«Το χτύπημα των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν είναι στο τραπέζι», ο Ζ.Παλτί, πρώην διευθυντής της Μοσάντ, της κατασκοπικής υπηρεσίας του Ισραήλ, δήλωσε κάτι που ενίσχυσε τους φόβους πολλών για μια επίθεση που μπορεί να οδηγήσει σε κλιμάκωση της σύγκρουσης με την Τεχεράνη.
Ο Ζοχάρ Παλτί μίλησε για τους πιθανούς στόχους του Ισραήλ μετά την επίθεση του Ιράν, που πραγματοποιήθηκε ως αντίποινα στον βομβαρδισμό του ιρανικού προξενείου στη Δαμασκό.
Ερωτηθείς αν όλα είναι στο τραπέζι, συμπεριλαμβανομένων των στόχων για πυρηνικές εγκαταστάσεις. «Χωρίς αμφιβολία. Τα πάντα είναι στο τραπέζι αυτή τη στιγμή». Με τη δημοσιογράφο να επιμένει εάν αυτό περιλαμβάνει και τις πυρηνικές εγκαταστάσεις είπε: «Συμπεριλαμβανομένων των πάντων».
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει επανειλημμένα τονίσει πως η απόκτηση πυρηνικών όπλων από την Τεχεράνη αντιστοιχεί με υπαρξιακό κίνδυνο για το Ισραήλ και επιπλέον έχει διαμηνύσει πως επιδίωξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Μέση Ανατολή είναι η εξάλειψη κάθε απειλής για το Ισραήλ.
Ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας έχει ήδη εκφράσει την ανησυχία για ένα τέτοιο ενδεχόμενο με τους ειδικούς να υπογραμμίζουν πως μια τέτοια επιχείρηση θα οδηγούσε σε κλιμάκωση από την Τεχεράνη, η οποία ούτως ή άλλως έχει δηλώσει πως θα απαντήσει εάν δεχτεί οποιαδήποτε επίθεση.
Παρά τις προτροπές από τη Δύση για αυτοσυγκράτηση, το Ισραήλ έχει τονίσει πως η απάντησή του θα είναι «επώδυνη». Ο ισραηλινός πρωθυπουργός κατά την εισήγησή του στο πολεμικό υπουργικό συμβούλιο, σχολιάζοντας τις «πιέσεις» από τους δυτικούς ηγέτες, έστειλε το δικό του μήνυμα: «Έχουμε κάθε είδους προτάσεις και συμβουλές. Το εκτιμώ, αλλά θέλω να ξεκαθαρίσω ότι θα λάβουμε τις αποφάσεις μόνοι μας. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας».
Κίνηση με καταστροφικές συνέπειες για τον Ελληνισμό ήταν η υπερψήφιση από τους εκπροσώπους της Νέας Δημοκρατίας της αναγνώρισης του Κοσόβου, στο Συμβούλιο της Ευρώπης, το οποίο κάποτε ανήκε στην πρώην Γιουγκοσλαβία και αποσπάστηκε βίαια με τον πόλεμο του 1999 από το σερβικό εθνικό «κορμό» όπως συνέβη το 1974 με την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.
Δύο περιπτώσεις ακριβώς ίδιες.
Γιατί από την ενέργεια αυτή θα ανοίξει ο δρόμος για την αναγνώριση τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους ως «κανονικού» κράτους από την Ευρώπη.
Είναι χαρακτηριστικό ότι καμιά ελληνική κυβέρνηση μέχρι στιγμής δεν είχε καν διανοηθεί να προχωρήσει σε έμμεση αναγνώριση της απόσχισης του Κοσσυφοπεδίου από το σερβικό εθνικό κορμό για τον απλούστατο λόγο ότι θα αποδεχόμασταν το «νόμιμο» της τουρκικής απαίτησης να αναγνωριστεί το ψευδοκράτος της βόρειας Κύπρου ως «Τουρκική Δημοκρατία Βορείου Κύπρου».
Οι δύο περιπτώσεις είναι ακριβώς όμοιες. Εισβολή και κατοχή τμήματος ενός ανεξάρτητου κράτους και εν συνεχεία ανακήρυξη του τμήματος αυτού ως ανεξάρτητου, το οποίο κατέχεται δια της στρατιωτικής ισχύος, και εν τέλει αναγνώριση του.
Δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ της εισβολής της Βόρειας Κύπρου από την Τουρκία με την απόσχιση εθνικού τμήματος της Δημοκρατίας της Σερβίας από ξένες δυνάμεις, εν προκειμένω το ΝΑΤΟ.
Μάλιστα στην περίπτωση της βόρειας Κύπρου υπάρχει και ένα στοιχείο επιπλέον: Η Τουρκία ήταν βάσει της συνθήκης της Ζυρίχης «εγγυήτρια» δύναμη και είχε δυστυχώς την νομική δυνατότητα να εισβάλει οπότε αυτή κρίνει.
Τότε έκρινε ότι απειλούνται οι Τουρκοκύπριοι, το ΝΑΤΟ όμως είχε εισβάλει εντελώς αυθαίρετα (δεν νομιμοποιήθηκε, η επιχείρηση του από τον ΟΗΕ)
Το ίδιο ακριβώς μπορεί να συμβεί και στην δυτική Θράκη.
Μεγάλο μέρος του πληθυσμού στην βόρεια Κύπρο ήταν τουρκικής καταγωγής και μεγάλο μέρος του πληθυσμού του Κοσόβου ήταν αλβανικής καταγωγής.
Αυτό μόνο αρκούσε. Ποια θα είναι η διαφορά με την δυτική Θράκη;
Ασταμάτητη είναι η εκπομπή ραδιοσημάτων σε κρυπτογραφημένες στρατιωτικές συχνότητες με πηγή τη ρωσική ηπειρωτική χώρα.
Εικάζεται σύμφωνα με αναλυτές πως ο δέκτης αυτών των σημάτων αποτελεί το σύνολο των μονάδων της ρωσικής διοίκησης υποβρυχίων βαλλιστικών βλημάτων.
Το περιεχόμενο των ραδιοσημάτων είναι κρυπτογραφημένο και η μορφή τους ποικίλει, εκπέμποντας σε πολλαπλές συχνότητες ταυτόχρονα.
Κάποιες από τις εκπομπές περιλαμβάνουν μάλιστα και χρήση κώδικα Μορς.
Από την ανάλυση παρομοίων σημάτων που έχουν εκπεμφθεί στο παρελθόν, πηγές αναφέρουν ότι έχει πραγματοποιηθεί εκπομπή του σήματος «Τ-600» με αναγνωριστικό υψίστης προτεραιότητας, το οποίο μεταφράζεται από τα ρωσικά υποβρύχια βαλλιστικών βλημάτων ως ο λεγόμενος κωδικός «MONOLITH».
Ο συγκεκριμένος χαρακτηριστικός κωδικός είναι ουσιαστικά το σήμα το οποίο εκπέμπει το ρωσικό Ναυτικό με σκοπό να θέσει τα στρατηγικά του υποβρύχια σε κατάσταση άμεσης ετοιμότητας, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε άμεση εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων με πυρηνικές κεφαλές.
Άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής εάν η εκπομπή του σήματος αποτελεί μέρος άσκησης ή κάτι πολύ μεγαλύτερο…
Δείτε εδώ τις σχετικές αναρτήσεις από το «Χ»
Σε μια αδιανόητη αποκάλυψη προχώρησε ο Νίκος Πλακιάς, που έχασε τις δίδυμες κόρες του και την ανιψιά του, τη μοιραία νύχτα της φονικής σύγκρουσης στα Τέμπη.
Η αποκάλυψη έγινε στο focus και ο γνωστός τρολ λογαριασμός "Πεν Νταλαούρα", ήταν ο πρώτος ανέβασε την είδηση στο Χ.
"Το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας των Τεμπών, ο σταθμάρχης, ήταν με ιερόδουλη μέσα στο σταθμαρχείο. Αυτό δεν το είδε χθες η μονταζιέρα και τα ΜΜΕ προπαγάνδας του Μαξίμου;", γράφει, αναρτώντας και το βίντεο από τη συνέντευξη του Νίκου Πλακιά.
Ο Νίκος Πλακιάς αναφέρει πως αυτό που επιθυμούν οι συγγενείς των θυμάτων είναι να καταδικαστούν όλοι οι υπεύθυνοι για τη σιδηροδρομική τραγωδία ενώ όπως αποκαλύπτει υπάρχουν γεγονότα που ο κόσμος δεν γνωρίζει, όπως ότι "ο σταθμάρχης ήταν με ιερόδουλη μέσα στο σταθμαρχείο το μοιραίο βράδυ".
Μεταξύ άλλων ο βουλευτής με τα ερωτήματα που θέτει προτείνει για το κτιριακό πρόβλημα του σχολείου να αξιοποιηθεί το κτίριο του παλιού Νοσοκομείου στο Αγρίνιο
Ακολουθεί η ερώτηση του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού
«Εισήγηση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για κατάργηση του 3ου Γυμνασίου Αγρινίου»
Κύριε Υπουργέ,
Σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών, τις τελευταίες ημέρες εξετάζεται η κατάργηση ήσυγχώνευση της – ακμαιότατης όσον αφορά τον μαθητικό πληθυσμό, το εκπαιδευτικό προσωπικό και την ευρύτητα της περιοχής που καλύπτει χωροταξικά – σχολικής μονάδαςτου 3ου Γυμνασίου Αγρινίου, ύστερα από αιφνιδιαστική εισήγηση του Δ/ντή της οικείας Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Χρήστου Καζαντζή.
Η εν λόγω εισήγηση, που έχει προκαλέσει τις εύλογες αντιδράσεις της Δημοτικής Αρχής, της τοπικής ΕΛΜΕ, της ΟΛΜΕ, της ΑΔΕΔΥ, των Συλλόγων Γονέων και της τοπικής κοινωνίας, εδράζεται αφενός στην ενεργειακή καταλληλότητα του κτιρίου που στεγάζει το 3ο Γυμνάσιο Αγρινίου και αφετέρου στην πιθανή μείωση του μελλοντικού μαθητικού πληθυσμού. Επί τούτου, επισημαίνεται ότι το στο 3ο Γυμνάσιο Αγρινίου στεγάζεται και το Εσπερινό Γυμνάσιο Αγρινίου, ενώ το κτίριο χρησιμοποιείται αδιάλειπτα και ως εκλογικό κέντρο. Ζητήματα ασφαλείας και καταλληλότητας του χώρου δεν έχουν εντοπιστεί από τις Αρμόδιες Αρχές, ούτε στην κατ’ εξακολούθηση χρήση του κτιρίου ως σχολικού χώρου, ούτε ως Εκλογικού Κέντρου. Πολύ περισσότερο, τυχόν ζητήματα ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου μπορούν να επιλυθούν άμεσα, κατά τους θερινούς μήνες μη λειτουργία του σχολείου, και με κόστος μικρό σε σύγκριση με τις εκπαιδευτικές και κοινωνικές ανάγκες που καλύπτει ο χώρος. Όσον αφορά δε τον μειούμενο μαθητικό πληθυσμό, πρόκειται για συγκυριακό και πρόσκαιρο φαινόμενο, ενώ η περιοχή που καλύπτει το συγκεκριμένο σχολείο αποτελεί κεντρικό σημείο του αστικού χώρου (Περιοχή Αγ. Τριάδας) και το ζήτημα μπορεί να αντιμετωπιστεί με χωροταξική ανακατανομή του μαθητικού πληθυσμού.
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός :
1. Είναι ενήμερο το Υπουργείο για την εν λόγω εισήγηση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για κατάργηση / συγχώνευση του 3ου Γυμνασίου Αγρινίου; Εάν ναι, συμφωνείτε με το περιεχόμενο αυτής;
2. Εάν το ζήτημα είναι αμιγώς κτιριακό, γιατί προκρίνεται αμέσως η κατάργηση σχολικής μονάδας χωρίς να διερευνηθεί διεξοδικά η δυνατότητα μετεγκατάστασης, όταν στην πόλη του Αγρινίου έχουν περιέλθει σε αχρησία το κτίριο του Παλαιού Νοσοκομείου (το οποίο είναι τόσο κατάλληλο, ώστε παλαιότερα είχε προταθεί για τη λειτουργία Φοιτητικής Εστίας) καθώς και κτίρια από σχολές του Πανεπιστημίου, που πλέον δεν λειτουργούν;
3. Αξιολογείτε το κόστος της ενεργειακής αναβάθμισης ενός κεντρικού σχολικού κτιρίου ως μεγαλύτερο από το «κόστος» απώλειας μιας δημόσιας σχολικής μονάδας ενός μεγάλου αστικού κέντρου της ελληνικής περιφέρειας;
sinidisi.gr