Παρασκευή, 18η Οκτωμβρίου 2024  4:30: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2024

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ANT1 και στoν Νίκο Χατζηνικολάου, μίλησε σήμερα, Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Χάρης Δούκας

Σε ερώτηση για το εάν πιστεύει στην ανατροπή στον δεύτερο γύρο, τόνισε: «Πιστεύω βαθιά ότι το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής ανατρέπεται. Οι κάλπες είναι άδειες και είναι νομίζω πολύ ισχυρό, το μήνυμα της αλλαγής. 28%-21%. Μπορούμε να πετύχουμε τη μεγάλη ανατροπή και δουλεύουμε για αυτό. Θέλω να έρθουν και οι 300.000 ψηφοφόροι, για αυτό και πίεζα πάρα πολύ για το ντιμπέιτ, για να κρατήσουμε υψηλό το ενδιαφέρον, να μπορέσουμε να έχουμε πάρα πολύ κόσμο».

Σχολιάζοντας γιατί δεν έγινε τελικά το ντιμπέιτ, ξεκαθάρισε: «Το ήθελα πάρα πολύ το ντιμπέιτ, για 3 λόγους. Πρώτον, γιατί είναι μια δέσμευση δημόσια, και πρέπει να τηρούμε τις δημόσιες, και όχι μόνο, αλλά κυρίως τις δημόσιες, δεσμεύσεις μας απέναντι στον κόσμο, που μας στήριξε και μας ψήφισε. Δεύτερον, διότι θέλουμε να κρατήσουμε ψηλά το ενδιαφέρον του κόσμου, και είναι 300.000 ψηφοφόροι, που δεν ψήφισαν όλοι, για παράδειγμα, τον Χάρη Δούκα, αλλά θέλουν να ακούσουν αυτήν την κρίσιμη συγκυρία, τι έχει να τους πει και πώς θα συνδεθεί με τις ανάγκες τους, και αν πραγματικά, θέλουμε να τους ενεργοποιήσουμε και να τους κινητοποιήσουμε, έπρεπε να το έχουμε κάνει. Και είναι και ένας τρίτος λόγος. Ότι θα έπρεπε, πάρα πολύ προσεκτικά, να διασφαλίσουμε πως, όταν λέμε ότι το Σάββατο, την Παρασκευή ή την Πέμπτη δεν μπορεί να γίνει το ντιμπέιτ, να το τεκμηριώνουμε. Την Πέμπτη είχε αγώνα στις 10:00 το βράδυ, μπορούσε να είχει γίνει νωρίτερα. Την Παρασκευή, ακόμα και σήμερα, ο Νίκος Ανδρουλάκης κάνει εκδηλώσεις προεκλογικές, και αύριο, σε όλη την Ελλάδα. Δεν έχει ξαναγίνει παραμονή να γίνονται προεκλογικές εκδηλώσεις».

Σχετικά με το τι διαφορετικό θα κάνει στο ΠΑΣΟΚ εάν εκλεγεί, υπογράμμισε: «Ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης, που θα είναι περισσότερο συμμετοχικό, ανοιχτό και συλλογικό, και ένα νέο πολιτικό κέντρο, όπου θα συμμετέχουν από την πρώτη στιγμή όλοι οι συνυποψήφιοί μου, και θα συναποφασίζουμε από κοινού για όλες τις πρώτες παρεμβάσεις και δράσεις.

Το πιο βασικό είναι να δείξουμε ότι το ΠΑΣΟΚ, η μεγάλη δημοκρατική παράταξη, είχε ως βασικό της χαρακτηριστικό ότι συνέθετε διαφορετικές τάσεις, απόψεις, ρεύματα, πολλές φορές συγκρούονταν και μεταξύ τους, αλλά πάντα καταλήγαμε σε μια κεντρική γραμμή.

Και το δεύτερο σημείο που θα αλλάξω, είναι ότι θα έχουμε καθαρές θέσεις και καθαρές απόψεις. Δε θα έχουμε θολό στίγμα, δε θα είμαστε, όπως πάρα πολλές φορές τύχαινε, σαν εκκρεμές, αλλά θα λέμε τα πράγματα καθαρά και μπροστά.»

Σχετικά με το ιδεολογικό του στίγμα και ενδεχόμενη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, ξεκάθάρισε: «Είμαι με την πρόοδο και πρόοδος είναι ό,τι μειώνει τις ανισότητες. Τώρα το τι σημαίνει κεντροαριστερά και κεντροδεξιά, έχει πάρα πολλές ερμηνείες. Οφείλω να πω ότι παλεύω πάρα πολύ σκληρά για τη δημόσια δωρεάν παιδεία και τη δημόσια δωρεάν υγεία, αλλά οφείλω να πω, ότι υπάρχουν και άλλα ρεύματα, και άλλες στάσεις, όπως για παράδειγμα, η Άννα Διαμαντοπούλου, που έχει περισσότερο διαφοροποιημένες θέσεις. Και λέω το εξής, ότι είναι πλούτος αυτό, και πρέπει να μπορούμε να έχουμε διαφορετικές απόψεις και θέσεις, και να μπορούμε να τις συνδυάζουμε και να τις συνθέτουμε. Και αυτό είναι και το διακύβευμα της επόμενης ημέρας. Όλοι να έχουν φωνή, να μιλάμε καθαρά.

Με ενηλικίωσε πολιτικά η Φώφη Γεννηματά, που υποστήριζε την πολιτική αυτονομία του ΠΑΣΟΚ, και για μένα αυτή είναι αδιαπραγμάτευτη και έτσι θα προχωρήσουμε. Εγώ θέλω το ΠΑΣΟΚ να είναι η μεγάλη δημοκρατική παράταξη που θα νικήσει».

Ολοκληρώνοντας, ξεκαθάρισε ότι θα συνεχίζει να στηρίζει το ΠΑΣΟΚ με ακόμα μεγαλύτερη δύναμη ανεξαρτήτως αποτελέσματος: «Πάντα είμαι στρατιώτης, στην 1η γραμμή, και θα παλεύω για το ΠΑΣΟΚ και για τη δημοκρατική παράταξη με τις αρχές και τις αξίες μας και με ενότητα. Εγώ δε θα χρησιμοποιήσω ποτέ διαγραφές ή λέξεις όπως “τυχοδιώκτες”, “αλαζόνες”, “πρίγκιπες” και “φευγάτοι”, και δε θα επιτρέψω, από όποιο μετερίζι, αυτές οι εκφράσεις να χρησιμοποιούνται στο ΠΑΣΟΚ».

Δείτε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Δούκα.

Νέες δημοσκοπήσεις έρχονται στην επιφάνεια στο πλαίσιο των αμερικανικών εκλογών για να δείξουν την αυξανόμενη δημοφιλία του υποψήφιου για την ηγεσία των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως ανακοίνωσε η Rasmussen Reports η οποία έδωσε και στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, το 48% των ερωτηθέντων είναι έτοιμο να υποστηρίξει τον Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, ενώ το 46% τάσσεται υπέρ της Χάρις.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε αυτή τη δημοσκόπηση η οποία διεξήχθη στις αρχές του Οκτωβρίου, συμμετείχαν περισσότεροι από 2.200 Αμερικανοί ψηφοφόροι μέσω διαδικτύου και τηλεφώνου.

Παράλληλα, υπάρχει και ένα 6% που μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασίσει ποιον θα ψηφίσει αν και οι τάσεις των προτιμήσεων που καταγράφηκαν στις απαντήσεις τους, φαίνεται ότι τείνουν προς τον Τραμπ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης του Rasmussen Reports που είχε γίνει στις αρχές Σεπτεμβρίου, είχαν δείξει ότι το 47% των ερωτηθέντων θα ψήφιζε την Χάρις, δείχνοντας ότι η υποψήφια πρόεδρος με το κόμμα των Δημοκρατικών μετά από ένα μήνα, έχασε μία μονάδα.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Την επίσκεψή του στο Τουρκμενιστάν, τη χώρα αυτή της Κεντρικής Ασίας, ξεκίνησε  σήμερα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και μετέβη στον χώρο διεξαγωγής διεθνούς διάσκεψης, όπου μίλησε νωρίτερα σήμερα.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Πούτιν, μια νέα παγκόσμια τάξη είναι απαραίτητη όπου ο πλούτος να κατανέμεται με πιο δίκαιο τρόπο και οι απόψεις της κάθε χώρας να λαμβάνονται υπόψη.

Στη διάσκεψη στην πρωτεύουσα του Τουρκμενιστάν, το Ασγκαμπάτ, συμμετέχουν ηγέτες περιφερειακών χωρών και ο Πούτιν αναμένεται να έχει ξεχωριστές συνομιλίες με τον ομόλογό του τού Τουρκμενιστάν, τον Σερντάρ Μπερντιμουχαμέντοφ, ενώ όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο ο Ρώσος πρόεδρος αναμένεται να έχει συνομιλίες για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή στο περιθώριο της διάσκεψης με τον Ιρανό πρόεδρο Μασούντ Πεζεσκιάν, ο οποίος επίσης πρόκειται να συμμετάσχει.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ενώ ο Ερντογάν βρίσκεται στην Αλβανία για την συζήτηση περί εξοπλισμού και στρατιωτικής ενίσχυσης των Αλβανών, με το πρόσχημα της επίσκεψης στο μεγαλύτερο μουσουλμανικό τζαμί των Βαλκανίων που εγκαινιάστηκε χθες (10/1), ο Ερσίν Τατάρ, το εντεταλμένο όργανο της Άγκυρας μας υπενθυμίζει πόσο προκλητικός μπορεί να γίνει.

Ο δορυφόρος του «σουλτάνου» στο ψευδοκράτος του κατεχόμενου κομματιού της Κύπρου, συνεχίζει ανελλιπώς τις δηλώσεις περί τουρκικών στρατιωτικών βάσεων στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα, ο Ερσίν Τατάρ  σε νέες δηλώσεις του υποστήριξε ότι: «τα τουρκικά μαχητικά θα μπορούσαν να φτάσουν στην Κύπρο σε 5 λεπτά»!

Σε συναφή ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο η Τουρκία να εγκαταστήσει στρατιωτική βάση στα Κατεχόμενα ο Τατάρ είπε: «Το πλεονέκτημά μας είναι ότι χρειάζονται 5 λεπτά για να φτάσουν τα F-16 από τα Άδανα. Αλλά εάν υπάρχει τέτοια ανάγκη, η Τουρκία μπορεί να δημιουργήσει βάσεις. Θα πραγματοποιήσουμε αμέσως τις απαραίτητες διαδικασίες».

Κατά τα άλλα, το Μαξίμου προσπαθεί να μας πείσει ότι υπάρχουν προοπτικές για παραγωγικό διάλογο με τη γείτονα χώρα αναφορικά με το ζήτημα του Κυπριακού και όχι μόνο.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Περαιτέρω στρατιωτική βοήθεια ύψους 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ από τους δυτικούς εταίρους για την Ουκρανία ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, υποδεχόμενος τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην Καγκελαρία.

«Με την υποστήριξη των εταίρων μας, της Δανίας, του Βελγίου και της Νορβηγίας, θα παραδώσουμε στην Ουκρανία έως το τέλος του έτους επιπλέον στρατιωτικό εξοπλισμό αξίας περίπου 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ», δήλωσε ο κ. Σολτς, αναφερόμενος σε συστήματα αεράμυνας Iris-T και Skynex, αντιαεροπορικά συστήματα Gepard, άρματα μάχης και τεθωρακισμένα, οχήματα μεταφοράς προσωπικού, drones και πυρομαχικά.

Η Γερμανία «παραμένει σταθερά στο πλευρό της Ουκρανίας», τόνισε ο καγκελάριος και καταδίκασε τις ρωσικές επιθέσεις σε βάρος των ουκρανικών υποδομών, οι οποίες, όπως είπε, «έχουν ως στόχο να κάμψουν την διάθεση αντίστασης των Ουκρανών».

Ο καγκελάριος ζήτησε εκ νέου διοργάνωση ειρηνευτικής διάσκεψης για την Ουκρανία, με την συμμετοχή και της Ρωσίας, κάτι το οποίο, όπως διευκρίνισε, βρίσκει σύμφωνο και τον πρόεδρο Ζελένσκι.

«Στόχος μας είναι μια διαρκής και δίκαιη ειρήνη για την Ουκρανία. Είναι σαφές ότι η ειρήνη μπορεί να επιτευχθεί μόνο στη βάση του διεθνούς δικαίου και αυτό απαιτεί ακόμη τεράστιες προσπάθειες. Δεν μπορεί όμως να γίνει αποδεκτή μια υπαγορευμένη από την Ρωσία ειρήνη», τόνισε ο Όλαφ Σολτς.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι από την πλευρά του ευχαρίστησε τον καγκελάριο για την στήριξή του και σημείωσε ότι τα συστήματα αεράμυνας που παρέδωσε η Γερμανία βοήθησαν να σωθούν χιλιάδες ζωές.

«Η Γερμανία έχει βοηθήσει τη χώρα μας στην αεράμυνα περισσότερο από άλλες. Αυτό είναι γεγονός.

Και αυτό έσωσε τις ζωές χιλιάδων Ουκρανών και παρέχει στις πόλεις και στα χωριά μας προστασία από την ρωσική τρομοκρατία», πρόσθεσε και ζήτησε η στήριξη να παραμείνει στο ίδιο επίπεδο προκειμένου να συνεχιστεί ο αγώνας εναντίον της ρωσικής εισβολής. «Στόχος θα πρέπει να είναι η επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης», κατέληξε ο κ. Ζελένσκι.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί στο Καλλιμάρμαρο για τη μεγάλη sold-out συναυλία μνήμης για τα 57 θύματα των Τεμπών.

Αν και οι πόρτες ήταν προγραμματισμένο να ανοίξουν στις 17:00 και η ώρα έναρξης της συναυλίας είχε οριστεί για τις 19:00, από το μεσημέρι πλήθος κόσμου άρχισε να καταφθάνει μπροστά από το Στάδιο.

Στη συναυλία θα εμφανιστούν οι: Φοίβος Δεληβοριάς, Κοινοί Θνητοί, Σωκράτης Μάλαμας, Θανάσης Παπακωνσταντίνου και Τάνια Τσανακλίδου.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συγκλονιστικά τα πλάνα από drone που κατέγραψε το μέγεθος της καταστροφής στην Φλόριντα από τον τυφώνα Μίλτον

Ο τυφώνας Μίλτον σάρωσε τη Φλόριντα στο καταστροφικό του πέρασμα και κάμερα από drone αποτυπώνει το μέγεθος της καταστροφής.

Ο τρομακτικός τυφώνας, κατηγορίας 5 λίγες ώρες προτού χτυπήσει τη Φλόριντα αργά την Τετάρτη, δεν αποδείχθηκε η καταιγίδα που πολλοί φοβόντουσαν, αλλά τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχει επιβεβαιωθεί ότι έχασαν τη ζωή τους από τότε που ο τυφώνας χθες ολοκλήρωσε τον κύκλο του στον Ατλαντικό Ωκεανό -αφού πρώτα διέσχισε παράκτιες κοινότητες και πλημμύρισε δρόμους, φέρνοντας μαζί του ένα μπαράζ θανατηφόρων ανεμοστρόβιλων που διέλυσαν σπίτια.

Το παρακάτω βίντεο αναρτήθηκε πριν από 17 ώρες:

Μεγάλη καταστροφή από τον τυφώνα
Φτάνοντας μόλις δύο εβδομάδες μετά τον καταστροφικό τυφώνα Ελίν, ο τυφώνας Μίλτον οδήγησε σε διακοπή ρεύματος σε πάνω από 3 εκατομμύρια νοικοκυριά και πλημμύρες σε νησιά.

Ο τυφώνας κατέστρεψε, επίσης, πολλά σπίτια και προκάλεσε σημαντικές ζημιές σε ιδιοκτησίες σε όλη τη δυτική ακτογραμμή της Φλόριντα.

Τουλάχιστον 16 θάνατοι σχετίζονται με τον τυφώνα, ανέφερε κατά τη διάρκεια της νύχτας το CBS News, επικαλούμενο το Τμήμα Επιβολής του Νόμου της Φλόριντα, πολλοί από τους οποίους καταγράφηκαν πριν ακόμη η δίνη της καταιγίδας χτυπήσει την ακτογραμμή. Μια καταιγίδα ανεμοστρόβιλων που ξέσπασε στην κομητεία Σεντ Λούσι έπληξε ένα χωριό συνταξιούχων, σκοτώνοντας πέντε ενοίκους σύμφωνα με τους τοπικούς αξιωματούχους. Αρκετοί ακόμη άνθρωποι αναφέρθηκαν νεκροί στο Σεντ Πίτερσμπουργκ και ένας ακόμη σκοτώθηκε μετά από πτώση δέντρου σε στέγη στην κομητεία Βολουσία.

Yπήρχαν φόβοι την Τετάρτη ότι η Τάμπα θα πληττόταν σφοδρά από τον τυφώνα -ένα χειρότερο σενάριο που πιθανότατα θα είχε ως αποτέλεσμα πολλούς περισσότερους θανάτους. Ευτυχώς, ο Μίλτον κατευθύνθηκε νότια πριν καταλήξει στην περιοχή, γλιτώνοντας την πόλη των περίπου 3,1 εκατομμυρίων κατοίκων από ένα άμεσο χτύπημα -αλλά η περιοχή εξακολουθούσε να βυθίζεται σε κατάσταση μείζονος έκτακτης ανάγκης.

Tο παρακάτω βίντεο του Guardian αναρτήθηκε πριν 20 ώρες:

Ζημιές δισεκατομμυρίων στην Φλόριντα
Οι ασφάλειες ζημιών από τον τυφώνα Μίλτον είναι πιθανό να κυμανθούν μεταξύ 30 και 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσε την Παρασκευή ο αναλυτής της Morningstar DBRS, Marcos Alvarez, αρκετά κάτω από τις αρχικά ψηλότερες εκτιμήσεις του οίκου αξιολόγησης πριν από το χτύπημα του τυφώνα.

Η Morningstar DBRS είχε εκτιμήσει ότι οι ασφαλισμένες απώλειες θα μπορούσαν να φθάσουν τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

iefimerida.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
Τα αποτελέσματα στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στο Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλοακαρνανίας ανακοινώθηκαν σε σχετική ενημέρωση.

Όπως γίνεται γνωστό από 29-09-2024 έως και 06-10-2024 ψήφισαν συνολικά 805 μέλη.

Εξελέγησαν κατ’ αλφαβητική σειρά οι παρακάτω:

*Φωτογραφία αρχείου

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΚΛΟΓΙΚΑ

Ξέρω τι αναρωτιέσαι. Το ίδιο αναρωτιέμαι και εγώ.

Θα μείνουμε κολλημένοι στα ίδια και τα ίδια; Σε μια στασιμότητα που μπορεί να γίνει αδιέξοδη; Θα συμβιβαστούμε με ένα ΠΑΣΟΚ χαμηλών προσδοκιών;

Δεν έχει σημασία αν με ψήφισες ή όχι. Μοιραζόμαστε την ίδια αγωνία για την παράταξη.

Πιστεύω βαθιά ότι έχουμε μια ευκαιρία να αλλάξουμε πορεία. Αρκεί να δουλέψουμε όλοι μαζί.

Για ένα ΠΑΣΟΚ μεγάλο, ανοιχτό, πρωτοπόρο. Έτοιμο να αλλάξει την Ελλάδα.

Την Κυριακή ψηφίζουμε για την Aλλαγή!

Δείτε το βίντεο εδώ.

Στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος του OPEN και στους Παναγιώτη Στάθη και Γιάννη Κολοκυθά, μίλησε σήμερα, 11 Οκτωβρίου ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Χάρης Δούκας.

Απαντώντας σε ερώτηση για πιθανή συνεργασία μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθάρισε: «Πιστεύω βαθιά ότι πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις στην κοινωνία. Και πρέπει να δημιουργήσουμε ξανά τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη που θα είναι μια ξεκάθαρη επιλογή για την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου. Απαιτείται θεσμική ισορροπία. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα κόμμα και τα υπόλοιπα είναι αρκετά μικρά και δεν μπορούν να αποτελέσουν μια ξεκάθαρη επιλογή. Για αυτό και ξεκινήσαμε τη διαδικασία, θυμίζω, στο ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής, για να ενώσουμε δυνάμεις στην κοινωνία. Να μεγαλώσουμε και να νικήσουμε. Αυτός είναι και ο στόχος ο δικός μας.

Νομίζω ότι είναι μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για το ΠΑΣΟΚ να αξιοποιήσει μια χρυσή ευκαιρία. Και ποια είναι αυτή; Είναι σε πολύ μεγάλη περιδίνηση η κυβέρνηση. Σε μια φθορά που νομίζω ότι το ποτάμι πίσω δε γυρνάει, ο ΣΥΡΙΖΑ κατασπαράσσεται, και μπορούμε εμείς τώρα σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία να ανοίξουμε ένα νέο κύκλο υπέρβασης. Και για να το κάνουμε αυτό πρέπει πρώτα απ’ όλα να αλλάξουμε. Το αίτημα της αλλαγής ηγεσίας και αλλαγής συνολικά  της λειτουργίας του κόμματος, για να ξαναγίνει κίνημα, είναι πανίσχυρο».

Αναφερθείς στην Άννα Διαμαντοπούλου υπογράμμισε: «Το ΠΑΣΟΚ πάντα, είχε τη λογική της σύνθεσης ρευμάτων, τάσεων και ιδεών και έτσι ήταν η μεγάλη δημοκρατική παράταξη. Και μπορεί με συνυποψηφίους μου να έχω πολιτικές διαφορές και πολιτικές ιδέες. Μα αυτή είναι η δύναμή μας. Πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις, ρεύματα και τάσεις και είναι πολύ σημαντική και η τάση που εκπροσωπεί η Άννα Διαμαντοπούλου και πρέπει να είναι μαζί μας στην πρώτη γραμμή».

Σχολιάζοντας την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ, αν εκλεγεί, τόνισε: «Θα φτιάξουμε μια ομάδα κρούσης, ένα νέο πολιτικό κέντρο, το οποίο θα συνεδριάζει κάθε εβδομάδα. Θέλω να είναι όλοι οι συνυποψήφιοι μου και να συναποφασίζουμε όλες τις δράσεις και παρεμβάσεις στην κοινωνία. Είναι πολύ σημαντικό, την ενότητα να την εννοούμε όλοι και να είναι καθαρή. Και αυτό το λέω διότι ενότητα δεν σημαίνει διαγραφές, που ακούσαμε, ούτε χαρακτηρισμοί, όπως τυχοδιώκτες, αλαζόνες, πρίγκιπες και φευγάτοι.

Και θέλω να πω ότι αυτά την επόμενη μέρα, σε ό,τι με αφορά, από όποιο μετερίζι είτε πλειοψηφικό είτε μειοψηφικό, δεν θα το επιτρέψουμε. Δεν επιτρέπονται τέτοιοι χαρακτηρισμοί, ούτε αν υπάρχουν πολιτικές διαφωνίες, να ακούγονται διαγραφές, ούτε πασαρέλες, γιατί νομίζω ότι γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια και όλοι οι συνυποψήφιοι έχουν κάνει ένα πολύ μεγάλο αγώνα για να δυναμώσουν το ΠΑΣΟΚ σε όλη τη χώρα».

Όσον αφορά το διακύβευμα της 13ης Οκτωβρίου, σημείωσε: «Ξέρω πως πολλοί ψήφισαν άλλους συνυποψηφίους μου. Και έχουν και επιφυλάξεις όσον αφορά τη δική μου υποψηφιότητα. Όμως τώρα είμαστε σε μια κρίσιμη συγκυρία. Και είναι βασικό το ερώτημα: Στασιμότητα ή αλλαγή;

Θέλω να πω σε όλους τους ανθρώπους που ήρθαν και στήριξαν αυτή τη διαδικασία, ότι τέτοια ευκαιρία δεν θα έχουμε ξανά. Και πως όποιες και αν είναι οι επιφυλάξεις τους, έχω δεσμευτεί δημόσια ότι πρέπει το ΠΑΣΟΚ να αποτελέσει ξανά μια ανασύνθεση και με μια πολύ μεγάλη δημιουργική ορμή να αλλάξουμε τη χώρα. Και για να το κάνουμε αυτό πρέπει πρώτα να αλλάξουμε εμείς και να πείσουμε ότι μπορούμε να βάλουμε προωθητική ατζέντα, με ξεκάθαρες θέσεις. Θα τους καλέσω συνεπώς όλους να έρθουν την Κυριακή να ψηφίσουν για να  τιμήσουμε αυτή τη διαδικασία και να μπορέσουμε να έχουμε μεγάλη δύναμη για την επόμενη μέρα».

Ολοκληρώνοντας, εξέφρασε την πίστη του σε ένα θετικό αποτέλεσμα την Κυριακή: «Το πιστεύω βαθιά, και είναι πάρα πολύ σημαντικό. Εγώ 1η φορά συμμετείχα σε μια τόσο μεγάλη διαδικασία, και θέλω να πω στους 300.000 να έρθουν να στηρίξουν ξανά τη διαδικασία, και πως πρέπει να πάρουν το ΠΑΣΟΚ στα χέρια τους. Όποια και αν είναι η επιλογή τους, να στηρίξουν την πολύ μεγάλη προσπάθεια να γίνουμε ξανά η μεγάλη δημοκρατική παράταξη που θα νικήσει».

Δείτε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Δούκα.

Σελίδα 1 από 2