Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  10:54: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2020 19:32

Γ. Βαρεμένος: Θέμα τιμής για την Πολιτεία να άρει την αδικία

Επιστολή του Επιστολή του Γιώργου Βαρεμένου προς τον υπουργό ΥΠ.Α.Α.Τ.  Μάκη Βορίδη για την ελιά Καλαμών

Κύριε υπουργέ,

Γνωρίζουμε από την λατινική αρχαιότητα ότι verba volant ενώ scripta manent. Γι’ αυτό προτιμώ η επικοινωνία μας να μην είναι προφορική αλλά γραπτή, έστω και ηλεκτρονικά αφού το επιτάσσει η εποχή.

Να δεχθώ ότι το λάθος με τη μη-καταβολή της έκτακτης αποζημίωσης στους παραγωγούς ελιάς Καλαμών του νομού Αιτωλοακαρνανίας δεν ήταν «εξεπίτηδες», όπως λέμε εμείς εδώ κάτω, μη παίρνοντας υπόψη τις σοφές παραινέσεις του κ. Μπαμπινιώτη.

Να δεχθώ ακόμη ότι το λάθος δεν ήταν του υπουργείου, τα πάντα να δεχθώ, ακόμη κι ότι ο γάιδαρος πετάει, αν είναι να αντιμετωπισθεί το θέμα. Ακόμη κι ότι το λάθος ήταν των παραγωγών. Ας πούμε ότι το υπουργείο δεν γνωρίζει ότι στην Αιτωλοακαρνανία καλλιεργούνται πάρα πολλά στρέμματα (πολύ περισσότερα από κάθε άλλο νομό). Πώς όμως προϋπολόγισε την δαπάνη για την ενίσχυση; Με βάση μηδενική παραγωγή, που όπως ισχυρίζεται προκύπτει απ’ τους κωδικούς; Δηλαδή ότι η Αιτωλοακαρνανία δεν έχει ούτε ένα στρέμμα ελαιόδενδρων;

Εν πάση περιπτώσει, όποιο κι αν ήταν το λάθος, όποιος και όπως κι αν το διέπραξε, θεωρώ ότι είναι θέμα τιμής για την Πολιτεία να άρει την εν τοις πράγμασιν αδικία. Άμεσα. Εδώ και τώρα. Σας διαβεβαιώ ότι οι παραγωγοί δεν θα καταναλώσουν τα χρήματα στο υπό ανέγερση Καζίνο του Ελληνικού, αλλά θα τα χρησιμοποιήσουν για να μείνουν τα δένδρα όρθια. Και μαζί με τα δένδρα και οι άνθρωποι, σε μια περιφέρεια όπου ορισμένες περιοχές κινδυνεύουν με κοινωνική ερημοποίηση.

Κύριε υπουργέ, δεν θεωρώ ότι έχετε πρόθεση να αδικήσετε ειδικά την Αιτωλοακαρνανία, άλλωστε η αδικία στις μέρες μας έχει ευρύτερες διαστάσεις. Δεν υπάρχει όμως καμμιά δικαιολογία, ούτε συγχωροχάρτι για τυχόν μη άρση αυτής της αδικίας. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια και από αυτά ο κόσμος έχει χορτάσει. Τον λόγο πλέον έχουν οι πράξεις και μόνον αυτές.

Γιώργος Βαρεμένος

Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας

sinidisi.gr