισμός ο προσωπικός σας και των φίλων σας. Ζητάτε να γίνεται έλεγχος των περιουσιακών στοιχείων των Ελλήνων, αλλά εσάς δεν σας ελέγχει κανείς. Και πραγματικά, πώς να δεχθείτε να γίνει πραγματικός έλεγχος της περιουσίας σας, όταν ο ένας αρχηγός καταγγέλλεται ότι κάνει νόμους για το σπίτι που απέκτησε στα Ζαγοροχώρια, ο άλλος δεν ξέρει τι περιουσία έχει και από πού την έχει, ο τρίτος έκανε περιουσία ως ευρωβουλευτής, για να μην μιλήσω για τους υπουργούς! Εγώ, κάλεσα όλους τους πολιτικούς αρχηγούς για έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων, αλλά απάντησε ακόμα δεν πήρα!

Βάζετε τον κάθε Λιάγκα να με αποκαλεί λαϊκιστή επειδή είπα για τις συντάξεις. Εμείς όταν κυβερνήσουμε θα κόψουμε από τους πλούσιους και θα δώσουμε στους φτωχούς.

Η διαφορά μας από τον μητσοτακισμό είναι ότι εσείς θεωρείτε την Ελλάδα λάφυρο. Εσείς θεωρείτε την εξουσία λάφυρο. Εμείς θέλουμε την εξουσία για να την δώσουμε στον λαό.

Υποθηκεύσατε όλοι το μέλλον μας. Θέλουμε πίσω το μέλλον μας. Ραντεβού με το μέλλον στις 9 Ιουνίου.

Θέλουμε την εξουσία για να την επιστρέψουμε στον λαό. Για εμάς ο μητσοτακισμός είναι εχθρός.

 

Ο βουλευτής Θανάσης Παπαθανάσης, σε συνεργασία με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Ανδρέα Νικολακόπουλο και κατόπιν συνεννόησης με τη Δημοτική Αρχή Ακτίου - Βόνιτσας, κατέληξαν σε μια σημαντική κίνηση για τη βελτίωση της ασφάλειας στον Αερολιμένα Ακτίου.

Μετά και από την τελευταία συνάντησή τους, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος δεσμεύτηκε για την ενίσχυση της ασφάλειας του Αερολιμένα Ακτίου ενόψει και της τουριστικής περιόδου. Η κοινή προσπάθεια οδήγησε στην έκδοση διαταγής (υπ’ αρίθμ. 1647/23/2541544) για την αύξηση του προσωπικού ασφαλείας στον Α.Σ.Κ. Αερολιμένα Ακτίου, με την προσθήκη 20 αστυνομικών.

Αυτή η κίνηση έχει ως στόχο την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας εν όψει της τουριστικής περιόδου, καθώς προβλέπεται αύξηση της εναέριας κυκλοφορίας και των τουριστικών ροών.

Ο κ. Παπαθανάσης δήλωσε: "Η ασφάλεια των πολιτών αποτελεί πάντοτε προτεραιότητα μας. Με καλή συνεργασία και συνεννόηση αποδεικνύεται ότι μπορούμε να επιτύχουμε πρακτικά αποτελέσματα που θα εξυπηρετούν το κοινό καλό."

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024 ολοκληρώθηκε, και συνολικά 46 κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων κατέθεσαν στον Άρειο Πάγο αιτήσεις συμμετοχής.

Η ανακήρυξη των κομμάτων από το Α’ Τμήμα του Αρείου Πάγου που θα τους επιτρέψει να συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές θα γίνει σε δεύτερη φάση στις 24 Απριλίου.

Ανάμεσα στα κόμματα που έχουν καταθέσει αίτημα συμμετοχής στις ευρωεκλογές είναι και το κόμμα «Σπαρτιάτες». Ωστόσο ενδεχομένος το επόμενο διάστημα και έως τις 20 Απριλίου, πιθανόν κάποιο άλλο κόμμα, θα καταθέσει υπόμνημα κατά της νομιμότητας της καθόδου των «Σπαρτιατών» στις ευρωεκλογές, ακολουθώντας την διαδικασία που ακολουθήθηκε με τους «Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη στις τελευταίες εθνικές εκλογές.

Στις 19 Απριλίου λήγει η προθεσμία για την κατάθεση των υποψηφίων που θα κατεβάσει κάθε κόμμα στις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Τα κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων που κατέθεσαν αιτήσεις συμμετοχής στις ευρωεκλογές είναι:

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΝΙΚΗ
ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ-ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ-Πρόδρομος Εμφιετζόγλου
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ
ΛΑΪΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ-ΛΑ.Ο.Σ.
ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (Ε.ΠΑ.Μ)
Κίνημα 21
ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ
ΚΟΜΜΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ
ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Oικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
Ομογενειακό Δίκτυο Ελλήνων Ευρώπης (Ο.Δ.Ε.Ε.)
ΟΡΑΜΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΙ
ΚΙΝΗΜΑ ΦΤΩΧΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΤΟΞΟ
ΚΙΝΗΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ
ΚΕΚΑ-ΑΚΚΕΛ ΜΑΖΙ για μια Ελεύθερη Ελλάδα
ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΕΑ ΑΡΧΗ
ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟ - ΛΕΝΙΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Μ-Λ ΚΚΕ)
ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΑΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.-ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ-Μέτωπο της Αντικαπιταλιστικής, Επαναστατικής Κομμουνιστικής Αριστεράς και της Ριζοσπαστικής Οικολογίας-ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΜέΡΑ25-ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ενωτική πρωτοβουλία
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΚΟΣΜΟΣ
ΚΑΘΑΡΣΗ-Νίκος Αντωνιάδης
Πράσινοι - Οικολογία
Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ
ελλάδα.εμείς
ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ
ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ
ΒΟΡΕΙΑ ΛΕΓΚΑ-ΚΡΑΜΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ
ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΙΧΑΚΗΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΑΣ - ΚΙΝΗΜΑ ΑΡΔΗΝ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΠΑΓΙΑΤΗΣ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ για την Εθνική Κυριαρχία και την Κύπρο

protothema.gr

Κατηγορία ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024