Σάββατο, 5η Οκτωμβρίου 2024  12:28: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2024

Ο Αμπντάλα Μπου Χαμπίμπ φιλοξενήθηκε στην εκπομπή της Αμάλ Αμανπούρ  και προς έκπληξη αποκάλυψε πως συνολικά η Κυβέρνηση της χώρας είχε συμφωνήσει σε εκεχειρία 21 ημερών με το Ισραήλ που σημαίνει ότι ο Μ.Νετανιάχου είχε μάλλον στήσει παγίδα στον Νασράλα καθώς την επομένη έδωσε άδεια για να τον σκοτώσουν.

Σε αυτή τη συμφωνία, θετική ήταν και η Χεζμπολάχ ως κυβερνητικός εταίρος αλλά σύμφωνα με τον υπουργό εξωτερικών του Λιβάνου, υπήρξε η διαβεβαίωση τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από την Γαλλία πως το Ισραήλ θα συμφωνήσει για την εκεχειρία.

Το Τελ Αβίβ δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη στις δηλώσεις του υπουργού εξωτερικών του Λιβάνου και φαίνεται πως ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου είχε αποφασίσει να λάβει και ο ίδιος μέρος στο καλά ενορχηστρωμένο σχέδιο της χώρας, εκμεταλλευόμενος τα αργά αντανακλαστικά που έχει επιδείξει μέχρι στιγμής ο Λίβανος.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ο Εθνικός Στρατός του Λιβάνου επιβεβαίωσε για πρώτη φορά πως δέχθηκε σήμερα πυρά από την πλευρά του IDF στα οποία και ανταπέδωσε σε μια εξέλιξη που μπορεί να οδηγήσει σε γενίκευση του πολέμου.

Από τα Ισραηλινά πυρά ένας στρατιώτης του λιβανέζικου στρατού έχει χάσει τη ζωή του και περισσότεροι από 10 τραυματίστηκαν. Η συγκεκριμένη κίνηση αλλάζει σημαντικά τα δεδομένα των μαχών αλλά και της εν εξελίξει επιχείρησης καθώς ο στρατός του Λιβάνου δεν είναι ενιαίο σώμα με τις δυνάμεις της Χεζμπολάχ.

Αυτή η εξαιρετικά ισχυρή ασύρματη σκούπα μπορεί να αγοραστεί σε εξευτελιστική τιμήASPIRAPRO

Προσφορές ρεύματος και φυσικού αερίουZeniΘ

Αν το Ισραήλ βάλει από σήμερα στο στόχαστρό του και τον Εθνικό στρατό του Λιβάνου θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως έχει κηρύξει τον πόλεμο και στην χώρα πέρα από την σιιτική οργάνωση.

Εάν το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο στον σχεδιασμό του Ισραήλ να περιλαμβάνεται τελικώς μία μεγαλύτερη επιχείρηση από την «περιορισμένης κλίμακας» που ο Νετανιάχου έχει μεταφέρει στον Τζο Μπάιντεν.

Σχεδόν 2.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν στον Λίβανο από ισραηλινές επιθέσεις

Εν τω μεταξύ, συνολικά 1.974 άνθρωποι, εκ των οποίων 127 παιδιά, σκοτώθηκαν στις ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο τον τελευταίο χρόνο, ενώ 9.384 έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με τις αρχές του Λιβάνου.

Περίπου 9.384 έχουν τραυματιστεί, πρόσθεσε ο Φιράς Αμπιάντ. Η Χεζμπολάχ και ο ισραηλινός στρατός ανταλλάσσουν επιθέσεις από τον περασμένο Οκτώβριο, αλλά η σύγκρουση εντάθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, όταν το Ισραήλ εξαπέλυσε χερσαία εισβολή στον Λίβανο.

Νέες ισραηλινές επιδρομές στα νότια της Βηρυτού – Αναφορές για τουλάχιστον τρεις εκρήξεις, δείτε βίντεο

Υπενθυμίζεται πως νέες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στο νότιο προάστιο της Βηρυτού, τη Νταχίγια, που αποτελεί προπύργιο της Χεζμπολάχ, αναφέρουν μέσα ενημέρωσης στον Λίβανο. Μαρτυρίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον τρεις εκρήξεις.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Το χτύπημα κατά της ρωσικής βάσης Χμέιμιμ στην Λαττάκεια δείχνει ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου έχει χάσει την ψυχραιμία του και αυτό μπορεί να δημιουργήσει μεγάλο κίνδυνο ακόμα και για το ίδιο το Ισραήλ.

Εκτίμησή μας είναι ότι οι Ρώσοι θα παίξουν «χαμηλά» το θέμα για έναν πολύ απλό λόγο κι αυτός είναι για να μην επηρεάσουν το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών.

Εάν προβούν σε κάποιο είδος αντιποίνων κατά των Ισραηλινών αυτό θα έχει συνέπειες στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές καθώς οι Δημοκρατικοί θα επιχειρήσουν να το εκμεταλλευτούν υπέρ της Καμάλα Χάρις.

Το ότι θα προσπαθήσουν να μην δημιουργηθεί κλιμάκωση φαίνεται από την αντιμετώπιση των ρωσικών ΜΜΕ.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης προσέφεραν μια σύντομη περιγραφή του περιστατικού.

Το Interfax ανέφερε: «Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της χώρας ισχυρίστηκαν ότι οι ισραηλινές δυνάμεις στόχευσαν τοποθεσίες στις δυτικές παράκτιες πόλεις της Συρίας».

Δηλαδή μέχρι αυτή τη στιγμή έκανα απλώς μία καταγραφή του γεγονότος και απέφυγαν να αναφερθούν στο ότι χτυπήθηκε ρωσική βάση.

Μάλιστα το ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, αναφέρει βομβαρδισμό των συριακών παράκτιων πόλεων και ότι χτυπήθηκε μία αποθήκη οπλισμού στην πόλη Τζάμπλε χωρίς να αναφέρεται ότι εκεί βρίσκεται και η ρωσική βάση Χμεϊμίμ.

Και όμως νωρίς το πρωί της 3ης Οκτωβρίου, ισραηλινή αεροπορική επιδρομή έπληξε αποθήκη όπλων στη ρωσική βάση Χμεϊμίμ με άφθονο οπτικό υλικό που το επιβεβαιώνει.

Ο ίδιος ο Νετανιάχου επέλεξε να προχωρήσει σε αυτό το επικίνδυνο για την ασφάλεια όλων, πλήγμα κατά της ρωσικής βάσεις γιατί επιθυμεί να υπάρξει κλιμάκωση σε τέτοιο βαθμό που να αναγκαστούν εμπλακούν οι μεγάλες δυνάμεις, δηλαδή η Ρωσία, οι ΗΠΑ και η Κίνα η οποία παίρνει το πετρέλαιο της από το Ιράν.

Το θέλει αυτό για να αναγκαστούν όλες μαζί να περιορίσουν το Ιράν και να εξαλείψουν τον κίνδυνο της Χεζμπολάχ, της οποίας το οπλοστάσιο αποτελείται κυρίως από ρωσικό και κινεζικό οπλισμό.

Θέλει δηλαδή να δείξει ότι το πρόβλημα στη Μέση Ανατολή θα είναι όλων και όχι μόνο των Ισραηλινών.

Την απόφαση αυτή την πήρε με βάση αυτό το σκεπτικό. Ένα σκεπτικό που όμως είναι επικίνδυνο γιατί μπορεί να προκαλέσει μη ελεγχόμενες αλυσιδωτές αντιδράσεις από όλους.

Υπάρχει ωστόσο ρωσικό ΜΜΕ που αναφέρει ξεκάθαρα ότι η επίθεση έγινε μέσα στην ρωσική βάση και αυτό είναι το Avia.pro αλλά δεν είναι κρατικό ΜΜΕ και δεν απηχεί τις απόψεις του ρωσικού κράτους.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη αποθήκη οπλισμού ιδιοκτησιακά μπορεί να μην ήταν των Ρώσων αλλά να ανήκε στο συριακό Στρατό και να την χρησιμοποιούσαν οι Iρανοί.

Τεχνικά λοιπόν οι Ρώσοι μπορούν να ισχυριστούν ότι το πλήγμα δεν αφορούσε αυτούς. Όμως έγινε στο εσωτερικό της δικής τους βάσης.

Η ισραηλινή αεροπορική επιδρομή πραγματοποιήθηκε λόγω της άφιξης ενός ιρανικού αεροπλάνου από την Qeshm Fars Airlines, που μετέφερε συγκεκριμένο φορτίο.

 Να σημειωθεί ότι επίσης ένα ιρανικό αεροσκάφος είχε προσγειωθεί δύο ημέρες νωρίτερα, το οποίο μετέφερε «ανθρωπιστική βοήθεια» για Λιβανέζους πολίτες στη Συρία!

Αυτή η πτήση, που σχετίζεται με την εταιρεία Qeshm Fars [QESHM], δεν είχε επίσημη ανακοίνωση κατά την άφιξή της, δημιουργώντας υποψίες, ιδιαίτερα στο Ισραήλ, ότι θα μπορούσε να μεταφέρει όπλα.

Τα ρωσικά ΜΜΕ ενημερώθηκαν για την άφιξη του αεροσκάφους, με κάλυψη που περιλαμβάνει βίντεο και φωτογραφίες από δημοσιογράφο του Russia Today.

«Ένα ιρανικό Boeing-747 με τον κωδικό QFZ9951, που εκμεταλλεύεται η Fars Air Qeshm, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Λαττάκειας, με τα συστήματα πλοήγησής του απενεργοποιημένα, το προηγούμενο πρωί. Αναχώρησε οκτώ ώρες πριν από την επίθεση», ανέφερε η πηγή στο X.

Αναφέρεται ότι το Ισραήλ εξαπέλυσε την επίθεση περίπου μία ώρα μετά την απογείωση του ιρανικού αεροπλάνου της Qassem Fars Airlines.

Είναι ενδιαφέρον ότι τα πλήγματα απέφυγαν επιλεκτικά τους διαδρόμους και τους πύργους στο αεροδρόμιο της Λαττάκειας,

Μετά τον ισραηλινό βομβαρδισμό, ρωσική αεροπορική περιπολία παρατηρήθηκε στον ουρανό της Λαττάκειας.

Εν τω μεταξύ, οι Times of Israel μετέφεραν μια προσεκτική σημείωση για το περιστατικό , χρησιμοποιώντας όρους όπως «δήθεν» αντί να επιβεβαιώνουν απευθείας το χτύπημα.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι μια αποθήκη όπλων κοντά στην παραλιακή πόλη της Λατάκειας φέρεται να χτυπήθηκε τη νύχτα, επικαλούμενη ρεπορτάζ του φιλοκυβερνητικού ραδιοφώνου Sham FM ότι η συριακή αεράμυνα εγκλώβισε «στόχους» πάνω από τη θάλασσα στην περιοχή.

Τα κοινοποιημένα πλάνα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπογράμμισαν τον απόηχο της επίθεσης σε όπλα που φέρεται να κατευθύνθηκαν μέσω της Συρίας από το Ιράν, με προορισμό τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο, όπως ανέφερε ο Εμανουέλ Φαμπιάν για την ισραηλινή εφημερίδα.

Σημειώνει ότι «διάφορα μέσα της συριακής αντιπολίτευσης υποδηλώνουν ότι η πληγείσα αποθήκη ήταν πράγματι στη ρωσική αεροπορική βάση Khmeimim».

Περίπου την ίδια περίοδο ή νωρίτερα, το ρωσικό  μέσο ενημέρωσης Interfax δημοσίευσε ότι οι ΗΠΑ και το Ισραήλ βρίσκονται επί του παρόντος σε ενεργές συζητήσεις σχετικά με μια πιθανή στρατιωτική απάντηση που στοχεύει ιρανικές τοποθεσίες στη Συρία και την Υεμένη.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, οι ΗΠΑ βρίσκονται σε ενεργές συνομιλίες με το Ισραήλ για αντίποινα, τα οποία μπορεί να περιλαμβάνουν στρατιωτικό χτύπημα.

Πιθανές ενέργειες που εξετάζονται είναι χτυπήματα εναντίον πολιτοφυλακών που υποστηρίζονται από το Ιράν ή στοχεύοντας άμεσα τις δυνάμεις των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν στην Υεμένη ή τη Συρία, όπως αποκαλύπτει αξιωματούχος στην έκθεση.

Αναφορές από ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι Ισραηλινοί ηγέτες αποφάσισαν να απαντήσουν σε αντίποινα εναντίον μιας ιρανικής πυραυλικής επίθεσης στο έθνος τους, αλλά διασφαλίζουν ότι η απάντησή τους θα συντονιστεί πρώτα με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Όπως σημειώθηκε από το Channel 12, το Ισραήλ σκοπεύει να στοχεύσει τα στρατηγικά πλεονεκτήματα του Ιράν, αλλά θα δεν θα το κάνει μέχρι να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις με τους Αμερικανούς συμμάχους του.

Εν τω μεταξύ, Αμερικανοί ειδικοί αναφέρουν ότι ο Πρόεδρος Μπάιντεν «μπορεί τώρα να έχει μειωμένη επιρροή στις εξελίξεις».

Τόνισαν ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου και η κυβέρνησή του «παραβλέπουν σταθερά» τους συμβούλους των ΗΠΑ για τη διαχείριση της σύγκρουσης με τη Χαμάς στη Γάζα τους τελευταίους αρκετούς μήνες.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισραήλ βομβάρδισε τη ρωσική αεροπορική βάση Χμέιμιμ μία ώρα μετά την άφιξη ιρανικού αεροπλάνου που ανήκε στην αεροπορική εταιρεία «Qeshm»!

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που οι ισραηλινοί χτύπησαν μία ρωσική βάση!

Το ισραηλινό χτύπημα δεν είχε στόχο τους διαδρόμους ή τους πύργους στην αεροπορική βάση Χμέιμιμ ούτε το πολιτικό αεροδρόμιο της Λαττάκειας.

Ο βομβαρδισμός είχε στόχο άλλες στρατιωτικές τοποθεσίες στην επαρχία ταυτόχρονα με αποθηκευτικό χώρο εντός της αεροπορικής βάσης Χμέιμιμ.

Η βάση έχει χρησιμοποιηθεί πολλές φορές στο παρελθόν από τους Ιρανούς οι οποίοι έχουν προνομιακή σχέση με τους Ρώσους.

Ο ισραηλινός βομβαρδισμός άρχισε στις 3:55 π.μ. και τελείωσε στις 4:41 π.μ., σε συνδυασμό με την εκτόξευση τριάντα πυραύλων από πλοία του ισραηλινού Nαυτικού.

Ρωσικά μαχητικά πέταξαν πάνω από τη Λαττάκεια μετά το τέλος της ισραηλινής επίθεσης.

Η συριακή και η ρωσική αεράμυνα επιχειρούσαν για περισσότερα από 50 λεπτά, καταρρίπτοντας βλήματα στη Λαττάκεια, την Τζάμπλε και την Ταρτούς.

Πάνω από 50 βλήματα αναχαιτίστηκαν, ιδιαίτερα κοντά στην αεροπορική βάση Χμέιμιμ που λειτουργεί από τη Ρωσία.

Μετά την επίθεση ξέσπασαν μεγάλες πυρκαγιές στην Τζάμπλε, κοντά στην αεροπορική βάση.

Στην περιοχή έχουν αποσταλεί συνεργεία της πυροσβεστικής.

Το ισραηλινό χτύπημα στην ρωσική βάση θεωρείται ως μήνυμα του Τελ Αβίβ προς τη Μόσχα ότι θα κάνει οτιδήποτε χρειάζεται για να εξουδετερώσει τις απειλές εναντίον του, ακόμα και αν χρειάζεται να στραφεί κατά χώρων πολύ ισχυρότερων από το Ισραήλ.

Στο Ισραήλ γνωρίζουν ότι η συμμαχία των Ρώσων με τους Ιρανούς δεν θα διακοπεί πάραυτα ρισκάρουν να αναγκάσουν μία μεγάλη δύναμη να εμπλακεί άμεσα στα τεκταινόμενα στην Μέση Ανατολή.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Το Ιράν πραγματοποίησε προχθές επίθεση με σχεδόν 200 πυραύλους εναντίον του Ισραήλ σε αντίποινα για τις δολοφονίες του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα και του υποδιοικητή των Φρουρών της Επανάστασης στον Λίβανο, Αμπάς Νιλφορουσάν.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Χ φαίνεται η «βροχή» των βαλλιστικών πυραύλων πάνω από την Ιορδανία και το Ισραήλ, όπως κινηματογραφήθηκε από τον Zaid Al-Abbadi από το Αμμάν.

Ο ισραηλινός Στρατός ανακοίνωσε ότι η αεράμυνα ήταν αποτελεσματική, αναχαιτίζοντας το μεγαλύτερο μέρος των πυραύλων με μόνο κάποια μεμονωμένα πλήγματα να καταγράφονται σε περιοχές της χώρας, χωρίς θύματα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας Αϊμάν αλ Σάφαντι προειδοποίησε σήμερα το Ιράν και το Ισραήλ ότι η χώρα του “θα αντιμετωπίσει με όλες τις δυνατότητές της οποιαδήποτε απειλή”, την επομένη της ιρανικής επίθεσης με πυραύλους στο ισραηλινό έδαφος οι οποίοι διέσχισαν τον εναέριο χώρο του βασιλείου.

“Η Ιορδανία δεν θα είναι το πεδίο μάχης κανενός”, δήλωσε ο υπουργός σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Βρετανό ομόλογό του Ντέιβιντ Λάμι, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το ιορδανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το βασίλειο “θα αντιμετωπίσει με όλες τις δυνατότητες που διαθέτει οποιαδήποτε απειλή στην ασφάλειά του, τη σταθερότητά του και την ασφάλεια των πολιτών του”, πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι “η Ιορδανία έχει ενημερώσει σαφώς το Ιράν και το Ισραήλ για τη θέση αυτή”.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Οι Έλληνες πλήρωσαν πολύ ακριβά την «διάσωση» των τραπεζών καθώς η συνολική ζημιά, μετά την πώληση τους σε ξένους ιδιοκτήτες, αγγίζει τα 40 δισεκατομμύρια €.

Με τέτοια μεγάλη ζημιά για τις τσέπες των Ελλήνων φορολογουμένων είναι άξιο απορίας γιατί πανηγυρίζει η κυβέρνηση και μάλιστα ο υπουργός οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης σε ανακοινώσεις του δηλώνει ενθουσιασμένος!

Ενθουσιασμένος για ποιο λόγο; Τα μαθηματικά είναι αδιάψευστος μάρτυρας του τι ακριβώς συνέβη.

Καλό είναι να υπολογιστεί το άθροισμα της ζημιάς από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες συνολικά:

Πειραιώς ζημιά για δημόσιο -18,39 δισεκ. ευρώ

Εθνική ζημιά για δημόσιο -7 δισεκ.

Eurobank ζημιά για δημόσιο -9,9 δισεκ. ευρώ

Alpha bank ζημιά για δημόσιο 3,66 δισεκ.

Συνολικά λοιπόν έχουν χαθεί 40 δισεκ. ευρώ και η κυβέρνηση ενθουσιάστηκε που πήρε 691 εκατ ευρώ από το 10% της Εθνικής τράπεζας.

Δεν είδαμε όμως κανένα κυβερνητικό στέλεχος να βγαίνει στην τηλεόραση δημοσίως και να εξηγεί στους πολίτες τι ακριβώς έγινε.

Οι δανειστές υποχρέωσαν τους Έλληνες πολίτες να αγοράσουν τις τράπεζές τους και τώρα τους υποχρεώνουν (με τη βοήθεια και της ελληνικής κυβέρνησης βεβαίως) να τις πουλήσουν σε εξευτελιστικές τιμές!

Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι πως οι τράπεζες ανήκουν σε ξένους ιδιοκτήτες.

Στην ιστορία ουδέποτε υπήρξε οικονομία που να αναπτύχθηκε και να ευημέρευσε χωρίς να έχει δικό της εγχώριο τραπεζικό σύστημα.

Χωρίς ελληνικές τράπεζες δεν μπορεί να υπάρξει χρηματοδότηση σε ελληνικές επιχειρήσεις.

Γιατί όταν οι τράπεζες βρίσκονται στα χέρια αλλοδαπών ιδιοκτητών το πρώτο πράγμα που τους ενδιαφέρει είναι να κερδίζουν οι ίδιοι και όχι η οικονομία της χώρας στην οποία βρίσκονται τα αποκτήματα τους.

Και μπορούν πολύ εύκολα να κερδίζουν κάνοντας χρήση απλώς των χρημάτων των Ελλήνων πολιτών χωρίς κανένα απολύτως ρίσκο.

Κυριολεκτικά «πάρτι» κάνουν οι τράπεζες με τα χρήματα των καταθετών καθώς την ίδια στιγμή που δανείζουν με 5,78% (νέα αύξηση) το επιτόκιο που δίνουν στους καταθέτες είναι μόλις 0,57%!

Και αυτό το θεωρούν και «επιτυχία» τέτοιου επιπέδου που μοίρασαν και μέρισμα λόγω εκτόξευσης κερδών, ύψους 814 εκατομμυρίων ευρώ!

Οι ελληνικές τράπεζες κεφαλαιοποιημένες από το αίμα του ελληνικού λαού είναι «ωσεί παρούσες» στη ελληνική οικονομία.

Δίνουν δάνεια μόνο όταν συμμετέχει η ΕΕ και όταν εγγυάται η ΕΚΤ!

Με λίγα λόγια οι αλλοδαποί οι ιδιοκτήτες τους δανειοδοτούν μόνο εκ του ασφαλούς, τουτέστιν όταν ξέρουν ότι θα λάβουν κέρδη.

Πρακτικά δεν υπάρχει τραπεζικός τομέας στην ελληνική οικονομία.

Η επιστροφή των τραπεζών σε εθνικό-ελληνικό έλεγχο είναι εκ των ουκ άνευ.

pronews.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ
Ο Στέφανος Κασσελάκης σε βίντεο που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχεδόν ένα μήνα μετά την έκπτωσή του από το αξίωμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην ΚΕ του κόμματος, την οποία επικύρωσε και η Πολιτική Γραμματεία, ο Στέφανος Κασσελάκης δηλώνει «παρών» στην κούρσα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στον Σωκράτη Φάμελλο, τον Παύλο Πολάκη και τον Νικόλα Φαραντούρη. Ο πρώτος γύρος των εσωκομματικών εκλογών θα διεξαχθεί στις 24 Νοεμβρίου και εφόσον χρειαστεί δεύτερος θα γίνει στις 1 Δεκεμβρίου.

Στο βίντεο που ανέβασε στα σόσιαλ μίντια, ο κ. Κασσελάκης μιλά σε πρώτο πρόσωπο και ζητά «συγγνώμη από όσους απογοητεύσαμε».

Είμαι ο Στέφανος. Σκέτο. Γεννηθήκαμε άνθρωποι, όχι αξιώματα.

Ζητώ συγγνώμη.

Από εσάς που απογοητεύσαμε.
Από τους νέους που μας έφεραν πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές.
Από τις οικογένειες των παλιών αγωνιστών που μοιράζονταν συντροφικά στα δυο μια μπουκιά ψωμί, όχι μια χούφτα αξιώματα.
Από τους 150.000 πολίτες που στήθηκαν στις ουρές πριν από μόλις ένα χρόνο.

Είδατε. Τώρα γνωρίζετε.
Τίποτα παραπάνω.

Κοιτάμε στο αύριο.

Πάμε να φτιάξουμε έναν ΣΥΡΙΖΑ που να μη μας διώχνει, αλλά να μας χωράει όλους.
Μια νέα ενότητα στη βάση, στην κοινωνία, στην πραγματική ζωή.

Ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ θα δίνει όλη τη δύναμη στα μέλη και τους φίλους.

Ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ δεν θα παρακαλάει να γίνει συνιστώσα της διαπλοκής.

Ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αυτόνομος και αυτοδύναμος.
Σήμερα, η φωνή των πολλών.
Αύριο, η κυβέρνηση της προόδου.

Τέλος στην υποτίμηση της ανθρώπινης ζωής από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Τέλος στη ζωή με το κομμάτι.
Παίρνουμε πίσω την αξιοπρέπειά μας.

Φτιάχνουμε μια πατρίδα που θα παρέχει κοινωνική προστασία, ασφάλεια, καλά αμειβόμενη εργασία, και θα δίνει ισότιμες ευκαιρίες σε όλες και όλους να διεκδικήσουν τα όνειρά τους.

Η κυβέρνηση απέρχεται και το γνωρίζετε.

Στη θέση της:
Ή θα έρθει μια δήθεν κεντροαριστερή κατασκευή στην υπηρεσία της διαπλοκής.
Ή θα έρθει ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ, ένα ανανεωμένο, άφθαρτο και αδιάφθορο κόμμα της Σύγχρονης Αριστεράς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ή ξαναγεννιέται τώρα ή περνάει στην Ιστορία ως ανάμνηση.

Το παλιό έχει γερές ρίζες.
Το καινούργιο μπορεί να αργεί, μπορεί να συναντά εμπόδια, μπορεί να πέφτει, αλλά ξανασηκώνεται. Πάντα φτάνει στο τέλος της διαδρομής. Πάντα γεννιέται.

Αυτόν τον δρόμο του καινούργιου σάς ζητάω να τον βαδίσουμε μαζί.
Η στήριξή σας είναι απαραίτητη όσο ποτέ.

Δεν έχω κομματικό μηχανισμό.
Είχα και έχω μόνο εσάς.

Γι’ αυτό μην περιμένετε την ώρα των εκλογών για Πρόεδρο.
Γεμίστε τώρα τις ΟΜ και τις Νομαρχιακές.
Γραφτείτε άμεσα μέλη στον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις 11 Οκτωβρίου για να μπορείτε να ψηφίσετε για συνέδρους.

Να ακουστεί η φωνή σας.
Να μπορείτε να πείτε ένα ηχηρό: «Είμαι εδώ!»

«Είμαι εδώ», για να μην αποκλειστεί καμία υποψηφιότητα.
«Είμαι εδώ», για να μην αποκλειστεί κανένας ψηφοφόρος από την κάλπη.

Το αύριο περνάει μέσα από τα δικά σας χέρια σήμερα.

Προσωπικά, δεν αισθάνομαι προδομένος, αλλά πιο αποφασισμένος από ποτέ, να μη σας προδώσω ποτέ.

Είμαι εδώ γιατί είστε εδώ.
Και είμαστε εδώ για τον δικό μας ΣΥΡΙΖΑ.
Για την πατρίδα μας, για τις ζωές μας, για το μέλλον μας.

iefimerida.gr

Σε σποτ, στο οποίο αποτυπώνεται το πανηγυρικό κλίμα νίκης από τη χθεσινή εκδήλωσή του στην Αθήνα, και ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Χάρης Δούκας, Υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, θέτει το δίλημμα των εκλογών στις 6 του Οκτώβρη:

«Τα στάδια δε μας χωράνε. Και αυτό δείχνει το κύμα που έρχεται. Τη νέα ορμή!

Το δίλημμα στις εκλογές είναι ένα. Θέλουμε ένα μικρό και φοβικό ΠΑΣΟΚ, βούτυρο στο ψωμί του κ. Μητσοτάκη; Θέλουμε ένα μικρό ΠΑΣΟΚ, δεκανίκι της Νέας Δημοκρατίας; Ή ένα μεγάλο ΠΑΣΟΚ, μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη που θα νικήσει;

Και σας ζητώ καθαρή εντολή, στις 6 του Οκτώβρη, για να κάνουμε τις απαραίτητες τομές και ανατροπές.

Καθαρή εντολή για τη νίκη!

Πάμε Δυνατά! Πάμε Ενωτικά! Πάμε Τώρα!

Θα νικήσουμε! Να ‘στε σίγουροι! Θα τα καταφέρουμε!

Η Αθήνα μίλησε! Και θα μιλήσει και η χώρα!

Σας ευχαριστώ πολύ! Να ‘στε καλα!».

Δείτε εδώ τη σχετική ανάρτηση και εδώ το σχετικό βίντεο.  

Στην “Ναυτεμπορική” και στον δημοσιογράφο Τάσο Παππά, έδωσε συνέντευξη σήμερα, Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, ο Υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Χάρης Δούκας.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη.

Στο “News 24/7” και στον δημοσιογράφο Γεράσιμο Λιβιτσάνο, έδωσε συνέντευξη σήμερα, Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, ο Υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Χάρης Δούκας.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη.

“Την Κυριακή οι δημοκρατικοί πολίτες, με τη συμμετοχή και με την ψήφο τους, πρέπει να χαλάσουν τα σχέδια όλων αυτών που θέλουν ένα μικρό ΠΑΣΟΚ για να μπορούν να το διαχειριστούν.

Ένα μικρό ΠΑΣΟΚ που δεν αποτελεί απειλή για τον κ. Μητσοτάκη αλλά θα μπορεί να γίνει και κυβερνητικό δεκανίκι για να συνεχίσει να είναι Πρωθυπουργός.

Ένα μικρό ΠΑΣΟΚ που δεν θα πάρει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για τη δημιουργία της Μεγάλης Παράταξης που θα εκφράσει τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία και θα απαλλάξει τη χώρα από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη.

Το ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει συμπλήρωμα της Νέας Δημοκρατίας.

Δεν θα γίνει μέρος ενός πολιτικού συστήματος που δημιουργεί αισθήματα απογοήτευσης, παραίτησης και αποστροφής στον πολίτη.

Το ΠΑΣΟΚ θα γίνει ξανά πρωταγωνιστής των εξελίξεων.

Οι φυσικοί μας σύμμαχοι, οι δικοί μας άνθρωποι δεν είναι τα καρτέλ και οι ολιγάρχες.

Οι δικοί μας άνθρωποι είναι οι άνθρωποι της δουλειάς, ο αγροτικός κόσμος, οι επαγγελματίες, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, οι νέοι που αναζητούν την ελπίδα, οι συνταξιούχοι που ζητούν αυτά που δικαιούνται, οι μη προνομιούχοι της εποχής μας.

Είναι ώρα να χαράξουμε μια μεγάλη διαχωριστική γραμμή. Να στείλουμε το μήνυμα ότι σε ένα κόσμο που κυριαρχούν τα καρτέλ, η αισχροκέρδεια, η κοινωνική αδικία και ανισότητα, σε ένα κόσμο που κυριαρχούν τα καρτέλ και οι τράπεζες, εμείς έχουμε επιλέξει με ποιους είμαστε.

Είμαστε με τους πολίτες, είμαστε με τους πολλούς, είμαστε με αυτούς που αδικούνται και οδηγούνται στο περιθώριο.

Και δεν είμαστε μαζί τους μόνο στα λόγια. Θα τους υπερασπιστούμε στην πράξη και με πράξεις.

Μέσα στη Βουλή, στην κοινωνία, παντού.

Αυτό σημαίνει ΠΑΣΟΚ.’’ τόνισε ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κατρίνης.

Επισήμανε επίσης ότι “υπάρχει ένα πλέγμα συμφερόντων που φοβάται πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ που θα οδηγήσουν σε μια μεγάλη παράταξη, γιατί δεν θα μπορέσουν να ελέγξουν μετά τις εξελίξεις.

Και φυσικά όσοι μιλούν για Μεγάλη Παράταξη καθίστανται στόχος, όπως εγώ, που μιλάω επιπρόσθετα και για την οικονομία και την αγορά που ελέγχεται από τα καρτέλ.

Όλοι αυτοί δεν ανέχονται ένας Βουλευτής Επαρχίας να διεκδικεί τη θέση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Δεν ανέχονται ανθρώπους που τολμούν να μιλούν για μια οικονομία και αγορά καρτέλ που λεηλατεί το εισόδημα των πολιτών αλλά και την ίδια τη χώρα.

Δεν ανέχονται να τους χαλάμε το σκηνικό που έχουν στήσει με ένα  πολιτικό σύστημα χωρίς αντιπολίτευση , με τον κ. Μητσοτάκη να παίζει μόνος του και να έχει απέναντι του κόμματα του 12% και του 14% που δεν αποτελούν απειλή.

Την Κυριακή έχετε τη δύναμη στα χέρια σας. Αξιοποιείστε τη.

Στείλτε τους μήνυμα. Στηρίξτε την Επιλογή της Ρήξης και της Ελπίδας που είναι η δική μου πρόταση.’’

Σελίδα 1 από 2