«Η οργή μας θα μεταμορφώνεται σε δύναμη. Εμείς δεν είμαστε σαν κι αυτούς. Δεν κινούμαστε από σκοπιμότητες. Λαχταρούμε να βγούμε από τον βούρκο και να αναπνεύσουμε ελεύθερα» τόνισε η Μαρία Καρυστιανού σε εκδήλωση που έγινε στον Βόλο για το έγκλημα στα Τέμπη.
Σε δηλώσεις της η πρόεδρος του Συλλόγου Θυμάτων των Τεμπών και μητέρα της 20χρονης Μάρθης, που σκοτώθηκε στα Τέμπη τόνισε ότι για τις οικογένειες των θυμάτων είναι κάθε μέρα ένας χειρότερος Γολγοθάς. «Ελπίζουμε πολύ πολύ γρήγορα να έρθει η τιμωρία και να μπορούμε να αναπνέουμε πιο εύκολα. Ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ τον κόσμο, σας ευχαριστούμε που είστε δίπλα μας».
Σε ερώτηση για την πειθαρχική έρευνα που διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη σε βάρος της εισαγγελέως Λάρισας, η οποία απέρριψε μήνυση συγγενών κατά του Χρ. Τριαντόπουλου για το μπάζωμα, η κ. Καρυστιανού τόνισε:
«Ήταν τόσο αδιανόητη η κίνηση της εισαγγελέως Λαρίσης που δεν θα μπορούσε η κ. Αδειλίνη να πράξει διαφορετικά. Η ντροπή για τη Δικαιοσύνη ήταν αρχειοθέτηση της μήνυσής που καταθέσαμε. Η κατηγορία για πλημμέλημα σε βάρος του Αγοραστού είναι εξοργιστική. Δεν μας ενδιαφέρει να γίνει γρήγορα η δίκη, αλλά να γίνει σωστή ανακριτική διαδικασία για να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία. Και αυτά που έκρυψαν και όπου κι αν τα πέταξαν, εμείς θα τα βρούμε, θα τα συγκεντρώσουμε και θα γίνει σωστή δίκη».
«Είμαστε εδώ για να μιλήσουμε ως εκπρόσωποι του Συλλόγου Θυμάτων των Τεμπών για τα παιδιά μας, τα νεκρά παιδιά μας. Και είναι πολύ δύσκολα για εμάς μετά και τα τελευταία γεγονότα με την ανεύρεση οστών σε χώρο άσχετο από αυτό του δυστυχήματος”, ανέφερε κατά την άφιξή της στο κτίριο του ΤΕΕ Μαγνησίας στον Βόλο, η Μαρία Καρυστιανού, η οποία «πνίγηκε» στην αγκαλιά του κόσμου, που συγκεντρώθηκε για να της εκφράσει την αλληλεγγύη του.
«Στις 28 Φεβρουαρίου 2023, άλλαξε η ζωή όλων μας. Με διαφορετικό τρόπο για τον καθένα. Η κοινωνία δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδια, αλλά ούτε και η εξουσία, όσον αφορά την δημόσια εικόνα της. Ένα φρικτό έγκλημα, γίνεται η αιτία για να φανερωθεί όλη η διεφθαρμένη πραγματικότητα, απόρροια χρόνιας κρατικής ασυδοσίας και ατιμωρησίας. Παθογένεια το χαρακτηρίζουν οι ειδικοί. Χρόνια παθογένεια το ονοματίζουν οι πραγματικοί ένοχοι και υπεύθυνοι.
Στην συνέχεια νίπτουν τας χείρας τους και συνεχίζουν την κανονικότητά τους, διατηρώντας αυτή την εγκληματική παθογένεια, επιδεικνύοντας πως το θέμα δεν τους αφορά. Λες και δεν είναι στις υποχρεώσεις τους, η θεραπεία και η λύση των προβλημάτων, που ταλανίζουν την κοινωνία. Δεν τους αγγίζουν καν αυτές οι απόψεις. Και ψέματα. Αδιανόητα, ξεδιάντροπα ψέματα, γεμάτα ειρωνεία και αλαζονεία. Η αλαζονεία της σιγουριάς πως είμαι ανώτερος όλων των άλλων και κανείς δεν μπορεί να με κουνήσει από την θέση που εκ γενετής με προόρισαν. Προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο από αυτό που βιώνουμε.
Μα είναι δυνατόν; Μάθαμε να μην πιστεύουμε στα μάτια και τα αυτιά μας; Συνηθίσαμε στην κακοποίηση; Πιστέψαμε ότι δεν μας αξίζει τίποτα καλό και ότι έτσι θα είναι πάντα η ζωή μας; Αβέβαιοι; Αυτό θεωρούν κανονικό; Μας απαντούν με γελοίο κυνισμό και αυθάδεια, παρακάμπτοντας το συμβάν» υπογράμμισε η Μαρία Καρυστιανού.
«Ως γονείς, μαζί με την κοινωνία, επιζητούμε την οριστική ίαση των παθογενειών, την θεραπευτική επάνοδο του κράτους δικαίου μέσα από την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, των διεφθαρμένων, των μόνιμα καλοβολεμένων εις βάρος όλων μας.
Ως μάνα που έζησε το απόλυτο κακό, βαρέθηκα, κουράστηκα και εξοργίστηκα γιατί άπειρες φορές, όλο αυτό τον καιρό βρέθηκα μπροστά στο εμπόδιο του «τίποτα δεν αλλάζει» και «δυστυχώς, ζούμε στην Ελλάδα». Αν κανείς δεν νοιάζεται για εμάς, θα φροντίσουμε εμείς. Δεν είναι κομματικό ζητούμενο η αξιοπρέπεια, είναι ανθρώπινο δικαίωμα, που απαιτούμε να επανέλθει άμεσα. Θα φωνάζουμε γι αυτό. Η οργή μας θα μεταμορφώνεται σε δύναμη. Εμείς δεν είμαστε σαν κι αυτούς. Δεν κινούμαστε από σκοπιμότητες. Λαχταρούμε να βγούμε από τον βούρκο και να αναπνεύσουμε ελεύθερα. Ας λείπουν τα παιδιά μας, τα αγαπάμε πιότερο ακόμη κι όταν τα είχαμε στην αγκαλιά μας. Τότε, που κοιμούνταν ακόμη στα κρεβάτια τους, ασφαλή, γεμάτα όνειρα και ελπίδα. Αγαπημένα μας παιδιά, μακάρι να γνωρίζαμε από πριν πόσο μεγαλώνει η καρδιά μας για να σας φτάσει».
Η Ρωσία θεωρεί πως οι ΗΠΑ κινδυνεύουν να έχουν στην Ουκρανία την ίδια κατάληξη με τον πόλεμο στο Βιετνάμ ή στο Αφγανιστάν.
Σύμφωνα με τη Ρωσία η έγκριση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ επιπλέον βοήθειας ύψους 60,84 δισ. δολαρίων για την Ουκρανία δείχνει πως η Ουάσινγκτον προχωράει πιο βαθιά σε έναν υβριδικό πόλεμο με τη Μόσχα που θα καταλήξει σε ταπείνωση αντίστοιχη των πολέμων του Βιετνάμ ή του Αφγανιστάν.
Η ρωσική στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία που διέταξε το 2022 ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει προκαλέσει τη χειρότερη κρίση στις σχέσεις της Ρωσίας με τη Δύση από την εποχή της κρίσης των πυραύλων της Κούβας το 1962, σύμφωνα με Ρώσους και Αμερικανούς διπλωμάτες.
Η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε χθες με ευρεία διακομματική υποστήριξη ένα πακέτο ύψους 95 δισ. δολαρίων που παρέχει βοήθεια για την ασφάλεια της Ουκρανίας, του Ισραήλ και της Ταϊβάν.
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε πως είναι σαφές ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν η Ουκρανία “να πολεμήσει μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό”, με επιθέσεις εναντίον των ρωσικού εδάφους και Ρώσων αμάχων μεταξύ άλλων.
“Η όλο και βαθύτερη εμβύθιση της Ουάσινγκτον στον υβριδικό πόλεμο εναντίον της Ρωσίας θα μετατραπεί σε ένα ηχηρό και ταπεινωτικό φιάσκο για τις Ηνωμένες Πολιτείες όπως στο Βιετνάμ και στο Αφγανιστάν”, είπε η Ζαχάροβα.
Η Ρωσία, είπε, θα δώσει “μια απόλυτη και αποφασιστική απάντηση” στην κίνηση των ΗΠΑ να εμπλακούν περισσότερο στον πόλεμο στην Ουκρανία.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αποκλείσει κατ΄επανάληψη το ενδεχόμενο να στείλουν δικά τους στρατεύματα ή του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, η οποία μάχεται σε έναν εξαντλητικό πόλεμο με πυροβολικό και drone με τη Ρωσία κατά μήκος ενός ισχυρά οχυρωμένου μετώπου 1.000 χιλιομέτρων.
Οι ΗΠΑ έχασαν τουλάχιστον 58.000 μέλη των ενόπλων δυνάμεών τους στον πόλεμο του Βιετνάμ (1955-75), που τελείωσε με τη νίκη του κομμουνιστικού Βόρειου Βιετνάμ και την κατάληψη του Νότου, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες άμαχοι σκοτώθηκαν.
Στον πόλεμο στο Αφγανιστάν (2001-2021), οι ΗΠΑ ανέφεραν τον θάνατο 2.459 ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον άλλων 20.000 στη σύγκρουση, η οποία τελείωσε με την αποχώρηση των υπό την ηγεσία των ΗΠΑ δυνάμεων του συνασπισμού και την επιστροφή στην εξουσία του κινήματος των ισλαμιστών ταλιμπάν.
Η Σοβιετική Ένωση έχασε 14.453 μέλη των ενόπλων δυνάμεών της στον πόλεμο στο Αφγανιστάν (1979-1989). Οι απώλειες αμάχων και στους δύο πολέμους στο Αφγανιστάν ήταν τεράστιες.
Άμεση φαίνεται πως θα είναι η βοήθεια που θα αποστείλουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία, καθώς όπως αναφέρεται ακόμη και στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας μπορεί να έχουν φτάσει στην Ουκρανία νέοι πύραυλοι με βεληνεκές 300 χλμ.
Αυτό έκανε γνωστό ο γερουσιαστής Mark Warner της επιτροπής πληροφοριών του Κογκρέσου στην εκπομπή του CBS “Απέναντι στο Έθνος”.
Όπως είπε ο ίδιος, μετά την έγκριση του πακέτου στρατιωτικής βοήθειας των 61 δισ.$ από την Γερουσία, οι ΗΠΑ μπορεί να ενέχουν στείλει στην Ουκρανία νέους πυραύλοους ATAMCS με μεγαλύτερο βεληνεκές.
Ο γερουσιαστής δεν έδωσε παραπάνω λεπτομέρ5ειες αλλά οι εκδόσεις του ATACMS (που διαθέτει και ο ΕΣ) και που έχουν σταλεί έως τώρα έχουν μέγιστο βεληνεκές τα 165 χλμ. Οι νεότερες όμως εκδόσεις έχουν αυξημένο βεληνεκές στα 300 χλμ.
Πρόκειται για τις εκδόσεις M48 ή M57 όπου και οι δύο διατηρούν ικανότητα προσβολής στα 300 χλμ. Αυτό πρόκειται να να έχει άμεσο αντίκτυπο στο πεδίο των μαχών της ανατολικής Ουκρανίας, καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις πρόκειται να χρησιμοποιούσουν τα βλήματα αυτά προκειμένου να πλήξουν στόχους ακόμη και στην Κριμαία ή και εντός του ρωσικού εδάφους.
Είναι μια νέα πραγματικότητα τόσο για τον ουκρανικό όσο και για τον ρωσικό Στρατό και αυτό που μένει να μάθουμε είναι κατά πόσο οι ρωσικές δυνάμεις θα καταφέρουν να τους εντοπίσουν και να τους πλήξουν στα σημεία αποθήκευσης πριν αυτοί μπορέσουν και χρησιμοποιηθούν.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι καλωσόρισε την έγκριση βοήθειας προς την Ουκρανία ύψους 60 δισ. δολαρίων από τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, αλλά κάλεσε την Ουάσινγκτον να κάνει το νομοσχέδιο νόμο και να προχωρήσει στην πραγματική μεταφορά όπλων, λέγοντας πως όπλα μεγάλου βεληνεκούς και συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας είναι οι μεγαλύτερες προτεραιότητες.
Σε συνέντευξη στο NBC, ο Ζελένσκι είπε πως η έγκριση του νομοσχεδίου θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στη Ρωσία πως η Ουάσινγκτον στέκεται στο πλευρό του Κιέβου και πως δεν θα είναι “ένα δεύτερο Αφγανιστάν”.
“Νομίζω πως η υποστήριξη αυτή θα ενισχύσει πραγματικά τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας και θα έχουμε μια ευκαιρία για νίκη” είπε ο Ζελένσκι μέσω διερμηνέα. Όμως κάλεσε επανειλημμένα τους Αμερικανούς νομοθέτες να αναλάβουν γρήγορα δράση για την έγκριση του νομοσχεδίου στη Γερουσία.
“Είναι πραγματικά ανάγκη να το φθάσουμε μέχρι το τελευταίο σημείο. Είναι ανάγκη να εγκριθεί από τη Γερουσία… έτσι ώστε να έχουμε κάποια χειροπιαστή βοήθεια για τους στρατιώτες στην πρώτη γραμμή το ταχύτερο δυνατό, όχι σε άλλους έξι μήνες”, είπε ο Ζελένσκι.
Εμείς εδώ στην Ελλάδα στον κόσμο μας, γιατί; τι συμβαίνει;
Από την βιομηχανία των απ’ ευθείας αναθέσεων στους ημέτερους που οι Ευρωπαϊκοί μηχανισμοί αναζητούν την νομιμότητα τους.
Περάσαμε
Στα ‘’ καλάθια ‘’ των νοικοκυριών για την αντιμετώπιση της ακρίβειας που μετατράπηκε σε αισχροκέρδεια και σε μόνιμο μηχανισμό αναδιανομής του πλούτου.
Τώρα ζούμε
Στον αστερισμό της πατριδοκαπηλίας, Πατρίδα – θρησκεία – οικογένεια.
Και όλα αυτά 40 μέρες πριν τις ευρωπαϊκές εκλογές, ενώ ο κόσμος φλέγεται από την Μέση Ανατολή ως την Ουκρανία, η δε έγκριση της ένταξης του Κοσσυφοπεδίου στο συμβούλιο της Ευρώπης με ευθύνη της Ελληνικής Κυβέρνησης ανοίξει τον ασκό του Αιόλου και πάλι στα Βαλκάνια.
Καμία συζήτηση για το ΜΈΛΛΟΝ και την ΠΟΡΕΙΑ της Ευρώπης στην νέα γεωπολιτική πραγματικότητα που διαμορφώνεται με ταχύτητα.
Καμία ανάληψη ειρηνικής πρωτοβουλίας για το σταμάτημα του πολέμου, λες και η λέξη Ειρήνη είναι απαγορευμένη.
Καμία συζήτηση για την απεξάρτηση της Ευρώπης στην ενέργεια που την κρατά εγκλωβισμένη παραγωγικά και γεωστρατηγικά.
Καμία συζήτηση για την αντιμετώπιση του χάσματος των οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων.
Καμία συζήτηση για τους μισθούς και τις αμοιβές στην Ελλάδα που είναι καθηλωμένοι και είμαστε τελευταίοι από όλες της ευρωπαϊκές χώρες.
Καμία συζήτηση για το χρέος της Ελλάδας που εκτινάχθηκε στο 168 % σε ποσοστό του ΑΕΠ από το 126 % που είμαστε πριν την κρίση του 2009.
Καμία συζήτηση για το δημογραφικό που έρχεται ως ορολογική βόμβα στα θεμέλια του Ελληνισμού αλλά και της Ευρώπης.
Καμία συζήτηση για την τεχνητή νοημοσύνη που μπήκε στην ζωή μας που θα επηρεάσει κρίσιμες πτυχές της καθημερινότητάς μας και της δημοκρατίας μας.
Εμείς εδώ στην Ελλάδα στον κόσμο μας, γιατί; τι συμβαίνει;
Αδυναμία των ηγετών μας ή ο απόλυτος συμβιβασμός πριν την παράδοση.
Ας αφυπνιστούμε και δράσουμε φίλοι και φίλες!
Ας κινητοποιηθούμε, ας αντιδράσουμε!
Δεν μας ταιριάζει ο ΜΑΡΑΣΜΟΣ δεν μας ταιριάζουν οι ΗΤΤΕΣ.