Δευτέρα, 29η Απριλίου 2024  6:52: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 05 Απριλίου 2024

Η Τουρκία δημιουργεί ένα τεράστιο πρόβλημα ασφάλειας στην Ελλάδα και μάλιστα σε μια στιγμή που υποτίθεται ότι, βάσει των όσων διαβεβαιώνει η κυβέρνηση, «υπάρχει προσέγγιση Αθήνας-Αγκυρας»: Αποσύρεται από τη Συνθήκη για τις Συμβατικές Δυνάμεις στην Ευρώπη (CFE) η Τουρκία με απόφαση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ξεκινά ράλι εξοπλισμών!

Μια συνθήκη που από το 1990 περιόριζε τις τουρκικές συμβατικές δυνάμεις να αναπτύσσονται, οπουδήποτε αλλού πλην της νοτιοανατολικής Τουρκίας (κατά του ΡΚΚ)!

Η απόφαση δημοσιεύτηκε στο σημερινό φύλλο της τουρκικής Εφημερίδας της Κυβερνήσεως και έχει ισχύ από την Δευτέρα 8 Απριλίου.

Υπογράφηκε  μόλις ένα χρόνο μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου σηματοδότησε το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, αλλά προσέφερε στην Ελλάδα ένα σημαντικό σύστημα ασφαλείας αφού απομάκρυνε το 40% των τουρκικών δυνάμεων από τα ελληνικά σύνορα.

Επίσης την βοήθησε την Ελλάδα να αναβαθμίσει τον στρατιωτικό της εξοπλισμό όπως π.χ. τα άρματα μάχης, τα ΤΟΜΑ, τα SHORADs κλπ τα οποία, αφού προμηθεύτηκε δωρεάν Μ60Α1/Α3, ΤΟΜΑ ΒΜΡ-1, κλπ.

Το πρόβλημα που πλέον αντιμετωπίζει η Ελλάδα (η οποία παραμένει στην συνθήκη που την αναγκάζει να έχει συγκεκριμένες οροφές στα οπλικά της συστήματα) είναι τεράστιο: Η Τουρκία θα μπορεί να σωρρεύσει στα δυτικά της σύνορα, όσες στρατιωτικές δυνάμεις θέλει και να αυξήσει τις οροφές των ενόπλων δυνάμεων της ανεξέλεγκτα και χωρίς να δέχεται έλεγχο, όπως προέβλεπε η CFE, από Έλληνες παρατηρητές!

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Οντζού Κετσελί ανέφερε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο Τούρκος εκπρόσωπος Οντζού Κετσελί ανέφερε πως «το Συμβούλιο του ΝΑΤΟ προέβη σε δήλωση για το θέμα αυτό στις 7 Νοεμβρίου.

Εμείς είχαμε κάνει επίσης μια άλλη δήλωση και ανακοινώσαμε την απόφασή μας με την αιτιολογία της.

Η ημερομηνία έναρξης ισχύος των αποφάσεων των συμμάχων του ΝΑΤΟ, που είναι συμβαλλόμενα μέρη της Συνθήκης CFE, για αναστολή της εφαρμογής της συνθήκης καθορίζεται από κάθε σύμμαχο στο πλαίσιο της εθνικής του νομοθεσίας».

«Η αναστολή έχει ήδη τεθεί σε ισχύ από τη συντριπτική πλειονότητα των συμμάχων που είναι συμβαλλόμενα μέρη της Συνθήκης CFE. Η εσωτερική νομική διαδικασία για την έναρξη ισχύος της απόφασής μας να αναστείλουμε την εφαρμογή της Συνθήκης CFE από τις 8 Απριλίου 2024 έχει ολοκληρωθεί και το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως με ημερομηνία 5 Απριλίου 2024», πρόσθεσε ο Οντζού Κετσελί.

H Τουρκία εντός Συνθήκης στα σύνορα με την Ελλάδα, την Βουλγαρία και τις χώρες του Καυκάσου έπρεπε να τηρήσει τα εξής όρια:

  • Έως 2.795 άρματα
  • Έως 3.120 τεθωρακισμένα συνολικά εκ των οποία ΤΟΜΑ τα 1.993
  • Έως 3.323 “τεμάχια” πυροβολικού
  • Έως 750 αεροσκάφη
  • Και έως 130 επιθετικά ελικόπτερα

Ιδού ο χάρτης της CFE:

 

Βλέπουμε ότι τα μόνο 3/4 της τουρκικής επικράτειας ήταν εντός της Συνθήκης, αλλά όλη η Ελλάδα!

Γιατί αποχώρησε τώρα η Τουρκία; Τεράστιο ερώτημα.

Πάντως η εξαίρεση της νοτιοανατολικής Τουρκίας από την CFE την είχε βοηθήσει τα μέγιστα στην εισβολή στην Συρία και βέβαια στην απόκτηση στρατιωτικού ελέγχου εντός του διαλυμένου Ιράκ.

Τώρα είναι ελεύθεροι να μεταφέρουν τεράστιες δυνάμεις στα δυτικά, χωρίς κανένα νομικό κώλυμα.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Πλησιάζει η  επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, καθώς τόσο ο αρχηγός των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης όσο και ο ηγέτης της Χεζμπολάχ με δηλώσεις τους ανέφεραν  ότι η επίθεση ως αντίποινα για το θάνατο υψηλόβαθμων Ιρανών στρατιωτικών στη Δαμασκό από ισραηλινή  αεροπορική επιδρομή είναι πλέον “πολύ κοντά”. 

Το Ιράν γιόρτασε σήμερα; την Ημέρα Al-Quds με συγκεντρώσεις σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς ο γενικός διοικητής του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) υποσχέθηκε αντίποινα μετά τα ισραηλινά πλήγματα στο προξενείο του Ιράν στη Συρία.

Οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Δαμασκό σκότωσαν 13 άτομα, συμπεριλαμβανομένων επτά μελών του IRGC – ανάμεσά τους δύο στρατηγοί που ηγούνται της δύναμης Quds του Σώματος στη Συρία και τον Λίβανο.

«Προειδοποιούμε ότι καμία ενέργεια οποιουδήποτε εχθρού σχετικά με την ιερή μας Ισλαμική Δημοκρατία δεν θα μείνει αναπάντητη», είπε ο Χοσεΐν Σαλαμί σε μια κρατικά οργανωμένη συγκέντρωση χιλιάδων στην πρωτεύουσα Τεχεράνη την Παρασκευή με συνθήματα  «θάνατος στην Αμερική» και «θάνατος». στο Ισραήλ».

Είπε ότι το Ισραήλ δεν αντιμετωπίζει παρά «ήττα» στον πόλεμό του στη Γάζα, ανεξάρτητα από το αν συνεχίζει να επιτίθεται ή να υποχωρεί, προσθέτοντας ότι τα μηνύματα που έρχονται από Παλαιστίνιους μαχητές στον θύλακα λένε «θα θάψουμε το Σιωνιστικό καθεστώς στη Γάζα».

«Οι Σιωνιστές και οι Αμερικανοί υποστηρικτές τους πιστεύουν ότι όσο περισσότερο σκοτώνουν μουσουλμάνους και τους πολιορκούν και τους εκτοπίζουν, τόσο καλύτερη θα είναι η ζωή τους, αλλά η πραγματικότητα είναι το ακριβώς αντίθετο».

Η ιρανική κρατική τηλεόραση έδειξε κορυφαίους κυβερνητικούς, δικαστικούς και στρατιωτικούς αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Ebrahim Raisi και του αρχηγού της Quds Force Esmail Qaani, να περπατούν ανάμεσα σε διαδηλωτές στην Τεχεράνη και σε πόλεις σε όλη τη χώρα.

Στην κεντρική Τεχεράνη, έγινε μια μεγάλη νεκρώσιμη ακολουθία για το IRGC  και τα
μέλη που που σκοτώθηκαν στη Συρία, λίγο αφότου τα σώματά τους επιστράφηκαν στο Ιράν και ο Ανώτατος Ηγέτης Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ προσευχήθηκε πάνω τους – όπως έκανε για τον διοικητή της δύναμης Quds Qassem Soleimani, ο οποίος σκοτώθηκε σε επίθεση αμερικανικού drone στο Ιράκ τον Ιανουάριο του 2020.

Στην πόλη Zahedan, πρωτεύουσα της νοτιοανατολικής συνοριακής επαρχίας Sistan-Baluchestan, μαζί με το Yazd στο κεντρικό Ιράν, ένστολες ένοπλες δυνάμεις μετέφεραν τα πτώματα των νεκρών σε «τρομοκρατικές» επιθέσεις την Πέμπτη, καθώς ακολούθησαν χιλιάδες διαδηλωτές.

Ομάδες ένοπλων ανδρών της αυτονομιστικής σουνιτικής ομάδας Jaish al-Adl – την οποία το Ιράν κατηγορεί ότι υποστηρίζεται από ξένες δυνάμεις – επιτέθηκαν σε δύο βάσεις του IRGC στις πόλεις Chabahar και Rask στην επαρχία, σκοτώνοντας τουλάχιστον 11 μέλη των ενόπλων δυνάμεων και αφήνοντας πολλά άμαχοι τραυματίες βαριά.

Όλοι οι ένοπλοι, που πιστεύεται ότι είναι 19 ξένοι υπήκοοι, σκοτώθηκαν και οι άμαχοι όμηροι που είχαν πιάσει διασώθηκαν, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

Οι διαδηλωτές της Ημέρας του Αλ Κουντς εξέφρασαν επίσης την αλληλεγγύη τους στους πολιορκημένους Παλαιστίνιους, περισσότεροι από 33.000 από τους οποίους έχουν σκοτωθεί από τον ισραηλινό στρατό μετά τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ.

Από την πλευρά του ο ηγέτης της λιβανέζικης ένοπλης οργάνωσης Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, δήλωσε την Παρασκευή ότι είναι «αναπόφευκτη» η απάντηση του Ιράν στο πλήγμα που αποδόθηκε στο Ισραήλ εναντίον του ιρανικού προξενείου στη Δαμασκό, μια επιδρομή που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 16 ανθρώπων.

«Να είστε βέβαιοι ότι η ιρανική απάντηση στο πλήγμα στο προξενείο στη Δαμασκό είναι αναπόφευκτη», ανέφερε ο Χασάν Νασράλα σε τηλεοπτική ομιλία του.

«Πού, πώς, πότε και σε ποια κλίμακα θα είναι η απάντηση, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να το πούμε  τώρα», πρόσθεσε, πιστεύοντας ότι η οριστική απόφαση εναπόκειται στην Τεχεράνη.

Επτά Ιρανοί στρατιώτες, μεταξύ των οποίων δύο υψηλόβαθμοι αξιωματικοί, σκοτώθηκαν στην αεροπορική επιδρομή στο ιρανικό προξενείο στη συριακή πρωτεύουσα την Δευτέρα. Το Ιράν κατηγόρησε αμέσως το Ισραήλ, το οποίο δεν επιβεβαίωσε ότι ευθύνεται για το πλήγμα.

«Δεν έχουμε χρησιμοποιήσει ακόμη τα κύρια όπλα μας»

Σύμφωνα με τον αρχηγό της λιβανέζικης ένοπλης οργάνωσης – που είναι σύμμαχος του Ιράν – το πλήγμα στο προξενείο αποτελεί σημείο καμπής μετά την έναρξη του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, που βρίσκεται ήδη στον έκτο του μήνα.

Έκτοτε, η Χεζμπολάχ εξαπολύει καθημερινές επιθέσεις κατά του Ισραήλ από το νότιο Λίβανο, για να υποστηρίξει την σύμμαχο της, Χαμάς, ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις προχωρούν σε στρατιωτικά αντίποινα, εγείροντας φόβους για επέκταση του πολέμου.

Η Χεζμπολάχ «δεν φοβάται τον πόλεμο και είναι πλήρως προετοιμασμένη για οποιονδήποτε πόλεμο» κατά του Ισραήλ, προειδοποίησε ο Νασράλα στην ομιλία του, με αφορμή την Ημέρα Αλ Κουντς (Ιερουσαλήμ), που γίνεται κάθε τελευταία Παρασκευή του Ραμαζανιού σε αλληλεγγύη προς τους Παλαιστινίους και κατά του Ισραήλ.

Παράλληλα, προειδοποίησε ότι η οργάνωσή του δεν έχει χρησιμοποιήσει ακόμη τα «κύρια όπλα» του στις καθημερινές ανταλλαγές πυρός με το Ισραήλ, τους τελευταίους μήνες.

«Δεν έχουμε χρησιμοποιήσει ακόμη τα κύρια όπλα μας, ούτε χρησιμοποιήσαμε τις κύριες δυνάμεις μας» στη μάχη, διαμήνυσε ο Νασράλα.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Μήνυμα συσπείρωσης και ενότητας έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο 15ο συνέδριο της ΝΔ, που συμπίπτει με τα 50 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος - Χαρακτηριστική αναφορά στην πρόσφατη γυναικοκτονία.

«Να ξανακάνουμε μπλε όλη την Ελλάδα στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου», κάλεσε τους πολίτες ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο 15ο συνέδριο του κόμματος, που ξεκίνησε απόψε στο Ζάππειο και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 7 Απριλίου.

Με «δύναμη και πίστη για την πορεία της ΝΔ στα επόμενα 50 χρόνια, πάντα στη υπηρεσία της πατρίδας, με την πυξίδα μας να δείχνει σταθερά προς την ελευθερία, τη δημοκρατία, την κοινωνική ευημερία και με τη φλόγα του γαλάζιου πυρσού να καίει στις καρδιές μας και να φωτίζει το αύριο», όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, το 15ο συνέδριο είναι «διπλά εορταστικό, καθώς συμπίπτει με τα 50 χρόνια της Δημοκρατίας μας και το Ιωβηλαίο του κόμματος που αποκατέστησε τη δημοκρατία στη χώρα».

Ο πρωθυπουργός, κάνοντας συχνές αναφορές στον ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Καραμανλή, και μιλώντας για κάθε έναν ξεχωριστά από τους προέδρους του κόμματος και πρώην πρωθυπουργούς, σημείωσε πως είχαν μεγάλη επιρροή στον ίδιο οι σκέψεις που άκουσε από τον αείμνηστο Παύλο Μπακογιάννη.

«Εδώ, στην Αθήνα επέστρεψε ο κοινοβουλευτισμός, ύστερα από την κηλίδα της δικτατορίας», τόνισε ο πρωθυπουργός και προχώρησε σε μια ιστορική αναδρομή του κόμματος, ξεκινώντας από τον ιστορικό ιδρυτή, για τον οποίο ανέφερε ότι «το όραμά του συνεχίζει να μας εμπνέει και να μας κινητοποιεί», και φθάνοντας στον Κώστα Καραμανλή, που ήταν «ταυτισμένος με την πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, αλλά και με την πρωτοπόρα εκπαιδευτική τομή της αξέχαστης αγαπημένης μας Μαριέττας (σ.σ. Γιαννάκου), για να φτάσουμε έτσι στα χρόνια της κρίσης με τον Αντώνη Σαμαρά, του οποίου είχα την τιμή να είμαι υπουργός», όπως είπε – με τον κ. Σαμαρά, ωστόσο, να τον παρακολουθεί ανέκφραστος…

«Βάλαμε την Ελλάδα σε τροχιά προόδου»
Κάνοντας απολογισμό της πρώτης θητείας της κυβέρνησής του, τόνισε πως «η Ελλάδα του 2024 προσεγγίζει πλέον τις ανεπτυγμένες χώρες της Ευρώπης», ενώ αναφέρθηκε στις μεγάλες προκλήσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει από το 2019, όπως την πανδημία και την τουρκική επιθετικότητα.

«Την πρώτη τετραετία βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τεράστια εμπόδια. Κι όμως, μέσα σε τέσσερα χρόνια η εθνική ρότα άλλαξε, βάζοντας την Ελλάδα για τα καλά σε τροχιά προόδου», σημείωσε, κάνοντας λόγο για για μείωση φόρων, επενδύσεις, και αυξημένες εξαγωγές, ενώ τόνισε πως η «εμπιστοσύνη μεταξύ Πολιτείας και κοινωνίας μάς βοήθησε να νικήσουμε την πρωτοφανή υγειονομική επίθεση».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «αργά αλλά σταθερά γίνονται βήματα για να στηρίξουμε τους Έλληνες» και επανέλαβε πως οι δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας για «μέσο μισθό στα 1.500 ευρώ και κατώτατο μισθό στα 950 θα υλοποιηθούν μέχρι το τέλος της τετραετίας».

«Το κόμμα μας είναι και θα παραμείνει λαϊκό και κοινωνικό»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στην προσπάθεια της κυβέρνησης για τον εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων και τη θωράκιση του Έβρου και του Αιγαίου, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά με όσους εμπορεύονται τη μεγάλη Ελλάδα, τους πατριδοκάπηλους».

Για να υπογραμμίσει πως «το κόμμα μας είναι και θα παραμείνει λαϊκό και κοινωνικό. Η ΝΔ είναι η μόνη πραγματική παράταξη όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων».

«Η ΝΔ ανανεώνεται συνεχώς και γι’ αυτό συσπειρώνονται γύρω της ευρύτερες δυνάμεις, δεν περιχαρακωθήμε σε ιδεολογικές αγκυλώσεις. Βλέπω πολλούς που γίνονται και θα γίνονται Νέα Δημοκρατία. Τίποτα δεν μας χωρίζει», σημείωσε ο πρωθυπουργός, κάνοντας ανοίγματα σε ψηφοφόρους πέραν του δεξιού ακροατηρίου, αφού από την αρχή της ομιλίας του, εξάλλου, απέρριψε την «ταμπέλα» της Δεξιάς.

Προσέθεσε πως «αυτή η παράταξη έμεινε όρθια, γιατί είχε τη γεναιότητα της αυτοκριτικής και να βάζει πάντα την πατρίδα πάνω από το κομματικό όφελος. Γι’ αυτό είμαστε το μεγαλύτερο κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη», υποστήριξε.

in.gr

Νέα ηχητικά ντοκουμέντα έρχονται στη δημοσιότητα μετά το στυγερό έγκλημα έξω από το ΑΤ των Αγίων Αναργύρων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Mega, ακούγεται η αξιωματικός υπηρεσίας να ρωτάει την φαρμακοποιό αν ζει η Κυριακή, με την φαρμακοποιό να αναφέρει πως δεν έχει σφυγμό.

Στη συνέχεια, η νεαρή αξιωματικός υπηρεσίας ξεσπά σε κλάματα, με την καταγραφή να γίνεται από το κινητό της 28χρονης το οποίο ήταν ανοιχτό από την κλήση που είχε κάνει η Κυριακή στην Άμεση Δράση, ζητώντας περιπολικό.

Οι διάλογοι:

Φαρμακοποιός: Η κοπέλα δεν έχει σφυγμό.
Αξιωματικός υπηρεσίας: Δεν έχει σφυγμό;
Φαρμακοποιός: Ναι.
Αξιωματικός Υπηρεσίας: Πέθανε;
Αστυνομικός ΔΙΑΣ: Γάζα αιμοστατική θέλουμε.
Αστυνομικός: Ο άλλος είναι ζωντανός ακόμα.
Αξιωματικός Υπηρεσίας: Αφού δεν έχει, πέθανε;
Αστυνομικός: Γάζα αιμοστατική.
Φαρμακοποιός: Και να υπάρχει είναι τόσο αδύναμος. Έχει χάσει πάρα πολύ αίμα, δεν βλέπεις;

Στο δεύτερο ηχητικό ακούγεται ο φύλακας να δίνει τις πρώτες εξηγήσεις στους συναδέλφους του που φτάνουν από την Άμεση Δράση.

Οι διάλογοι:

Αστυνομικός: Ήταν μέσα σε αυτό το μαγαζί;
Φύλακας: Όχι, όχι. Στο τμήμα είχαν πάει.
Αστυνομικός: Είχαν ανέβει επάνω;
Φύλακας: Είχαν ανέβει πιο νωρίς. Και μετά κατέβηκαν εδώ.
Αστυνομικός: Εδώ μπροστά;
Φύλακας: Εδώ εξω. Και ξαφνικά βλέπω το άλλο το παιδί…
Αστυνομικός: Μιλάει;
Φύλακας: Ε;
Αστυνομικός: Το παιδί που μίλαγε;
Φύλακας: Το άλλο το παιδί, πού είναι το παιδί;
Αστυνομικός: Τον πήρανε επάνω.
Φύλακας: Πριν καταλάβουμε τι είχε γίνει… Κάτι είχε μαχαίρι, τι έχει…
Αστυνομικός: Το παιδί το πήρατε πάνω τον μάρτυρα;

Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

protothema.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σπαρακτικά είναι τα λόγια του πατέρα της 28χρονης Κυριακής που δολοφονήθηκε βάναυσα από τα χέρια του 39χρονου πρώην συντρόφου της τη νύχτα της πρωταπριλιάς έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

Μιλώντας στο Live News και ξεσπώντας για τα τραγικά λάθη και τις παραλείψεις των αστυνομικών Αρχών ως προς την αντιμετώπιση της κόρης του Κυριακής, η οποία προσέφυγε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας (01.04.24) στο Τμήμα των Αγίων Αναργύρων για να προστατευτεί από τον μελλοντικό φονιά της, ο πατέρας της αδικοχαμένης 28χρονης καταγγέλλει ότι μέχρι και σήμερα δεν τον έχει ενημερώσει κανείς επίσημα για τη δολοφονία του ίδιου του παιδιού.

Το ακόμη πιο εξοργιστικό είναι ότι μόλις ο ίδιος μετέβη στο Τμήμα, για να ενημερωθεί για το στυγερό έγκλημα της κόρης του, όχι μόνο δεν τον άφησαν να δει την αξιωματικό υπηρεσίας, αλλά του είπαν μάλιστα να μεταβεί στο αντίστοιχο της δυτικής Αττικής.

«Μέχρι και τώρα δεν με έχει ενημερώσει έστω και τυπικά ένας άνθρωπος της αστυνομίας ότι η κόρη μου έχει δολοφονηθεί. Εκείνο το πρωί που ενημερώθηκα από μία δημοσιογράφο για το τι έχει γίνει, έφτασα στο αστυνομικό τμήμα περίπου στις 10.00. Θα με δείτε στα βίντεο από εκείνη την ημέρα, είμαι με τα ρούχα της δουλειάς. Μιλάω με τον εξωτερικό φρουρό στο φυλάκιο και δεν με άφησαν να ανέβω επάνω στον αξιωματικό υπηρεσίας, ενώ ενημέρωσα ότι είμαι ο μπαμπάς της κοπέλας που σκότωσαν εδώ.

Επικοινώνησα μαζί τους στο τηλέφωνο και μου είπαν ότι την υπόθεση την έχει αναλάβει το τμήμα δυτικής Αττικής και να μεταβώ εκεί. Δεν με άφησαν να δω τον αξιωματικό υπηρεσίας για να επιβεβαιώσω ότι ήταν η κόρη μου! Τι θα μου πουν ότι πήγα στο τμήμα δυτικής Αττικής και ενημερώθηκα; Ποιός με ειδοποίησε; Με πήρε ένας κύριος, μου είπε ότι είναι διευθυντής της αστυνομίας, μου είπε: “είμαι και πατέρας και πονάω και εγώ”, πώς πονάει; Ο πόνος του άλλου αντέχεται, ο πόνος ο δικός μας δεν αντέχεται», τονίζει ο πατέρας της άτυχης Κυριακής.

Και συνεχίζει, αναφερόμενος στην ειρωνεία του εκφωνητή της Άμεσης Δράσης, ο οποίος είπε στην Κυριακή πως «το περιπολικό δεν είναι ταξί», τη στιγμή που εκείνη ζητούσε τη βοήθεια της αστυνομίας, έχοντας πλήρως συνειδητοποιήσει τον σοβαρό κίνδυνο στον οποίο βρισκόταν: «Λέει η κόρη μου: “θέλω ένα περιπολικό γιατί κινδυνεύω από τον πρώην μου”, της απαντάνε: “θέλετε ένα περιπολικό για τον πρώην σας;”. Είναι αυτή ερώτηση; Ναι ένα περιπολικό να βοηθήσει ή να πάει τον πρώην της κάπου; Μπορεί να είχε δουλειές ο πρώην και να χρειάζεται αμάξι. Ντροπή γι’ αυτά που έλεγε. Να αλλάξει η νομοθεσία του δημοσίου και όποιος είναι ακατάλληλος υπάρχουν και οι οικοδομές. Η αξιωματικός την ώρα που ήταν στο συμβάν από το κινητό ακούγεται να λέει «παιδιά τι γίνετε τώρα;».

Δεν ήξερε καν την διαδικασία, ρωτούσε τους άλλους που ήρθαν με τις μηχανές και έδιναν οδηγίες. Εν το μεταξύ λέει για το μαχαίρι, ήταν πεσμένος στο πλάι και το κράταγε ακόμη, φαντάζεστε να σηκωνόταν και μαχαίρωνε και τους ίδιους; Θανάσιμα λάθη, τραγικά. Οι επιστολές γράφτηκαν τώρα ή από τον ίδιο σε προσωπικό μέρος με τον δικηγόρο του ή από κάποιον άλλον. Όποιος δεν την ήξερε την έλεγε Κυριακή, αυτός την έλεγε μωρό μου, Κική μου, αγάπη μου και όχι Κυριακή».

«Χαίρομαι για όλο τον κόσμο που στηρίζει την Κουλίτσα μου. Μακάρι να ήταν εδώ, να χαμογελάσει σε όλους. Και πάλι το κορίτσι μου θα είχε χαμηλώσει το βλέμμα της και θα ήταν ντροπαλή. Θα με έκαναν περήφανο οι μεγάλοι που κυβερνούν την Ελλάδα μας αν η κόρη μου ήταν το τελευταίο θύμα. Αν έκαναν κάτι να μην ξαναβρεθεί κανένας σε αυτή την θέση, κανένας πατέρας, μάνα, αδελφός, αδελφή, θεία, θείος, γιαγιά, παππούς, κανένας. Ζητώ δικαίωση από την ελληνική δικαιοσύνη και ζητώ δικαίωση και μέσα από τις ελληνικές φυλακές. Εκεί μας έχουν φτάσει, να ζητάμε αυτή την δικαίωση. Τι θα πει αυτός όταν μεταβεί στις φυλακές; Είμαι μάγκας και γνήσιο αρσενικό και τράβηξα μαχαίρι; Σε ποιον; Αυτό θα τους το πει; Θα πει ότι τράβηξε μαχαίρι στην κατά 11 χρόνια μικρότερη του, στην γυναίκα που έλεγε πως αγαπούσε; Όταν αγαπάς κάποιον τον αφήνεις να φύγει για να ζήσει ευτυχισμένος», καταλήγει.

newsit.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συγκλονίζουν όλα όσα είπε η μητέρα της 28χρονης Κυριακής που έπεσε νεκρή έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων από τα χέρια του πρώην συντρόφου της, στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο Star.

«Θα το έκανε ούτως ή άλλως», είπε η μητέρα της 28χρονης Κυριακής που με την δολοφονία της έξω από το αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων το βράδυ της πρωταπριλιάς μπήκε στην θλιβερή λίστα των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας. «Είτε στο σπίτι της είτε στο αστυνομικό τμήμα θα την έβρισκε και θα την σκότωνε.

Γι αυτό τον άνθρωπο το κάθαρμα θέλω να πω ότι δεν είχε το θάρρος ούτε να την αντικρίσει στα μάτια να το κάνει. Πισώπλατα το έκανε. Ύπουλα και πισώπλατα Δεν είχε το θάρρος. Εμείς οι γυναίκες είμαστε πιο δυνατές και όχι αυτοί. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να μας εκμεταλλεύονται».

Και πρόσθεσε μέσα στα αναφιλητά της: «Άνδρας δεν είναι αυτός που μαχαιρώνει ένα κορίτσι που ζήτησε βοήθεια. Μίλησε το παιδί μου είπε “χάνομαι, βοήθεια”. Γιατί αυτός μου άδειασε την αγκαλιά μου; Γιατί του είπε όχι και έπρεπε να φύγει. Ήταν τόσο όμορφη και τόσο καλό παιδί. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Αυτό το «αχ» θα με στοιχειώνει».

Η μητέρα της Κυριακής αναφέρθηκε και στην στάση των αστυνομικών: «Αυτή η γυναίκα η αστυνομικός φοβήθηκε μην σπάσει κανένα πρωτόκολλο; Βλέπεις ένα κορίτσι που ζητάει βοήθεια. Βγάλε το σακάκι σου και τον βαθμό σου και γίνε άνθρωπος. Και πες “κορίτσι μου κάτσε να πιείς ένα ποτήρι νερό”.

Σε άλλο σημείο η μητέρα της 28χρονης λέει: «Γιατί οι άνδρες να μπορούν να μας αλλάζουν σαν τα πουκάμισα να πας παρατάνε κι εμείς όταν λέμε όχι να μας βρίσκουν είτε βιασμένες ή σκοτωμένες ή σφαγμένες ή χτυπημένες; Πόσες γυναίκες δικαιώθηκαν; Πόσες συλληφθήκανε οι δολοφόνοι, οι βιαστές οι κακοποιητές. Πόσοι μείνανε μέσα στη φυλακή με ισόβια και τα ισόβια ήταν όντως ισόβια; Προσπαθούμε να ζητήσουμε τα αυτονόητα; Να έχουμε σεβασμό από ποιους; Σε ποια χώρα ζούμε; Σε ποια χώρα ζούμε και ζητάμε την δικαίωσή μας ως γυναίκες;

Ως άνθρωποι; Θέλω να πω εγώ έχω ένα παιδάκι άρρωστο είναι 14 ετών και έχει πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας και δεν θέλω να το στενοχωρώ και κάνω κουράγιο. Με ρωτάει. Βλέπει στο ίντερνετ, βλέπει στην τηλεόραση και το σπίτι γεμάτο φωτογραφίες της αδερφής της και με ρωτάει γιατί την αγαπούσε πολύ».

Πηγή: newsit.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στην Ελλάδα εκδόθηκε η πρωταγωνίστρια του παραδικαστικού κυκλώματος Αντωνία Ηλία, η οποία φυγοδικεί από το 2005 στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Αγγλία. Επί 19 χρόνια πετύχαινε να μπλοκάρει συνεχώς την έκδοσή της στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αντωνία Ηλία αναμενόταν να φτάσει απόψε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», συνοδεία αστυνομικών της Ιντερπόλ. Θα την οδηγήσουν στο Μεταγωγών και αύριο το πρωί στην εισαγγελία Εφετών.

Η Αντωνία Ηλία έχει καταδικαστεί ομόφωνα από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε κάθειρξη 13 ετών για τη συμμετοχή της στο λεγόμενο παραδικαστικό κύκλωμα και συγκεκριμένα καταδικάστηκε για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η πρώην ανακρίτρια το 2005 διέφυγε στο εξωτερικό και στη συνέχεια συνελήφθη και φυλακίστηκε, τον Μάιο του 2011, από τις βρετανικές αρχές.

Αποφυλακίστηκε τον Δεκέμβριο του 2012 με περιοριστικούς όρους και φορώντας βραχιολάκι. Παρ' όλα αυτά, κατάφερε να καθυστερήσει μέχρι και σήμερα την επιστροφή της στην Ελλάδα, ζητώντας πολιτικό άσυλο από τις βρετανικές αρχές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αναδημοσίευση από iefimerida.gr

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αυγενάκης: Η κυβέρνηση ποτέ δεν κρύφτηκε στην υπόθεση των υποκλοπών και γι’ αυτό έκανε τη νομοθεσία πιο αυστηρή – Η απόφαση του ΣτΕ αφορά τον νόμο του 2021 και όχι τον ισχύοντα

Η ΝΔ επί 50 χρόνια βρίσκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας

Η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχουν αναλάβει την πολιτική ευθύνη για την υπόθεση των υποκλοπών και για το λόγο αυτό ελήφθησαν πρωτοβουλίες για αλλαγή της νομοθεσίας ώστε να γίνει πιο αυστηρή, τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, σχολιάζοντας την απόφαση του ΣτΕ για τις υποκλοπές, μετά την προσφυγή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη για τον νόμο του 2021, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ (Βασίλης Χιώτης και Νότης Παπαδόπουλος).

Ο Λευτέρης Αυγενάκης  επισήμανε ότι η κυβέρνηση δεν κρύφτηκε ποτέ, σημείωσε ότι η απόφαση του ΣτΕ αφορά στο νόμο του 2021 που έχει αντικατασταθεί από αυστηρότερο και παρατήρησε τα εξής:

  1. Η ακύρωση αφορά τον νόμο του 2021 που περιείχε καθολική και χωρίς προϋποθέσεις απαγόρευση της χορήγησης στοιχείων στον ενδιαφερόμενο.
  2. Η απόφαση του ΣτΕ δεν καταλαμβάνει τη νεότερη διάταξη την οποία φέραμε το 2022, όπως είχαμε δεσμευθεί μετά τα γεγονότα.

Για τη νεότερη ρύθμιση το Στ Ε αναφέρει μάλιστα ότι συνιστά ένα «σύστημα με εσωτερική συνοχή», άρα ουσιαστικά αποδέχεται τη λογική του.

  1. Με βάση την απόφαση του ΣτΕ, η αίτηση του Ανδρουλάκη θα κριθεί από την ολομέλεια της ΑΔΑΕ.

Ωστόσο ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε αναγνωρίσει το πρόβλημα. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε αναλάβει την πολιτική ευθύνη και φυσικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πολιτικές πρωτοβουλίες οι οποίες παράγουν έργο.

Θυμάστε και το διάγγελμα που έβγαλε τον Αύγουστο του 2022. Άμεση ανάληψη ευθύνης, άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών, να αλλάξει η νομοθεσία. Ποτέ δεν κρυφτήκαμε. Είπαμε ότι το συγκεκριμένο νομικό καθεστώς περί καθολικής απαγόρευσης ενημέρωσης έπρεπε να αλλάξει και μια σειρά από άλλες πρωτοβουλίες που πήραμε, αυστηρότερα φίλτρα, αυστηρότερη νομοθεσία. Για αυτό ακριβώς μάλιστα υπήρχε και αυτή η άμεση κινητοποίηση της Κυβέρνησης. Εμείς δεν είμαστε μια Κυβέρνηση που προσπαθούμε να κάνουμε το άσπρο μαύρο αλλά ούτε διαβάζουμε τις αποφάσεις των δικαστηρίων όπως μας εξυπηρετούν ή συμφέρουν πολιτικά.

Ο ΥπΑΑΤ είπε ότι κατανοεί την προσπάθεια του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να δώσει μεγαλύτερη ένταση και χρώμα στην υπόθεση λόγω των ευρωεκλογών, συνέστησε ωστόσο, λιγότερη βιασύνη και λιγότερες υπερβολές.

Αναφερόμενος στο 15ο Συνέδριο της ΝΔ που ξεκινά σήμερα, σημείωσε ότι πρόκειται για ένα εορταστικό συνέδριο καθώς η ΝΔ συμπληρώνει εφέτος 50 χρόνια από την ίδρυσή της που ταυτίζονται με τα 50 χρόνια  από την αποκατάσταση της δημοκρατίας. Αναφέρθηκε στη συμβολή της ΝΔ στην εδραίωση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας και τόνισε ότι προσωπικά νιώθει υπερήφανος που επί τέσσερα χρόνια διετέλεσε Γραμματέας του κόμματος ενισχύοντας την προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη για νίκη στις εκλογές του 2019. «Τα 50 χρόνια που πέρασαν η ΝΔ ήταν στη σωστή μεριά της όχθης, υπηρετώντας τα  συμφέροντα του λαού εργαζόμενη για μια εξωστρεφή Ελλάδα», τόνισε ο υπουργός.

Ερωτηθείς για τυχόν μουρμούρες στο εσωτερικό της ΝΔ, ο ΥπΑΑΤ σημείωσε ότι από την επαφή του με τη βάση στις περιοδείες που κάνει σε όλη την Ελλάδα, εκείνο που εισπράττει είναι αγωνία και παρατηρήσεις για επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου ή για διορθώσεις που πρέπει να γίνουν, λέγοντας «αν δεν υπήρχαν, θα σήμαινε ότι δεν έχουμε ενεργή βάση.

Αναφερόμενος στις αποζημιώσεις  για τη Θεσσαλία, είπε ότι από τον ΕΛΓΑ και την Κρατική Αρωγή έχουν συνολικά καταβληθεί περί τα 500 εκατ. ευρώ και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα μέτρα για τις παρακάρλιες περιοχές ύψους 42 εκατ. και στο 5.2 για δωρεάν αντικατάσταση ζωικού κεφαλαίου και στάβλων, ύψους 45 εκατ. ευρώ που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Παράλληλα είπε ότι από τον ΟΠΕΚΕΠΕ μέχρι το Πάσχα, προγραμματίζονται πληρωμές ύψους 700 εκατ. ευρώ.

Με αφορμή τελευταίες πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνηση αποφάσισε την ίδρυση κεντρικού Πρωτοδικείου Αιτωλοακαρνανίας με έδρα το Αγρίνιο και την κατάργηση του Πρωτοδικείου Μεσολογγίου στο πλαίσιο του νέου δικαστικού χάρτη της χώρας, η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Χριστίνα Σταρακά προέβη στην εξής δήλωση:

«Η κυβέρνηση, μετά την ισοπέδωση της Παιδείας και της Υγείας προχωράει ακάθεκτη και στη Δικαιοσύνη. Στο πλαίσιο αναμόρφωσης των δικαστικών δομών της χώρας, το Υπουργείο Δικαιοσύνης ετοιμάζεται να οδηγήσει σε ξαφνικό θάνατο το Πρωτοδικείο Μεσολογγίου, περιφρονώντας τις ανησυχίες και τις αγωνίες του λαού της πόλης και των θεσμικών φορέων του.

Παρόλο που η απόφαση για τη διατήρηση του Πρωτοδικείου Αγρινίου είναι ορθή και καλοδεχούμενη, μιας και βρίσκεται στη μεγαλύτερη πόλη του νομού που αποτελεί και έδρα του Εφετείου, παλεύουμε και ζητάμε το αυτονόητο, να διατηρηθούν τα Πρωτοδικεία και στις 2 πόλεις ως έχουν. Η ιστορική και πολυπληθής Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, η μεγαλύτερη σε έκταση Περιφερειακή Ενότητα της Ελλάδας, όχι μόνο το έχει ανάγκη, αλλά επιβάλλει και αύξηση της χρηματοδότησης, καθώς οι ελλείψεις σε βασικές υποδομές και σε προσωπικό είναι πολλές και σημαντικές. Αντίθετα η κατάργηση κρίσιμων υπηρεσιών θα επηρεάσει αρνητικά ολόκληρο τον πληθυσμό της περιοχής, καθώς όχι μόνο θα επωμιστούν το κόστος μετακινήσεων για να εξυπηρετηθούν σε άλλη πόλη, αλλά θα βιώσουν και αναπόφευκτες καθυστερήσεις από το υπερφορτωμένο πρόγραμμα ενός Πρωτοδικείου που θα ασχολείται με τις υποθέσεις όλου του νομού. Αυτό θα έχει ως συνέπεια η πρόσβαση στη Δικαιοσύνη να γίνει δυσχερέστερη και ακριβότερη για τους πολίτες.

Οι κυβερνητικοί βουλευτές του νομού, που έβγαιναν και μας έλεγαν ότι διατηρούνται τα δικαστήρια της Αιτωλοακαρνανίας, να πάρουν τώρα θέση! Δεν είναι δυνατόν να κρύβονται τέτοιες κρίσιμες για όλους στιγμές! «Αιδώς Αργείοι»!

Η επικείμενη κυβερνητική απόφαση είναι άδικη και καταστρεπτική για τους πολίτες, δημιουργώντας αχρείαστο ανταγωνισμό μεταξύ Αγρινίου και Μεσολογγίου. Πρέπει άμεσα να παρθεί πίσω, σε διαφορετική περίπτωση οι κάτοικοι, οι φορείς και οι τοπικές κοινωνίες θα κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους απέναντι στις επιλογές της κυβέρνησης».

ΠΙΣΩΠΛΑΤΗ ΜΑΧΑΙΡΙΑ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ!

Βαρύτατες ευθύνες της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και των βουλευτών της στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας

Η εν πολλοίς αναμενόμενη απόφαση της κυβέρνησης της Ν.Δ. με τη συναίνεση των τοπικών βουλευτών στην Αιτωλοακαρνανία για την κατάργηση του ιστορικού Πρωτοδικείου του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, δεν προξενεί πλέον καμία έκπληξη. Αποτελεί το “επιδόρπιο” σε μια μακρά συντεταγμένη απαξίωση και “ξήλωμα” όλων των διοικητικών δομών που χρόνια τώρα έχουν ταυτιστεί με την έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, δηλαδή την Ιερή Πόλη Μεσολογγίου.

Μια σειρά στοχευμένων πολιτικών αποφάσεων που κυριολεκτικά αφαιρούν από το Μεσολόγγι τις όποιες δυνατότητες αυτό έχει και επιταχύνουν τον επιθανάτιο ρόγχο του.

Η κατάργηση των Σχολών του ΤΕΙ και η μη αντιστοίχισή τους με σχολές Πανεπιστημιακού επιπέδου υψηλών απαιτήσεων, η δρομολογούμενη κατάργηση του ιστορικού Πρωτοδικείου, η πλήρης απαξίωση του Νοσοκομείου και η επερχόμενη μετατροπή του σε Κέντρο Υγείας αστικού τύπου, αποτελούν δείγματα γραφής πρακτικών που αγγίζουν τα όρια του “εγκλήματος”.

Έχουν ονοματεπώνυμο, σφραγίδα και υπογραφή της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και των τοπικών “εξαπτέρυγών” της καθότι εκμεταλλεύονται και την χαλαρή αντίδραση των τοπικών αρχών.

Για την ιστορία, τι αποκόμισε ο κ. Δήμαρχος στην πρόσφατη συνάντησή του με το Διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη και υποψήφιο ευρωβουλευτή κ. Τσιόρδα για το συγκεκριμένο θέμα; Όλα καλά; Όλα ανθηρά; Και ο παρατρεχάμενος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος που έταζε “λαγούς με πετραχήλια” στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο που ασχολήθηκε με το θέμα, έχει άραγε πάθει αφωνία;

Όσο λοιπόν και αν προσπαθείτε να κρυφτείτε και να μην αναλαμβάνετε τις ευθύνες σας, έστω και την ύστατη στιγμή, σας καλούμε να ακυρώσετε την απαράδεκτη απόφαση – κύκνειο άσμα της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου!

Αν δεν μπορείτε να το πράξετε καλό είναι να μην έχετε το θράσος να λέτε ότι δεν μπορούσατε… Για άλλα πράγματα, όπως του ρουσφετιού και της διαπλοκής, είστε πρωθιερείς. Για την κοινωνία ποσώς σας ενδιαφέρει!

Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου καλεί τη δημοτική αρχή, τους φορείς της πόλης και όλους τους πολίτες να συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση.

Όσο για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, καλούμε τους δημότες – δημότισσες και αυτοί να “εξοφλήσουν” το πρώτο δικό τους γραμμάτιο στις επικείμενες ευρωεκλογές στις 9-6-2024 καταδικάζοντάς τους με παραδειγματικό τρόπο.

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σελίδα 1 από 2