Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  5:51: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2020 20:10

Θ. Μωραΐτης: “Ο Δήμος Ακτίου- Βόνιτσας μένει χωρίς τραπεζικά υποκαταστήματα”

Θ. Μωραΐτης: «Ο Δήμος Ακτίου- Βόνιτσας μένει χωρίς τραπεζικά υποκαταστήματα. Κλείνουν τα υποκαταστήματα της Εθνικής και της Πειραιώς, αφήνοντας τους πολίτες, τους επαγγελματίες, τους αγρότες επί ξύλου κρεμάμενους»

Ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. -Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, έκανε παρέμβαση για το κλείσιμο των τραπεζικών υποκαταστημάτων Εθνικής και Πειραιώς στη Βόνιτσα.

«Η περιοχή μένει χωρίς την υποστηρικτική υποδομή τραπεζικών υποκαταστημάτων αφήνοντας τους πολίτες, τους επαγγελματίες και τους αγρότες επί ξύλου κρεμάμενους», σημείωσε.

Όπως υπογράμμισε, «σε μια περίοδο που οι πολίτες έρχονται αντιμέτωποι με περιορισμό της μετακίνησης και δραστηριότητάς τους, και με βαρύτατο το πλήγμα στην οικονομική ανατροπή νοικοκυριών και επιχειρήσεων, η υποβάθμιση της δραστηριότητας στην Περιφέρεια έρχεται να συμπληρώσει το παζλ της απονεύρωσης των τοπικών κοινωνιών».

Ο κ. Μωραΐτης επεσήμανε ότι «η περιοχή έχει τεράστια δραστηριότητα, αγροτική και τουριστική, με προστιθέμενη αξία στην ελληνική οικονομία, που δεν έχει ληφθεί υπόψη στις αποφάσεις συρρίκνωσης του λειτουργικού κόστους των εν λόγω Τραπεζικών Ιδρυμάτων». Μάλιστα, τόνισε ότι «την ώρα μάλιστα που η μία εκ των Τραπεζών που προχωρά σε κλείσιμο του υποκαταστήματός της, βρίσκεται σε καθεστώς προσωρινής κρατικοποίηση».

Πρόσθεσε, δε, ότι «αυτή η δυσάρεστη εξέλιξη θα δημιουργήσει ένα ανυπέρβλητο κενό και θα υποβάλει σε μεγάλη ταλαιπωρία τους κατοίκους της περιοχής και τους πληττόμενους από την κρίση της πανδημίας και οικονομίας επαγγελματίες».

Παράλληλα, ο κ. Μωραΐτης συνυπέγραψε και ερώτηση μαζί με Βουλευτές του  ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία για το κλείσιμο 41 υποκαταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας σε όλη την Ελλάδα, όπου συγκαταλέγεται και το κλείσιμο του υποκαταστήματος στη Βόνιτσα.

Όπως επισημαίνεται στην ερώτηση, «αυτή η αρνητική εξέλιξη, όπως είναι φυσικό, προκαλεί έντονο προβληματισμό στους πολίτες των επαρχιακών πόλεων, όπου η πρόσβαση σε κάποιο άλλο υποκατάστημα είναι αδύνατη, ιδίως για τους ηλικιωμένους, αφού απαιτεί την κατοχή ιδιωτικού μεταφορικού μέσου».

Η ζωή των πολιτών υποβαθμίζεται. Η επαγγελματική δραστηριότητα συρρικνώνεται. Η οικονομική δραστηριότητα αποψιλώνεται. Σε αυτή την ολέθρια συνθήκη, η απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών σε υπηρεσίες και παροχές δομών, κάθε τύπου, θα ‘πρεπε να ναι απαρέγκλιτος όρος. Αντ’ αυτού, οι πολίτες και οι επαγγελματίες έρχονται αντιμέτωποι με δυσλειτουργίες και αποκοπή της Περιφέρειας από το αγαθό της ισότιμης διαβίωσης, καταλήγει ο Βουλευτής.

sinidisi.gr